Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Απριλίου 26, 2015

Ένα ακόμα τοπ - Ανθρωποι που έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα ή/και τρόπο ζωής

Τοπ καθ' έξιν 5 ψευτών με αντίστροφη σειρά:



5. Παπάδες κάθε δόγματος και θρησκείας

Όταν τα "ιερά" σου βιβλία ειναι γραμμένα από κάτι βοσκούς που έζησαν κάμποσες εκατονταδες (εως και χιλιάδες) χρόνια πριν, τότε αντικειμενικά, αυτά που θεωρείς σωστά θα έρθουν σε σύγκρουση με τη σημερινή θεώρηση του κόσμου. Οταν επιλέγεις να τα επικαλεστείς ως αλάθητα τότε αναγκαστικά ψεύδεσαι. Βεβαίως δεν ειναι η μόνη αιτία της συνεχούς και ελεεινής ψευδολογίας του παπαδαριού. Το πλέον σύνηθες ειναι ότι καλούνται να καλύψουν τα προσωπικα τους κολλήματα με μανδύα θεολογίας (θα μου πεις και τα ιερά βιβλία έτσι γράφτηκαν)


4. Δικηγόροι

Θεσμοθετημένη η ιδιοτητα στο επάγγελμα, οποτε το κατανοούμε και το δεχομαστε. Μερικές φορές ομως μερικοί εθίζονται στο ψεύδος και αναγκάζεσαι να παίρνεις κράνος όταν ακούς να σου λένε καλημέρα. Οι έχοντες φίλους δικηγόρους θα το έχουν πιθανότατα παρατηρήσει :)


3. (Έλληνες) Δημοσιογράφοι.

Το φαινόμενο ενδημεί και στο εξωτερικό, αλλά στα εντός το πράγμα έχει παραγίνει μιας και ενω γενικά πλεον ο κανόνας ειναι η "στρατευμενη" ιδεολογικά δημοσιογραφία (βλ. παραλλαγές γεγονότων ώστε να συνάδουν με την θεώρηση μας γι αυτά) στο Ελλάδα ειναι πολύ της μόδας η δημιουργία γεγονότων απο το μηδέν έτσι ώστε σίγουρα να συναδουν με τη θεώρηση μας γι αυτά. Στα εξωτερικά τρανταχτές περιπτώσεις δημοσιογράφων που παραποιούν γεγονότα ξηλώνονται και ρίχνονται στην χλέυη, εδώ κερδίζουν μεγαλύτερα συμβόλαια.

* Όψιμο και χαριτωμένο παράδειγμα:
Κάλυψη απο το Mega:
 «Ο τρόπος χειρισμού της υπόθεσης πάντως και η εξάντληση κάθε αυστηρότητας στο πρόσωπο ενός επιχειρηματία που είναι σε διαδικασία διευθέτησης των υποχρεώσεών του και η προσπάθεια να σπιλωθεί η επαγγελματική και προσωπική του εικόνα δημιουργεί προβληματισμό. Επίσης τέτοιου είδους χειρισμοί προκαλούν ανησυχία και δυσπιστία στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς πλέον αρκεί μια φορολογική εκκρεμότητα ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να επιβληθεί η ίδια μεταχείριση και σε άλλους επιχειρηματίες και απλούς πολίτες με αυτήν που επιβληθεί στον Λεωνίδα Μπόμπολα».

*Κάλυψη απο WSJ
"Greece Hauls in Media Mogul Leonidas Bobolas for Back TaxesScion of powerful family released after paying; latest chapter in leftist government confronting oligarchs"
* Kάλυψη απο LeMonde
"Athènes envoie un coup de semonce aux grosses fortunes soupçonnées d’évasion fiscale"

2. Πολιτικοί γενικώς

Δεν νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση σε αυτό.
Το καλό που έχουν πάντως οι πολιτικοί ειναι πως απαιτούν όχι μονο να δεχόμαστε τα ψέμματά τους, αλλά να τροποποιούμε και τη μνήμη μας ακόμα έτσι ώστε να μην θυμόμαστε καν το αναφερόμενο γεγονός όπως έγινε αλλά όπως το παρουσιάζουν οι ίδιοι. Κορυφαία στιγμή παγμοσμίως η "παρουσίαση" Blair για τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ


1. Ο Σαμαράς

Μια κατηγορία μόνος του, ο άνθρωπος πλέον ψεύδεται τόσο ασύστολα που αρχίζουμε και έχουμε αμφιβολίες για το αν το κάνει επίτηδες ή έχει θέματα. Πλεον η άποψη του για τα γεγονότα, οι σκέψεις του γι αυτά, οι αναθεωρήσεις των σκέψεων γι αυτά, γινεται προσπάθεια να περάσουν για γεγονότα απο μόνες τους. Ο άνθρωπος που σκέφτεται άρα υπάρχεις.

Τοπ στιγμών Σαμαρά:
(γι αυτόν τον μήνα)

* Η αυξημένη ροή μεταναστών στην Ελλάδα γίνεται λόγω Σύριζα. Φαντάζομαι και στην Ιταλία λόγω Σύριζα θα πηγαίνουν. Η εμπόλεμη κατάσταση, καθως και το ότι η ISIS πλεον έχει τόση εδαφική έκταση στην κυριότητά της όσο είναι το Ην. Βασίλειο δεν εχει σημασία. Ούτε και οι συνεχόμενες προβολές αποκεφαλισμών on line από τους φονταμενταλιστές μουσουλμάνους

* Η απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά είχε οριακό πλεόνασμα αντί για το συμφωνηθέν 3+%, είχε λιμιτάρει τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό, είχε λιμιτάρει τον τότε ELA, είχε γνώση πως μέχρι το καλοκαίρι οι αποπληρωμές δανείων θα ήταν ισόποσες περίπου με το σύνολο του ποσού που δίνεται για μισθούς και συντάξεις για όλο το έτος, είχε εν γνώση της παγώσει τις συνομιλίες με το ΔΝΤ κτλ διοτι δεν μπορούσε να αντέξει το πολιτικό κόστος υλοποιήσεων αυτών που είχε συμφωνήσει (κάτι που κληρονόμησε η επόμενη κυβέρνηση), και έτσι η καταβολή δόσεων από τους δανειστες είχε σταματήσει από τον Αύγουστο του '14, κάτι που έκανε εκ των πραγμάτων προβληματική την όλη διαχείριση του πράγματος, παρ΄όλα αυτά επιμένει πως μας είχε βγάλει απο το τούνελ, είχαμε ανάπτυξη και όλα τα σχετικά. Πιστεύει δε σοβαρά πως θα επιστρέφαμε κανονικά στις αγορές και πως η ανεργία θα μειωνόταν και όλα αυτα τα μαξιμαλιστικά, ενώ στην ουσία τα πεπραγμενα της κυβέρνησης Σαμαρά παραμένουν ένας εντυπωσιακός απολογισμός αποτυχίας.

* Ο Σαμαράς λέει πως πρότεινε στον Κουβέλη να γίνει ΠτΔ. Ο Κουβέλης το αρνείται μετά μανίας. Αν σκεφτούμε δε πως ο Σαμαράς έχασε την κυβέρνηση με την επιλογή που ακολούθησε, ασε που ο ίδιος προπαγάνδιζε υπερ μιας παραταξιακής επιλογής (όσο και αν το έχει ...ξεχάσει) πολώνοντας το κλίμα, και επίσης αν θυμηθούμε πως ο Κουβέλης δημοσίως ειχε πει πως δεν ήθελε να παίξει για την ΠτΔ (μεταξύ μας και να τον έβαζε υποψήφιο δεν θα έβγαινε ο δον κυρ Φώτης, οποτε...), μαλλον τελικά δεν θα δυσκολευτούμε να καταλήξουμε στο ποιον να πιστέψουμε.

Αυτό το τελευταίο κανονικά θα έπρεπε να σηκώσει σάλο, μιας και δεν είναι λίγο να διαψεύδεται άμεσα και στα ίσα ο προηγούμενος πρωθυπουργός για μια καίρια πολιτική του πράξη. Αλλά....(βλ "(Ελληνες) Δημοσιογράφοι" πιο πάνω)....τι να πει κανείς...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

aeisixtir