Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2013

Κίτρινη Κάρτα


Τι είπε τέλος πάντων ο Κουράκης; 

Τίποτα το ιδιαίτερο, ανάφερε απλά αυτά που κάνει ήδη ο "ισχυρός" πυρήνας της ισχυρής και καπιταλιστικότατης ΕΕ  (πχ απ όσο ξέρω: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία,  Ολλανδία, Ην. Βασίλειο) αλλά και οι ΗΠΑ ως καλό παράδειγμα. Για την ακρίβεια:
Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία. Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία. Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου
Πρέπει να σας πω ότι αυτή η λύση δεν είναι καινοφανής, δεν την ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολλές αστικές δημοκρατίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μισθοδοτούν τους κληρικούς. Πιο συγκεκριμένα, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία) δεν τους μισθοδοτούν διόλου, έχουν όμως επιβάλει τον λεγόμενο "εκκλησιαστικό φόρο' που τον καταβάλλουν οι δεδηλωμένοι πιστοί και τον αποδίδει το κράτος στις αντίστοιχες Εκκλησίες. Πρέπει να σας πω ότι η Αγγλία περιορίζεται αποκλειστικώς και μόνο στο να συντηρεί με κρατική δαπάνη τους ναούς που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά μνημεία. Στη δε Γαλλία όχι μόνον δεν μισθοδοτούνται οι κληρικοί, αλλά και η πάσης φύσεως επιχορήγηση προς τις Εκκλησίες απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα 

Ο άνθρωπος είπε λοιπόν τααυτονόητα που ισχύουν σε μια δημοκρατία "δυτικού" τύπου από αυτές που μας αρέσουν γιατί "ανήκομεν εις την Δύσιν" και όλα τα σχετικά. Δεν ειναι καινούργιο άλλωστε. Υπάρχει στο πρόγραμμα του Συριζα, υπάρχει στο πρόγραμμα του ΚΚΕ, υπάρχει στο προόγραμμα των Οικολόγων, υπάρχει στο πρόγραμμα της ΔημΑρ και υπήρχε (;) και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και πιθανόν και αλλού.

Πρόγραμμα ΔημΑρ


Η αντίδραση της ΝΔ ήταν άμεση και -κατά τα γνωστά- παντελώς ηλίθια, φτιαγμένη για τις θέουσες θείτσες και όχι για όποιον νογάει πέντε πράγματα (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=495205http://www.tovima.gr/society/article/?aid=495205):

Πρώτον, αναφέρει ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%. Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του. 
(.......)

Δεύτερον, ζητά την φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ' αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί.
(...)
Η ΝΔ ζητά από το πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει: «Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον "ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ", τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας; 
κτλ κτλ

Ερωτώνται οι της ΝΔ αν νομίζουν:
α) πως τώρα δεν πληρώνουμε φόρο για την εκκλησία, ή ακόμα καλύτερα αν γνωρίζει πως οι κληρικοι πληρώνονται ήδη από τους φόρους μας. Αν το γνωρίζει λοιπόν είναι ψεύτης. Αν δεν το γνωρίζει είναι άσχετος. Διαλέχτε και πείτε μας.
β) αν νογάει τη διαφορά των χαρατσιών που βάζουν οι ίδιοι με την εθελοντική εισφορά κάποιου που θέλει να έχει εκκλησία στην γειτονιά του
γ) Δεν έχει να κάνει με προσωπικά δεδομένα και τέτοια, όταν ο ίδιος ο πολίτης καλείται να πληρώσει όχι επειδή είναι χριστιανός αλλά επειδή "επιθυμώ να ενισχύσω την Εκκλησία της Ελλάδος ΑΕ με ποσο το οποίο ..."κτλ κτλ, κατι σαν ένα σύγχρονο παγκάρι δηλαδή.
δ) Θυμηθήκαμε την ...Τουρκοκρατία και την συγκρίναμε με το....Στάλιν! Και όλα αυτά ενω θυμόμαστε καλά πόσο πολίτης β' κατηγορίας νιώθει όποιος δεν είναι ΧΟ στην Ελλάδα σημερα, καθώς και τις σχετικές ευρωκαταδίκες που έχουμε φάει


Πολύ λογικά μετά έπεσε όλη η ...αφασική δεξιά να μας φάει. Και καλά απο ΑνεξΕλ και ΧΑ δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Εντυπωσιαστήκαμε μάλιστα που η ΧΑ έφτιαξε και σχετική ανακοινωση με περιεχόμενο πάνω από πέντε λέξεις που καταδικάζει την κομματική επιχορήγηση. Αν την παίρνουν οι άλλοι βεβαίως.

Συνέχεια της ξεφτίλας η κατάπτυστη ανακοινωση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επί Βενιζέλου γίνεται δεξιοτερο της (ακρο)δεξιάς, ακόμα και στα "ασφαλή" θέματα. Προς το παρόν η ΔημΑρ φαίνεται να παίζει καλή άμυνα κάνοντας κυρίως την πάπια, και καπου εκεί το ζήτημα θα μπορούσε να θεωρηθεί λήξαν έχοντας καταγράψει τον Σύριζα στην (καπιταλιστική και φιλελεύθερη) πρόοδο, την ΝΔ σαν ...χίτες ή κατι τέτοιο, το ΠΑΣΟΚ σαν συντηρηση του ΚΕΡΑΤΑ κτλ, κάτι το οποίο οι πολίτες θα θυμόντουσαν όταν αρχιζαν να έρχονται τα νέα χαράτσια, βγαίνει ο Συριζας και αφενός λέει πως ο Κουράκης μίλαγε προσωπικά (προφανώς), πως δεν ειναι συριζικές θέσεις αυτά (ψέμα, εκτός και αν εννοούν πως ούτε εθελοντική εισφορά δεν  δίνουμε στους παπάδες:"...η επίσημη θέση του κόμματος είναι ο διάλογος για τον εκσυγχρονισμό των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας ενώ η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, όπως τόνισε  ίδιος, θα είναι επωφελείς και για τα δύο μέρη.  Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν μπορέσει να την αξιοποιήσει με επάρκεια η Εκκλησία θα μπορεί να πληρώνει τον κλήρο.") και πως τέλος πάντων:

Όσον αφορά τη δήλωση Τάσου Κουράκη για επιβολή φορολογίας στους Χριστιανούς για τη μισθοδοσία των κληρικών σημείωσε ότι «το κράτος αυτή τη στιγμή πρέπει να καλύπτει τους μισθούς των ιερωμένων».
«Η Εκκλησία συγκεντρώνει χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς. Το μήνυμά της είναι παράλληλο με αυτό της Αριστεράς» εξήγησε.


Καπου εδώ εμείς οι νέοι, μη ξύστες, ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάλληλοι του ιδ. τομέα και ουχι βολεμένοι, αριστεροί, φιλελεύθεροι, καπιταλιστές, κομμουνιστές και δεν ξέρω τι άλλο, που τους το ρίξαμε την τελευταία (και όχι μόνο) φορά,  σηκώνουμε τα χέρια και ρίχνουμε κίτρινη κάρτα. Στο επόμενο μην τον είδατε τον Παναή.


Μπορώ να κατανοήσω το μασάζ που κανει εσχάτως ο Σύριζα στις θέσεις του. Καποια ζητήματα έτσι και αλλιώς ειναι μη-ζητήματα εδώ που είμαστε και το κρίσιμο δεν ειναι τόσο το τί θα κάνει ο οποιος σύριζα όταν ανέβει στην εξουσία αλλά πως θα πέσει αυτο το ημιφεουδαρχικο ανάλγητο νδπασοκικό σύστημα διαιώνισης της ανομίας. Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία άλλωστε δεν μπορείς να κάνεις το Γκιουλέκα μόνος σου. Και συμμαχίες θα αναζητήσεις, και υποχωρήσεις θα κάνεις κτλ. (αν και αρχίζει όντως να το παρακάνει ακολουθώντας τη λογική πως ότι και να ζητάει ο καθείς ειναι δίκαιο). Αλλά το ζήτημα χωρισμού εκκλησίας κράτους πέρα από το ιδεολογικό του πράγματος (αριστερά, φιλελευθερισμός αλλά και ρεαλιστικός καπιταλισμός) έχει να κάνει και με τις αιτίες που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Ενας λόγος που η Ελλάδα παραμένει ένα αυτοαναφορικό υδροκέφαλο κράτος με ρατσιστές (κατά κύριο λόγο) και ιδιώτες πολίτες είναι ο σφιχτός εναγκαλισμός της Εκκλησίας με την κρατική εξουσία και αν δεν καταφέρουμε ούτε τώρα να ξεμπερδεψουμε με αυτόν δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ

12 σχόλια:

  1. η φοβερή μέθοδος του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδείξει ότι δεν είναι το νέο ΠΑΣΟΚ του 81 είναι να μας αποδείξει ότι είναι το νέο ΠΑΣΟΚ του 2009

    μπράβο μαλάκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΝΔ αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία, μιλάει πλέον με επιχειρήματα παιδικής χαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως να σημειώσουμε κανά δυο ανακρίβειες στο όλο πλαίσιο (μπας κι αλλάξεις γνώμη για την κίτρινη κάρτα), αιρετικά πάντα:
    α) η εγγύηση μισθοδοσίας είναι μόνο για το μεσοδιάστημα που θα γίνεται ο μεγάλος διάλογος για το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, και είναι λογικό μέχρι τις τελικές αποφάσεις, νόμους κλπ και σχετικές ρυθμίσεις.
    β) Ο διάλογος πρέπει να είναι μακροχρόνιος, ουχί σύντομος και απλός, χωρίς τεχνητές εντάσεις
    γ) Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ήταν χειρότερη από εκείνη της Χρυσής Αυγής αν το δεις από πολιτική σκοπιά
    δ)κάποιος έπρεπε να κάνει την επίθεση, να θέσει ξανά το ζήτημα (δεν μπορείς να δίνεις κίτρινη κάρτα σε εκείνον που εκτελεί πέναλτι), αλλά στον αμυνόμενο που έκανε το φάουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @πανος
    Ναι αλλα στο χαμηλωμα του επιπέδου έχει πλέον οξύ ανταγωνισμό!

    @δειμος

    α) χμμμμ διαφωνω, αλλα τελος πάντων
    β) γιατι; Απλο ειναι: Σας κοβω το μισθο, κοψτε το λαιμο σας
    γ) ειπα ηδη πως ειναι καταπτυστη
    δ) κιτρινη κάρτα στον Τσίπρα και στον Παππα που κλάδεψαν τον Κουράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, ρε φίλε, όσο και να συμφωνώ, στην ουσία υιοθετείς αυτό που λένε οι φιλελεύθεροι για τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν είναι τόσο απλό τόσους ανθρώπους να τους κόβεις το μισθό από τη μια μέρα στην άλλη (όσο και να το θέλω), εντείνεις μία κοινωνική άσχημη κατάσταση και μάλιστα θα την ντύσεις με ιδεολογικά προσχήματα και θρησκευτικά (που ξέρεις ότι μόνο κοινωνική συναίνεση δε θα βγάλουν). Δε φτάνει μόνο η ιδεολογική συνέπεια, χρειάζεται και κοινωνική συναίνεση για να κάνεις αυτό το μεγάλο βήμα. Το κλίμα ήδη το δυναμιτίζει η ανακοίνωση της ΝΔ (σκέψου τι θα κάνει αν κόψεις από τη μια μέρα στην άλλη, ως κυβέρνηση, τον κληρικό μισθό, ειδικά όταν είδαμε το λαϊκισμό της στο ζήτημα των ταυτοτήτων). Ακόμα και το ΚΚΕ θα αντιδράσει και δε θα συμφωνεί (όπως με τις ταυτότητες, αν και ήταν δικό του πάγιο αίτημα).

      Διαγραφή
  5. Αχεμ. Ενας δημοσιος υπάλληλος δυνάμει εκτελει, καλά ή όχι, μια εργασια προς το κοινωνικο σύνολο. Αδυνατω να συλλαβω το αντικειμενο της εργασιας προς το κοινωνικο συνολο που κανει ο παπάς.

    Οι καθολικοι ιερεις δεν μισθωδοτούνται απο τον κρατικο κορβανα. Οι μουφτηδες ναι. go figure.

    Λαϊκισμο αντίπαλο θα εχεις έτσι και αλλιως. Αν περιμενεις να "παρουμε" την εξουσια και να μην τρεξει καστανο πλανασσαι πλανην οικτραν.

    Κοινωνική συναίνεση μπορείς να έχεις αύριο αν επιστρέψεις το ποσό που γλιτώνεις σε επιδόματα, ή μειώσεις το ΦΠΑ ή κάτι αντίστοιχο
    Για το ΚΚΕ: δεν σχολιαζω πλεον τα της "υπερβατικής αριστεράς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/1/13 15:27

    Νταξ έχει καταντήσει κουραστικό το παιχνίδι συριζα-ΝΔ. Ρε πούστη μου, ο της "ριζοσπαστικής" Αριστεράς πήγε και έδωσε ομιλία μπροστά σε ΔΙΣεκατομμυριούχους και εμείς ακόμα κοιτάμε το δεντράκι, ποιο δεντράκι, το βλαστάρι, που λέγεται Εκκλησία (και σχέσεις με κράτος). Ο σύριζας κατάλαβε ότι δεν θα παίξει μπάλα μακροπρόθεσμα αν δεν πάρει και το ορθόδοξο ελληνοχουνταριό της (παραδοσιακά) λαϊκής δεξιάς αν δεν κάνει άνοιγμα στην Εκκλησία.΄Σύμφωνοι. Όταν όμως κάνει ανοίγματα σε Αμερική και λέει ότι τα μνημόνια ήταν αποτέλεσμα "λανθασμένου πολ/στη" (γαμώ την παναγία μου) σε ποιους κάνει άνοιγμα?!!!!

    Τις συμπάθειές μου. Καιρό είχα να αφήσω σχόλιο εδωπαδα.

    Oblivion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιο 2013;

    Ευτυχισμένο μεσαίωνα να έχουμε!!

    Και μιας και έχουμε μεσαίωνα γιατί δε βγαίνουμε με τους πυρσούς στους δρόμους να κάψουμε τίποτα επειδή δεν περνάει αυτό που θέλουν οι άθεοι;
    Κάτι παρόμοιο με αυτό που είχε γίνει με τις ταυτότητες κάποτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άντε να γράψω σοβαρά (μπρρρρρρ στα μούτρα σου)

    Λοιπόν:
    ο Άρης έλεγε του παπά σας να του δίνετε το δίκιο του...οκ λοιπον...ας ξεκινήσουμε απο εκεί σαν αφετηρία

    ποιός να το δίνει;
    η τοπική κοινότητα...γιατί άμα εσύ θες παπά να σε θάψει τότε να τον πληρώνεις...άμα θες παπά κάθε κυριακή, τότε επίσης να τον πληρώνεις...εγώ λοιπόν αν και άθεος και αναρχοκομμούνι έστω να πληρώνω στα δημοτικά τέλη ένα ποσό για τον παπά του χωριού μου/γειτονιάς μου...που μπορεί να είναι ο παπα-μπάμπης που πίνουμε μαζί τσίπουρο στο καφενείο, παίζουμε (παίζαμε) με τα παιδιά του μπάσκετ κλπ...

    ----------------παρένθεσις----------------
    αυτά βέβαια τα έλεγε ο Άρης γιατί έβλεπε κάτι παπάδες με το ένα πόδι στο μνήμα, γιατί άμα πεις του Έλληνα θα δώσεις τόσα για τον παπά που ζει εδώ δίπλα σου και ψωμολυσσάει, θα φρίξει και θα τον πιάσουν οι τσιγκουνιές σου ..άμα του το χώσεις μέσα σε κάτι άλλους φόρους και του πεις ότι είναι για κάτι άυλο και του βάλεις 5 φιοριτούρες (για την εκκλησία που βοήθησε στο 21), τότε πάει σαν βόδι που είναι και τα δίνει και λέει ευχαριστώ...γιατί τέτοιο μαλάκα λαό έχουμε...με χάντρες και καθρεφτάκια πρέπει να τον αντιμετωπίζεις ακόμη
    ----------κλείνει η παρενθεση----------------

    οκ λοιπόν τον τοπικό παπά...
    γιατί όμως να πληρώνω τα έξοδα συντήρησης ενός ολόκληρου υδροκέφαλου μηχανισμού με χουντικούς διαβαστερούς επισκόπους, με αρχιμανδρίτες με λιμουζίνες, με άμφια 8 χιλιάδω ευρώ και όλο το χάλι; οι οποίοι μου σπάνε και το πέος;

    δλδ τι είναι ο παπάς και χρειάζεται διευθυντή για να αποδώσει;
    υπάλληλος σε εταιρεία;
    ένα γαμημένο μάνουαλ έχουν όλοι (ίδιο) και κάνουν 5 στάνταρ πράγματα...δλδ τον διευθυντή ΤΙ τον θέλουν;
    θα τους μάθει νέες μεθόδους για την εξόδιο ακολουθία;
    θα οργανώσει καλύτερα την παραγωγή και θα κρατάει η λειτουργία την μισή ώρα;
    πλάκα με κάνεις;
    που κολλάει ο παπάς με λοφίο στην αποστολή της εκκλησίας;
    γιατί να υπάρχει και να τον πληρώνω ΕΓΩ;
    (βγήκε ο Βενιζέλος απο μέσα μου τώρα με αυτό το ΕΓΩ)

    δεν θέλω ρε

    οπότε ας κόψουμε πρώτα τις εκκλησιαστικές ΜΚΟ που στέλνουν πρόστυχα εσώρουχα στους λιμοκτονούντες ή αφήνουν τα φαγητά να σαπίζουν (και όλα αυτά με τα λεφτά του μαλάκα), μετά να κόψουμε όλες τις επιχορηγήσεις και απαλλαγές, τις μισθοδοσίες σε οποιονδήποτε ανώτερο του μάχιμου παπά και τότε ίσως να δεχτώ να τον πληρώνουμε τον έρμο τον παπά ...είτε σε τοπικό επίπεδο (καλύτερα) είτε σε κεντρικό (κομάτια να γίνει)...αλλά αλληλεγγύες αποστολές, αρχιμανδριταίοι και λοιποί κατεργαραίοι τον πούλο...

    και δεν κατάλαβα την λογική που λέει ότι άμα τους πειράξουμε τα λεφτά θα πρέπει να τους δώσουμε πίσω την (όποια) περιουσία έχουν δώσει στο κράτος

    δλδ στους ομολογιούχους που τους πειράξαμε τα λεφτά, τι δώσαμε;
    στα ταμεία που τους πειράξαμε τα λεφτά, τι δώσαμε;
    στους εργαζόμενους που τους πειράξαμε τα λεφτά, τι δώσαμε;
    στους συνταξιούχους που τους πειράξαμε τα λεφτά, τι δώσαμε;

    δλδ τι είναι η εκκλησία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Oblivion
    Η κουβεντα δεν ειναι κακο, ειδικα αμα ακομα και οι καπιταλες του ΔΝΤ δεν σε βγαζουν φαουλ. Δεν ειμαστε μονοι μας στο συμπαν

    @Προεδρος ΑΠΙ
    Το αστειο ειναι πως τοτε ο Μπενι ηταν κατά της μη αναγραφης του θρησκευματος.

    @διον
    Ορθως τα λεγεις, με την προσθηκη οι μισθοι του ιερατειου απο το '45 (τυχαιο; μπαααα) και πέρα που μισθοδοτείται απο το κράτος πατσίζουν για όσες περιουσίες της εκκλησίας θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βγήκε λοιπόν και ο Αμβρόσιος και το καθάρισε το θέμα...και ερωτώ: γιατί εγώ πρέπει να συντηρώ έναν μηχανισμό που δεν έχει ξυρίσει ακόμα έναν τύπο που εξάρει την δράση ενός ψυχρού δολοφόνου;
    (πολύ χριστιανικό, indeed)

    Μικρά χαριτωμένα ενσταντανέ του νεκρού καθάρματος:

    "Παρετήρησα ότι αστυφύλακες έδερναν έναν νεαρό. Ξαφνικά αυτός κατόρθωσε να αποσπασθεί από τους αστυφύλακες. Τότε ο Ντερτιλής, που μόλις είχε αντιληφθεί το επεισόδιο, έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφό του και πυροβόλησε χωρίς να πολυσκεφθεί.
    Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο. Έμεινε επί τόπου ακριβώς στην διασταύρωση Πατησίων και Στουρνάρα, προς την πλευρά της Ομόνοιας. Εγώ φαντάστηκα ότι του έριξε στα πόδια και περίμενα να κινηθεί. Όταν όμως είδα να σχηματίζεται μια λίμνη από αίμα και μια μικρή άσπρη λιμνούλα από μυαλά, κατάλαβα ότι τον πυροβόλησε στο κεφάλι και ήταν ήδη νεκρός. Μετά, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και κτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε “με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι"
    (...)
    Ο ίδιος έδινε διαταγές με το περίστροφο στο χέρι λέγοντας: “Βαράτε στο ψαχνό, πέντε παληόπαιδα θα μας κάνουν ό,τι θέλουν;”
    (...)
    ...μόλις κατέβηκε ο Ντερτιλής έτρεξαν οι Χωροφύλακες και τον υποδέχτηκαν. Αυτός όμως τους είπε, σαν να τους μάλωνε, “τι φοβάστε ρε; Βαράτε στο ψαχνό, εγώ έκανα την αρχή.”.
    (...)
    κατά την διάρκεια των γεγονότων του Πολυτεχνείου ο Ντερτιλής έλεγε συνεχώς σε όποιον συναντούσε, “βαράτε στο ψαχνό”. Έλεγε ακόμη σε μερικούς άλλους ότι: “Όταν δείτε τέσσερα, άτομα τον έναν να τον σκοτώνετε και τους τρεις να τους βάζετε στο καμιόνι”.».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir