Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 08, 2013

Οι πραγματικοι λογοι για τους οποιους θα επιτεθει η Αμερικη στη Συρια

..ειναι κατι που αγνοώ!

Απλα βαρέθηκα να διαβαζω και να ακουω ξερολίστικες χαζομάρες απο διαφορους παντογνωσιολόγους τε και ξερόλες της διπλανής πόρτας έως και ημιδιάσημους τηλεορασοφωστήρες, οποτε σκέφτηκα να γράψω την γνώμη μου για το θέμα χωρίς να το παίζω ειδήμονας.

(Και να συμφωνούσαν μεταξύ τους να παει στο καλό, εδώ ο καθένας λέει ότι θέλει. Ας βοηθήσουμε λίγο λοιπόν γενικά:)


  • Η λεξη δημοκρατία, με την δυτική έννοια του όρου είναι περίπου άγνωστη σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες. Γενικώς τα καθεστώτα ειναι απολυταρχικά και οι αντιπολιτευαμενοι ειναι ομοιως απολυταρχικοί απο την ανάποδη. Η αραβική άνοιξη ήρθε μεν απο ....τον πόθο του κόσμου για δημοκρατία, δικαιώματα και τα λοιπά, αλλά με τα ευχολόγια δεν κάνεις σούπα, πόσο μάλλον κυβέρνηση. Εδώ εμεις που είμεθα ακόμα ευρωπαϊκη χώρα και μελος της ΕΕ και όλα τα σχετικά είμαστε τίγκα στους θρησκοληπτους ταλιμπάν, οι οποίοι μας κυβερνάνε κιολας, δεν θα έχουν τέτοιους χώρες οι οποίες σπανίως αφέθηκαν "να κυβερνηθούν μόνες τους"; Επίσης να θυμηθούμε πως πολλές έννοιες της δυτικής δημοκρατίας σιγά σιγά κουρεύονται στις δυτικές δημοκρατίες.

  • Γενικώς καταπως φαινεται οι πιο πολλές αραβικές χώρες ειναι μπλεγμένες σε έναν χαμό μεταξύ στρατόκαυλων φασιστών και θρησκόληπτων φασιστών.  Καποιος νορμάλ δυτικός θα ήταν επιεικώς μουρλός για να βάλει το χέρι του εκεί μέσα. Το προηγούμενο με τους ταλιμπαν που ισχυροποίησαν οι ΗΠΑ για να φάνε τα κουμμούνια και μετά τους έσκασε στα μούτρα ο Μπιν Λάντεν ειναι αρκετο για να δώσει λίγο φρένο στην όλη αναλυση περι τιμιως αγωνιζόμενων αγωνιστών και όλα τα σχετικά. Το οτι οι πιο πολλοι ταλιμπαν κατάγονται, εξοπλίζονται και ξεκουράζονται στο Βασιλικό Θεοκρατικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας στο οποίο γίνονται κάθε χρονο περιπου 80 αποκεφαλισμοι (για αδικήματα τύπου κλοπή, μοιχεία και άλλα τετοια ....χριστιανικά) υπο του δικαίου της... Σαρίας δεν πρέπει να μας διαφεύγει, απλα δείχνει ποσο κουλουβάχατο δυνητικά μπορεί να γίνει η περιοχή.

  • Τα είχε δει τα σκαμπρόζικα η Δύση απο την εποχή της Λιβύης την οποία πολύ θα ήθελε και θα είχε αφήσει στην ησυχία της αν ήταν καμια μικρή μπανανία της Λ. Αμερικής ή έστω αν άνηκε στην κεντρική Αφρική. Η γειτνίαση με την Ευρώπη και το ξεβράκωμα που έφαγαν οι δυτικοι ηγέτες (οταν αποκύρηξαν τον μέχρι πρότινος φίλο τους Καντάφι όταν ...ενημερώθηκαν πως χάνει. Μολις ανακάλυψαν πως ....κερδίζει και πως με τη στάση τους είχαν μόλις κάνει έναν νέο εχθρο, ε τι να κάνουν μπούκαραν μέσα)

  • Οταν διαβάζετε ανάλυση που ξεκινάει με το ότι ...διατάζει τις ΗΠΑ το ...Ισραήλ (σαν να λέμε η Κούβα την ....Κίνα) σταματήστε να διαβάζετε το άρθρο μπας και σώσετε κανενα εγκεφαλικό κύτταρο. Το Ισραηλ ειναι οντως πανοπλο (αν και η αποδοτικότητα των οπλων του πλεον δεν μπορει να ειναι αποφασιστική, βλ. Λίβανο και Χεζμπολάχ) αλλά ειναι κράτος -πελάτης, το μακρύ χέρι των ΗΠΑ στην περιοχη. Αν καποιος κουμαντάρει, αυτός προφανώς ειναι ο δυνατος της υποθεσης, κοινώς οι ΗΠΑ. Τωρα θα μου πεiτε πως ενδεχεται να μας κανουν καμια σκατιά οι Εβραιοι δρώντας μονομερώς μιας και το έχουν ξανακάνει. Ε, και μεις ειμαστε οικονομική αποικία αλλά αμα κάνετε καμια μαλακία και βγάλετε τον Μιχαλολιάκο (εμ εδώ βγάλατε τον Σαμαρά, όλα τα περιμένω απο εσάς) να δείτε για πότε θα την κάνουμε εμεις την μαλακία. Το παρανοϊκο μερικών καταστάσεων ή έστω (πιο διπλωματικά) το τί θεωρεί η καθε κρατική οντότητα ως αναγκαίο, ζωτικό χώρο και όλα τα σχετικά δεν αναιρεί τον καταμερισμό ισχύος. Μπορεί δηλαδή ο Καρατζαφέρης να ονειρευοταν την κόκκινη Μηλιά και μπορεί αν έβγαινε να το έπαιζε κιολας (λεμε τωρα) , αλλα αυτο δεν σημαίνει ομως πως ούτε θα του έβγαινε ούτε και πως θα μας στήριζε κανένας. ΟΚ;

  • Φροντιστήριο πραγματικότητας το σχετικό (με την Λιβύη, αλλα ο τύπος γράφει σαν τον.... Θουκιδίδη, η αναλυση του στέκει για όλες τις σχετικές περιπτώσεις :) ) ποστ του latecomer εδω απο το οποίο τσιμπάω την αγαπημένη μου παράγραφο:

Κάθε φορά που η διεθνής κοινότητα αποφασίζει να επέμβει σε εσωτερικές διαμάχες βάζει στο κεφάλι της έναν τόνο μπελάδες . Γι' αυτό είθισται τα λοιπά κράτη να κάνουνε τους Κινέζους (σ.σ. η ομοιότητα με την αποχή της Κίνας στην σχετική ψηφοφορία δεν θα μπορούσε παρά να είναι εντελώς συμπτωματική) και να αφήσουνε τους ντόπιους να βγάλουνε τα μάτια τους ήσυχα κι ωραία. Για να πω την ταπεινή μου άποψη, οι Ευρωπαίοι αναγκαστήκαμε να ανακατευτούμε επειδή η Λιβύη είναι άβολα κοντά μας. Εάν λοιπόν ο Καντάφι ήτανε ένας τυραννίσκος στην υποσαχάρια Αφρική το πιο πιθανό θα ήτανε να τον αφήναμε να κάνει τη δουλειά του (όπως άλλωστε και τον Μουγκάμπε και τον κάθε Μουγκάμπε). Έλα όμως που και κοντά μας είναι και η τηλεόραση μας φέρνει συχνά-πυκνά εικόνες από κει και θυμόμαστε λίγο και τι έγινε κάτω από τη μύτη μας στη Σερμπρένιτσα (καλά, οι Έλληνες δεν το πολυθυμόμαστε γιατί πηγαίναμε τους Σέρβους τότε) και μας λούζει κι ένας κρύος ιδρώτας. Επειδή άρχισα και παρεκκλίνω, για τον έναν ή τον άλλον λόγο η διεθνής κοινότητα δεν έχει την επιλογή να κάνει τους Κινέζους. 

Αν βάλεις στην εξίσωση λοιπον το γεγονός πως οι σχεσεις των Δυτικών με τους Αραβες (σαν λαότητα) δεν ειναι και οι καλύτερες δυνατές, αν προσθέσεις και δυο πρέζες ταλιμπανέζικης αποτυχίας σε Ιρακ και Αφγανιστάν οι προοπτικές για τους δυτικούς δεν ειναι και οι καλύτερες δυνατές αν μπουν στην Συρία. Προφανως δεν τίθεται θέμα νικητή (εκτος και αν αρχίσουμε να κοροϊδευομαστε οπως εκανε ο Θεος υπουργός τύπου του Σαντάμ) αλλά ζήτημα τελικής ωφέλειας. Αν δηλαδή ο επεμβαίνων έχει να κερδίσει κατι. Και εδώ ειναι ο καυγάς.


  • Οντως εκει κάτω γίνεται κουλουβάχατο, το είδαμε και στη Λιβύη άλλωστε. Οι αντικαθεστωτικοί ταλιμπανέζοι εξοπλίζονται απο τους δυτικοί, κάνουν το practice τους πολεμώντας και ρίχνοντας (;) τελικά το καθεστώς και ενδεχεται μετά απο 2-3 χρόνια είτε να φτιαξουν ένα ακόμα ταλιμπανικό κράτος όπως ειναι η Σαουδική Αραβία ή όπως πήγε να γίνει η Αίγυπτος, είτε να ρίξουν πάλι κανα αεροπλάνο σε κανα εμπορικό κέντρο και οι αμερικάνοι να ψάχνονται.

  • Θα μου πείτε τωρα πως το παίζω έξυπνος εγω και πουλάω μαγκιά και εξωτερικη πολιτικη, οι κυβερνώντες της Δύσης δεν τα ξέρουν αυτά; Γιατί πάνε να την πατήσουν πάλι; Προφανώς και τα ξέρουν και τα φοβούνται, αλλά τι να κάνουν που την ξαναπάτησαν όπως με τον Καντάφι. Εκει που περίμεναν να πέσει ο Ασαντ και εκτέθηκαν, αυτός άρχισε να ...κερδιζει μιας και κρατώντας την κρατική του δομή και έχοντας τη στήριξη κρατών (οπως η Ρωσία πχ) μπορούσε να συνεχίσει να εξοπλίζεται ενώ οι αντικαθεστωτικοί κατσαπλιάδες προφανώς έβρισκαν υλικό πιο δύσκολα. Αν σας αρέσουν οι αναλογίες κάπως έτσι την "πάτησαν" και με μας και μας έκαναν ....χώρα με την ναυμαχία στο Ναυαρινο (με εξτρα μπονους α) τα δανεια τα οποια τους χρωσταγαμε και β) πως η Ελλάδα έγινε βρετανικό προτεκτοράτο για ~150 χρόνια. Επειδή όμως η πολιτική επεμβάσεων σε κυρίαρχα κράτη ειναι ολίγον τι ......κουλουβάχατα ας μην ξεχνάμε πως ο Βρετανός ναύαρχος....τιμωρήθηκε αμα τη επιστροφή του )

  • Το πιο μπαζοεπιχείρημα κατά της επέμβασης στην Συρία ειναι της ηθικολογίας που επαναλαμβάνεται στερεότυπα και κεντρικό του μαντρα ειναι το "Φταινε οι Αμερικάνοι". Τοσο καιρό φταίγανε οι αμερικάνοι επειδή αφηναν τον Ασαντ να δολοφονει το λαο του. Τωρα φταίνε επειδή θα κάνουν ντου στον Ασαντ, πιασ'τ'αυγό και κούρευτο. Συνήθως ο χρησιμοποιών το επιχείρημα αυτό φτιάχνει μια δικιά του λίστα απο χώρες που ΔΕΝ εχουν επέμβει οι αμερικάνοι και τους λέει να κανουν ντου εκει. Προφανώς μολις κάνουν ντου σε κάποια χώρα εκεί θα διαμαρτυρηθεί και θα δώσει μια νέα λίστα με χώρες που θα πρέπει να κάνουν ντου οι αμερικάνοι απο την οποία λίστα θα απουσιάζει η παρούσα χώρα κ.ο.κ. (αυτό συνέβηκε όντως στην Λιβύη και έβγαλε το γέλιο του) Καποτε πρέπει να αποφασίσουμε αν θελουμε τελικά να κάνουν ντου οι αμερικάνοι γενικώς ή όχι.

  • ΟΚ το έχουμε εμπεδώσει πως οι ΗΠΑ ειναι ο παγκόσμιος κουμανταδόρος αλλά πρέπει κάποτε να καταλάβουν κάποιοι πως άλλο ΝΑΤΟ άλλο ΟΗΕ. Αλλο μια μονομερής επέμβαση απο ΗΠΑ και Γαλλία (πχ) , αλλο μια συμμαχική ΝΑΤΟϊκή και προφανώς άλλο μια επέμβαση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ο οποίος επίσημα αντιπροσωπεύει τον πλανήτη ή έστω λίγο πιο ρεαλιστικά τα αντικρουόμενα συμφέροντα των παγκόσμιων παικτών των μονιμων μελών του Σ.Α.

  • Τι άλλο; Α τα χημικά. Προφανώς δεν είναι ανόητο το επιχείρημα "γιατι να ρίξει χημικά ο Ασαντ αφού κέρδιζε;", αλλα καλο ειναι να μην ξεχνάμε πως σε μερικούς ανθρωπους η κοινή λογική δεν ειναι το πρωτεύον χαρακτηριστικό τους. Ειδικά και ιδιαίτερα οι απολυτοι άρχοντες έχουν την τάση να το χάνουν απο ένα σημείο και μετα. Αυτο δεν σημαινει πως πιστευω πως τα χημικά τα έριξε ο Ασαντ, σημαινει πως τίποτε δεν αποκλείεται. Και καπου εδω πρεπει να ρωτήσω αυτο που έχω ξαναρωτήσει και τοτε με την Λιβύη. Εγώ ειμαι κατα των ξενων επεμβάσεων, και χωρίς λίστες με "άλλες χώρες". Αλλα υπενθυμίζω πως η Συρία ειναι σχετικά κοντά μας. Μένουμε κατά των επεμβάσεων αν έρθουν στην Ευρώπη 5 εκατομμύρια μετανάστες λόγω πολέμου; Μενουμε κατά των επεμβάσεων αν σκασουν ΠΟΛΛΑ (και όταν λέμε πολλά μιλάμε για δυνητικά εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς) χημικα; Αν σκάσουν .....πυρηνικά; Αν γενικευτεί κανας πόλεμος και ανακατευτούν Τουρκία, Ισραήλ, Λίβανος, Αίγυπτος και αλλοι; Αν....;
Αν είμαστε υπερ των επεμβάσεων, σε τι προσδοκάμε ως κέρδος απο την επέμβασή μας; Ποια ειναι η δικαιολογία μας; Προφανως δεν μπορεί να ειναι η χρήση χημικών γενικώς και γενικά μιας και ακόμα κανεις δεν ξέρει απο που στο καλό ριχτήκανε. Η ειναι απλα η ανάγκη να γίνουμε κολαούζοι των ΗΠΑ όπως έδειξε ο απαράδεκτος Βενιζέλος ο οποίος έχοντας μεινει απο εσωτερικά ερείσματα κυνηγά τα εξωτερικά, προκαταλαμβάνοντας όχι μονο τον ....ΟΗΕ αλλά ακόμα και το ...ΝΑΤΟ; Τοση δίψα για αίμα πια;

Καπου εδώ φαντάζομαι πως ο αναγνώστης βαριέται και λεει "Παράτα μας ρε Ζαφοντα, ας πάνε στρατεύματα του ΟΗΕ να τους χωρίσουν και να κάνουν εκλογές και να κόψουν το λαιμό τους." Ωραιο σχεδιο, αγγελικά πλασμένο. Και ποια χώρα θα στείλει τους φαντάρους της στο καμίνι; Και ποιοι θα κάνουν εκλογές; (βλ πρώτη κουκκίδα) και τι θα γίνει αν το αποτέλεσμα των εκλογών φέρει τον.... Μπιν Λάντεν 2;

Ου μπλέξεις λέγεται η καλύτερη δυνατή πολιτική για την Μέση Ανατολή, αλλά οι παντογνώστες που λέγαμε στην αρχή δεν το έχουν πιάσει ακόμα.


Υ.Γ.: Διαβάστε τα σχετικά μου ποστ για την Λιβύη διατί όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν (εδώ και εδώ)

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/9/13 18:21

    Κανά μήνα επέμβαση, για "ξεμούδιασμα" και να τονίσουν την παρουσία τους στην περιοχή, χωρίς να υπάρξουν τελικά ξεκαθαρίσματα, γιατί δεν συμφέρει, δεν γίνεται.

    Εμείς έπρεπε να δείξουμε κάποιο "ενδιαφέρον" για την ειρήνη και την δημοκρατία, υποθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πόλεμος κάνει καλό στην οικονομία, και τα συμφέροντα με τον καιρό αλλάζουν, οπότε εκεί που κάποτε μια κυβέρνηση ήταν φίλα προσκείμενη, μετά γίνεται αντίθετη. Και άμα δεν έχεις εκλογές για να αλλάζεις κυβερνήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ChrisMrSly9/9/13 21:02

    Βασικά οι Αμερικάνοι ζορίζονται με τη Συρία, γιατί έκαναν την ίδια μαλακία που έγινε στη Λιβύη: άπαξ και δεσμεύτηκαν σε μία θέση, σε αυτή παραμένουν. Δε βιάζονται κιόλας να επέμβουν. Μην κοιτάς τι έγινε στο Ιράκ, άλλο τότε γιατί ο χιμπαντζής ο Μπους τους είχε πείσει πως το πάνω είναι κάτω και το άσπρο μαύρο. Ακόμα τα ψάχνουν τα χημικά που υποτίθεται είχε κρύψει ο Σαντάμ μετά το 1990. Το Ισραήλ, όμως, είναι αμφιλεγόμενο: το μόνο που παίρνουν οι Αμερικάνοι είναι οικονομική απώλεια και παγκόσμια ξεφτίλα για το κράτος-παρία. Αν ο άλλος αρχίσει να σου λέει για εβραϊκές συνωμοσίες και πρωκτόκωλα είναι μαλάκας με λοφίο, αλλά η επιρροή που ασκεί το Ισραήλ στη θρησκόληπτη δεξιά είναι υπαρκτή.

    Εγώ από την άλλη κανένα πρόβλημα δεν έχω να πω ότι τα χημικά ήταν του Άσαντ. Δεν τον θεωρώ ούτε ικανό ούτε κάποιο σατανικό εγκέφαλο, δεν είναι ο πατέρας του. Έκανε τη μαλακία και χοντρά. Μάλλον υπολογίζει πως μπορεί να σφάξει τους αντάρτες, έστω και με 100-200.000 νεκρούς, πριν του κάνει ντου ο ΟΗΕ.

    Και πες με χαζό αλλά πλέον πιστεύω πως η Αίγυπτος θα ήταν καλύτερα αν ο Μόρσι έμενε στη θέση του, μπούχτιζε τους Αιγύπτιους με την ταλιμπανίλα του και τον έδιωχναν στις επόμενες εκλογές. Θα μου πεις, αν δεν είχαν άλλες εκλογές; Αμφιβάλλω. Ισλαμική δημοκρατία θα ήταν, αλλά δημοκρατία. Υπάρχουν και προοδευτικοί μουσουλμάνοι, και τους θέλουμε. Διάολε, εδώ υπάρχουν προοδευτικοί χριστιανοί, παρότι βύθισαν την Ευρώπη στο σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @σπιθας
    Καθως ειδες μαλλον δεδικαίωμαι διοτι υπαναχωρούν οι αμερικάνοι στην πρόταση για ψαξιμο και διεθνη ελεγχο των χημικών. Αλλες εποχές θα είχαν μπει με τα τσαρούχια

    @darthiir
    κανει καλο στην οικονομία οταν υπάρχει ντοπια παραγωγη που παίρνει τα πάνω της. Οταν σχεδον ολη η βιομηχανία έχει πάει βόλτα στην Ασία, βράστα και άστα, μετά τζογάρεις υπερ ελάχιστων.

    @ChrisMrSly

    Συμφωνούμε περι ομοιότητας με την Λιβύη. μαλλον οι υπηρεσιες πληροφοριωντους πιανονται γενικώς απληροφόρητες

    " το μόνο που παίρνουν οι Αμερικάνοι είναι οικονομική απώλεια και παγκόσμια ξεφτίλα για το κράτος-παρία."

    Νονο. Περα απο τη θρησκευτικη δεξια που λες, το Ισραηλ ειναι το μοναδικο μη μουσουλμανικο κρατος σε μια τρομακτικά ευαισθητη περιοχη η οποια δυνητικά ειναι εχθρικη προς τις ΗΠΑ. Το κοστος συντηρησης του κρίνεται μικρό σχετικά με αυτο το όφελος, της προκεχωρημένης βάσης δηλαδή, άντε του ντόπιου ελεγκτη του μεγάλου αφεντικού

    Και να θυμάσαι πως το Ισραήλ εμπλεκεται σε πολεμο σε εδαφη που θεωρει δικά του και πως οι κατοικοι του, θεωρητικά τουλάχιστον κινδυνεύουν καθε μερα να φάνε μια ρουκέτα στο κεφάλι, εν αντιθέση με τους αμερικανοι. Προφανως δεν αθωώνω το Ισραηλ, αλλα μην νομίζουμε πως προκειται κ για παγκόσμιο παίκτη

    * Περι μαλακίας σαφως συμφωνάμε.

    * περι προόδου και εκλογών στην Αιγυπτο και αλλαχού μπορει να εχεις δίκιο, αλλα θα πέρναγαν 10 χρόνια μπουρδελοποιησης σε μια χώρα που ειναι και κοντα μας (ως ευρωπη αλλα και ως ελλαδα) και διπλα στην μεση ανατολη. Κοινως μπελάς.

    Και μην ξεχνάς πως δεν έχουν και μεγάλη σχεση με αυτα τα δημοκρατικά οι άνθρωποι. Εδω η Ελλάδα ειναι συνταγματικά δημοκρατία ποσα χρόνια (οκ, με κάτι διαλλείματα) και ακόμα να σούρουν μερικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir