Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2009

Και τώρα τι;

Με τρώει το χέρι μου να γράψω εκλογική σεντονιάδα!


Στις ...μαντεψιες που ζήτησα προ εκλογών ήταν σαφές πως κανείς από τους ... αναλυτές bloggers δεν στοιχημάτιζε ούτε ένα λεπτό στην ΝΔ και τον Κώτσο. Οι περισσότεροι, και γω μαζί, προβλέπαμε "καθαρή πασοκική νίκη" με διαφορά από 3 (slarti) έως 7 (σπίθας) μονάδες. Εγω το προβλεπα γύρω στο 5 με 6 αλλά το φοβόμουνα κιόλας γνωρίζοντας πως ο κόσμος ακόμα δεν εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ. Ψάχνοντας και ρωτώντας εντός της τελευταιας εβδομάδας έμαθα πως οι "εκλογες αυτες ειναι μουγκές" μιας και οι περισσότεροι ερωτώμενοι στις δημοσκοπήσεις έκλειναν το τηλέφωνο κατάμουτρα στους ερωτούντες. Ακουσα προσωπικά για 2 δημοσκοπήσεις και δεν πίστεψα καμία τους. Η μια έβγαζε την ΝΔ πάνω (!) με 2 μονάδες και η άλλη το ΠΑΣΟΚ με 8, το οποίο ηλιθιωδώς θεώρησα υπερβολικό.

Θα επιστρέψουμε αργοτερα σε αυτά, αλλά ας δούμε τι έλαβαν οι μονομάχοι:

ΠΑΣΟΚ: Παντοδυναμία, σε σχέση με τον ισχυοντα εκλογικο νομο τουλάχιστον. Ούτε στα πιο τρελα τους ονειρα δεν περίμαεναν, εν ετη 2009 και με αρχηγο των Γιωργο να πάρουν σχεδόν 44% και μάλιστα με μη-πωλωμένη εκστρατεία. Τι να πω ρε παιδία, αξίζουν μπράβο στον ΓΑΠ και κυρίως στο επιτελείο του που μυρίστηκε πολύ πετυχημένα την συγκυρία (εν αντιθεση ας πουμε με το τι έκαναν το 2007). Γι αυτούς τα δύσκολα τώρα έρχονται και το ξέρουν. Δεν ξεκινάνε με τη λευκή επιταγή που είχε ο Κώστας το 2004, αλλά με κάτι παρόμοιο (δηλ λευκη επιταγή χωρίς περίοδο χάριτος). Η ελληνική κοινωνία έχει δώσει μετά την μεταπολίτευση 3 φορές το ελευθερο σε κάποιον να κάνει ότι γουστάρει ελπίζοντας σε "κάτι καλό". Μία φορα το 1981, άλλη μία το 2004 και την τελευταία λίαν προσφάτως. Ας ελπίσουμε αυτη η φορα να ειναι η τυχερη αλλά εμενα ας μου επιτραπει να κρατάω μικρό καλάθι μέχρι νεοτερας. Αποδειξη του γεγονότος πως ο κόσμος ακομα δεν εμπιστευεται το ΠΑΣΟΚ ειναι, καταπως λενε απαντες, πως "δεν θα έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά κυβέρνηση Παπανδρεου"

ΝΔ: Ιστορικό λιμιτ ντάουν το οποίο σαφώς και ΔΕΝ είναι εκπληξη με βάσει αυτά που είδαμε τον τελευταίο μήνα (μην πω για όλο τον τελευταίο χρόνο). Όταν λέγαμε σε συζητήσεις καφενείου πως ο τόπος χρειαζόταν μια κυβέρνηση καμικάζι, εννοούσαμε μία που θα μας έκανε - επιτέλους - ευρωπαϊκό κράτος μη αναλογιζόμενη το πολιτικό κόστος. Δεν εννοούσαμε μια κυβέρνηση που θα έκανε όσα περισσότερα λάθη μπορούσε, σαν να προσδωκούσε να πέσει, ενώ από την άλλη δεν έκανε ούτε ένα σοβαρό βήμα εξορθολογισμού της κοινωνίας και της διοικησης. Ειδικά ο Καραμανλής αυτομεταμορφώθηκε σε καρικατούρα του εαυτού του, απαντώντας σε ερωτήσεις για ....τον Ίβανσιτς, τον Μπάγιεβιτς και την ΑΕΚ, κάνοντας stand up παραστάσεις που μεταδίδονταν live (και μάλιστα όχι στο πλαισιο "διαλογου με τους πολιτες" αλλά στο πλαίσιο "απαντάω σε στημένες ερωτήσεις για να δείξω ποσο διαβασμένος είμαι"). Το δε ανακουφισμένο βλέμμα του (εν αντιθέση με τη μαύρη μαυρίλα στα μούτρα των δελφίνων) όταν ανακοινωνε την παραίτηση του με κάνει να πιστεψω πως ηθελε να φύγει, ήθελε να πέσει και (κυρίως) ήθελε η ΝΔ να φάει τα μούτρα της. Γι αυτό το μόνο που έκανε προεκλογικά ηταν αδέξιες προσπάθειες να συσπειρώσει μια "παραδοσιακή" βάση που επιτέλους αποδείχθηκε πως δεν αρκεί για να του δώσει αυτοδυναμία (το "πατριωτικό πολυκατοικιακο μέτωπο" ΝΔ-ΛΑΟΣ δεν έπιασε καν το 40%), διώχνωντας παράλληλα την πλειοψηφία του μεσαιου χώρου (ή της λεγόμενης απο εμενα "αστικής" κεντροδεξιάς) που του είχε χαρίσει την κυβέρνηση παλαιότερα. Το έκανε επιμελώς αυτό μιας και φρόντισε ούτε καν συγνώμη για τον Γεωργοπουλο Γρηγοροπουλο (ζητω συγνωμη, αλλα το παρον γραφτηκε μετα απο ξενυχτι και εχω και κολλητο με το διαγραφεν ονομα) να ζητησει, ταυτοχρονα επανάφερε στην κουβέντα το άσυλο ενώ το κυρίαρχο θέμα είναι η οικονομία και η ασυδοσία των δικών του όταν ήταν στα πράγματα, και παράλληλα δεν διέκοψε τις σχέσεις του με τα "παραδοσιακα" βαρίδια της παράταξης, αυτους δηλαδή που θα αισθανονταν καλύτερα είτε στο ΛΑΟΣ είτε στις προδικτατορικες κυβερνησεις (για να μην πω τπτ πιο χοντρο). Στα της ΝΔ θα επανελθουμε πιθανον μελλοντικα διοτι εχει πολύ ψωμί. Για την ώρα κρατάω αυτές τις εντυπώσεις, πως δηλαδή ο Καραμανλής ήθελε να πέσει και μάλιστα θεαματικά. Αν τώρα από .... λάθος του έδιναν πάλι την εξουσία πιθανόν να αισθανόταν και άβολα.


ΚΚΕ: Η μικρή πτώση που παρουσίασε είναι ασήμαντη για το κόμμα. Θυμηθείτε πως το 2004 πήρε 5,9 %, το 2007 8,15% και τώρα ειναι στο 7,54 %, δηλαδή αρκετά ψηλότερα απ΄ότι ήταν σε παλαιότερες εποχές. Ο μέσος όρος της διετίας είναι ικανοποιητικός, και ξέρουν πως με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, που είναι πιο όμορο του απο την ΝΔ, λογικά θα ανέβουν και άλλο. Επίσης παρέμειναν τρίτο κόμμα και πρώτο αμιγώς "αριστερο" και ούτως ή άλλως αυτό έδειχνε να είναι το μεγιστο ενδιαφερον τους (θυμηθείτε πως έκαναν στην δημοσκοπική έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ).


ΛΑΟΣ: Γελάνε και τα μουστάκια τους, αν και παρατήρησαν πως τελικά δεν καρπώθηκαν τοσες πολλες ψήφους από την παραπαίουσα ΝΔ. Έχω την εντύπωση πως επιτελους βρήκαμε το ταβάνι τους (σε εθνικες εκλογες), εκτός και αν οι εξελίξεις στην ΝΔ τους δώσουν κάποιο τεράστιο κομμάτι μέσω πιθανής επικείμενης διάσπασης. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι Καρατζαφερικοί παρακαλούν να βγει η Ντόρα νέα πρόεδρος της ΝΔ. Ελπιζω και παρακαλώ στις επομενες εκλογες να κατεβει και ο Ψινακης ή εστω να τον προτεινουν για προεδρο της Δημοκρατιας.


ΣΥΡΙΖΑ: Πέσανε από την Ακροπολη και βρήκανε πενηνταευρο. Την επιτυχία (κατά σειρά: επιτυχία επιβίωσης, επιτυχία εισόδου στην βουλή, επιτυχία εισόδου με ποσοστό αρκετά πάνω από το όριο) μπορούμε να την πιστώσουμε αποκλειστικά στον Τσίπρα (πρωτευοντως) και στον ΣΥΝ (δευτερευοντως). Οι υπολοιποι συριζικοι, οσο λιγοτερο μιλάνε τόσο πιο πολλές ψήφους παίρνουνε τελικά. Αν εχουν μυαλό μπορούν να ανέβουν πολύ εκμεταλευομενοι τα λάθη που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν έχουν...εεεεε τα έχουμε γράψει τόσες φορές, ας με διαβάσουν! (πάντα αυτή η μετριοφροσύνη!). Και για αυτό το "κόμμα" αναμένεται πολύ ζουμερος χειμώνας, ελπιζουμε χωρις τις εαρινες και θερινες χαζομαρες που τους εξεθεσαν ανευ λογου και αιτιας

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Με δεδομένη την μικρή ιστορία τους στην χώρα μας μια χαρα τα πήγαν. Ελπίζω την επομενη φορά να μπουν μέσα, διότι ακόμα και έτσι καλό έκαναν στην πολιτική κίνηση μιας και όλοι άρχισαν να μιλάνε για "πρασινη ανάπτυξη", ακόμα και αν δεν ξέρουν τι είναι. Ε, στο χέρι των Οικολόγων είναι να τους κάνουν λίγο φροντιστήριο. Αν και γενικα θεωρούνται "κεντροαριστερα" πήραν πολλές "παραδοσιακές" δεξιές ψήφους διαμαρτυριας, που δεν πήγαν στον Καρατζαφέρη πράγμα που αποδεικνύει αυτα που έλεγα περί "ταβανιού" του ΛΑΟΣ και πως η καρασυντηρητική, φοβική, "παραδοσιακή" πολιτική που υιοθετήθηκε απο την ΝΔ τον τελευταίο καιρό (για να σώσει τις "δεξιες" διαρροες) ΔΕΝ δίνει αυτοδυναμία.

Λοιπα: Μόνο οι ΚΟΤΕΣ είχαν πλάκα τελικά!



Στα λοιπά, ελπίζουμε ο Γιωργακης να μας βγάλει απο το τουνελ και του ευχομεθα καλή επιτυχια, παράλληλα δεσμευομεθα να προσπαθησουμε να ψυχανεμιστούμε τι μέλλει γενέσθαι με την ΝΔ καιρού επιτρέποντος και όρεξης παρούσης

31 σχόλια:

  1. Συμφωνώ στην ανάλυση σου, πάνω κάτω τα ίδια έγραψα και εγώ πριν λίγο (μάλιστα, πιάσε κόκκινο, γιατί ο ένας εναλλακτικός μου τίτλος είναι ίδιος!).
    Ξέχασα μόνο να γράψω παρότι το σκεφτόμουν, αυτό που λες και εσύ: Δε θα με χάλαγε να το κλείσουν το μαγαζί στη ΝΔ, αλλά φοβάμαι μην βρουν κάμποσοι στέγη στον Καρατζαμαλάκα και από κει που μάθαμε, πως 400χιλ και πολλοί του είναι, μην πεταχτεί προς τα πάνω.

    [συγνώμη για τον Γεωργοπουλο να ζητησει] Γρηγορόπουλο γαμώτο, Γρηγορόπουλο. Αρχισες κιόλας να ΓΑΠίζεις? Οπορτούνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω σε όλα όσα αναφέρεις εκτός από το τελευταίο με τους οικολόγους!ΔΕΝ θέλω να μπουν στην Βουλή!Ναι μεν θα είναι καλή μια βουλή με περισσότερη πολυφωνία από την τωρινή αλλά όχι οι Ο.Π.!Ειδικά ο Χρυσόγελος μου γυρνάει το στομάχι ανάποδα!Θα μου πεις και ποιοι να μπουν; Αυτό είναι ένα διαφορετικό ερώτημα στο οποίο δεν δύναμαι να απαντήσω....
    Πάντως έτσι όπως διαμορφώθηκε ο χάρτης, το μόνο μπλε είναι η θάλασσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ σε όλα, αλλά ειδικά αυτό:

    ΣΥΡΙΖΑ: Πέσανε από την Ακροπολη και βρήκανε πενηνταευρο.

    ... ωλ δε μάνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @antidrasi+sex
    Δεν νμζω πως η διαλυση της ΝΔ ειναι καλη ιδεα, μεχρι τουλαχιστον ο ΣΥΡΙΖΑς να γινει ενα σοβαρο κομμα. Αν υπαρχει μονο ενας σοβαρος υποψηφιος κυβερνητικος πολος τοτε οι πασοκοι θα μας πηδηξουν ανευ σιελου. Υπαρχει αραγες plan B για την ΝΔ; Νομιζω πως ναι, αλλα αυτο το αφηνω για επομενο ποστ

    Περι ονοματος κτλ εχεις δικιο, αλλα εχω αρκετες δικαιολογιες (με ποτα ξενυχτια κτλ μεσα).


    @ellie
    Εμενανε ο Χρυσογελας με αρεσε. Τι να κανουμε, αυτα ειναι γουστα!


    @ellinaki
    Νομιζω πως παρατηρησα το προφανες. Ελπιζω να βαλουνλιγο μυαλο τωρα, αλλιως δεν τους ξαναψηφιζω (χαρα ο σπιθας που λες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ γενικά, 10,5% διαφορά δεν το περίμενα με καμιά Χριστοπαναγία, ενώ ευχάριστη έκπληξη για μένα ήταν που το Λάος δεν πέρασε το 6%.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει τις ομφαλοσκοπικές μαλακίες για το εσωτερικό πρωτάθλημα και να σοβαρευτεί, διότι 50ευρα δεν βρίσκεις κάθε μέρα...

    Σε αφήνω με ρήση του Ελληνακίου σε σχόλιο του:

    "Denmark is loading.....1,5%"
    (Μόνο μην κρασάρουν τα Windows Svista :D )

    ΥΓ. Και εγώ συμπαθώ τον Χρυσόγελα, στις επόμενες, άντε τις μεθεπόμενες εκλογές θα είναι μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοινός νους και γεμάτο λογική το ποστ.
    Σωστά ομίλησες Ζάφο και να τονίσω κι εγώ το απρόσμενο αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ (δεν τον είχα για πάνω από 3,5%).

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενώ με την Ellie διαφωνώ, οριζοντίως, καθέτως, διαγωνίως και βουστροφηδόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πωπω τι ήταν αυτό ρε; (πρώτη φορά πέφτει έξω και ο ΣΚΑΙ).

    Θα διαφωνήσω λίγο με το "λευκή επιταγή". Πιο πολύ μου κάνει σαν "εντολή: μαλάκα κοίτα να φτιάξεις τίποτα γιατί θα χεις την τύχη του άλλου". Συμφωνώ με τα υπόλοιπα σχόλιά σου, απλά προσθέτω:

    1: Γιωργάκης 44% ??? Το βλαμένο; Ερμηνείες ψυχολογίας ψηφοφόρων: α) Εδώ μας κυβέρναγε ο άχρηστος 5 χρόνια σ' αυτόν θα κολλήσουμε; Ας του δώσουμε μια ευκαιρία και τουτουνού, λες και έχουμε σε κάτι άλλο να ελπίζουμε β) Όχι άλλο Καραμανλή ρε!! Νισάφι πιά! (για αυτό και κομμάτι της αριστεράς στράφηκε προς τα κει) γ) όταν ακούω για εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γιώργου βάζω τα γέλια (βέβαια ποιος ξέρει; Ίσως αυτός που χε πει "Αυτή είναι η Ελλάδα" να 'χε δίκιο)
    2. Κοκός 33.5% - Και πολύ του ήταν!!(Ας όψονται τα κομματόσκυλα)
    3. ΚΚΕ: Μήπως πρέπει να αλλάξουν κάτι;
    4. ΛΑΟΣ: Έφτασαν στο 5.5%.. Άντε να έχουν περιθώριο 2-3 μονάδες ακόμα το πολύ. Καλός ο χαβαλές - αλλά πάντα έχει όρια..
    5. ΣΥΡΙΖΑ: Κατόρθωμα του αλλαγμένου ψύχραιμου Τσίπρα. Απο δω και πέρα (ίσως πρέπει να ξαναγίνει απλός ΣΥΝ με έμφαση στη μερίδα της ανανεωτικής αριστεράς) σίγουρα πρέπει να βγει μπροστά με ολοκληρωμένη αναλυτική πρόταση διακυβέρνησης. Φάνηκε πως το όπου γκρίνια και μεις μέσα δεν πουλάει (το χει καπαρώσει το ΚΚΕ). Και εδώ ταιριάζει το "καλός ο χαβαλές, αλλά έχει όρια".(όσο για την απορία περί του 4,5% , φανταστείτε πως τον ψήφισα μέχρι και γω που τον βρίζω 3-4 χρόνια, για να δώσω ευκαιρία μπας και παρουσιάσει κάτι καινούργιο)
    Ο.Π: Συμφωνώ με την Ellie . Χαζό παιδί - Χαρά γεμάτο...

    Και για αποφώνηση, το γνωστό σύνθημα:
    Μόνο το Αιγαίο είναι μπλεεεε.. είναι μπλεεεε.. είναι μπλεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικα ειμαι...πολυσυλλεκτικο blog!

    (και που να μου βγει τελικα το ποστ που ετοιμαζω. θα σφαζομαστε 15 μερες)

    Αναλυτικοτερα:
    @polsemannen
    Για το ΛΑΟΣ η (αμοιβαια μας) ευχαριστη εκπληξη δεν ειναι μονο το ποσο πηρε. Ειναι πως το πηρε ενω κατερρεε η ΝΔ. Αν αυτη δεν αυτοδιαλυθει τοτε το ΛΑΟΣ επιασε ταβανι και γι αυτο μπορουμε ναειμαστε χαρουμενοι.

    Περι των λοιπων συμφωνουμε

    @doctor
    Ο Συριζας ειχε απροσμενο αποτελεσμα οχι με βασει τις δημοσκοπησεις, αλλα με τις μαλακιες που εκανε. Αυτο σημαινει πως (επιτελους) καποιοι αριστεροι που δεν ειναι ΚΚΕδες εχουν βγει απο το πασοκικο μαντρι και αυτο μονο καλο ειναι. Αν κοψουν και οι ....ηγητορες τις μαλακιες το πεδιο απλωνεται

    Περι ΟΠ ειμεθα στο ιδιο γκαραζ, αν και εγω ψηφισα Συριζα :)))

    @slarti
    Δημοσκοπησεις και ΣΚΑΙ:
    Παιζουν 2 τινα. Ειτε πως, οπως εγραψα, οι εκλογες ηταν μουγκες είτε πως τα είδαν και κώλωσαν (οπως το ειπε απεριφραστα ο δημοσκοπος του alter) να τα κοινοποιησουν γιατι απλουστατα δεν τα πιστευαν

    1. α) και β) σε ισοποσες μεριδες

    2. Η θεωρια μου ειναι πως ηθελε να εξερευνησει το δυνατο limit down της παρουσης. Χρησιμο ειναι να πω πως αυτο πολυ συντομα θα μειωθει, αλλά οχι απο πολιτική αλλά απλά επειδή οι ψηφοφοροι του ειναι (σχεδον) ολοι άνω των 65%! Κοινως η παρουσα εκλογή μας δειχνει το ποσοστο της "σκληρης" (και της ακριας δηλαδη) δεξιας (και οχι της κεντροδεξιας) εν Ελλαδι σημερα.


    3. Μπαααααα. Που να τρεχεις τωρα. Το ΚΚΕ, ως ολα τα συντηρητικα κομματα εχει θεματα με την λεξη αλλαγη γιατι το οδηγει σε αβεβαιοτητα και οι δογματικοι τυποι δεν την γουσταρουν αυτην την λεξη

    4. Και επιτελους τα βρηκαμε!

    5. Ναι μεν αλλα. Μπορει οι ανανεωτικοι να ειναι πιο σοβαροι, αλλα ο κοσμος που τους ψηφιζει ΔΕΝ ειναι της ανανεωσης (και βεβαιως οχι της....καταψυξης) αλλα πολυ πιο ριζοσπαστικος. Εδω υπαρχει μια ισορροπια τρομου που θελει προσοχη στους χειρισμους. Στο ποσοστο δεν υπηρχε απορια απο τη στιγμη που ξεκαθαριστηκε ποιος κανει κουμαντο. Μπορει μερικοι ψιλοασχετοι (χεχεχε) να του εδωσαν ψηφο συμπαθειας, αλλα τελικα φαινεται πως ο ΣΥΝ (και λοιπα και λοιπα) απεκτησε...ρεύμα!

    Ελληνικη ειναι η Πελ/σος. τα ρεστα ειναι προσαρτησεις :ΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διορθωση λογω κεκτημενης ταχυτητας:

    "65%!"

    να γινει 65. Σκετο, ηλικιακα δηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τον slartibartfast,

    "ΣΥΡΙΖΑ: Κατόρθωμα του αλλαγμένου ψύχραιμου Τσίπρα."

    Λες ε?

    ή μήπως αποτέλεσμα απεγνωσμένων κινήσεων ρομαντικών αριστερών που δεν έχουν που τη κεφαλή κλίνει?

    Σκέφτομαι οτι είναι μάλλον αφελές να πιστεύει κάποιος οτι ο Τσίπρας άλλαξε ξαφνικά σε 15 μέρες...

    Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν ,
    ή αυτοί που του ασκούσαν σφοδρή κριτική μέχρι χθες είχαν λάθος
    ή ο πολιτικός καιροσκοπισμός (και στην Αριστερά)εχει χτυπήσει κόκκινο..

    Να μη σχολιάσω το ρητό για τους ΟΠ..."Χαζό παιδί - Χαρά γεμάτο..."

    Ενω βλέπετε όλοι οι άλλοι (και εμείς μαζί)είναι πανέξυπνοι και δεν μας δουλεύουν καθόλου............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο λαός ψήφισε ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ 4ΕΤΙΑ... ναμίζει βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @takis & slartibartfast:

    Εγώ νομίζω ότι είναι και τα δύο.

    Ο Τσίπρας δεν άλλαξε τις τελευταίες 15 ημέρες, είναι αλλαγμένος από τις Ευρωεκλογές και μετά. Πιθανότατα, για κάποιους δικούς του λόγους (περισσότερο σεβασμό στους παλαιότερους-υπολοίπους από όσο έπρεπε? φόβο να βγει φόρα παρτίδα μπροστά? λίγο από όλα?) ήταν πιο μαζεμένος και μετά το χουνέρι που του έκαναν στις Ευρωεκλογές (ας μην ξεχνάμε ότι μόνο αυτός και η ΚΟΕ πάλεψαν σοβαρά στις Ευρωεκλογές- οι υπόλοιποι σφύριζαν φιρουλί-φιρουλά, ίσως και για να του κόψουν τελείως τον αέρα) αποφάσισε να το πάρει περισσότερο πάνω του.

    Και την ώρα που ήταν όλα στην κόψη του ξυραφιού, έβγαλε βασίλισσα και έκανε ΜΑΤ: κανείς επικεφαλής, όλοι με σταυρό και άφησε τους παραδοσιακούς μαλάκες να ψάχνουν το τόπι.

    Βλέποντας και αυτά, οι ρομαντικοί αριστεροί που δεν έχουν που την κεφαλή κλίνε (σαν εμένα π.χ.) παρότι καμμένοι στο χυλό, είπαν:
    -Άντε, ας το σπρώξουμε άλλη μια φορά, μπας και αυτή τη φορά δούμε κάτι.
    Μαζί και η ανατριχίλα στη σκέψη μιας Βουλής με 4 κόμματα συντηρητικά -το μόνο ριζοσπαστικό που έχει μείνει στο ΚΚΕ είναι το όνομα στην κομματική φυλλάδα του- ε, βάλαμε για άλλη μια φορά πλάτη.

    Θα το καταλάβουν όμως αυτή τη φορά?
    Ο Τσίπρας από την ομιλία του φαίνεται να το έχει ανθιστεί.
    Κάτι άλλους που ακούω στα ραδιόφωνα να πανηγυρίζουν ότι "περάσαμε τις θέσεις μας σε σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας" φοβάμαι πως θα τα κάνουν πάλι μ-καπέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντάξει γούστα είναι αυτά!!!Τι να κάνουμε τώρα!!Δεν τον χωνεύω τον κύριο, μου γυρνάει το στομάχι τι να κάνω.....!!!!!!Και όταν καιγόταν όλη η Αττική που ήτανε όλοι τους; Μίλησε κανείς τους; Έκαναν τίποτε;;;;;; Αν δεν τρεξουν οι οικολόγοι στις πυρκαγιές ποιοι θα τρέξουν; Και δεν εννοώ για το θεαθήναι, γεια σας καταδικάζω την πυρκαγιά στον τελευταίο πνεύμονα του λεκανοπεδίου, αλλά επί της ουσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος6/10/09 12:35

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όσον αφορά την ρομαντική αριστερά (που φυσικά εννοείται πως ουδεμία σχέση έχει με Λένιν-Στάλιν κτλ) θα συμφωνήσω.
    Τώρα για την αλλαγή δεν ξέρω αν ήταν ειλικρινής ή υποκρισία - η ουσία είναι πως παρουσιάστηκε διαλλακτικότερος και ψύχραιμος. Όσον αφορά το "ριζοσπαστικό" κομμάτι (και το αν είναι το ισχυρότερο από το ανανεωτικό) θα μου επιτρέψετε να έχω πολλές επιφυλάξεις..
    Πάντως επιμένω στην άποψη πως οι αυτοαποκαλούμενοι "ριζοσπαστικοί" ιδεολογικά σχεδόν ταυτίζονται με το ΚΚΕ (και αποχώρησαν για τις πρακτικές του ΚΚΕ, όχι τόσο για την ιδεολογία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @takis για τους Ο.Π.: Δεν συγκρίνω με τους άλλους - άλλωστε δεν μου αρέσει να βλέπω συγκριτικά το θέμα γιατί θα χαθεί η μπάλα (και η σύγκριση είναι το καλύτερο άλλοθι για τον καθένα τους).
    Για μένα ήταν μια "παιδική χαρά", που ούτε να δουλέψουν τον κόσμο δεν είναι ικανοί. Σκέτα πράσινα άλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. antidrasi+sex,

    Δεν νομίζω οτι ο Τσίπρας άλλαξε απο Ευρωεκλογες και μετά.
    Ουτε οτι του την είχαν "στημένη"..

    Απλά το σχήμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ δεν περπατάει, γιατί απλούστατα δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχουν συνιστώσες με τόσο σοβαρές ιδεολογικές διαφορές ,σε θέματα Ευρώπης πχ.. τι σχέση έχουν ΣΥΝ με ΚΟΕ ? μια και το ανέφερες...

    κανένα ματ δεν έγινε, αυτά λέγανε για τον Ανδρέα παλιά, οτι "εκανε τα ματ"...δεν υπάρχουν ματ στη πολιτική , δεν ειναι παιχνίδι ..ασχετο αν μας κάνουν πολλές φορές να το πιστεύουμε.

    slartibartfast+ ellie,

    Δεν θα συμφωνήσω με τις απόψεις σας για τους ΟΠ.(λίγο χλευαστικές?)

    Αν ψάχνουμε για τον ορισμό της παιδικής χαράς στη πολιτική η περίοδος απο Ιούνιο μέχρι Σεπτ. στον ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ ταιριάζει απόλυτα..

    Δεν ξέρω επίσης αν οι οικολόγοι πρέπει να είναι και γεροδεμένοι πυροσβέστες!... να πέφτουν με δύναμη στη φωτιά.. χριστιανούς με λιοντάρια μου θυμίζει..

    Ας είναι, και εγω ΣΥΝ ψήφιζα μεχρι τώρα...αλλά με έχει πιάσει η πλάτη μου τόσα χρόνια...
    ελπίζω να είστε πιο έξυπνοι μη πάθετε το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @takis
    Ουτε αλλαγη ουτε (κατ αναγκη) καιροσκοπισμος. Προσοχη και επιτελους αφησαν ακηδεμονευτο

    @akrat
    Τουλαχιστον 4ετια... Δεν νομιζω να περιμενεις να ριξει καποιος την κυβερνηση στην προεδρικη εκλογή;

    @antidrasi+sex
    Νομιζω πως συμφωνουμε, με εναν αστερισκο στο αν εχει οντως πρεφαρει ο Αλεξης πως τελικα ουτε ο ΣΥΝ ουτε οι συνιστωσες του ειναι που τον εφεραν σε αυτο το ποσοστο αλλα οι ανενταχτοι

    @ellie
    Τι ηθελες δηλαδη, να τους βλεπεις στην τηλεοραση να κανουν δηλωσεις; Δεν ξερω τι εκαναν, αλλα (προς τιμην τους) ειχαν πει εξαρχης πως δεν θα παιξουν μπροστα στις καμερες με φοντο το φλεγομενο δασος

    @slarti
    Ριζοσπαστικοι με την εννοια του ανενταχτου. Κατι ρεμαλια του καναπε σαν εμενα ενα πραγμα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα το διευκρίνησα, δεν εννοώ δηλώσεις και από πίσω να καρδιοχτυπώ μην δείξει το σπίτι μου στις φλόγες (κυριολεκτώ εδώ...!). Αλλά έχει περάσει τόσος καιρός και μια κίνηση ή μια κουβέντα περί αναδάσωσης δεν άκουσα, ούτε καν στα προεκλογικά τους τερτίπια! Αυτό το ήθελα να το ακούσω, ότι το βουνό πάνω από το κεφάλι μου θα γίνει δάσος κι όχι το φαλακρό βουνό και δη από τους Ο.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Του Χρυσόγελου του δώσανε υπουργείο περιβάλλοντος και το αρνήθηκε..
    Σωστόοοος...
    Έτσι πρέπει, να γκρινιάζουμε πάντα χωρίς να πρέπει να πάρουμε καμιά ευθύνη για τίποτα σημαντικό..
    Εύγε εύγε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βρε προφήτα δεν το ξέρεις ότι στο Ελλαδιστάν είναι πολύ πιο εύκολο να γρκινιάζουμε όταν είμαστε στην απέξω και όταν βρεθούμε στην απομέσα να την κάνουμε με ελαφρά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ιστορια με το περιβαλλοντος ειναι λιγο χαζη.

    Δηλαδη ο ΓΑΠ πιστευει πως με 160 εδρες δεν μπορει να περασει τους "πρασινους" νομους που θελει και εχει αναγκη τον Χρυσογελο ο οποιος δεν εχει κοινοβουλευτικη εκπροσωπηση;

    Και πως θα νομοθετουσε ρε παιδια;

    Μην γελιομαστε. Το ΠΑΣΟΚ (οπως εγραψα κιολας) ειναι παντοδυναμο σε αυτην την φαση και δεν εχει αναγκη κανενα εξωκοινοβουλευτικο (η και εντος κοινοβουλιου) κομμα για να κανει πολιτικη. Η παρουσια ενος τετοιου υπουργου θα χρησιμευε απλα σαν διαφημιση ή αποδιοπομπαιος τραγος.

    Προσοχη δεν ειπα εξωκοινοβουλευτικος γενικα, αλλα μερος ενος κομματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι λε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    τι πως θα νομοθετούσε;;; γιατί, πρέπει να είσαι βουλευτής της κυβέρνησης για να είσαι υπουργός; όχι.
    Με την ίδια λογική που θα έβαζε έναν εξωκοινοβουλευτικό πασόκο -έστω απλό "ψηφοφόρο" ούτε καν επίσημο μέλος του κόμματος, πρότεινε στο Χρυσόγελο.
    Μια χαρά θα νομοθετούσε χωρίς κανένα πρόβλημα.
    Δεν είναι πρόβλημα του ΓΑΠ αυτό, μια και όπως είπες, έχει και γαμώ τις αυτοδυναμίες και ποιος θα κουνηθεί;
    Απλά, είμαστε καλοί να φωνάζουμε απ'όξω, αλλά μέσα δε μπαίνουμε γιατί κάνει τζιζ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. α ναι, πήρα και τα εισιτήρια!!

    A HAW HAW HAW HAW!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Kαλα, θα στο εξηγησω απ κοντα, γιατι δεν τα πιανεις τα υψηλα νοηματα να 'ουμε!!!

    Θα γινουμε κουδουνια χεχεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έχετε γαμηθεί όλοι με τα ψηλά νοήματα και τις υπερθεωρίες μονίμως και ξεχνάτε πάντα την απλούστερη εξήγηση.. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φυσικά και θα γίνουμε κώδωνες..
    Εκείνο το Σουκού νομίζω ότι θα είναι έτοιμη και η μπύρα

    υ.γ : Δοκίμασα μετά την πρώτη ζύμωση. ΓΑΜΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρε αφου δεν νογας απο υψηλη πολιτικη, εγω φταιω;;;;


    Χμμμ, εγω που θα κοιμηθω;
    ε;
    ε;
    ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ε κάπου θα σε κοιμήσουμε και σένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΛΑΟΣ: Έφτασαν στο 5.5%.. Άντε να έχουν περιθώριο 2-3 μονάδες ακόμα το πολύ. Καλός ο χαβαλές - αλλά πάντα έχει όρια..

    ...αυτό με ανακούφισε περισσότερο απ'όλα...

    επίσης, ότι δε θα ξαναδώ τη μάπα της ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ παρά ΄μόνο στο youtube...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir