Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2009

Ατιμη Ιστορία

!

Που συνέχεια πετάγεσαι και δεν μας αφήνεις να πούμε τις πίπες μας περί σωτηρίας, αρχαίας δεισιδαιμονίας και τα τοιαύτα!

Αναδημοσίευση από το http://sfrang2.blogspot.com/2009/08/blog-post_19.html :

Το έτος 1633 εξαναγκάστηκε ο διάσημος μαθηματικός και αστρονόμος Γαλιλαίος (1564-1642) να υπογράψει την εξής δήλωση μετανοίας:

«Εγώ, ο Galileo Galilei, γιος του αποθανόντος Vincentio Galilei εκ Φλωρεντίας, ηλικίας 7Ο ετών, εμφανίζομαι αυτοπροσώπως στο δικαστήριο και γονατίζω μπροστά Σας, παναξιώτατοι κύριοι καρδινάλιοι ιεροεξεταστές της συνολικής χριστιανοσύνης ενάντια στην αιρετική παρακμή, έγινα σοβαρά ύποπτος για αιρετικό παράπτωμα, επειδή θεώρησα αληθινή την εσφαλμένη άποψη του Κοπέρνικου ότι ο Ήλιος βρίσκεται ακίνητος στο κέντρο του σύμπαντος και η Γη δεν είναι το κέντρο και κινείται, η οποία αντιβαίνει στις Ιερές Γραφές.

Επειδή θέλω δε να διαγράψω Σεβασμιότατοι από τη μνήμη Σας και από τη μνήμη κάθε πιστού χριστιανού αυτή την υποψία, απορρίπτω με έντιμη καρδιά και ανυπόκριτη πίστη, καταριέμαι και απεχθάνομαι την προαναφερόμενη πλάνη και αίρεση. Επίσης ορκίζομαι, να μην αναφέρω ποτέ στο μέλλον, προφορικά ή γραπτά, πράγματα για τα οποία θα μπορούσε να προκύψει εναντίον μου όμοια υποψία.

Ας με βοηθήσουν ο Θεός και τα ιερά Ευαγγέλιά του, τα οποία αγγίζω με τα δύο χέρια μου»

Ρώμη, Μοναστήρι Minerva, 22 Ιουνίου 1633
Με ίδια ημερομηνία καταδίκασε το δικαστήριο της «Ιεράς Εξέτασης» τον Γαλιλαίου σε κατ’ οίκον περιορισμό διά βίου και του απαγόρεψε να διδάσκει και να συγγράφει οτιδήποτε, ενώ όλα τα βιβλία του εντάχθηκαν στον Κατάλογο Απαγορευμένων (Index Librorum Prohibitorum).

Σχεδόν 4ΟΟ χρόνια μετά από αυτή την εξαναγκασμένη υποχώρηση του μεγάλου Γαλιλαίου, βγαίνουν στη δημοσιότητα εν Ελλάδι μεγαλόσχημοι δημόσιοι υπάλληλοι παπάδες, και διαδίδουν ότι ο «άργυρος σκοτώνει τους ιούς», ότι το πτώμα του Βησσαρίωνα παραμένει άλιωτο και μοσχοβολάει, ότι η παναγίτσα κάνει θαύματα, ότι ότι…

Και δεν τολμάει ένα επιστημονικό σωματείο ή έστω μια ομάδα επιστημόνων να πάρει δημόσια θέση, απέναντι σε ένα μηχανισμό συστηματικής αποβλάκωσης και οπισθοδρόμησης, και να προσανατολίσει σωστά τον αμφιταλαντευόμενο και (ακόμα) αμαθή κόσμο… Έχω τη σοβαρή εντύπωση ότι πολλοί δικοί μας πανεπιστημιακοί, ακαδημαϊκοί κ.ά. επιστήμονες, έχουν εξ αρχής υπογράψει τη δήλωση μετανοίας του Γαλιλαίου, πολύ πριν διατυπώσουν μια οποιαδήποτε επιστημονική άποψη!


Τέλος αναδημοσίευσης. Ας κρατήσουμε την τελευταία παράγραφο για προβληματισμό για τον Σεπτέμβρη που έρχεται. Προς το παρόν τα μπάνια του λαού περιμένουν.


10 σχόλια:

  1. Οπότε, αν είχαν ακούσει την οφδιρέκορντ δήλωση του όταν βγήκε από την ιερά εξέταση, θα μπορούσε πολύ απλά και άνετα να καλυφθεί λέγοντας ότι είναι για το Βησσαρίωνα : "Και όμως, μυρίζει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάντα απορούσα με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους επιστημονικούς κύκλους στην Ελλάδα, για ποιον λόγο δεν συγκρούονται συνεχώς με την εκκλησία. Δεν είναι πολιτικοί για να φοβηθούν πολιτικά κόστη και χαζομάρες. Άρα γιατί δεν αντιδρούν;

    Όταν βγήκε ο Άνθυ και πέταξε την παπαριά περί "ανοσίας" της θείας κοινωνίας, γιατί δεν βγήκε ο ιατρικός σύλλογος να τον βρίσει κατάμουτρα;

    Μήπως τελικά ζούμε σε βαθύτερο σκοταδισμό από όσο εκτιμούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχήν, οι Καρδινάλιοι δεν αποτελούν εκκλησία, αφού είναι αιρετικοί, λατίνοι και έχουν αρχηγό τον αντίχριστο Πάπα, που είναι το τέρας με κέρατα αρνιού (Τιάρα) που περιγράφει η Αποκάλυψη. :)))
    Είναι αποκομένοι από το σώμα της εκκλησίας μας και δια τουτο τους διοικεί ο Σατάν.
    Οπότε δε μας εκπλήσσει.
    Ύστερα! Ο Γαλλιλέος δεν έχει δίκιο εντελώς. Η Κίνηση των σωμάτων είναι σχετική ανάλογα με το σημείο αναφοράς που παίρνουμε . Αν πάρουμε ως σημείο αναφοράς την ήλιο, τότε είναι ακίνητος. Αν πάρουμε τη γη, ο ήλιος κινείται.
    Η αλήθεια (σήμερα) είναι ότι ολα στο Σύμπαν κινούνται.
    Όμως, η ιστορία λέει ότι ο Πάπας δε θα ησχολείτο με το Γαλιλαίο, αλλά αυτός έγραψε ενα έργο με κάποιους ήρωες, που ένας από αυτούς που ήταν χαζός έμοιαζε πάρα πολύ με τον πάπα που ήταν φίλος του Γαλιλαίου. Αυτό τον εξόργισε και ξεκίνησε η διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A! Σε ό,τι αφορά τον Άργυρο, πράγματι σκοτώνει τα μικρόβια.
    Γι αυτό και οι καινούργιες αποστειρωμένες γάζες θα περιέχουν ρινισματα αργύρου. Ειναι νέα τεχνολογία κατά των μικροβίων.
    Όμως, το θέμα είνα αν η Αγ Κοινωνία είναι κάτι θεϊκό, ή απλό κρασί. Αν είανι απλό κρασί και το πει αυτό η εκκλησία επίσημα,τότε δε θέλω να κοινωνάω για να μην κολήσω γρίπη.
    Πάντως, αυτό που λένε ότι κοινωνούσανε λεπρούς , φυματικούς κλπ και δεν κόλησε κανένας ιερέας, είναι αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Suncitizen

    Δεν την παλέβεις.

    @ellinaki

    Ποιός σου είπε οτι ο επιστήμονας σήμερα πρέπει να είναι και αθεϊστής η τουλάχιστον αμφισβητίας?
    Πιστεύω οτι μερικοί "γιατροί" μπορεί να πιστεύουν τα περί ανοσίας καθώς κάθε συζήτηση μεταξύ ενός δογματικού και ενός λογικού (επιστήμονα?) τελειώνει στην φράση του πρώτου (ή και του δεύτερου μερικές φορές) "κανείς δεν μπορεί να εξετάσει με λογική την θεία παρέμβαση" κτλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δωράκι:
    http://lakisvelotris.blogspot.com/

    Κατά τ'άλλα, καλά που βγήκε και ο κώδικας Ντα Βίντσι και μερικοί έκπληκτοι αναφωνούν ακόμα "Μα είναι δυνατόν να έκανε τέτοια πράματα η Εκκλησία"?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν αντέχω άλλο... στα γαϊδούρια κάνουν εντριβές με οινόπνευμα, ο άργυρος σκοτώνει τα μικρόβια (σκέψου ο χρυσός, θαύματα κάνει ένθεν και ένθεν για χιλιετίες), το tamiflu είναι πιο επικίνδυνο από την ίδια τη γρίπη, δεν καταλαβαίνω και την κοπελιά από την Ταϊβάν σε τι αναφέρεται...ακούω κάτι που κάνει κλιτσι κλιτσι, είναι η βροχή ή ο εγκέφαλός μου που στάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι ακαδημαϊκοί δεν είναι πολιτικοί, αλλά έχουν να κάνουν με πολιτικούς, όπότε παίζεται και η θεσούλα τους και οι σχέσεις τους.

    Καλό φθινόπωρο!

    Υ.Γ
    Που ήσουν, Ταίβάν; 'Εφερες και παρέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Cyberqoulion
    Η δήλωση αυτή είναι πιθανότατα αστικός μύθος. Οτι ο Βησσαρίωνας μυρίζει, αυτό μάλλον είναι βέβαιο :)

    @ellinaki
    Αυτο πρεπει να το εξετάσουμε γενικότερα. Το πρόσφατο (και εν πολλοις ανεξηγητο) παράδειγμα του διευθυντη του μουσείου της Ακρόπολης είναι αρκούντως ανησυχητικό

    @suncitizen
    "Πάντως, αυτό που λένε ότι κοινωνούσανε λεπρούς , φυματικούς κλπ και δεν κόλησε κανένας ιερέας, είναι αλήθεια."

    Εξηγήσεις:
    1. Θαύμα Θαύμα! Ουδέν Σχόλιον

    Πιο λογικές εξηγήσεις

    1. Ποιος σου είπε πως δεν κόλλησε κανένας; Το σωστό είναι δεν ΜΑΘΕΥΤΗΚΕ να κόλλησε κανένας. Τόση σιγουριά για τοσους πολλους ανθρώπους σε τόσα πολλα χρόνια είναι ελαφρώς κουφή. Δεν νομίζω να νομίζεις πως στα σανατόρια κτλ ΕΠΙΝΑΝ ότι περίσσευε;;;;;;

    2. Kαποια θαύματα ερμηνευονται και έτσι

    3. Δεν είδα τον Χριστόδουλο να πίνει αγιασμό για να του φύγει ο καρκίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @oblivion

    Οχι. Ασε που οι γιατροι δεν ειναι σοβαροι επιστημονες :Ρ

    @patsiouri
    Που τον βρήκες αυτονανε ρεεεεεεεεεε

    @freedom
    Ηπια χτες ένα τσίπουρο που ήταν καλύτερο φάρμακο από όλα αυτά τα placebo μαζί!

    @σπίθας
    Ισως για να εκλεγούν. Μετά λογικά είναι ανεπηρέαστοι. Από την άλλη τι περιμένεις; Στην χώρα μας διδάσκει σε πανεπιστημιο η Παναγιωταρέα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir