Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2008

Διευκρινήσεις

Καλό είναι να ξέρουμε και πέντε πράγματα πριν αρχίσουμε να πετάμε παντόφλες. Σε προηγούμενα ποστ έγραψα την γνώμη μου περί του θέματος, αλλά μου φαίνεται πως καλό είναι να επαναλάβω/αναλύσω κάποια σημεία συν το απαραίτητο φρέσκο σιχτίριασμα!

*** Οποιος νομίζει πως οι αστυνομικοί είναι απόγονοι του ΕΛ κράτους του Θεού, ή αλλιώς ο γαμάω και δέρνω ο ίδιος, οι αλάθητοι απόγονοι του Θεού στην γη κάνει λάθος. Πολλοί τομείς της ελληνικής κοινωνίας δεν αποχουντοποιήθηκαν ποτέ με την αστυνομία να είναι ένας από αυτούς. Εννοείται πως δεν μιλάμε για "όλους". Δεν υπάρχει πιο φασιστική λέξη από το "όλοι". Το κακό είναι πως οι παραβατικές ("γαμάω") συμπεριφορές ενθαρρύνονται ή μενουν ατιμώρητες, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να αποθρασύνονται. Πολλοί μιλάμε χωρίς να ξέρουμε καν σε ποιο πολιτευμα αναφερόμαστε και ποιοι νόμοι διέπουν τις πράξεις καθενός (διαβάστε τα λινκς να δείτε τι γράφουν οι bloggoδικηγόροι. Αν μας στείλει κανένα εξώβρακο ο κοντός αυτούς θα πάρουμε!).

Όποιος έχει πάει φαντάρος, και έχει πάρει όπλο ξέρει πολύ πολύ καλά τους κινδύνους που έχει η κατοχή του. Έχω γνωστο που τραυμάτισε (άθελα) φίλο του παίζοντας με τα G3. Έφαγε κάμποσο καιρό φυλακή, δεν του είπαν πως είναι ατύχημα, άρα δεν πειράζει. Δεν του αναγνωρίστηκε καμία πρόθεση, αλλά φυλακή έφαγε. Όχι για να τιμωρηθεί αυτός αλλά για να τρομάξουν οι υπόλοιποι. Όταν έχεις όπλο στο χέρι η πιθανότητα να γίνει μαλακία αυξάνεται γεωμετρικά. Τα άδεια όπλα έχουν σκοτώσει πολύ περισσότερους από τα γεμάτα. Με καμιά 200αρια ενοπλες υπηρεσίες σε ένα χρόνο (μαυρίλα, όχι μαλακίες) από το στρατό μου έμεινε το εξής, που μας το έλεγε ο Αξ. Υπηρεσίας σχεδόν κάθε μέρα, σε σημείο που θα μπορούσα να τα λέω άνετα απνευστι στην φρουρά εγώ . Μόνο οπλίζετε, δεν πυροβολείτε, δεν τίποτε, αν δεν έχετε ρητή εντολή. Η πρώτη χρήση του όπλου σας θα είναι σαν ρόπαλο και όχι σαν πυροβόλο. Ρε δεν πα να τρώτε δέκα σφαίρες στο κεφάλι, εσείς θα κρατήσετε τους τύπους: Αναγνώριση, προειδοποίηση, προειδοποιητικές βολές και μετά βλέπουμε. Μια ιστορία για ένα τζιμάνι λέει πως σταμάτησε τρεις που έκαναν ντου στο στρατόπεδο οπλιζοντας το G3 και μόνο (εδώ μου τα λέμε, αν το ακούσεις βράδυ να οπλίζει, ένα έμφραγμα το παθαίνεις). Δεν έχει σημασία αν η ιστορία είναι πραγματική. Σημασία εχει πως αυτή μας έλεγαν στην εκπαίδευση. Επίσης οι πρώτες βολές πρέπει να είναι προειδοποιητικες - άσε που είναι άσφαιρες. Ακόμα και αν σας κάνουν ντου, και έχετε όλα τα δίκια με το μέρος σας, να ξέρετε πως αν ρίξετε κατά 99% θα βρείτε τον μπελά σας. Μας έγινε λοιπόν κτήμα πως η χρήση όπλου ήταν το πραγματικά τελευταίο μέσο που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε. Στην εκπαίδευση θυμάμαι πως οι μεγαλύτεροι αποπαίρναμε τους πιτσιρικάδες όταν πήγαιναν να κάνουν μαλακία. Μπορεί ο στρατός σε πολλά ζητήματα να είναι μες στην μαλακία, αλλά στην χρήση του όπλου υπήρχε υπευθυνότητα, τουλάχιστον στις 5 μονάδες που πρόλαβα και υπηρέτησα εγώ. Η περίπτωση δε να εμπλακούμε για οποιονδήποτε λόγο με πολίτες (πχ μεταφορά όπλων από αποθήκες σε στρατόπεδο. Το έκανα μία φορά και είχε το γέλιο του. Περιπολικά μπρος και πίσω και μεις πάνω στην καναδέζα με κουμπωμένους γεμιστήρες να βολτάρουμε στην Αττική οδό) μας γέμιζε με τρόμο, όχι για μας, αλλά στην περίπτωση που θα είμασταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας (πχ αν μας την έπεφτε η 17 Νοέμβρη, λέμε τώρα.... Τα όπλα που είχαμε στην καναδέζα πιάνανε ένα με δύο χαρτιά στην αγορά)
Αποτέλεσμα αυτής της 12μηνης εμπειρίας ήταν πως η προσοχή μας έγινε ένστικτο. - από τον πρώτο μήνα κιόλας. Όποτε είχαμε όπλο στο χέρι, το φοβόμασταν. Ασφάλεια πάντα ΟΝ και ποτέ το όπλο προτεταμένο χωρίς λόγο, ακόμα και αν ΔΕΝ είχε γεμιστήρα πάνω, ακόμα και αν το είχαμε τσεκάρει πριν ένα λεπτό. Προσοχή: ο στρατός είναι μια μηχανή φτιαγμένη για να σκοτώνει τους εχθρούς του κράτους. Δεν έχει "ειρηνικό" λόγο ύπαρξης. Η αστυνομία, που είναι μια μηχανή φτιαγμένη για να προστατεύει τους πολίτες του κράτους, έχει άραγε τέτοιες δικλείδες ασφαλείας; Έχει γίνει ένστικτο, ο φόβος στον αστυνομικό, να μην το τραβήξει το ρημάδι; Καλλιεργούνται αυτές οι συνήθειες; Έχει ο μέσος αστυνομικός απέχθεια στην σκέψη του να τραβήξει και να πυροβολήσει για οποιονδήποτε λόγο; Ο νομοθέτης αυτό έχει προβλέψει, και έτσι πρέπει, γιατί αλλιώς η ασυδοσία είναι αναμενόμενη. Η γνώμη μου είναι πως η αστυνομια εν πολλοίς συνεχίζει το ένδοξο (....λέμε τώρα) ταγματασφαλίτικο παρελθόν της. Και είναι κρίμα, βλέπω μαθητές μου, νέα παιδιά, καλά παιδιά, που θέλουν να μπουν στο Σώμα για τα φράγκα. Και τρέμω στην ιδέα του τι προσωπικότητες θα διαμορφώσουν εκεί μέσα. Διαβάζω αυτό και φοβάμαι χειρότερα. Διαβάζω αυτό, και ετοιμάζομαι να πάρω πέτρα.

Ακούω για συμψηφισμούς της αστυνομικής βίας με την βία διαφόρων, αορίστως αγνωστων. Εννοείται πως η βία, και ειδικά οι επιθέσεις - λιντσαρίσματα δεν εγκρίνονται με τον κανένα. Αλλά δεν είναι το ίδιο ο ένστολος, ένορκος υπηρέτης του λαού, αυτός που έχει ένα εθνόσημο στην καρκάλα με τον κάθε x ψ z κατσαπλιά. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, έχει σοβαρό πρόβλημα αντίληψης της πραγματικότητας. Ο νόμος δεσμεύει περισσότερο τους υπηρέτες του από τους παρανόμους και από οποιονδήποτε άλλο. Αν ένας καθηγητής πχ δεχτεί χρήματα για να κάνει το 17 ενός μαθητή 19 (και όμως, τέτοιες απόπειρες γίνονται!) δεν είναι το ίδιο με κάποιον αστυνομικό που δωροδοκείται για να κάνει τα στραβά μάτια σε ένα φόνο, τί να κάνουμε!

Επίσης η παραποίηση πραγματικότητας που γίνεται από μερικούς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είναι απαράδεκτη. Μέχρι και νεκρούς από την κωλότσεπη έβγαλαν! Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι Σομπολοειδή όντα και ψάχνουν και λίγο πριν πετάξουν την μαλακία τους.

Η μόνη απαίτηση που έχω από τους κατσαπλιάδες είναι να συλλαμβάνονται όταν και αν παρανομούν. Οι απαιτήσεις όμως που έχω από το κράτος είναι περισσότερες, διότι το κράτος είμαι εγώ και εσύ.

Ο εγκληματίας άν σκοτώσει έναν περισσότερο ή λιγότερο όταν εγκληματεί παραμένει εγκληματίας. Ο αστυνομικός αν πειράξει έστω και μια τρίχα κάποιου χωρίς σαφέστατο, προφανή, και κυρίως νομότυπο πέραν κάθε αμφιβολίας, λόγο ΚΑΙ τρόπο, δεν είναι πλέον αστυνομικός, αλλά παρακράτος και πρέπει επειγόντως να ξηλωθεί. Αν διαλέγει ομάδες μέσα στο χαμό, αντί να τους κοπανήσει όλους, πάλι τότε είναι παρακράτος και όχι εφαρμοστής του νόμου. Αν η μαγκιά του φαίνεται μόνο στα 15χρονα και αρκεί ένας ναρκωμανής για να κάνει ρόμπα όλο το σώμα, τότε είναι εκπαιδευμένοι θρασύδειλοι. Αν επιτρέπει στους συναδέλφους του να αυθαιρετήσουν, αν το τραβάει σε βίντεο κιόλας, τότε δεν είναι μόνο τα παραπάνω αλλά και σαδιστής και ψυχάκιας. Όταν αυθαιρετεί και μένει ατιμώρητος, και επειδή ακριβώς η εξουσία του είναι αναγνωρισμένη και καλύπτεται από το νόμο, τότε η αυθαιρεσία θα επαναληφθεί. Σιγά σιγά θα γίνει κανόνας.


Αν ο έχων την εξουσία, δεν τρέμει στην σκέψη της δικιάς του αυθαιρεσίας, τότε κάτι δεν πάει καλά με το σύστημά μας. Την εξουσία δεν τους την έδωσε η γιαγια τους κληρονομιά, αλλά ο λαός (κατ' οικονομίαν) και μπορεί ανά πάσα στιγμή να την πάρει πίσω, καθώς αυτό είναι δικαίωμά του σε μια δημοκρατία. Αν δεν έχει αυτό το δικαίωμα, τότε δεν μιλάμε για δημοκρατία.


*** Στα σώματα ασφαλείας, το στρατό κτλ η ευθύνη πηγαίνει και ατομικά και πυραμιδικά. Δηλ. ο καθείς είναι υπέθυνος για τις πράξεις του αλλά πρέπει να υπακούει σε εντολές. Ο στρατός ορκίζεται πρώτα στο Σύνταγμα και μετά "υπακοή στους ανωτέρους". Αν οι διαταγές έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους οφείλει να τις παραβεί. Φίλε ματατζή που βαράς πιτσιρίκια, η δικαιολογία "εκτελούσα διαταγές" έχει πεθάνει από την δίκη της Νυρεμβέργης και δώθε. Απλά αν έκανες κάτι παράνομο ή αυθαίρετο εκτελώντας διαταγές φταίς και εσύ και ο προισταμενός σου. Αν έκανες κάτι παρακούωντας διαταγές τότε φταις all the way, αλλά φταίει και ο προισταμενος σου διότι δεν σε πήρε χαμπάρι.
Αν δεν μπορείς να χειριστείς τις καταστάσει παραιτήσου. Δεν κάνεις γι αυτήν την δουλειά, πήγαινε δούλεψε μπράβος σε σκυλάδικο, όπως μαθαίνω πως κάνουν πολλοί από σας στον ελεύθερο χρόνο τους. Δεν είσαι εκεί για να φυλάς τον κάθε Καραμανλή, είσαι εκεί για να φυλάς εμένα.


Ρε σεις αν οδηγός του άρματος ήταν "δημοκράτης 'Ελληνας" θα τον πάταγε τον τύπο! Εκεί φτάσαμε!



Αυτό ξέρουμε να το λέμε βασανιστήρια, επειδή το κάνουν οι....κακοί αμερικάνοι:

Όταν όμως το κάνουν οι....καλοί ΕΛληνες, τότε ο άλλος γίνεται ταραξίας, παράνομος μετανάστης, κουκουλοφόρος, "τι ήθελε εκεί πέρα τέτοια ώρα", "παρουσίαζε αποκλίνουσα συμπεριφορά" και δεν ξέρω και γω τι άλλη μαλακία. Λες και η προσωπική σου αξιοπρέπεια ρε φίλε είναι συνάρτηση της προσωπικότητας του κρατουμενου που έχεις!

***Μετά απο αυτά που ξέρει και η κουτσή Μαρία, πλην ΛΑΟΣ, Άνθιμου, ακροδεξιών (θεωρώ τα τρία προηγούμενα διαφορετικά ποιητική αδεία) και όσων παπαγαλίζουν δικαιολογίες που παλαιότερα μόνο ο Ιωαννίδης θα τις έλεγε φτάνουμε στο δια ταυτα: @ Πάκης: Εγώ σε πιστεύω πως θέλεις. Σε πιστεύω πως είσαι πιο άνθρωπος από τον Πολύδωρα. Απόδειξε το. Αφού δεν παραιτήθηκες και έμεινες, τότε τουλάχιστον σπάσε το απόστημα, αν δεν κωλώνεις. Μπορείς να γίνεις ήρωας μέσα σε ένα χρόνο αν βγάλεις την κάβλα της εξουσίας από κάτι τραμπούκους που δεν έπρεπε καν να φοράνε στολή. Τα δικαστήρια είναι δικαστήρια οκ, αλλά και αυτές οι Ε.Δ.Ε.....αμάν πια! Δεν είναι ανάγκη να πάει φυλακή ο κάθε άχρηστος, είναι ανάγκη όμως να μην φοράει την στολή με το εθνόσημο και να είναι θεματοφύλακας του νόμου. Είναι κρίμα τα νέα παιδιά που έρχονται στην αστυνομία από εξετάσεις να μαθαίνουν να γίνονται τραμπούκοι. Γκεγκε;



*** Μην το ξεχάσω: Κε Κακλαμάνη είστε κατάπτυστος. Εδώ ο κόσμος χάνεται και το ****** (μπιιιιιπ) χτενίζεται. Κρίμα και σε είχα συμπαθήσει. Όπως λέει ο πιτσιρίκος, Ελλάς Ελλήνων Καταστηματαρχών.


*** Πιάστηκα κορόιδο, δεν ήξερα τι γίνεται ενώ είχε βουήξει το σύμπαν, αντέδρασα (;) με τέσσερις μήνες καθυστέρηση, με παραπλάνησαν οι "υπό" λες και είμαι κανένα κορόιδο, εγώ είμαι υπευθυνος για ένα όργιο κλεψιάς και ρεμούλας (αυτό δεν σημαίνει "αναλαμβάνω την ευθύνη";), άτομα που έχω παραδεχτεί πως ευθύνονται για σκανδαλώδη "σφάλματα" είναι ακόμα στο επιτελείο μου, το ομολογώ και με χειροκροτάνε! Ποιος είμαι;


****Είχα αναφερθεί και παλαιότερα: "Τελικά αυτό που κάνει κάποιον άνθρωπο τίμιο δεν είναι η....τιμιότητα αλλά ο φόβος. O φόβος πως αν κάνεις κάτι 'κακό' θα τιμωρηθείς. Αλλιώς είσαι ασύδοτος."
Και κάπου εδώ ερχόμαστε στην αθάνατη, αδέσμευτη, α-οτιδήποτε ελληνική δικαιοσύνη. Τι να πω ρε......... Έχετε καταντήσει αηδία! Πιάσανε κάποιους πιτσιρικάδες και εφαρμόζεται ο τρομονόμος πάνω τους, ο Εφραίμ κάνει διαλογισμό, η ζαρτινιέρα....τιμωρήθηκε παραδειγματικά. Να δείτε που πιθανότατα οι πιτσιρικάδες θα τιμωρηθούν πολύ πιο αυστηρά απ ότι όλοι μαζί οι παρανομούντες αστυνομικοί την τελευταία πενταετία!
Φανταζομαι δε πως αν πιαστούν αυτοί, θα φάνε πιο πολλά από 5 ευρώ/μέρα επί τρία χρόνια, σωστά; Σίγουρα έκαναν κάτι πιο σοβαρό και ειδεχθές απ ότι αυτός ας πούμε!
Και μετά απορείτε για τα επεισόδια ε; Κουράγιο, θα ξεφουσκώσει, αλλά σε μερικά χρονάκια αν πάρουν κάποιοι τις γκιλοτίνες μην απορήσετε πολύ οκ; (Προσυπογράφω την θέση του φίλτατου polsemannen : "Πραγματική εξέγερση, πραγματική επανάσταση, με αίτημα την ολοκληρωτική αλλαγή στην υπάρχουσα μούχλα θα γίνει όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και το παρόν κρατικό μόρφωμα ή χρεοκοπήσει, διότι δεν μπορεί να παράξει αρκετό πλούτο με την μορφή προϊόντων ή υπηρεσιών, ή λιγότερο πιθανό, μετά από μια λεγόμενη "εθνική καταστροφή". Τότε ο αγανακτισμένος κόσμος θα κάψει την Εκάλη, το Μαξίμου και το "σπιτάκι" του κ. Ρουσόπουλου, όχι το περίπτερο της κερά Μαρίας και το Peugeot 106 XR του '95 που έχει ο κυρ Μπάμπης.")


***Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί όλοι θέλουν να φάνε τον Σύριζα ζωντανό. Τι "σκοτεινά κέντρα", τι "καθοδήγηση", τι "γιατί είπε ο Αλαβάνος πως καταδικάζει την τυφλή βία, και όχι την βία γενικώς" (φράση που χρησιμοποιησε αυτούσια ο Καραμανλής αργότερα) , τι δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν να πέφτει (εν αντιθέση με αυτή ας πούμε που είναι και φρέσκια), τι..... Και μάλλον το κατάλαβα. Κανένα κόμμα, ούτε ο Σύριζα δεν μπορεί να χειριστεί την παρούσα κατάσταση. Όλοι δοκιμάζουν να το καπελώσουν. Απλά οι υπόλοιποι θεωρούν εαυτούς ανικανότερους στο ζήτημα από τους Συριζαίους! Συν το γεγονός πως το target group τους παραμένουν οι "νοικοκυραίοι". Λες και οι νοικοκυρίαοι δεν έχουν παιδιά! Kαι επίσης, μην το ξεχάσω, είναι απαράδεκτη έτσι και αλλιώς η γκαλοπομανία, από όλους! Καμία πρόταση, τίποτε, μόνο ατάκες της πλάκας, που περιμένουμε να δούμε τι ψάρια θα πιάσουν! Για πόσο μαλάκες μας έχετε ρε;


**** Το ότι είσαι ψυχάκιας το καταλάβαμε, δεν χρειάζονται υπογραμμίσεις! Και σε παρακαλώ, μην το δείξεις σε όλο του το μεγαλείο ακόμα γιατί μετά τί θα λένε, και πως θα σε υπερασπίζονται οι "αγανακτισμένοι";

**** Άσχετο, αλλά να θυμάστε πως νομότυπα είναι πολύ πιθανόν ο ειδ. φρουρος να αποφυλακιστεί. Άλλο η προανάκριση, άλλο η δίκη. Το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι κάποιο λιντσάρισμα. Είπαμε, προσωπική αξιοπρέπεια. Ο άλλος είναι ότι είναι ή ότι νομίζεις ότι είναι. Δικαίωμα να απλώσεις το χέρι πάνω του ΔΕΝ έχεις, αλλιώς φτάσαμε (τσούπ!) στην ζούγκλα. "Αγανακτισμένοι" της πλάκας υπάρχουν σε όλες τις πλευρες. Καλύτερα να σπάνε χίλιες βιτρίνες παρά ένα κεφάλι.
*update*:Αν δεν γουστάρεις κάποιον υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το δείξεις:

(δεν το βρήκα στα ελληνικα: "Ο νόμος με υποχρεώνει να σου βάλω ποτό, όμως όχι να σου δώσω και ποτήρι. Γλύψτο και φύγε γρήγορα". Ή κάπως έτσι....) *τελος update*

**** Προς κυβέρνηση και κόμματα (ειδικά τα δυο μεγάλα) γενικώς : Η ροχάλα πάει γόνα και σεις νομίζετε πως βρέχει, ή πως ευθύνονται οι .... κύκλοι της ανωμαλίας! Με ήλιο θα φτάσετε! Δεν χρειαζεται ψήφος στα 16 (απίστευτη μαλακία του Τσίπρα btw), σας κάναμε υπομονή τόσα χρόνια, ας κάνουμε ένα δυο ακόμα, και που ξέρεις, μπορεί αυτή τη φορά να μας κάτσει!



*** Αρχίζουν τα βρωμόγελα***

Ώστε αυτό δυσφημίζει και διασύρει την χώρα ε;





Kαι αυτό (διαβάστε το!!!) είναι "προσπάθεια κατάλυσης της Δημοκρατίας" ε;





Ας δούμε λοιπόν τί είναι διαφήμιση της χώρας και προσπάθεια υπεράσπισης της δημοκρατίας, γιατί είμαστε και μαλάκες και δεν ξέρουμε. Φαντάζομαι πως εσείς μπορείτε να μας το δείξετε.... Τι διάολο, τόσα χρόνια μας κυβερνάτε και οι δύο!


Αναφορές από ξένους τουρίστες:

Βρετανός αυτόπτης μάρτυρας καταγγέλει αδικαιολόγητη και ακραία αστυνομική βία στο Γκάζι (εκεί ρε δεν σκεφτήκατε τι θα πουνε οι τουρίστες;)

Έχουμε και οπτικό υλικό όμως:









Aυτά θα μου πείτε είναι μεμονωμένα περιστατικά σωστά; Σαν αυτό, ένα πράγμα:





Ρε σεις δεν μπορείτε να κάνετε καμία μεμονωμένη σωστή κίνηση;

Μαζί σας οι λέξεις χάνουν το νόημα τους.....


Aλλά επειδή ξέρω που το πάτε, και σας πήραν χαμπάρι και άλλοι, ας δούμε πως σκοπεύετε να διαφημίσετε την χώρα!


Kill your myth in Greece
(κάπου είχα δει μια αφίσα με αυτον τον τίτλο, αλλά εχάθη. Αν την έχει κανείς ας την στείλει. Ευχαρισθώ. Update: Ευρέθη τελικά εδώ παρά του κυρίου JustAnotherGoneOff τον οποίο και ευχαριστώ. Απολαύστε!)


Α, μην το ξεχάσω! Γιατί πάντα όποιοι είναι στην αντιπολίτευση ζητάνε κάθαρση και άπλετο φως, ενώ όσοι είναι στην κυβέρνηση κατηγορούν τους πρώτους για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής; Και γιατί να μην ποινικοποιηθεί ρε; Εδώ ένα φανάρι παραβιάζεις και τρως 800 ευρά πρόστιμο. Ο άλλος που "δεν πρόσεξε" και χάσαμε ως κράτος περί το 1 δις πόσο ξύλο πρέπει να φάει; Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής; Εννοείται!

Καπακο-update:
Φτου ρε γαμώτο και δεν το πήρα χαμπάρι νωρίτερα! Τα μισά θα έγραφα! Πάρτε λοιπόν διαφήμιση:



Από http://atsarantos.blogspot.com/



Ξαναμανα update:

Από http://www.dentnews.net/?p=3026


Διαβάστε και το ποστ του gazaka, να δείτε τί κύριοι μας προστατεύουν! Από αυτους να δούμε ποιος θα μας προστατέψει....


Update 19/12 12:20 πμ

Ξέρω, ξέρω. Η θείτσα είχε αποκλίνουσα συμπεριφορά, τι ήθελε εκεί πέρα τέτοια ώρα, πήγαινε στο γήπεδο και έκανε επεισόδια, είχε μολότοφ στην τσάντα, κινήθηκε απειλητικά, έριχνε πέτρες, και μπουκάλια να λέει και ευχαριστώ που ζει η ρουφιάνα!

  • Και ο συνήγορος του πολίτη είναι τρομοκράτης! Και η διεθνής αμνηστία! Α, επίσης διαβάστε αυτό και θυμηθείτε τι έλεγα για τον Πολύδωρα: "Είναι λυπηρό που το περιστατικό αυτό συνέβη όταν αρχίσαμε να έχουμε κάποια δειλά αλλά σταθερά βήματα στην εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου. Για πρώτη φορά είχαν αρχίσει να επιβάλλονται από το υπουργείο πειθαρχικές ποινές για χαμηλής βαρύτητας παραπτώματα, ενώ στο παρελθόν δεν γινόταν κάτι τέτοιο"
  • Eκπαιδευοντας αστυνομικους: Ένα νηφάλιο άρθρο που μας εξηγεί μερικά πως και γιατί
  • Σκοτεινά κέντρα.... Εδώ γελάμε μεγαλοφώνως. Η μισή Ευρώπη γελάει με τα μούτρα σας, και η άλλη μισή δεν σας έμαθε καλά ακόμα!
  • Φωτογραφίες και βίντεο από χτες και σχολιασμός στα αγγλικά.

Σαββατο 20/12 9:30 πμ

26 σχόλια:

  1. Πω πω, άστραψε και βρόντηξε ο Zaphod!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτό! Το αναδημοσιευω και σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @xasodikis
    Τα νευρα που εχω αυτες τις μέρες δεν περιγράφονται. Το παρον μας προσφερεται για διδακτορική διατριβή ομαδικής σχιζοφρένειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσυπογράφω το κείμενό σου, φίλε μου, ως μια ψύχραιμη καταγραφή των περιστατικών των τελευταίων ημερών(και ας έχεις τα νεύρα σου). Αναφορικά με τη φωτογραφία,όπου ο άγνωστος Κινέζος στέκεται μπροστά από τ' άρματα μάχης και τα ακινητοποιεί, θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι αν επρόκειτο για νεοέλληνα αντιστασιακό από αυτούς, που ξεχύθηκαν στους δρόμους τις μέρες αυτές, αυτός θα είχε αρκεστεί στη ρίψη μιας μολότοφ ή μιας πέτρας και θα το είχε βάλει στα πόδια μετά. Θέλει πολλά κότσια για να φράξεις το δρόμο ενός άρματος μάχης. Και ο οδηγός του άρματος αυτού, ακόμα και Έλληνας να ήταν, θα το είχε σκεφτεί πολύ καλά να πατήσει τον πεζό μπροστά του. Ακόμα θα καιγόταν η Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @περιούσιος
    Επί χούντας πάντως, κάποιος το πάτησε το γκάζι, άρα έχουμε και ιστορικό προηγούμενο!
    Αν οδηγούσε ένας ειδικός φρουρός που έχω υπόψη μου και ήταν μπροστά του κανένας πιτσιρικάς θα....εξοστράκιζε το τανκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ 100 ΒΙΤΡΙΝΕς ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΤΑ 10 ΚΑΡΚΙΝΟΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΠΟΥ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΥΜΦΩΝΩ -ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ- ΣΕ ΟΛΑ.

    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή και χορταστική ανάλυση!

    Εγώ θα ήθελα να σταθώ στην "παράνοια" που προσπαθεί να δείξει ο ειδικός φρουρός. Μου μυρίζει μοντελοπνίχτη η υπόθεση... Γιατί αν ήταν παρανοϊκός από πριν, όλο και κάποιος από το στενό του περιβάλλον θα το είχε καταλάβει. Αν πάλι "τρελάθηκε" τώρα μέσα στη φυλακή, αυτό δεν είναι ελαφρυντικό για μια πράξη που έκανε σε πνευματική διαύγεια...

    Α ρε Κούγια με τις φαϊνές ιδέες σου, μια "θέλημα Θεού", μια "δαίμονες"... Όλο τη θρησκεία ανακατώνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @athena
    Δεν ξέρω τι τα ψεκάζουν, ξέρω όμως πως απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται σε συνθήκες πολέμου. Ακόμα και τα δακρυγόνα. Για μερικούς οι πιτσιρικάδες είναι χειρότεροι και από τον εχθρό.


    @ανορθοδοξος
    Κοιτα, πολλοί το σκέφτηκαν, αλλά ενας τύπος που πυροβολάει για τσαμπουκά δεν είναι πολύ σόι και από πριν σωστά; Άσε που μεγάλωσε σε ένα αυστηρό ΕΛ.ΕΛ.ΧΡ. περιβάλλον απ' ότι μαθαίνω. Αυτό ενίοτε σου βγάζει και κουσούρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο μπάτσος πάει να χαρακτηριστεί τρελός, ο Κούγιας δε χρειάζεται καν να χαρακτηρισεί η επιστήμη έχει αποφανθεί από νωρίς, το όπλο είναι για να σκοτώνει (ακόμα και το κυνηγετικό) και τόσα άλλα θα λέγαμε. Συμφωνώ με όλο το κέιμενο και γέλασα πολύ με μερικές αφίσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Αλλά δεν είναι το ίδιο ο ένστολος, ένορκος υπηρέτης του λαού, αυτός που έχει ένα εθνόσημο στην καρκάλα με τον κάθε x ψ z κατσαπλιά".

    Τα είπες όλα σε μία πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσο για τα νεύρα, και τα δικά μου δεν είναι καλά. Βλέπω αυτόν τον κοντό ποντικομούρη στην τηλεόραση και αρχίζω να τρέμω από τα νεύρα μου.

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @δείμος
    Σας ευχαρισθώ :)

    Νομίζω πως διατυπώνω πάνω κάτω τα αυτονόητα, αλλά εδώ που φτάσαμε τι άλλο να κάνει κανείς;

    @doctor
    Καλα ο κάθε κοντός την δουλειά του κάνει. Οι υπόλοιποι φταίμε που τον ενθαρρύνουμε κιόλας.

    Ένας άθλιος μπουκαδόρος, τσαμπουκάς του δρόμου, και άλλα πολλά, έφτασε να θεωρείται ...θεματοφύλακας των θεσμών μας! Που πάμε ρεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παλιοσειρά να προσθέσω ότι αν ρίξεις με τα συγκεκριμμένα G3 του ΕΣ αυτός που θα κινδινέψει περισσότερο θα είσαι εσύ!

    ;-)

    Τα καλύτερα μας έχεις πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @_st_

    Μπα, έχω ρίξει σε 11 βολές. Ίσια δεν πηγαίνανε (γι αυτό μάλλον είχα καλό σκορ χεχεχε), αλλά τουλάχιστον βαράγανε - και δυνατά. Στο κέντρο, το τσιμεντένιο όρυγμα τρύπησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η κάνη στα G3 στραβώνει εύκολα (εξέχει ωσάν τσουτσούνιον) και δι' αυτό συμβαίνει ένα καλοδιατηρημένο Μ1 από τον πόλεμο της Κορέας να είναι ευθυβολότερο ενός κακομεταχειρισμένου τζηθρίεως (στρατόκαυλη σφην).

    Εξαιρετικόν πόστιον, η δε διαφήμιση τα σπάει! Φορολογική συνείδηση στην Ελλάδα;
    Για να τα σαβουρώσει μετά ο κάθε Εφραιμ;
    Δε θα' σαι καλά!

    Αυτή η χώρε ρε μάγκα δε σώζεται με τίποτις άμα λάχει ναούμ! (© Ρούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταρχήν γράφεις πολλά και δεν είναι σωστό για blog.
    Πρέπει να γράφεις πιο περιληπτικά και με εικόνες. Δε γράφεις βιβλίο!
    Τώρα σε ό,τι αφορά τα λοιπά,
    στην Ελλάδα όλα είναι άρπα-κόλα και την τύχη. Τυχαίοι άνθρωποι σε τυχαίες θέσεις. Τα "δικά μας παιδιά¨
    βολεύονται με κριτιρια άσχετα με τις ικανότητές τους.
    Έτσι λοιπόν και στην Αστυνομία... Μπαίνει ο καθείς για να βολεύτεί στο δημόσιο. Όμως στην Αστυνομία δεν είσαι ταμείας, είσαι ένοπλη εξουσία. Δουλεύεις μέσα σε δύσκολες και επικινδυνες συνθήκες . Αυτό κανείς δεν το λεει σε αυτούς που θέλουν να πάνε στην Αστυνομία για να βολευτούν στο δημόσιο... Και φυσικά δεν υπαρχει μηχανισμός απαλλαγής από ανθρώπους ακατάλληλους να κρατάνε όπλο.
    Πιστεύω όμως ότι και αυτοι που σήμερα καίνει είναι μέρος αυτού το βολέματος. Βολευονται στη στειρα αντίδραση και το παίζουν μούρες καταστρέφοντας άσχετο κόσμο που δε φταίει σε τίποτα. Η φούσκα της Ελληνικής νοοτροπίας αρχίζει να σκάει! Ή ια αποφασίσουμε να δουλέψουμε οργανωμένα και σωστά όπως όλοι οι προοδευμένοι λαοί, ή θα γυρίσουμε στον τρίτο κόσμο...
    Ας αποφασίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @polsemannen
    Η φορολογική συνείδηση δεν είναι κακό. Το πρόβλημα είναι πως διαχρονικά ο ΕΛληνας βλέπει το κράτος σαν εχθρό που ζηταει χαράτσι. Και τούτοι κάνουν ότι μπορούν για να το επιβεβαιώσουν!

    @suncitizen

    Και που να δεις κάτι σεντονάρες που έχω γράψει στο παρελθόν. Anyway, αυτό είναι το στυλ γραφής μου, το οποίο αλλάζει ανάλογα με τον καιρό....

    "Ή ια αποφασίσουμε να δουλέψουμε οργανωμένα και σωστά όπως όλοι οι προοδευμένοι λαοί, ή θα γυρίσουμε στον τρίτο κόσμο..."

    Αυτό σωστό. Περί καλο- ή κακο- μαθημένων η όλη ιστορία με αφήνει αδιάφορο. Η βάζουμε μυαλό σαν κοινωνία ή πάμε κατά διαβόλου. Αυτό το κατ επίφασην δημοκρατικό πολίτευμα, με τον πολίτη βυσματία wannabe και την εξουσία ατιμώρητη πρέπει σιγά σιγά να μας χαιρετίσει. Παραπέρα καλύπτομαι από αυτά που έγραψε ο polsemannen και τα εχω αναφερει στο ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπάρχουν και άλλα αφισάκια-αυτοκόλλητα-stencils από τον δημιουργό του kill your myth in greece εδώ:
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=949053

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα νεύρα όλων μας δεν είναι καλά το τελευταίο διάστημα, όποιος δηλαδή θελήσει να δει λίγο πέρα από την μύτη του!! Από κει κ έπειτα, σκεφτόμουν (σχετικό-άσχετο) με το θέμα, ότι ο ΑΣΕΠ και ο κάθε ΑΣΕΠ είναι μια ωραιότατη μορφή προβατοποίησης. Μας έχουνε με το κεφάλι κάτω, χωμένους στα βιβλία με μια ισχνή ελπίδα για το αύριο, το οποίο διαφορετικά είναι πολύ πιο ζοφερό από την πραγματικότητα. Πόσοι περισσότεροι θα σήκωναν κεφάλι και τώρα για χ.ψ λόγους είναι υποχρωμένοι να πούνε την επόμενη φορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @pantelux
    Thanx!

    @ellie
    Καθόλου άσχετο. Το ζήτημα είναι να έχεις "τα δικά σου" και να μην ασχολείσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το χώνειν εστι φιλοσοφείν και απαραίτητο τη σήμερον ημέρα.

    Keep χώνεινγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εξαιρετικό κείμενο. Νομίζω ότι συμφωνώ στα περισσότερα και ιδίως στο πρώτο περί όπλων κλπ, σκέλος.
    Το σημείο που δεν κατανοώ είνια η απορία σου για το ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος απλούστατος: τα'θελε και τα 'παθε. Αν η απορία σου ήταν "γιατί πέφτουν όλοι να φάνε τη νουδού ή το πασόκ" θα το κατανοούσα. Το να πέφτεις όμως να φας ένα κόμμα του 3-8% είνια λίγο κουφό αν μη τι άλλο. Για'μένα τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν. Όπως και στο δικό μου σου'χω πει, υπάρχουν κάποια αναμφίβολλα γεγονότα τα οποία έχει σημασία πως θα αξιολογήσουμε, είτε δηλαδή ως απλές συμπτώσεις, είτε ως συσχετιζόμενα δεδομένα. Θα προσπεράσω το γεγονός ότι στις συμπτώσεις δεν πιστεύω και θα (ξαν)αναφέρω τα εξής:
    -πρώτον, ο Αλαβάνος έσπευσε να συμπαρασταθεί από την δεύτερη κιόλας μέρα (διότι ως γνωστόν την πρώτη δεν μίλησε κανείς)
    -δεύτερον, τις μέρες που ακολούθησαν έκανε τη μια γυριστή πίσω από την άλλη αλλά σε καμία περίπτωση δεν είπε ότι καταδικάζει τα γεγονότα βίας
    -τρίτον, έχουμε τις μπαρούφες Τσίπρα, ο οποίος εκτός από θλιβερός αποδεικνύεται και εξαιρετικα΄λίγος, και οι οποίες είνια συνεπέστατες με τη στάση Αλαβάνου
    -τέταρτον, ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ γίνονται μαλλιά κουβάρια για το θέμα
    -πέμπτον, τεράστια εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εξωκοινοβουλευτική αριστερά που υπό άλλες συνθήκες αυτά τα έχει για βόυτυρο στο ψωμί της απέχει εμφανέστατα.
    -έκτον, ενώ το ΚΚΕ όπως σωστά έχεις πει πάντα προσπαθεί να καπελώσει τέτοια γεγονότα από την αρχή κιόλας έχει ξεκαθαρίσει πως ούτε έχει σχέση, ούτε θέλει να έχει
    -έβδομον, ακόμη και αναρχικοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε αυτούς και όχι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ
    -όγδοον, αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι τσιπρομαλακίες για το άρθρο 16 δεν ήταν τυχαίες, μήτε ήταν απλά τρόπος να διαχωρίσει τη θέση του από το πασοκ, ως έχεις πει, αλλά ουσιαστικά επρόκειτο γι α"μέτρηση δυναμικού"
    -ένατον, η καπηλεία των όσων κάνουν τα, τα οποία κατά κυριο λόγο μιλούν είτε ως συνδικαλιστές είτε ως μέλη νεολαίας (παρά τα νιάτα τους. Το ερώτημά μου, πότε πρόλαβαν και πολιτικοποιήθηκαν θα παραμείνει αναπάντητο εις τον αιώνα τον άπαντα)

    θα μπορούσα να σου πω κι άλλα, αλλά το'χεις πιάσει το θέμα κι εξάλλου τα λέμε ταυτόχρονα και στο δικό μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ε΄πελεξε τη στάση του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λουστεί και τ'αποτελέσματα. Απλό. Κατά τα λοιπά, ουδείς επιχειρεί να την πέσει στον ΣΥΡΙΖΑ αδίκως, εκτιμώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Α, και για κάτι που ξέχασα, αναφορικά με τον λεγόμενο... ακριβισμό επί της Ακροπόλεως, είμαι σφόδρα αντίθετος. Όποιος είναι υπέρ παρακαλώ να διαθέσει το σπίτι του να διαδηλώσουν εκεί μέσα οι ενδιαφερόμενοι.
    Άντε γιατί τα έχουμε γαμήσει όλα στην Ελλάδα. Ο Παρθενώνας δεν φταίει σε κανέναν πούστη που νομίζει ντε και καλά ότι κάτι κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @hades
    Το ξέρω πως γενικώς συμφωνούμε. Τα περί οπλων μου τα θύμησες εσύ με το περι δικαστη Ντρεντ ποστ σου :)

    Ενδιαφεροντα αυτα που λες για το Συριζα.
    Γνώμη μου ειναι πως δεν υπαρχουν ουτε συμπτωσεις, ουτε κάποιο προκαθορισμένο σχέδιο αλλά μια χαοτικη κατανομή :)

    Παραπερα:
    1. Και καλά έκανε. Λάθος ήταν που την ΠΡΩΤΗ μέρα, χωρίς να ξέρει τπτ, άρχισε να μιλάει περι Πετρουλα κτλ

    2. Το είπε μόλις του φάγανε την Παναγία να το πει (έξω από του Μαξίμου). Οι γυριστές του Σύριζα δεν είναι τπτ μπροστά στις γυριστές του ΠΑΣΟΚ πχ που ενώ είναι ένα κόμμα (ενω ο συριζας 200) άλλα λέει ο Πάγκαλος, άλλα η Αννούλα και τίποτα ο Γιωργάκης. Πάντως ομολογώ για τον Σύριζα πως η στάση του είναι "ο λύκος στην αναμπουμπουλα χαίρεται" :)

    3. Ο Τσίπρας εξελίσσεται σε μεγάλη απογοήτευση. Ειδικά η ατάκα περί ψήφου στα 16, έτσι για να πουμε την μαλακία μας, δεν ήταν μόνο επικίνδυνη αλλά και λαϊστική, κάτι το οποίο ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα χρεώσει στον ΣΥΝ

    4. Παραδοση είναι αυτή. Στην αριστερά μόλις γεμίζεις περίπτερο επέρχεται η διάσπασις!

    5. Κανένας παραδοσιακός φορέας δεν μπήκε μπροστά και όλοι ακολουθούν. Όλοι στην αρχή το εκτίμησαν λάθος και τώρα τρέχουν να προλάβουν τας εξελίξας ή κάνουν τους μαλάκες (του στυλ "μπορα είναι, θα περάσει"). Ξεπερασμένοι από τα πράγματα.....

    6. Αφου δεν ξεκίνησε από το ΚΚΕ ήταν απλό. Είναι πράκτορες :))))

    7. Αυτό εννοείται

    8. Αυτό και αν εννοείται. Μετράμε δυνάμεις και αν είμαστε πολλοίτεροι (ιδιωματισμός) τρώμε το ΠΑΣΟΚ.

    9. Και αυτό φάουλ, αν και εσχάτως σαν να το γύρισαν


    Το πέσιμο που με τσαντίζει στον Σύριζα είναι οι μαλακίες πως αυτός υποκινεί τα επεισόδια. Δηλ αν δεν υπήρχε ο Σύριζας δεν θα είχε γίνει τίποτα; Αστειότητες....


    Ακρόπολη: Ο στόχος, ο τρόπος και οι καταστάσεις καθορίζουν το "σωστό" και το "λάθος". Κάποιοι το '21 ήταν έτοιμοι να ανατινάξουν την Ακροπολη με όλη την τουρκική φρουρά μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir