Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2007

Πουτσος ροπαλο και σκούπα

Μερικές φορές νευριάζω, και νευριάζω άσχημα. Τα δυο τελευταία ποστ πχ είναι φανερά προϊον εκνευρισμού. Ειπα ο ...αθώος να κάνω μια βόλτα. Και πέρασα από τον φίλο Πρέζα TV. Και τα πήρα στο κρανίο!

Kατ' αρχάς για να μην με περάσετε για κανα γεροξούρα εκκεντρικό ύφους και ήθους Αυτιά θα πω πως:
  • O κατεξοχήν υπερασπιστής νέων ιδεών και τάσεων είναι (είμαι) ο zaphod (ο...εγώ!)
  • Όπως και ο πρώτος υπερασπιστής του καθενός στο δικαίωμά του στην μαλακία του.
  • Μεγαλώνοντας ως μεταλ νιάτο στην επαρχία έχω βιώσει στο πετσί μου το στραβοκοίταγμα της κάθε θείτσας (κουρέψου αγόρι μου κτλ) και όλα τα παρελκόμενα
  • Άσε που μου έχει μείνει η...αδυναμία και συνήθως (ειδικά το χειμώνα) ντύνομαι στα μαύρα συνεχώς και μετά μανίας
  • Δεν πολυβλέπω τηλεόραση, το όλο θέμα το ψιλοέψαξα όταν μου το ανέφεραν κάτι μαθητές μου, και το είδα στο Λαζόπουλο όπου και γέλασα με τον Αυτιά και τον Κουίκ (ειδικά η ατάκα του ΕΜΟ-ακιου "Δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα" ήταν όλα τα λεφτά)
  • Με τα τρέχοντα μουσικά γουστα είμαι περίπου άσχετος, ειδικά ότι είναι trendy έτσι ή αλλιώς

ΕΜΟ λοιπόν. Εγώ παλιά τους ήξερα σαν gothaδες. Φαντάζομαι πως θα είναι το ίδιο πράγμα. Μουσικά οι Sisters of Mercy, Joy Division κτλ πάντα ήταν στις συμπάθειές μου, όπως και το όλο πανκ και μεταπάνκ σύστημα. Πιο αγνή (μουσικά) επανάσταση από το πανκ δεν πρέπει να υπήρχε έτσι και αλλιώς (fuck pink floyd και τα ρέστα, τσαούσες ουρλιάξτε!)

Τι είδα εγώ στα video όμως; Καλομαθημένα κωλόπαιδα που είναι ...πονεμένα επειδή λέει ...χωρίσανε κάποτε....τα ευαισθητούλια μου! ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ; Σοβαρά; Ευτυχώς που χώρισες και συ και μάθαμε την πατέντα διότι εμείς παντρευόμαστε από τα 12 και δεν χωρίζουμε ποτές. Kατά τα άλλα από ιδεολογία σκίζουμε. Φράντζες, ανταύγειες, κορδελάκια, make up, και ένα αποτέλεσμα που θα ζήλευε κάθε τραβέλι στην Συγγρού. Εν τω μεταξύ περί ζωής και πραγματικότητας πιθανόν να έχουν ...ακουστά! Αν τους ρωτήσεις δε ποιος είναι ο πρωθυπουργός πιθανόν να σου πουν ο ....Βενιζέλος ή ο Πολύδωρας. Ή ο Λαζόπουλος. Παιδιά τυλιγμένα στον εαυτούλη τους, που εφευρίσκουν προβλήματα για να ασχολούνται με την πάρτη τους....τι τραβάνε και αυτοί οι πλούσιοι!

Παιδιά που για να φτιάξουν το μαλλί θέλουν 1 (ολογράφως: μία) ώρα! Όταν εμείς όταν το παίζαμε "περιθώριο" και καλούα σε πέντε λεπτά είμασταν (και είμαστε χεχεχε) έτοιμοι! Που είναι στενοχωρημένα γιατί "έτσι είναι οι ΕΜΟ".
Όπως λέει και η Ellie" η κατάθλιψη κατάθλιψη αλλά η ανταύγεια στο μαλλί ανταύγεια". Πάνω στην ηλικία που δεν χρειάζεται και τπτ ιδιαίτερο για να τονίσεις την φυσική ομορφιά (μιας και πχ ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει στα εφηβικά βυζιά, ή σπανίως τα γκομενάκια της ηλικίας αυτής έχουν ...μούσι). Η δε ατάκα "έγινα ΕΜΟ το Σεπτέμβρη του 2006" με κάνει να ρωτήσω με αγωνία: Τί ωρα;

Που τα δέρνουν λέει τα παιδια οι....trendy. Ρε σεις ερωτώ: Μπορεί κάποιος να έχει αυστηρό dress code, τα ρούχα του (και τα υπόλοιπα "αξεσουάρ") να κοστίζουν όσα βγάζω εγώ σε ενα μήνα, να κάνει 18 ώρες να ντυθεί για..να πάει σχολείο και να μου λέει κιόλας πως δεν είναι trendy; Άμα είναι έτσι ούτε και θέλω να διανοηθώ πως θα είναι οι trendyδες την σήμερον ημέρα. Όπως έχω πει και παλιοτερα σιχαίνομαι τις στολές (εκτός και αν δείχνουν κανα βυζί :Ρ). Ένα καλούπι είστε ρεεεεεεεεεεεε!

Το πιο αστείο είναι πως βγαίνουν από το στόμα τους κάτι αστείες λεξούλες που ανάθεμα και αν ξέρουν τι σημαίνουν: πανκ, χαρντκορ, νταρκ και δεν συμμαζεύεται. Που είσαι ρε Lemmy να τους αρχίσεις στις σφαλιάρες! Τουλαχιστον τον Cave τον ξέρετε ρε χαϊβάνια; Παρακαλάω ρε πούστη να μην λέει μαλακίες ο Χριστιανισμός έτσι ώστε στην μέλλουσα ζωή να σας κάνει μαύρους στο ξύλο ο Sid Vicious!



Συμπεράσματα δικά μου:
  • Ρε τι κάνει ο άνθρωπος για να γαμήσει...
  • Από την άλλη η σεξουαλική ελευθερία καλή είναι, αρκεί να ξέρεις τι κάνεις και εδώ είναι που έχω κάποιες ενστάσεις..
  • Χμμμ αν τους στείλω κανένα μήνα οικοδομή, θα τους φύγει η κατάθλιψη;
  • Πούτσος ρόπαλο και σκούπα!

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ξαναδηλώνω πως είμαι άσχετος με το όλο ρεύμα και σχολιαζω αυτά που είδα στην τουβου μέσω του Πρέζα. Επίσης δηλώνω πως δεν το έψαξα καθόλου απλά γράφω τις εντυπώσεις μου από τις αστείες εικόνες που είδα


ΥΓ (άσχετο αλλά πετυχημένο): Ενθυμήθην τον Τζιμάκο που έλεγε για τους Πυξ Λαξ: "Αυτοί είναι στενοχωρημένοι διότι έχουν μεγάλο πρόβλημα. Ειχαν πάρει εισιτήρια για το Γουντστοκ αλλά τα έκαναν τζιβάνες και δεν πήγαν. Από τότες έχουν μεγάλη στενοχώρια"


Update!!
Δευτέρα 17/12 κατά τις 2:40 μμ

Δεν την παλεύω, τρώει η υποψία, η καχυποψία και ο φόβος της υπεροψίας. Και αν τα ΕΜΟπουλά έχουν όντως κάτι να πουν; Και αν είμαι ένας γεροξούρας που γκρινιάζει για τις νέες γενιές γιατί "όλα στον καιρό μου ήταν καλά";; Αν είμαι ένας ρομαντικός μαλάκας ρε αδερφέ;

Εις οιωνός άριστος: ψαχτείτε!
Λέγω λοιπόν πως: Τα περισσότερα μουσικά κινήματα, όταν ξεκίνησαν είχαν και μια (υποβόσκουσα έστω) ιδεολογία. Για την reggae πχ το ζήτημα ήταν πιο απλό και πιο σαφές. Ελευθερία, ο Jah, ισότητα, ειρήνη και επιστροφή των μαύρων στην Αφρική. Τέλος. Αν και, όπως έχω γράψει στα σχόλια, δεν πιστεύω στις αποκλειστικές μουσικές κάποιας ιδεολογίας (πχ για να μου αρέσει ένα ορατόριο πρέπει να είμαι χριστιανός;;), παρ' όλα αυτά κάποιες συνδέσεις υπάρχουν, ειδικά αν πας στην αρχή του κάθε ρεύματος. Πχ το punk είχε κυρίως να κάνει με τον ασφυκτικό περιορισμό που ένιωθαν οι νέοι στην Αγγλία τότενες (no future) ενώ το metal ήταν μια αντίδραση στις καθιερωμένες μουσικές φόρμες που είχαν φτάσει σε βαθμό αηδίας όταν ξεκίνησε. Αν και αντιδραστικο έναντι στους χίππιδες εντούτοις πολλές φορές πηγαιναν παρέα, όπως πχ μπορείτε να δείτε εδώ (μετά βγήκαν οι Manowar και σία και τα έκαναν πουτάνα εισάγοντας φασίζουσες ιδεολογίες - κρίμα και μου άρεσαν). Η αντιπαλότητα μεταξύ μεταλ και πανκ όπου υπήρχε ήταν αυτή των αστών με τους προλετάριους.....νομίζω. Οι πανκηδες ήταν οι κατεξοχήν a priori αποκλεισμένοι από την κοινωνία ενώ οι μεταλάδες ήταν κατά κανόνα φτωχοί μικροαστοί.

Ετούτα τα emακια σε ποιον θεό πιστεύουν εκτός από τον εαυτό τους; Kαι μην μου πείτε πως οι dark μεταπανκ τύποι και δεν συμμαζεύεται (πχ Sisters of Mercy, Nick Cave κτλ) έχουν σχέση με τούτα τα πραγματάκια γιατί θα θυμώσω. Μπορεί να το έπαιζαν μελαγχολία κτλ αλλά στην ουσία είναι πάνκηδες, και ο λόγος του Rotten τους καλύπτει, ή τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.

YΓ2 (Δεν άντεξα)
Πολύ μελαγχολία....Πάρτε και κάτι όμορφο για το σπίτι......πότε θα έρθει για συναυλία πάλι αυτός ρεεεε!



33 σχόλια:

  1. Επειδή είμαι άνθρωπος που αγαπάει τις τράπεζες, θα μοιραστώ την ιδέα μου μαζί τους: emoδάνειο. Καλύπτει τα έξοδα για μακιγιάζ, μαλλί, ρούχα, ιντερνετ για να ανοίξεις λογαριασμό στο hi5. Για την αποπληρωμή του θα φροντίσει ο μπαμπάς και η μαμά.
    Χαραμίζομαι το ξέρω, έπρεπε να είμαι μεγαλοκαρχαρίας.
    Σχετικά με τα βίντεο του πρέζαtv, δεν ξέρω πώς κάνεις το χιόνι μάυρο, ξέρω πώς το κάνεις κίτρινο. Το κατουράς. Βοήθησα καθόλου? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρεσε ξέρεις τι πακέτο είναι να μη σε βγαίνει η κωλοαντάυγεια;

    Cheap book σε λέω...

    Πως να μην γένεις μετά ΕΜΟtionally and mentally deranged?

    Τουλάχιστον τα σημερινά παιδιά που τους λένε να κουρευτούν, ή ακόμα και οι σκινάδες έχουν βρει τον τρόπο για πατ κιουτ κούρεμα, κάνοντας λογκ ιν στο φόρουμ του ΓΕΡΟΣ, σόρρυ του ΝΕΟΣ, του φόρουμ της νεολαίας(;) του Λάος. :-DD

    ΥΓ.

    Ρεσέ μήπως το ΕΜΟ έχει καμία σχέση με την ένδοξον χερσόνησον του Αίμου;

    Every thing we do is driven by you!

    Ford (Prefect)

    (Γκρίζα διαφήμιση, όχι αηδίες)

    (Ο Brian May δίνει ρέστα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!
    ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΑΡΘΡΑ (φειδωλός ως συνήθως)
    Μόλις μου έδωσες μια εξαιρετική ιδέα για σεντόνι (για να ξέρεις σε ποιον να τα χώσεις δηλαδή!).
    Έχουμε και λέμε...

    Το μαλακίζειν εστί φιλοσοφείν στην Ελλάδα, πασίγνωστο αυτό. Κάπως έτσι προέκυψαν και αυτά τα ένδοξα παιδάκια της κοινωνίας μας. Είδαν φως, παρατήρησαν ότι υπάρχει χώρος και τόπος για μαλακία (καθώς και εύρος δράσης) και μπούκαραν.

    "Παλιά" τα πράγματα ήταν σαφώς αλλιώς, όχι όπω;ς τώρα: πλέον για να είσαι μέσα στα πράγματα πρέπει να είσαι λέπουρας, καραγκιόζης, να σε κλαιν' και οι ρέγγες. Το πρόβλημα είναι ότι η ιστορία έχει πολλά επίπεδα...
    Μήπως θυμάσαι ποιος εισήγαγε την λέξη trendy στο... ελληνικό λεξιλόγιο; Διότι αν κάνεις την "απαιτούμενη" ιστορική αναδρομή θα διαπιστώσεις ότι τέτοια φαινόμενα πρακτικά δεν υπήρχαν πιο πριν, το μέγα καραγκιοζολίκι από τότε ξεκίνησε. Εγώ δεν ήξερα τι σημαίνει (και φαντάσου ότι ξέρω πολύ καλά αγγλικά κιόλας) κι από τότε βαρέθηκα να την ακούω... Ό,τι μαλακία είχε στο μυαλό του ο καθένας αυτομάτως από τότε βρήκε πεδίο ν'αναπτυχθεί ως κάτι απολύτως φυσιολογικό.΄
    Οι πάνκηδες της δεκαετίας του 70 (και μιλάω κυρίωςε για τη μέταλ πλευρά του πανκ) ήταν πάνω απ'όλα ιδεολόγοι (αν δεν ήσουν πολιτικοποιημένος ήταν αδύνατο να είσαι πανκ) και γενικά το πανκ ενέχει μεγάλη ιστορία και νόημα, αν και στα περισσότερά του ουδέποτε το άσπάστηκα.
    Ανέφερες το μέταλ όμως... και τι μου θύμησες... Διότι δεν χρειαζόταν να μένεις στην επαρχία για να περνάς την ιερά εξέταση... Προσωπικά μακρύ μαλλί δεν είχα ποτέ, δεν με ενδιέφερε τόσο πολύ και συνήθως για μπιτάκια ή σκυλά με πέρναγαν όσοι δεν με ήξεραν (με τα πουκαμισάκια μου κλπ). Και γιατί αυτό; ΔΙότι άλλο το τι είχα στο μυαλό μου, άλλο το τι γούσταρα να κάνω. Το μακρύ μαλλί στο μέταλ όμως έχει ιστορία από πίσω του, όπως και τα σπορ μποτάκια (κλασικό) όπως και τα δερμάτινα κλπ, διότι είχαν να κάνουν και με αντίδραση στο πανκ αλλά και με αντίδραση σε διάφορά "καθεστώτα" (θρησκεία κλπ). Δεν είναι τυχαίο το ότι όταν κάποιος ακούει για μακρύ μαλλί το μυαλό του πάει στο μέταλ. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν κάποιος βλέπει μαλλί "καρφί" το συνδυάζει αμέσως με το πανκ. Πολιτικοκοινωνικές ιδεολογίες κρύβονταν από πίσω, γι'αυτό και τα 2 αυτά είδη θεωρούνται (και είναι) τα πλέον αντιδραστικά που έχουν (και θα έχουν) υπάρξει.
    Όλα όμως είναι δυνατόν να εκφυλιστούν όταν στην μέση μπαίνουν τα λεφτά, μα κυρίως όταν πέφτει το επίπεδο της (όποιας) κοινωνίας. Ο κόσμος πχ πιστεύει ότι οι μεταλάδες (μιλάω για δεκαετία του 80) ήταν άπλυτοι, αμόρφωτοι, αντικοινωνικοί κλπ. Καμία σχέση... Τότε ήξεραν τι έκαναν και γιατί το έκαναν...

    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ;

    Τώρα αρκεί να είσαι καραγκιόζης.
    Αυτομάτως γίνεσαι trendy, in και τον πούτσο κλαίγανε...
    Διότι όπως λέει και η σοφή παροιμία, της κοντής ψωλής οι τρίχες της έφταιγαν...
    Φταίει το άδικο κατεστημένο; Η πουτάνα η κοινωνία; Οι γονείς που δεν με καταλαβαίνουν; Οι πέστροφες των οποίων τα δικαιώματα καταπιέζονται; Δεν κέντραρα καλά στο χέσιμο;
    Θα γίνω καραγκιόζης! Αυτή είναι η απάντησή μου. Θα βαφτώ με ανταύγειες, θα ντυθώ σαν λέτσος, θα αδειάσω το (ήδη άδειο) μυαλό μου από ο,τιδήποτε θετικό αρκεί να γίνω τρέντυ. Παλια΄στον δρόμο ο μαλάκας ήταν δακτυλοδεικτούμενος ως περίγελως. Τ¨ωρα δακτυλοδεικτούμενος εξακολουθεί μεν να είναι ο μαλάκας (και μάλιστα τρις χειρότερος από τον πάλαι ποτέ μαλάκα), η διαφορά όμως είναι ότι πλέον η μαλακία είναι ύψιστη αρετή, είναι προσόν, είναι ιδανικό, είναι Ιδέα.

    Όταν ήμασταν πιτσιρικάδες εγώ κι εσύ zaph, η κοινωνία μας ήταν σωβινιστική, ρατσιστική ως προς ο,τιδήποτε διαφορετικό και κυρίως μη ανεκτική ως προς ο,τιδήποτε αντιδραστικό. Τώρα η κοινωνία μας είναι το ακριβώς αντίθετο: δέχεται το ο,τιδήποτε ανώμαλο. Αν είσαι΄μαλάκας, είσαι ευρέως αποδεκτός. Και μάλιστα όσο πιο μέγας μαλάκας είσαι, τόσο πιο μεγάλες προδιαγραφές έχεις για κάτι καλό.

    Τι να περίμενε κανείς όμως από μια κοινωνία όπου η πουστιά, η κουτοπονηριά και η ηλιθιότητα θεωρούνται αρετές; ΤΙ να περιμένει κανείς από την απόλυτη κοινωνία των άκρων, όπως είναι η ελληνική, όπου για να αποδείξεις ότι δεν είσαι του ενός άκρου πρέπει υποχρεωτικά να ταυτιστείς με το αντίθετο άκρο, λες και δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση; Σημασία έχει η μόστρα, όχι η ουσία...

    Βρες μου -σε προκαλώ- έναν τομέα που η ελληνική κοινωνία μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική. Έναν...
    Άρα γιατί να είναι η νέα γενιά φυσιολογική; Σάμπως οι γονείς της νέας γενιάς είναι καλύτεροι; Αστεία πράγματα...

    Τελικά μήπως το ΕΜΟ είναι το αντίστοιχο του ΕΣΟ; Όπως λέγαμε έσο έτοιμος, τώρα να λέμε έμο μάλαξ;

    ΟΥΣΤ ΡΕ...

    ΥΓ. Δεν ξέρω αν είχε πάρει το μάτι σου το λεγόμενο τρίτο φύλο που έχει ξεκινήσει ως... κίνημα στο αμέρικα. Κοντός ψαλμός και για'δώ...
    ΡΕ ΟΥΣΤ ΞΑΝΑΛΕΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @neropistolero
    Γεμάτος ιδέες! Πως μαυρίζει το χιόνι, emoδάνειο! Άψογος!

    @ημιξάδερφος
    Νεολαία ή νεολέρα;;;
    :)

    @hades
    Άρξασθε

    Συμφωνούμε αν και με προβληματίζει αυτό:
    "
    "Παλιά" τα πράγματα ήταν σαφώς αλλιώς
    "
    Σαν τους γεροτράγους ακουγόμαστε ρε γμτ!

    Στο :
    "Μήπως θυμάσαι ποιος εισήγαγε την λέξη trendy στο... ελληνικό λεξιλόγιο" νομίζω πως η απάντηση είναι Κωστόπουλος αλλά δεν τον κόβω κιόλας.


    Για μέταλ και δερμάτινα. Οι πρώτοι μουσικοί που φόρεσαν τέτοιες στολές ήταν οι Judas Priest και το έκαναν επειδή ήταν αδερφάρες (φάση blue oyster στην μεγάλη των μπάτσων σχολή). Στην αρχή της καριέρας τους δε, φορούσαν βελούδα!!!

    Mετά κόλλησε το σύμπαν.


    Οι πιο σοβαροί Sabbath ήταν απλά κατσίμαυροι, ενώ οι σωστοί πάνκηδες έβαζαν ότι έβρισκαν (ο Rotten μνημονεύσει στις συναυλίες τους άτομα με σμόκιν (κλεμένο από τον μπαμπά) διότι μόνο αυτό είχαν και αυτό έβαλαν)
    Δεν με πειράζει, ρε δε πα να φοράει ο καθένας ότι γουστάρει. Απλά δεν μπορώ σε μικρά παιδιά (γιατί παιδιά είναι) νοοτροπία και στυλ παραπεταμένης πουτάνας. Εκνευρίζομαι. Μπορεί να έχω άδικο αλλά εκνευρίζομαι.

    Παραπέρα κούρευτα. Η μουσική μπορεί να έχει ιδεολογία, η ιδεολογία μουσική, μπορεί και όχι, και ποιος χέστηκε. Μπορεί να έχει και dress code αμα λάχει, so what, αλλά εδώ που είμαστε να κάνουμε κόντρα ποιος είναι μεγαλύτερος μαλάκας και ποιος μπήκε περισσότερο σε ένα χαζό καλούπι, ε παραπάει. Προτιμώ τους αναρχικοί μηδενισταί (βλαχοκαθαρεύουσα) από αυτά τα ναρκισιστικά βλαμμένα που είναι χαμένα στην κοσμάρα τους και μπορεί να τα βάψουν μαύρα και να κλαίνε κανα μήνα αν τους σπάσει κανα νύχι.

    Όταν η κοινωνία είναι καταπιεστική βγαίνουν γενικώς ρεύματα αντίδρασης και όχι κλαψομουνίασης ραφιναρισμένη με μπόλικη λακ και μαλακισμό. Ρε στην οικοδομή ρεεεεε!

    Άσε που δεν μου το βγάζεις από το μυαλό πως τούτα τα ανδρόγυνα είναι τα κατεξοχήν εργαλεία του συστήματος μιας και η διάθεσή τους για δημιουργία, επανάσταση κτλ περιορίζεται στο να δείξουν κανα βυζί στο facebook.


    Παραπέρα περί σεξουαλικότητας και 18ου φύλου χέστηκα. Δηλαδή εμείς που στα 16-17 τον παίζαμε όλη μέρα ήμασταν καλύτεροι;

    :-Ρ

    Λήξις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ δεν βλέπω τηλεόραση και τους ΕΜΟ τους έμαθα προσφάτως.Περνούσανε από μπροστά μου και σχολίασα σε φίλους μου..."δηλαδή, είναι δυνατόν να είσαι γυναίκα, έστω και στα 15-16 σου, και να γοητευθείς απ` αυτόν με τη γυαλάδα , τις πρόκες και το κολλημένο στο μάτι μαλλί;" Δεν ήξερα τι είναι αυτοί και να σου πω ένιωσα και άσχημα που το σχολίασα γιατί σκέφτηκα κι εγώ μήπως εγώ "παραωρίμασα"...Παρόλα αυτά, όταν μου είπαν πως τους λένε ΕΜΟ από το emotional, έφαγα μια φρίκη! Μόνο συναίσθημα δεν μπορούσαν να μου βγάλουν. Κι ότι έχουνε λέει το ένα μάτι κλειστό γιατί δεν αντέχουνε να βλέπουν την ασχήμια του κόσμου!? Πότε πρόλαβαν και την είδαν; Και γιατί δεν το ξεσκεπάζουνε το μάτι, μπας και ξεστραβωθούν και δούνε τι τους φταίει στην πραγματικότητα τελικά! Ασφαλώς και πρόκειται για άτομα που δεν έχουν βγει ακόμα στην αγορά εργασίας να δούνε εκεί πώς είναι να σε περιτριγυρίζει η κατάθλιψη. Όχι ανταύγειες και χτενίσματα και "πασαρέλα" στο δρόμο για να τους κοιτάξουν, αλλά ούτε ως το φούρνο για ψωμί δεν θα έχουν το κουράγιο να πάνε! Όμως να σου πω κάτι; Πιο πολύ τους λυπάμαι παρά με εκνευρίζουν. Γιατί αυτοί είναι θύματα. Σύντομα -όπως πάνε τα πράγματα- θα προσγειωθούν πάρα πολύ άσχημα. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν τόσο το καλύτερο γι` αυτούς.

    "...Η δε ατάκα "έγινα ΕΜΟ το Σεπτέμβρη του 2006" με κάνει να ρωτήσω με αγωνία: Τί ωρα;..."
    Χαχαχα! Άπαιχτος!:-)

    Τέλος, με τον hades συμφωνώ απόλυτα. Μέταλ και πανκ δεν έχουν καμιά σχέση μ` αυτή την αηδία. Ήταν ιδεολογία και πιστεύω ότι είναι ακόμη.

    Φιλιάααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην εποχή μας μπορούμε να πούμε εκ του ασφαλούς πλέον ότι τα κινήματά μας είχαν ένα πολιτικό και αντιστασιακό υπόβαθρο.Ως τέτοιο κίνημα δεν ξεκίνησε αλλά μεταλλάχτηκε σε αυτό και η ιστορία των μπλογκς.Τώρα αυτές οι πίπες ,όπου είναι και το μέλλον του τόπου σε τί κίνημα συγκαταλέγονται;

    Δεν ξέρω ποιός φταίει.Μάλλον αυτός που έφταιγε και για την δικιά μας κατάθλιψη.Αυτήν που περνάνε όλοι σε αυτήν την ηλικία.Είτε είναι πλούσιοι είτε όχι.Το ανησυχητικό είναι η έκφρασή της.Και αν είναι τέτοια η έκφραση των ανησυχιών της νέας γενιάς αλήθεια υπάρχει μέλλον με δυναμισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενώ γενικά ό,τι κάνουν οι νέοι με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, ως καθαρός ροκάς, κι εγώ γελάω όπως κι εσύ. Δεν είναι μόνο πως ό,τι γίνεται, γίνεται με πατρικά χρήματα, αλλά η ίδια η στρεβλή εικόνα της επανάστασης που καλλιεργείται στα παιδιά μέσα από τη μόδα. Νομίζουν ότι έτσι, αντιδρούν απέναντι στο σύστημα, ενώ στην ουσία το στηρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είναι μεγάλο πρόβλημα να μην έχεις πρόβλημα!
    Ρωτήστε και τα πρόβατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Emo

    Για να μην μιλάς στον αέρα άσχετε φίλε μου... Κι όχι τίποτα άλλο δηλαδής, αλλά να... Πολύ τη βρίσκω να θάβω emos. Είναι κι αυτοί σαν την Βροχοπούλου κατά μία έννοια. Μόνο λίγο λιγότερο ενδιαφέροντες...

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το διάβασα χθες αλλά ξέχασα να αφήσω σχόλιο. Όταν έχουν όλα τους μεγαλώσει σε ένα σπίτι που το σημαντικότερο πρόβλημα είναι σε ποιον θα πρωτοπάνε το Σάββατο το βράδυ που είναι καλεσμένοι και τι ώρα θα ξυπνήσουν την Κυριακή το πρωί για να πάνε σε άλλους που τους έχουνε καλέσει, τότε τα παιδιά σαφώς και μαθαίνουν ότι έτσι είναι η ζωή και τα σημαντικότερα προβλήματα όλου του κόσμου είναι μια ερωτική απογοήτευση στα 15 ή στα 16. Μόνο αν κι εφόσον αναγκαστού κάποια στιγμή να βγουν στην αγορά εργασίας (αν βέβαια υπάρχει το υπόβαθρο του μπαμπά από πίσω κι αυτό δύσκολα θα γίνει) θα καταλάβουν τι εστί βερύκοκο και ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα όλου του υπόλοιπου κόσμου. Και παρεπιμπτόντως, τι σόι αντίδραση στο κατεστημένο είναι όταν θέλουνε μια ώρα να σιάξουν το μαλλί;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Κουίκ είναι πιό γελοίος από τα ΕΜΟ...του είπε ένα μικρό ΕΜΟ πως ακούει hard core κι αυτός αναφώνησε μ'ένα λυγμό: "Μα αυτό είναι πορνό!!!"...τί καραγκιόζης!
    Τί πάθατε όλοι σήμερα με τα ΕΜΟ??? Μόλις ήρθα από ψιλικατζού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mαζευτήκαμε πολλοί οι συμφωνούντες και έτσι δεν επέρχεται η ζύμωσις. Βρίστε με λίγο ρεεεεεε!!!


    Ας βρούμε τίποτις, έτσι για το γαμωτο...

    @eigh-cherri

    "είναι δυνατόν να είσαι γυναίκα, έστω και στα 15-16 σου, και να γοητευθείς απ` αυτόν με τη γυαλάδα "

    Είναι και παραείναι και δεν μας πειράζει κιόλας. ΤΟ ερωτικό κάλεσμα είναι στον άνθρωπο καθαρά κοινωνικό φαινόμενο. Άρα σε μια ΕΜΟ-κοινωνία μπορεί αυτός που είδες να είναι ο γαμάω ο ίδιος.

    Τα περί ασχήμιας του κοσμου θα με έβρισκαν σύμωνο από άτομα που ήξεραν τι είναι ο κόσμος στο τέλος τέλος.

    "Ήταν ιδεολογία και πιστεύω ότι είναι ακόμη."
    Έχω πετύχει πανκο-μεταλλάδες όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Μπορεί κάποια είδη να ξεκίνησαν εκπροσωπώντας κοινωνικά στρώματα και κινήματα αλλά στην πορεία όλα αλλάζουν και εμπλουτίζονται. Πάντως η έννοια ακροδεξιός πάνκης δεν ξέρω αν είναι οξύμωρο, είναι σίγουρα όμως μαλακία (παρόλο που υπάρχει) :-)

    @island
    "Και αν είναι τέτοια η έκφραση των ανησυχιών της νέας γενιάς αλήθεια υπάρχει μέλλον με δυναμισμό;"

    Έλα ντε. Η απορία μας κοινή. Πάντως αυτό το πράγμα μου βγάζει εμένα μια τεμπελιά και μια παραίτηση, που δεν έχει και καμία σχέση ούτε με τους παλιότερους ρομαντικούς ούτε με το καθαυτό αυτοκαταστροφικό dark, το οποίο τουλάχιστον έδωσε και 5 δείγματα καλής μουσικής. Αυτό που παίρνω εγω από αυτή την ράτσα είναι καλομαθημένος κωλοπαιδισμός.

    @Δείμος
    Εγώ είμαι βρώμικος ροκάς :Ρ

    "...η ίδια η στρεβλή εικόνα της επανάστασης που καλλιεργείται στα παιδιά μέσα από τη μόδα. Νομίζουν ότι έτσι, αντιδρούν απέναντι στο σύστημα, ενώ στην ουσία το στηρίζουν."
    Άψογη προσέγγιση, κατ εμέ τουλάχιστον. Προσυπογράφω

    @_st_
    Όπως και την δικιά σου. Μπεεεεεεε
    :-)

    @industrialdaisies
    Madame, δεν είχα ιδέα! Ευχαριστώ! Πάντως έπεσα ελαφρώς μέσα, σωστά;

    @Ellie
    Δεν είναι μόνο η αγορά εργασίας. Εγώ μπορει να άργησα να δουλέψω (κανονικά) μιας και....διάβαζα (αλά αρχιεπίσκοπος ένα πράγμα) αλλά τουλάχιστον είχα μια γνώση α)περί του τι γίνεται στον κόσμο και β)Πως βγαίνει το γαμημένο το 5χίλιαρο!

    "Και παρεμπιπτόντως, τι σόι αντίδραση στο κατεστημένο είναι όταν θέλουνε μια ώρα να σιάξουν το μαλλί;;;;"
    Έλα ντε!;! Συμφωνούμε απολύτως.


    love&kisses
    zaphod the Judge

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @patsiouri

    Περί Κουίκ τι να πεις. Ακόμα και τα ΕΜΟπουλα μου φαίνονται συμπαθητικά αν τα βάλεις δίπλα του!


    Στην ψιλικατζού γράφεις:
    "Όσο για τα ΕΜΟ…από το να γίνονται σκυλάδες τα παιδάκια στην Γ Γυμνασίου όπως όταν πήγαινα εγώ σχολείο, χίλιες φορές αυτό, τουλαχιστον ακούνε συμπαθητική μουσικούλα!"

    Εγώ είμαι υπέρ ...γενικώς. Και μελαγχολία, και βαβούρα στην μουσική και παρτούζες και ότι θέλετε. Το βλέμμα όμως της κοιμισμένης αγελάδας που είδα στα videaκια στο ΠρέζαΤV με κάνει να θέλω να τα πλακώσω στα μπουνίδια μπας και ξυπνήσουν---και να τους φτιάξω και έναν καφέ.


    Επιγραμματικά :
    Επανασταση, αντίδραση στο κατεστημένο και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ΔΕΝ συνάδουν με:
    -Μια-μιάμιση ώρα κάθε μέρα χτένισμα
    -Ρούχα της τάδε ή δείξε "σκοτεινής" μάρκας
    -Αδυναμία διατύπωσης μιας εναλλακτικής πρότασης
    -Αδυναμία διατύπωσης μιας πρότασης γενικώς
    -Απόλυτη ομοιομορφία στην εμφάνιση λες και είμαστε φαντάροι
    -Στεναχώρια "από συνήθεια"

    Εξηγήστε μου ταύτα και ως πεφωτισμένος εκπαιδετικός ΚΑΙ επιστήμονας θα αποσύρω τας αντιρρήσεις μου.


    Love&kisses
    zaphod the cruel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καραμέσα όμως! Περιμένω λίγο ακόμη, να βρω χρόνο, για να συντάξω κι εγώ τον blogoεπικήδειό μου στους emos. Με πρόλαβες άτιμε! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Περιμένω εναγωνίως!

    @all
    Το ποστ έχει ένα update χοντρό σε μέγεθος. Τα προηγούμενα σχόλια γράφτηκαν πριν το update (για να μην χάνετε και τον μπούσουλα)

    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλα τα λες Ζαπουλι!
    Οταν τα ειχα πει εγω μου ειπαν οτι κανω λες και δεν περασα απο εφηβεια!
    Εγω δεν περασα????Χαχαχχα πιο επαναστατικο παδι απο μενα εκει στην επαρχια που μεγαλωσα δεν υπηρχε και ουτε καν λακ δεν εβαζα στο μαλλι αντε καμια φορα να κοτσαρα κανα μαυρο μολυβι κι αυτο για να αρεσω στον Τακη (φερστ λοβ)!

    Τεσπαν αυτο που δεν μαρεσε καθολου στα εν λογω παιδακια ηταν οτι κρυβανε κατω απο την φρατζα το γελιο τους.
    Στανταρ οταν εφυγαν ξεκαρδιστηκαν!
    Γειναν και πρωτη μουρη στην τηλεοραση..!

    Aυτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χμμμμ, zaph τι είνια αυτό που σου κάνει εντύπωση; Ο χρόνος απλά τρέχει γρηγορότερα.. ΌΠως λέει κι ο πολύς Στ. Κινγκ στον Μαύρο Πύργο θέλοντας να δείξει πόσο πολύ έτρεχε ο χρόνος που ο κόσμος πλέον δεν είχε τη δυνατότητα να περιγράψει λεκτικά τις μεταβολές, "ο κόσμος πήγε παραπέρα".
    Κι εγώ πρέπει να πάω στον Μαύρο Πύργο.

    Το ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που οι εξελίξεις τρέχουν τρεις φορές γρηγορότερα απ'όσο μπορεί να τρέξει ο κόσμος όλος, μας κάνει γεροτράγους; Δεν μιλάμε για οπισθοδρόμηση μυαλών (οπότε θα ήμασταν γεροτράγοι -αν και ο όρος τράγος δεν μου αρέσει διότι παραπέμπει στους πολυαγαπημένους μου παπάδες! :):) ).
    Θα σου πω κάτι: "παλιά" (πάντοτε με εισαγωγικά) όταν βρίσκαμε κάποιο ενδιαφέρον (με τη διαφορά ότι "τότε" ήταν όντως ενδιαφέρον, εν αντιθέσει με σήμερα) το λιώναμε μέχρι τελικής πτώσεως. Και πολλές φορές, ακόμη κι όταν το βαριόμασταν, συνεχίζαμε να το λιώνουμε.
    Τι ενδιαφέροντα έχουν τώρα οι νέοι, τα πιτσιρίκια -πες τους όπως θες; Κα-νέ-να (ουσιαστικό και ποιοτικό).
    Πόσα πιτσιρίκια βλέπεις στις αλάνες να παίζουν μπάλα; Ξεκινάω από το πλέον απλό και θεμελιώδες, ως ενδεικτικό παράδειγμα.
    Την ξέρεις την παροιμία: ή στραβός είν' ο γυαλός ή στραβά'ρμενίζουμε.
    Παροιμία ειρωνική που ήθελε να δείξει ότιο γυαλός δεν είναι δυνατόν να είναι στραβός. Έλα όμως που ο κόσμος αλλάζει και μάλιστα με ολοένα και πιο αυξανόμενους ρυθμούς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αποδεδειγμένα αλλάζει και προ το χειρότερο. ΔΙότι πλέον όσο κι αν ξενίζει, ο γυαλός είναι που στραβώνει.
    Ε, λοιπόν ξέρεις κάτι ρε φίλε; Το ότι αρνούμαι πεισματικά να παρασυρθώ από τις διάφορες κωστοπούλειες (μέσα έπεσες, αυτός ήταν) και μή, μόδες και να αφεθώ στην μετριότητα δεν με κάνει γεροτράγο. Άσε που δεν με πήραν τα χρόνια κιόλας, εδώ που τα λέμε (κι αφού δεν πήραν εμένα δεν έχουν πάρει ούτ'εσένα ως καταλαβαίνεις).

    Παλιά για να κάνεις πέσιμο σε κοπέλα ήταν ιεροτελεστία ολόκληρη, κυνήγι (κυριολεκτικό). Τώρα πως είναι τα πράγματα; Και μιλάμε για το πλέον θεμελιώδες (της -ακόμη- διονυσιακής κοινωνίας μας). Σπρώξε έναν πιτσιρικά να πάει να μιλήσει σε μια κοπέλα. Μέχρι τον αιώνα τον άπαντα δεν θα το κάνει, ό,τι κι αν του πεις. Βάλτον σε έναν υπολογιστή μπροστά: θα μιλήσει σε όποιον θες. Και ξέρεις γιατί; Διότι στο "ζωντανό" θα αναγκαστεί να είναι ο εαυτός του, πράγμα αδύνατον. Στον υπολογιστή όμως γίνεται χαμαιλέων, προσαρμόζεται στα γούστα του άλλου. Οι σημερινοί νέοι πάσχουν από πολλά: κυριότερα από κρίση ταυτότητας, η οποία σε συνάρτηση με της έλλειψη ιδανικών και σωστών παραδειγμάτων τους φέρνει στο σημείο να συμπεριφέρονται έτσι...

    Έγραψες στο αρχικό ποστ κάτι εξαιρετικό που επίτηδες δεν σχολίασα: ότι μια κλασική δικαιολογία για να γίνουν καραγκιόζηδες είναι πχ το ότι "χώρισα κουλουπού κουλουπού". Μα αν δεν πονέσεις ρε μαλακιστήρι πως θα μάθεις την αξία του να αγαπάς; Ένας κόσμος χωρίς αγάπη είνια άθλιος, άχρωμος, άοσμος. Πλάκα κάνουμε τώρα; Όμως τέτοια τρισάθλια καραγκιοζάκια (και συγγνώμη που είμαι αψύς, αλλά η ηλικία δεν αποτελεί δικαιολογία) δεν έχουν μάθει ν'αγαπούν κανέναν και πάνω απ'όλα τον ίδιον τους τον εαυτό (διότι τίποτε δεν μπορείς ν'αγαπήσεις πραγματικά αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου πρώτα).


    Στα περί ρουχισμών κλπ, κλπ συμφωνώ απολύτως. Δεν υπάρχουν ούτε dressing codes και λοιποί περιορισμοί: όπως είπα και στην αρχή, είναι θέμα μυαλού και τίποτε άλλο. Δηλαδή εγώ με όλα αυτά που μου'χουν σούρει όσοι δεν με ξέρουν θα έπρεπε να έχω κρίση ταυτότητος ότι δεν είμαι μεταλλάς, με όλα μου έχουν σούροι όσοι με ξέρουν (μη μεταλλάδες) θα έπρεπε να έχω αρχίσει τις τελετές και τις θυσίες... Ούτε να γελάσω δεν μπορώ πλέον. Πάνε τα τσουτσεκάκια μας να κάνουν τι; Ν'αντιδράσουν μέσω του ρουχισμού, μέσω της ανταύγειας, μέσω της αλογίσιας μούρης ως το έδαφος; Χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι, τα μούτρα κρέας μας έκαναν. Οι Sex Pistols ήταν απλά θεοί. Διότι δεν έμέναν μόνο στα ρούχα, είχαν και την συμπεριφορά: όταν νοίκιασαν ένα ποιάριο για να παίξουν παραπλεύρως στο πλοίο της Βασίλισσας Ελισάβετ το God Save the Queen είχε γίνει της πουτάνας. Τους είχε καλέσει το BBC για συνέντευξη και πλακώθηκαν στο ξύλο στον αέρα. Αυτές είναι αντιδράσεις. Όταν οι υπέρτατοι θεοί Maiden πως ό,τι κάνουν και λένε είναι κατά της Θάτσερ, αυτό ήταν αντίδραση (με ούμπαλα). Και δεν μάσησαν που είδαν τραγούδι τους ν'απαγορεύεται, ομοίως εξώφυλλα κλπ. Όχι αυτά που έχουμε πείσει τους εαυτούς μας ότι είναι αντιδράσεις...
    Δηλαδή τι κάνω; Θα φορέσω το armani τζινάκι μου, θα βάλω ένα φουτεράκι ralph lauren, παπούτσια timberland, θα μπω στο Opel μου (πίσω από το οποίο είναι η General Motors), στο ενδιάμεσο ίσως σταματήσω να πιω έναν capuccino στα Starbucks και ο προορισμός μου είναι που; Η διαδήλωση κατά της παγκοσμιοποίησης; Κατά του συστήματος; Κατά της όποιας εκμετάλλευσης; Δηλαδή τα σκάω κανονικά και με τον νόμο στο όποιο σύστημα, το υποστηρίζω με τον πλέον έμπρακτο τρόπο και το παίζω σου-μου και ιστορίας ότι πάω να το ρίξω; Ντομάτες θέλω στο κεφάλι και δη, καφάσια ολόκληρα...

    Και ως προς την ιδεολογία, ναι, μη χέσω... Θυμάμαι μια φορά είχα νταλαβέρια με μια γκοθού (μππρρρρρρρρρρρ) και μια μέρα που μου έκανε κάτι αναλύσεις περί της αξίας του θανάτου την ρώτησα γιατί δεν αυτοκτονεί τότε. Σιγή ακολούθησε και δεν θέλησα να δώσω καμία συνέχεια (γενικώς. Άλλωστε απεδείχθη φουρνάρισσα: τσουρέκια μου τα είχε κάνει). Ας μου πει ένας τι εκφράζουν όλα αυτά τα τοτέμ, τα ξοανά. Ένα νέο ρεύμα; Μια νέα ιδεολογία; Ένα νέο κίνημα; Τι;

    Το χειρότερο όμως ξέρεις ποιο είναι; Ότι υπάρχει κόσμος που τα προμοτάρει όλ'αυτά, που τα διαφημίζει. Βλέπεις, στην Ελλάδα (όπου ως γνωστόν δεν είμαστε παίξε γέλασε εμείς) η μαλακία πουλάει και μάλιστα αδρά. Ναι, οι ίδιοι που έχουν κάνει τη ροδέλα must είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν όλες αυτές τι αηδίες και τις παρουσιάζουν και φυσιολογικές κι από πάνω...

    Βρε δε γαμιόμαστε λέω γω... Σταδιάλα βραδιθάτικα όλοι τους...

    Ηθικόν δίδαγμα: για γεροτράγους ψάξε αλλού zaph, ίσως και σε μικρότερούς μας.

    ΥΓ. Καλά, με τους Moneywar υποβίβασες μόνος σου τη συζήτηση! :):):)
    Άσε που εσχάτως εμφανίσθηκε κι ο Χαρούλης στη βλογκόσφαιρα και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Τι; Ποιος Χαρούλης; Ένας είναι ο Χαρούλης! :):):)
    Ο μεγάλος πόλεμος με τους thrashers ίσως ξαναξεκινήσει και θα είμ'εδώ... Στο πλευρό των hrashers φυσικά! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σχόλιο στο update.
    Ώρες ώρες κι εγώ πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέμαι αν φταίει το ότι μεγάλωσα, το ότι έχω περάσει από την άλλη μερά του ποταμού (καθηγήτρια λέω ότι είμαι πλέον) και γι' αυτό νομίζω ότι τα παιδιά πλέον δεν έχουν στόχους, ιδανικά, διάθεση για αλλαγή. Αλλά όταν τα βλέπεις να αγωνίζονται με κάθε δυνατό τρόπο να μπουν στο σύστημα, τότε τι ακριβώς να θεωρήσεις αντίδραση; Όταν κυκλοφορούν με 50ευρά στις τσέπες (και μάλλον λέω πολύ λίγα) και οτιδήποτε τους γυαλίσει το αγοράζουν, που χρησιμοποιούν ΤΑΞΙ περισσότερο από εμάς (ΤΑΞΙ στα 16 χρησιμοποιήσαμε εμείς ποτέ; Και κάθε πότε;) για ποια αντίδραση μου μιλάνε μετά;
    Όταν τους ενδιαφέρει ο εαυτούλης τους μονάχα ήδη από αυτή την ηλικία όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμη, τι θα τους ενδιαφέρει; Ο διπλανός τους; Η κοπέλα τους; Ο γκόμενος; Ο φίλος; Άμα στα 16 είσαι εαυτούλης και χτυπιέσαι στα πατώματα επειδή βασικά έτσι κάνουν και οι άλλοι τότε το μέλλον δεν είναι αυτό που λέμε ότι διαγράφεται λαμπρό!!
    Κι άμα είχαν κάποια ιδεολογία, άμα ήξεραν τι σημαίνει ιδεολογία κατ'αρχήν, άμα πίστευαν σε κάτι, θα ήμουν η πρώτη που θα τα υπεράσπιζε. Αλλά τώρα μάλλον θέλουν ένα γερό χαστούκι από την ζωή για να καταλάβουν λίγο για ποιους λόγους αξίζει να παλεύεις, να στεναχωριέσαι και να χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @candy
    "αυτο που δεν μαρεσε καθολου στα εν λογω παιδακια ηταν οτι κρυβανε κατω απο την φρατζα το γελιο τους."
    Όλα τα λεφτά. Συμφωνούμε. Μακάρι να γέλασαν αργότερα, έστω και κατά λάθος

    @hades
    Συμφωνούμε και αυτό με ανησυχεί. Και οι παππούδες μου τα ίδια μου έλεγαν όμως ρε γαμώτο! Αυτά τα περί μπάλας πχ δεν παίζουν διότι και μεις δεν παίζαμε....πεντόβολα!

    Η κατακλείδα κατ εμε - και η σωτηρία μας αν θες- είναι το εξής που λες:
    "Το χειρότερο όμως ξέρεις ποιο είναι; Ότι υπάρχει κόσμος που τα προμοτάρει όλ'αυτά, που τα διαφημίζει". Τούτα δω τρρρρρέχουν να μπουν στο ρεύμα, στο ρεύμα που θυμάμαι τότενες δεν ήθελε κανένας μας να μπει. Θα μου πεις πως λίγο ή πολύ μπήκαμε, αλλά μας έμεινε τουλάχιστον κάτι.... :-)

    (<-Ανοίγει παρένθεση. Τελικά ο μόνος ζωντανός και σοβαρός ρόκερ πρέπει να έιναι ο Lemmy. Τα ρέστα πακοτίνια. Κλείνει παρένθεση->)

    Περί "Moneywar" τι να πω...ήταν μια υπαρκτή τάση όμως, αν και άσχετη με το μεταλ σαν κοινωνικό (όσο μπορεί να είναι) φαινόμενο.

    Θέλω Χαρούλη! Τώρα! Φέρε στοιχεία να ρίξουμε έναν γέλωτα βρε αδερφέ!

    @ellie
    Συμφωνώ και με σένα, όπως και με τον Hades - αλλά αυτό δεν με κάνει να ανησυχώ λιγότερο δι ημάς :-)

    "Άμα στα 16 είσαι εαυτούλης και χτυπιέσαι στα πατώματα επειδή βασικά έτσι κάνουν και οι άλλοι τότε το μέλλον δεν είναι αυτό που λέμε ότι διαγράφεται λαμπρό!!"
    Τι να πω, τα είπες όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν νομίζω ότι είναι καλομαθημένος κωλοπαιδισμός αλλά ανεπάρκεια εικόνων για την έκφραση συναισθημάτων και αναζήτηση του εαυτού τους πρώτα από όλα και μετά της κοινωνίας.Ίσως να περιέχει το όλο και ένα είδος καλοπέρασης αλλά σίγουρα δε φταίνε τα παιδιά αλλά τα πρότυπα που έχουν(βλ.Ψινάκης,Βίσση Βανδή)και όλα τα άλλα ψεύτικα λαμόγια που βλεπουν στα μεσημεριανά και όχι μόνο.

    Το τραγούδι άψογο καιδεν το είχα ξανακούσει....επιμόρφωσέ μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νομίζω ότι όποιες επαναστάσεις γίνουν στο μέλλον δε θα έχουν τη μορφή αυτών του παρελθόντος. Συγκρίσεις θα γίνουν σίγουρα και οι μεγαλύτεροι θα απαξιώνουν τις προθέσεις και τους τρόπους των μικρότερων.
    Όμως δεν πιστεύω ότι η συγκεκριμένη περίπτωση, των emo, είναι μία "επανάσταση" που θα αναγνωριστεί στο μέλλον. Ίσως είναι λογικό, στηριζόμενοι στην κριτικοί που και οι ίδιοι είχαμε δεχτεί στην ηλικία των emo, να έχουμε αμφιβολίες μήπως κάνουμε αυτό που κάνανε σε μας παλιότερα. Αλλά όχι. Δεν ξέρω αν αυτοί που είδαμε στα video είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των emo, αλλά τα παιδιά αυτά δεν ήξεραν πού πατούν και πού βρίσκονται. Είναι αυτό που είπες zaphod, όχι εναλλακτική, ούτε καν πρόταση δε μπορούσαν να πουν. Δεν ξέρω, αλλά εμένα μου έδωσαν την εντύπωση μιας γενικότερης αδιαφορίας, εκτός από πράγματα αντικειμενικά ασήμαντα. Αν θεωρείς ότι το να χάσεις την (όποια τέλος πάντων) γνώση δίνει το σχολείο την πρώτη του ώρα, για να φτιάξεις το μαλλί, έχεις χάσει τη μπάλα.
    Οπότε τα emaκια δεν έχουν διαφορετική, εναλλακτική άποψη και στάση ζωής, απλά αντέγραψαν άλλους, χωρίς να ξέρουν γιατί, που κι αυτοί είχαν αντιγράψει άλλους και πάει λέγοντας. Η αντιγραφή είναι ο καλύτερος τρόπος να ταιριάξει κάποιος στη μάζα και να μην ξεχωρίζει και το καλύτερο, δεν απαιτεί την παραμικρή σκέψη. Είναι ΕΥΚΟΛΗ. Η ευκολία είναι το βασικό χαρακτηριστικό της εποχής. Αλλά νομίζω ότι οι επαναστάσεις υποτίθεται ότι δεν πρέπει να είναι εύκολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. φίλε είσαι γεννημένος μεταλλάς και δεν γουστάρεις φλωριές, παραδέξου το. κατά τα άλλα όλα είναι ίδια σε κάθε μοντέρνα γενιά των πόλεων, μόδα, επίδειξη, κλπ. Μόνο που αυτή μεγαλώνει πιο γρήγορα μιας και θέλει να μάθει και αυτή τι σημαίνει επιτέλους κατάθλιψη μιας και το ακούει όλη την ώρα απο γονείς, ξαδέρφια, δρούζες και σε συμμαζεύεται. Ποιο το πρόβλημα λοιπόν? Το βρίσκω πολύ πιο υγιές το να αναπαριστάνεις μια κατάσταση που είναι υπαρκτή εκεί έξω (έστω και για λόγους διαφοροποίησης απο τη σχολική μάζα) απο το να φαντάζεσαι κάστρα και πολιορκητές στα 17 σου. Αν και ρε γμτ οι MANOWAR ήταν, είναι και θα είναι Θεοί. Τι μαλάκες και αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @island
    Τη Βισση και τον Καρβέλα τους θυμάμαι απ όταν ήμουνα εγώ μαθητής. Μπορεί να τους θυμάται και η γιαγιά μου απ' όταν ήταν μαθήτρια!

    Το περίεργο είναι πως τώρα είναι πιο trendy στο νεαρόκοσμο από ποτε!!

    Περί άσματος. Αν λες το τραγούδι των ανωριμων, θα σε γελάσω, δεν έχω περαιτέρω στοιχεία, παρά μόνο πως είναι παρωδία των παπαροκάδων.

    @neropistolero
    Συμφωνούμε απολύτως

    @vkp

    Κατ αρχάς καλώς όρισες. Ο δυισμός "μεταλλάδες-φλώροι" με αφήνει παγερά αδιάφορο και δεν μπορεί να περιγράψει το τι γντ. Κατ εμε οι πιο πολλοί μεταλάδες είναι ομοίως κατσίφλωροι :-)

    "Μόνο που αυτή μεγαλώνει πιο γρήγορα μιας και θέλει να μάθει και αυτή τι σημαίνει επιτέλους κατάθλιψη μιας και το ακούει όλη την ώρα απο γονείς, ξαδέρφια, δρούζες και σε συμμαζεύεται"

    Παίζει σοβαρά αυτό που λες.


    "Το βρίσκω πολύ πιο υγιές το να αναπαριστάνεις μια κατάσταση που είναι υπαρκτή εκεί έξω() απο το να φαντάζεσαι κάστρα και πολιορκητές στα 17 σου"
    Και εδώ δίκιο έχεις.

    Περί Manowar. Έχουν γράψει μερικές τραγουδάρες αλλά θα ήταν καλύτερα να ήταν χωρίς στίχους (όπως και χωρίς φωτογραφίες και baby oil). Anyway για όταν είσαι 16-18 είναι καλοί μιας και εγκεφαλικά έχουν μείνει κάπου εκεί. Πιθανόν δε να είναι το απόλυτο gay σύμβολο μετά τους Judas Priest - που ήταν και καλύτεροι :-)



    @all
    Αυτό που βλέπω γενικά πάντως είναι πως τούτα δω γενικώς:
    α) Δεν έχουν κάποια ιδέα ή όραμα
    β) Εν αντιθέσει με τους πάνκηδες, που ομοίως δεν είχαν όραμα αλλά τα έκαναν όλα πουτάνα (destroyyyyyyyy) και περνούσαν καλά, αυτά μένουν έτσι....γενικώς. Υπάρξεις αδιάφορες και κόντρα αδιάφορες. Αν πεθάνει κάποιος μπροστά τους έχω την εντύπωση πως θα στεναχωρηθούν λιγότερο από το να τους χαλάσει η φράντζα και αυτό είναι που με χαλάει τελικά.
    γ) Μάλλον έχουν δίκιο οι προλαλήσαντες πως είναι το προϊον μιας κοινωνίας εαυτούλικης (αυτά βλέπουν αυτά κανουν), φοβικής (δικό μου) και ....τρέντικης, όσο και αν χτυπιούνται πως δεν είναι τρέντιδες οι ίδιοι....Ίσα ρεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Α, ξέχασα!

    Επειδή είχα σκάσει από περιέργεια βρήκα μερικά δικά μας emoπουλα (όχι την εμφάνιση που είδα στην τουβού, εδώ είναι συντηρητική επαρχία!!, απλά ακούνε emo μουσική, έτσι και αλλιώς μουσικό κίνημα δεν είναι;;;;) και τα ρώτησα!

    Ευτυχώς για την ψυχική μου ηρεμία ο αγαπημένος μου Cave τους είναι παντελώς άγνωστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πρόεδρα!!!!

    Τρέχα σε έφτιαξα μάγκα πάλι!!!

    Ford Prefect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @zapxod
    Εσύ είσαι ο μοναδικός, ο πρώτος! ok!
    Αυτή τη λέξη, όμως, "κλαψομουνίαση"..
    ..ρε συ, ειλικρινά, εγώ την είχα "εφεύρει"και την είχα πεί...
    Αν είναι "γνωστή", πες το μου για να μην νομίζω ότι "φτιάχνω" και δικές μου λέξεις.
    Πληγώθηκα ρε γμτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. έτσι για τζερτζελε (...) σε αποκάλεσα μεταλλά. μοιραζόμαστε κοινά μουσικά γούστα. ρε, υπάρχουν άνθρωποι που θυμούνται τους last drive την εποχή των εμο. αυτά είναι. κάνω και εκπομπή στο ράδιο. μπες στο βλογ να δεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ford
    τρρρρρέχω!


    @σπιθας
    Περαστικά my boy :-)

    @vkp
    Kαλά ντε μην γκρινιάζεις :-)

    last drive κ τα μυαλά στο mixer (της ροδιάς βεβαίως βεβαίως :Ρ)


    love&kisses


    Y.Γ. Είδα 3 λεπτά από την emoεκπομπή του Βαξεβάνη (μάλλον για τα emaκια, τουλάχιστον εκεί αναφερόταν όσο είδα) και έπαθα κωλούμπρα!!!! Βρε πρρρρρρρρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν είναι παρωδία των παπαροκάδων τότε θα γίνω φαν τους...Τέλειο πάντρεμα φίλτατε του ρέγκε με το πανκ...τέλειο.Τα σπάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φίλε δυστυχώς, και λέω δυστυχώς γιατί και γω έτσι τα βλέπω τα μαλακιστήρια, έχουμε μεγαλώσει. Είχα και συζήτηση με Gromf και μου έλεγε οτι βλέπει Emo και θέλει να τον πιάσει να τον κοπανάει κάτω. Έτσι όμως ήθελαν να κάνουν και αυτοί που παλιότερα έβλεπαν ροκάδες, μεταλάδες, χίπυς και οτιδήποτε εκκεντρικό. ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ και δείγμα είναι οτι δεν δεχόμαστε τόσο εύκολα αυτή τους τη διαφορετικότητα.

    Επειδή όμως πιάνω το πνεύμα σου αυτή σου η γκρι, γκρι, γκρι, γκρίνια έχει να κάνει με την και καλά ιδεολογιοποίηση της μαλακίας της μόδας. Ας μη ξεχνάμε οτι όλες οι επανστάσεις μαζί και οι επαναστάσεις κουσικών κινημάτων ξεκινούσαν από το περιθώριο και αυτά τα Emο ΔΕΝ είναι περιθώριο. Αν συμβαίνει κάποιο καινούργιο κοινωνικό φαινόμενο που δεν έχω αντιληφθεί, πράγμα πόλύ πιθανό γιατί είμαι αλλού παρακαλώ πολύ έναν πρόθυμο κοινωνιολόγο να μου ξηγήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το κείμενό σου zaphod δεν παίζεται.. Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-0!!
    Οτιδήποτε παπαριά προβάλει η γαμοτηλεόραση αμέσως τα μαλακισμένα να την αντιγράψουν. Βρε ΟΥΣΤ!!!
    Και μην ξανακούσω για ιδεολογίες.. Μια βλαμένη μόδα είναι για καλομαθημένα παιδιά του μπαμπά και της μαμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για μισό λεπτό, ω, ρε παλουκάρια... Τι σημαίνει έχουμε μεγαλώσει;
    Γηράσκω αεί διδασκόμενος έλεγαν οι αρχαιοι.
    Δηλαδή αν αύριο-μεθαύριο η νέα μόδα (η οποία να παρουσιάζεται και ως... αποδεκτή κιόλας) είναι να μπουκάρουν πιτσιρίκια σε σπίτια γεροντων και να τους κλέβουν τις συντάξεις με την αιτιολογία ότι δεν έχουν να πάνε για καφέ (τα πιτσιρίκια), τι θα πούμε; Ότι οι υπόλοιποι έχουμε μεγαλώσει; Το θέμα ειναι πως μεγαλώνεις -προς τα μπρος ή προς τα πίσω- όχι το ότι μεγαλώνεις. Φυσικό είανι το να μεγαλώνουμε. Ουδείς γεννήθηκε γέρος και πέθανε έμβρυο.
    Η όλη ιστορία είναιθ μια ανωμαλία. Ακριβώς όπως θεωρείται... φυσιολογικό όλο αυτό το πουσταριό που βγαίνει στο γυαλί και διαφημίζει τη ροδέλα του, έτσι έχει καταντήσει να θεωρείται φυσιολογική και η ΕΜαλάκυνση... ¨Ελεος πια...
    Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως μια χαρά νέος είμαι. Όταν μεγαλώσω, θα το καταλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος12/3/08 16:15

    Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
    Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,....
    URL : www.siopi.gr
    Γεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir