Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

Η Κλωσσα του αυγου του φιδιου

a.k.a χουντικο απμειναρι του κερατα....


Αυτες τις μέρες γίνεται ένα συνέδριο υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Αγνοώντας την ταλαιπωρια αυτων των ημερων λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας πέρασα μια βόλτα. Είδα και μερικές παλιές γνώριμες φάτσες και όσο να ναι συγκινηθηκα!

Δεν γράφω όμως γι αυτά τα αμιγώς επιστημονικά τώρα. Οπως ξερουσι και οι κοτρώνες στα συνέδρια αυτά, παράλληλα με τις κεντρικές ομιλίες εμφανίζονται και διάφορες άλλες (σε θεματικές υποενότητες) που το ενδιαφερον που μπορεί να έχουν παίζει όπως και η καθαυτο επιστημονική τους αξία (εδώ πολλες φορές οι κεντρικοί ομιλητες λενε μαλακίες, τι να σου κάνει και ο υποψήφιος διδάκτορας που πρέπει να δημοσιευει συνεχώς;)

Μια ενότητα λοιπόν είχε να κάνει με την καθαυτο εκπαιδευτική διαδικασία και μπορώ να πω πως μερικές παρουσιάσεις πολύ τις χάρηκα. Και φτάνουμε στο προκείμενο.

Κυριε πως σε λένε και που δεν σε θυμάμαι και έπιασα την ομιλία σου στην μέση. Σε μια διάλεξη μεταξύ συν-έδρων φυσικών, η οποια διαλεξή σου ειχε σαν θεμα "Η διδασκαλία στην Ββθμια εκπαιδευση" (ή κάτι τέτοιο) πώς στο διάολο κατάφερες:
* Να φας 30-40 (;) λεπτά δειχνοντας διαφάνειες από την....συλλογή σου απο σχολικά βιβλία και φωτογραφίες της μάνας σου και της θειας σου απο τοτινές σχολικές εκδηλώσεις (μεχρι και από το "Ρομάντσο" είδαμε εξώφυλλο! Στην αρχή ήταν να τραβας τα βυζιά σου απο τα γέλια!). Εισαι σε συνέδριο φυσικής ρε αχρηστοάχρηστε όχι ιστοριοδιφίας. Επεφτε το γέλιο απο κάτω! Η μάνα μου η ...συγχωρεμένη, η θεια μου η συγχωρεμένη, ο παπάς ο συγχωρεμένος (μνημοσυνο το καναμε ρεεεε!) οι φίλοι μου οι συγχωρεμένοι, η τάξη μου (και αυτή συγχωρεμένη φαντάζομαι) που κόπηκαν όλοι εκτός απο εμένα και άλλους 2 (;) (*αλλά ταυτόχρονα θυμηθήκαμε πως "με το σύστημα Αρσενη και τα επόμενα τα παιδιά δεν μαθαίνουν τίποτε")
* Να "εκθειάσεις" όλως τυχαίως συγγράματα της εποχής του Μεταξά και της χούντας
* Να θυμηθείς πως ....υπηρέτησες στο Α2 όταν ήσουν φαντάρος (είπατε τίποτε;)
* Να καταδικάσεις συλλήβδην όλες τις αλλαγές στην Παιδεία που έκανε το ΠΑΣΟΚ, από το '81 και δώθε, αλλά ταυτόχρονα να σχολιάσεις θετικά την περίοδο Κοντογιαννόπουλου (τότε με τον Τεμπονέρα για όποιον δεν θυμάται) και παρεμπιπτόντως (μιας και είπαμε για τον Τεμπονέρα ε;)
* Να πετάξεις πως "τότε που σκοτώθηκε ο Τεμπονέρας και έγινε τσάμπα ήρωας".

ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ. Δεν παραπάτησε και έπεσε. Ούτε και πνίγηκε από το πολύ φαί. Δολοφονήθηκε. Απο κάτι γομάρια σαν και του λόγου σου που νόμιζαν πως ξέρουν τα πάντα και ως "αγανακτισμένοι πολίτες" έκαναν ντου σε ένα σχολείο βραδιάτικα για να "επιβάλουν την τάξη". Μπορεί ο Τεμπονέρας να ήταν τραμπούκος, μαλάκας, μπορεί ό,τι θες. Ηταν όμως παράλληλα συνάδελφος σου και δολοφονήθηκε χτυπημένος απο κατι εξωσχολικά αποβράσματα που φτιαχτηκάν και γαλουχήθηκαν (και) απο τα συγγράματα που εμμέσως πλην σαφεστατα εκθείαζες. Πέθανε σε σχολικό χώρο και όχι στο γήπεδο, από ανθρώπους που δεν ανηκαν εκεί και έκαναν ντού. Και εσύ το μόνο που βρήκες να πεις είναι το "τζάμπα ήρωας"!

* Επίσης το γεγονός πως έφερες τους μαθητές σου από το σχολείο που ακόμα διδάσκεις για να σε ακούσουν να λες αυτες τις παπαριες επίσημα, οι οποίοι και σαν καλοί φαντάροι έφυγαν από την αίθουσα μόλις τελείωσες λες και οι ομιλίες τελείωσαν μαζί σου, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον απαράδεκτο.

Το ότι διδάσκεις ακόμα (στην Πάτρα btw) εξηγεί εν μέρει την αύξηση του σχετικού πληθυσμού "αγανακτισμένων" πολιτών στην πόλη καθώς και τις αποτρόπαιες πράξεις μερικών πιτσιρικάδων. Μήπως εσυ τους τα είχες πει εσύ αυτα μωρή κλώσσα-γκιόσσα;



Ταυτα και μένω. Ένα μπράβο στον αντιπρόσωπο της ΟΛΜΕ που έτυχε να ειναι παρων και δεν το άφησε έτσι και τοποθετηθηκε στην λήξη με κόσμιο αλλά αυστηρό τρόπο. Αλλιως θα πηγαινε η ντοματιά σύννεφο.

14 σχόλια:

  1. !!!!!

    Καλά, που ξεφύτρωσε αυτός ο μπούμπουξ;

    Βέβαια θα μου πεις εδώ 20-25χρόνοι βρίσκουν τον γερο-ναζί Κωσταδίνο Πλεύρη "απολαυστικό". Καλό Άουσβιτς μαυροκέφαλοι.

    Κρίμα που δεν υπήρχε μπουφές με καναπεδάκια ώστε να πέσει το μπουφεδικό σύννεφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα. Ωραία πράγματα ε; Και θα έλεγε κανείς πως η ενασχόληση με την επιστήμη κάνει τον άνθρωπο να μένει μακριά από ιδεοληψίες, από "τότε ήταν καλύτερα" και από το all time classic "εγώ δεν είμαι... αλλά...".

    Αλλά όχι. Είπαμε, η βλακεία είναι ανίκητη. Σε συνέδριο φυσικής θα μιλήσουμε και για τον Τεμπονέρα, και για το ΠΑΣΟΚ και για τα παράθυρα που επί επταετίας έμεναν όλη μέρα ανοικτά.

    Εσείς το ξέρατε ότι επί Χούντας οι κάλτσες των λιμενεργατών μύριζαν σαν φρεσκοψημένα κανελόψωμα;

    Βασικά θα με ενδιέφερε πολύ να έλεγες τί είπε ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ. Έτσι, τουλάχιστον για να δω πώς αντιμετωπίζεται κόσμια και αυστηρά ένα τέτοιο άτομο, πρόγονος ουσιαστικά των ιντερνετικών trolls.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΑΣΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ? ΑΑΡΡΡΡΡΡΡΓΚΚΚΚ... όχι τίπτις άλλο, αλλά τα συνέδρια της ΕΕΦ τα παρακολουθώ γενικά (ναι, ναι, το ξέρω, είμαι ΠΕ06, αλλά η πετριά, πετριά...) αλλά σε αυτό δεν τα κατάφερα να πάω αν και δίπλα... Και έχω κάτι σάπια πορτοκάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @polse
    Υπήρχε μπουφές αλλά τον είχασι λιανίσει τα συνεδρόπουλα!!!!

    Τι να πω... η αρχη παραμένει. Αν εισαι μαλακας και τύχει να περάσεις κάπου, άιντε να βγεις μαλάκας με πτυχίο....

    @frapdigo
    θεωρώ πως ο όποιος επιστήμονας μπορεί και πρεπει να έχει την όποια ιδεολογία του. Αλλα να θυμάται πως ειναι επιστημονας και όχι μπουμπουξ (@polse: respect!), αν γινομαι κατανοητος. Αυτο που εκνευρισε τελικά ειναι πως το αντι για επιστημονική εργασία ακούσαμε πεντε κιλά μαλακίες και αντι για τις εργασίες των υπολοιπων (που τις καθυστερησαν οι φωτογραφίες των συγχωρεμένων) ειχαμε και την τελική κουβέντα σαν κερασάκι στην τούρτα.
    Ηταν εμφανης η ικανοποιηση του οταν το ειπε. Οτι κατι εκανε δηλαδης.

    Ο ΟΛΜΕτζης (ΠΑΣΟΚος btw. Τρρρρεμω στην ιδεα τι θα γινοταν αν ήταν ΝΔτης γιατι η παραταξιακη μαλακια δεν εχει ορια) πανω κατω ειπε τα εξης:
    " Απαραιτητη διευκρινηση για να μην γίνονται παρανοήσεις. Ο Τεμπονερας δεν σκοτωθηκε. Δολοφονηθηκε. Απο παρακρατικούς σε ένα κλίμα βίας και τρομοκρατίας που είχε υποθάλψει η τότε κυβέρνηση. Δεν ήταν τζάμπα μάγκας (δεν θυμόταν επακριβως το τζάμπα ήρωας), αλλά δολοφονήθηκε μαχόμενος για μπλα μπλα μπλα".
    Κατι ειπε επισης περι τελεσιδικων αποφασεων της Ελ. δικαιοσυνης.

    Σε σχετική ανταπαντηση του παπαρα που επεμενε, επέμεινε και αυτος πως "δολοφονηθηκε στα πλασια ενος μπλα μπλα κλίματος που είχε ενθαρρύνει (; υποδαυλισει; κατι τετοιο) η κυβέρνηση"

    Αργοτερα που του είπα μπραβο μου είπε το κλου της υποθεσης. Ηταν υποχρεωμενος να το κανει διοτι τα παντα εντος του συνεδριου μπαινουν σε πρακτικά (λεει) και δημοσιευονται. Παραπερα δεν γνωριζω.

    Για πες για τις καλτσες και τα φρεσκοψημένα κανελόψωμα!


    @sophia
    Συνεχιζεται ακομα (τελειωνει την Κυριακη). Εγω τρρρρρεχω αλλου και δεν προφταινω, αλλα εχει οντως πολυ ενδιαφεροντες ομιλιες αν δεις το προγραμμα. Μια παραφωνια σε τοσο κοσμο ειναι καλο ποσοστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε τι εγραψα!!!
    "ενδιαφεροντες ομιλιες"

    τς τς τς!!!
    βαλτε:
    ενδιαφερουσες ομιλίες / ενδιαφεροντες ομιλητες!!! (διαλιεχτε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νταξ. Πολιτισμένα πράγματα. Σε συνέδρια αρχαιολογίας, πέφτει το χώσιμο σύννεφο. Έτσι και ο ομιλών πετάξει παπαριά, δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί!

    Και σκέψου ότι αυτοί είναι οι δεινόσαυροι, τριτοδεσμίτες, κλασσικών σπουδών, βαριεστημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οϊ μανούλαμ'.
    Τα έχουν καλά εκπαιδευμένα τα συνεδρόπουλα:
    "Ορμάτε στον μπουφέ, φάτε τα όλα να φουσκώσετε για να μην έχουν μετά πυρομαχικά να μου ρίξουν".

    Κάτι τέτοιους με τρώει το χέρι μου να τους δείξω πως μπορούν να γίνουν "τζάμπα ήρωες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ellinaki

    Μα σαφως, ετσι και αλλιως σπανιως υπαρχει πολιτική φόρτιση σε τέτοια συνέδρια, άσε που ....ειμαστε και λίγο βιτσιόζοι και δεν μας χαλάει να μας βγάλουν λάθος ( ο μαπας προφανως εξαιρειται).

    Ασε που οι περισσοτεροι (ειδικα οι "κορυφες") θετικοι επιστημονες ειναι τουλαχιστον αφηρημενοι, με αποτελεσμα να θυμωνουν με διαφορα φασης ημερων εκτος και αν τους θίξεις καμια... σταθερά (εγινε ενας μινι χαμος με την κοσμολογική σταθερα του Αινσταιν και σε.... τι μετριεται! Ημουνα διπλα και ακουγα και κρατιομανε να μην σκασω στα γελια)

    Μου εμεινε η ατακα του Νανοπουλου σε μια (παντελως ηλιθια κατ εμε) ερώτηση του στυλ "τι πιστευετε πως θα βγαλει το πειραμα στο cern" κτλ κτλ που ειπε πανω κατω πως: δεν πιστευουμε και τετοια. Ουτε λεμε αποψεις για να τις υπερασπιζουμε και μονο. Ουτε θα πω το αλλο αν πεις εσυ το ενα. Απλα μετα απο 35 χρονια (!) ασχολιας θα έβαζα τα λεφτά μου.... κτλ


    @akrat
    Τι να πουμε οντως....

    @antidrasi+sex
    Μην μπερδευομαστε. λεγοντας συνεδροπουλα αναφερομανε στους συνεδρους, οχι στα πιτσιρικια που σκασανε για να ακουσουνε τον ******* τον καθηγητη τους και μετα διακτινιστικανε!

    Παραπέρα μαζί σου και οντως λυπαμαι που δεν τον ξεχεσα μπροστα σε ολους
    (θυμηθειτε αυτα που ελεγα για την διαφορα φασης χεχεχε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εεεε.. σε συνέδριο φυσικών; τέτοια ομιλία;..εεε.. *ξύσιμο κεφαλιού*.. μπερδεύτηκα..
    Να το πει σε συνέδριο ιστορίας της παιδείας να το καταλάβω και να το δεχτώ και ως άποψη ρε αδερφέ. Είσαι αυτός που είσαι, έχεις τα κολλήματά σου, μας παρουσίασες αυτό που νομίζεις..
    Αλλά σε συνέδριο φυσικής..
    ΡΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΚΟΖΜΟΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1. ντροπή του μαλάκα
    2. μεγαλύτερη ντροπή των υπολοίπων που δεν σηκώθηκαν 4256 χέρια με το που τελείωσε ο μαλάκας να τον κράξουν
    (για να μην πω και κατά τη διάρκεια)
    3. για να μην ξεχνάμε σε ποια χώρα που βρισκόμαστε, ο Καλαμπόκας τιμωρήθηκε τόσο σκληρά που πλέον είναι στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας στο παράρτημα Βόλου (αφού έκατσε λιγότερο απο 7 χρόνια μέσα)

    4. Επίσης για να μην ξεχνιόμαστε "Θεσσαλονίκη, 1 Απριλίου 1998: Βράδυ των φοιτητικών εκλογών και τα αίματα στο αμφιθέατρο του Ανατομείου έχουν ανάψει. Ολοκληρώνεται η καταμέτρηση των ψήφων για το νέο ΔΣ της Ιατρικής και οι πανηγυρισμοί της ΔΑΠ και των περί αυτήν φουντώνουν: "Ο Καλαμπόκας γαμάει τις μάνες σας", "γαμιέται ο Τεμπονέρας κι η μάνα του", είναι τα ευφάνταστα συνθήματα που κυριαρχούν. Η ευθυμία των νικητών μετατρέπεται σε ντελίριο, όπως καταγγέλλει η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Ιατρικής, όταν στην αίθουσα κάνει τη θριαμβευτική της εμφάνιση η σημαία με το δικέφαλο, την οποία οι πιο θερμόαιμοι είχαν -κατά δήλωσή τους- προμηθευτεί από τον ναζιστικό "Στόχο". Στο τσακίρ κέφι οι μέλλοντες γιατροί της ΔΑΠ, προσπαθούν να πείσουν ότι είναι σε θέση να αναβιώσουν τις παραδόσεις της ΕΚΟΦ... "
    και βέβαια όσοι έχουν περάσει απο τριτοβάθμια ξέρουν οτι το παραπάνω δεν είναι καθόλου μεμονωμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Dion όσον αφορά το 98, θα σου πρότεινα να μη σχολιάζεις σκηνικά που ΔΕΝ έχεις δει και μάλιστα φιλτραρισμένα μέσα απο συγκεκριμμένα έντυπα.. άστο καλύτερα αυτό το σκηνικό εκείνων των εκλογών, εκείνο το βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @estarian
    Δεν εχει να κανει με την φυσική κατ αναγκη. Σε κανενα συνεδριο πλην φυσιοδιφιας δεν εχει σχεση μια ομιλια - εκθεση ιδεων (ή μαλλον ανιδεων:Ρ) η οποία δεν βασίζεται σε καμία έρευνα, σε καμία ανάλυση αλλά σε λόγους επιπέδου μπουμπουξ και βγαλε. Να ξαναπω για το εξώφυλλο του "Ρομαντζο" να το εμπεδώσεις;


    @dion
    Τα εχουμε δει και απο κοντα και τα ξερουμε. Ενα μεγάλο ποσοστό των "νοικοκυραίωνε" της Πάτρας ειναι για πολλές σφαλιάρες. Όσον αφορά τον κόσμο, ε δεν ηταν και τοσος πολύς στον μπάρμπα (ειπαμε ήταν παράπλευρη ομιλία) και δεν υπήρχε και μεγάλη φόρτιση στην αίθουσα. Ο κανόνας στις διαλέξεις αυτές ειναι η βαρεμάρα και αμαν να τελειώσει ο μαλάκας. Πάντως γκρίνιες πολλές από κάτω ακούγονταν κυρίως για το μη επιστημονικό της παρουσίασης

    @estarian &dion

    Περί εκλογων...ασχετο. παραμενει παντως η θεση μου πως πολλοι της "πατριωτικής" δεξιας εγκεφαλικά ειναι στην εποχή του Μεταξά και βγάλε - για να μην πω τπτ πιο χοντρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περίεργον τι; Αφού μέχρι και οι ζαρτινιέρες ρίχνουν σφαλιάρες και οι πιτζάμες αποτελούς ποινοκό αδίκημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir