Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Δεκεμβρίου 08, 2013

Ρεπορτjazz από Βουλή

Του κοινοβουλευτικού μας συντάκτη Πίκου Χαμπίκου ο οποίος ζηλεύονας τα Εμουμουε (ελληνικά ΜΜΕ) έγραψε το τεμάχιο που ακολουθεί ρεπορτζαζάροντας την χτεσινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 απο προχτές.

(<-παρένθεση:
Αμα μπορεί και ταξιδεύει ενα γαϊδούρι ξεσαμάρωτο στο χρόνο, γιατί να μην μπορούμε και μεις; α;

Κλείνει η παρένθεση ->)


Μετά το απαραίτητο διάλειμμα για μπινελίκια συνεχίζουμε με τα κοινοβουλευτικά μας και μια σύνοψη της κουβέντας που έγινε στην Βουλή.

Θα δούμε συνοπτικά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών όπως τις κατέγραψε ο ανταποκριτής μας.



* Αλέκα Παπαρήγα. 

"Ψηφίζουμε όχι. Η κριση ειναι συστημική, εσεις είστε συστημικοί, ο Συριζα ειναι συστημικός και καπιταλιστής, ο καπιταλισμός ψοφάει αλλά πριν ψοφήσει θα ψοφήσει εμάς, το νου σας σύντροφοι"



* Φωτης Κουβέλης. 

"Βασικά ναι, αλλά όχι, δηλαδή ισως, δηλαδη παρών, δηλαδή όχι αλλά αμα χρειαστεί ναι, συμφωνώ με τον προϋπολογισμό που κινείται σε λάθος βαση με την οποία διαφωνούμε κάθετα και θα σταθούμε εγγυητές της ομαλής λειτουργίας του κράτους και της κυβέρνησης φεύγοντας διοτι ηρθαμε για να μεινουμε οταν λειπουμε οταν ειμαστε εδώ όταν δεν ειμαστε εδώ και τελικά για να φύγουμε μένοντας ετσι ωστε αν χρειαστεί να ρθουμε να ειμαστε εδω. "

Αν καταλάβατε τότε συμβαίνει ένα απο τα ακόλουθα:
α) ειστε πασόκοι
β) ειστε πασόκοι
γ) ειστε Δημάρ αλλά θελετε να γίνετε πασόκοι
δ) ειστε δημαρ ή πασοκοι και η "ελληνική Ελιά" σας φαίνεται καλή ιδεα. 
ε) Ακόμα χειρότερα; Ε, μάλλον είστε ο Πρετεντέρης



* Νίκος Μιχαλολιάκος. 

Η αιτηση αποφυλάκισης του απορρίφθηκε απο τον εισαγγελέα με το ....απλοϊκό επιχείρημα πως ειναι αρχηγός εγκληματικής - ναζιστικής συμμορίας. Και το 10%, το καθαρό φασιστικό κομμάτι του ελληνικού λαού που τον ψηφίζει ακόμα θέλω να δω μέχρι ποτε θα είναι δέκτης χαϊδεμάτων απο διάφορους Φαηλοσιδέρηδες



* Αλέξης Τσίπρας.

Παρουσίασε το σχέδιό του για έξοδο απο την κρίση καθως και τις προτάσεις του για τον προϋπολογισμό. Αίσθηση έκανε η προταση για εγγραφή στον προϋπολογισμο των εσόδων απο το διαστρικό εμπόριο, απο την καλλιέργεια ιπτάμενων φλογέρων, την φορολόγηση της μαλακίας  (διοτι στην Ελλάδα αν φορολογήσουμε την μαλακία γινόμαστε αυτομάτως όλοι πλούσιοι) και του ξερολισμού, καθώς και τις αποζημιώσεις που θα πληρώσει ο Τζιπάκος στον Νταλάρα. Κατόπιν έταξε στους πάντες τα πάντα και έφυγε χαμογελώντας.



* Βαγγέλης Βενιζέλος.

Εντύπωση έκανε η ομιλία του Βαγγέλη που κατάφερε να κουράσει ακόμα και τους βουλευτές του. Μα τω Σουβλακέα ρε παιδιά δεν αξίζει πλεον ούτε να τον κοροϊδέψεις. Τελος πάντων ας κάνουμε μια προσπάθεια: Ο Βαγγέλης πέρασε το μήνυμα πως :
α) Φταιει ο Συριζα
β) Φταιει ο Τσιπρας
γ) Φταίει ο Σύριζα και ο Τσίπρας
δ) Φταίει ο Σύριζα, ο Τσίπρας και οι κακές πρακτικές του  (εναλλακτικού) παρελθόντος όταν κυβερνούσε δηλαδή ο Σύριζα και ο Τσίπρας. Ο ίδιος ο Βενιζέλος, ως νέος, άφθαρτος και κυρίως αμέτοχος στην διαμόρφωση της μέχρι πρότινος κακής κατάστασης της χώρας είναι έτοιμος να μας σώσει και η ψήφιση του προϋπολογισμού ειναι η αρχη της σωτηρίας μας.
ε) Το κυριότερο ειναι να ειμαστε αισιόδοξοι.

Συγκινητικές οι προσπάθειες της γραμματέως, groupie, μαζορέτας, ταμ ταμ ταμ του Βενιζέλου Αφροδίτης Αλ Σαλεχ να μας επαναλαμβάνει γραμμή γραμμή την ομιλία του ηγέτη, αρχηγού και πασοκάρχη Βαγγέλη, μην τύχει και χάσουμε κανα φωνήεν. Σε κάποια φάση βάζαμε στοιχήματα για το αν θα γραψει το "μπουρπ" αν τυχόν και ρευτεί ο Βενιζέλος, ο οποίος όμως δεν μας έκανε τελικά τη χάρη.








Επειδή τα γραφτά μενουν δεχόμεθα απο τώρα στοιχήματα για το πολιτικό μέλλον, καθως και για τις απόψεις για διάφορα πρόσωπα της κυρίας Αφροδίτης Αλ Σαλεχ όταν ο Βενιζέλος -μοιραία- βουλιάξει.


* Πάνος Καμμένος.
Αφού ευχήθηκε ολόψυχα και όλος γαλαντομία τύφο, κοκκύτη και καρκίνο στην κυβέρνηση και κυρίως στον Σαμαρά-6-6-6-ουουουουου εφερε πεντεξι κιλα χαρτιά για φωτοτυπίες για να δώσει στο σώμα. Αισθηση έκανε το ότι έδινε στο σώμα τις σελίδες του προϋπολογισμού τις οποίες το σώμα ήδη είχε πάρει. Έκλεισε προτείνοντας την εγγραφή στον προϋπολογισμό των κερδών απο την είσπραξη πνευματικων δικαιωματων απο τη χρήση των αρχαίων ελληνικών κειμένων απο όλη την ανθρωπότητα, την είσπραξη τελών απο το διαστρικό εμπόριο (που ανάφερε και ο κος Τσίπρας), την εκμετάλλευση διαστημοπλοίων, καθώς και των γηπέδων του τένις που γιατρεύουν την γρίπη καθώς και της μπάλας του μπάσκετ κατά του βήχα.


* Αντωνης Σαμαράς.
Αναφέρθηκε στο σαξές το στόρι, στον Νέλσωνα τον Μαντέλα, στον Γιάννη τον Στουρνάρα,  στον Τάκη τον Γκοτζίλα, τον Μπάμπη τον Σουγιά, τον Μικη τον Κατσαβίδη και προφανώς στον τρισμέγιστο και σουπερ ουάου τον Αντώνη τον Σαμαρά και κυρίως στην κακή κυβέρνηση που είχαμε απο τον Σύριζα. Μετά αναφέρθηκε στην κακή κυβέρνηση που θα έχουμε απο τον Σύριζα. Μετα ανέλυσε σε βάθος, πλάτος και ύψος τι γαμάτος που είναι ο ίδιος διότι τελος πάντων που να σου λέω εγώ για μένα διότι μετά απο εμένα εγώ και μετά απο εγώ εμένα, κατόπιν ο Αντώνης και μετά ο Σαμαράς που ειναι και ο πρώτος τέλος πάντων. Ενδιαμέσως έριξε κατι μπινελίκια στους βουλευτές της αντιπολίτευσης (ιδεοληπτικούς, επικίνδυνους, θελουν την καταστροφή της χώρας, ζητάνε το grexit, ειναι υπηρέτες συμφερόντων, ειναι ασχετοι, ειναι ....) και μετά τους ζήτησε να τα ξεχάσουν όλα και να ψηφίσουν μαζί του τον προϋπολογισμό διοτι ειναι τόσο γαμάτος που πρεπει να εισαι αριστερός (που στο λεξιλόγιο του Αντώνη σημαίνει μαλάκας) για να μην το αναγνωρίσεις.

Επίσης έγιναν και ιδεολογικές αναφορές. Στον κοινωνικό τον φιλελευθερισμό. Και μάθαμε επιτέλους πως στην ΝΔ_ ειναι λέει κοινωνικά φιλελεύθεροι. 


(<-νέα παρένθεση. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός λοιπόν:
α) Θεωρεί δόκιμο για τον ηγέτη να ειναι συνομιλητής του Θεού και των παναγ(ρ)ιοτάτων
β) Ειναι υπερ των διακρίσεων σε βάρος των πολιτών για λόγους σεξουαλικών προτιμήσεων
γ) Πιστεύει στο διαφορετικό DNA της οικείας φυλής
δ) Θελει την επανακατάληψη των πολεων απο τους ξένοι
ε) Κόβει την κοινωνική μέριμνα
στ) και προφανώς είναι ενάντια στην εργασία.

#wow
κλείνει παρένθεση ->)

Μετά, προέβει σε μαθήματα μαρξισμού τα οποία κατάφερε να τα κάνει ακόμα χειρότερα απο τά μαθήματα ευρωπαϊκής ιστορίας που μας έκανε παλιότερα και γελάγανε και οι πέτρες. Τώρα γελάσανε μέχρι και τα ντουβάρια:
" Η αναλυση σας λέει ειναι λαθος διοτι λεει πως στον καπιταλισμό οι πλούσιοι γίνονται πλουσιοτεροι και οι φτωχοι φτωχότεροι. Ιδου το λάθος σας διοτι πλεον στον καπιταλισμό παίζουν μπάλα οι μεχρι προτινος φτωχές χώρες Κινα, Βραζιλία, Ινδία". Λοιπον ζούμε στιγμές μεγαλείου διότι ο καπιταλισμός που θέμε και θαυμάζουμε και όλα τα σχετικά ειναι αυτός της Κίνας και της Ινδίας. Το Μπαγκλαντές ξεχάσαμε και εχω μιαν ανησυχία διοτι εκει να δεις ο καπιταλισμός πως πλουταίνει τους φτωχούς.

Τέλος κατάφερε να μας πείσει πως ειναι νέος και αμέτοχος στις δυσλειτουργίες του παρελθόντος για τις οποίες ευθύνεται (το μαντέψατε ε;) ο Συριζα και ο -γηραιός και καμμένος- Τσιπρας. Εντύπωση έκανε η αποστροφή του για τους διοικητικούς υπαλλήλους πανεπιστημίων που είναι συνεπώνυμοι. Δυστυχώς ξέχασε τους υπαλλήλους του Μουσείου της Ακρόπολης (και αλλαχού) που είναι όλοι κοντοχωριανοί, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.
Στις ειδήσεις που έβγαλε ο πρόεδρος της κυβέρνησης ειναι το ότι μάθαμε το που θα πάει το "πρωτογενές πλεόνασμα" (sic). Ενστολοι και συνταξιούχοι. Διότι ο "κοινωνικός φιλελευθερισμός" που εκτιμά την πρωτογενή παραγωγή και άλλα τέτοια, θεωρεί ως οικονομικούς παραγωγικά του ενστολους και τους συνταξιούχους.


Από τους βουλευτές και υπουργούς που μίλησαν αίσθηση έκαναν ο λόγος του Ηλία Κασιδιάρη που απέδειξε με πάθος πως δεν είναι τώρα ηλίθιος, οοοοοχι, ειναι ηλίθιος απο τα 12, του Χατζηδάκη ο οποίος πήγε να μας αποδείξει και αυτός πως ο μαρξισμός ειναι λαθος λέγοντας τελος πάντων πως το μέλημα του ειναι ο Έλληνας καταναλωτής (τωρα πως μπορεί ο Ελληνας καταναλωτής να καταναλώνει ενώ ο Ελληνας εργαζόμενος να σφαγιάζεται αυτό κανείς δεν το κατάλαβε. Απο την άλλη αν το κριτήριο ειναι μόνο οι χαμηλές τιμές ξεχάστε μπακαλικα, χασάπικα, φούρνους, περίπτερα, καφετέριες και κάθε είδους οικογενειακές ή ατομικές επιχειρήσεις διότι θα σας φάει η walmart για να έχουμε χαμηλες τιμές για σας βρε κουτά. Το αστειο ειναι πως πολλοι απο αυτούς  τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ειναι ψηφοφόροι της ΝΔ. Οταν ρε ****** χασετε τα μαγαζάκια σας και πάτε υπάλληλοι στην όποια walmart με 300 ευρώ το μήνα, να λετε και κανα μπραβο στον Χατζηδάκη που έβαλε τις τιμές χαμηλα. Οκ;

Συγκινητικός ήταν και ο Νικος Δένδιας που ξεχασε να κάνει μήνυση στην Guardian αλλά δεν ξέχασε να μας πει πως ο Συριζα ήταν υπερ όλων των αιτημάτων όλων των εργαζομένων και αναρωτήθηκε ενάντια σε ποιους ειναι τελος πάντων ο Συριζα. Κανεις δεν σκεφτηκε (γμτ γμτ γμτ) να του πει. Ναι ρε σαχλαμπουχλα ο Συριζα ειναι υπερ των εργαζομενων γενικώς και κατά των εφοπλιστών και των διαπλεκόμενων Εμουμουε. Εσείς και η Χρυσή Αυγή πάλι.......

Μίλησε και ο Γιάννης ο Στουρνάρας αλλά κανείς δεν κατάλαβε τί και γιατί το είπε. Τελος παντων αντι να ακουσουμε για το νεο προϋπολογισμο, ακουσαμε για τον παλιό καθώς και μια (αρκετά καλή) αντιπολίτευση στον....Σύριζα.


Τελος πάντων, μετά απο τούτα τα αναμενόμενα ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε με σκορ 153-142 και δεν στεναχωρήθηκε περαιτέρω ο ανθρωπος, ο τιμιος, ο ηγέτης Αντώνης_. Φάτε τώρα σαξές στόρι και οποιος διαμαρτυρηθεί να μην έρθει ούτε με τον κηδεμονα του.

Το τρολάρισμα της μέρας πάντως ανήκει δικαιωματικά στον Τρόικα που με το που ψηφίστηκε (;) ο προυπολογισμός του σαξές στορι και του πρωτογενούς πλεονάσματος, έριξε ένα χ στον κυβέρνηση ΝΑ με το συμπάθειο



2 σχόλια:

  1. Πλέον έχω πεισθεί οριστικά ότι μοναδική αξιόπιστη και βιώσιμη λύση για τη χώρα είναι ο Λεβέντης. Ένωση Κεντρώων και τα μυαλά στα κάγκελα.
    Παρεμπιπτόντως, από χθες βράδυ προσπαθούσα να βρω ανοικτή τράπεζα για ν'ανοίξω λογαριασμούς διότι βλέπω να μένω με τα λεφτά που έρχονται στο χέρι.
    Η μεγαλύτερη επιτυχία δε, είναι ότι ο τρόιξ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα εκταμιεύσει την δόση του Ιουνίου. Μεγάλη επιτυχία άπιστε, λαμβάνουμε ήδη δόσεις του επομένου έτους! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα δεν είπε ο Αντώνης ότι η Ελλάδα θα είναι τόσο πετυχημένη όσο η πιτσαρία που έσκισε; (Εκείνη που έφτιαχνε πίτσα 4 τυριά με γεύση 5).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir