Λοιπόν μετά τα αστεία και χαριτωμένα που διάβασα στο jungle-report έφτασα στο σημείο να λυπάμαι τους moderators του ΝΕΟΣ-forum οι οποίοι και πρέπει να τρέχουν και να μην φτάνουν με τις χαζομάρες που γράφουν ενίοτε τα δικά τους παιδιά και τους κάνουν ρόμπα. Και επίσης άρχισα να αναρωτιέμαι σαν τον Σωκράτη. Ο Socrartes λοιπόν έλεγε πάνω κάτω, μέσα έξω και δεξιά αριστερά πως οι άνθρωποι δεν είναι κακοί, αλλά καλοί και όταν κάνουν κακές πράξεις το κάνουν συνήθως από άγνοια. Δεν προσπαθώ βεβαίως να χαρακτηρίσω κάποιον καλό ή κακό μιας και εγώ είμαι πέραν του καλου και του κακού (:Ρ) αλλά μπορώ με άνεση να τον χαρακτηρίσω ημιάσχετο ή αμαθή ή έστω ....υπεραισιόδοξο ιστορικά.
Οπότε καλούμαστε σαν πεφωτισμένοι εκπαιδευτικοί που είμαστε (όποιος γελάσει να έρθει Δευτερα με τον κηδεμονα του) να θέσουμε τα πράγματα επί μιας πιο ρεαλιστικής βάσης. Διότι ρε φίλε εσύ μπορεί να γουστάρεις να έχεις την άποψη πως η γή είναι επίπεδη και όλα τα σχετικά, και δικαίωμα σου να ' ούμε, αλλά το να ουρλιάζεις πως έχεις και δίκιο από πάνω και πως οι διαφωνούντες πρέπει να φάνε ξύλο ή να καούνε στην πυρά δεν σου δίνει και πολλούς πόντους αξιοπιστίας. Εσύ μπορεί να γουστάρεις να δέρνουμε τους μετανάστες, να πάρουμε την Μπόλη και την Αγιασοφιά, να πηδήξουμε τους Τούρκοι, να είμαστε οι απόγονοι των ΕΛ και ότι άλλο θες, αλλά καλό είναι να ρίχνεις και μια γρήγορη ματια στην ιστορία και όχι στις αισιόδοξες ερμηνείες κάποιων.
Επειδή ίσως δεν γίνομαι αντιληπτός θα αναφέρω ένα παράδειγμα: Είμαι φαντάρος κάπου στου διαόλου το κατάστημα και έχω πιάσει κουβέντα με ένα ΕΠΟΠάκι. Καλό παιδί αλλά όχι και πολύ ξύπνιο αν με πιάνεις. Και εκεί που τα λέμε ωραία και καλά μου πετάει το αμίμητο:
"Καλά εμείς οι Έλληνες διαχρονικά δεν έχουμε χάσει ποτέ πόλεμο" (!!!!! το μυαλό μου πάει αμέσως στην συνέχεια: Πολεμικές αρετές στα γονιδια, ανωτερότητα της ΕΛ φυλής κτλ κτλ). Η αυθόρμητη απάντηση μου ήταν:
"Καλά, αλλά αν είναι έτσι πως και η χώρα μας είναι μια κουτσουλιά στο χάρτη και δεν έχουμε τον μισό τουλάχιστον πλανήτη; Αν δεν χάνεις ποτέ, τότε λογικά επεκτείνεσαι συνέχεια!"
Το βλέμμα απορίας που μου έριξε δεν θα το ξεχάσω ποτέ....
Θυμάμαι επίσης πως στο φυλλάδιο που μας είχαν δώσει στο κέντρο εκπαιδεύσεως η εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου αναφερόταν ως "εκπολιτιστική"! Κρίμα ρε γαμώτο που δεν ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος να τους παλούκωνε ζωντανούς να ηρεμούσαμε!
Εκεί που καταλήγω είναι πως μπορείς ρε φίλε να έχεις την όποια ιδεολογία σου αλλά τουλάχιστον η έρμη η ιστορια και η παντέρμη η πραγματικότητα δεν σου φταίνε σε τίποτα. Λέγε πως εμείς οι ΕΛ είμαστε ανώτεροι επειδή έτσι μου γουστάρει και μην ανακατεύεις τον Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη!
Οπότε λέγω να παραθέσω μερικά ιστορικά γεγονότα τα οποία πολλοί αγνοούν. Κάποια ίσως φανούν σε κάποιους αυτονόητα, αλλά τι να κάνουμε;
Πάμε λοιπόν;
- Ο Χριστός δεν ήταν χριστιανός. Δεν μίλαγε ΕΛληνικά. Ήταν Εβραίος με φιλοδοξίες επαναστάτη (ο μεσσίας στην εβραϊκή θρησκεία είναι κοσμικός άρχων, απεσταλμένος του Θεού να βοηθήσει τον "εκλεκτό λαό" και μόνο) και μάλιστα είχε δώσει και εντολή τους αποστόλους "εις οδό εθνών να μην υπάγετε", ή κάπως έτσι. Όλα αυτά βεβαίως με την προϋπόθεση πως υπήρξε κιόλας, κάτι καθόλου σίγουρο.
- Η επανάσταση του 1821 αφορίστηκε από το Πατριαρχείο. 3 φορές.
- Οι (μετέπειτα) χουντικοί ήταν ως επί το πλείστον ταγματασφαλίτες και χίτες επί κατοχής. Η δε προσπάθεια εξωραϊσμού των οργανώσεων αυτών που έχει ξεκινήσει είναι μια ιστορική μπαρούφα και μισή. Ήταν δωσίλογοι και συνεργάτες των Γερμανών.
- Κρυφό σχολειό δεν υπήρξε. Ποτέ.
- Το λάβαρο της Αγίας Λαύρας και το όλο στόρι από πίσω είναι μύθος.
- Η επίσημη Ορθόδοξη εκκλησία (βλ πατριαρχείο Κων/πολης) δεν ήθελε την επανάσταση. Με τίποτε όμως και αυτό διότι ήταν αξιωματούχοι και υπεύθυνοι για την διακυβέρνηση των ραγιάδων. Οι κοσμικοί άρχοντες δεν αφήνουν την εξουσία τους για καμία επανάσταση. Τους φόρους αυτοί τους εισπράττανε. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές μονές έχουν ακόμα και επικαλούνται χαρτιά από πασάδες για να δείξουν πως κάποιες περιοχές τους ανήκουν.
- Η λέξη Έλληνας ήταν βρισιά από τους χριστιανούς για πολλά χρόνια.
- Η χουντα ήταν ένα καθεστώς όχι μόνο επίορκων αλλά και ανίκανων. Είναι απαράδεκτο ένα στρατιωτικό καθεστώς να μην μπορεί να κάνει μια επιστράτευση σωστά.
- O Χίλτερ ΔΕΝ ήταν ανθρωπιστής.
- Ο κυριότερος εχθρός της Τουρκίας δεν ήταν ποτέ η Ελλάδα αλλά οι Αρμένιοι και οι Κούρδοι (update-διόρθωση λόγω αφηρημάδας).
- Σε ελληνικά σχολικά βιβλία έχει αναγραφεί σε χάρτη η περιοχή των Σκοπίων ως Μακεδονία
- Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν πήγε να εκπολιτίσει κανέναν. Είχε ισχυρό κράτος και στρατό και η διπλανή πλουσιότατη αυτοκρατορία ήταν ο προφανής στόχος. Απλά δεν περίμενε να είναι τόσο πλούσια και αποφάσισε τελικά να μείνει εκεί που είναι τα φράγκα. Πρωτεύουσα του κράτους του έκανε περσική πόλη. Υιοθετώντας δε διάφορες ανατολικές συνήθειες (προσκύνημα κτλ) κέρδισε τους νέους του υπηκόους αλλά κατηγορήθηκε σαν βάρβαρος από τους δικούς του. Στο τέλος ανακήρυξε τον εαυτό του θεό και καθάρισε. Αυτές οι συνήθειες ήταν κοινός τόπος στην ανατολή αλλά ποτέ στην Ελλάδα (ουκ είθισται παρά τοις Έλλησι...). Οι εκστρατείες του δεν ήταν ειρηνικές, μιας και καμία κατακτητική εκστρατεία δεν μπορεί να είναι. Στον δρόμο προς την δόξα πολεμούσε συνέχεια και πολλές φορές αφάνισε ολόκληρες περιοχές, πράγμα καθόλου παράλογο.
- Το να είσαι χριστιανός και αντιεβραίος είναι οξύμωρο σχήμα. Ειδικά όταν στις εκκλησίες σου διαβάζεται ως ιερή η ιστορία (;) του λαού του Ισραήλ. Ούτε όταν θεωρείς προπάτορές σου τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ. Ο Ιησούς άλλωστε το δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν ήρθε να πάει κόντρα στον νόμο του Ισραήλ αλλά να τον εκπληρώσει. Οι χριστιανοί για πολλά χρόνια αυτοαποκαλούνταν λαός του Ισραήλ.
- Ο Χριστός λεγόταν Ιησούς (σαν τον εθνικό ήρωα τον Εβραίων τον Ιησού του Ναυή). Χριστός=Μεσσίας, δηλαδή ο απεσταλμένος του Γιαχβέ στο εβραϊκό έθνος κατά τας γραφάς :Ρ. Η σωστή απόδοση της λέξης χριστιανισμος είναι μεσσιανισμός.
- Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι δεν ήταν ρατσιστές (με την σημερινή έννοια του όρου τουλάχιστον). Το πας μη Έλλην βάρβαρος δεν έχει την φορτισμένη σημασία που του έχουμε αποδώσει (όπως βεβαίως και το "Έλληνες είναι οι της ελληνικής παιδείας μετέχοντες". Αν το ακολουθουσαμε στο πραγματικό του νόημα ούτε εμείς είμαστε Έλληνες σήμερα). Εξαίρεση ίσως να ήταν για ένα διάστημα η κατάσταση μετά την εισβολή του Ξέρξη. Μην ξεχνάμε όμως πως αργότερα πολλές πόλεις κράτη συμμαχούσαν με τους Πέρσες για να φαγώνονται μεταξύ τους.
- Ο Ιερώνυμος λογικά δεν είναι αριστερός. Απλά δεν είναι τόσο ακραίος όσο ο αγαπητός σας Άνθιμος ή ο μακαρίτης Χριστόδουλος.
- Υπεύθυνη για την καταστροφή του Ελληνικού Αρχαίου πολιτισμού είναι αποκλειστικά η χριστιανική θρησκεία. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ούτε αυτοκτόνησαν ούτε προσχώρησαν μαζικά και εθελοντικά σε μια νέα θρησκεία η οποία μάλιστα ήρθε "έξωθεν". Κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ σε κανέναν λαό. Γι' αυτό και μόνο ο όρος ελληνοχριστιανισμός είναι ύβρη στην μνήμη του Αριστοτέλη, του Λεωνίδα, του Περικλή, του Σωκράτη, του Ηρακλειτου, του Επίκουρου και άλλων πολλών.
- Το Βυζάντιο ΔΕΝ ήταν ελληνικό κράτος αλλά ρωμαϊκό. Δεν λεγόταν κάν Βυζαντινή αυτοκρατορία αλλά ανατολική ρωμαϊκή. Ο όρος Βυζάντιο ήρθε στο προσκήνιο περί το 1700-1900 (δεν θυμάμαι ρε γμτ)
- Οι περισσότεροι Βυζαντινοί αυτοκράτορες δεν ήταν Έλληνες. Όπως και πολλοί Πατριάρχες.
- Δημοκρατία δεν είναι να έχω το θάρρος της γνώμης σου αλλά της γνώμης μου. Όλες οι γνώμες είναι θεμιτές και η βιομηχανία μηνύσεων που βλέπω να έχει στηθεί σε πολλές περιπτώσεις εξυπηρετεί είτε την ανάγκη για φράγκα είτε για δημοσιότητα είτε για να πουλάμε μούρη στους οπαδους μας (εμάς δεν μας κουνιέται κανένας κτλ)
- Ιερά εξέταση υπήρξε και στον ελληνικό χώρο πολύ παλαιότερα απ' ότι στην Δύση. Απλά είχε διαφορετικό όνομα και πιο ευρείες εξουσίες και μπόρεσε να "κρυφτεί" από την ιστορία, αν και όχι πολύ καλά. Οι γνώμες που λένε πως έκαιγαν ανθρώπους μόνο οι δυτικοί είναι μπαρούφες. Οι γνώμες επίσης που λένε πως δεν ευθύνεται η επίσημη εκκλησία αλλά "πεπλανημένοι ζηλωτές" είναι επίσης μπαρούφες ολκής. Πχ: Υπατία
- Το 1922 στην Σμύρνη έγιναν περίεργα πράγματα από το ελληνικό κράτος.
- Ο χριστιανισμός δεν πήγε την ανθρωπότητα μπροστά σε καμία περίπτωση. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας ο χριστιανισμός πάντα πήγαινε κόντρα στην εξέλιξη. Απλά η εξέλιξη συμβαίνει ανεξάρτητα από την θέληση μερικών. Ούτε η ισότητα ανδρών - γυναικών, ούτε η ισότητα λευκών-μαύρων, ούτε η κατάργηση του δουλεμπορίου, ούτε η προαγωγή της γνώσης σε περισσότερους ανθρώπους, ούτε η δημοκρατία έγιναν χάρις στον χριστιανισμό αλλά παρά αυτόν.
- Ο Αϊνστάιν έγραψε την θεωρία της σχετικότητας. Και ήταν "περίπου άθεος". O Καραθεοδωρή ήταν μαθηματικός και όχι φυσικός. Και διάνοια στα ανώτερα μαθηματικά. Το να του χρεώνεις ξένες εργασίες είναι προσβολή προς το έργο του.
- Τα ελληνικά δεν είναι "η γλώσσα των ανώτερων υπολογιστών" (θου κύριε..)
- Όταν ο Παύλος κήρυξε (αν....) "περί αγνώστου Θεού" (πρέπει να) έφαγε τρελό γιουχάισμα. Στις πρώτες οικουμενικές συνόδους δεν αναφέρεται επίσκοπος από Αθήνα και Σπάρτη και αυτό δεν είναι τυχαίο.
- Ο Αριστοφάνης αν ζούσε σήμερα θα είχε λιώσει στις μηνύσεις. Κάτι που σημαίνει πως πολιτισμικά είμαστε πιο πίσω από τους αρχαίους Αθηναίους. Θυμίζω πως έβαζε Θεούς να κλάνουν, να πηδιούνται και τους ανθρώπους να τους κοροϊδεύουν, πως ξεφτίλιζε την εξουσία της πόλης εν καιρώ πολέμου και πως γενικώς οι πλάκες του ήταν....χαμηλού επιπέδου :Ρ
**Update** Διαβάστε και το τρομερό άρθρο του estarianακου το οποίο και έγραψε παράλληλα και χωρίς συνεννόηση.
Πες τα χρυσόστομε...προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να πάρουν οι Σκοπιανοί τον Άλεξ όλο δικό τους...εγώ ντρέπομαι να θεωρείται πρόγονός μου και ηρωας της χώρας μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τη θρησκεία δε γράφω τίποτα γιατί θα γεμίσει το mail πάλι, μια μέρα θα τα ανεβάσω όλα μαζί να γελάσουμε...
Όσο για το Χριστόδουλο δεν ξαναλέω τίποτα...είδα τι έπαθε η κακομοίρα η Γιαννάκου και σκέφτηκα πως άρχισε ήδη να τιμωρεί...
Εγώ για τον Αλέξανδρο δε ντρέπομαι καθόλου. Μια ζωή μας την έπεφταν άλλοι, ε την πέσαμε και μεις μια φορά σε άλλους.Και επίσης άλλες έποχές τότε, μην τον κρίνεις ρε Πατσιούρι με σημερινά δεδομένα.. Και μπορεί να μην μοίραζε cd και μπλουζάκια μέχρι να τους κατακτήσει, αλλά τουλάχιστον μετά την κατάκτηση, φερόταν στους υπόδουλους καλύτερα από ό,τι ακόμα και οι σημερινοί κατακτητές ανά τον κόσμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης, όσον αφορά την επιστημονική και κοινωνική εξέλιξη του ανθρώπου, δίκιο έχεις !! Όπως είπε και ο Καραγάτσης στο "Σέργιος και Βάκχος" (βιβλιάρα!), "Ο άνθρωπος προόδευσε με τις ευλογίες του Θεού και τις κατάρες των λειτουργών του"...
Και λίγα είπες, Zaphod -- η λίστα είναι πραγματικά ατέλειωτη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έχω πρόβλημα για τον Άλεξ. Ο ήρωας μιας χώρας μπορεί κάλλιστα να είναι ο καταστροφέας της άλλης. Μας έχει κολλήσει η μαλακία του δυισμού και πάμε να βγάλουμε τους δικούς μας "αγίους". Στην ιστορία δεν υπάρχουν άγιοι αλλά άνθρωποι με τα καλά και τα κακά τους. Ο Άλεξ δεν έκανε τπτ διαφορετικό απ' ότι πολλοί πριν και μετά από αυτόν. Απλά ήταν ικανότερος. Από την άλλη η ιστορία δεν είναι μόνο θέμα γούστου. Αν κάτι έγινε πρέπει να το παραδεχόμαστε και όχι να το εξωραϊζουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερί θρησκείας & mail: Εμενα ρε γμτ δεν με έχει βρίσει κανένας ακόμα!
Περιμένω αφιερωμένο ποστ όλο τρέλα και κορδέλα!!!
Περί Χριστόδουλου: Υπερβολές :Ρ
love&kisses
zaphod
θα σε βρίσω εγώ αγορίνα μου να γουστάρεις :
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι σκατιάρης, σκατόψυχος, σπαστικός, ιδεολογικά μικροτσούτσουνος, σάπιος, χλιμίντζουρας, τσίπης, μπίχλης και μαλακοπίτουρας.
Και αυτά στις καλές σου μέρες :P
Το πιο πάνω σχόλιο ήταν για την patsiouri.
ΑπάντησηΔιαγραφή@estarian
Σιγά ρε χμν που μια ζωή μας την πέφτανε! Αυτά είναι χαζομαρίτσες που αποπνέουν από αυτό που λες πιο κάτω:
"Και επίσης άλλες έποχές τότε, μην τον κρίνεις ρε Πατσιούρι με σημερινά δεδομένα."
Οι κρατικές-εθνικές οντότητες μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη ήρθαν πολύ αργότερα. Μένω στο λογικό του πράγματος. Το ισχυρό κράτος θα επιτεθεί στο ανίσχυρο και ο Άλεξ ξηγήθηκε μόρτικα. Μελανό σημείο είναι η καύση της Περσέπολης (νμζ) που έγινε αναίτια και κατηγορήθηκε ευθέως για βαρβαρισμό (με την σημερινή έννοια). Ο πρώτος Έλληνας που έκαψε ολοσχερώς πόλεις και κυνήγαγε τον νικημένο στρατό μέχρι τελικής πτώσης ήταν ο Άλεξ, αυτό όμως δεν έχει να κάνει με καλό/κακό αλλά με την ηθική του πολέμου ανάλογα με την εποχή.
Ο Καραγάτσης σωστός και το βιβλίο που αναφέρεις ωραίο!
@cyrusgeo
Δυστυχώς έχεις δίκιο. Είπαμε να φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι αλλά το έχουμε παρακάνει...
Δεν προλαβαίνω ρεεε!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@estarian
Ευχαριστώ, τώρα ησύχασα!
Και στην Τύρο-Σιδώνα τα κανε λαμπόγυαλο..
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω διαβάσει και γαμάτη περιγραφή από πολύ μεταγενέστερους χριστεπώνυμους συγγραφείς που ισχυριζόντουσαν ότι τους σταύρωσε όλους εκεί πέρα. (ρε πότε σταυρώναμε κόσμο εμείς;; :P)
α και να σου πω, το απόγευμα που θα ρθει ο αδερφός σου δεν έρχεσαι και συ να πάμε άπα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε estarian τρομερό το τελευταίο άρθρο σου (το έβαλα σε λινκ στο update).
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Τύρο τους ξεκώλιασε γιατί τον είχαν πρήξει κανα εξάμηνο και είχε τρομερές απώλειες. Επειδή δεν είχε τεράστιο στρατό για να αφήνει μεγάλες φρουρές και τους έκανε παράδειγμα προς αποφυγήν. Δεν χρειάζονται οι χριστεπώνυμοι συγγραφείς, και οι σύγχρονοί του τα έλεγαν. Η μαλακία της αγιοποίησης ξεκίνησε από τους μεταγενέστεροι χριστιανοί.
Περί σταυρώματος: Ε κάνοντας τις βόλτες σου στην Ασία μαθαίνεις και τπτ καινούργιο :)
Περί βόλτας: Τσου, πνίγομαι και αύριο ξυπνάω 7πμ
Το οτι τα περί σταυρώσεως τα λένε αποκλειστικά ρωμαίοι συγγραφείς με υποψιάζει λίγο..
ΑπάντησηΔιαγραφήξυπνάς 7?? τι λε ρι μιλίκι..
Αμα είναι έτσι ΟΚ. Οι ρωμαίοι ήταν σίγουρα καλοί στις σταυρώσεις. Πάντως σίγουρα αναφέρεται από τους σύγχρονους του πως στην Τύρο τα έκανε λαμπόγυαλο μόλις την κατάκτησε. Λεπτομέρειες δεν θυμάμαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερί 7: Γάμησέ τα!!!!
Κατ' αρχήν τα σ(κ)εύη μου διότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα σχόλια που έχεις γράψει. Και ιδίως τον τελευταίον καιρό φυσικά. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓενικά συμφωνώ στα περισσότερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μου ανεβάζει την πίεση όπως θα ανέμενες, κι αυτό διότι σε κάποια ζητήματα είναι διαχρονικά ανεβασμένη. Φερ' ειπείν, εδώ έχω γράψει κάποια πράγματα σχετικά με τον Χριστό. Εδώ πέρα έχω αναφέρει κάποια στοιχεία σχετικά με τις επίσημες εκκλησιαστικές θέσεις για την Εθνεγερσία του 1821. Παρεμπιπτόντως το ίδιο κείμενο αναφέρει και τις επίσημες εκκλησιαστικές θέσεις για τους Έλληνες. Αναφορικά στα όσα γράφεις περί Μακεδονίας, επαρκή στοιχεία έχω παραθέσει εδώ. Περί του μύθου του κρυφού σχολειού (όπως και αρκετά άλλα) έχω γράψει εδώ, ενώ εδώ έχω ασχοληθεί με το μεγαλύτερο ανέδοτο της ιστορίας της ανθρωπότητος που ακούει στο όνομα ελληνοχριστιανισμός (μιας και μιλάμε για έννοιες απολύτως αντίθετες: ή το ένα μπορείς να είσαι, ή το άλλο). Εδώ ασχολούμαι με ένα ακόμη ενδιαφέρον θρησκευτικό παραμυθάκι (όπου παρεμπιπτόντως, έχω βάλει μέχρι και κουίζ). Και αναφορικά με το γιατί συμβαίνουν όλ'αυτά που σε απασχολούν και με απασχολούν, όπως και πολλούς άλλους, καποιες αρχικές θέσεις έχω πάρει εδώ κι εδώ.
Θέλω να πω, ότι ουσιαστικά η... υψηλή πίεση που αναφέρεις ήδη προϋπήρχε και ήταν ένας εκ των λόγων που ξεκίησα το μπλογκ... :)
Μια-δυο παρατηρήσεις τώρα: ο Καραθεοδωρής όντως ήταν μαθηματικός. Και η θεωρία της σχετικότητος όμως μαθηματική εξίσωση είναι επί της ουσίας. Όπως και οι περισσότερες μεγάλες θεωρίες της σύγχρονης φυσικής κυριότερα στα μαθηματικά βασίζονται, παρά στην καθεαυτή φυσική. Άρα το ότι ήταν μαθηματικώς πρακτικά δεν λέει τίποτε. Επίσης, το ότι ήταν σε πολλά ζητήματα δάσκαλος του Αινστάιν, αυτο το αποδεικνύουν και οι σχετικές επιστολές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Καρεθεοδωρής ήταν πίσω από τη θεωρία της Σχετικότητος, δίχως όμως να αποκλείει και τη δική του συμβολή. Και φυσικά ουδεμία σχέση έχει το αν ήταν περίπου άθεος, ή εν μέρει άθεςο, ή σχεδόν ένθεος, αφού το μυαλό κατά κύρι ολόγο το Σύμπαν βλέπει σε τέτοια ζητήματα.
Αναφορικά δε με το Βυζάντιο, όντως ήταν πολύ μεταγενέστερος ο όρος, αν και νομίζω όχι τόσο πολύ όσο αναφέρεις. Επί της ουσίας όμως δεναλλάζει κάτι. Ακόμη και σήμερα άλλωστε ο τίτλος του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως είναι αυτός του Βυζαντίου: Αγίας ΑΝατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (εξου και το Ρωμιός, κατ' αντιδιαστολή με το δυτικό Ρωμαίος).
Επίσης, μια ένσταση: ιερά εξέταση ουδέποτε υπήρξε στην Ανατολή, απλούστατα διότι δεν υπήρχε χώρος: εν αντιθέσει με τη δύση, ο βυζαντινός πολιτισμός είχε δημιουργηιθεί ΠΑΝΩ στην αντίστοιχη ιερά εξέταση: ρινοκοπήσεις, ακρωτηριασμοί, γλωσσοτμήσεις, λιντσαρίσματα κλπ ήσαν κυριολεκτικά σε καθημερινή βάση (και ήταν ένας από τους πολλούς λόγους για το μαζικό κίνημα των μοναχών -η παροιμία βαρειά η καλογερική άλλωστε, που δείχνει μέγα εξαναγκασμό, από τότε έχει ρίζες) τουτέστιν η ιερά εξέταση όσο κι αν ήθελε πολύ απλά δεν χώραγε. Απεναντίας, οι... επάρρατοι δυτικοί ήσαν πολύ πιο διαλακτικοί στα περισσότερα θέματα, γι'αυτό και κατέφευγαν συχνά-πυκνά σε λύσεις όπως της ιεράς εξετάσεως (άλλωστε η ανάγκη να υπάρχει λύκος μέσα στα πρόβατα δεν ήταν μόνο ανατολική, και στη δύση ίσχυε).
Αυτά για την ώρα, κι έχε χάρη που θέλω να κρατήσω το ποστ σε μικρή εκταση... :):)
Δεν διαφωνούμε επί της ουσίας και τα ποστ τα αντίστοιχα τα έχω διαβάσει (ειδικά αυτό για τη Μακεδονία το διάβαζα 3 μέρες :Ρ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛεπτομέρειες:
Καραθεοδωρή (απ' όσο ξέρω δεν κλίνεται τρέχα γύρευε γιατί): Η σχετικότητα δεν είναι μαθηματικό πρόβλημα αλλά ένας νέος τρόπος θέασης του Σύμπαντος, ο οποίος έτυχε να είναι και σωστός. Απλά στην γενική σχετικότητα οι προκύπτουσες εξισώσεις ήταν μανίκι και λέγεται (αν θυμάμαι καλά) πως ο Καραθεοδωρή έβαλε ένα χεράκι βοηθώντας το μαθηματικό μοντέλο, που ήταν και η ειδικότητά του. Αυτο δεν έχει καμία σχέση με την σχετικότητα σαν σύλληψη και είναι τεράστια ασέβεια στην μνήμη δυο εξαιρετικών επιστημόνων να υπονοείται κάτι τέτοιο, χωρίς κανένα στοιχείο κυριολεκτικά.
Τον τελευταίο καιρό η απόδοσή μου έχει πέσει. Ευτυχώς τα bloggοπαίχνιδα μου έδιναν ιδέες. Ιδέες που απ' ότι φαίνεται μου δίνει και η ηθελημένη χαζομάρα μερικών. Δεν είδες τι σεντονάρα κατέβασα απνευστί;
Η ένστασή σου για την Ιερά εξέταση μου άρεσε, αν και θα επιμείνω πως σε κάποια φάση υπήρχε οργανωμένο τέτοιο κρατικό σύστημα. Απλά βαριέμαι να το ψάξω τώρα:)
Απ' ότι φαίνεται τα περί ΕΛ-ΕΛ-ΧΡ τα ξέρουν όλοι εκτός από αυτούς που τα υποστηρίζουν! :)
love&kisses
zaphod
Ξέχασα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο "περίπου άθεος" για τον Αινστάιν πήγαινε στο ότι οι πολέμιοι του αθεϊσμού τον έχουν κάνει σημαία. Και εν τέλει αν ήταν ένθεος (που δεν ήταν) ήταν εβραίος και όχι χριστιανός.
Λεπτομέρειες στο πολύ καλό άρθρο του Π
Γιατί; Μήπως η Μπουμπουλίνα μιλούσε ελληνικά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τέλος πάντων, (όσον αφορά στο Μέγα βασιλιά Αλέξανδρο) εγώ τον όρο "εκπολιτιστικός πόλεμος" δεν μπορώ, όχι να τον αποδεχτώ, αλλά ούτε καν να τον καταλάβω. Τον θεωρώ την καθαρότερη μορφή ιμπεριαλιστή. Δηλαδή, θα εξοντώσεις χιλιάδες ζωές προκειμένου να επιβάλεις τον πολιτισμό που γουστάρεις εσύ; Και σε δικαιολογεί αυτό; Και, στο κάτω κάτω, ποιος είσαι για ν' αποφασίσεις, τόσο για τις ζωές όσο και για τους πολιτισμούς, ο Θεός;
Ο οποιοσδήποτε πόλεμος είναι η έσχατη (και "αίσχατη") μορφή βαρβαρότητας και ως εκ τούτου, δεν μπορεί παρά να είναι μια τελείως ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ ενέργεια.
Τέλος, για τον χριστιανισμό και τις θρησκείες γενικότερα μπορούμε να μιλάμε ώρες. Όμως πάντα ήταν εμπόδιο σε οποιαδήποτε πρόοδο και χρησιμοποιήθηκαν (κι ακόμα βέβαια) με δόξα και τιμή για να χειραγωγήσουν και να αποκοιμήσουν άνετα τις μάζες. Στο όνομα κάποιου θεού έχουν σφαχτεί εκατομμύρια άνθρωποι. Να δούμε πόσοι ακόμα!
Ο Αριστοφάνης ήταν ο Θεός εν προκειμένω!!! Χιχιχι! Αναρωτιέμαι τι αποδοχής έχαιρε στην εποχή του.
Θα πεις κι άλλα;
:-)
Σεβαστε Προεδρε, υποθετω οτι εχετε υποψη το ιερον βιδεον οπου ο μακαριστος τα λεει με δικα του λογακια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν το εχετε, να η ευκαιρια!:-)
..και λιγα εγραψες λεμε..
(παντως, Ε-ΓΡΑ-ΨΕΣ)
@leigh-cheri
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερί Μπουμπουλίνας δηλώνω άγνοια, αν και νομίζω πως ήταν αρβανίτισα. Το ότι ο Οδυσσέας Αντρούτσος λέγεται πως ήταν μουσουλμάνος το ξέρουμε; :Ρ
Ο Αλέκος ΔΕΝ έκανε εκπολιτιστικό πόλεμο ο άνθρωπος. Κανονικό, κανονικότατο πόλεμο έκανε όπως τόσοι και τόσοι άλλοι. Το τι του φόρτωσαν οι κατοπινοί αγιοποιητές και εθνοψωνάρες δεν είναι δικό του φταίξιμο.
Ο κάθε εισβολέας φέρνει τον πολιτισμό του και τον συγχωνεύει με τον ντόπιο. Και οι τούρκοι τα ίδια έκαναν. Ο Αλέκος όμως ήταν στρατηγική ιδιοφυία και δεν έχανε μάχη με τίποτε. Τα ρέστα κολοκυθόσποροι :)
Ο Αριστοφάνης ήταν αντιπαθής στους δημοκρατικούς καθώς ήταν αριστοκρατικός και τα ελεγε και χοντρά. Αλλά μέχρι εκεί. Μηνύσεις δεν του έκαναν και οι αντίστοιχοι Αθήνη, Κούγιας (:Ρ), Δίκτυο 21 και λοιπά της εποχής απλά έλεγαν πως λέγει χαζομάρες! Οι Αθηναίοι σεβόντουσαν πολύ περισσότερο την δημοκρατία τους και την ιδιότητα του πολίτη απ' ότι εμείς. Άσε που μέγιστη σημασία είχε η λέξη παρρησία.
Βεβαίως πάντα υπάρχουν περιστατικά που ξεφεύγουν από τον κανονα αλλά ας επαναλάβουμε πως:
α) Δεν μπορούμε να κάνουμε ανάλυση στο τότε με το σημερινό σύστημα αξιων αλλά με το τωρινό
β) Στην ιστορία δεν υπάρχουν άγιοι και υπεράνθρωποι!
@rodia
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ο μακαριστός δεν έκανε στο βίδεο τπτ παραπάνω από το να επαναλαμβάνει το γνωστό παράλογο παραμύθι.
@all
Απ' ότι βλέπω έχει ψωμί η υπόθεση και η έμπνευση επανέρχεται. Αναμένετε update ή νέο ποστ όταν βρω κανένα ελεύθερο δίωρο ψυχικής ηρεμίας (χμμμμ...σε καμια βδομάδα;)
Προς ανάγνωση ένα άρθρο που αντιστάθηκε στην χριστοδουλομανία:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://yannisharis.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html
Ρε παιδιά λίγο ψυχραιμία. Γιατί να νιώθουμε ντροπή για ιστορίες ή ιστορικά πρόσωπα; Ένα ίδιον της Ιστορίας που εκτιμώ ιδιαίτερα είναι η επιστημονική ψυχρότητά της. Ειδάλλως θα ήταν επηρεασμένη από εμπειρίες, εμπάθειες, πεποιθήσεις. Όπως λέει και ο Τάσος Βουρνάς στην εισαγωγή του στον τρίτο τόμο της "Ιστορίας της νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας" (δε το μεταφέρω αυτούσιο γιατί είμαι στη δουλειά και δε το έχω μπροστά μου) "τα γεγονότα αυτά έχουν και τη φύση της προσωπικής εμπειρίας, μ'έχουν επηρεάσει και επομένως δε μπορούν να αποτελούν ιστορία αλλά χρονογράφημα".
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τον ίδιο λόγο ο Μ. Αλέξανδρος μπορεί να θεωρηθεί ως Μέγας στρατηλάτης, στρατηγός, ηγέτης και ως τέτοιον θα έπρεπε να τον βλέπουμε. Μη ξεχνάμε οτι ο πόλεμός του ξεκίνησε σα τρόπος εκμηδένισης της εξ Ανατολών απειλής από τους Πέρσες και σίγουρα στους λαούς φέρθηκε ως επί το πλείστον καλά από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω. Δεν είναι τυχαίο που ευδαιμονίζεται αιώνες μετά. Δε αισθάνομαι καθόλου ένοχος που τον θαυμάζω σαν ηγέτη. Με το να πω όμως οτι τον μισώ γιατί κατέσφαξε χιλιάδες αυτομάτως βάζω το συναίσθημα που έχω μέσα μου σε πρώτη γραμμή κριτή της Ιστορίας. Ο Χίτλερ πχ δε μπορεί παρά να θεωρηθεί μεγάλος (τρελός μεν) πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης άσχετα με τα αν θα ήθελα να πάω να χέσω στον τάφο του (που δεν υπάρχει κιόλας αν δεν κάνω λάθος).
Το παν κατά τη γνώμη μου είναι στον τρόπο διαχείρισης της Ιστορίας. Όταν χρησιμοποιείται σα προπαγάνδα είναι κατάπτυστο εννοείται. Δε συμφωνώ με τις ντροπές για την Ιστορία μας. Αυτοί είμαστε και ας αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.
Για τα bullets σου Zaph :
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Χμμμμ μάλλον.... Αυτή ήταν και καταδίκη του, οι "επαναστατικές" ενάντια στο Ρωμαικό καθεστώς ιδέες του. Για να πούμε και του στραβού το δίκιο όμως, αναφέρεται ρητά οτι η επανάσταση που φέρνει δεν είναι αυτή που περίμεναν οι Ωβραίοι. Αν και μ'αρέσουν αρκετές από τις ανθρωποκεντρικές διδασκάλίες του, τουλάχιστον έτσι όπως έχουν γραφτεί από τα γνήσια ή μη Ευαγγέλια (;;;;;;)
2. Μην ξεχνάς και το καλόπαιδο τον Ιγνάτιο το Μητροπολίτη Άρτης και τη συμβολή του στον αγώνα κατά του Σουλίου. Οι αφορισμοί είναι πταίσμα μπροστά στην έμπρακτη συμβολή της (επίσημης) Εκκλησίας κατά του Αγώνα. Υπήρχαν δόξα τω Θεώ πολλοί ιεράρχες που ήταν μπροστάρηδες αλλά τους έφαγε κι αυτούς η μαρμάγκα.
3. Δε ξέρω αλλά φαντάζομαι. Οι τακτικές τους μοιάζουν.
4. Υπήρξαν σκόρπιες προσπάθειες των φιλότιμων ιεραρχών που προανέφερα σε λίγες περιοχές όπου δεν υπήρχε εύκολη πρόσβαση στη μόρφωση, γιατί επίσημη απαγόρευση διδασκαλίας δεν υπήρχε. Καμία σχέση λοιπόν τα παραπάνω με την επίσημη Εκκλησία.
5. Ναιιιιιιιι
6. Γαμάτο το παράδειγμα με τα χαρτιά των Πασάδων που επικαλούνται τα καλόπαιδα. Να σημειώσω μόνο οτι έχει αναφερθεί οτι το Πατριαρχείο και ιδιαίτερα ο Γρηγόριος πιέστηκε από την Πύλη για τους αφορισμούς και σαν απόδειξη φέρεται ο απαγχονισμός του επειδή δε τα κατάφερε, οπότε σημειώσατε Χ.
7. Δε ξέρω αλλά για να το λες
8. Ωωωωωωω ναι. Ό,τι ακριβώς θα γίνει αν συμβεί κάτι κακό σήμερα, αλλά τουλάχιστον δε έχουμε Στρατιωτικό καθεστώς. Είναι τυχαίο οτι οι μεγαλύτερες προδοσίες έχουν συμβεί από τους μεγαλύτερους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;;;
9. Τι λες; Ενίσταμαι. Κατάφερε να ελέγξει αποτελεσματικότατα τον παγκόσμιο πληθυσμό ειδάλλως θα είχαμε ενεργειακή κρίση και οικολογικά προβλήματα πολύ νωρίτερα... Αστειεύομαι φυσικά.
10. Δε συμφωνώ. Καλά τα έχουν μ'εμάς δηλαδή;
11. Μέγιστη μαλακία δε λέω. Αυτό δε νομιμοποιεί τους Ιστοριοκάπηλους να διεκδικούν.
12. Έγραψα παραπάνω
13. Το μεγαλύτερο ανέκδοτο. Θυμάσαι τη συζήτηση που'χαμε με το Ζουράρι για το Χριστιανισμό και την Παλαια Διαθήκη;
14. Χριστός είναι η Ελληνική λέξη οπότε σωστά χρησιμοποιείται. Το μεσσίας προέρχεται από τον Εβραικό όρο μασιάχ. Είναι αυτός που έχει το χρίσμα (από το Θεό) να απελευθερώσει το Ισραήλ και να βασιλεύσει. Εδώ λέγεται οτι είναι και η παρερμηνεία από τους Ωβραίοι. Σύμφωνα με τους καλούς Χριστιανούς ο Ιησούς ήταν Χριστός από το Θεό να απελευθερώσει την ανθρωπότητα από τα δεσμά της αμαρτίας και να βασιλεύσει στον Αιώνα τον άπαντα. Άει σιχτίρ αισθάνομαι σα τη Λουκά τώρα.
15. Δε θα συμφωνήσω με τον ες αεί ευδαιμονισμό των "αρχαίων υμών προγόνων". Να σου θυμίσω το κλειστό πολιτικό σύστημα των Αθηνών και το ποιούς θεωρούσαν άξιους να μετέχουν στα κοινά. Δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου αλλά δε μπορείς να τα πεις μη ρατσιστικά ελαφρά τη καρδία.
16. Χέστηκα. Όταν Ευαγγελίζεσαι το διαχωρισμό Εκκλησίας κράτους αυτά σε αφήνουν αδιάφορο.
17. Συμφωνώ, οι θρησκευτικές προσχωρήσεις πάντα γίνονταν με φωτιά και τσεκούρι.
18. Όντως δεν ήταν στις αρχές τουλάχιστον. Για τον όρο Βυζάντιο δεν παίρνω όρκο.
19. Ναι
20. Άρα γνώμη πρέπει να έχει και ο κάθε Πλεύρης και Γεωργιάδης και εμείς τη χαρά να τους κοροιδεύουμε.
21. Το να ξέρεις ένα παράδειγμα σκοταδισμού δε σημαίνει οτι υπήρχε οργανωμένη Ιερά εξέταση. Ααααααα θα σε μαλώσω. Μη πέφτεις στα λάθη που λες για άλλους. Με το ίδιο παράδειγμα που λες οτι δεν υπήρξε Κρυφό Σχολειό από την επίσημη Εκκλησία αλλά σκόρπιες περιπτώσεις διδασκαλείων που προσέφεραν μόρφωση σε φτωχά παιδιά δε θα έπρεπε να αναφέρεις το παράδειγμα της Υπατίας καθότι μεμονωμένο. Εις μάρτυς, ουδείς μάρτυς, νομικόν θέσφατον. Εξάλλου το σχίσμα σε Ανατολική και Δυτική Εκκλησία έγινε πολύ πολύ μετά, υπήρχε γραμμή από την επίσημη Δυτική Εκκλησία, οργανωμένη Ιερά εξέταση και υπήρχαν ακόμα και εγχειρίδια κυνηγιού Μαγισσών. Άστα!
22. Αχ αυτό τον πούστη τον Στεργιάδη.... Φίλος του πρωθυπουργού, σα το Ζαχόπουλο καλή ώρα.
23. Ναι με τα μπούνια
24. Έλα τώρα τον βοήθησε όπου κόλλησε με τα μαθηματικά ο Ωβραίος, χαχαχαχα.
25. ;-)
26. Για να το λες
27. Δε θα έγραφε δεύτερο έργο ο κακομοίρης. Πάντως γεγονός εστί πως οι αρχαίοι είχαν άλλη σχέση με τους θεούς τους αρκετά ανθρώπινη με όλες τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης. Ίσως είναι και ένας λόγος που είχαν και ανθρώπινη μορφή.
Με τις υγείες μας
Επειδή έχασα το μπούσουλα κάνω αριθμούς τα bullets και απαντώ:
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Πίπες και μεταγενέστερες προσθήκες. Κανονική επανάσταση πήγε να κάνει ο άνθρωπος
2. "Οι αφορισμοί είναι πταίσμα μπροστά στην έμπρακτη συμβολή της (επίσημης) Εκκλησίας κατά του Αγώνα." Εδώ πολύ απλά κάνεις λάθος. Μπορεί μερικοί μικροπαπάδες να βοήθησαν η επίσημη εκκλησία όμως πήγαινε κόντρα συνέχεια
3. Για μερικούς είναι σίγουρο καθώς το έχουν πει οι ίδιοι και περήφανα
4. Το να μάθεις το παπαδοπαίδι 5 ψαλμούς δεν συνιστά ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
5. :)
6. Μαλακίες. Τα βιβλία ιστορίας (του πανεπιστημίου και όχι τρέχα γύρευε) λένε πως αυτή ήταν η επίσημη τιμωρία της υψηλής πύλης σε όποιον αξιοματούχο δεν τα κατάφερνε στο έργο του (εδώ πχ η υποταγή των χριστιανών) ή απλά έπεφτε σε δυσμένεια
7. Είναι πολύ εύκολο να το βρεις. Υπάρχουν άφθονες αναφορές
8. Yes my dear
9. Αυτά πέστα στον Πλεύρη και τους συν αυτώ
10. Είπα κυριότερος και όχι μόνος
11. Σωστό. Δεν εξετάζω το δίκαιο, παραθέτω γεγονότα
12. Ναι και ψιλοδιαφωνώ, αλλά δεν έχω χρόνο τώρα. Ανέμενε βραδυνή ενημέρωση :)
13. Τι μου θύμησες τώρα. Πάει και αυτός όμως, το έχασε (είναι και μέλος του Δ21)
14. Επειδή η ορολογία της εβραϊκής θρησκείας προυπήρχε, ε λογικά αυτή θα είναι η σωστή. Ο χριστιανισμός είναι μια εβραϊκή αίρεση
15. Όπως λέω συνέχεια δεν μπορείς να κάνεις αναγωγές με σημερινούς όρους. Για τα δεδομένα της εποχής η Αθήνα ήταν χρρρρρρόνια μπροστά!
16. Σωστό. Απλά εδώ κάνουμε φροντηστήριο πραγματικότητας
17. Εκτός και αν γίνονταν εκ των έσω, κάτι που δεν έγινε εδώ σε καμία περίπτωση
18. Δεν πειράζει, παίρνω εγώ :)
19. Ναι :)
20. Σαφέστατα. Το μόνο που δεν μπορώ είναι να ακούω την γνώμη τους συνέχεια και τίποτε άλλο
21. Όπως είπα και στον hades υπήρχε, έχω στοιχεία, αλλά βαριέμαι να το ψάξω. Η δε απάντηση του hades είναι ακόμα πιο ισοπεδωτική και καθόλου λάθος
22. :)
23. :))))
24. :Ρ
25. http://www.sarantakos.com/language/hquest2.html
http://gravityandthewind.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html
26. To λέω.
27. Στους αρχαίους φαινόταν παράλογο να διαφωνήσουν για την φύση και την ουσία του θεού ή επι του πόσα πχ χέρια ή βυζιά έχει.
Ούφ!!!
love&kisses
zaphod
Πάνω κάτω τα περισσότερα είναι γνωστά σε όλους εκτός από εκείνους που εξακολουθούν να πιστεύουν στο ανυπέρβλητο μεγαλείο της ημετέρας πατρίδος...! Δεν λέω καλό είναι να πιστεύεις ότι είσαι ξεχωριστός αλλά όταν περάσεις τα 18 καλύτερο είναι να πατάς και λίγο στην πραγματικότητα!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήζηλεψα απο τον Humma!
ΑπάντησηΔιαγραφή1. σωστός!
2. και μην ξεχνάμε! Η Επανάσταση ήταν μόνο εθνικη!!! Καμια σχέση με κοινωνικά αιτήματα!
3. Τα ταγματα ασφαλείας είναι φίλοι μας!
4. Υπήρχαν νόμιμα πανεπιστημια ελληνικά στην οθωμανική αυτοκρατορία, στα δημοτικά θα κολούσαμε?!
5. Η επανάσταση είχε μέρες που είχε ξεκινήσει, απλά της δώσαν το "οροσημο" της "διπλής γιορτης"
6. γιαυτό και φαγώθηκαν να κάνουν ελλαδική εκκλησία μετά την απελευθέρωση. Το πατριαρχείο βάδιζε με την Υψηλή πύλη....
7. Δεν υπήρχε Ελλην μόνο ρωμαίοι που γινηκανε ρωμιοι!
8. ετσι
9. λες?
10. για πότε μιλάς?
11. χαχα!
12. Βασικά ότι και να λέμε για εναν άνθρωπο που έζησε πριν απο 2500 χρόνια και ακόμη τον θυμούνται σαν θεο ή σαν διάβολο είναι λίγο. Δεν χωράει σε μια λέξη σίγουρα..
13. χαχα
14. μεσσια τον ανθιμο εννοεις?
15. καλά ουμασια ήταν και οι αρχαίοι...
16. ή δεν ειναι τοσο φιλοδοξος
17. το όνομα αυτού Θεοδόσιος...
18. Ρωμανία λεγόταν και ο όρος Βυζάντιο έγινε το 16ο αιώνα απο ένα Γερμανο.
19. σωστοτσ
20. ναι
21. μμμ...μπορεί...
22. πολλά γίναν τότε. Και ο συνωστισμός ήταν αστοχία αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τα δικά μας τα λάθη...
23. ισως υπερβάλεις λιγο
24. Δεν έχει δικιο ο Βελόπουλος?!
25. βλεπε προηγούμενο
26. χαχαχαχα
27. και σε καμιά περίπτωση δεν έχανε ευκαιρία για να βρίσει!!!
@ellie
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάπως έτσι :)
@st
1. Αμ πως
2. Και μετά ήρθε ένας δράκος και τους έφαγε όλους ! (κάθε καλό παραμύθι πρέπει να έχει και δράκο μέσα)
3. Χεχεχε!
4. Ακριβώς. Η Οθωμανική αυτοκρατορία όπως και πολλά ευρωπαϊκά κράτη λίγο νωρίτερα απλά αδιαφορούσε για την παιδεία
5. Και με ωραίο στόρι :)
6. Ακριβώς! Η ανεξαρτησία της Ελλαδικής εκκλησίας ήταν επιβεβλημένη πολιτικά κίνηση
7. Σαφώς. Η λέξη επανήλθε στο προσκήνιο από τους Διαφωτιστές, τον Ανώνυμο κτλ. Μέχρι τότε πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ
8. χεχε
9. όλα είναι δυνατά :Ρ
10. Από το 1930 τόσο και δώθε σίγουρα
11. :)
12. Σαφέστατα
13. Εμ καλά τα γράφουνε, τι μας πρήζουνε μετά;;;
14. Ευτυχώς όχι :)
15. Άλλες εποχές, άλλα ήθη, μην τους φορτώνουμε τα δικά μας
16. Παίζει...
17. Και Κωνσταντίνος, Κωνστάντιος, Αρκάδιος, Ιουστινιανός και άλλοι πολλοί
18. Αρχικά Αν. Ρωμ. Αυτοκρατορία και μετά το 1000(;) περίπου Ρωμανία όπου και έμεινε
19. :)
20. Έχουμε φτάσει να εξηγούμε συνέχεια τα αυτονόητα!
21. Θα το βρω γιατί με έχετε φάει τα αυτιά!!!
22. Ακριβώς!!!
23. Μπα, καθόλου :)
24. Όχι
25. Πάλι όχι
26. Ε μα μας έχουν πρήξει πια!
27. Σωστός!!!!
@humma
Special αφιερωμένο:
"Δύο αίτια είναι, ώ 'Ελληνες μου άκριβοί, όπού μέχρι τής σήμερον μάς φυλλάτουσι δεδεμένους είς τάς άλύσους τής τυραννίας, είναι δέ τό άμαθές ίερατείον καί ή άπουσία τών άρίστων συμπολίτων. "
"Ω σύ μιαρά Σύνοδος τής Κωνσταντινουπόλεως, είς τί όμοιάζεις, ήθελα νά ήξεύρω άπό έσέ τώρα όπού σέ έρωτώ, είς τί, λέγω, όμοιάζεις τούς ίερούς καί θείους άποστόλους τού λόγου τής σοφίας τού 'Ιησού Χριστού; 'Ισως είς τήν ένδειαν καί άφιλοκέρδειαν, όπού έκείνοι έκήρυττον; 'Αλλ' έσύ είσαι γεμάτη άπό χρήματα, όπού καθημερινώς κλέπτεις άπό τούς ταλαιπώρους χριστιανούς. 'Ισως είς τήν έγκράτειαν καί χαλιναγωγίαν τών παθών; 'Αλλ' είς ποίον μεγάλον ξεφάντωμα δέν εύρίσκεται μέρος άπό τούς συγκλήτους σου, καί ποίος άπό αύτούς δέν λατρεύει δύο καί τρείς άρχοντίσσας μέ άκραν άναισχυντίαν καί σχεδόν φανερά "
από την Ελληνική Νομαρχία.
Επίσης δές και αυτό: http://www.megarevma.net/Epilogos_Vosporou.htm
(Όλο το κείμενο της Ελληνικής Νομαρχίας εδώ: http://naos.20m.com/ellinikinomarxia.htm)
Θεϊκό Μποστ κύριε Πρόεδρα, αλλά μην ανοίγεσθε πολύ, διότι Βου - Βου οι κοσμοσφαίρες από τον Σείριο και αντέ μετά να βρισκετε διαστημόπλοιο- σφαίρα-που-γίνεται-αβγό-λόγω-συστολής-του-μήκους... :-D
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαφώς και δεν είανι μαθηματικό πρόβλημα, μαθηματική είναι η επίλυσή της όμως. Εξάλλου η φυσική για την απόδειξη των θεωριών της κατά κύριο λόγο τα μαθηματικά χρησιμοποιεί (που είναι και το κύριο "επιχείρημα" των μαθηματικών να τη λένε στους φυσικούς άλλωστε). Και φυσικά αυτό εννοούσα κι εγώ, ότι αν ο Καραθεοδωρής (η δύναμη της συνήθειας! :) ) έβαλε το χεράκι του (το οποίο ακράδαντα πιστεύω) δεν σημαίνει ότι σε αυτόν οφείλεται. Απλά εμείς κυρίως για λόγους ντε και καλά εθνικής περιφάνειας (η οποία υφίσταται, αλλά δεν έχει να κάνει με τόσο ηλίθιες πρακτικές) κάνουμε αυτό που πάντα κάναμε: παραμυθιαζόμαστε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τα περί ιεράς εξετάσεως, αυτό που σου'γραψα δυστυχώς είναι γεγονός. Άσε γιατί έχω κάνει... διατριβή στο ζήτημα, τότε που την έψαχνα πολύ τη δουλειά. Αν θες μπορώ να σου κάνω ένα σχετικό σεντονάκι (και μη νομίζεις ότι έχω ξεχάσει κάποια άλλα που σου΄χω υποσχεθεί, για τους λευίτες πχ. Απλά συνήθως τα κάνω όταν μου βγαίνουν). Και λέω "δυστυχώς, διότι ψάχνοντας τέτοια πράγματα φαίνεται με τον πλέον χρακτηριστικό τρόπο πως γαλουχηθήκαμε ως λαός και προσωπικά ανατριχιάζω όταν τα θυμάμαι. Εκφράσεις τύπου "μηντο πεις ούτε του παπά" δεν έχουν βγει τυχαία. Ούτε φυσικά είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι οι ταλιμπάν του χριστιανισμού (διότι πάλι τελείως "συμπτωματικά" είμαστε οι μοναδικοί ορθόδοξοι εκ Βυζαντίου με νέο ημερολόγιο). Ως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι επόμενοι μεγάλοι μπινελικιάρηδες μετά από 'μας είναι οι Ισπανοί, όπου και πάλι "συμπτωματικά" οι μεγαλύτεροι (ήτοι χειρότεροι) ιεροεξεταστές ήταν Ισπανοί (Τορκεμαδα κλπ), αν και η αλήθεια είναι ότι σε αυτό υπάρχει κι άλλος ένας -φαινομενικα΄άσχετος- παράγοντας. Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι τα αρχαιοελληνικά αγάλματα τα περισσότερα είναι χτυπημένα στο πρόσωπο (μύτη συνήθως) και στα γεννητικά όργανα, ή ότι τους λείπουν τα μάτια ή τα χρώματα (ανά περίπτωση). Όπως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν έχουν σωθεί το 95-97% των αρχαιοελληνικών συγγραμμάτων ή το 90% τον αρχαιοελληνικών ναών. Όπως... τέλος πάντων τυχαίο δεν είναι τίποτε. Αν θες την κάνουμε αυτήν την κουβέντα κάποτε.
Κάποια άλλα πράγματα τώρα: όταν μιλάμε για στρατηλάτη, είανι αυτονόητο ότι υπάρχει αίμα στη μέση. Στρατηλάτεςε που να κατακτούσαν πόλεις με ανθοδέσμες δεν έτυχε να πάρει ποτέ τ'αφτί μου. Ο Αλέξανδρος ονομάστηκε μέγας για σωρεία λόγων, ή πιο σωστά για τον μοναδικό συνδυασμό των χαρακτηριστικών που είχε. Κατ' αρχήν πρακτικά ακόμη και σήμερα παραμένει αξεπέραστος στην στρατηγική. Διέθετε οξύνοια, ανδρεία, θάρρος, υπομονή και ο,τιδήποτε άλλο τραβάει ο νους. Το ότι με την πάροδο των ετών εκφυλίστηκε από τα περσικά ήθη κι έθιμα είναι μια άλλη ιστορία.
Αναφορικά με την εκστρατεία του τώρα, οι λόγοι της ήταν δύο: ο πρώτος ήταν καθαρά εκδικητικός. Πολύ απλά έκανε αυτά που δεν πρόλαβε να κάνει ο Φίλιππος, δηλαδή να ξετινάξει τους Πέρσες για τα όσα (επί αιώνες) έκαναν στους Έλληνες. Ο δεύτερος, αν και ανομολόγητος δε νομίζω να ήταν κρυφό μυστικό: ήθελε να κατκτήσει τα πάντα, όλον τον τότε γνωστό κόσμο. Καθαρά προσωπική φιλοδοξία, η οποία ταυτιζόταν με τον αρχικό του σκοπό. Και το γεγον΄ςο ότι από την Ινδία υποχώρησε αποδεικνύει ότι οι προσωπικές του φιλοδοξίες όσο μεγάλες κι αν ήταν έρχονταν δεύτερες. Δεν έχει ξαναπαρουσιασθεί στα παγκόσμια χρονικά άλλο παράδειγμα εν΄ςο ανθρώπου που έχει ξεσπιτώσει χιλιάδες συμπατριώτες του, σέρνοντάς τους επί σειρά ετών σε συνεχείς μάχες και να μην ξεσηκώνεται κανείς. Δεν έχει ξανασυμβεί. Γι'αυτό και ήταν μέγας, και πάντα θα είναι, γιάυτό και έχει αποτελέσει έκτοτε ίνδαλμα χιλιάδων, γι'αυτό πρέπει κι εμείς ως απόγονοί του σήμερα να τον τιμούμε.
Εκπολιτιστική δεν ήταν ποτέ η εκστρατεία του, και συνήθως οι απέχθειες από τέτοια παραμύθια ξεκινούν.
Για την ώρα αυτά.
ΥΓ. Ξέρεις την Ελληνική Νομαρχία ρε τέρας; Άψογος... Από τα συγκλονιστικότερα κείμενα που έχω διαβάσει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό κι αν ήταν έμπνευση!
ΑπάντησηΔιαγραφή2Zaphod : Ρε μπουμπούνα όταν μιλάω για τον Ιγνάτιο λέω για τις πουστιές που έπαιξε στον αγώνα ΚΑΤΑ του Σουλίου, γιατί λες "Εδώ πολύ απλά κάνεις λάθος. Μπορεί μερικοί μικροπαπάδες να βοήθησαν η επίσημη εκκλησία όμως πήγαινε κόντρα συνέχεια". Αυτό ακριβώς λέω οτι και μεμονομένα παραδείγματα υπάρχουν που φαντάζουν πιό επώδυνα κι από τη θέση της επ΄λισημης εκκλησίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί μου το αφιερώνεις μπρε; Γνωστό εστί ότι η "Ελληνική Νομαρχία" και ο "Ρωσσοαγγλογάλλος" έχουν χαρακτηριστεί ως επιτομή της "αντιπολίτευσης" που επιχειρήτο ενάντια στο φεουδαρχισμό των Φαναριωτών και του ανώτερου κλήρου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρε κι αυτό από μένα από το έτερο κείμενου του Διαφωτισμού :
Δεσπότης : "Αφού το ράσο τούτο φόρεσα,
πλέον τινά ζυγόν δεν γνώρισα.
Δύο ποθώ, ναι, μα τες Εικόνες
άσπρα πολλά και καλές κοκόνες.
Φαναριώτης: Tης Eλλάδος η ελευθερία Δι' εμέ είναι πτωχεία.
Έμπορος: Hμείς, το πλείστον μέρος εκ των πραματευτών θέλομεν πάντα άσπρα, κι ας έχομεν ζυγόν. "
Καλό θα είναι πρώτα από όλα πριν αποδεχτούμε όλα αυτά που είπες(που σωστά είναι)πως οι Έλληνες είμαστε ένας ακόμα ινδοευρωπαϊκός λαός που κατεύθασε από ανατολας και εγκαταστάθηκε και στην Ελλάδα.Όπου βρήκε παλιές φυλές νομαδικού χαρακτήρα μέσα στις οποίες οι Ίωνες,οι Αρβανίτες,οι Πελασγοί,οι Κρήτες και κάποιες άλλες.Αυτό μαρτυρά και η ερεύνηση της γλώσσας μας.Ούτε θεόσταλτοι είμαστε όπως λέει ο Άδωνις ούτε Ελλοχίμ όπως λέει ο ακατανόμστος(+ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ+).
ΑπάντησηΔιαγραφήΧωρίς λοιπόν να έχουμε αποδεχτεί την Ιστορία της καταγωγής μας(πολλοί πιστεύουν ότι όντως καταλόμαστε από τον Αδάμ όπου ήτο Έλληνας!!!)μην περιμένεις φίλε μου να πιστέψουν όλα τα παραπάνω.Γι αυτούς θα είσαι τουλάχιστον γραφικός(όπως και εγώ μαζί).Και ειδικά μην περιμένεις να σε πιστέψουν τα ξυρισμένα ανεγκέφαλα τσογλανάκια με κα χωρίς την αστυνομική περιβολή...
@polsemannen
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ δια τα καλά σας λόγια. Δεν χρειάζομαι κοσμοσφαίρες καθότι έχω Ταμτιριρι ιπτάμενα και επανδρωμένα :)
@hades
Στον φυσικό φυσικιες;;;;; :Ρ
Περί καταστροφής των αρχαίων κτλ συμφωνούμε αλλά δεν το έχουμε καταλάβει. Απλά λέω πως (καλά, σιγά μην διαφωνήσεις) οι διωγμοί ήταν για χρόνια θεσμοθετημένοι
H Eλλ. Νομαρχία είναι για μας ότι η Βίβλος για τους ΕΛ.ΕΛ.ΧΡ. ΌΛοι μιλάνε γι αυτή αλλά κανένας δεν την έχει διαβάσει! :Ρ
Περί Άλεξ συμφωνούμε παντού εκτός από τον πρώτο λόγο που αναφέρεις. Ένας καθαρά ρεαλιστής πολιτικός, όπως ήταν ο Φίλιππος και ο ΄Αλεξ δεν σκέφτοναι με τέτοιους συναισθηματισμούς. Παραμύθι ήταν για να τονώσει το αίσθημα του λαουτζίκου. Οι επεκτατικοί πόλεμοι γίνονται για τα φράγκα και τη δύναμη.
@3 parties a day
Thanx!! :)
@humma
Δεν πειράζει. Έτσι και αλλιώς είσαι μονολιθικός και αδιάλλακτος :Ρ
@humma 2
Γαμάτο και το έψαχνα ρε συ!!!!
@island
Αν ο Αδάμ ήταν Έλληνας, τότε εγώ αρνούμαι να είμαι !!
Περί Ινδοευρωπαϊκής ράτσας υπάρχουν πολλά χου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και οι ΕΛ έχουν δίκιο. Μπορώ να σου βρω άλλες 17 απόψεις που θα είναι:
α) πιο λογικές
β) και θα ταιριάζουν με τα ευρήματα. Ούτε είναι ανάγκη να είμαστε απόγονοι των ΕΛ (ωχ το μάτι μου!) ούτε όλη η Ευρώπη να κατάγεται από το Παμίρ. Από την άλλη, το να υποστηρίζεις την απόλυτη καθαρότητα και συνέχεια μιας φυλής, και ειδικά στα Βαλκάνια, και όχι μόνο αυτό αλλά την ανώτερότητά της κιόλας έτσι a priori, ε....πρέπει να είσαι και μπαγλαμάς και ανιστόρητος. Μιλάμε για τον ορισμό του ερωτήματος άνευ σημασίας. Όπως είπα σε παλαιότερο ποστ, αυτά που βλέπω με κάνουν να ζηλεύω λαούς που δεν είχαν καθόλου ιστορία και μηδέν (λέμε τώρα) προγονους. Τουλάχιστον αυτοί δεν έχουν τέτοια κομπλεξικά βαρίδια.
Για το αν θα με πιστέψει κάποιος ανεγκέφαλος τσογλαναράς που έχει εστιάσει την δυστυχία του και την κακομοιριά του στον διπλανό του, και ειδικά σε κάποιον ο οποίος και είναι σαφώς σε υποδεέστερη θέση (κοινωνικά, οικονομικά κτλ) με αφήνει αδιάφορο και κόντρα αδιάφορο. Η πραγματικότητα υπάρχει αλλά δεν έχω την απαίτηση να την βλέπουν όλοι. Εδώ ρε συ πιστεύουμε πως κάποιος γεννήθηκε από παρθένα, περπάτησε στο νερό, τάισε χιλιάδες με πέντε ψάρια και μετά αναστήθηκε, σε ένα παραμυθάκι μικρό συγκριτικά θα κολλήσουμε;;
Φυσικός; Και θα'βαζα το χέρι μου στη φωτιά πως μαθηματικ΄ςο μου'χες πει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια προσπάθεια έκανα κι εγώ να σ'ανεβάσω λίγο ρε και την πέταξες στο βάραθρο... ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!
Κατ' αρχήν ότι συμφωνούμε στο σημείο που αναφέρεις και γεγονός είναι και το'χουμε καταλάβει. Απλά ως γνωστόν,μ δεν συνδιαλεγόμεθα μόνο όταν διαφωνούμε, αλλά ανά την αξία του θέματος... :)
Ωραία η ατάκα περί της ελληνικής νομαρχίας! :):)
Αν κι εδώ που τα λέμε δεν βλέπω να διαφοροποιείται και ιδιαιτέρως από τις νεοελληνικές πρακτικές και τακτικές ξερολισμού και πασιγνωσίας... :):):)
Αναφορικά με τον μεγαλέξανδρο, μην ξεχνάς ότι ισοπέδωσε τη Θήβα προτού βγει παραέξω, έτσι;
2Hades : "η φυσική για την απόδειξη των θεωριών της κατά κύριο λόγο τα μαθηματικά χρησιμοποιεί (που είναι και το κύριο "επιχείρημα" των μαθηματικών να τη λένε στους φυσικούς άλλωστε)."
ΑπάντησηΔιαγραφήΊσως δε ξέρεις όμως πως πολλά από τα σύγχρονα μαθηματικά γεννήθηκαν ή αναπτύχθηκαν από Φυσικούς
(Heisenberg, Feynmann) στην ανάγκη περιγραφής νέων Φυσικών φαινομένων (κβαντική, ενοποιημένες θεωρίες πεδίων, κοσμολογία, σχετικότητα)
Τη Θήβα καλά της έκανε αφού είχε συμμαχήσει με τους Πέρσες όπως παρόμοια ήταν η συμπεριφορά του με όσους είχαν μηδίσει (Θεσσαλοί, Θράκες....ωχ τώρα με τις θράκες μου ξύπνησε επιθυμία για πανσετάκια, δόξα τω μεγίστω Σουβλακέα).
@hades
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην μπερδεύεις τον κάβουρα (μαθηματικα) με τον υδραυλικό (φυσική)
:Ρ
@humma
Περί Θήβας λέγεις μαλακίες. Επειδή είχαν δηλαδή μηδίσει πριν 100 χρόνια καλά τους έκανε; Υπήρχαν άλλοι λόγοι και είχαν να κάνουν με το γεγονός πως η Θήβα απλά αντιστεκόταν. Με τους Θεσσαλούς και τους Θράκες ήτο κολέγας.
Tο γαμήσατε και ψόφησε :p
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα είναι γεγονός ότι μαθηματικά και φυσική είναι συγκοινονούντα δοχεία, οπότε δεν υπάρχει λόγος...
ΑπάντησηΔιαγραφή"φαγωμάρας". Και το ότι οι Heisenberg, Feynmann και πολλοί ήταν φυσικοί δεν μου λέει ιδιαίτερα πολλά, διότι ομοίως υπάρχουν κι αντίστοιχα παραδείγματα, όπως πχ με τον Ι.Στιούαρτ επί παραδείγματι. Άσε που υπάρχει και κάποιος (αλλά δεν θυμάμαι ποιος ηταν γαμώτο, ο Σρέντιγκερ ίσως; Πολύ γνωστό όνομα όμως) που είχε βγάλει θεωρίες ολόκληρες μέσω θρησκειοφιλοφικών απόψεων... Είναι λίγο μύλος αυτά.
Α, και zaph, κάβουρας τα μαθηματικα και υδραυλικός η φυσική, λίγο δύσκολο. Τα μαθηματικά δίχως φυσική μπορούν ν'αναπτυχθούν στο έπακρον. Το αντίθετο, τσου... :)
(καλά, καλά, κατάλαβα, σε πρίζωσα τώρα... :) )
Εντωματαξύ κάποιου είχε πάρειτο μάτι μου ν' αναφέρεται ο ΑΝδρούτσος και δεν μπορώ να το βρω, αλλά τέλος πάντων: αν ο Οδυσσέας ήταν μουσουλμάνος, αν μη τι άλλο θα το['χε αναφέρει ο Μακρυγιάννης. Κάτι τέτοιο δεν παίζει.
Η ημιμάθεια σκοτώνει.....
ΑπάντησηΔιαγραφή