Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Απριλίου 13, 2017

Μόνος ή Πάνος; Μουνόπανος

Η αναφορά είναι στο χτεσινό άρθρο του Κασιμάτη (aka μουνόπανος) στην Καθημερινή.
Κε Κασιμάτη μουνόπανε:

Το 1990 το νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου ήταν χμμμ πως να το πω χωρίς μπινελίκια; Α, ναι:

 "Το πολυνομοσχέδιο που χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα αναχρονιστικό και συντηρητικό για τα μέτρα της εποχής του, προκάλεσε πολύ μεγάλες αντιδράσεις και οδήγησε στις μεγαλύτερες μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι τότε στην Ελλάδα"  (κλατς)

 Ανάμεσα στα άλλα χαριτωμένα θυμάμαι ότι περιείχε και την σχολική αξιολόγηση των μαθητών σύμφωνα με την εξωσχολική συμπεριφορά τους, μετατρέποντας ξανά τον δάσκαλο στην κωμική καρικατούρα που βλέπουμε στις παλιές ελληνικές ταινίες και αδυνατούμε να καταλάβουμε τι γίνεται.

Ενάντια στον νόμο-απολίθωμα Κοντογιαννόπουλου λοιπόν δεν εξεγέρθηκαν μόνο "κάποιοι" μαθητές, οι "καταληψίες" του κου μουνόπανου, αλλά μέχρι και οι πέτρες. Και μπορεί το τωρινό αφήγημα της δεξιάς των "νοικοκυραίωνε" να θέλει by default τους "καταληψίες" γενικώς ως ένα περίεργο φρούτο που δεν έχει γονείς, κοινωνικό περιβάλλον και περίγυρο και τα λοιπά αλλά εμφανίζεται ως κβαντικό φαινόμενο όποτε έχουμε επεισόδια, για να τα προκαλέσει και για να εξαφανιστεί αμέσως μετά, αλλά η μαύρη αλήθεια είναι ότι (κυρίως τότε) επρόκειτο για παιδιά, δικά μας και δικά σου τα οποία (πολύ λογικά) τα πήραν στο κρανίο όταν ο χ φωστήρας αποφάσισε να μετατρέψει το 1990 σε 1960 επειδή έτσι του κάβλωσε/του είπε ο παπας της ενορίας/τρέχα γύρευε γιατί. Και οι καταλήψεις τότε δεν είχαν τον επετειακό χαρακτήρα που έχουν τώρα που κάθε Λύκειο που σέβεται τον εαυτό του κάνει 1-2-5 μέρες κατάληψη ανα έτος κυρίως για επετειακούς λόγους. Και κυρίως: οι καταλήψεις είχαν μαζικότατο χαρακτήρα και δεν ήταν τρεις-και-ο-κούκος περιθωριακοί τύποι ("οι γνωστοί καταληψίες" που "μας κυβερνούν") όπως αφήνει να εννοηθεί ο κάθε μουνόπανος.  Και το να αντιδρά κανείς στις μαλακίες της εξουσίας δεν είναι και η χειρότερη δυνατή πολιτική, και όχι μόνο, προίκα, όσο και αν είναι ξένη η Καθημερινή και οι μουνόπανοί της στην εναντίωση στην αυθαιρεσία. Και η απαξίωση όλων των τότε μαθητών (πρακτικά) πέρα από το ανεδαφικό  του πράγματος είναι και ανεγκέφαλη και τελείως κουκουρούκου (μιας και αυτοί όλοι πλέον ψηφίζουν).

Τι λέγαμε; Α, ναι. Πιτσιρικάς τότε και πολύ μικρός για να μπω στην διαδικασία κατάληψης (ήμουν απολιτικ το ομολογώ ;) ) δεν είχα πολυασχοληθεί με το θέμα εκμεταλλευόμενος την φάση για να κάμνω κοπάνα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είδα ή πως δεν θυμάμαι τις επιθέσεις τραμπούκων, οργανωμένων ή όχι ενάντια στα πιο μεγάλα παιδιά. Πως δεν είδα το καθεστώς τρομοκρατίας. Πως δεν έμαθα απο φίλους για τα ντου που έγιναν σε πολλά σχολεία σε άλλες πόλεις. Πως δεν είδα τον Χ με το λοστό να επιτίθεται σε 16χρονους. Και εντάξει, σε μικρή κοινωνία ήμασταν, δεν σκούρυναν τα πράγματα, το είδαμε χαβαλέ και κοροϊδεύαμε τον Χ στο καφενείο για χρόνια (και η επιχείρηση που είχε έκλεισε από άτυπο μποϋκοτάζ διότι ο ηλίθιος ξέχασε πως αυτοί που πήγε να κοπανήσει ήταν.... πελάτες του) και μέχρις εκεί. Αλλού όμως, σε πιο μεγάλες πόλεις έγινε της πουτάνας και τα ντου ήταν στην ημερήσια διάταξη. Και όχι, δεν μιλάω για ντου από αστυνομία η οποία αν θυμάμαι καλά δεν πολυασχολήθηκε, στις αρχές τουλάχιστον.

Μπορεί (;) βεβαίως αργότερα η φάση να κομματικοποιήθηκε (όπως τα πάντα στην Ελλάδα άλλωστε)  και οι σπεσιαλίστες στο είδος πασόκοι να έκαναν την σπέκουλα της αρκούδας, αλλά παραμένει το γεγονός πως οι μαθητές και η κοινωνία αντέδρασαν ενάντια σε έναν νόμο οπισθοδρομικό και παράλογο όπως όφειλαν να κάνουν άλλωστε. Αν το τότε κυβερνών κόμμα επέλεξε να θυμηθεί εποχές και συνήθειες Κοτζαμάνη, Παττακού και Ντερτιλή για να τα βγάλει πέρα δεν τους φταίει κανένας αλλά το στραβό τους το κεφάλι.
Βεβαίως του Κασιμάτη και του κάθε μουνόπανου δεν τους αρέσει να αντιδρά η κοινωνία όταν η κυβέρνηση είναι της αρεσκείας τους ρε δεν πα να γαμήσει και το σύμπαν. Ναι, μπορεί ο Τσίπρας να ήταν εκπρόσωπος των καταληψιών τότε. Εκλεγμένος απο τους συμμαθητές του και όχι ορισμένος από κάποια "σοφή επιτροπή απονομής αριστείων". Δεν ήταν απομονωμένος σε ένα κολέγιο στο Ψυχικό και δεν τα είχε όλα γραμμένα στα αρχίδια του. Δεν έπαιζε τένις όπως ο Σαμαράς επί χούντας ας πούμε (λέμε τώρα). Όπως φαίνεται για μερικούς το ότι ένας χ μαθητής εκλέχτηκε από τους συμμαθητές του στην μάχη ενάντια σε έναν παράλογο νόμο, αυτό κατά κάποιον τρόπο συνιστά ένα είδος προδοσίας ενάντια στο κράτος. Διότι οι σωστοί άριστοι επιβραβεύονται από την εξουσία για το πόσο καλοί είναι, η οποία εξουσία, όταν είναι δικιά μας, έχει πάντα δίκιο και τα λοιπά και τα λοιπά.

Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί όλο αυτό λοιπόν θεωρείται κακό και οι τότε καταλήψεις ρετσινιά ενώ πιθανότατα είναι το πιο τίμιο πράγμα που έχει κάνει ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας στην ζωή του.

Αλλά ποιος τον γαμεί τον Τσίπρα; 

- Ξέρουμε, όσο και αν ο Κασιμάτης δεν(;) το ξέρει πως στην Πάτρα ανθούσε (και ίσως ακόμα) οργανωμένο παρακράτος από συμμορίες (aka "ομάδες πολιτών") από "αγωνιστές δεξιούς πατριώτες" (sic), "αγανακτισμένους πολίτες" (sic) που πιο παλιά λεγόντουσαν κένταυροι, αργότερα δεν ξέρω και όψιμα χρυσαυγίτες. Τους είχαμε πετύχει ως φοιτητές στις αρχές της δεκαετίας των '00. Τους είδαμε εν δράσει και το 2008 άλλωστε και όποιος νομίζει πως ήταν όντως αγνοί αγανακτισμένοι πολίτες και πως καλά έκαναν κτλ είναι πιο βλάκας και απο τον Κασιμάτη.
- Ξέρουμε πως ακόμα, ρε ακόμα, υπάρχει στην Πάτρα και αλλαχού ένα ρεύμα "σκέψης" το οποίο προσπαθεί να "απομυθοποιήσει" τον όποιο Τεμπονέρα με στόχο να κηλιδώσει πρακτικά τους τότε αγώνες ενάντια στο καθεστώς (βλ και εδώ) αλλά πρακτικά να στιγματίσει γενικώς όποιους είναι ενάντια στην "Δεξιά του Κυρίου".
-Ξέρουμε, και αυτή ειναι η πραγματικότητα, ότι η λύσσα των δεξιών για εξουσία ήταν τόση τότε, μετά από μια 8ετία έλλειψης κουτάλας λόγω ΠΑΣΟΚ, που πραγματικά γυάλιζε - δολοφονικά - το μάτι τους.
- Ξέρουμε πως μεταπολιτευτικά τα μοναδικά κοινοβουλευτικά κόμματα που μέλη τους έχουν προβεί σε πολιτικές δολοφονίες είναι τα εξής δύο: η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή. Ξέρουμε πως ο δολοφόνος του Τεμπονέρα ήταν στελεχάρα της ΟΝΝΕΔ και ως τέτοια δρούσε με το σιδηρολοστό. Απλά τότε δεν υπήρχε ΣΚΑΙ να μας πει πως "τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο" και ΟΛΟΙ, ρε όλοι κατάλαβαν ακριβώς γιατί τον σκότωσε (κλατς).
Διαχρονικό ήθος.
Να θυμόμαστε ε;

Και όμως, δεν το έγραψε ο Κασιμάτης


- Ξέρουμε, όσο και αν ο Κασιμάτης κάνει την πάπια, πως την ΝΔ την έχουν τεϊκοβεριάσει (1) οι χίτες του Σαμαρά και πως απλά ο κοτσανολόγος Κυριάκος θεωρείται το όχημά τους για να ξαναπάρουν την εξουσία. Αυτοί, οι φασίστες με τις γραβάτες, η σοβαρή ΧΑ, είναι που εκπροσωπεί πλέον ο Κασιμάτης, ο Μπάμπης και όποιο άλλο μουνόπανο μας το παίζει ιστορία και που πιθανόν λίαν συντόμως θα είναι στις επόμενες εκλογικές λίστες της ΝΔ διότι η σκέψη του χαραμίζεται εκτός του κοινοβουλίου και η γλώσσα του έχει εθιστεί τόσο στον κώλο της εξουσίας που θέλει να την έχει από  όσο πιο κοντά γίνεται.

Ας απαντήσουμε λοιπόν στο μέλλον πολιτικό στέλεχος Κασιμάτη τι έκανε ο Τεμπονέρας για την χώρα (2):
* Αρχικά ήταν δάσκαλος, ένα επάγγελμα λοιδορούμενο πλην όμως απαραίτητο γιατί ξεστράβωνε τα παιδιά μας. Συνεπαγωγικά είχε και ένα πτυχίο πανεπιστημίου, κάτι που δεν μπορούμε να ορκιστούμε για τον κο Κασιμάτη.
* Όταν η εξουσία πήγε να μας πηδήξει όρθιους αντιστάθηκε και δεν της έγλυφε τον κώλο. Αν τώρα ήταν ζωντανός μπορεί να ήταν υπουργός του Συριζα, μπορεί να ήταν όμως και ενάντια στον Σύριζα και να είχε ζωστεί τα συρματοπλέγματα. Το πιο πιθανό είναι όμως πως δεν θα έγλυφε τον κώλο του Τσίπρα όπως γλύφει ο Κασιμάτης τον κώλο του Μητσοτάκη.
* Σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος τους μαθητές του από επιθέσεις αγανακτισμένων πολιτών νεοδημοκρατών τραμπούκων, ενώ θα μπορούσε ξερω γω να είναι σπίτι του και να καταδικάζει την βία απ΄όπου και αν προέρχεται όπως κάνανε μερικοί άλλοι οι οποίοι όταν η ιστορία τους βαρούσε την πόρτα αυτοί βαρούσαν την νεολαία.

Αυτα. Δεν ξέρω αν αρκούν για να δοθεί το όνομά του σε μια σήραγγα, ποιος χέστηκε άλλωστε, αλλά σίγουρα είναι κατά τι περισσότερα απ΄όσα έχει κάνει το σύνολο των αρθρογράφων της Καθημερινής για την χώρα.

Τον κύριο μουνόπανο τον έχω διαβάσει αρκετές φορές αυτά τα χρόνια. Η στήλη του περνάει για χιουμοριστική αλλά είναι μια απλή επίδειξη αμορφωσιάς, κομπλεξισμού και σκατοψυχιάς που θα άρμοζε περισσότερο στο Πρώτο Θέμα παρά σε μια σοβαροφανή εφημερίδα όπως η Καθημερινή. Ο άνθρωπος είναι παντελώς άσχετος με το χιούμορ (3) και το μπερδεύει με τις προσβολές επιπέδου νηπιαγωγείου, ίσως αυτή να είναι η μέση δεξιά θεώρηση του χιούμορ (α μωρή πατσαβούρα κετς), ίσως οι αναγνώστες της Καθημερινής να είναι τελικά κρετίνοι, δεν ξέρω.

Ενδεικτικά αναφέρω πως στο ίδιο άρθρο διαβάζω πως "Το χειρότερο που θα μπορούσαν να μου κάνουν θα ήταν να μετονομάσουν τον δρόμο όπου μένω σε Ανδρέα Παπανδρέου. Θα πουλούσα το σπίτι μου απ’ την ντροπή..."
Εν έτη 2017 και ακόμα αυτό που απασχολεί τον Κασιμάτη είναι ο Παπανδρέου και η οδός του (πλάκα πλάκα δεν υπάρχει πόλη που να μην έχει μια οδό Αντρέα, νισάφι πια) λες και κάτι τρέχει στα γύφτικα με τόσες οδούς και πλατείες βασιλιάδων. Μια οδός που θα έμενε ευχαρίστως ο Κασιμάτης θα ήταν μια οδός Ντερτιλή φαντάζομαι (που ήξερε πως πρέπει να φερόμεθα στους "καταληψίες" ε;) ή έστω μια οδός Ιωαννίδη ρε αδερφέ. Τι κρίμα που οι αγνώμονες συμπολίτες του δεν τον τιμούν με με τέτοια οδό.

Αν όμως τα υγρά του όνειρα πραγματοποιηθούν και σαν ένας ακόμα ΑΡΔ μπει στις εκλογικές λίστες, να μην ανησυχεί. Αν και όταν έρθει ο καιρός θα δώσουμε το όνομα του σε μια οδό που θα του ταιριάζει. Ένας φίλος μου ήδη βάφτισε Κασιμάτη το λούκι της αποχέτευσης.

Tαύτα και μένω. Σε όποιον δεν αρέσουν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις, ας θυμηθεί πως ο Κασιμάτης έγραφε έτσι (και χειρότερα) για χρόνια και πως πληρώνατε για να τον διαβάσετε. Εμένα τουλάχιστον με διαβάζετε τζάμπα. Και από την άλλη από πότε το μουνόπανο είναι βρισιά; Αντιγράφοντας ξανά το στυλ του Κασιμάτη θα πω πως έκοψα φάτσα και έβγαλα συμπέρασμα






(1) Εξαιρετικός, λιτός, σαφής και απέριττος estarian:

 Ασε που τους έχει αφήσει λάσκα ο Κυριάκος και οι Σαμαρικοί κάνουν πάρτυ και εχουν κάνει τεικοβερ. Οι φιλελεύθεροι του κωλου. Που είμαστε φιλελεύθεροι όσο είναι να πέσουν φράγκα, αλλά άμα σου απαιτήσουν αλλαγές στη δικαιοσύνη, διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, ισότητα και ισονομία, κόψιμο των μαλάκηδων πυο θέλουν να πεθάνουν οσοι δεν είναι στρειτ λευκοί, αρχίζεις την κλαούνα για την κουλτούρα και παράδοση αιώνων.
(2) Αλήθεια ο "καλα ο Στεφανόπουλος" τι σκατά έκανε για την χώρα πέρα από το να ...παρίσταται ως ΠτΔ γενικώς και ειδικώς; Ποια διαφορά θα είχε η πολιτική μας ζωή αν ο Στεφανόπουλος δεν είχε υπάρξει ποτέ;

(3) Update επί του πιεστηρίου. Δεξιό χιούμορ......γάμησέ τα:  "Δένδιας προς Τσακαλώτο: Ποια Γιόχανσον; Και η Βασιλειάδου πολύ σας πέφτει"




2 σχόλια:

  1. Τώρα εγώ με το που βγάλαμε τον Τραμπ δεν μπορώ πια να μιλάω βέβαια, αλλά υπάρχουν άραγε γενικότερες αμφισβητήσεις και εξηγήσεις ως η παρά πάνω περί τον τεκνομένων, λεγομένων κλπ; ή τα χάβει ο κόσμος πρώτο πλάνο και αρχίζει να μαλιοτραβιέται κι' εδώ; Αν υπάρχουν δεν τις έχω δει προσφάτως.

    Βέ-εεβαια, θυμάμαι τα Χτυποκάρδια στο Θρανίο και Το Ξύλο Βγήκε απ' τον Παράδεισο... και δώστου νιάου βρε γατούλα... Θες να πεις δεν είναι πια έτσι τα σχολεία στην Ελλάδα; πάντως η μόνη πολιτικοποιημένη μέρα που θυμάμαι είναι μια Παρασκευή απόγευμα στο γυμνάσιο (νυν λύκειο) που λέγαμε να πάμε πολυτεχνείο ή να μην πάμε; (δε πήγαμε τελικά) "Να μπει κανείς, ή να μη μπει", που είπε και ο Βάρδος, ή επί το χουντικότερον, "να σου μπει ή να μη σου μπει το [αντικείμενο ντι ζουρ];"

    (οι καταλήψεις είναι μεταγενέστερη ημών εξέλειξη της παιδείας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ίσως οι αναγνώστες της Καθημερινής να είναι τελικά κρετίνοι"

    ήξερα για τα φαντάσματα οπαδούς της ΔΗΜ.ΑΡ. φίλους του τζιμάκου (για να τους ξέρει αυτός κάπου θα υπάρχουν, εκτός και εννοούσε απλά τον Ψαριανό)

    υπάρχουν όμως και "αναγνώστες της Καθημερινής";
    ζουν αναμεσά μας;

    παναζία μου

    (εντωμεταξύ, όσο το έγραφα λέω λες; και ψάχνω τα δελτία διανομής τύπου...μέχρι τον δρόμο της αριστεράς βρήκα, καθημερινή γιοκ...ξαναψάχνω γιοκ...-->"Δεν υπάρχουν στοιχεία για την κυκλοφορία της ημερήσιας έκδοσης της Καθημερινής, καθώς η εφημερίδα έχει απαγορεύσει τη δημοσίευση αυτών των στοιχείων."
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97_%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE
    συνεπώς λογικά θαυμάζουν οι αναγνώστες της Καθημερινής τον Κασιμάτη γιατί οι αναγνώστες της Καθημερινής είναι μαλλον ο Κασιμάτης και η μάνα του (αν θέλει να τον ξέρει και αυτή αν και, για να παραφράσουμε τον κασιμάτη και το προσφατο ξερασμά του σιχαμένου εγκεφάλου του για την Χριστοδουλοπούλου, το αίμα μου παγώνει όταν σκέφτομαι ότι το πράμα-κασιμάτης βγήκε από άνθρωπο...ομολογώ οτί δεν το είχα ποτέ φαντασθεί...αλλά και το άλιεν απο άνθρωπο βγαίνει να μου πεις))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir