Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2011

Ιντερμέδιο - Μαθηματα για ΥπΕξ - Updated

Ρε τι θυμήθηκα τώρα!

Βρηκα ενα χαριτωμένο βίδεο το οποιο ο πτυχιούχος του Χαρβαρντ κος κος Σαμαράς όταν ηταν ΥΠΕΞ δεν φαίνεται να γνώριζε εξ ου και μας τα επρηζε με τον Ντε Γκωλ, την Μεγάλη Βρετανία και τη Βρετάνη (και το λουρί της μάνας). Τα έχουμε ξαναπει άλλωστε :)

Enjoy!



Η εκπομπη με τη ρηση του Antonis ειναι ολοκληρη εδω. Δεν καταφερα να βρω απομονωμενη την θεϊκή ρήση.

Ναι ξερω, θα μου πειτε τοτε το video αυτο δεν ειχε βγει ακομα, δεν ειχαμε internet και τετοια. Μπορει, αλλα η τυπογραφια ειχε εφευρεθει και στα ρημαδοπανεπιστημια διαβαζουν και κανα βιβλιο. Ασε που αμα εισαι και υπουργος κατι πρεπει να σκαμπαζεις απο πολιτική ιστορια πριν πετάξεις την παντοφλα σου και μετά απορήσεις που δεν σε παίρνουσι στα σοβαρα.... Λεμε τώρα.

Μερικές φορές ο Μητσοτάκης φαντάζει τόσο τρομερα συμπαθητικος που ανησυχώ!!!

Υ.Γ. Τα έχει χώσει καταλλήλως παλαιότερα και ο latecomer εδώ

Update!!

Mην νομίζουμε όμως πως η κοτσάνα περί Βρετανίας και Βρετάνης έμεινε μονο στον Antonis. Αμ δε! Τι νομίζατε δηλαδής; Θα διάβαζε κανένας κανα βιβλίο για να δει τι έγινε; Οι κοτσανες ειναι αυτόνομα μιμιδια και πορεύονται απο μόνες τους. Βρέθηκε λοιπον (προ διετίας) ο υπερμέγιστος Γιώργαρος για να το συνεχίσει!
Τα υπόλοιπα εδώ:
http://jungle-report.blogspot.com/2008/03/blog-post_02.html


Επειδή όμως αντικειμενικά κάτι τέτοιο ταιριάζει πιο πολύ στον Καρατζαφερη παρά στον Σαμαρά, και επειδή η χρονική αποσταση των δυο δηλώσεων (δήλωση Καρατζαφέρη και συνέντευξη Σαμαρα στους Νεους Φακέλους) είναι κοντά λέω μήπως , άραγε μήπως:

Ο Σαμαράς το άκουσε στα γεράματα από τον Καρατζαφέρη και του άρεσε και είπε να το βάλει μέσα στην ιστορία του για το Μακεδονικό;
* Αν ναι, ειναι παραποιητής της ιστορίας, ακόμα και της προσωπικής του, άρα δεν ειναι καθόλου μα καθόλου αξιόπιστος.
* Αν όχι τότε ήταν απλα άχρηστος και ανίκανος για ΥΠΕΞ - και μην πω τπτ περί πρωθυπουργίας!



Διαλιέχτε!

Υ.Γ.2 Ευχαριστώ τον Κωνσταντίνο για το λινκ του JR

11 σχόλια:

  1. Πολύ καλό. Γέλασα, είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό, τα δε venn ήταν διαφωτιστικότατα! Από τον Fry το βρήκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέθανα με το βιντεάκι, εκεί στο δεύτερο λεπτό ειδικά που παίρνουνε το νησί τους (ούτε καν αυτό, το κομμάτι τους από το νησί) και το πάνε στον Ατλαντικό!!
    Σχετικά μ' αυτό που λες τώρα, ΥΠΕΞ υποτίθεται πως ήτανε, ΥΠΕΞ!!! Θα έπρεπε να τα ξέρει αυτά και χωρίς youtube, ήμαρτον!

    ΥΓ. Ευχαριστώ για το λινκ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ώστε τελικώς ο Σαμαράς είναι ο πρώτος διδάξας και αδίκως απεδόθη εις τον Καρατζαφέρη;
    http://jungle-report.blogspot.com/2008/03/blog-post_02.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @δειμος
    Και εγω ομολογώ πως το φχαριστήθηκα!

    @Markos
    Χμμμμ
    Βοηθα με λιγο!

    Κοιταζω καμια 30αρια blogs και καμια 500αρια tweets την ημερα (και μην βαλουμε και τα mail μεσα), οποτε δεν....θυμαμαι!!

    πιθανον ομως....


    @latecomer
    Ημαρτον δεν θα πει τίποτε!!

    Και να τα βράσω και τα χαρβαρντ και όλα!
    Αν και σίγουρα θα του τα ειπανε εκει αλλα ο εθνικαρας καλαματιανος καταλαβε φντ πως προκειται για νεοταξική προπαγάνδα της θολοκουλτούρας!!!

    Ρε κάτι παιδιά που πάνε και γίνονται ΥΠΕΞ και τωρανες θέλουν να κυβερνήσουν κιόλας!

    @κωνσταντίνος
    Ουτε ο Σαμαρας ειναι ο πρώτος διδαξας. Χανεται στις ομίχλες του χρόνου (τουλαχιστον οσον αφορά εμένα) αυτη η μαλακία την οποία τα χαζούλια της ημών δεξιάς (αλλα και αριστερας. Να μην ξεχναμε πως το δικαιωμα στην μαλακια ειναι αναφαίρετο) υιοθέτησαν αμέσως διοτι τους....άρεσε. Δεν εχει σημασία αν ειναι πραγματικότητα ή όχι.
    Μοιαζει πάντως με τις υπόλοιπες κλασικές Ελ μπαρούφες όπως:
    * τα 700 εκατομμύρια λήμματα (+- 10 εκατομμύρια βλήμματα) της ΕΛ γλώσσας
    * η αγγλική επισημη αμερικάνικη αντί της ελληνικής "για μια ψηφο"
    * το ΟΚ ειναι ελληνικό
    * οι περίφημες "δηλώσεις Κισσινγκερ"
    * Ο Καραθεοδωρή, ο Αϊνστάιν και το ...χάος

    και τέτοια

    Ο πρώτος πολιτικός που το αναπαράγει χρονικά ειναι κατ΄ομολογίαν του ο Σαμαράς τα μακρινά εκείνα χρόνια της αρχής του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Και μετά λέμε πως οι φυρομιάτες διδάσκουν ψεύτικη ιστορία στα παιδιά τους!!!

    Θα λινκάρω και το JR για να δούμε πως η χαζομάρα, η αμορφωσιά και η βλακεία συνεχίζονται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα!

    Πριν κάμποσο καιρό είχε ανακύψει το θέμα στον Σαραντάκο και με μια μικρή έρευνα βρήκα το βιβλίο του Καργάκου όπου εμφανίζεται ο μύθος γραπτώς από το 2006 (“Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας”, σελ 219). Αντιγράφω:

    "Αν ενδιαφέρονταν οι μεγάλοι και μικροί του παρόντος να μάθουν με πόσα ονόματα εμφανίζεται στην ιστορία η περιοχή των Σκοπίων δεν θα είχαμε αυτές τις… ιστορίες. Για το λόγο αυτό θα περιορισθώ σε ένα επιχείρημα που έχω χρησιμοποιήσει πλειστάκις στο παρελθόν και το οποίο χρησιμοποιούν οι 157 της “Hellenic Research Center”, για την κατάρριψη του ισχυρισμού πώς τάχα δεν είναι δυνατόν ένα κράτος να επιβάλει σ’ ένα άλλο κράτος αλλαγή ονόματος. Ιδού γιατί: όλοι ξέρουμε την “Γηραιά Αλβιώνα” [...] Αυτή είναι η πρώτη και – φυσικά η αρχαιότερη – ονομασία που έδωσαν οι Έλληνες στα βρεττανικά νησιά και που αργότερα κυριολεκτείται μόνο για την Αγγλία. Ο γεωγράφος Πτολεμαίος χρησιμοποιεί τον όρο “Αλουίων”, ενώ ο Πλίνιος γράφει “Albion”, απ’ όπου το παρέλαβαν και το Εξελλήνισαν οι Βυζαντινοί συγγραφείς. Στον “Περίπλουν” του Μαρκιανού (5ος αι μ.Χ.) διαβάζουμε για δυο “βρεττανικές” νήσους, που η μία γράφεται “Αλβίων” και η άλλη “Ιουερνία”. Πρόκειται περί της Ιρλανδίας. [...] Όλοι ξέρουμε, επαναλαμβάνω, την Γηραιά Αλβιώνα ως Μεγάλη Βρεττανία ή σκέτο Βρεττανία και ως Αγγλία. Ωστόσο, εδώ και χρόνια το επίσημο όνομά της είναι Ηνωμένο Βασίλειο. Γιατί; Απλούστατα οι Γάλλοι προέβαλλαν αντίσταση στη χρήση του όρου “Μεγάλη Βρεττανία” με το επιχείρημα οτι το όνομα αυτό μπορεί να δώσει λαβή για διεκδικήσεις της Βρεττανίας επί της δικής τους Βρεττάνης! Έτσι, όταν η Μεγάλη Βρεττανία έθεσε υποψηφιότητα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γαλλία προέβαλε veto και έτσι η χώρα του Μπάυρον μπήκε με την ονομασία Ηνωμένο Βασίλειο! Βέβαια, αν ήταν η Αμερική (ή – έστω – ο κ. Σόρος) αυτή/ος που θα ζητούσε από τους Σκοπιανούς αλλαγή ονόματος, οι γείτονές μας θα το έπρατταν ευθύς, όπως το έπραξε μετά το Β’ Πακόσμιο Πόλεμο κατ’ απαίτησιν των Η.Π.Α. και η Αυστρία, που παραιτήθηκε από τον τίτλο “German Republic of Austria”."

    Δεδομένου οτι ο ίδιος παραδέχεται οτι τον έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές στο παρελθόν (όπως και οι "157 του HRC") μπορούμε να υποθέσουμε οτι ο μύθος είναι αρκετά παλιός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @gagarin
    Ειμαι σίγουρος πως το έχω ακούσει και παλαιότερα.

    Παντως η αναπαραγωγή του μύθου και απο τον Καργάκο, καταρρακώνει το όποιο κύρος του είχε απομείνει.

    Απο τους φωστήρες του HRC δεν περίμενα και τίποτε καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε Ζαφώνιδα, εδώ ο τ. υπουργός παιδείας Στυλιανίδης εδήλωσε οτι "ρέει εντός του εντέρου"… Τι να λέμε τώρα, το 'να τ' άλλο τα πάντα όλα, Αλέφαντος μιλάει.

    Το βίδεο κατατοπιστικότατον ειδικά για άτομα που δεν καταλάβαιναν γιατί στα ποδόσφαιρα σαν σημαία της Αγγλίας νοείται η λευκή με τον κόκκινο σταυρό του Αγίου Γεωργίου.

    Αλλά ο Αλέφαντος τα ξέρει αυτά, του τα είπε ο μακαρίτης ο Χάπελ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. He vetoed the British application to join the European Economic Community (EEC) in 1963 because, he said, he thought the United Kingdom lacked the necessary political will to be part of a strong Europe.[68] He further saw Britain as a "Trojan Horse" for the USA.[69] He maintained there were incompatibilities between continental European and British economic interests. In addition, he demanded that the United Kingdom accept all the conditions laid down by the six existing members of the EEC (Belgium, France, Germany, Italy, Luxembourg, Netherlands) and revoke its commitments to countries within its own free trade area. He supported a deepening and an acceleration of common market integration rather than expansion.[70] However, in this latter respect, a detailed study of the formative years of the EEC argues that the defence of French economic interests, especially in agriculture, in fact played a more dominant role in determining de Gaulle's stance towards British entry than the various political and foreign policy considerations that have often been cited.[71] The General's attitude was also influenced by resentments which had come about during his exile in Britain during the Second World War. Added to these were fears of an Anglo-American agreement in regard to nuclear weapons – the USA had provided Britain with Polaris missiles the previous year.[70]

    In December 1967, claiming continental European solidarity, de Gaulle again rejected British entry into the European Economic Community. After de Gaulle left office the United Kingdom applied again and finally became a member of the EEC in January 1973.[72] His veto on British entry made him unpopular in Ireland since it was clear that for economic reasons Ireland would be excluded from the EEC as long as Britain remained outside; ironically de Gaulle who prided himself on being partly Irish by descent would have favoured Ireland's entry.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_de_Gaulle

    Πάντως για να'μαι ειλικρινής, κι εγώ την έχω ακούσει κατ' επανάληψιν την ιστορία περί Βρετάνης από πολλούς και διάφορους, όχι μόνο από Σαμαρά και Καρατζαφέρη. Τώρα τι ισχύει και τι όχι, τρέχα γύρευε. Στην εποχή της υπερπληροφόρησης τα πάντα θέλουν ψάξιμο.

    ΥΓ. Ο κωδικός putstoss που βλέπω από κάτω υποννοεί κάτιτις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @hades
    "Τώρα τι ισχύει και τι όχι, τρέχα γύρευε."
    Μην παραμυθιαζεσαι και συ. Η ιστορια με την Βρετανη ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ. Period. Το αν ισχυει αυτο με τον Ντε Γκολ και τους Αγγλους για λογους μαλακισμου των Αγγλων ως αποστολοι των αμερικανων κτλ κτλ, νομιζω πως ισχυει, αλλα για σοβαρους λογους (που αναφερονται στην wikipedia) και οχι για τετοιες παπαριες.

    O Ντε Γκολ και όλος ο κόσμος ήξερε αυτα:
    http://www.youtube.com/watch?v=pIXH3-A8zMI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α, η ρηση του Αντωνη ειναι στο 8:50 του βιδεο των Φακελλωνε

    Ο δε Καργακος αναδεικνύεται (ξανα) ενας ιστορικός της πλάκας. Να τα βράσω τα χ εκατομμύρια βιβλία που έχει διαβάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir