Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Μαΐου 29, 2014

To μήνυμα

Δύσκολα τα πράγματα (και) σε αυτές τις εκλογές μιας και όλοι θελουν να εμφανίσουν εαυτους κερδισμένους μην τύχει και τους πούνε πως χάσανε και χαλάσει η μανέστρα. Διότι άλλο ειναι ρε φίλε να στα φοράει η γυναίκα σου άλλο να στο λένε κιόλας. Σημασια έχει το κούτελο που παρουσιάζουμε στην κοινωνία, όχι ποιοι ειμαστε πραγματικά. Σημασία δεν έχει το λοιπον αν έχασες, ξεφτυλίστικες, αποδοκιμάστηκες ή τελος πάντων δεν σου πήγε καλα ρε αδερφε, άνθρωποι είμαστε. Οοοοχι. Σημασία έχει να μην το παραδεχθείς ποτέ.

Για να το επιτύχεις αυτό δεν χρειάζεσαι μόνο την στειρα άρνηση και τις κατάλληλες διανοητικές ακροβασίες. Χρειάζεσαι και μπούγιο, μια κρίσιμη μάζα που θα υποστηρίξει την μαλακία που μόλις πεταξες και θα το κάνει θέσφατο. Αυτός ειναι και ο λόγος που διάφοροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αναλυτές μας έχουν πηξει στους πασοκισμούς εσχάτως, σε ποσοστό πολλαπλάσιο του συνηθισμένου.


(Ο πιο πρόσφατος πασοκισμός ειναι το να πάρεις ένα κόμμα του 40%, να το φέρεις στο 12%, αμέσως μετά στο 8% (μαλιστα με μεγάλη πασοκική μαγκιά να πάρεις επιδότηση για 40% και όχι για 12%, αμ πως) και να πανηγυρίζεις και να θριαμβολογείς που δεν είσαι στο 3%)


Πλανον γενικόν
Η ΝΔ εχασε, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδισε, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ εξαερώνονται πιο γρήγορα και απο καθαρό οινόπνευμα, οι Ανελ πνέουν τα λοίσθια, η ΧΑ ανεβαίνει, το ΚΚΕ μένει στα ίδια, ο Τζήμερος πέθανε και το ΠΟΤΑΜΙ είναι το νεο ΠΑΣΟΚ. Η κοινωνία εκτρέπεται ολοένα και δεξιότερα μιας και ενώ οι "ονομαστικές" κεντρώες και αριστερές ψήφοι είναι πλεον πλειοψηφία, το ίδιο το κέντρο αναπαράγει την πολιτική της παλιάς μητσοτακικής φιλελεύθερης δεξιάς και η αριστερά του παλιού κέντρου με εξαίρεση το ΚΚΕ που δεν παράγει πλεον πολιτική αλλά αναχωρητισμό και τα λιμά αριστερά που αναπαράγουν τον εαυτό τους.


ΝΔ: Ο μόνος λόγος που παραμένει στην εξουσία ειναι πως θέλει να παραμείνει στην εξουσία. Τον Σαμαρά δεν τον πάει κανεις πλεον εντός ΝΔ με εξαίρεση τους φίλους του απο την ΠΟΛΑΝ και τους ανθρώπους που έφτιαξε αυτός ή έφερε αυτος στην ΝΔ. Έχει τους μισούς ψήφους απ΄όσους είχε το κόμμα του πριν 4-5 χρόνια και για κάποιο λόγο θριαμβολογεί. Το γεγονός πως ακόμα και αυτοί που τους ψήφισαν το έκαναν σιχτιρίζοντας δεν μοιάζει να τους ανησυχεί μιας και το ζητούμενο είναι απλά η εξουσία και όχι κάτι άλλο. Η ΝΔ ειναι ακόμα κυβέρνηση μόνο και μόνο επειδή έχει περάσει πως ειναι TINA, κάτι το οποιο σταδιακά αποδυναμώνεται.

Για να μην ρωτάτε: ναι, θα συνεργαστούν με τον Καρατζαφέρη αν χρειαστεί, με την ΧΑ αν χρειαστεί, με τον ίδιο τον Χίτλερ ή τον Σατανά αν χρειαστεί προκειμένου να μην πέσουν. 

Παντως το γεγονός πως μετά από τόση επίδειξη αμοραλισμού και ανικανότητας παραμένουν δεύτερο κόμμα μπορεί να ερμηνευτεί και σαν απόδειξη της μαζικής ηλιθιότητας των Ελλήνων. Όπως επίσης και το γεγονός πως δεν μπορεί να βγεί στην Ελλάδα ένα νέο κεντροδεξιό, σοβαρό και "ευρωπαϊκό" κόμμα, εκτός και αν μας εκπλήξει ευχάριστα ο Χατζημαρκάκης.

Στην παρούσα φάση μένει πως έβγαλε τους χειρότερους δυνατούς ευρωβουλευτές ενώ είμαστε πεπεισμένοι πως παραμένει το κόμμα των συνταξιούχων και των νοικωκυρών, των πιο άχρηστων δηλαδή ανθρώπων για την ....πολυπόθητη ανάπτυξη. Παντως αυτό ειναι ανησυχητικό από μόνο του για τη ΝΔ, μιας και (όπως έχω ξαναγράψει) ακόμα και οι πιο κορακοζωητοι ψηφοφόροι κάποτε πεθαίνουν και ειδικά με τα καψόνια που τους κάνει ο Αδωνις.....



ΠΑΣΟΚ: 40%. Μετά 12%. Μετά 8%. Πανηγύρια για την επιτυχία. Η λογική το βάζει στα πόδια. Οι απειλές του Βενιζέλου πως θα "φύγει" αν του φύγουν, κάτι το οποίο δεν πίστεψε προφανώς κανένας, κατάφεραν παρ΄όλα αυτά να συγκινήσουν μερικούς απο τους παλιούς του φίλους. Αν και δεν είμαστε σίγουροι μιας και σε δημοσκόπηση που το ΠΑΣΟΚ παίρνει 3,5% και η "αδιευκρίνιστη ψήφος" είναι στο ...22% ε, κάποιοι πασόκοι θα ήταν εκει μέσα, τι στο διάολο. Κοινώς το μόνο που αποδείχθηκε στις ευρωεκλογές είναι πως το ΠΑΣΟΚ πέφτει διαρκώς, η ΕΛΙΑ δεν συγκίνησε κανένα, και σε λίγο ακόμα και το πρόσχημα που κατέβηκαν ως ΕΛΙΑ (Λοβέρδος) ετοιμάζεται να φύγει (κλιτς, κλατς). Διότι όταν κινδυνεύει η συνολική μάσα, δηλ ο πασοκικός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας ξεχνιόνται και προσωπικές και πολιτικές διαφορές, έτσι δεν είναι Ανδρέα μου;


Στην παρούσα φάση πάντως το ΠΑΣΟΚ παραμένει εξαιρετικά τοξικό και ότι πηγαίνει κοντά του θα μολύνεται και θα διαλύεται μαζί του. Η προσκληση προς το ΠΟΤΑΜΙ για συνάσπιση δυνάμεων αναμένεται να φάει χοντρή χυλόπιτα, εκτός και αν ο Σταύρος ειναι πολύ πιο κορόιδο απ΄ότι φαίνεται, και δεν φαίνεται καθόλου για κορόιδο. Αλλα ας αφήσουμε τα του ποταμιού για αργότερα.

Στην προσπάθεια επιβίωσης τους τα πασόκια ειναι ικανά για τα πάντα. Πρώτο μετεκλογικό και προφανώς όχι τελευταίο πασοκικό/πασοκιστικό αριστούργημα ο ξαφνικός τους λόξιγκας για το εκλογικό bonus (πασοκική πατέντα την οποία "βελτίωσε" η ΝΔ) και ο πόνος για την δημοκρατικότητα που τους έπιασε ξαφνικά , ο οποίος αντικατέστησε τον μέχρι πρότινος πόνο τους για σταθερότητα και ισχυρές κυβερνήσεις.

Φαντάζομαι πως οταν το ΠΑΣΟΚ φτάσει και επίσημα στο  3% θα το πιάσει ο πονος να ρίξει το εκλογικό όριο στο 1% για την δημοκρατικότητα ρε γαμώτο, και κάπου ανάμεσα θα προτείνει/φτιάξει νόμο που θα δίνει μπόνους στο 2ο και στο 4ο ή 5ο κόμμα (ανάλογα με το αν θα το έχει περάσει ο Θεοδωράκης ή όχι)

Κατακλείδα: Το ΠΑΣΟΚ χανει διαρκώς μελη, ψήφους και ανοχή της κοινωνίας. Η εκλογική του επίδοση ειναι η χειρότερη ever, ειναι κάτω απο τη ΧΑ, ακόμα και αν αθροιστούν οι ψήφοι του με της ΔΗΜΑΡ. Κερδισε σε σχέση με τα γκαλοπ, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα μιας και με αδιευκρίνιστη ψήφο στο 1/5 του εκλογικού σώματος, αντε να πετύχεις σωστά τα μονοψήφια ποσοστά. Μοναδική του ελπίδα ειναι να φύγει γρήγορα ο Βενιζέλος (top down δημοφιλίας, κερδίζει μόνο τον Μιχαλολιάκο), αλλά αυτός, θες λόγω όγκου, θες λόγω αντιληψης δείχνει αμετακίνητος. Φαντάζομαι πως δεν τον ξηλώνουν διότι όλοι τρέμουν την διαχείριση των χρεών του κόμματος (χρηματικών και όχι μόνο). Canonically το ΠΑΣΟΚ μας τελειωσε και θα φθίνει με την πάροδο του χρόνου όσο και αν το παίζει οτι γύρευε τι έγινε και πανηγυρίζει που δεν είναι ήδη νεκρό.




ΣΥΡΙΖΑ: Καθαρός νικητής των ευρωεκλογών μιας και ηρθε πρώτο κόμμα, πετυχε καθαρή διαφορά και δείχνει να παγιώνεται ως τέτοιο. Όμως, πέρα από εκλογικούς νόμους και λοιπά τσαλιμάκια, αυτό δεν φτάνει μιας και όντως στην παρούσα φάση η κάλπη δεν έδειξε κάποια ριζοσπαστικοποιηση του εκλογικού σώματος. Δεν πήγαν πολλοί ψήφοι αριστερά, όσο δεξιά. Η ΝΔ έσπασε σε 100 κομμάτια, το ΛΑΟΣ αναστήθηκε και η ΧΑ ανέβηκε, ενώ αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ατμόσφαιρα νεκροταφείου. Τα καθαρά κομματικά του ψηφοδέλτια στις δημοτικές ίσως ήταν σε πολλές περιπτώσεις λάθος κίνηση, ήταν όμως αναμενόμενη μιας και θέλουν αλλού να δημιουργήσουν και αλλού να παγιώσουν μέλη, συμμαχίες, και τοπικές διασυνδέσεις με την κοινωνία, κοινώς να ξεφύγουν από το 1%-4% που έχουν ακόμα σε επίπεδο συνειδητών ψηφοφόρων στις τοπικές,  μικρές επαρχιακές κοινωνίες.

 Σε μια εποχή μάλιστα που οι δημαρχοι θα φάνε χοντρή χριστοπαναγία (σε πολλές περιπτώσεις η ντιρεκτίβα ήταν να παρακαλάτε να μην βγείτε), ίσως να έγιναν και επίτηδες κομματικά τα ψηφοδέλτια, ακόμα και σε μέρη που δεν υπήρχαν αρκετά στελέχη(!) για να φανουν σαν η ώριμη επόμενη κατάσταση. Ετσι και αλλιώς κανένα κόμμα δεν μπορεί να τα βάλει με όλα τα άλλα και να κερδίσει σε καταστάσεις απλής αναλογικής όπως ειναι οι δημοτικές εκλογές. Κοινώς τα ήξεραν και τα περίμεναν (αν και σε μερικες περιπτώσεις την πατησαν όπως λχ στην Δυτική Ελλάδα που ο Χατζηλάμπρου εμφανιζόταν σαν φαβορί για την πρωτιά), αν και αν το ΚΚΕ ειχε μια πιο ώριμη πολιτική στάση, θα κέρδιζε 1-2 δήμους ακόμα και δεν θα είχαμε τον Μπεο Δήμαρχο στο Βόλο. Τελος πάντων, έστω και στο παρατσακ σώσανε την παρτίδα με την Δουρου και ειναι και ευχαριστημένοι με όσες δημαρχίες πήρανε διότι τις πηραν με "καθαρα" ψηφοδέλτια.


Επίσης ήτανε λάθος ο πήχης "την επόμενη των εκλογών φεύγουν" διότι και 50% να έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κυβέρνηση θα έπεφτε, ούτε ο Αδωνης θα παραιτιότανε (πλάκα μας κάνεις;), ούτε η Αλ Σαλεχ θα άλλαζε χώρα. Το ότι αναγκαστηκε ο Σαμαράς να το παίξει έτσι δεν σημαίνει πως θα το έπραττε κιολας, καθώς αυτή η κυβίστηση είναι πολύ εύκολη σε σχέση με άλλες που έχει κάνει κατά το παρελθόν. Το ότι έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην λούμπα του πασοκισμού των ΝΔΣΟΚων ήταν λάθος, διότι τώρα, αντί να πανηγυρίζει ασχολούμαστε γιατί δεν πήρε διαφορά 12 μονάδων, ενώ πήρε τεσσάρων, κάτι που δεν είχε δείξει κανένα γκάλοπ πριν τις εκλογές μιας και (ξανά) όλοι τον υποτιμούσαν και τον έδειχναν να πηγαίνει μπάρα μπάρα με τη ΝΔ, κάτι που ενδέχεται τελικά να έκανε ζημιά στην ΝΔ και όχι καλό.



ΔΗΜΑΡ: Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο καιρο, αλλά όχι όλους για πάντα. Η Δημαρ πήγε να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ, παραλίγο να γίνει το νεο ΠΑΣΟΚ, τελικά τα στελέχη της συμπεριφέρθηκαν σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ, με αποτελεσμα να ακολουθήσει την μοίρα του ΠΑΣΟΚ και να εξαϋλωθεί. Οι πιο πολλοί παλιοι της ψηφοφόροι ψήφισαν το γνήσιο ΠΑΣΟΚ ή το νέο ΠΑΣΟΚ που λέγεται ΠΟΤΑΜΙ. Η συντριβή της μπορεί να θεωρηθεί μια γνήσια και καθαρή νίκη της Αριστεράς μιας και ειναι στην ουσία μια καθολική ήττα του εισοδισμού των πασόκων (βασικά των ....πασοκιστών) στην ευρύτερη αριστερά.

Μοιραία είτε θα διαλυθεί και τα στελέχη της θα μοιραστούν αναμεσα σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με κάτι λιμά τύπου Πανούση να τα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα απορροφηθεί απο το ΠΑΣΟΚ σε μια "πατριωτική" κίνηση σωτηρίας της "κεντροαριστεράς" και θα βουλιάξει μαζί του.



ΧΑ: Ανεβαίνουν, αλλά δείχνουν σιγά σιγά να ταβανιάζουν. Μόλις πέσουν (;) και οι πρώτες καταδίκες θα αρχίσουν ίσως να κάμπτονται. Εκτος και αν ο Σαμαράς συνεχίσει τις επιθέσεις φιλίας προς τις χίτικες ψήφους. Αν η πολιτική ατζέντα της ΧΑ συνεχίσει (κατά γραμμή Φαήλου) να προάγεται από την ΝΔ, τόσο θα πέφτει η ΝΔ και θα ανεβαίνει η ΧΑ, αλλά άντε αυτό να το εξηγήσεις στον Φαήλο. Και καλά εσύ το εξήγησες. Αντε αυτός να το καταλάβει.

Παντως οι ΧΑτες πλεον με τρομάζουν περισσότερο μιας και η εκλογική τους εικόνα (όπως κοινωνήθηκε στον κόσμο, στον δρόμο) είναι των καλών, καθαρών, τιμίων και φιλήσυχων παιδιών τα οποία τα κυνηγάει το κακό κράτος διότι ειναι ....αδιάφθοροι. Μην γελάτε, έτσι εμφανίζονται πια, και ο γράφων που τους είδε live τρόμαξε πολύ χειρότερα απ΄ότι όταν τραμπούκιζαν.



ΚΚΕ: Χαιρεται διότι ανέβηκε σε σχέση με τις εθνικες εκλογές μιας και επαναπατρίστηκαν οι ψήφοι που πήγαν στο  ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εχει πάρει ακόμα χαμπάρι πως στις επόμενες εθνικές, αν συνεχίσει την ίδια πολιτική, θα του ξαναφύγουν διότι όσο καλος κομμουνιστής και να είσαι, τέσσερα χρόνια ακόμα Σαμαρά δεν τα αντέχεις.

Παντως αναμένουμε με αγωνία την απόσχιση της Πατρας από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το ευρώ. Ειναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ βγάζει δήμαρχο (;) σε τεράστιο δήμο και η απόλυτη ευκαιρία τους να δείξουν ένα διαφορετικό προσωπο, καθώς τους ήτανε μάλλον εύκολο όταν σνομπάρανε τους συστημικούς μεγαλοδημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ να σε δώ μάγκα μου. Ο Πελετίδης είναι η μεγάλη τους ευκαιρία, αλλά να δείτε που θα την χάσουν και αυτή.

Οι ψηφοφόροι του όπου το υπάκουσαν στο Β γύρο (Βόλος, Πειραιας) και το έπαιξαν αδιάφοροι το έχουν μετανιώσει ήδη, ενώ όπου παράκουσαν (περιφ. Ιονίων Νήσων) τουλάχιστον δεν σιχτίρισαν την επόμενη μέρα. Αυτό ειναι ενα καμπανάκι για το κόμμα, αλλα το κόμμα δεν μασάει απο καμπανάκια διότι περιμένει να σημάνουν οι καμπανες της προλεταριακής επανάστασης.



ΛΑΟΣ: Τσαμπα χαιρεται ο Καρατζαφέρης. Οι γριές που τον ψήφισαν στις ανέξοδες Ευρωεκλογές, απλά αποδοκίμασαν το Σαμαρά, και ΔΕΝ θα το ξανακάνουν σε εθνικές τόσο εύκολα. Οπότε οι επιλογές του ειναι είτε η ηρωική αναμονή (στις εθνικές θα βουλιάξει η ΝΔ και μπορεί ΜΕΤΑ ο Καρατζαφέρης του 1%-2% να το παίξει νεός πόλος, αλλά δεν νομίζω η ηλικία του να βοηθάει), είτε η είσοδος στην ΝΔ, κάτι που θα σπάσει το ποσοστό που πήρε σε ΝΔ και ΧΑ ίσως και ΑνΕλ.




ΠΟΤΑΜΙ: Επίσης καθαρός νικητής των εκλογών και θα προικοδοτείται απο τους εκλογείς συνέχεια μιας και έχει (περαν απο τις γκρινιες για σακιδια, απουσια ιδεολογίας, χιπστεριες και άλλα τέτοια) τεράστια πλεονεκτήματα: Δεν είναι καμένο από πουθενά (η αριστερά και.... το ποτάμι δεν κυβέρνησαν ποτέ) και δείχνει να θέλει να συνεργαστεί με τους πάντες σε "μια μετεκλογική συμφωνία", κάτι που το κάνει ιδανικό μπαλαντέρ, ειδικά αν το συγκρίνεις με ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ και ΑνΕλ.

Η λογική κίνηση να πάει στην ευρωομάδα του αχταρμά (σοσιαλιστές), το ντεμέκ αριστερό προφίλ του Θεοδωράκη και το συνολικό ύφος του με πείθουν πως θα απορρίψει τις επιθέσεις φιλίας του ΠΑΣΟΚ (βλ. πασοκισμοί), μιας και ο Θεοδωράκης δεν ειναι κορόιδο και έχει δει τι αφαιμάξεις στελεχών έχει υποστεί η αριστερά απο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν αλλάζει, απλά μολύνει τους νεοφερμένους και πλέον τους μολύνει όχι μόνο ιδεολογικά και σε επίπεδο πρακτικής πολιτικής αλλά και τοξικά μιας και σταδιακά εξαφανίζεται συμπαρασύροντας όποιον επιλέγει να του κάνει παρέα. 

Το ΠΟΤΑΜΙ φούσκωσε απο τα media με τον προφανη (;) στόχο να φάει το ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει όμως να τρώει το ΠΑΣΟΚ. Οι παλιοι εναλλακτικοί πασοκιστές της ΔΗΜΑΡ εκεί πηγαν, όπως και κομμάτι των επιβιωσαντων ΠΑΣΟΚων, το μόνο που του λείπει για να πιάσει διψήφιο ειναι να το βρίσει και ο Παγκαλος (ρωτήστε Αβραμό και Δούρου σχετικά, καθώς και όλο το ΣΥΡΙΖΑ). Αν δεν είναι εξ΄αρχής τελειώς πασοκοδηγούμενο θα συνεχίσει αυτή τη δυναμική αυτονομούμενο απο τις παλιές πασοκικές νόρμες και αυτό που θα κάνει στο ΠΑΣΟΚ θα τους αφήσει τελειως παγωτά, αν και έχει επιστημονικό όνομα. Οικολογική αντικατάσταση ονομάζεται αυτό που θα πάθει το ΠΑΣΟΚ απο το ΠΟΤΑΜΙ.



ΑνΕλ.: Λογικό να φάνε χ μιας και η ομάδα δεν τραβάει διότι ειναι δύσκολο να πείσεις τον μέσο δεξιό πως μπορεί να είσαι υπεύθυνη δεξια αν δεν είσαι ΝΔ. Τα προφανη μειονεκτήματα ψεκασμών κτλ σίγουρα δεν βοηθάνε, απο την άλλη όμως η ΧΑ λέει χειρότερες αρλούμπες και κερδίζει, οπότε.....

Στην παρούσα φάση αναμένεται πιθανή διάλυση, αν γίνει τότε πολλοί βουλευτες θα πάνε.... αφιλοκερδώς στην ΝΔ, με αποτελεσμα (επαναλαμβάνω: αν γίνει αυτό) να ειναι πιθανή η εξάντληση της τετραετίας απο τη ΝΔ, μιας και έτσι θα περαστεί ο σκόπελος εκλογής νέου ΠτΔ από μια κυβέρνηση που θα εχει ολοένα και μικρότερη λαϊκή στήριξη αλλά ολοένα και μεγαλύτερη κοινοβουλευτική.

(Σκοτεινό σενάριο: Αν γινει αυτό τότε με ψήφους όλων πλην ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ καταργείται το bonus των 50 εδρων, χωρις ομως να έχουμε "καθαρη" απλη αναλογική, φτιάχνουν εναν φωτογραφικό εκλογικό νόμο ακριβώς πριν τις εκλογές, τον οποίο και αλλάζουν μετά με μια κυβέρνηση συνεργασίας. Πασοκισμοί όπως αυτοί του τέλους της δεκαετίας του '80, αλλά μπροστά στην προοπτικοί να χάσουν την εξουσία ειναι ικανοί για πολύ χειρότερα)




Λοιπή αριστερά: Καταποντισμός. Οι ευρωεκλογές ηταν η ευκαιρία τους και σχεδόν όλοι οι ψήφοι τους απορροφήθηκαν απο το ΣΥΡΙΖΑ, όχι τόσο διότι εμπνέει αλλα διοτι πλεον ο Σαμαράς ειναι τρομακτικός. Αν ενέπνεε ο ΣΥΡΙΖΑς θα είχε 40% και 70% συμμετοχή στις εκλογές. Παντως η συμβολική Μ-Λ ψηφος μοιραία βουλιάζει.

Οι λογικές επιλογές ειναι η συσπείρωση/ένωση πολλων φορέων (το δοκίμασαν αποτυχημενα τα λιμά των πρασίνων με τους ελπιδοφόρους πειρατές), η ένταξη σαν "τάση" στο ΣΥΡΙΖΑ, η αυτοδιάλυση ή η συνειδητή επιλογή του περιθωριακού γκρουπούσκουλου το οποίο θα συνεχίσει να μάχεται τον καπιταλισμό και το σύστημα αυστηρά εντός της παρέας.



Λοιπή δεξιά: Με Ψωμιάδη, Καρατζαφέρη, ΧΑ, Γεφυρες, Εθνικό Μετωπο, Χατζημαρκάκη κτλ να πιάνουν όλοι καλά ποσοστά, με ξαίρεση τις ΓΕΦΥΡΕΣ και τον σιχαμένο Τζήμερο, οι συνιστωσες της δεξιάς, συνολικά ταβανιάσανε. Το ότι ο καθε Φαηλος προσθαφαιρεί κατά το δοκούν τα ποσοστά τους, και τα βάζει δυνητικά ως "γενικώς δεξιά", δεν σημαίνει όμως πως έχει και δίκιο, πχ οι ΓΕΦΥΡΑιοι αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι (!!!) μιας και το ΠΑΣΟΚ μυρίζει πτώμα απο μακρυά, ενώ δεν ξερω αν ο Χατζημαρκάκης ως νορμαλ φιλελεύθερος μπαίνει στο πλάνο της ΝΔ, την οποία οι ευρωπαίοι φιλελεύθεροι (Γκυ κετς) σκυλοβρίζουν ολημερίς και ολονυχτίς.




Λοιπά Λοιπά: Ε δεν μπορώ να αναλύσω την ψήφο στο Βεργή, ή στο Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών όσο και να θελω. Στέλνω την χλεύη μου με πολύ μίσος και σιχαμάρα στο Παναθηναϊκό Κίνημα

1 σχόλιο:

aeisixtir