Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Απριλίου 03, 2015

Το Πασχα, το Φως και η μαλακια που μας δερνει

ή αλλιως πως μια του κλεφτη, δυο του κλεφτη, τρεις και α πηδήξου ρε παιδάκι μου!!


Καθε χρόνο γίνεται η ίδια κουβέντα. Αλλα τα προηγούμενα χρόνια ο καυγάς ήτανε άλλος. Θες κρίση, θες τα μέτρα, θες το "σιγα μην περιμένουμε απο αυτες τις φασίζουσες συντηρητικούρες να κάνουνε εκκοσμίκευση του κράτους", απλά γκρινιάζαμε και το αφήναμε να υπάρχει.

Και φέτος λοιπόν το ερώτημα μένει. Γιατί δεχόμαστε το "Αγιο Φως" (aka απάτη ολκής), γιατί το πληρώνουμε να έρθει είτε με ναυλωμένη πτήση, είτε με εισιτήριο Α΄θέσεως και συνοδούς (!) και κυρίως γιατί το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους;

Μην ακούσω μαλακίες για παραδόσεις κτλ γιατί και πριν αποκτήσουμε κράτος, καράβια και αεροπλάνα το ρημαδοφώς το ανάβανε οι παπάδες με αναπτήρα. Ετσι και αλλιώς οι περισσότεροι και τώρα με αναπτήρα το αναβουνε. Ασε που και στα Ιεροσόλυμα με κάτι αντίστοιχο του αναπτήρα το αναβουνε, εκτος και αν ειστε τοσο κορόιδα που έχετε φάει το σχετικό παραμύθι, οποτε παρακαλείστε να σταματήσετε να διαβάζετε το blog και να πάτε να κάνετε κανα ευχελαιο.

Το ζήτημα ειναι λοιπον τι κανει μια "αριστερη κυβέρνηση" η οποια θελει να έχει και ευρωπαϊκο προφίλ εκκοσμίκευσης αλλά και νοικοκυρέματος του κράτους; Γιατι αντε τα αμεσα εφαρμόσιμα μετρα που τελικά μάλλον θα εφαρμοστούν "σε βαθος τετραετιας" να τα δεχθουμε διοτι η κριση θερίζει και οι ευρωπαιοι δεν γουστάρουν τα κομμούνια, την στρατοκαυλική μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτιου, διοτι θες "η λαϊκη απαίτηση" (αρχιδιές), θες ο Καμμένος, θες με τέτοια θα ασχολουμαστε τώρα και να ξοδεύουμε τζάμπα πολιτικό κεφάλαιο, να την δεχθουμε αλλα ρε γαμώ το στανιό μου, αυτήν την παπάτζα με το "Άγιο" Φως δεν την δεχόμαστε με τίποτα!

* Κατ αρχήν δεν ειναι "παλαια παράδοση" όπως η μαθητική παρέλαση, αλλά νέα, μάλιστα νεότατη.
* Δεν παίζει κανένα λειτουργικό ρόλο στην διαδικασία της Αναστασης στις ΧΟ εκκλησίες. Και πριν χρόνια, όταν δεν έπαιρναν το Φως "εισαγωγης" πάλι την ίδια δουλεια έκαναν και δεν θυμάμαι να ειχε αναφερθεί κανένα πρόβλημα.
* Και κυρίως δεν συνάδει καθόλου με τον εξευρωπαϊσμό, το νοικοκύρεμα και την εκκοσμίκευση του κράτους που θέλει να δείξει μια κυβέρνηση που θέλει να καλείται αριστερή. Στα αρχίδια μας κύριοι, αν ειναι παράδοση ή ότιδήποτε. Αμα η εκκλησία γουστάρει να κάνει τον γκαβλέα με το εισαγόμενο φως, να βάλει τα φράγκα να το φέρει. Και προφανώς το καντήλι που κουβαλάει το φως να ξεχάσει τις τιμές αρχηγού κράτους. Μονο οι μάο μάο θα έκαναν τιμές αρχηγού κράτους σε ένα αμφίβολης ποιοτητας, πιστότητας κτλ θρησκευτικό σύμβολο. Τιμές αρχηγού κράτους δέχονται οι αρχηγοί κράτους ρε όρνια, άντε και σε εξαιρετικές περιπτώσεις ορισμένα εξέχοντα πρόσωπα (πχ εγώ, ο Ντόκινς, η Σάλμα Χαγεκ κτλ κτλ).

Ο συμβολισμός και μόνο της απόδοσης τιμών σε ένα ιερό μανουάλι με μια "ιερή" φλόγα ειναι για πολλές σφαλιάρες. Η απόδοση τιμών από άγημα που φέρει τη σημαία και τα λοιπά, δείχνει πόσο για τον πούτσο θεωρούν την σημαία αυτοι οι κύριοι που το καθιέρωσαν, αλλά και την στάθμη νοημοσύνης του πόπολου που το δέχεται τόσο καιρό και όλα αυτα για να κονομάνε μερικοί ρασοφόροι στο Ισραήλ και να κάνουνε μερικοί "επίσημοι" ταξίδι λουξ με πληρωμένα τα έξοδα.

Και τελευταίο αλλά όχι έσχατο. Οταν κοτζάμ εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας, πάει στας Βρυξέλλας, σε επίσημη κρατική αποστολή με το αεροπλάνο της γραμμής και στην οικονομική θέση, το να έχει κράτηση Α' Θέσης (ίσως και ναυλωμένο ολοκληρο αεροπλάνο) ένα....καντήλι, μαζι και οι γαμίκουλες συνοδοί του που την έχουν δει πολύ μάγκες με τα ξένα λεφτά, ε δεν το χωράει ο νους λογικού ανθρώπου!!


Ειπα και ελάλησα


Love&kisses
Zaphod

8 σχόλια:

  1. καλησπέρα

    το διάβασα και εύχομαι να έχεις ένα ωραίο Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/4/15 21:23

    Πες τα χρυσόστομε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταραμένε άθεε της θολοκουλτούρας χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε νομίζω να γίνει τίποτα. Όσο η "αριστερή κυβέρνηση" γλύφει ακόμα κι αυτή τις μπάλες των παπάδων και των θεουσών(;) πιστών τα ίδια θα έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/4/15 00:21

    Πεστα χρυσοστομε,γιατι η κατασταση ειναι για να κοβεις φλεβες! Εμ διατηρουν και συντηρουν τα "θεοσταλτα",και το παπαδαριο...εμ ξοδευουν και ενα σκασμο χρημα για να αποβλακωσουν τον κοσμο! Οχι,οτι θα δυσκολευτουν βεβαια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/4/15 02:13

    Αναμένη φλόγα μεσα σε αεροπλάνο εν πτήση απαγορεύεται διεθνώς και δια ροπάλου. Ακόμα και η ολυμπιακή φλόγα σβηνεί και ξανανάβει μολις προσγειωθεί, ψάξτε το.
    Είναι διεθνείς κανονες, το 'ειμαστε κρατος - κανουμε οτι θελουμε - εχουμε το θεο με το μερος μας' ή η μπούρδες περι ειδικής καντίλας δεν παιζουν.

    Μαζευτείτε ρε μαγκες να κανετε μερικες καταγγελιες σε καμια ευρωπαική επιτροπή ασφάλειας αερομεταφορων για τα C-130 που -και καλα- πετανε πανω απο τα κεφαλια μας με αναμένες καντίλες σε ολη τη χώρα. Ισως αναγκαστούν να παραδεχτούν πως το καντήλι σβήνει στο ισραήλ και στο Ελ.Βεν. παλι με αναπτήρα το αναβουνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτοι ρε; αυτοι ειναι ικανοι να μας πουν οτι σβηνει κ αναβει μονο του καθότι άγιο είναι οτι θέλει κάνει, κ όποιος δεν το πιστεύει είναι του βεζελβούλη-ουυυυυυυ σιξ χάντρεντ σιξτυ σιξ

    και τώρα θα ξανανεβάσω το επίπεδο με την εξής κουλτουριά: εκείνος ο έρμος ο γκουαρέσκι που έγραφε τον δον καμίλο, έχει κάπου μια ιστορία που πριν τις εκλογές βάζουν οι δεξιοί τους παπάδες να "φυτεύουν" στα κοτέτσια αυγά με το σήμα του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος...ο καμίλο δεν το κάνει (ή δεν του κάθεται, δεν θυμάμαι το γιατί ακριβώς) αλλά τελικά μια κότα αυθορμήτως (;) κάνει ένα τέτοιο θαυματουργό αυγό (δείχνω την ηλικία μου με το πως γράφω το "αυγό";)...

    ούτε τα κουμούνια δεν αμφισβητούν το θάμα αλλά ο καμίλο στρίβει το λαρύγγι της ασεβούς κότας γιατί τόλμησε να ανακατευθεί με τα ιερά και την πολιτική (και γιατί την είχε βάλει στο μάτι για φάγωμα) και αποσιωπεί το γεγονός

    που τα λέω αυτά θα μου πεις που έψαχνα κοτζάμ δίκτυο να βρω τις λεπτομέρειες γιατί δεν έχω το βιβλίο εδώ, και δεν υπάρχει τίποτα...άμα ήθελα όμως τις προφητείες στο τραχώνι, την οποια τελευταία μαλακία περί παισίου και οποιαδήποτε άλλη κουλαμάρα, θρησκευτικού ή μη περιεχομένου θα έβρισκα τα πάντα

    (δεν κάνω πλάκα, βρήκα ας πούμε πλήθος σελίδων που εξηγούν οτι υπήρχαν κάτι κινέζικα παιχνίδια που τα έλεγα Kinkeshi που τα πήραν οι αμερικάνοι και τα είπαν M.U.S.C.L.E. που τα ψιλοκλέψανε οι γάλλοι και τα είπανε exogini που τα ψιλοέκλεψε η el greco και έβγαλε τους εξωγήινους που έπαιζα μικρός (ή τα ψιλοέκλεψε η el greco και τα εξήγαγε γαλλία μέσω αμερικάνικης εταιρείας....δεν το έχω λύσει ακόμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αριστερή κυβέρνηση κάνει το λογικό: δεν θέλει ν'ανοίξει κι άλλα μέτωπα στο εσωτερικό και το συγκεκριμένο παραείναι μεγάλο μέτωπο. Από μιαν άποψη δεν είναι παράλογο.
    Τώρα βέβαια διά το λογικόν ή μη του πράγματος, μα τι το ψάχνεις επιτέλους; Μιλάμε για την χώρα που το ΓΑΠ ξαναπήρε ψήφους. Πότε θα καταλάβεις επιτέλους ότι δίχως παπάτζα δεν έχουμε λόγο ύπαρξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir