Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Μαΐου 29, 2010

Tα τοπ της εβδομάδας



Τελικά με τα τοπ την καταβρίσκω! Ασε που οι εξελίξεις τρέχουν και πρέπει να ειναι ο μοναδικός τρόπος να προλάβεις να σχολιάσεις ό,τι θέλεις, έστω τα sos ρε παιδί μου !

Βούρ λοιπόν!



Αδερφή της εβδομάδας:

Ο Συκοφάντης Μπαστούνι που εξηγεί τα αυτονόητα, οπότε ερχόμαστε στον:

Gay της εβδομάδας (το gay ειναι πιο "ευρωπαϊκο" από το λαϊκίστικο "αδερφή")
Τα παιδιά από τον Στόκο τα οποία δεν δέχονται να τους παίρνουν το ρόλο άλλοι. Να 'ουμ.

Έρμιππος της εβδομάδας.
Ο Έρμιππος. Χωρίς σχόλια. Διαβάστε και διαδώστε.


Αριστερός της εβδομάδας
Ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ. Όταν αυτά τα λέγαμε εμείς, ή τα κουκουδια ή ο σύριζας ήμασταν ανεδαφικοί, ονειροπολοι, ανόητοι, εχθροί των επενδύσεων κτλ κτλ.

Αντιηθικολόγος της εβδομάδας
Μια στάση εδώ. Εχω ξαναναφερθει σε παρομοιο ζητημα. Η ηθικολογία με απωθεί τα μέγιστα. Ειδικά όταν μπαινει σε απόλυτους όρους "καλου" και "κακού". Η νέα ηθικολογία ( ή αλλιώς η ηθικολογία της κρίσης) προϊον ειτε παραπληροφόρησης είτε εκλογίκευσης είτε πανικού, η οποία παίρνει είτε την μορφή της "συλλογικής" ευθύνης είτε βάζει στον ντάκο του χασάπη συμπαγείς ομάδες ("όλοι" οι γιατροι, "όλοι" οι δημ. υπάλληλοι κτλ) με εκνευρίζει ακόμα περισσότερο διοτι στρεφει τα τμήματα της κοινωνίας το ένα εναντίον του άλλου και όχι τους νομιμους απέναντι στους παράνομους. Είχα πάρει απόφαση να γράψω ένα γιγαντιαίων διαστάσεων αρθρο για το ζήτημα, αλλά ευτυχως με προλάβανε. Και πιο περιεκτικά από ότι θα το έκανα εγώ. Μπράβο στον Αντώνη για αυτήν την ανάρτηση


Εκσυγχρονιστής της εβδομάδας.
Ποιος άλλος από τον Τάσο Μαντέλη, πρώην υπουργο Μεταφορών της κυβέρνησης Σημίτη ο οποίος μας έκανε επίδειξη διαφάνειας, τιμιότητας και χρηστοήθειας. Δεν έχω ιδέα αν ειναι στο "Βαθυ" ή στο ρηχό ΠΑΣΟΚ, πάντως οι τσέπες του μου φαίνονται αρκετά βαθιές. Αστειες ήταν πάντως οι αντιδράσεις "πέφτω από τα σύννεφα" του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου.

A, ας θυμηθούμε και λίγο τα ... παλιά!
http://archive.enet.gr/online/online_hprint?q=%CC%E1%ED%F4%DD%EB%E7%F2&a=&id=37198720


Και ας δούμε τι γίνεται σήμερις που καποιος που εχει παραδεχθει ως τα επιασε πιθανον να μην μπορεσει καν να δικαστει, χάρις τους νόμους που ψηφισαν οι πανέξυπνοι βουλευτές μας και τα κόμματα που ασκουσαν την εξουσία
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=166945


Ρε, τώρα που το θυμήθηκα:

Ο πέφτω-από-τα-σύννεφα της εβδομάδας.
Κώστας Σημίτης. Ο "καλος λογιστης" που "μας εβαλε στην ΟΝΕ" τσαντίστηκε! Ουάου! Μα υπήρχε διαφθορά τότες; Τς τς τς τς...

Xαζός της εβδομάδας.
Αν ήταν σε κυβερνητική ή έστω wannabe κυβερνητική θέση θα τον έλεγα και λαμόγιο. Ο σύντροφος Τσίπρας (διότι δεν χαριζόμαστε ούτε στους "δικούς μας") λοιπόν έκανε παιδι (βασικά η συντροφός του το έκανε, αλλά καταλαβαινόμαστε ε;). Και να το χαίρεται. Αμέσως βγήκαν οι γνωστοι παπαγαλοειδείς και λέγανε μαλακίες για τα λεφτά που κόστισε η σουίτα κτλ κτλ. Χαζομάρες και λαϊκισμοί. Ο αριστερός δεν ειναι ο κατ' ανάγκη φτωχός, ούτε ειναι υπέρμαχος της συλλογικής πείνας. Αυτες ειναι ανοησίες που διαδίδουν διαφοροι γνωστοι χαχακες. Αυτο που ζητάμε πρωτίστως από όλους τους πολιτικούς ειναι η νομιμότητα και όχι το να το παίζουν "παιδιά του λαού". Ενας αριστερός θέλει να υπάρχει μέριμνα για όλο το κοινωνικό σύνολο όχι για αυτους που έχουν φράγκα και μόνο. Ασε που το πρόβλημα στους πολιτικούς ειναι η διασπάθιση δημόσιου χρήματος, η δωροδοκία, η κατάχρηση και το λάδωμα. Το τι κάνει ο άλλος με τα λεφτά του δεν με πολυκόφτει αν δεν τα έχει βουτήξει. Οποτε δεν ασχολήθηκα με τις ανοητες αυτές αιτιάσεις. Μετά όμως έπεσαν τα μούτρα μου, όταν έμαθα πως ο σύντροφος Τσίπρας, σαν καλός πολιτικάντης, ΔΕΝ πλήρωσε για την σουίτα στο μαιευτήριο! Αντιθέτως....δέχθηκε το .....δώρο που του έγινε! Σκατά και απόσκατα. Χίλιες φορές να τα πληρωνε από τσέπη του αυτά και άλλα τόσα. Κανένας πολιτικός μας ρε γμτ δεν έχει καταλάβει πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΝΑΝΕ ΟΥΤΕ ΟΥΖΟ;


Καραγκιόζης της εβδομαδας.
Τα τηλεοπτικά δημοσιογραφικά αστέρια μας (Oh yes, i am a great Πρετεnder :P). Πρωταθλητές στο κωλοτουμπικό γλύψιμο, τώρα τα έχουν παίξει και δεν ξέρουν τι να κανουν. Εμ, όταν εκθειάζεις τον "καταλληλοτερο", μετά φωνάζεις για "καθαρά χέρια", στρεφεις συνεχόμενα κοινωνικές ομαδες τη μια εναντίον της άλλης και παράλληλα "παίρνεις" γραμμή απο τον εκάστοτε χρηματοδότη και η φωλιά σου ειναι ομοίως βρώμικη με αυτους που κατηγορείς, έ όσο να είναι ο κύκλος σου κλείνει και το λαδάκι σου σώνεται. Και ερχόμαστε στον:


O πες-τα-δικέ-μου της εβδομάδας.
Ο Έλικας που τα χώνει καταλλήλως στον Πρετεντέρη. Δεν αντέχω και αναδημοσιεύω λιγουλάκι:
"

Αν μπορούσα να συμπυκνώσω όλο το φταίξιμο για την οικονομική, πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση που περνάει η Ελλάδα, αν μπορούσα να προσωποποίησω το “κακό” σε έναν και μόνο άνθρωπο, θα έλεγα ότι αυτός που φταίει είναι ο ίδιος ο αρθρογράφος:

Ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Ένα πρόσωπο που συμβολίζει όλη την αλαζονεία κι ασυδοσία της εξουσίας, όλη την πελατειακή σχέση μεγάλου κεφαλαίου και διεφθαρμένης πολιτικής ηγεσίας, όλη την παραπληροφόρηση και τη σπέκουλα που κυριαρχεί στη δημόσια σφαίρα τις τελευταίες δεκαετίες, κι όλη τη συστηματική απαξίωση προς εναλλακτικές προτάσεις και ιδεολογίες (οι οποίες – αν μη τι άλλο – δεν κυβέρνησαν ποτέ αυτόν τον τόπο).

"

Αν φάει μήνυση πάω μέχρι και μάρτυρας υπεράσπισης, μονο και μονο για να έχω πρόχειρο τον Πρετεντέρη και να του ρίξω ένα κασόνι ντομάτες στην καρκάλα. Ρε θα πέσει ντοματιά που θα πάει καπνός!



Αν ειναι κάνουμε και ομάδα :)
Περιμένω προτάσεις συμμετοχής!


Κουζουλός της εβδομάδας.
Η Βουλή των Ελλήνων. Σμπαναζίαμ' !

Χατζηαβάτης της εβδομάδας.
Το Μέγαρο Μουσικής. Εβετ εφέντημ΄μην με βαράς πολύ και ιδρωσεις και κρυώσεις!


Χατζηαβάτης της εβδομάδας 2.
Οι Ρόδιοι και ο Στάμος Ζούλας. Καλώς ήρθε το δολλάριο, προσεχώς Ελληνίδες κτλ κτλ. Ολοι οι ξενοι τουρίστες μαθαίνουν πλεον νεες sos-φρασεις στα ελληνικα. Από το "μουζάκα", "τζατζίκι" κτλ κτλ τωρα παμε στο "ποσα θες για την κόρη σου;" Οι δε ντόπιοι πρέπει να μάθουν και νέες φράσεις:


Και πάλι μπράβο στον Αντώνη για την σχετική ανάρτησή του.

Απατεωνίσκος της Εβδομάδας.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος που άλλα υπογράφει, άλλα λέει πως υπέγραψε, άλλα κάνει, άλλα λέει πως κάνει, άλλα λέει πως εννοούσε όταν έλεγε πως δεν θα κάνει αυτά που κάνει και όταν του λένε να κάνει αυτά που υπέγραψε πως θα κάνει λέει πως ...τώρα του το λένε!

(Το αστείο ειναι πως πάει να περαστει γενικώς πως η αλλαγή στο ασφαλιστικο ειναι "επειγουσα", "μονόδρομος για την επιβίωση του συστήματος" κτλ. Ομως ΔΕΝ πιανει τους έχοντες ήδη "θεμελιώσει" δικαιωμα. Αρα κοπανάει την γενιά μου, η οποια μαθαίνει πως θα δουλεύει 10-15 χρόνια παραπάνω. Στην ουσία οι ρυθμίσεις για τα ηλικιακά όρια ειναι κατ' εμέ χωρίς αντίκρυσμα. Ειναι απλά ένας τρόπος να περαστεί ήπια το μοτο "θα δουλεύετε περισσότερο για λιγότερα" με την "δικαιολογία" της οικονομιας. Οσες λογιστικές μελέτες εχω ακουστά όμως υποστηρίζουν πως η ανοδος των ορίων ηλικίας δίνει ελάχιστο παραπάνω χρόνο στο ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό σύστημα. Άρα άλλη ειναι η ταμπακιέρα.)

Διανοούμενος της εβδομάδας.
Η διακριτική αξυρισιά, η σωματική στάση μπούλη που ειναι χαμένος στα βιβλια του και απορει όταν τον δέρνουν τα άλλα, τα (κακά) παιδιά, το σοφιστικέ γυαλάκι, .... μα τι καλό παιδί!


Ελ της Εβδομάδας
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Λετονίας.

Ο χαζός του χωριού της εβδομάδας
Εδώ γίνεται της πουτάνας και μερικοί κοιτάνε μόνο το μαγαζάκι τους εεεεε "την παράταξη" δηλαδή και "αυτούς που την πλήγωσαν". Προσοχη, την παράταξη, για την χώρα δεν λέμε τίποτε. Ορθότατα τα ακούει από τον khlysty. Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω. Ο Antonis θα φέρει το τέλος της ΝΔ (πραγμα όχι και πολύ ασχημο καθ' αυτο) και μάλιστα θα το κάνει θεαματικά. Έτσι και αλλιώς αυτό το κόμμα δειχνει να ειναι τόσο πολύ ποτισμένο στην "παλια νοοτροπία" που ίσως άλλη σωτηρία γι αυτό να μην υπάρχει.


Update!!!

(Αμ πως έτσι θα το αφήναμε;)
Ρε σεις δεν έπιασα καθόλου αυτήν την εβδομάδα της καραμέλα περι συλλογικής ευθύνης κουτουλου κουτουλου, οποτε:

Ποιητής της εβδομάδας:
Ο latecomer που πιάνει την ιστορία με τον ΕΛ Τιτανικό και την κάνει φύλλο και φτερό. Πετάει και μια εξαιρετική παρομοιωση με το θεμα του "φταιμε ολοι".


Γελοιογραφια της εβδομαδας του μήνα (και βάλε)
Γιάννης Ιωάννου:





Στίχος της εβδομαδας
Φταίμε όλοι, φταίμε όλοι
που έχει ο παπάς περβόλι
(Νικόλας Άσιμος)


Οι ατάκες της εβδομάδας
(Και λιγο χαρούμενες κουβέντες)
Από ένα άρθρο και μονο μάζεψα ατάκες για τις συμπαθειες μου, τους οικονομολογους-μανατζαρεους δηλαδής:

* «Η οικονομική επιστήμη δεν είναι ακριβής επιστήμη. Στην πραγματικότητα, δεν είναι καν επιστήμη!»

* Δημοσιογράφος: «Εσείς οι οικονομολόγοι είστε εκατό άνθρωποι κι έχετε εκατό γνώμες!» (οσο να ΄ναι δικαιολογείται. Εδώ εχουμε οχτακοσιες χιλιάδες δημοσιογράφους και ολοι μαζί έχουν μιαμιση γνώμη και αυτή κατά κανόνα υπαγορευμενη )
Οικονομολόγος: «Μακάρι να ήταν έτσι! Είμαστε τρεις άνθρωποι κι έχουμε δέκα γνώμες!»

* «Υπάρχουν δύο είδη οικονομολόγων: αυτοί που δεν ξέρουν κι εκείνοι που δεν ξέρουν πως δεν ξέρουν!», Τζ. Κ. Γκαλμπρέιθ

* Θέλω ένα κουλό οικονομολόγο! Ρωτάω “τι μέτρα να πάρω;” και μου απαντούν “on the one hand...” και “on the other hand...”. Βρείτε μου ένα κουλό, επιτέλους!». Θ. Ρούσβελτ

* «Τα Οικονομικά είναι σαν τη Φυσική: μπορούν να σου πουν με ποιον ακριβώς τρόπο ένα φύλλο θα ξεκολλήσει από το δέντρο και θα πέσει. Αλλά δεν μπορούν να σου πουν τι θα απογίνει το φύλλο» , Νέλσον Γκούντμαν.

Το τελευταίο θα ήθελαν πολύ να ειναι αλήθεια αλλά μπαααααα. Ο φυσικός θα σου πει πως το φυλλο τελικά θα πεσει, ο οικονομολόγος θα κάνει έρευνα για το τι πιστευει ο κοσμος για το φυλλο, ο κοσμος θα πανικοβληθει και θα φοβαται πως θα πεσει, μετα θα πανικοβληθει ο οικονομολογος απο τον πανικο του κοσμου και μετα καποιος μαλακας θα παει και θα κοψει το δέντρο για να φύγει απο τον κοσμο ο πανικός :)


Nέο Update
Ειχαμε εξελίξεις και τις χάσαμε!

"Πετραδακι πετραδακι για τα σενα το χτισα" της εβδομάδας
Μα το φτωχικό του ζεύγους Τσοχατζο το οποιο το πήραν, δηλαδή το νοικιαζαν και μετα το πηραν, δηλαδή το αγορασαν, το πουλησαν, το νοικιασαν και μετα το ξαναγορασαν ή κατι τέτοιο (ομολογώ πως μπερδεύτηκα) και μάλιστα 3 μέρες πριν την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Αποτυχημένος της εβδομάδας
Μα φυσικά η Νέα Πασοκρατία. Εσείς ρε θα σώσετε τη χώρα; Ρε ούρτ!

8 σχόλια:

  1. A, μια χαρά Υπουργός Μεταφορών ήταν ο άνθρωπος, μετέφερε ωραιότατα ένα σωρό χρήματα στην τσέπη του, και μάλιστα, υποθέτω χωρίς απώλειες! Άσε που τήρησε κατά γράμμα το ρητό: "Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης". Ε, ΤΗΣ ΤΑ ΠΗΡΕ (της παλιοSiemens)...
    ;-ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχα «Αδελφή της εβδομάδας» EPIC θα ήθελα να απαντήσω σε στιλ «Γιατί καλέεεε ενοχλάμε κανένανα;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ρεσέ αλλά το Αντωνάκι έχει χωρίστρα σαν το Μπάγεβιτsch! Κάτι δεν είναι και αυτό;

    Όσο για το τσουβάλιασμα τύπου "οι γιατροί", "οι δημ. υπάλληλοι", "οι μηχανικοί" κλπ. εξυπηρετεί μέγιστα το "διαίρει και βασίλευε" και τρέφεται από την τάση των ανθρώπων να μην σκέφτονται.

    Βλέπουν μια τύπισα με μεγάλα βυζιά κα καλή γνώση Αγγλικών π.χ. και την χρήζουν μάστερ της θεωρίας των υπερχορδών, δασκάλα του Νανόπουλου, του Άινσταν, του Καραθεωδωρή και του Λικόπουλου (τεράστιος φυσικός, καμάρι του ΑΠΘ) και τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας για παγκόσμια ειρήνη.

    Αν έχει μια μεγάλη κρεατοελιά στην μύτη, μπορεί να την βγάλουν και αντίχριστο και ηγέτιδα της εκκλησίας του σατανά.

    Δε βαριέσαι, περί ανθρώπινης βλακείας τα έχει πει ο Αλβέρτος. Βέβαια η ανθρώπινη βλακεία είναι το εργαλείο που κάνει τους 100 να κάθονται στον σβέρκο 100.000 άνετα.

    Τέσπα, Έρμιππος και ξερό ψωμί και να σκεφτείς ότι δεν είναι καν αριστερός ο άνθρωπας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, καλή λέρα είναι και ο Τσίπρας. Συμφωνώ μαζί σου και θέλω και εγώ να ροπαλιάσω άτομα λογικής "αριστερός με βίλλες" κλπ.Δηλαδή δεν το καταλαβαίνω ρε πούστη μου, για να είσαι αριστερός πρέπει ντε και καλά να κοιμάσαι σε παγκάκια και να ζεις από το ταμείο ανεργίας?Από πότε η φτώχεια έγινε αρετή και δεν μου το είπε κανείς εμένα?
    Ωστόσο θα ήθελα να κάνω και τον δικηγόρο του Πατσίνο(:P) εδώ.Είναι όντως σπαστικό να βλέπεις άτομα που αυτοαποκαλούνται αριστεροί, που όντως είναι πλούσιοι, και ζουν στην κοσμάρα τους.Και εγώ με 10000 το μήνα φίλε γίνομε όσο αριστερός και ουτοπικός θες.Αρκεί να μένω Βόρεια προάστια και η όλη φασαρία να είναι κάτι χιλιόμετρα από εμένα.

    Υ.Γ.1-Btw για τον Τσίπρα δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα όσο ήταν ακόμα στην σχολή.Κάποιοι γνωστοί μου τον πρόλαβαν.

    Y.Γ.2-τεντέρης, Pretender....hmmm...είναι δυνατόν να είναι τυχαίο?!?χαχααχχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχα ΓΕΛΑΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα με έχει συγκινήσει ο Κορκονέας. Πάω στοίχημα ότι 18 μήνες τώρα στη στενή, έχει διαβάσει Ντοστογιέφσκι, Κούντερα, Γκάο Ξιν Γιανγκ και τα ρέστα και έχει μετατραπεί σε πλήρη θολοκουλτουριάρη.

    Με τέτοιο λουκ, μπορεί και να τον λιντσάρουν οι μπάτσοι που τον φυλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @sophia
    Αμα το εννοουμε έτσι εντάξει!!
    :)

    @sykofantis bastoyni
    Αμ πως!!!
    :))

    @Polse
    Αμα ητανε για διαγωνισμο καπέτας τον εψήφιζα. Για παραπέρα ...μπαααααααααα

    Στα υπολοιπα, τι να πω, με κάλυψες!!

    @oblivion
    Δεν με νοιαζει τι εκανε ο καθε τσιπρας μικρος
    Δεν με νοιαζει τι εκανε λιγο μεγαλυτερος
    Δεν με νοιαζει τι ψωμι, δεν με νοιαζει τι τυρ....εεεεεεεεεε γραψε λάθος

    Αυτο που με νοιάζει ειναι τι κάνει κάποιος που
    α) ζητάει την ψήφο μου
    β) ισχυρίζεται πως ειναι "οχι απο τους αλλους"

    Ολοι εχουμε δικαιωμα να αλλαξουμε γνωμη ή/και να κάνουμε μαλακιες μικροι. Οταν ομως εισαι ο "κατεπάνω" οφειλεις να εισαι κιουρία.

    @ellinaki
    Καλα μιλάμε πώς έγινε έτσι ο Ράμπο;
    ε;
    ε;
    ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά μερικά έχουν όντως πολλή πλάκα... :):):)
    Εντωμεταξύ κάτω τα χέρια από τον σύντροφο Τσοχατζό, τον αγωνιστιή του σοσιαλισμού...

    Τελικά ξέρεις τι σκέφτομαι; Μήπως ο σοσιαλισμός είναι κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε καν και οι μόνοι συνεπείς είναι αυτοί... :):):)

    ΥΓ. Μήπως έχεις δει κανά έγκυρο λινκ σχετικά με τα 200 χιλιάρικα σε κουρτίνες της Διαμαντοπούλου; Ψάχνω-ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είμαι περίεργος να δω πόσα λίγα θα μάθουμε τελικά!
    γιατί τώρα η Βούλτεψη θυμήθηκε ότι τα βαγόνια δεν χώραγαν στις ..ράγες!
    μιλάμε για ιστορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir