Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2011

Μνημονιο με ολιγη



Για κατσε ρε μπαρμπα γιατι μια με το μεσοπροθεσμο, μια με το μνημονιο, μια με το λουρι της μανας εχουμε ντανταλιασει και δεν καταλαβαινουμε τπτ.

Μεχρι στιγμης:
* ΔΕΝ εχω διαβασει το μεσοπροθεσμο γιατι βαριεμαι
* διαβαζω ομως εφημεριδες, αρθρα στο νετ κτλ και εχω πιασει σίγουρα το φορομπηχτικο φορολογικο ρεζουμε. Για τα υπολοιπα επιφυλλάσομαι. Αλλα θα μου πεις και στο μνημονιο μήπως τηρήθηκε και τίποτε άλλο εκτός από το φορομπηχτικο φορολογικο ρεζουμε;

Καταλαβαινω την αναγκη του χοντρου να μαζεψει φραγκα απ΄οτι κινειται. Καταλαβαινω πως στο ερωτημα "φόροι ή χρεωκοπία" δεν (;) νοείται εναλλακτική απάντηση. Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνω, και ερωτώ, και θέλω να μάθω ρε παιδί μου ειναι ΑΝ στο μνημονιο 2 (; 1; 3; εχει σημασια;) υπαρχουν μερικα απλα, απλουστατα πραγματακια, σε νεοφιλελευθερη (;) φαντάζομαι κατεύθυνση που όντως μπορούν να κανουν και λίγη εξικονόμηση φράγκων. Δηλαδή, κατι πιο νορμαλ απο το "Ζαππειο 2" (; 1; x;) που στην ουσια μειώνει τους φορους και αξιώνει πως θα εισπραχτουν περισσότεροι, ενώ ταυτόχρονα δίνει και παροχές.

Εγω εχω να κάνω μερικές προτάσεις που:
(τα έχω πει και εδώ)
α) φερνουν λεφτα στο ταμειο
β) ΔΕΝ φορολογουν τις επιχειρήσεις μην μας φύγουσι οι επενδυτες και τι θα κάνουμε ωχ μανα μου.
γ) Ειναι εύκολα υλοποιήσιμες
δ) "Συγκρούονται με τα συμφέροντα" όπως έλεγε και κάποιος σε κάποιον άλλον και τον ρώταγε αν έχει όρεξη και τα λοιπα και τα λοιπά

Πάμε λοιπόν:
1. Φορολογηση εκκλησίας. Εχουμε καταντήσει βαρετοί , αλλά δεν είμαστε και οι μόνοι, σωστά; Ρε σεις εδω υπάρχουν ΛΕΦΤΑ με το τσουβάλι και σεις βαζετε χέρι στην κάθε γιαγιά; Αμαν! Επίσης ξαναματαθυμήθηκα πως αυτό ΗΤΑΝ στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εν αντιθέσει με άλλα που δεν ήταν!

2. Σταμάτημα μισθοδοσίας παντοειδούς τύπου κληρικών οιουδήποτε (αυτο μπήκε διοτι δεν με νοιαζει ο "μειονοτικος" παπας περισσότερο απο τον καθεστωτικό παπα) δόγματος, οι λόγοι ειναι οι ίδιοι με το νο 1
2β. Το ίδιο ισχύει και για ναούς κτλ. Καταλαβαίνω πχ την αναγκη να γίνει τζαμί στην Αθήνα. Δεν καταλαβαίνω την ανάγκη να το πληρώσω εγώ. Οποιος θέλει πλερώνει. Α, αν με τετοιο στάτους έγιναν και οι Χ.Ο. εκκλησίες, παρακαλώ το δημόσιο να ζητήσει τα λεφτά του πίσω

3. Ανοιγμα κλειστων επαγγελματων σημερα. Ειδικά οι φορτηγατζήδες και οι ...καραβοκύρηδες έχουν καταντήσει αηδία. Δεν μπορώ να δεχτώ ούτε για άλλη μια ώρα τα "καθεστωτικά" μονοπώλια. Kαι μην ακουσω αηδιες τυπου "πληρωσα για την αδεια του ταξι 100.000!", τουτέστιν φοβάσαι μην τα χάσεις. Ξέρεις πόσα χάνει κάθε χρόνο ένας μισθωτός (οι μετρίως αμοιβούμενοι τουλάχιστον 5 χιλιάρικα ανα έτος από το Μνημόνιο 1 και δώθε); Και αν ειναι δημοσιος και συνυπολογίσεις και το εφαπαξ που χάνει, ε μπορει σε βάθος χρόνου να χάνει τα διπλάσια! Εξηγούμαι:
α. Γιατι να πρέπει κάποιος να έχει μια άδεια που κοστίζει της παναγιας τα μάτια για να έχει ταξί, για να μεταφέρει...πατάτες ή για να κάνει μια.....μετακόμιση ενός φίλου του ρε αδερφέ! Οποιος απαντήσει πως αλλιώς θα γεμίζαμε με ...ταξιτζήδες θα του πω πως....η αγορά αυτορρυθμίζεται, σωστά; Ενα σχετικό παράβολο (έσοδα έσοδα) και τα σχετικά πιστοποιητικά ασφαλείας και είμαστε ΟΚ, αυτό προτείνω. Αλλιως ο αποπληθωρισμός που περιμένετε δεν θα γίνει ποτέ. Τι αποπληθωρισμό να κάνει το καρτέλ (και μην παμε στα σουπερ μαρκετ);
β. Απο που και ως που γίνανε οι επικοινωνιες νησιών-ενδοχώρας καρτελ; Μια τετραμελής οικογένεια για να πάει και να γυρίσει απο το πατρικό στις Κυκλάδες (μαζι με το αυτοκίνητο) θελει γύρω στο 500αρικο. Σαν πολλά δεν είναι; Δεν μπορεί και εδώ να ισχύσει το ίδιο; Δηλαδη να δίνουν το σχετικο παράβολο οι ενδιαφερομενοι πλοιοκτήτες και μετά να κανονιζουν τα δρομολόγια. Όροι:
Ι. Τουλαχιστον 1 δρομολογιο/μερα/μέρος που ενδιαφέρονται
ΙΙ. Ασφαλειες κτλ, τα είπαμε στο α.
ΙΙΙ. Δεσμευση για τις μέγιστες τιμές για δεδομένο χρονικό διάστημα (πχ 1 εξάμηνο). Εκπτώσεις επιτρέπονται ! :)
ΙV. Τα δρομολόγια να μπαίνουν σε ζευγάρια. Δηλαδή όποιος θέλει ...Ρόδο θα την παίρνει πακέτο με ένα ή και παραπάνω δρομολόγια αγονης γραμμης υπό τους όρους Ι κ ΙΙ. Λογικά αρχικά θα κάνουν καρτελ αλλά η ίδια η φύση του ανταγωνισμού θα ρίξει γρήγορα τις τιμές
Νμζ πως κάτι τέτοιο γντ στις αεροπορικές εταιρείες αλλά δεν βάζω και το χερι μου στην φωτιά!


4. Μείωση κατά 30% (ποιο 5%) των απολαβών των αιρετών αρχόντων. Ηρθες να υπηρετήσεις ρε κολλέγα! Παυση των "παραπλευρων πληρωμων" (επιτροπες και τετοια).

5. Αρση χρηματοδότησης κομμάτων ή έστω μείωση κατά 50% (οι υπερδιαχειριστάδες μας ας ξεχρεώσουν πρώτα τα καταχρεωμένα κομματά τους και μετα ας το παίζουν μάγκες)
5β (για να γκρινιαζει το ΚΚΕ). Διαφάνεια στα έσοδα των κομμάτων. Τα κομματα να κοβουν αποδείξεις στις οποιες θα υπάρχει και ....ΦΠΑ (πχ...5%;). Τα ταμεια τους θα ελεγχονται κανονικοτατα απο τις εφοριες.

6. Παύση παντος ειδούς κρατικής διαφημισης σε ιδιωτικα ΜΜΕ. Υπαρχουν και κρατικα ΜΜΕ. Υπαρχει και το ιδερνετ.

7. Παύση κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης προς αθλητικες Α.Ε. Ειδικά με τα τελευταία που ακούμε, αυτό πλέον είναι και επιβεβλημένο και νομιμοποιημένο στον πολύ κόσμο. Βασικο επίσης: ΤΕΡΜΑ οι "ελεγχομενες πτωχεύσεις" των ΠΑΕ. Δηλαδη το δημόσιο να τους χαρίζει ότι του χρωστάνε και οι υπόλοιποι πιστωτες απλα να κλαίνε τα λεφτά τους. Αν όμως χρωστας 1 χιλιάρικο ΦΠΑ να σε τρέχουν συνέχεια. Αν ειναι να πτωχεύσουν καποιες ομαδες, ε ας πτωχεύσουν. Αν δεν βγαζουν λεφτα απο το επαγγελματικο πρωτάθλημα, ε ας μην εχουμε επαγγελματικο πρωτάθλημα. Οταν καποιου κόβεται η σύνταξη στη μέση νομίζω πως ουδόλως ενδιαφερεται αν ο ...Ηρακλής θα μείνει στην super (βλ σουπα) league.

8. Απλοποίηση διαδικασιών. Ξερω η πολυνομία κτλ αλλα το πράγμα παραπάει. Ακουσαμε για "επιχειρηση σε μια μερα" και το πιστεύω. Ελπίζω να βγει και το "εκανα την δουλειά μου στην εφορία σε μια μερα" και να δουμε! Εδω αναγκαστικα πρεπει να προτείνουμε την ποινικοποίηση της μαλακιας. Ητοι καθε "πελατης" σε Δ.Υ. θα "παντρευεται" εναν υπάλληλο (...απο την ρεσεψιον χεχε). Αν δεν κανει την δουλειά του ο άνθρωπος ΣΗΜΕΡΑ ή έστω αυριο, ο υπάλληλος θα έχει προστιμο επί του μισθού. Ειμαι φασίστας και ευχαριστώ.

9. Απολύσεις που λέει και ο έτερος χοντρος. Αν τοσα χρόνια που μιλάγαμε για απολύσεις, είχανε κάνει και κανα 2 ρε αδερφε (οπως πχ για θέσεις που ΔΕΝ υπάρχει συνταγματικό κώλυμα, οπως δηλαδή για θεσεις-φορείς που το αντικειμενο τους δεν υπάρχει πια) τα πραγματα θα ήταν ήδη καλύτερα. Ποιος με τα σωστά του θελει να απολύσει 100 000 άτομα; Κανένας. Αλλά όχι ρε παιδια και να κουβεντιάζουμε ακόμα αν ο οργανισμος πολιτιστικης πρωτευουσας της Ευρωπης (Θεσ/νικη) που το αντικειμενο του έληξε πριν 150 χρονια πρεπει να έχει ποσά στον προϋπολογισμο!!

10 . Αφου δεν εχετε φραγκα να δώσετε, μην ζητάτε πίσω κιόλας. Συμψηφισμος φόρων με οφέλη του δημοσιου προς ιδιώτες. Άμεσα.


11. Καταλαβαίνω τις ιδιωτικοποιήσεις όταν έχουμε ζημιογόνες εταιρείες. Δεν το πιάνω όταν έχουμε κερδοφόρες. Καταλαβαίνω επίσης πως είπα μαλακία γιατί και οι ζημιογόνες ήταν κερδοφόρες πριν βάλετε μέσα όλα τα ανήψια σας. Ρε σεις απο πότε το Τραμ χρειάζεται 600+ υπαλλήλους;;; (εδω η ντροπη παει ακέραια στην ΝΔ btw)

12. Καμια προσληψη εκτος ΑΣΕΠ. Με την υπαρχουσα τεχνολογια ειναι πανευκολο. Α, εντοπιοτητες, παραθυράκια κτλ κομμενα στις προκυρήξεις. Ευχαρισθώ.

13. Κανενας "κοινωνικος διορισμος" . Το εχω πει και το ξαναλέω. Ειμεθα υπερ της κοινωνικης πολιτικης. Οχι όμως αυτης που παραγει κηφήνες.
α. Το να διορισεις μια μητέρα 4 ανηλικων στο δημοσιο δεν την κανει ούτε ικανη ούτε καν υπάλληλο. Την κανει μητερα 4 παιδιων σε μια θεση που δεν την ενδιαφερει, με αντικειμενο που δεν την νοιαζει και με μια δουλεια που δεν θελει - και που συχνά δεν προλαβαίνει να κανει. Εδω ενα παιδι σου βγαζει την Παναγία, όχι τέσσερα! Στην ουσια η θέση χρησιμοποιειται ως επιδομα. Γιατι λοιπον να μην επιδοτείται καθε παιδί (και γενναιόδωρα, δεν θα τα χαλάσουμε) ασχετα με την εργασία του γονέα;
β. Οπως και επισης οι διορισμοι σε αργομισθιες αθλητων κτλ κτλ. Αυτο νμζ πως εχει απλα περιοριστει, δεν εχει κοπει ακομα.
κτλ κτλ

14. Για μειωση των εξοπλισμων, παροπλισμο στρατοπεδων-υποδομης καφετεριων επαρχιακων πολεων τα είπαμε, μην τα ξαναλεμε

Η ερώτηξις που μένει για το τέλος ειναι: Αλήθεια το μεσοπρόθεσμο έχει κάτι τέτοιο μέσα ή έχει μόνο φόρους και ευχολόγια;;;


Update!!!
Το πε το πε ο Γιαννακης και ειμεθα αναφανδον και κωλοχτυπημενα υπερ.
15. Φορολογηση των εισοδηματων των πολιτικων απο το 1974 και δώθε.

Το κράτος να φορολογήσει με 20% τα εισοδήματα όσων μετείχαν στην κρατική Διοίκηση από το 1974 ως σήμερα,και έχουν αποκτήσει περιουσίες που εμφανίζουν μεγάλη διαφορά απ’ την περιουσία τους πριν μπουν στην Διοίκηση του Κράτους. Ο Γιάννης Ραγκούσης δεν μπαίνει στην εξέταση του αν έκλεψαν ή όχι (πράγμα το οποίο είναι ευθύνη της Δικαιοσύνης άλλωστε) αλλά στο αν οφείλουν απ’ τη συμμετοχή τους στην Δημόσια Διοίκηση. Απ’ την προνομιακή θέση και εικόνα που εκ των πραγμάτων δημιούργησε αυτή. Ζητά δηλαδή να φορολογηθεί η υπεραξία της πολιτικής συμμετοχής που δημιουργήθηκε όχι μόνο στους πολιτικούς αλλά και στις οικογένειές τους

Ετσι ειναι μαγκες μου. Οχι να βαρατε συνεχεια τη κερα Μαρία! Ραγκούσης φορ πρεζιντεντ! (αυτο το παιδι θα παει (και αλλο πιο) μπροστα). Εχω την υποψια πως αν εφαρμοστει, θα βγουν με ανεση απο το 20% της υπεραξιας αυτης 5-6 δισεκατομμυριακια (το κοστος των νεων μετρων δηλαδη)! Αλλα σιγα μην κατσει ο καθε βουλευτης να χασει μερος των υπερκερδων της συντεχνιας....


21 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα (σχεδόν, είπα... :):) ). Το πρόβλημα όμως είναι ότι υπάρχουν άλλα κολλήματα για κάποια εξ'αυτών. Πχ για την ναυτιλία. Αν δεις την σχετική νομοθεσία για τους ναύλους θα αγοράσεις πιρόγα για να μετακινείσαι μόνος σου. Θέλω να πω, ότι σε πολλά από τα θέματα που θίγεις, κλασικά έχει κάνει κάποια άλλη μαλακία το κράτος με αποτέλεσμα να καθίσταται σχεδόν αδύνατον το να κάνουν κάτι διαφορετικό από τα ήδη γνωστά. Και εννοείται ότι πέραν των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, παίζει και ο τεράστιος παράγων της αχρηστίας μέσα.

    Παρεμπιπτόντως, μιας και το ανέφερες, δεν ξέρω αν το έκανες στην τύχη (από διαίσθηση) ή αν ήξερες κάτι, μπορώ όμως να σε πληροφορήσω ότι ξέρω άνθρωπο που ως το 2007 (ίσως να'ταν και 8) δούλευε ακόμη στο Αθήνα 2004!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @hades
    Ναυτιλια:
    Ρεσε να νομοθετησουν κοντρα στην υπαρχουσα νομοθεσια. Εδω βγαζουν 2-4 φορολογικα Ν/Σ το χρόνο!

    Ενα κρατος εχει αρκετες υπερεξουσιες εντος της περιφερειας του οταν τις ασκει, είτε οι υπηρεσιες ειναι δημοσιες είτε ιδιωτικες. Αυτο το μονοπώλιο στα καραβια (στα γαλατα, στις μεταφορες, στον...καφέ κτλ κτλ) εχει καταντήσει αηδία!

    2004 κτλ:
    Ε, δεν πεφτω και απο τα συννεφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, σε μερικά μόνο θα σχολιάσω (ας όψεται το peper)

    11. "Καταλαβαίνω τις ιδιωτικοποιήσεις όταν έχουμε ζημιογόνες εταιρείες. Δεν το πιάνω όταν έχουμε κερδοφόρες"

    Συμφωνώ απόλυτα, μόνο που δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα αγοράσει μια ζημιογόνα επιχείρηση. Νομίζω τις κερδοφόρες έχουνε στο μάτι, όχι τις άλλες.

    Η ΝΔούλα έβαλε και στο μετρό νομίζω κόσμο (για τραμ δεν είχα ακούσει κάτι)

    Για την εκκλησία κάποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ νομίζω το ανέφερε στη συζήτηση αλλά την απάντηση που πήρε δεν την είδα πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @latecomer
    Μα η επισημη αφηγηση παλαιοτερα τουλαχιστον ελεγε πως οι "προβληματικες" (θυμομαστε;) ειναι προβληματικες λογω της κακης διαχειρισης του δημοσιου κτλ κτλ και πως σε χερια ιδιωτων θα ειναι κερδοφορες και αλλα τετοια. Στην παρουσα φαση εμενα μου αρκει το δημοσιο να ξεπουλησει επιχειρησεις που ειναι παθητικες. Αν δεν ειναι, ε να μην τις πουλήσει, καλυτερα να πα να πουλησει κανα...νησι!

    Καλα το ΠΑΣΟΚ εχει αναιρεσει τον εαυτο του τοσες πολλες φορες που χασαμε το μετρημα!

    peper=?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βρε κακούργε zaphod την εικόνα εγώ την έφτιαξα! LOL :P

    http://apeleytheros.wordpress.com/2011/06/10/thelo-na-forologithei-kai-i-ekklisia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φορολογία κερδοφόρας επιχείρησης στο ελάντα: ώς 40% (ώς 58% αν λάβει κανείς υπόψιν έμμεσους φόρους κλπ)

    Φορολογία κερδοφόρας επιχείρησης στο βουλγκαρια: 10% (flat tax)

    Φορολογία κερδοφόρας επιχείρησης στο τουρκία: 2%

    και δώρο τον Φωτόπουλο (αρχισυνδικαλιστής δεή) να σου κλείνει το ρεύμα όποτε γουστάρει.

    Πες μου ποιος είναι μαλάκας να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικό λινκ:
    http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=82880769

    Βασικά ξέρω δυο τρεις με σοβαρές επιχειρήσεις, ο ένας την κοπάνησε εδώ και χρόνια, ο άλλος το σκέφτεται πολύ σοβαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την εκκλησιά μας και τους πολιτικούς ταγούς μας, ασεβέστατε;

    Να δεις που δεν θα είσαι πίσω από πόρτα ή ντουβάρι όταν χρειαστεί, όπως προείπε ο γέροντας έτσι που προπαγανδίζει ο εκλεκτός συνάδελφος σου στην τηλεόραση.

    (Τι ποιος εκλεκτός συνάδελφος ωρέ; Για τον Λιακό λέω! :-Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οκ και πας εσυ την φορολογία στο 1%

    εμφανίζεται λοιπόν π.χ. η Αλβανία και για να "γινει ανταγωνιστικη" την πάει 0,5%

    το πας εσύ 0.018% (για να γινεις "ανταγωνιστικότερος"), και κάνει ανατροπή π.χ. η Ταιλάνδη και το πάει 0.00000267%

    επειδή αυτό δεν χτυπιέται αποφασίζει η Τουρκία να ρίξει το μηνιάτικο στα 20Ε οπότε να είναι αυτή πλέον πιο "ανταγωνιστική"

    κάνεις ρελάνς εσύ και το ρίχνεις στα 15
    γιατί αλλιώς "θα φύγουν οι επιχειρήσεις και οι επενδυτές"..εννοείται κόβεις κάτι αηδίες τύπου "αποζημίωση", "επίδομα ανεργίας", "ασφαλιστική κάλυψη" "υπερωρίες", "ανθυγιεινά" και διάφορα τέτοια αναρχοκομμουνιστικά που διώχνουν τας επενδυτάς
    (ο πάσχος, ο Καρατζαφύρερ, ο ΓΑΠ και λοιπά σιχάματα πανηγυρίζουν γιατι μπαίνουμε "στο δρόμο της ανάπτυξης" και σταματάνε "οι στρεβλώσεις της αγοράς")

    ναι αλλά μετά μπαίνει π.χ. η μαλαισία και προσφέρει μηνιάτικο 1,25Ε, λιθοβολισμό οποιουδήποτε πούστη τολμήσει να μιλήσει για εργασιακά δικαιώματα (γιατι δεν τα ευνοεί "η κατάσταση", γιατί κοιτα τι έκανε η Ελλάδα, πρέπει να γίνει και η Μαλαισία πιο "ανταγωνιστική" και όποιος δεν συμφωνεί είναι προδότης και μουνόπανο)....
    σε αυτό το πλαίσιο και για το καλό της μαλαισιανής πατρίδος προσφέρεται και δώρο η κόρη του κάθε εργάτη για σεξουαλικά όργια με τα αφεντικα (ή φραγκάτους συνεργάτες/πελάτες).
    Η κόρη υποχρεούται να είναι παρθένος αλλιώς ο εργάτης πληρώνει πρόστιμο 1256 μηνιάτικα ή δίνει την κυριότητα ενός νεφρού και ενός ματιού του στην εταιρεία (η οποία μπορεί να τα πουλήσει σε κανά φραγκάτο να βγάλει τη "χασούρα", γιατί άλλωστε ο αλήτης της χρωστάει γιατί αθέτησε τας συμβατικάς υποχρεώσεις )...κλπ κλπ

    που (και πως) τελειώνει ακριβώς αυτή η "λογική";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28/6/11 14:51

    Συμφωνώ με όλα.

    @dion:
    που (και πως) τελειώνει ακριβώς αυτή η "λογική";
    Αρχίζει με τη μείωση του 40%. Τελειώνει κατά τη γνώμη μου γύρω στο 10-15%. Ή, γενικά, όσο καλύτερο, παραγωγικότερο, καλύτερα εκπαιδευμένο κλπ είναι το εργατικό δυναμικό, τόσο πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και πως προκύπτει οτι ο κατήφορος σταματά στο "μαγικό" 10-15%;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος28/6/11 17:42

    Γιατί εικάζεις ότι πρόκειται για κατήφορο; Εγώ το βλέπω πιο πολύ ως ισορροπία.
    Δεν ξέρω αν υπερβάλλεις επίτηδες, αλλα πιστεύω ότι αυτό που γράφεις είναι αδύνατο ως σενάριο, για πολλούς λόγους. Η χαμηλή φορολόγηση δε συνδέεται με κρατικό έλεγχο στους μισθούς. Η φορολογία δεν είναι το μόνο κίνητρο για να προσελκύσεις επιχειρήσεις, ειδικά όταν χρειάζονται εργατικό δυναμικό που είναι εξειδικευμένο, έχει τριτοβάθμιες σπουδές ή ειδικές ικανότητες κλπ, όπως είναι η πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα. Δηλαδή, ανάμεσα στην Ελλάδα με 10-15% και την Τουρκία με 2%, ίσως είναι προτιμότερη η Ελλάδα, και οι λόγοι είναι πολλοί.
    Η γνώμη μου, είπα, είναι ότι 40% είναι πολύ, και 10-15% είναι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 3 Ενστάσεις!

    Γράφεις: "1. Φορολογηση εκκλησίας. Εχουμε καταντήσει βαρετοί , αλλά δεν είμαστε και οι μόνοι, σωστά; Ρε σεις εδω υπάρχουν ΛΕΦΤΑ με το τσουβάλι και σεις βαζετε χέρι στην κάθε γιαγιά; Αμαν!"

    Δεν ξέρω αν υπάρχουν αξιόπιστες μελέτες σχετικές με την κεφαλαιακή κατάσταση της εκκλησίας γενικώς , επειδή κάθε μητρόπολη αποτελεί ξεχωριστό "βιλαέτι» και άρα ξεχωριστή υπόθεση….., αλλά εκ πείρας γνωρίζω ότι σχεδόν το 90% των ενοριών μετά βίας πληρώνει ΔΕΗ, νερό , θέρμανση και νεωκόρο .
    Όσο για τους ψαλτάδες, τις περισσότερες φορές , ότι περισσέψει και με τα λίγα «τυχερά» για συμπλήρωμα. …..
    Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις , τα γνωστά «μεγάλα ονόματα» , αλλά ως εκεί …τα «τσουβάλια»!

    2) Η ανέγερση ναών δεν γίνονται από κρατικές ενισχύσεις αλλά από εράνους μεταξύ των πιστών, το κράτος παρεμβαίνει κυρίως σε αναστυλώσεις όταν πρόκειται για «ιστορικά μνημεία» μέσω αρχαιολογικής υπηρεσίας.
    ( Είναι γνωστή η ταμπέλα έξω από πολλές εκκλησίες « Ενισχύσατε την ανέγερση του Ι. ΝΑΟΥ !)
    3) Η εναλλακτική για τον παπά που θα «απολυθεί» , σε αντίθεση με τον ΔΕΗτζή πχ που μπορεί να δουλέψει ως ηλεκτρολόγος, είναι να ξυρίσει τα γένια του και να ψάξει για οποιαδήποτε δουλειά……....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1. περί τα 3 κατουμύρια ντραχμές κάνουν τα άμφια κάθε μητροπολίτη (τα απλά, όχι τα σπέσιαλ-το ξέρω απο μουσείο που έχουν δωρηθεί κάτι παλιά ενός απο αυτούς)...και έχουν κάμποσες αλλαξιές ο καθένας...μαζί με κάτι χρυσοντυμένα ευαγγέλια και το λουρί της μάνας...δλδ οκ να δεχτώ (χάριν της συζήτησης)οτι τα κτήματα, τα σπίτια κλπ τα θέλουν οι παπάδες για να βγάζουν τα έξοδα (τώρα που το διαβάζω γραμμένο, αρνούμαι να το δεχτώ αλλά τεσπά)...
    τα υπόλοιπα "παγωμένα κεφάλαια" μπορούν πολύ χριστιανικά να τα εκποιήσουν κ να μας τα δώσουν;
    έτσι συμβολικά;
    ή ο λόγος του κυρίου βγαίνει πιο σπέσιαλ αμα έχεις χρυσή μήτρα στο κεφάλι και χρυσό ευαγγέλιο;

    2. για τον προηγούμενο:
    προφανώς και υπερβάλλω επίτηδες, για να καταδείξω το γελοίο και αδιέξοδο της λογικής...
    και ξαναλέω, ότι διευκολύνσεις να δώσει κάποιο κρατος, θα βρεθεί ένα άλλο να δώσει περισσότερες...που σταματάει αυτό;

    το θέμα εκπαιδευμένου προσωπικού δεν το ακουμπάω καθόλου γιατί ειναι παράλογο κ γελοίο...

    αλλά έτσι για πλάκα: δλδ οκ η τάδε πολυεθνική μπορεί να έχει κ 3 σπουδαγμένους να σχεδιάζουν τα παπούτσια, μπάλες, να χαράσουν εταιρική πολιτική κλπ κλπ...έχει όμως και 3000 πακιστανάκια σε πλοία έξω απο εθνικά χωρικά ύδατα να ράβουν τα παπούτσια και τις μπάλες...

    άμα εκπαιδεύσουμε όλους τους πακιστανούς, τι νομίζεις οτι θα γίνει δλδ;

    αλήθεια πόσους π.χ. μηχανικούς νομίζεις οτι απασχολεί κάθε εργοστάσιο στην Ελλάδα(απο αυτά που μεταφέρονται);;;

    αλλα όπως κ να έχει αυτή η λογική στησίματος κώλου στους επενδυτές αγγίζει τους πάντες (και τους ειδικευμένους), αργά ή γρήγορα
    -δλδ θα τον φάει και ο ειδικευμένος, απλά λίγο μετά απο τον ανειδίκευτο-...

    όταν αρχίζεις να βάλεις σε πλειστηριασμό τις παροχές στους "επενδυτές", τότε η πορεία για τον εργαζόμενο είναι μονοσήμαντα προς τα κάτω (κατηφόρα) και φυσικά αντιστρόφως ανάλογη για τους επενδυτές...

    κάτι ξέρουν οι μάγκες που λυσσάνε για την "ελευθερία της αγοράς" και την "ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου"...απλά εμείς δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος29/6/11 12:57

    Διαφωνώ με το σκεπτικό του πλειστηριασμού. Και τα σπίτια, και τα αυτοκίνητα υπόκεινται στο σκεπτικό του μειοδότη, και όμως υπάρχει κόσμος που παίρνει mercedes αντί για fiat, ακόμα και αν κοστίζει περισσότερο. Συν του ότι υπάρχει ένα όριο στο πόσο κάτω μπορείς να πας, λόγω κόστους.
    Αντίστοιχα (όχι τελείως ίδια) είναι και στη φορολογία. Νομίζω ότι θα έπρεπε κατέβουμε κάτω από το 40%, και ότι θα κάνει καλό (όχι από μόνο του, αλλά με μείωση γραφειοκρατίας κλπ). Συμφωνώ ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα κάτω όριο, που εγώ το θέτω στο 10-15%. Δεν είπα ότι πρέπει να γίνει πληστηριασμός, είπα ότι το 10-15% φόρος θα είναι καλύτερο από το 40% ως προς το ότι θα κατεβάσει τη δυσκολία για κάποιον που θέλει να κάνει μια επιχείρηση, ή να μεγαλώσει αυτή που έχει. Θέλει και άλλα πολλά όμως, όχι μόνο τη φορολογία. Θα μπορούσα να ζήσω με 40% (φιλανδικό, σουηδικό κλπ) φόρο αν υπήρχαν άλλα αντίστοιχα κίνητρα (μικρή γραφειοκρατία, εργατικό δυναμικό που χρειάζομαι κλπ).

    Για το εργατικό δυναμικό τώρα, δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι είναι παράλογο και γελοίο. Αν μπορείς να εκπαιδεύσεις όλους τους Πακιστανούς, κάντο. Δεν γίνεται, και δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει στο δικό μας lifespan. Όταν κάποια στιγμή (ελπίζω) να γίνει, μάλλον τις μπάλλες και τα παπούτσια θα τα φτιάχνουν μηχανές, με μικρότερο κόστος. Οι άνεργοι μηχανικοί πάνε στην California και φτιάχνουν την Apple και τη Google σε ένα γκαράζ με αρχική επένδυση 5000 δολλάρια. Δε βλέπω γιατί να μη προσπαθήσουμε να τους διευκολύνουμε να το κάνουν στην Ελλάδα, το Ισραήλ αυτό έκανε στα τελευταία 15-20 χρόνια. Το ανθρώπινο δυναμικό που έχει τις γνώσεις υπάρχει, απλά τώρα πάει στην California για να το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο πλειστηριασμός γίνεται είτε το λες εσύ είτε όχι...και για να στηριχθεί, κυκλοφορουνε κάτι μπανανοφλουδοθεωρίες οι οποίες με την ελάχιστη εξέταση βγάζουν μάτι για το πόσο γελοίες και παράλογες είναι

    εγω το εγραψα, το εξήγησα, το ζωγράφισα, τπτ άλλο δεν μπορώ να κάνω... μόνο να επαναλαμβάνομαι και βαριέμαι...
    άλλωστε αυτός που δεν θέλει να καταλάβει, δεν θα καταλάβει παρά μόνο όταν του βγει το μάτι (και αν)

    και ο γάιδαρος του Χότζα λένε, ψόφησε πάνω που έμαθε να μην τρώει, οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος30/6/11 18:33

    "dion είπε...
    οκ και πας εσύ την φορολογία στο 1%"
    Δεν πάει έτσι. 40% είναι απαγορευτικό, τη στιγμή που 10-15% δεν είναι. Με το 40% ο επιχειρηματίας καταλήγει σε ορισμένες περιπτώσεις να αμείβεται λιγότερο από τους υπαλλήλους του, η λιγότερο από όσα θα έβγαζε σαν ελ. επαγγελματίας. Επίσης το 40%, επισύρει (ασύμμετρες) αυξήσεις και στα πρόστιμα για μικρο-παραβάσεις και συναφή μεγέθη, στραγγίζει τη δυνατότητα επενδύσεων κλπ. Δεν θα μεγαλώσεις το γραφείο σου, αν τα λεφτά που βγάζεις από την επιχείρηση σου ίσα ίσα που σου αρκούν για τα βασικά.

    Εκτός από την φορολόγηση υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα καθορίσουν τη βιωσιμότητα μίας επιχείρησης, δημόσιες υποδομές, συγγενείς επιχειρήσεις (για συνεργασία), πολιτική σταθερότητα, υποψήφιο πελατολόγιο (Ελλάδα 10.000.000, Βουλγαρία 1.300.000), γεωγραφική τοποθέτηση κοντά σε συναφείς αγορές κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βρε'συ, ο καθείς φορολογεί αυτούς που τον βολεύει (και δεν τον βολεύουν :p)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir