Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2012

Οχι αλλο σωσιμο, ευχαρισθω

Ή που θα πανηγυρίζουν ή που θα είναι για τα πανηγύρια.

Λοιπον.

Προχωρημένα εργατολογικά μαθηματικά:

Εχουμε: 14 μισθοι.

Αν κόψουμε τους δύο και αφήσουμε τα πάντα όλα ανέπαφα έχομεν:
14-2=12 μισθοι. Ποσοστο μειωσης:

14-12/14=(100-85,7)%=14,3% Οριζόντια και σε όλους με βάση το ετήσιο εισόδημα, μιας και οι μισθοι εχουν αναφορα στον κατώτατο και το ταμείο ανεργίας αναφέρεται και αυτό εκεί.


Αν τώρα δεν κόψουμε τελείως κανέναν μισθό αλλά προχωρήσουμε σε "περικοπή" όλων των μισθών κατά 20%  ή αλλιώς:

20 * 14 /100 = 2,8 μισθούς


Ερωτώ λοιπόν. Τι ακριβώς έσωσαν ο Σαμαράς, ο Μπένι και οι λοιποί;
(δεν βρίσκω και το πλάνο ρε γμτ. Φανταστείτε τον Αυλωνίτη στο "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός" να λέει στον Ρίζο "σ' εσωσα. Ιδρωκόπησα, αλλά σε έσωσα")

Υ.Γ. Καπου πήρε το αυτί μου πως μπορεί να ισχύσουν τελικά μόνο για τους "νέους". Αφου δεν τους στέλνουμε σε κανένα στρατόπεδο συγκεντρωσης ακόμα, πάλι καλά.
Y.Γ.2. Μεχρι προχτες λεγασι πως "η φοροδοτική ικανοτητα των πολιτών εχει εξαντληθει". Φανταζομαι διοτι δεν εχουν αλλα λεφτα, οχι διότι ας πούμε δεν...έχουν άλλη διάθεση, έτσι; Αν τους κοψεις το 20% ρε μπαγλαμά πως θα πληρώσουν τους φόρους τους;
Υ.Γ.3. Καταλαβαίνω την λογική του αποπληθωρισμού. Δεν καταλαβαίνω πως θα γίνει όμως όταν τα εισιτήρια, διόδια, ρεύμα, τέλη κυκλοφορίας, καύσιμα, ΦΠΑ ανεβαίνουν. Μαλλον δεν τα σκαμπάζω καλά τα μαθηματικά ε;
Υ.Γ.4: Χμμμ:

"Μια σειρά μελετών έχει αποδείξει δύο πράγματα: 1. Πράγματι το μη μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο μη μισθολογικό κόστος άλλων ευρωπαϊκών κρατών. 2. Το μη μισθολογικό κόστος δεν προκύπτει μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και από άλλες πρόσθετες εισφορές οι οποίες επιβαρύνουν τον εκάστοτε εργοδότη, γεγονός το οποίο αποκρύπτεται επιμελώς. Με μία πρόχειρη εκτίμηση, διαπιστώνω ότι σε μερικές περιπτώσεις η επιβάρυνση από διάφορους άλλους παραπληρωματικούς παράγοντες ανέρχεται έως και στο 58% του μισθού. Οφείλει να γίνεται η διάκριση ανάμεσα στο μη μισθολογικό κόστος από τις ασφαλιστικές εισφορές και στο μη μισθολογικό κόστος από άλλες παραμέτρους. Δεδομένου, άλλωστε, ότι οι μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, οι όποιες μειώσεις θα πρέπει να αφορούν τη δεύτερη κατηγορία. Έχουν καταγραφεί από πολλούς οργανισμούς άλλα 53 παράγοντες οι οποίοι επιβαρύνουν το κόστος, ανάμεσα στους οποίους η οργάνωση - λειτουργία, το είδος της παραγωγικής δραστηριότητας (αν για παράδειγμα είναι επιδοτούμενη) κ.ά. Προσωπικά, δεν κατανοώ γιατί ξεκινάμε από τα επώδυνα και υφεσιακά μέτρα, αφήνοντας ‘απείραχτους’  τους υπόλοιπους παράγοντες οι οποίοι διαμορφώνουν το υψηλό κόστος σε μια επιχείρηση."

Υ.Γ.5. Μα καλά, δεν απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία η νομοθετική ρύθμιση των μισθών του ιδιωτικού τομέα από το κράτος, ερήμην των "κοινωνικών εταιρων"; Που πηγε ο αγαπημενος μας φιλελευθερισμος;

8 σχόλια:

  1. Ο Σάμυ έσωσε το πνέΒΒΒΒμα των Χριστουγέννων ρε Αντίχριστε!

    ΥΓ.

    Αυτά τα λόουερ Στρατηγάκη έχουν κάνει μεγάλη ζημιά. Ο Μπένυ άκουσε "save" όταν του έλεγαν "SHave". ΩΧ. ΟΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο πιο ωραίος είναι ο καρατζαφύρερ που πανηγυρίζει γιατί "πέρασε" την αρχή της ανταποδοτικότητας...δλδ αντί να στα βουτήξω από την τσέπη του παντελονιού, στα βουτάω από το συρτάρι...και αυτό για την μεγίστη ιδιοφυΐα καρατζαφύρερ είναι μεγαλοφυές και πρέπει να τον ευγνωμονούμε κιόλας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @polse
    Εμ, επρεπε να γινει η διαπραγματευση στα...Βενιζελικιώτικα! (να μιλανε 8 ωρες για την αξια της σιωπης πχ) για να καταλάβει!

    @διον
    Πεφτω απτα σύννεφα!!

    @all
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=12410

    Καλο αρθρο, κραταω το τελος:
    "Αυτό που κάνουν οι αρχηγοί δεν είναι διαπραγμάτευση. Προσπαθούν, απλώς, να χωρέσουν στο κάδρο της νέας φωτογραφίας. Με το σώμα να βρίσκεται κάτω από το κεφάλι τους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις ολοκλήρωσα ένα σχετικό άρθρο, που μάλλον θα το δημοσιεύσω αύριο το πρωί. Αυτές οι διαπραγματεύσεις έχουν πολύ πλάκα. Ειδικά όταν βλέπουμε ότι όσα χρήματα βγάζουμε με τον ιδρώτα μας καταλήγουν μακριά από την τσέπη μας, τότε οι φόβοι περί χρεοκοπίας είναι αστειότητες. Η κινδυνολογία περί χρεοκοπίας έχει αποκτήσει πια χαρακτήρα εσχατολογικού θρησκευτικού/ιδεοληπτικού δογματισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ChrisMrSly7/2/12 13:09

    Μα καλά, δεν απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία η νομοθετική ρύθμιση των μισθών του ιδιωτικού τομέα από το κράτος, ερήμην των "κοινωνικών εταιρων"; Που πηγε ο αγαπημενος μας φιλελευθερισμος;

    Είναι για να θυμάσαι πως είναι σοσιαλιστές καλέ... και στην Κίνα τα ίδια κάνουν ανάλογα με το συμφέρον τους, καπιταλίζουν όταν είναι να στήσουν καμιά επιχείρηση ή κανα μονοπώλιο και σοσιαλίζουν όταν πρέπει να μειώσουν τις τιμές της παιδικής εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι μαθηματικοί οι άνθρωποι βρε παιδί μου, μην τους πιέζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Darthiir the Abban
    Μια χαρά το έχει το θέμα με τα μαθηματικά ο Σαμαράς, καθότι θρησκεία και επιστήμη συμβαδίζουν χέρι-χέρι! Απλά ο Ζαφώδιος χαρακτήρας επέλεξε για μια ακόμη φορά να λασπολογήσει εις βάρος του ευήθους πολιτικού. ΕΛΕΟC με τη λασπολογία προς το Σαμαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στην Ελλάδα πάντως ο καθένας λέει ότι θέλει και δεν τρέχει τπτ ποτέ...αρκεί να γλύφεις τον σωστό κώλο...

    εδώ σήμερα βραβέψανε τον καλόπουλο

    τέτοια ζώα που είμαστε, καλύτερα ίσως να ψοφήσουμε της πείνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir