Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Δεκεμβρίου 27, 2014

Στα 32 ΠΑΣΟΚ καιγόμαστε

Οχι κάτσε και μέτρα

1. Το ΠΑΣΟΚ
Έχουμε το ΠΑΣΟΚ -ΠΑΣΟΚ. Το γνωστό και μή εξαιρετέο ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη της Εύας και των άλλων παιδιών. Στην παρούσα φάση δείχνει να έχει πιο πολλα στελέχη και υποψηφίους απο μέλη και πιο πολλά μέλη από ψήφους αλλά κανείς δεν ξέρει τι στο καλό θα γίνει με αυτό. Α, έχει και τον Μπίστη ο οποίος επιμένει σε πείσμα της ιστορίας και της πραγματικότητας: α) να δηλώνει κεντροαριστερός και β) να δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ ειναι κεντροαριστερά. 
Επίσης έχει και χρέη, πολλά χρέη αλλά αυτά δεν τα λένε στο mega - ακόμα. Κάτσε να δούμε τι θα γίνει στις εκλογές και έχει να πέσει το γέλιο της αρκούδας. Τελος πάντων από όλα τα πασοκ που ακολουθούν το κανονικό και με τη βούλα ΠΑΣΟΚ ειναι από τα μικρότερα, αλλά τι να κάνουμε που έχει το όνομα, αλλά και τη χάρη μιας και το 95% όσων λογίζονται για εξουσιολαγνικά λαμόγια του κερατά από τους παλιούς πασόκους ειναι ακόμα εκει μέσα

2. Το ΓΑΠοΠΑΣΟΚ 
Έχουμε το κόμμα που θα φτιάξει άμα φτιάξει ο ΓΑΠ. Χαρές και πανηγύρια γενικώς διότι
α) οι Βενιζελικοί μπορεί να το παίζουν υπεράνω αλλά ξέρουν πως τις τοπικές (ειδικά της Ν. Ελλάδας) ο ΓΑΠ τις έχει, οποτε όχι μόνο θα τους πάρει ψήφους αλλά και ένα κομμα έτοιμο, και μάλιστα χωρίς τα χρέη του παρελθόντος. Ο Βενιζέλος μπορεί να μπιφτέκωσε τον Γιωργάκη τότενες αλλά η εκδίκηση ειναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Τέλος πάντων με το νεο ΓΑΠαγές πασοκογενές πασόκ θα πέσει πολύ γέλιο, από την μία με τις αντιδράσεις των Βενιζελικών που ειναι και άμαθοι στην διεκδίκηση (ενώ οι παλιοι πασόκοι θυμούνται) και απο την αλλη είναι καλομαθημένοι ως μια δράκα στελεχών που νέμεται την εξουσία χωρίς να έχει ματώσει γι αυτήν. Βαγγέλη, οι παλιοι θυμούνται και θα σε γειώσουν

3.  Ο ΣΥΡΙΖΑ
Στην εξίσωση μας ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι το ΠΑΣΟΚ πριν το 1981 και άλλοι φοβούνται πως θα γίνει το ΠΑΣΟΚ του 1982 άλλοι το απεύχονται και άλλοι λένε πως θα βρέξει.
Ο μόνος που δεν ανησυχεί ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει μεν μαζέψει ένα καράβι πασόκους αλλά:
α) δεν έχει πάρει πολλά στελέχη, μιας και η γραμμή "οχι στο μνημονιο" τους κόβει στην επετηρίδα και έτσι έχει γλιτώσει πολύ κατιμά. Βεβαίως τα λαμόγια έχουν έρθει και εδώ, αλλά στην παρούσα φάση ο μόνος ΠΑΣΟΚος που εχει κάνει κατάσταση ειναι ο Μητρόπουλος, αλλά και πάλι κανείς δεν σκάει, διότι ο Μητρόπουλος απο την μία ήταν αντιμνημονιακός από μικρός και απο την άλλη ξέρει πολύ καλά πoια μεριά του ψωμιού του ειναι καλύτερα βουτυρωμένη.
β) Στο σύριζα δείχνουν να έχουν έρθει οι προεδρικοί του ΠΑΣΟΚ, για την ακρίβεια αυτοί που ήταν πάντα με τον προεδρο, όποιος και αν ήταν αυτός, εκτός από τον Βενιζέλο, οπότε στην παρούσα φάση δεν αναμένονται αντιρρήσεις ή διαφωνίες ή φράξιες απέναντι στους παλιούς. Δεν αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ρητορική λόγω των καινούργιων, αλλά λόγω της μαλακίας που τον δέρνει και ενίοτε και της ρημάδας της πραγματικότητας.
γ) Η γνωστή πείνα για εξουσία των πασόκων όλων των Βαθμίδων μας κάνει λιγο δύσκολο να φανταστουμε τους πασόκους αυτούς να εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ που ειναι προ των θυρών της διακυβέρνησης για να βοηθήσουν τον ΓΑΠ να ξεφτυλίσει τον Βενιζέλο, ή να βοηθήσουν τον Βενιζέλο να κάτσει και άλλο στην Βουλή ή τον Θεοδωράκη να βγάλει τον περιφερόμενο Λυκούδη.

Εδώ μια ένσταση. Γιατί όλοι λένε πως το κακό του ΣΥΡΙΖΑ ειναι οι πρώην ΠΑΣΟΚοι; Μήπως το ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΟΚ δεν έχει πασόκους; Όταν βγήκε με 40+% δεν .....είχε πασόκους μέσα; Δεν είδα τότε να έλεγε ο Βενιζέλος πως "φτου γαμώτο γεμίσαμε πασόκους, θα μπλέξουμε!"

4. Το ρέον ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχει και το καθικίστικο ΠΑΣΟΚ ή αλλιώς ΠΟΤΑΜΙ το οποίο έχει βαλθεί, μόλις πέρασε η μπογιά του νέου και άφθαρτου να λειτουρησει ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ ή αλλιώς πλυντήριο ή αλλιώς ανακυκλωτήριο του παλιού. Παρτε Λυκούδη, πάρτε Ψαριανό και έχουμε και συνέχεια. Και να μην ξεχνάμε πως ως νέο (πιο φιλελεύθερο, πιο απολιτικ, πιο γερμανοφιλο, πιο αντιαριστερό) κέντρο στην ουσία αυτό που θέλει να γίνει ειναι το ακομα-πιο-νεο-ΠΑΣΟΚ. Ιδια "ιδεολογία", αν και κάπως πιο Σημιτικού τυπου, άλλα πρόσωπα

5. Το ορέον εθνικιστικό ΠΑΣΟΚ 
Υπάρχει και άλλο ΠΑΣΟΚ; Βεβαίως. Το ΠΑΣΟΚ του Μπούκουρα. Ο ίδιος έλεγε πως μεγάλωσε μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ο Δήμας δεν τον υπολόγισε στις χιτλερικές ψήφους, οπότε τον βαφτίζουμε εμείς μπουκουροπασόκο και καθαρίζουμε. Η Ελλάς ανήκει στον κλασικό τον μαλάκα τον Έλληνα που έλεγε και ο Γεωργίου.

6. Το ΚουβελοΠΑΣΟΚ
Υπήρχε το παλαιότερο-πιο νέο ΠΑΣΟΚ του Κουβέλη, το οποίο λεγόταν ΔΗΜΑΡ το οποίο ήταν κατι σαν το ΠΑΣΟΚ αλλά με πιο καλους τρόπους και μουστάκι. Αυτό δείχνει να εγκολπώνεται (δυστυχώς) στο ΣΥΡΙΖΑ, ή έστω όσοι από αυτους μείνουν τελικά και δεν πάνε σε ένα απο τα πιο πανω ΠΑΣΟΚ

Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν και άλλα πασοκ, (πχ το Τζημεροπασοκ των κομπλεξικών αμόρφωτων) αλλά ....βαριέμαι. Συμπληρώστε ελεύθερα!


1 σχόλιο:

aeisixtir