Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Οκτωβρίου 31, 2010

Χου χου

Εχω κατα καιρούς λούσει διάφορους με διάφορους χαρακτηρισμούς. Την μερίδα του λέοντος παίρνουσι οι πολιτικοι και το παπαδαριο, αμφοτεροι συνήθως όταν εκπροσωπουν τον λεγομενο "σκοταδισμο" εναντια του οποιου τιθεμεθα διοτι εχουμε και γουστο και ειμεθα και μορφωμενοι.


Σημερις ομως θα τα ακουσει ..."επιστημονας" τα σχολιανα του. Και τα εισαγωγικά κρίνονται απαραίτητα μιας και η επιστημη απεχει καμποσο απο μερικα πραγματα που ..."διδασκονται" (η σωστοτερη λεξη θα ήταν "αποκαλύπτονται" ή έστω "παπαγαλιζονται") σε μερικά πανεπιστήμια.


Ας δουμε το θέμα λοιπον.

Εδωπαδά βρήκα μια επιστολή απείρου κάλλους την οποία σας καλώ να αναγνώσουμε μαζί. Τονισμοί δικοί μου ενώ τα σχολιά μου θα ειναι με κοκκινα ως συνήθως:

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, απέστειλε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Τρίτος όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών.
Ακόμα δεν αρχίσαμε και υπάρχει πρόβλημα. Η σχολή λέγεται Θεολογική. Επιστημονικό τμήμα Θεολογίας. Το είχα ξεχάσει πως το έχουμε. Πως λέμε "Πόλεμος για την Ειρήνη"; "Σεξ υπερ της παρθενίας"; Καπως έτσι ρε παιδια.

Κυρία Υπουργέ,

Από δημοσιεύματα του Τύπου πληροφορηθήκαμε το σχέδιο για το νέο αναλυτικό πρόγραμμα της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, όπου με λύπη διαπιστώσαμε ότι το μάθημα των θρησκευτικών εντάσσεται στην κατηγορία των επιλεγομένων μαθημάτων και μάλιστα τελευταίο στην ομάδα των Κοινωνικών Επιστημών.

Ποια άλλα μαθήματα άραγες είναι στις κοινωνικές επιστήμες; Να μερικά παραδείγματα
* Η Ιστορία
* Κοινωνιολογία
* Ψυχολογία
* Γεωγραφία
* Οικονομικά

κτλ κτλ. (πηγή: http://el.wikipedia.org)

Σε αυτες βλέπω πως υπάγεται και η ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ. Η Θρησκειολογια κυριε κοσμητορα. Οχι η Θεολογία και ούτε βεβαίως βεβαίως ένα ομολογιακό "μάθημα" όπως τα σημερινά θρησκευτικά. Η Θεολογία απλούστατα ΔΕΝ ειναι επιστήμη αλλα "τεχνική περί της ομολογίας της πίστεως και άλλα τέτοια" (τίτλος δικός μου)

Αυτό εκτιμούμε ότι σημαίνει πλήρη περιφρόνηση του μαθήματος και ουσιαστική κατάργησή του.

Γιατί; Γιατί αφού θα είναι προαιρετικό υπάρχει ο κίνδυνος κανείς μαθητής να μην το διδαχθει; Ίσως επειδή είναι βαρετό, ίσως επειδή ειναι άχρηστο και επικίνδυνο; Μα μην ανησυχείτε. Ο τεμπελάκος θα το πάρει το μάθημα μιας και ξέρει πως έτσι θα "πιάσει" ένα άνετο 17+ λέγοντας στην χειρότερη το "Πιστεύω" ασχέτως του τι διδάσκεται. Το ξέρουμε και το μάθημα και τον τρόπο διδασκαλίας του. Εσεις όμως δεν θέλετε μόνο τον τεμπελάκο. Θέλετε τους πάντες, έτσι δεν είναι;

Όμως το μάθημα των θρησκευτικών χρήζει καλυτέρας αντιμετωπίσεως, γιατί είναι μάθημα ανθρωπιστικό, ηθοπλαστικό και φρονηματιστικό και στοχεύει στην ἠθική θωράκιση της προσωπικότητας του μαθητή.

! Τι ανθρωπιστικό χαρακτήρα έχουν η "αναμασηση" της ιστορίας;

Η εβραϊκή μυθολογία;

Η κοντρα μεταξύ πραγματικών δεδομένων και αντιεπιστημονικών μπαρουφων;

(πχ ένα παιδί μαθαίνει ταυτόχρονα την εξέλιξη και την ιστορία του Αδαμ και της Ευας. Μηπως, λέω μήπως μπερδεύεται ελαφρώς;)

Ποιο ειναι το ηθοπλαστικό στοιχείο που μαθαίνουμε από την χαλκευμενη ιστορία των Συνοδων, της εικονομαχίας, της "Βυζαντινής" αυτοκρατορίας κτλ κτλ; Μηπως δεν μπορουν να διδαχθούν ιστορία τα παιδία; Αλλά θέλετε μάλλον την δικιά σας έκδοση, σωστά;

Αλήθεια.... "φρονηματιστικό" τι σημαίνει; Τους δίνουμε "εθνικό φρόνημα"; Ή απλα τα κάνουμε τα παιδιά να ειναι φρόνιμα στην τάξη; Μπερδεύτηκα. :)

Η διδασκαλία του ως υποχρεωτικού μαθήματος επιβάλλεται:

Πρώτον από το ισχύον Σύνταγμα, το οποίο στο άρθρο 16, παρ. 2 τάσσει ως σκοπό της Παιδείας την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως των μαθητών.

Ακριβως. Σκοπο της Παιδειας ειναι η εθνικη και θρησκευτική τους συνείδηση. Όχι η ομολογία σε ένα πολύ συγκεκριμένο δόγμα. Όχι η τυφλή πίστη σε μια συγκεκριμένη εξ αποκάλυψης αλήθεια. Τι στο καλό, κοσμήτορας και δεν νογάμε τα ελληνικά; Εκτός και αν θεωρείτε πως οι μουσουλμάνοι, οι άθεοι, οι δωδεκαθεϊστες κτλ κτλ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ εχουν εθνική συνείδηση μιας και αυτοι εξαιρούνται της διδασκαλίας των θρησκευτικών. Θρησκευτική συνείδηση ειναι ακόμα και η μη θρησκευτικότητα, το πιασαμε οι υπόλοιποι; ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (και δεν θα μπορουσε αλλωστε) πως πρεπει να γίνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ντε και καλά Χ.Ο. ούτε πως πρέπει να τους γίνεται κατήχηση στο σχολείο.

Δεύτερον από το στοιχείο της θρησκευτικής ομοιογένειας του ελληνικού λαού, που κατά 95% είναι ορθόδοξοι χριστιανοί και επιθυμούν να προσφέρουν και στα παιδιά τους τη διαχρονικά καταξιωμένη Ελληνορθόδοξη Παράδοση.

Μπλα μπλα μπλα. Ευτυχώς που το 95% των ελληνων δεν ειναι κουλοι. Θα μας διέταζε να κόψουμε τα χέρια μας. Το 60% όμως των Ελλήνων είναι Ολυμπιακοί (λεμε τωρα) . Μήπως θα έπρεπε στα σχολεία να διδασκόμαστε....ολυμπιακά θρησκευτικά; (κατά το "θρυλε Θεέ μου Ολυμπιακέ μου"). Η επικληση της πλειοψηφίας που έχει μια ιδιότητα (πχ θρησκεια) για να περάσουμε κάτι τελικά παντελώς άσχετο με την ιδιοτητα αυτη (τι παιδεία παρέχει το κράτος στους μελλοντικούς πολίτες) ειναι απλούστα φτιασιδωμένος φασισμός. Ειναι η ίδια λογική με το δημοψήφισμα που ζήταγε ο Χριστόδουλος. Ασε που το "επιθυμουν" ειναι πολύ φλου. Εγω ανήκω τύποις στο 95% και σας απαγορεύω να μου λέτε πως το "επιθυμώ". Εχω την υποψία πως δεν ειμαι καθόλου μόνος.

Αν νομίζετε πάντως πως τελειώσαμε, κάνετε λάθος. Τώρα αρχίζει το καλύτερο.

Τρίτον από λόγους καθαρά παιδαγωγικούς, αφού το μάθημα των θρησκευτικών ανταποκρίνεται στο παιδαγωγικό και επιστημονικό αίτημα της αγωγής του όλου [όπως άλλωστε τονίζεται και στο Ν. 1566/85, όπου γίνεται λόγος για την ολόπλευρη ψυχοσωματική ανάπτυξη της προσωπικότητας του μαθητή], ικανοποιεί θεμελιώδεις προδιαθέσεις της ανθρωπίνης υπάρξεως (βέεεεεεεβαια. Η πλαστογραφηση της εβραϊκής, ελληνικής αλλά και παγκόσμιας ιστορίας στο δίπτυχο "υποταγή στο Γιαχβέ και ευημερία, ανυπακοή στο Γιαχβέ και τιμωρία"), ρίχνει πλούσιο φως στα αιχμηρά υπαρξιακά και μεταφυσικά ερωτήματα των μαθητών (διοτι ειναι σαφές πως ο ανθρωπος εγινε απο χωμα που το φυσηξε ο Θεος, η γυναικα βγήκε απο το πλευρο (βλ σπάλα) του άντρα, η γη ειναι επίπεδη, πρωτα δημιουργήθηκε η γη και μετα ο ήλιος ο οποιος γυρίζει και γύρω της, ειναι σοβαρή ιστορία το ότι κάποιος έμεινε μερικές μέρες μέσα σε "ένα μεγάλο ψάρι" και τέτοια. Μιαλάμε για σοβαρές απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα , όχι αστεία. Επίσης ειμαστε καλοι διοτι υπάρχει η κολαση και μας τρομαζουν τρομάζουν τρομαζουν τρομαζουν τρομαζουν απο την κουνια μεχρι τον ταφο με καζανια, διαμονια, φωτιες, πισες και αλλα τετοια χαριτωμενα αν δεν κανουμε ότι προστάζει ο Θεος δηλαδή ο ιερέας) , δημιουργεί ανώτερα οντολογικά βιώματα (; ; δεν ξερω τι ανωτερα οντολογικά βιώματα βιώσατε εσείς στη διδασκαλία των θρησκευτικών. Παρακαλώ όποιος τα βίωσε τα βιώματα να μας διαφωτίσει), προσφέρει σύστημα αξιών (Αγαπα τον πλησιον σου, εκτος και αν ειναι αλλοθρησκος, αιρετικος, ομοφυλοφιλος, κουκουες, του παίρνει πίπες η γυναικα του κτλ κτλ), εξαλείφει τις εξανδραποδιστικές και ανθρωποποιητικές παρενέργειες του τεχνικού πολιτισμού (ο τεχνοκρατικος πολιτισμος σου φταιει ε; Ασε κατω το κομπιουτερ, το στυλο, το κοστουμι, βγες απο το γραφειο, ασε το αυτοκινητο, το λεωφορείο και το τραμ και τράβα ξυπολυτος και ξεβράκωτος σε καμια σπηλιά να τρέφεσαι με μάννα να δουμε μετα αν σου αρέσουν οι εξανδραποδιστικες παρενεργειες του (ποιου τεχνικου, ας το πουμε σκέτο) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ), δημιουργεί προγεφυρώματα για την επανασύνδεση των διανθρωπίνων σχέσεων και φέρνει τον μαθητή σε επαφή με τη μακραίωνη πολιτιστική παράδοση του Γένους.

Το αστείο με το Γενος (κεφαλαίο Γ) παρατράβηξε. Φαντάζομαι θα είναι παρόμοιο με τον πλησιον που ανέφερα νωρίτερα. Και μην ξαναθυμηθώ τπτ περί ιστορίας, όπως το '21 για παραδειγμα.

Τέταρτον από το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός, που αποτελεί το κύριο περιεχόμενο του μαθήματος (οχι και το κύριο. Η χριστιανική ορθόδοξη άποψη διδάσκεται μονο στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο εκτός από την Β Λυκείου όπου αναλύονται - βλ χλευάζονται σε 1-2 σελίδες το καθένα τα πιο γνωστά άλλα θρησκεύματα. Διοτι ο σωστος πιστός πρέπει να επιστρατευει την λογική του και να βρίσκει τα λογικά χάσματα στις λατρείες των άλλων, αλλά μόνο εκεί. Τα δικά μας ειναι ιερα, "αγνωσται αι βουλαι" και τετοια), είναι ένα ιστορικό – πολιτιστικό μέγεθος γεγαντιαίων διαστάσεων, που έταμε την παγκόσμια ιστορία, διέπλασε τον αρχαίο, βυζαντινό και νεώτερο ελληνισμό και απετέλεσε τη βάση για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού πολιτισμού.


- Ρε τι μαθαίνει κανείς από τους κοσμήτορες τις Θεολογίας! Εγώ πάλι θα πω πως ο Ευρωπαϊκος (και γενικότερα ο ) πολιτισμός δημιουργήθηκε παρά και ενάντια στον χριστιανισμο και όποιος θέλει και έχει όρεξη καθόμαστε και το (ξανα)αναλύουμε. Ο Ευρωπαϊκος ιμπεριαλισμος που έφαγε για κάποιο διάστημα την Αμερικη, την Αφρική και την Ασία ναι, βοηθηθηκε απο τον Χριστιανισμο. Περι πολιτισμου όμως...... "σφάχτε τους όλους. Ο Θεος θα ξεχωρίσει μετά τους δικούς του" (όποιος το βρει ποιος το είπε κερδίζει κουρδιστό ξυπνητήρι)

Συνεπώς ο Χριστιανισμός ως τέτοιο μέγεθος δεν μπορεί να παραθεωρηθεί από το ελληνικό σχολείο.

Άλλωστε και σύγχρονοι μεγάλοι φιλόσοφοι προερχόμενοι από το χώρο του υλισμού, όπως ο Bloch,ο Garaudy, ο Gardawski, ο Kolakowski κ.ά. θεωρούν ότι χωρίς τη συμβολή του Χριστιανισμού είναι αδύνατη η βελτίωση και η αναγέννηση του κόσμου.

Επομένως, λόγοι ιστορικοί, εθνικοί, παιδαγωγικοί και πολιτιστικοί καθιστούν επιβεβλημένη την παρουσία των θρησκευτικών ως υποχρεωτικού μαθήματος στο ελληνικό σχολείο.

Κυρία Υπουργέ,

Σε μια εποχή ανακατατάξεων και συγχύσεως ιδεών, όπου η βία έγινε σημαία, η εγκληματικότητα απλώνεται παντού και ο άνθρωπος εγκλωβίζεται σε απάνθρωπα πλαίσια, η νέα ἑλληνική γενιά έχει απόλυτη ανάγκη από το ηθοπλαστικό μάθημα των θρησκευτικών.

Όπως το μάθημα της Φυσικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό, γιατί αναφέρεται στη σωματική ευεξία, κατά παρόμοιο τρόπο και το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να είναι υποχρεωτικό, γιατί αναφέρεται στην καλλιέργεια της ψυχής, ο οποία κατά τον γερμανό φιλόσοφο Johannes Hessen είναι η ψυχή του πολιτισμού.

Επιμενω. Το μαθημα των θρησκευτικών μπορει να αποβει επιζήμιο στην ψυχική υγεία των παιδιών. Όχι τοσο στο Λύκειο όσο σε μικρότερες ηλικίες. Το καλό ειναι πως δεν το παίρνουν σοβαρα ούτε αυτό ούτε τους καθηγητές του τα περισσότερα παιδιά. Υπάρχουν όμως παιδιά που ειναι πιο ευαισθητα. Που μου έχουν πει πως βλεπουν εφιαλτες εξαιτιας αυτων που τους λενε οι Θεολογοι στα σχολεια. Που γεμιζουν το κεφαλακι τους με αναιτιες ενοχές. Που ειναι ρε παιδι μου πιο επιρρεπη στην κατηχηση και πιανονται κώτσοι. Ασε που είναι εύκολο να εξουσιάσεις κάποιον αμα τον πιάσεις εξ' απαλών ονύχων. Δεν θέλουν να πηγαίνουν τα παιδιά στις εκκλησίες και να μαθαίνουν. Όχι. Αυτο ενέχει το επικίνδυνο στοιχείο της προαιρετικότητας. Πρεπει να ειναι υποχρεωμενα να ακουν και απ΄όσο γίνεται μικρότερη ηλικία. Το λαθος του υπουργειο δεν ειναι η προαιρετικοτητα. Ειναι που δεν καταργει πασης φυσεως μη επιστημονικό μάθημα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ναοί υπάρχουν. Όσοι γονείς θέλουν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους εκει. Μην θεολογείτε στα σχολεία και δεν θα σκέφτομαι στις εκκλησίες σας (η κάπως έτσι. Μεγάλη ατάκα αλλά δεν θυμάμαι ποιος την είπε)

Παρακαλούμε θερμά για τη δραστική παρέμβασή Σας.




Με τιμή

Ο ΚΟΣΜΗΤΩΡ

Καθηγητής ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΤΡΙΤΟΣ



Τελειωσε.!


Ας μου επιτραπει να ξαναγράψω την επιστολή στο καθαρό της νόημα διότι νομίζω πως πολλά έσουρα του κοσμήτορα και δεν φταίει. Δεν νομίζω να ειναι φασίστας ο άνθρωπος. Απλα......το άτιμο το συμφέρον.



Ας δούμε τι ήθελε να πει ο ποιητης:


Κυρία Υπουργέ,

Από δημοσιεύματα του Τύπου πληροφορηθήκαμε το σχέδιο για το νέο αναλυτικό πρόγραμμα της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, όπου με λύπη διαπιστώσαμε ότι το μάθημα των θρησκευτικών εντάσσεται στην κατηγορία των επιλεγομένων μαθημάτων και μάλιστα τελευταίο στην ομάδα των Κοινωνικών Επιστημών.

(μέχρι εδώ ειναι ίδιο. Για εισαγωγή από κοσμήτορα καλή είναι)

Κυρία υπουργε. Σας παρακαλώ, καλέ σας παρακαλώ μην κόψετε το μάθημα των θρησκευτικών. Η σχολή μου ειναι που ειναι στα αζήτητα, αν κόψετε και τις μισες περίπου θέσεις θεολογων στο Δημόσιο τι φοιτητες θα έχω εγώ; Πως θα πάρω μετά κρατική επιχορήγηση; Πως θα ζητήσω παραπάνω χρήματα για"να μορφώσω τους φοιτητές μου"; Νομιζετε πως ειναι εύκολο να εισαι θεολογος σήμερα; Οι άνθρωποι ήδη μας κοιτάζουν και γελάνε και λένε "τον κακομοιρη.....δουλεια που βρηκε να κάνει". Το ποσοστο εγκατάλειψης της σχολής μου ειναι απο τα υψηλότερα για ΑΕΙ. Μονο παπάδες έρχονται και κάτι ξενέρωτες γκόμενες με μουσι. Ουτε η εκκλησία δεν μας προσλαμβάνει (ξέρετε εσείς να πληρώνει κανέναν η εκκλησία; Αυτοι ούτε του Αγγέλου τους νερό δεν δίνουν αν δεν έχει νιτερέσο. Μια φορά μόνο ζητήσανε να μας προσλάβουν οι ίδιοι και να μας πληρώνει το κράτος αλλά που!)

Οποτε σας παρακαλω. Μπορεί να χασω την θεσουλίτσα μου, θα φύγουν οι φοιτητες μου και μετά θα μας κόψετε και την κρατική επιχορήγηση!! Ξέρω πως ξέρετε πως ειναι άχρηστο το μάθημα, αλλά τι να κάνουμε! Οι πρώτοι ή οι τελευταίοι θα είμαστε που θα πληρωνόμαστε τζάμπα; Σας υπενθυμίζω πως οι αδιοριστοι θεολογοι ειναι καμποσες χιλιάδες. Αν υπολογίσετε και τις οικογένειες τους οι ψήφοι που χάνετε δεν θα ειναι και λίγοι.

Ή έστω δείτε το ανθρωπιστικά. Θα πεινάσουν τοσα θεολογάκια. Θα πεινάσουν τα παιδάκια τους, δώστε τους καλέ μια θέση στο δημόσιο να συγχωρεθούν τα πεθαμένα σας!

Και σας παρακαλώ μην κάνετε κανένα λάθος και μου αλλάξετε το μάθημα σε τίποτε θρησκειολογίες και τέτοια. Αυτά όχι μονο ειναι του Σατανα, οπως λέει άλλωστε καθαρα και η δική μας θρησκεία (θα μου πεις πως το ιδιο λενε αυτοι για μας αλλα αυτοι ειναι απιστοι σε αυτα που εμεις πιστευουμε που ειναι σωστα αφου εμεις τα πιστευουμε, ενώ αυτα που εκεινοι πιστευουνε ειναι λαθος και ας τα πιστευουνε) αλλά θέλουν πιο πολύ έρευνα και δεν μου πάει η μελέτη θεολόγος άνθρωπος! Μονο τα γραφας γνωρίζω και οι γραφές λένε πως οι γραφές και μονο φτάνουν! (το πιασατε το λογικο επιχειρημα;) Μην καλέ, μην κανετε προαιρετικό το μάθημα!!!!



Με τιμή

Ο ΚΟΣΜΗΤΩΡ

Καθηγητής ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΤΡΙΤΟΣ

49 σχόλια:

  1. Το αστείο δεν είναι τόσο το γράμμα, αλλά ότι η άλλη θα μπορεί να το πάρει και σοβαρά! Εκεί να δείτε γέλια!
    Πάντως γιατί σας εκπλήσσει; Εδώ φοβούνται μην χάσουν το πεπόνι και το μαχαίρι, τα κεκτημένα προσπαθούν να υπερασπιστούν οι άνθρωποι. Και δεν είναι τόσο για τις θέσεις των θεολόγων, αλλά γιά τη μείσω της μελλοντικής πελατείας, εκεί βρίσκεται ο φόβος. Φαντάζεσαι σιγά σιγά να λένε στα παιδιά ότι ο χριστιανισμός είναι μία από τις δεκάδες θρησκείες, ότι έχει λογικά κενά, ότι είναι προαιρετικός, ότι δεν είναι σιαμαίος με την εθνικότητα, ότι είστε ελεύθεροι να διαλέξετε όχι μόνο το αν θα είστε στο κατηχητικό μάθημα (όσο θα υπάρχει ακόμα) αλλά και στους ναούς. Εδώ που ζω εγώ πάντως, σε ρωτάνε για το θρήσκευμα όταν πιάνεις δουλειά, αλλά μόνο για τον πρακτικό λόγο του να δίνουν ένα κομμάτι του μισθού σου στο εν λόγω θρήσκευμα που θα επιλέξεις. Και καλά εγώ φαντάζεσαι τι δήλωσα, αλλά ακόμα και στην Ελλάδα, αν βάζανε προαιρετική τη δήλωση θρησκεύματος, αλλά με την ταυτόχρονη επιβολή φόρου αν δήλωνες κάποιο από αυτά, μπορεί και το "95%" που λέει ο παπάς, να γινόταν 5%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλώς ενημερωτικά να σου πω οτι σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου και άλλων οργάνων, θρησκευτικότητα στην Ελλάδα είναι η ομολογιακή διδαχή της Ορθοδοξίας - σε αυτό το θέμα ο Τρίτος έχει νομική κάλυψη. Το ξέρω γιατί έχω δει τις αποφάσεις στις οποίες απαγορεύεται η πρόσληψη Εβραίων ως καθηγητών Φιλολογίας, δάσκαλων και καθηγητών Θρησκευτικών στην δημόσια εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @καριος
    Διασκεδαστικό το τελευταίο!!!!
    (και πολυ εξυπνο btw. Γιατι να πλερωνουνε κερατιατικα ολοι τον καθε τραγο; Ο καθενας να τα τσιμπαει απο τους δικους του. Και τα χρηματα των Σουβλακιστων σε μας!!!)


    @abravanel
    Περι προσληψεως (η μάλλον μή προσλήψεως) Εβραίων σε θέσεις Θεολόγων το περίμενα. Ειναι απλα η αποδειξη της φύσης του μαθήματος, πως δηλ μονο επιστημονικο μαθημα δεν ειναι αλλα απλα κατηχητικό.

    Αν τωρα, Ελληνες (ή και μη. Καθε πολιτης της ΕΕ εχει τα ιδια δικαιωματα) πολίτες στερουνται το δικαιωμα να διδάξουν (μεσα απο τις κανονικες διαδικασιες δηλ ΑΣΕΠ κτλ κτλ) την ειδικοτητα τους επειδη ως "αλλοθρησκοι" ειναι πολιτες β' κατηγοριας τοτε δεν ειναι μονο η φύση του μαθήματος αλλά βαθύτατη ρατσιστική και φασιστική πρακτική του ίδιου του κρατους
    (και της δικαιοσύνης αν οσα λες αληθευουν και δεν εχω λογο να δυσπιστω σε αυτα που λες)..


    "θρησκευτικότητα στην Ελλάδα είναι η ομολογιακή διδαχή της Ορθοδοξίας "!!!

    Απιστευτο! Μπορει να ειμαστε Ιραν αλλα εχουμε την ελπιδα καποτε να γινουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζaphod δεν το ήξερες? Ο κάθε ένας πληρώνει εκκλησιαστικό φόρο ανάλογα το δόγμα που ακολουθεί. Η Αθεία είνα αφορολόγητη. Και με κάθε τόμο του "Η εγκληματική ιστορία του Χριστιανισμού" του Karl Heinz Dreschner οι +ιεροί φόροι+ στην Γερμανία μειωνόταν. Πρόσφατα τελείωσε, έφτασε στον 10ο τόμο και κλείνουν εκκλησίες. Για περισότερα ψάξε στου Φρανγκόπουλου. Για εκκλησιαστικό φόρο, δες wikipedia, kirchensteuer. Το λήμμα πρεπει να το μεταφράσουμε και να το διαδώσουμε πριν τον προυπολογισμό.Ψάξε επίσης τις επιθέσεις που δέχονται από τις εφημερίδες διάσημοι όταν δηλώνουν άθεοι (Κυρίως η Γκραφ)Ας το κάνουν και εδώ, και θα δούμε το 95% πόσο θα γίνει. Τότε η εκκλησία θα αναγκαστεί να ρευστοποιήσει/επενδύσει, και θα πέσει πολύ ρευστό στην αγορά
    @Abravel το έχασες. Ο Υπερεπιστήμονας/CERNομάχος Θεολόγος καθώς και κάπου στο ζΟΟΔΕ λένε άλλα. "Ο ομολογιακός χαρακτήρας του χάθηκε από τότε που το συγκεκριμένο μάθημα κλήθηκαν να διδάξουν στα παιδιά μας με απόφαση του υπουργείου στην δεκαετία του ογδόντα μεταξύ άλλων και άθεοι και αιρετικοί και βουδιστές. οι οποίοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα πτυχίο από τις συνειδητά υποβαθμισμένες και παραθεωρημένες Θεολογικές μας Σχολές" Από http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1271&obcatid=2
    Διστυχώς, η διαχειρήστρια του γκρουπ που αναρτούσα σχετικά άρθρα, τα πήρε άσχημα επειδή ανέρτησα σελίδα για την υποψηφιότητα του αδερφού μου και τα έσβησε όλα. Τα ξαναμαζεύω αλλού, και θα τα δεις με ένα κλικ στο όνομα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμα ασχολείσαι με αυτούς μωρέ?:P

    Υ.Γ-Τώρα που είδα στην αρχή το "πόλεμος για την ειρήνη" μου θύμησες το γαμάτο του Κάρλιν.Αυτός που πολεμά για την ειρήνη είναι σα να γαμάει για την παρθενιά!Καλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑαααα καιρό είχα να περάσω από το αντίβαρο! Βέβαια εγώ διαβάζω τα διεθνοσχετίστικά τους κυρίως αλλά κι αυτό που ξετρύπωσες δεν πάει πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H οριτζινάλε αττάκα είναι "dont pray in my school and I wont think in your church".

    Η "μετάφραση" της επιστολής είναι αριστουργηματική.
    Αλλά πολύ φοβάμαι και εγώ πως δυστυχώς αυτά η Αννούλα θα τα πάρει σοβαρά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Perfect κύριε Beeblebrox, perfect! Απλώς έχω μία παρατήρηση. Μπορείς σε παρακαλώ να κρύψεις τάχιστα τη δεύτερη version; Δεν θέλει πολύ να γίνει η στραβή, να την ανακαλύψει ο Κοσμητορίσκος και να την αποστείλει ως δεύτερη. Και σ' αυτήν την περίπτωση, με τη δική σου επιστολή δηλαδή, πιστεύω πως θα πετύχει άμεσα τους σκοπούς του.

    @Abravanel
    Μεράκι το 'χω βρε παληκάρι μου να σε δω μια φορά να λες τη γνώμη σου σε κάτι, έτσι για να πάει και το παλιάμπελο. Οπουδήποτε και να δω σχόλιο σου, είναι μόνιμα για να υπερασπιστείς τους Εβραίους. Και, ΟΚ, υπάρχουν σαφέστατα συζητήσεις όπου αυτό είναι επιβεβλημένο, αλλά έλεοc με αυτήν τη μανία καταδίωξης. Υπάρχουν και blog που κινούνται στον άξονα του ορθολογισμού και φυσικά δεν έχουν τίποτα με τους Εβραίους. Έχουν πολλά με την εβραϊκή μυθολογία γιατί αυτήν έχουν μέσα στα πόδια τους. Την ίδια στάση θα είχαν απέναντι και σε οποιαδήποτε άλλη μυθολογία θα συναντούσαν, την κορεάτικη, την παναμαϊκή ή την βογκονιανή! Give me a break...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως πρέπει να αναγνωρίσουμε την "επιστημονική" προσπάθεια από μέρους του για να εξηγήσει "εμπεριστατωμένα" μία πατάτα και μισή. Γι' αυτό και μόνο χαρά στο κουράγιο του.

    Για τα υπόλοιπα, ο σχολιασμός σου με κάλυψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φθάσαμε στο 2010 και ακόμα ασχολούμαστε με το μάθημα των θρησκευτικών...

    οταν σβήσει η επιγραφή πάνω στο μπλόγκ με τις μέρες που πέρασαν δίχως ακόμα να έχει φορολογηθεί η Εκκλησία τότε το ξανασυζητάμε...

    Απο την Θεσ/κη είναι ο κύριος Τρίτος ?
    να προσέχεις μη σου στείλει κανέναν Ανθιμο και κάψει με βαρύ αφορισμό εσένα και τους σχολιαστές εδώ ...
    εκτος αν πολεμάει και αυτός για την ειρήνη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτόν τον αφορισμό ακόμα ρε γαμώτο τον περιμένουμε. Ελπίζω να μην αργήσει πολύ, γιατί θα είναι καταπληκτική και δωρεάν διαφήμιση και για το blog και για μας! Θα τρελαθούν τα google analytics σας λέω!
    Αλήθεια, που καλούμε για να παραγγείλουμε έναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Το 60% όμως των Ελλήνων είναι Ολυμπιακοί (λέμε τώρα) . Μήπως θα έπρεπε στα σχολεία να διδασκόμαστε....ολυμπιακά θρησκευτικά; (κατά το "θρυλε Θεέ μου Ολυμπιακέ μου"). "

    Καλά, μόνο μην το δει αυτό ο Άδουλας! :-Ρ

    Η επιστολή που ξυγγράψατε είναι ακριβής. Μια ωραία προσθήκη θα ήταν:"Άλλωστε οι Ιησουίτες που τόσα έχουν προσφέρει στον χώρο των παρανοϊκών ασκήσεων γεωμετρίας, έχουν πει ότι η κατήχησις είναι αποτελεσματικότερος εις τας μικράς ηλικίας"

    Κλείνοντας, ας μιλήσουμε για πετσάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΆΙΣΤΑ...

    εγώ γιατί την ψαχουλεύουμαι???

    κάτι δεν μου αρέσει εις την ανάρτησίν σας...


    ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΧΤΡΟΣ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ...

    ΟΧΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ...

    ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΑΝ ΣΚΑΤΟΥΛΙΤΣΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ κάτι σαν θύμηση από τα παλαιά...

    αργύρια πολλά σούρνονται...

    ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΊΝΑΙ οι οχτροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @mike rigo wolf
    Παρακαλειστε οπως δινετε κανενα λινκ. Το ψαξε στο ταδε ετσι γενικα δεν με πολυβοηθαει καθως ειμαι θεση τεμπελης!!!

    @οblivion
    Σαφως και ο Carlin ειναι απο τις μεγαλες μου συμπαθειες!!!

    @latecomer
    Νμζ πως σε καθε αλλαγη υπουργου ή "ψυχανεμισματος" πως καποια αλλαγη θα γινει στην υλη παντα καποιος θεολογος κοσμητορας, πρυτανης ή κατι τετοιο θα γράψει μια παραλλαγη της ίδιας επιστολης.

    @estarian
    Tα ψηφαλακια φιλτατε!!!

    @batcic
    Ευχαρισθω για τα καλα σας λογια! Η δευτερη επιστολη δεν αξιζει τον κοπο να κρυφτει. Ξερουν πολυ καλα το νοημα των λογων τους :)))

    Αυτο το περι Εβραιων ειναι καλο να το ξεκαθαρισουμε. Και καποτε να καταλαβουμε το διαχωρισμο μεταξυ δογματος ,οπου βγαζουμε γενικως σπυρια, και οποιουδηποοτε πολιτη, ο οποιος δεν φταιει και σε τιποτε στην τελικη. Αν και ο abravanel κερδιζει ποντο αν υπαρχουν οι περιπτωσεις που αναφερει μιας και ειναι καραμπινατες υποθεσεις ρατσισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ελληνακι
    Χαρα στο κουραγιο του οντως, αλλα τι να κανεις που η ατιμη η βιοπαλη...κτλ κτλ

    @takis
    Αφοριστε με αφοριστε με, ελατε και διαφημιστε με!

    Πλακα θα ειχε να με κανανε και μηνυση οποτε θα κουβαλαγα ΟΛΑ τα βιβλια θρησκευτικων στο δικαστηριο!!
    :)


    @karios
    χαχαχαχαχα! Σωστός!

    @polsemannen
    Σωστός ο παιχτης! get thme while they are young!

    @akrat
    Το παπαδαριο και ο σκοταδισμος ειναι "εχθροι" της λογικης ειτε με μνημονιο ειτε χωρις. Ενας απ τους λογους που οδηγηθηκαμε εδω που οδηγηθηκαμε ειναι και η συνεχιζομενη προνομιακη τους θεση στην κοινωνια. Ετσι και αλλιως περι πολιτικής συχνοτατα εχω βγαλει αποψη. Αν εχω κατι καινουργιο να το πω θα το πω. Σε λίγο θα μου πεις πως...αποπροσανατολιζω το κοινο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. mike rigo wolf2/11/10 22:40

    ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΦΤΑΣΕ!!!! Λοιπόν, περί εκκλησιαστικού φόρου εις την αμαρτωλήν και αιρετικήν (γιατί ως γνωστόν ήμεθα ο περιούσιος λαός και το δόγμα το δικόν μας είναι το μόνο σωστό και 5990000000 είναι αιρετικοί - το Ξανφόν Γκένος λιγότερο αιρετικό) Εσπερίαν εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Kirchensteuer . Στην ελληνική βικιπαίδεια ομερτά! Περί του υπερήλικα πλέον Karl Heinz Dreschner που το έργο ζωής του (10 τόμοι "Η Εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού" στην Ελλάδα από το Κάκτο) μείωσε τους +ιερούς φόρους+ , εδώ http://sfrang.blogspot.com/2008/10/deschner.html . Δες και την συνέντευξη του από εδώ http://sfrang.blogspot.com/2008/10/blog-post_07.html . Αξίζει γι αυτό "Απασχολεί κάποιον όπως εσάς, ο οποίος δεν πιστεύει στην αιώνια ζωή, το πεπερασμένο της ύπαρξης και το οριστικό του θανάτου;
    Ναι! Αυτά τα θέματα με απασχολούν, είμαι μεγάλος, σκοτεινιάζει τη στιγμή που το φως είναι το αγαπημένο μου χρώμα. Αλλά, προτιμώ να πεθάνω με χίλιες αμφιβολίες, παρά σε κατάσταση ευφορίας με αντάλλαγμα ένα ψέμα."
    Για το θέμα του Abravel, δεν νομίζω να στέκει κάτι τέτοιο νομικά, χωρίς να είμαι δικηγόρος. Αποκλείεται πάντως να συνάδει με την Ευρωπαική νομοθεσία, χωρίς να είμαι και σίγουρος. Γι αυτό ουρλιάζει από τη σελίδα του ο CERNOμάχος Υπερεπιστήμονας ζητώντας ΠΙΣΤΟποιητικά θρησκευτικού φρονήματος. Το λινκ στο προηγούμενο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Zaphod χαρά στο κουράγιο σου ρε φίλε. Έκατσες και έγραψες ολόκληρη απάντηση για ένα μηδενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @mike rigo wolf
    Ευχαριστώ!!!

    ΤΟν Dreschner δεν τον ήξερα!

    Μολις θυμηθηκα όμως πως τελικα τα της φορολογιας στην Γερμανια κτλ τα εχω ξανακουσει και ξαναγραψει (ατιμα γεραματα!!!)

    Περι της θεσεως του Abravanel αναμενω στοιχεια. Μου φντ τελειως κουλο αλλα δεν θα ειναι το πρωτο ή το τελευταιο. Το χαρισμα που εχουν οι μαυρορομπιτες ειναι πως και πετρανα σηκωσεις απο κάτω θα τους εύρεις!

    @panos
    Ομολογω πως παρουσιαζω αυξημένες αντοχες, αλλα δεν θα ηταν κριμα να το αφησω ετσι;

    Δεν εχω ξαναλουσει κοτζαμαν κοσμητορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εχεις καταντησει βαρετος ρε ζαφο τα ιδια γραφεις ξανα και ξανα

    ειπαμε και στο παρελθον ειτε σου αρεσει ειτε οχι ζεις σε θρησκευτικο και οχι κοσμικο κρατος
    δεν ειμαστε ουτε τουρκια του κεμαλ ουτε γαλλια
    ειμαστε ελλαδα ο χριστιανισμος και ο ελληνισμος ειναι ενα, ο σταυρος ειναι συμφυτος με το εθνος γιατο και ειναι και στο εθνικο μας συμβολο

    το παπαδαριο και τα μοναστηρια εσωσαν την πνευματικη κληρονομια τους αρχαιους συγγραφεις την ελληνικη γλωσσα και το μεγαλειο του ελληνικου πολιτισμου

    ο χριστιανισμος και η εκκλησια ειναι ο θεσμος που εσωσε το γενος και απελευθερωσε τη χωρα

    η εκκλησια και η θρησκεια μας αποτελουν βασικο συστημα διατηρησης της συνοχης του κοινωνικου συνολου

    η εκκλησια και ο χριστιανισμος παραμενει η μονη αμυνα απεναντι στους λαθρομεταναστες μουσουλμανους

    ο χριστιανισμος ειναι ενα πολυ καλο αναχωμα στην απελαση της αραβιας και του φονταμενταλισμου της στην ευρωπη
    στη δημοκρατια υποχρεουσαι να υπακουσεις στους νομους της πλειοψηφειας ακομα και οταν δεν συμφωνεις.

    και ολα αυτα στα λεει και ενας αθεος btw.

    τωρα απο κει και περα εαν ολα αυτα δε σου φτανουν και σωνει και καλα δε γουσταρεις τους παπαδες γιατι οταν εισουν μικρος σε ετρεχαν στην εκκλησια πρωι βραδυ δε σου φταιμε εμεις

    συστηνω λοιπον ξυδι ΤΟΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @napo
    Βρε καλως το βλαμμένο μας!

    Αν σου πω πως μου έλειψες μαλλον θα πω ψεμματα, αλλα χαίρομαι που είσαι ξανα και πάλι χαζος.

    Χαιρομαι που εχω την τιμη να εχω στο blog μου ενα απο τα πιο ηλιθια σχολια που εχουν γραφτει στο ελληνικό ιντερνετ. Τι να πρωτοθαυμασει κανεις; Τον κραυγαλεο φασισμο/ρατσισμο; Την απλοϊκοτητα στην σκεψη; Την παντελη αγνοια της ελληνικης ιστοριας περαν της παπαγαλιας μερικών τσιτατων; Το εξυπναδιστικο υφος πενταχρονου μπεμπη;

    Εγω δεν συστήνω ξύδι αλλά γαλατάκι στο μπεμπη, αϊντε μπας και κάποτε μεγαλώσει.... βουα βα, βουε βε!

    Α!
    Απαντησε μου σε ΜΙΑ ερωτηση:

    "στη δημοκρατια υποχρεουσαι να υπακουσεις στους νομους της πλειοψηφειας ακομα και οταν δεν συμφωνεις. "
    Ποσες φορες πρεπει δημοκρατικα να ακουσεις πως δεν σε θελουμε εδω μεσα για να το σεβαστεις ρε στουρνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ζαφο

    η πλειοψηφεια εχει αποφασισει στο δικαιωμα της γνωμης και στην ελευθερια των βλογκ και του ιντερνετ (πραματα με τα οποια εγω διαφωνω αλλα σεβομαι την πλειοψηφεια)


    απο ποτε σου ανηκει το ιντερνετ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πραγματικά κάθε γραμμή του προπροηγούμενου σχολίου του Napo είναι ένας "θησαυρός"...
    Τι να πεις, αν όχι 5χρονο, ούτε ο χουντικός παππούλης της γειτονιάς δε θα τα έλεγε αυτά. Ειδικά αυτό
    "η εκκλησια και ο χριστιανισμος παραμενει η μονη αμυνα απεναντι στους λαθρομεταναστες μουσουλμανους

    ο χριστιανισμος ειναι ενα πολυ καλο αναχωμα στην απελαση της αραβιας και του φονταμενταλισμου της στην ευρωπη"

    μου ξαναθυμίζει τη σημασία της αγάπης του χριστιανισμού...

    Η δε συνηθισμένη αίσθηση της "δημοκρατίας" των φανατικών

    "στη δημοκρατια υποχρεουσαι να υπακουσεις στους νομους της πλειοψηφειας ακομα και οταν δεν συμφωνεις. "

    με κάνει να αναρωτιέμαι τι θα λένε αν πάψουν να είναι πλειοψηφία και στη θέση τους έρθουν οι εχθροί τους (όχι οι άθεοι, οι μουσουλμάνοι που είναι ήδη πολλοί).

    Καλησπέρα κι από μένα με την ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΛΟΛ καλά το σχόλιο του νάπο είναι για πολλά γέλια :D :D :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @napo

    Βρε χαζοβιολη, το ιντερνετ ειναι ελευθερο. Blog εχεις και εχεις καθε δικαιωμα να αραδιαζεις τις π@π@ριες σου εκει μεσα. Εδω ομως ουχι. Εκτος και αν εγινε νομος που αφορα το blog του zaphod και δεν το πηρα πρεφα.

    Ελευθερια του τυπου σημαινει πχ πως οι εφημεριδες γραφουν οτι θελουν, οχι οτι θελεις εσυ ρε ορθιο χαπατο

    @xarxar
    Kαλησπερα!

    "με κάνει να αναρωτιέμαι τι θα λένε αν πάψουν να είναι πλειοψηφία και στη θέση τους έρθουν οι εχθροί τους (όχι οι άθεοι, οι μουσουλμάνοι που είναι ήδη πολλοί)."

    Μπα, θα λεει μαλακιες ετσι και αλλιως, ξεχνώντας αυτα που ελεγε. Με μερικους δεν υπαρχει σωτηρια. Οι φασιστες καταλαβαινουν μια περιεργη εννοια της δημοκρατιας κατα πως τους συμφερει. Αν δεν τους συμφερει καθολου, τοτε απλα την ξεχνανε


    @panos
    Ναι!

    Κανονικα τα σχολια του τα σβυνω μιας και εδω γινονται δεκτα τα παντα εκτος απο τρολιες, αλλα αυτο ειναι τοσο θεοχαζο που αξιζει τον κοπο να μεινει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ChrisMrSly4/11/10 21:09

    Napo, tough luck. Τα blog υπόκεινται, όσον αφορά το περιεχόμενο και τον έλεγχο των σχολίων, στην πλήρη κρίση του ιδιοκτήτη, καθώς μετρούν ως προσωπικός χώρος. Και μόνο πως ο Zaphod ζήτησε τη γνώμη των άλλων είναι αρκετά στάδια πιο πάνω από τα δικαιώματά του ως ιδιοκτήτη του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραίο θεματάκιον, αλλά διακρίνω μια παρανόηση.

    Για ποιον λόγο αμφισβητείς ότι τα θρησκευτικά ΕΙΝΑΙ ηθοπλαστικό μάθημα;
    Όχι απλά είναι, παραείναι.
    Η δική σου ένσταση (επειδή σε ξέρω, και συμφωνώ φυσικά) έγκειται στο ότι τα θρησκευτικά σε κάνουν χειρότερο άνθρωπο, όχι καλύτερο. Αυτό που λέει ο... επιστήμων όμως είναι αληθές όσο δεν πάει.
    Να στο πω διαφορετικά: αν δεν ήταν ηθοπλαστικό μάθημα δεν θα υπήρχε ο φόβος της κολάσεως, η οποία κόλαση είναι φυσικά το Α και το Ω στην ορθοδοξία.

    Δεύτερον, δεδομένου ότι όλοι αποφεύγουν ωσάν ο διάολος το λιβάνι να κάνουν σχετικό δημοψήφισμα για το πόσοι είναι τι, όλοι βασίζονται στο Ελληνικό Σύνταγμα. Από την στιγμή που προβλέπει ότι η ορθοδοξία είναι η επικρατούσα θρησκεία, αυτομάτως η συντριπτική πλειοψηφία θεωρούνται Χ.Ο. κι εσύ (και άλλοι) χτύπα τον κώλο σου όσο θες κάτω. Θέμα ερμηνείας είναι ελλείψει άλλων επισήμων στοιχείων. Τουτέστιν, με δεδομένο ότι η Ελληνική Παιδεία εκτελείται (μάλλον κυριολεκτικώς) συμφώνως νόμων και ένεκα του ότι το Σύνταγμα είναι ο υπέρτατος Νόμος της χώρας, αυτό που ζητάει βάσει Συντάγματος είναι σωστό, εδώ είναι η μεγάλη η πλάκα, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ένα παράθυρο ναααααααααα με το συμπάθειο.

    Καλά ρε, πλάκα μου κάνεις να'ούμ; Εδώ έχει καθιερωθεί το παραμύθι ότι Ελληνισμός και ορθοδοξία είναι ένα και το αυτό όταν στην πραγματικότητα είναι παντελώς ασύμβατες κι αντίθετες έννοιες, όταν έχει καθιερωθεί ότι υπήρχε κρυφό σχολειό, όταν είναι παγιωμένο ότι η εκκλησία είχε ευλογήσει την εθνεγερσία, εσύ κ΄θεσαι κι απορείς που βγαίνει ένας κοσμήτωρ και ζητάει αυτά που ζητάει; Μα δουλειά του είναι. Αν δεν τα ζήταγε θα μου φαινόταν περίεργο.

    Γάμησέ τα, Ελλάδα είμαστε. Μην ανησυχείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Δεύτερον, δεδομένου ότι όλοι αποφεύγουν ωσάν ο διάολος το λιβάνι να κάνουν σχετικό δημοψήφισμα για το πόσοι είναι τι, όλοι βασίζονται στο Ελληνικό Σύνταγμα"


    δεν χρειαζεται εχουν γινει δημοσκοπησεις επανηλλημενα με 90% των ερωτηθεντων να δηλωνουν χριστιανοι και 90% αυτων πιστοι
    90% χ 90% = 80% του λαου ειναι πιστοι χριστιανοι και αν σου αρεσει

    το σταλινοκκε μονο βγαζει γυρω στο 75% ο αναρχοσυρριζα 60% και για τα σοβαροτερα κομματα πανω απο 90%

    μαλιστα η δημοσκοπηση δεν εγινε για το τηλεαστυ αλλα το πασοκοαριστεροδουλο ΜΕΓΚΑ που υποστηριζε και τον νομο για τις ταυτοτητες


    Ο χαρακτηρας του ελληνικου κρατους ειναι ο "ελληνοχριστιανισμος" και σε οποιον δεν αρεσει μπορει παντοτε να παει στην κουβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ποια δημοσκόπηση; Παραπομπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. πανε κανα 2 χρονια απο τοτε
    ψαξε google ανατροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @hades
    Στεκομαι στα περι ηθοπλαστικής που συμφωνω απολυτα.

    Περι παραθυρων επιφυλασσομαι αν και δεν μπορω να πω πως πολυδιαφωνω στο παρατηρησιακο μερος. Να θυμομαστε ομως πως ακομα και το Συνταγμα υποκειται σε αναθεωρησεις. Αυτο που χρειαζεται ισως να ειναι και παλι η "επανασταση του αυτονοητου" και τέτοια ...πασοκικα αν και θεωρω πως ακομα και η παρουσα μορφη του συνταγματος με καλυπτει

    @napo
    καλα κρασα. Για δες σε παρακαλω το σχολιο του/της ChrisMrSly. Η πρωτη φορα θα ειναι που αλλα διαβαζεις αλλα καταλαβαινεις;

    Το οτι ενα οποιοδηποτε ποσοστο εχει ή λεει πως εχει μια συγκεκριμενη ιδιοτητα σε δημοσκοπηση:
    α) δεν του δινει το δικαιωμα να "νομοθετει" κατα το δοκουν
    β) δεν βγαζει συμπερασματα δημοψηφισματικου χαρακτηρα αλλα μονο ενδειξεις για το πολιτικο κοστος. ΑΝ καταλαβαινουμε την διαφορα, που δεν το νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. πολυ σωστος αλλωστε δεν ειμαστε δημοκρατια αλλα "constitutional republic"

    απλα δεν αντιλαμβανομαι γιατι η "επανασταση του αυτονοητου" που λες ειναι οντως επανασταση και οχι πραξικοπημα?

    να σου θυμισω πως και οι απριλιανοι ειπαν πως εκαναν επανασταση του αυτονοητου. ΑΝ καταλαβαινουμε την ομοιοτητα, που δεν το νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ναπο
    Καλα κρασα νο 2

    Αμαθεστατε και ανιστορητε, χαζο μου τρολακι. Η χουντα ελεγε πως "εκανε επανασταση" διατι γενικως "η επανασταση οριζει (δημιουργει) δικαιο" ενω τα πραξικοπηματα οχι. Περι επαναστασης του αυτονοητου μιλησε εσχατως ο Γιωργακης ο Θαθαντρεου αλλα αυτο ειναι λιγο ασχετο, σωστα;


    Ασε που το τι ελεγαν γενικα οι χουντικοι δεν μπορει νομιζω να απασχολει ενα νοημονα ανθρωπο σημερα και με την λεξη νοημονα εννοειται πως δεν εννοώ εσενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. > πανε κανα 2 χρονια απο τοτε
    ψαξε google ανατροπη

    Εσύ διατυπώνεις μία θεωρία εσύ φέρεις και το βάρος της αποδείξεώς της. Αυτοί είναι βασικοί κανονές διαλόγου, που δυστυχώς φαίνεται ότι δεν τους γνωρίζεις.

    Αναμένω λοιπόν τις παραπομπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Napo, δεν έχω δει αυτό που επικαλείσαι αλλά μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο να έχει γίνει έτσι, διότι θα είχε γίνει και λάβαρο στα χέρια άλλων οι οποίοι εξακολουθούν να θρονιάζονται πάνω στο Σύνταγμα.

    Πέραν τούτου, η δημοσκόπιση ως γενικώς και αορίστως δημοσκόπιση δεν μου λέει απολύτως τίποτε, διότι το γκολ είναι οι ερωτήσεις και ο τρόπος με τον οποίον θέτονται. Είναι άλλο πράγμα το να σε ρωτήσουν τι είσαι, και άλλο το να σε ρωτήσουν τι θεωρείς ότι είναι οι περισσότεροι. Στην δεύτεροι περίπτωση οι περισσότεροι θα απαντήσουν ότι η πλειθοψηφία είναι Χ.Ο., η λεπτομέρεια όμως είναι ότι ο καθείς θα μιλάει για όλους τους άλλους. Κατάλαβες ποια είναι η διοαφορά;

    Πέραν τούτου, ας πάρουμε ένα προσεγγιστικό παράδειγμα: ο πληθυσμός της χώρας είναι περί τα 11 μύρια. Κάπου στο 1,5 μύριο είναι οι επίσημοι καταγεγραμένοι μετανάστες οι οποίοι ως επί τω πλείστο ΔΕΝ είναι Χ.Ο..
    Αν υποθέσουμε τώρα ότι οι αριστεροί της χώρας είναι (εκλογικά) 10% τουτέστιν 1,1 μύριο και τηρούν τις επιταγές του μαρξισμού, τότε είναι άθεοι, άρα είμαστε στα 2,6 μύρια ως τώρα. Βάλε τώρα τους καθολικούς, τους μουσουλμάνους της Θράκης, τους λοιπούς αθέους πέραν κομματικών προτιμήσεων, τους ανένταχτους (όπως εγώ) και τους όσους ακολουθούν άλλα δόγματα: να τους υπολογίσουμε στις 400 χιλιάδες για να μας βγαίνουν στρογγυλά τα νούμερα. Οπότε είμαστε στα 3 μύρια από τα 11, τα οποία σε ποσοστό επί τοις εκατό μας δίνουν προσεγγιστικά 27%, δηλαδή κάτι παραπάνω από έναν στους 4. Μάνι-μάνι δηλαδή ξεπερνάμε κατά πολύ το 90% που εσύ τελείως αυθαίρετα πέταξες εδώ μέσα, κι αυτό με τελείως πρόχειρους αλλά όχι αυθαίρετους υπολογισμούς.

    Εγώ παρά ταύτα θα δεχθώ ότι η πλειονότητα των πολιτών της χώρας είναι Χ.Ο.. Το πόσοι, τώρα, είναι "πιστοί" κιόλας επέτρεψέ μου να το αμφισβητώ ακόμη πιο έντονα, αλλά ας μην το μπλέκουμε το πράγμα. Είδες εδώ πέρα κανέναν που να στρέφεται κατά του Ελληνικού Συντάγματος; Τι χαζομάρα είναι αυτή επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ...ξερω πολλους (κ)αρι(ο)στερους που εχουν παντρευτει σε εκκλησια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δηλαδή σε όλα αυτά που σου έγραψα αυτό είχες να απαντήσεις; Γοητευμένος.

    Για το στατιστικό σου να σου πω ότι προ 5 μηνών πάντρεψα άθεο κολλητό μου σε εκκλησία, μόνο και μόνο επειδή του το ζήτησε η γυναίκα του. Λογιζόμαστε αμφότεροι στους Χ.Ο.;
    Ελπίζω να σε κάλυψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ChrisMrSly7/11/10 20:25

    ...ξερω πολλους (κ)αρι(ο)στερους που εχουν παντρευτει σε εκκλησια...

    Κι αυτό ήταν η απάντηση στο σεντόνι του Hades. Πραγματικά, η μέθοδος napo σε πλήρη εφαρμογή.

    Μίλησε πάλι ChrisMrSly.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Hades. Ακριβώς ίδια περίπτωση, και είναι χιλιάδες οι αντίστοιχες περιπτώσεις. Συνήθως η νύφη έχει την αντίστοιχη οικογένεια με την οποία δεν θέλεις να αρχίσεις πόλεμο πριν καλά καλά συμπεθεριάσετε(έχεις χρόνο για αυτό μετά :-P). Και φυσικά επειδή ο γάμος έπρεπε να γίνει στην παπαδοκρατούμενη μπανανία. Αν υπονοείς ότι αυτό με κάνει κρυπτοχριστιανό ή υποκριτή είσαι πιο αστείος από ότι νόμιζα (αν είναι αυτό δυνατό).
    Και μακάρι να κάναμε μία δημοσκόπηση μετά το γάμο στον αύλιο χώρο να έβλεπες εκεί ποσοστά:)
    Ακόμα τσαντισμένος που σου απαγόρεψα να έρθεις; Προτείνω ξύδάκι βαλσάμικο.
    @Ζαφόντ, ένα ψυχικό πήγες να κάνεις και έχουμε χάσει 15 posts με το να ταΐζουμε το τρολ. Εγώ προσπάθησα να μηνα απαντήσω, αλλά το γύρισε στο προσωπικό και δεν μπόρεσα.
    @Υπόλοιποι, δεν πρόκειται να απαντήσει σε τίποτα, μην γελιέστε. Η δουλειά του τρολ δεν είναι να κάνει συζήτηση, είναι να προκαλεί. Όπως στο soutpark όπου οι άστεγοι τρέφονταν με ψιλά φανταστείτε, αλλά αντίστοιχα εδώ με post replies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Lol. Το Αν υπονοείς...δυνατό προφανώς δεν πάει στον Hades, αλλά στον Ναπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. > @Υπόλοιποι, δεν πρόκειται να απαντήσει σε τίποτα, μην γελιέστε

    Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Απλώς έπρεπε να τον ξεφτυλίσουμε εδώ μέσα προς χάρη των μελλοντικών αναγνωστών που δε θα έχουνε ιδέα ποιος είναι ο νάπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. σου εχω απαριθμισει 7 επιχειρηματα επανειλλημενα για το θεμα και δεν τα διαβαζεις καν ποσο μαλλον να τα αντικρουσεις

    σου ειπα τι πιστευει ο κοσμος κατα πλειοψηφεια και ουτε αυτα καταφερες να αντικρουσεις περα απο την γνωστη συνομοσιολογια περι φτιαγμενων δημοσκοπησεων οταν δεν μας συμφερει

    αν κατσω και επαναλαβω τα ιδια θα κατηγορηθω για spam
    αν μπω στη λογικη σου και αρχιζω και βριζω θα με πεις troll

    οποτε κανω αυτο που πρεπει
    σε αφηνω να κλαψουριζεις και περιμενω για το επομενο ποστ

    το θεμα εχει κλεισει εδω και αιωνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Νομίζω οι σχολιαστές δεν καταλαβαίνουν το χιούμορ του/της ΝΑΠΟ..
    Α ρε Ναπο ..
    απο το Ναπολεών βγαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @ναπο
    Ψαχνω εναγωνιως να βρω μισο επιχειρημα σε αυτα που γραφεις.

    Αν καταλαβα καλα το ...απαυγασμα σου ειναι πως το 90% των ελληνων συμφωνει με τον θεολογο που σχολιασα, γιατι αυτο ειναι το θεμα και αυτο δημοσιευσα, την σταση ενος θεολογου σχετικα με ενα μαθημα, επειδη καποιος αθεος παντρεψε καποιον αλλον σε εκκλησια;

    Και επειδη εγινε αυτο ειμαστε εμεις θρησκευτικο κρατος, και πρεπει να κανουμε θρησκευτικα στο σχολειο κτλ κτλ ;;;;


    Πας καλα;;;;

    (τι ρωταω τωρα)


    @hades
    Καλα τα νουμερα σου και λογικα. Μερικα πραγματα ομως (οπως τα ανθρωπινα δικαιωματα πχ) δεν μπαινουν σε τετοιες ζυγαριες και τα θεωρουμε σχεδον αξιωματικα :)


    @καριος

    χαχαχα, εμ μου ηθελες και κουμπαριες!!


    @πανος
    Δεν μπορουμε να τον "ξεφτυλισουμε" διοτι η μιση ουσια της διαπομπευσης ειναι να το παρει χαμπαρι ο διαπομπευομενος. Το οικειο μου τρολακι δεν εχει τετοιες ευαισθησιες και δεν χαμπαριαζει χριστό. Να εισαι σιγουρος πως αισθάνεται πως...έδωσε αποστομωτικες απαντήσεις!


    @ChrisMrSly
    Μιλαμε για μεθοδο, οχι αστεια.
    "Ενυδρειο εχεις; Οχι ε;;;"
    χαχαχα!!!

    @takis
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. > σου ειπα τι πιστευει ο κοσμος κατα πλειοψηφεια και ουτε αυτα καταφερες να αντικρουσεις περα απο την γνωστη συνομοσιολογια περι φτιαγμενων δημοσκοπησεων οταν δεν μας συμφερει

    Μάθε να διαβάζεις, δεν είπα ποτέ για φτιαγμένες δημοσκοπήσεις, και μόνο που αναφέρεις ειρημένα ανείπωτα δείχνει ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση.

    Η διαφορά είναι ότι αυτό που ισχυρίζεσαι ότι πιστεύει ο κόσμος βρίσκεται μέσα στην κεφάλα σου, δηλαδή δεν υφίσταται παρά μόνο ως σκέψη. Να αντικρούσω τί; Τη φαντασία σου; Είναι σαν να σου λέω εγώ ότι "Στον Κρόνο ζούνε μικρά πράσινα ανθρωπάκια", αν μπορείς αντίκρουσέ το.

    Συνέχισε εσύ να λες τα δικά σου, οι αναγνώστες κρίνουνε. Παρ' όλα αυτά, αν σε μια ύστατη σου προσπάθεια να φανείς λογικός θέλεις να μας δώσεις παραπομπές για τις δημοσκοπήσεις που αναφέρεις, εγώ αναμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ""@hades
    Καλα τα νουμερα σου και λογικα. Μερικα πραγματα ομως (οπως τα ανθρωπινα δικαιωματα πχ) δεν μπαινουν σε τετοιες ζυγαριες και τα θεωρουμε σχεδον αξιωματικα :)""


    μεγα λαθος

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=221596
    μαθε να εισαι δημοκρατης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @Napo Έχεις δίκιο. Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να υπόκεινται στην αρχή της πλειοψηφίας.

    http://lat.ms/b1rD7D
    http://slate.me/cUxeX5

    Μάθε να είσαι δημοκράτης και μπες μέσα στην τρύπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @napo
    Μαθε ελληνικα ρε ******

    2 στους 3 αμερικανους πιστευουν στην ισχυ της θανατικης ποινης. Αυτο τι μας λεει για τα ανθρωπινα δικαιωματα;

    Στην Αμερικη;
    Στην Ελλαδα;

    ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
    Δεν μας λέει χριστό. Μας λέει πως 2 στους 3 συμφωνουν με ενα νομο που εφαρμοζεται σε καποιες πολιτειες της αμερικης, ενω σε καποιες αλλες δεν εφαρμοζεται.

    So?
    Μηπως δεν ξερουμε πως ανθρωπινο δικαιωμα ειναι πχ το δικαιωμα σε δικαιη δικη, το τεκμηριο αθωοτητας κτλ;
    Η πως το μεγεθος της ποινης δεν πρεπει να ειναι μεγαλυτερο απο το αδικημα;
    Τα ξερουμε. Ακομα και οι αμερικανοι τα ξερουν (οι 2 στους 3), γι αυτο μονο σε φονους εφαρμοζουν την θανατικη ποινη ΟΣΕΣ πολιτειες το κανουν.


    Μηπως να κανουμε γκαλοπ αν θελουμε να πηγαινουμε στην δεξια μερια του δρομου ή στην αριστερη;
    Μηπως χρειαζεται δημοψηφισμα για να δουμε αν πρεπει να φοραμε σπορ παπουτσι η μοκασινι;

    Μηπως εισαι τοσο μαλακας που δεν καταλαβαινεις καν ποτε πετας παπαριες;
    Η μηπως αφου ταπωθεις απο εμε, τον hades, τον πανο και τον μαριο πηδας σαν καγκουρο απο ακυρη θεση σε ακυρη θεση ελπιζοντας καπου να πεις πως κατι ειπες και εμεινε αναπαντητο;

    Ως συνηθως λοιπον καταληγεις να πετας μαλακιες χωρις να απαντας σε αυτα καν που συζηταμε και ελπιζεις να βαρεθουμε να σου απαντησουμε για να πεις πως μας αποστομωσες.

    Βλαμένε


    @all
    Συγνωμη για την γλωσσα αλλα εχει γινει πολλακις δημοσκοπηση στα σχολια του παροντος blog η οποια και εβγαλε για τον napo πως ειναι τρολαρας και αχρηστος ενιοτε και χοντρομαλακας. Θα το θεωρουσα ασεβεια στην δικια του ερμηνεια περι δημοκρατιας να μην τον σκυλοβριζω, ειδικα οταν πεταει χοντρομαλακιες με ρυθμο πολυβολο, δηλαδη σχεδον συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Θυμήθηκα τώρα κάτι που είχα γράψει καιρό πριν, στα περι σκοταδισμου αρθρα μου:


    Αλλά επειδή κανείς δεν είναι αλάθητος, ο μόνος τρόπος να επιτύχουν να μην σφάλλουν στο διηνεκές ήταν να παγώσουν την ιστορία, όπως έλεγε και ο θείος Όργουελ. Aν ο χρόνος και η εξέλιξη σταματήσουν να ρέουν, τότε τα σημερινά σωστά, θα είναι σωστά για πάντα, (και) αυτός ήταν ο τρόπος σκέψης. Επίσης το πάγωμα του χρόνου σε μια βολική στιγμή θα μπορούσε να διαιωνίσει την ίδια εξουσία για πάντα. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που κατά κανόνα η θρησκείες είναι συντηρητικές. Φοβούνται πως η όποια πρόοδος θα τους βγάλει και άλλα δόντια.


    Το οποιο περιγραφει ακριβως την επιφαση "δημοκρατικοτητας" του ναπο και των συν αυτω. Οπου μας συμφερει ε τότε ....δημοκρατια και μετα παγωμα -για πάντα - αρνουμενοι να σκεφτουμε πως το γενικοτερο πλανο θεασης ειναι δυνατον να αλλαξει ποτέ.

    Οπου δεν μας συμφερει πεταμε χαζομαρες κατηγορωντας, αγνοώντας και παραποιωντας συνεχως καθε επιφαση δημοκρατικοτητας μεχρι να γυρισει υπερ μας η παλαντζα οποτε και θα ζητησουμε παγωμα στο....ονομα της δημοκρατιας που βιασαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΛΟΛ zaphod γουστάρω χώσιμο :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir