Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2012

Πατα-Τοπ της εβδομάδας

* "Ορθως" φωνάζουν οι ΝΔΣΟΚιτες για τους άλλους που ειναι "αντιμνημονιακοι", πως δεν εχουν σχεδιο, δεν έχουν οραμα, ειναι ριψοκίνδυνοι, παιζουν με το μελλον της χώρας και τετοια. Διοτι ο μεγάλος φόβος τους, δεν ειναι προφανώς όλες αυτές οι ανοησίες που φωνάζουν, αλλά η μικρά υποψία που αρχίζει και μεγαλώνει σε ολοένα και μεγαλυτερο κομμάτι του κόσμου πως όλα αυτά ειναι παπαριές. Οταν ακόμα και τα πρωτοπαλίκαρα του πασοκισταν απο τα ΜΜΕ αρχίζουν και βγάζουν σιγά σιγά την ουρά τους απέξω, γιατί το βλέπουν το πράγμα να στραβώνει και ανευ διορθώσεως πλέον, το μόνο όπλο που μένει στην κυρίαρχη (στην παρούσα φάση) ελίτ ειναι ο φόβος. Παλιο και χρησιμοποιημένο πολλάκις, αλλά πάντα μπορει να ξαναχρησιμοποιηθεί. 

Γιατί λοιπον φωνάζουσοι οι ΝΔΣΟΚοι και κυρίως γιατί λέω πως ορθώς το κάνουν; Οχι προφανώς γιατί θεωρώ πως έχουν δίκιο αλλά γιατί ειναι το τελευταίο τους χαρτί. Η πολιτική γύμνια τους, η ανικανότητα τους φαίνονται ολοένα και περισσότερο. Ο κυριότερος φόβος δεν ειναι "μην ερθει στα πραγματα η αριστερα" και κατι τρέξει στα γύφτικα. Σιγά ρε μην ξεκινήσουμε και την νέα Οκτωβριανή Επανάσταση απριλιάτικα! Ο φόβος ειναι μην αποδειχθεί πλέον περίτρανα πως κάποιοι αλλοι μπορούν να κάνουν κάποια στοιχειώδη πράγματα καλύτερα από αυτους. Το απλο (και απλοϊκο και εν πολλοίς οχι ιδιαιτερα σημαντικο) πχ με την πατατομανία δεν έφερε την αλλαγή, προφανώς. Εννοείται. Δειχνει όμως πόσο εύκολα μπορούν να γίνουν μερικά πράγματα και πως τελικά τόσοι φορείς, υπάλληλοι, ελεγκτές κτλ τοου επισήμου κράτους ειναι εμφανώς ανίκανοι, ή μάλλον εμφανίζονται ως τέτοιοι διοτι δεν υπήρξε ποτέ η πολιτική βούληση να γίνουν 5 πράγματα σωστά. Και ορθώς εδώ μπορεί να γκρινιάζουν μεχρι και οι μεσάζοντες, οι έμποροι δηλαδής. Αμα πας την βενζίνη στο δίευρο, το πετρέλαιο στο ενάμιση ευρώ, τα διόδια στο Θεό, οι δρόμοι ειναι (στην Πελ/νησο τουλάχιστον) για τα μπάζα και απαιτούνται πολλαπλάσιες ώρες απο το κανονικό για τη μεταφορά προϊόντων πως στο καλό να πέσει η τιμή;

Η ανικανότητα μας κυβερνά φίλτατε. Και όταν στριμώχνεται δεν προσπαθεί να κάνει καμια δουλειά μπας και δείξει πως κάτι αξίζει τελικά. Αρκείται στο να φωνάζει πως "θα ερθουν τα κομμούνια". Καλά κρασά και αντε γεια. Προσπαθώ να βρω ρε παιδιά ένα μετρο, ένα ρε γαμώ το φελέκι μου που να προήλθε από συνεχόμενη προσπάθεια και συμπαγή πολιτική βούληση και δεν βρίσκω. Ό,τι βρήκα προέρχεται απο υπογραφές-φωτοβολίδες και ειναι "ευκολα" υλοποιήσιμο (οριζοντιες περικοπες,  φοροι, χαράτσια, κουρεματα γενικως και ειδικώς κτλ), χωρίς μελέτη, χωρίς ορίζοντα, χωρίς τίποτα. Οταν ομως χρειάζεται κοπος και διαρκής προσπάθεια και ικανοτητα (κλειστα επαγγέλματα, φοροδιαφυγη, φορολογηση εκκλησίας, κατάλληλη κλιμάκωση φορολογίας με ορθολογικά τεκμήρια κτλ) χεστηκαμε και η βάρκα γέρνει.


* Α, πήγε και η Αννουλα στο Ανάπτυξης! Μετα την καταπληκτική επιτυχία της μη διαθέσεων σχολικών βιβλίων, της φασκελώμουτζας που πεφτει γενικως και την κατάλληλη επίδειξη τσαμπα μαγκιάς που μαζέψαμε διοτι οι εκλογές πλησιάζουν και την επικείμενη και θρυλούμενη μή διάθεση τετραδιων για τις πανελλήνιες στην ώρα τους, μένει να δούμε τι σκατά ανάπτυξη θα κανει μεχρι τις εκλογές. Επιτρέψτε μου παντως να μην ειμαι αισιοδοξος. Για την ανάπτυξη. Τωρα για την παιδεια, τον Μπαμπινιώτη δεν τον ξερω (σαν υπουργό), αλλα ποσο πιο χαμηλά μπορεί να πάει πια;

εικόνα υπό του προφήτου estarian

* Λοιπον ειναι αστείο. Σε μια χώρα που το 58,3% τοποθετεί εαυτόν αναμεσα σε ακρα αριστερά και κέντρο (με το 16,5% ΜΟΝΟ να ειναι ...κέντρο) μας κυβερνάνε συνέχεια οι δεξιοί. Και μην ακούσω καμιά μαλακία! Ο κοσμος σας πήρε χαμπάρι!!

Γιατι ποσοι πλεον αραγες να νομίζουν πως το ΠΑΣΟΚ ειναι (οχι αριστερο (μην γελάτε!!) αλλά έστω...) κεντροαριστερό κόμμα;



Ποιος όμως ευθύνεται για το ότι μας κυβερνά η δεξία; Μα προφανώς οι ίδιοι οι ψηφοφόροι, του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον, που φαίνεται πως δεν ξέρουν πλέον τι τους γίνεται!!


(τα γραφήματα από εδώ: http://media.megatv.com/pegasus/Multimedia/doc/GPO_FEB2012_id410324.doc που το πήρα από εδώ )

Μπορείτε να το δείτε χιουμοριστικά. Πλεον το ΔΕΞΙΟ κυβερνόν κόμμα ειναι ένα, αλλά δικέφαλο:

(φωτο κλεμμενη απο f/b)

* Μην ξεχάσω και την Σαμαρική πατάτα περί ευθύνης της αριστεράς. Αν ειναι λοιπόν συνυπεύθυνοι δεν πρέπει να δοκιμάσουν και αυτοί να κυβερνήσουν για να μας ξελασπώσουν...οπως (δεν) κανατε εσείς; Ευχαρισθω!

* Ενα τελευταίο περι μετρων. Δεν ξέρω αν τα μέτρα ειναι φιλελεύθερα, νεοφιλελευθερα ή οχι. Ορθως ισχύει πως ο (παλιονεο)φιλελευθερισμος δεν θελει και πολλά κρατικά μέτρα γενικώς(γι αυτο βγαίνει και γκρινιάζει ο κάθε Ανδριανοπουλος). Αν όμως τα μετρα αυτα, αν λέω, εχουν ως στόχο την...απόσυρση του κράτους από τον έλεγχο της αγοράς; Αν τα μέτρα αυτά εχουν ως στόχο την διάλυση των συμβάσεων, γιατι προφανώς το κεφάλαιο κώλωσε να τα κάνει μονομερώς όπως προφανέστατα θα ήθελε; Αυτα τα μέτρα ειναι αραγες υπερ του κεφαλαίου ή υπέρ των εργαζομένων; Εχει σημασία άραγες που το Σύνταγμά μας, αλλα και οι Ευρωπαϊκες συνθήκες, απ΄όσο ξέρω τουλάχιστον, προστατεύουν τις συλλογικές συμβάσεις τις οποίες εδώ καναμε νεκρό γράμμα; Ποσο πιο νεοφιλελεύθερο θα ήταν ένα κράτος το οποίο θα καταργουσε τόσα εργασιακά δικαιώματα εν μια νυκτί;

11 σχόλια:

  1. Άψογοοοος. Η πατάτα τελικά απέδειξε ότι κάποια πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα από τους πολίτες. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε στο νου μας και τη δική μας ευθύνη, την απουσία δηλαδή καταναλωτικής συνείδησης (τέτοια στο εξωτερικό γίνονται εδώ και χρόνια) και την απουσία των αριστερών και κινητοποιήσεων/δράσεων/ακτιβισμού για την αύξηση των τιμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άστα. Χέζε αψηλά & αγνάντευε.

    Ποιος την γαμεί την ανάπτυξη και την παιδεία, τώρα που σε λίγο έχουμε... πρωτάθλημα;

    Πάντως μια περιέργεια την έχω να δω πόσοι βολεμένοι, ή στόκοι, ή πολύ στόκοι θα ψηφίσουν Αντωνάκη για να τους διορίσει στο δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @δειμος
    Ορθως πληκτρολογησες αν και (φανταζομαι) καθήμενος!


    @polse
    Μην ξεχναμε και τους παρα-πολυ-στοκους ή και τους στοκους-till-death που δεν χαμπαριαζουν απο τουτα!

    Εδω ρεσε βρεθηκε νυν (αλλα και υποψηφιος εκ νεου) βουλευτης της ΝΔ στην **** που ταζει θεσεις στο δημοσιο!!!
    (μεχρι επιβεβαιωσεως δεν το γραφω, διοτι σουρνωνται και μηνυσεις!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ έχω ήδη αρχίσει να προμηθεύομαι τα απαραίτητα για το βράδυ των εκλογών (ηρεμηστικά, αγχολυτικά, υπογλώσσια και μπάφους) διότι έχω την αμυδρά υποψία ότι με τα ποσοστά ΝΔΣΟΚ που θα δούμε τα εγκεφαλικά θα πέφτουν βροχή (εκτός από τους γκάου που ακόμη και τώρα θα πιστέψουν τα περί διορισμών, ανάπτυξης και λοιπές παπαριές, υπάρχουν και είναι πολλοί αυτοί που λένε "ε τι άλλο να ψηφίσουμε;". Για να μην αναφέρω ότι κάποιοι ΔΕΝ θα πάνε να ψηφίσουν).

    Μέχρι τις εκλογές πάντως, ποντάρω ότι θα έχει κυκλοφορήσει και το "όποιος ψηφίσει αριστερά, δεν θα του ξανασηκωθεί"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαι το χειρότερο από όλα; Δεν έχουν άδικο. Από τον ΣΥΝ και δώθε ακούμε προτάσεις από άλλο πλανήτη,για αυτό τον πλανήτη (100.000 διορισμούς το χρόνο μια που το ανέφερες, αλλά έχει καιρό να το πει, τρία χρόνια βερεσέ χωρίς να τους ρωτήσει, άλλες πηγές χρηματοδότησης αλλά δεν λέει ποιες για να μην πούμε για το κορυφαίο με τα ζωγραφισμένα χαρτάκια που θα βαφτίσουμε εθνικό νόμισμα).
    Επίσης, κάνεις λάθος για το κίνημα της πατάτας, το οποίο είναι φιλελεύθερο μέχρι το μεδούλι. Δηλαδή, ο Α αγοράζει 0,10 και πουλάει 1 ευρώ. Ο Β, μπορεί και θέλει να αγοράσει 0,2 και να πουλάει 0,6 αλλά με διάφορα κόλπα,και με την βοήθεια του κράτους, δεν το επιτρέπει. Αυτό, που ίσχυε και ισχύει, και καταφέραμε να γίνουμε η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης, μόνο με φιλελεύθερα μέτρα μπορεί να σταματήσει.
    Όσο για τις συμβάσεις; Αυτές, ευτυχώς ή δυστυχώς, τις κανονίζει η Αγορά. Μια αγορά με περίπου 3 εκ μισθωτούς, ένα μύριο αυτοαπασχολούμενους ή εργοδότες και κάπου 7 εκ. συνταξιούχους,άνεργους, άεργους και παιδιά
    Τελευταίο για τον Μπάμπη Νιώτη... ΑΝ ΣΟΥ ΠΩ, ΟΤΙ ΘΑ ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ; Ναι, μπορεί και χειρότερα. Άσε που η ιστορία με τα βιβλία βρωμάει από χιλιόμετρα, δηλαδή να ήταν στημένη από διάφορους για να την χαντακώσουν, πράγμα που όπως φαίνεται κατάφεραν για το θέμα των θρησκευτικών,της προσευχής, της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, του νόμου για τα ΑΕΙ, των βιβλίων της Ιστορίας ή το πιθανότερο,όλων των παραπάνω. Πάντως, φταίει και η ίδια, γιατί δεν φρόντισε να φυλαχθεί και τώρα, την αντικατέστησε ένα δημιούργημα όλων αυτών. Πάντως, πάτο δεν πιάσαμε. Περίμενε να δεις τον Γιανναρά, τον Μεταληνό και τον Καργάκο να αναλαμβάνουν. Αυτή την στιγμή ετοιμάζω τόνους λάσπη για τον νέο υπουργό, και όταν είναι έτοιμη θα την αμολύσω στον ανεμιστήρα. Περισσότερα σε λίγο, αλλά αν βιάζεσαι ψάξε στου Ροίδη. Πάρε κάτι για αρχή, αλλά άνοιξε το λινκ μόνο με άδειο στομάχι http://zpag.es/27964/amenso8ikame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ChrisMrSly8/3/12 01:13

    Έλα μωρέ σε βάσεσε ο Σύριζας... εδώ ακούμε μέχρι και να συνεχίσουμε στο ίδιο σύστημα με οποιοδήποτε κόστος... ωχ, αυτό γίνεται ήδη; Άσε που η απήχησή τους είναι ίση με την επαφή τους με την πραγματικότητα, άρα είτε είναι τρίτο κόμμα είτε το τρίτο το μακρύτερο καλώς έγινε.

    Οι πατάτες για μένα είναι μικρό δείγμα. Ελπίζω να είναι ενδεικτικό κάποιας καταναλωτικής συνείδησης που διαμορφώνεται, ίσως και κάποιας σωστής οργάνωσης των καταναλωτών. Η Ελλάδα πάντως ήταν πάντα καπιταλιστική, απλά οι καπιταλιστές μας ήταν μικρού μεγέθους, που δεν δίσταζαν να συγκροτούν σωματεία για να βάζουν το κράτος να διασφαλίζει τα κέρδη τους. Τα μέτρα ουσιαστικά δεν (πρέπει να) είναι καπιταλιστικά ή φιλελεύθερα, αλλά να λύνουν τους δεσμούς κράτους-κεφαλαίου.

    Για το τελευταίο δεν γνωρίζω. Η Διαμαντοπούλου όμως σαφώς και έχει ευθύνες, για όλα τα γνωστά. Τώρα αν κοιτάς όλες αυτές τις υποθέσεις που ανέφερες και βλέπεις οργανωμένο σχέδιο, να μου πεις τι είναι και ποιος θα ωφεληθεί, γιατί εγώ σαν απλή ανικανότητα τα βλέπω όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @eskarina
    Δεν βλεπω να μου κανει κουκου!!!

    @fineas
    Ο ιδιος ο Συριζα υποστηριζει τωρα πως "δεν το εννοουσε ετσι" αυτο με τις 100.000 θεσεις στο δημοσιο (οχι απλα προσληψεις δηλ΄) - go figure

    Tπτ στην Ελλαδα δεν ειναι φιλελευθερο-εκτος και αν εννοειται ως τετοιο η μονοπωλιακη ασυδοσια. (θυμασαι τι λεγαμε για τα κλειστα επαγγελματα;).

    Περι Μπαμπινιωτη, γνωστα αυτα, αλλα αρχη ανδρα δεικνυσι. Επιμενω πως η Αννα τα εκανε πουτανα (κανει και στιχο!) οποτε ο πηχυς ειναι μαλλον χαμηλα


    @chrisMrSly
    "Η Ελλάδα πάντως ήταν πάντα καπιταλιστική"
    και κατσαπλιαδικη
    και Χ.Ο. του κερατα....

    και εγώ ελπίζω μαζί σου, αν και ομολογώ πως το καλάθι ειναι μικρό

    Το "να πεσουν οι τιμες" ειναι μια κουβεντα, αλλα (ομολογουμενως και περα απο λαμογιες) με αυτα τα χρηματα που χρειαζονται για μεταφορες, ΔΕΗ και νοικια, περαιώσεις και ΙΚΑ (αλλος στιχος! διατελώ εν εμπνευσει) χλωμο το βλεπω γενικότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πατατοσυμβολικοπροφητικό καθότι τα λέει στη Λιάνα
    http://www.youtube.com/watch?v=Bc9_eslt6WY

    Για Μπαμπινιώτη μην ξεχνάμε και αυτά που έβγαλε το wikileaks:
    http://www.antikry.com/2012/03/wikileaks_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ουπς λαθος, δεν είναι η Λιάνα
    (νομίζω οτι υπάρχει και 1 με τη Λιάνα μα δεν το βρίσκω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτη ειναι η Πιπιλη
    H Λιανα κανει την εκφωνηση απο το στουντιο!! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir