Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2012

Merci ...αλλά όχι ευχαριστώ



Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα, όχι τόσο από το μέγεθος των εκδηλώσεων, όσο από την ιδέα. Ειδικά από τους Γαλλους τους οποίους παρεμπιπτόντως έχω παραδεχτεί από παλιότερα και άλλες φορές ως πιο "πολίτες" απ' όλους τους Ευρωπαίους. Και να θυμάστε πως πριν 1-2 χρόνια είχα ακούσει από πρώτο χέρι για "άσχημη συμπεριφορά" των διάφορων Γάλλων πολιτών προς διάφορους Έλληνες συμπολίτες τους (εποχές εξωφύλλου Bild με τα κωλοδάκτυλα και τέτοια) στην Γαλλία.


εικόνα από εδώ

Οπως όλοι λοιπόν (και μεις μαζί) έφαγαν το παραμύθι των τεμπέληδων Ελλήνων. Αλλά τα στερεότυπα δεν ζουν για πάντα (αν με το ζόρι πρέπει να τσουβαλιάσουμε ένα λαό: ο Ελληνας ειναι μασκαρατζικος, αφιλότιμος, χουβαρντάς, γαϊδούρι ξεσαμάρωτο και τζαμπατζής (! και ομως ισχύει ταυτόχοχρονα με το χουβαρντας), αλλά αντικειμενικά τεμπέλη δεν τον λες. Οχι οταν ο μ.ο. εργατοωρών ειναι απο τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη). Φαίνεται πως όταν άρχισε να γίνεται αντιληπτό πως το Μνημόνιο και τα νέα μέτρα γίνονται για να βοηθήσουν τις τράπεζες και τα hedge funds και όχι την Ελλάδα, πως δηλ. έτσι δεν προκειται να πάμε μπροστά, ο μέσος Ευρωπαίος έκλασε μέντες. Γιατί είναι πολύ εύκολο να δεί μελλοντικά τον εαυτό του σε αυτήν την κατάσταση.

Τωρα αν μπορούν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας να πιέσουν καταστάσεις, αυτό μέλλει να δειχθεί, αν και θα κράταγα μικρό καλάθι (παντως θα κράταγα ένα καλάθι διοτι άλλες κυβερνήσεις ακούν τους πολίτες τους). Ασε που μπορεί να τους μπει το ψευδοδίλημμα "ή αυτοί ή εμείς", οπότε δεν μπορείς να ξέρεις πως θα αντιδράσουν οι ..ευρωνοικοκυραίοι.

εικόνα από εδώ


Ομως υπάρχει ένα πρόβλημα. Και το πρόβλημα δεν ειναι αν αποτύχουν οι ευρωδιαμαρτυρίες αλλά αν πετύχουν. Πόσο καιρό χρειάζεται άραγε ο μέσος ΕΛ για να....το ξεχάσει; Να ξαναφέρει το ΝΔΣΟΚ στο 80% και να ξανάχουμε τα ίδια μετά από λίγο καιρό;
Γι αυτό και ελπίζω και περιμένω να γίνουν εκλογές άμεσα, πριν αλλάξει κάτι απο τις εκειπαδά κυβερνήσεις μπας και γλιτώσουμε από την.....χολέρα. Γιατί βλέπω με τούτους που μπλέξαμε, προβλέπω όχι απλα να πουλάνε τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και την....Κρήτη (και να τους κάνει και ο Πάσχος αβάντες να ουμ') αλλά να το παίζουνε και θυσία από πάνω πως τα ...κάνουνε για χάρη μας, ενώ αντικειμενικά πλεον διαφαίνεται πως σκέφτονται τα εξής δύο: α) την πάρτη τους και β) τις τραπεζες που λέγαμε και πιο πάνω. Αν και για μερικούς αυτά τα δύο μπορεί να ειναι ένα.....

Γι αυτό και λέω ευχαριστώ σας φίλτατοι συμπολίτες εξ εσπερίας, αλλά περιμένετε λίγο μπας και ξυπνήσουμε (;) και μεις και διώξουμε τα τρωκτικά!


Ταυτα και μένω. Εντυπωσιασμένος πάντως.

Υ.Γ.1 Αλήθεια φαντάζεστε να γινόταν κάτι τέτοιο στην....Πορτογαλία; Πόσο πιθανό θεωρείτε να είχαμε εδώ τέτοιες αντιδράσεις αλληλεγγύης;
Υ.Γ.2 Ελαχιστα προμνημονιακά είχαμε πάει μια βόλτα στο Παρίσι. Ολη η κλικα (estarian, humma, σεμουά και σία). Σε μια φάση και από το πουθενα, πιάνει ένας Γιαπωνέζος τον Humma (μας ακουγε που μιλάγαμε και μας πήρε πρέφα) και τον ρωτάει "τι γκίνεται με οικονομική κατάσταση". Το να είσαι Ελληνας ειναι ακόμα ένα πλεονέκτημα για μερικούς, φυσικά όχι διατι οι ίδιοι έχουν αναγκαστικά τιποτις καλό, αλλά διότι η ιδέα "Ελλάδα" ακόμα εντυπωσιάζει. Και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν ζητήσουμε την σωτηρία "ελεω προγονωνε" τι λέει αυτό για μας;
Υ.Γ.3 Ορθως τα λεει ο Συριζας (αν τα λεει, ξερω γω;) και ο καθε Συριζας. Η μελλοντική μας θεση ειναι εν Ευρώπη. Οχι ομως ως πουτανίτσες, όπως μας θέλουν μερικοί.

1 σχόλιο:

  1. Η πανευρωπαίκή κοινή δράση ξεπερνάει τα χαρακτηριστικά της αναφερόμενης αλληλεγγύης και καταντά σε ταξική συμμαχία. Χωρίς να γνωρίζω την ταξική προέλευση των συμμετασχόντων, θα ρισκάρω και θα υποθέσω -από παρελθοντικές ανάλογες δράσεις- πως είναι μεσοαστοί. Εξάλλου, γνωρίζουν πολύ καλά πως μετά τον ευρωπαϊκό νότο (βλ. πειραματόζωο), ακολουθούν εκείνοι, συν ότι έπονται εθνικές εκλογές.

    Πάντως μην εντυπωσιάζεσαι ήταν αναμενόμενο για όποιον αντιλαμβάνεται τη γαλλική κουλτούρα και τον τρόπο σκέψης των Γάλλων. Είναι οι πιο διεθνιστές από όλους (ακόμα και οι συντηρητικοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir