Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2008

Tο νού σας 2 - H επιστροφή!!!!!

***H ασθένεια του update ξαναχτυπά! Λεπτομέρειες στο τέλος!****

Ομολογουμένως το διασκέδασα το
φροντιστήριο πραγματικότητας με τον ίδιο τίτλο. Όσοι δεν το διαβάσατε, παρακαλώ κάντε το για να έχετε και μια αίσθηση συνέχειας.

Συνεχίζουμε λοιπόν την παράθεση γεγονότων που οι πιο πολλοί πεφωτισμένοι απόγονοι των ΕΛ είτε ηθελημένα είτε όχι αγνοούν. Σε όσους φανούν γνωστά, βαρετά και αυτονόητα ζητώ συγνώμη! Γιατί είπαμε πως ΟΚ, λες τις ιστοριούλες σου περί ιερότητας της φυλής, εθνικής ανωτερότητας, ελληνοχριστιανισμού και άλλων χαριτωμένων, αλλά τουλάχιστον μάθε και λίγο ιστορία! Η οποία ιστορία μπορεί να μην είναι ευχάριστη και παραμυθένια, αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή...



Βυζάντιο (sic)
  1. Οι Παλαιολόγοι είχαν αρκετό Βουλγάρικο αίμα στις φλέβες τους
  2. Οι αδερφοί του "μαρμαρωμένου βασιλιά" του είχαν κάνει κάμποσες αντιπράξεις και στασιασούλες. Όταν βυζαντινοί και λατίνοι πολεμούσαν εναντίον των Οθωμανών αυτοί έκαναν την πάπια και ήταν και επίσημοι προστατευομενοι του σουλτάνου για μεγάλο διάστημα. Τις τελευταίες "ελληνικές" πόλεις τις υπεράσπιζαν οι Βενετοί. Οι αφοί Παλαιολόγοι την είχαν κοπανήσει δια τας Ευρώπας.
  3. Όσο πολεμούσε ο Παλαιολόγος μαζί με ελάχιστους στα τείχη της Κων/λης καμιά δεκαριά χιλιάδες (τουλάχιστον) μοναχοί μαζί με το παπαδαριό διαδήλωναν εναντίον του και προσεύχονταν να πέσει η Πόλη. Στην πόλη είχαν έρθει και καμια 300ρια Γενοβέζοι που ο Κωνσταντίνος εμπιστευοταν πιο πολύ από τους δικούς του.
  4. Προ ελεύσεως του Τούρκου στον Ελλαδικό χώρο ο Γεμιστός Πλήθων είχε βρει ένα σχέδιο "παλαϊκής άμυνας" που μπορούσε να σώσει τουλάχιστον την Πελοπόννησο. Τελικά δεν εφαρμόστηκε διότι το παπαδαριό αρνήθηκε να φορολογηθεί "δια την άμυναν".
  5. Οι ναοί των εθνικών κατεδαφίζονταν με κρατικά διατάγματα και υπό τις ευλογίες της επίσημης εκκλησίας. Όταν καμιά φορά τα διατάγματα δεν εφαρμοζόντουσαν η εκκλησία έβαζε τους δικούς της να κάνουν απευθείας την δουλειά.
  6. Ο Μ. Κωνσταντίνος είχε δολοφονήσει την γυναίκα του, το γιό του, τον ανηψιό του και δεν θυμάμαι πόσους άλλους. Βεβαίως είναι "ισαπόστολος" άρα δεν έχουμε πρόβλημα.
  7. Ο Ιουλιανός ΔΕΝ έκανε διωγμούς.
  8. Η Θεοδώρα πριν γίνει αυτοκράτειρα έκανε σόου στην αγορά. Λεπτομέρειες: Ξάπλωνε γυμνή, έβαζε σπόρους ανάμεσα στα πόδια της και άφηνε να τους φάνε πάπιες.
Επανάσταση 1821
  1. Ο Π.Π.Γερμανός λέγεται πως αναγκάστηκε να ευλογήσει τα όπλα υπό την ευθεία απειλή όπλου. Τον δε Παπαφλέσσα τον έλεγε διαβολόπαπα και πολλά άλλα διακοσμητικά.
  2. Ο Καραϊσκάκης..... εεε... Αθ. Διάκος (thanx humma) δεν σουβλίστηκε....ακριβως και όποιος το πιάσει το 'πιασε
  3. Το πρώτο πράγμα που ζήτησαν οι απελεύθεροι πλέον πολεμιστές από την κυβέρνηση του Καποδίστρια ήταν...αρματολίκια
  4. Ο Κολοκοτρώνης έκαψε χωριά Ελλήνων και μεταχειρίστηκε ουκ ολίγη τρομοκρατία με γενικό σύνθημα "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους". Αυτός είναι ήρωας. Ο Βελουχιώτης που κατηγορείται για τα ίδια πράγματα γιατί δεν είναι; Παρατήρηση: Σε μια επανάσταση εναντίον κατοχικής δύναμης το πρώτο όπλο είναι η τρομοκρατία και όχι το χειροφίλημα, όπως βλέπουμε διαχρονικά στο Ισραήλ και πρόσφατα στο Ιρακ και στο Αφγανιστάν.
  5. Οι Σουλιώτες ήταν αρβανίτες και όχι "καθαροί" Έλληνες.
  6. Ο Καποδίστριας είχε Ιταλική καταγωγή και λεγόταν Vittori. Όταν δε ήταν διοικητής της Κέρκυρας (νομίζω) ήταν σκληρός και άτεγκτος. Το δε στυλ διακυβέρνησης του ήταν αυτό ακριβώς που έπρεπε στην απελευθερωμένη Ελλάδα. Δηλαδή "πεφωτισμένη δικτατορία".
  7. Πολλοί Έλληνες έδιναν εθελοντικά τα παιδιά τους για να γίνουν γενίτσαροι.
  8. Το τυπογραφείο του Πατριαρχείου της Κων/λης είχε τυπώσει πάμπολλα αντιεπαναστατικά φυλλάδια για να κοντράρουν την επιχείρηση αναζωπυρωσης του εθνικού αισθήματος που έκαναν οι Φιλικοί και άλλοι πριν από αυτούς. Το πιο γνωστό δε (αλλά όχι μόνο), η Πατρική Διδασκαλία ανάγκασε τον Κοραή να γράψει την Αδερφική Διδασκαλία για να αναιρέσει τα όσα τερατώδη περί "υποταγής στην κραταιά ελέω Θεού ηγεμονία" γράφονταν εκεί μέσα. Για το πως έβλεπαν οι ...ρωμιοί τον Κοραή και την Ελληνική Νομαρχία διαβάστε αυτό αλλά με ....προσοχή.
  9. Στις παραδουνάβιες ηγεμονίες ελάχιστοι ντόπιοι ακολούθησαν τον Υψηλάντη διότι ήταν Έλληνας και οι ντόπιοι ηγεμονες ήταν επίσης Έλληνες (φαναριώτες) και τους είχαν ταράξει τους ντόπιους. Οι δε Φαναριώτες ηγεμονίσκοι αντιτάχθηκαν στα ίσα στην επανάσταση.
  10. Όταν πήραμε την Τρίπολη, επικράτησε μέσα στην πόλη "συνωστισμός" (το πιάνουμε το υπονοούμενο έτσι;) τόσος, που όταν μαθεύτηκε στην Ευρώπη το φιλελληνικό ρεύμα έπαθε χοντρή ζημιά.
  11. Διαβάστε και αυτό, που είναι και χαριτωμένο.

Κατοχή - Β' Π.Π.
  1. Στον Ν. Ζέρβα είχαν σκάσει χοντρά φράγκα οι Άγγλοι για να τον πείσουν να βγει στο βουνό έτσι ώστε να μην είναι μόνο ο ΕΛΑΣ που κάνει αντίσταση. Ο δε πραγματικός ιδρυτής του ΕΔΕΣ, ο Πυρομάγλου πιάστηκε κορόιδο μιας και : α) ήταν δεύτερος τη τάξει και β) δεν πήρε φράγκο.
  2. Ο Παπαδόπουλος ήταν ταγματασφαλίτης (λοχαγός κιόλας). Προδότης και επίορκος από κούνια!
  3. Οι Γερμανοί δεν φέρθηκαν ακριβώς σαν φιλέλληνες. Ο λόγος που δεν έχουν πολυαναφερθεί πχ βιασμοί από Γερμανούς (ενώ από Ιταλούς γινόταν της πουτάνας!!) είναι πως μας θεωρούσαν κατώτερους. Οι Γερμανοί μόνο να εκτελούν (με την λογική πως ένας νεκρός Γερμανός = εκατό Έλληνες) και να αφήνουν τον κόσμο να ψοφολογάει της πείνας (μέσω δεσμεύσεων τροφίμων) ήξεραν.
  4. Στον εμφύλιο οι ΚΚΕδες κατηγορούνταν για παιδομάζωμα καθώς έστελναν παιδιά στις Λαϊκες δημοκρατίες. Η κυβέρνηση απάντησε μαζεύοντας παιδιά σε δικά της ιδρύματα. Πολλά από αυτά όταν "αναμορφώθηκαν" πήγαν προς Αμέρικα πωλούμενα για 4.000 $ το κεφάλι. Ψυχή της όλης επιχείρησης ήταν η Φρειδερίκη και το παπαδαριό.

Επανάσταση 1967 (:Ρ)
  1. Ο λόγος που επικαλέστηκαν οι χουντικοί για την επιβολή της "επαναστάσεως" ήταν ο κίνδυνος "επικείμενης κομμουνιστικής εισβολής". Τα τεκμήρια και οι αποδείξεις ακόμα δεν έχουν παρουσιαστεί, αλλά κουράγιο, ποτέ δεν είναι αργά. Στη δε δίκη τους, έπεσε χοντρό γέλιο όταν παρουσίαζαν το εν λόγω επιχείρημα.
  2. Τι να πεις για κάποιον που αλλάζει το νόμο για μια μέρα επειδή τον συμφέρει και την επόμενη αναιρεί την αλλαγή; (Γ. Παπαδόπουλος για τα διαζύγια)
  3. Μία από τις πρώτες αποφάσεις της χούντας ήταν η αύξηση του μισθού των στρατιωτικών.
  4. Στον Αττίλα Α οι Τούρκοι προέλασαν ανενόχλητοι. Σε πολλά σημεία σταμάτησαν όταν δέχτηκαν την πρώτη ντουφεκιά. Οι εντολές ήταν στην καλύτερη περίπτωση μπερδεμένες και στην χειρότερη "μην πολεμάτε".

Χριστιανισμός
  1. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας οι Έλληνες και ο πολιτισμός τους υβρίζονται σκαιότατα σε κάθε εκκλησία.
  2. Ο Ζαγρευς Διόνυσος είχε πεθάνει και αναστηθεί (βλ. Zeitgeist)
  3. O Σταυρός ήταν σύμβολο του Δία ο οποίος και είχε γενέθλια περί τα τέλη Δεκεμβρίου
  4. Κάποιος Πατριάρχης χάρηκε τόσο για τον ορισμό του από τον Σουλτάνο που πέθανε από την καρδιά του (δεν θυμάμαι και ονόματα ο κωλόγερος ρε γαμώ το). Το δε αξίωμα του Πατριάρχη κυριολεκτικά ήταν στο σφυρί κατά την τουρκοκρατία. Η θεσμοθετημένη δωροδοκία του Οθωμανικού κράτους έχει επιζήσει στον Ελλαδικό χώρο μέχρι της μέρες μας, έστω και ανεπίσημα, σαν "λάδωμα".
  5. Ο Χριστόδουλος είχε δώσει οδηγία να μην βαφτίζονται παιδιά με ονόματα που δεν υπάρχουν στο χριστιανικό εορτολόγιο (αρχαιοελληνικά δηλαδή)
  6. Ο Καραμανλής υπέγραψε το κείμενο για τις ταυτοτητες και όταν βγήκε δεν έκανε τίποτε. (αυτο το θυμάστε αλλά έχει πλάκα να το λέω χεχεχε)
  7. "Tο συμφέρον της Εκκλησίας έρχεται πρώτο, και έναντι της οικογένειας, ακόμη και αυτής της πατρίδας!" - Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο Α' Ιερατικό Συνέδριο (16 Μαϊου 2001)
  8. "Έλλην ων τηι φωνήι, ουκ αν ποτέ φαίην Έλλην είναι, δια το μη φρονείν ως εφρόνουν ποτέ οι Έλληνες' αλλ' από της ιδίας μάλιστα θέλω ονομάζεσθαι δόξης. Και ει τις έροιτό με τις ειμι, αποκρινούμαι χριστιανός είναι."- Πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος (15ος Αιώνας)


Διάφορα

  1. Ο Σωκράτης ΔΕΝ ήταν "προ Χριστού απόστολος"
  2. Ο Μέγας Αλέξανδρος ΔΕΝ ήταν δημοκρατικός ούτε κατά λάθος. Μόλις σταμάτησε να ασχολείται με την Ελλάδα τους άφησε και ήσυχους. Και εγώ αν είχα μια πάμπλουτη αυτοκρατορία που με προσκύναγε και πέντε ξεβράκωτους κατσαπλιάδες στου διαόλου το κατάστημα που μου κάνουν τον ζόρικο, αυτό θα έκανα, θα τους έγραφα δηλ κανονικά.
  3. Το παιδί του Μ. Αλέξανδρου το έφαγαν οι στρατηγοί του. Ο ίδιος είχε σκοτώσει ουκ ολίγους από αυτούς όπως τον Παρμενίωνα και τον Κλείτο.
  4. Μέχρι περίπου την δεκαετία του 90 (νομίζω) στην ορεινή Ξάνθη για να φύγει κάποιος από το χωριό του για βόλτα, έπρεπε να περάσει από στρατιωτικό φυλάκιο (με μπαρες κτλ) όπου του γινόταν έλεγχος. Επί Ιμίων (πιθανόν και Σισμίκ) όλος ο αντρικός μουσουλμανικός πληθυσμός της Ξάνθης είχε συγκεντρωθεί σε γήπεδα και τους επιτηρούσαν πολιτοφύλακες οπλισμένοι με πολυβόλα. Μετά φταίνε αυτοί που δηλώνουν Τούρκοι ε; Το στόρι το τελευταίο μου το διηγήθηκε Ξανθιώτης που ήταν εκεί. Με όπλο.
  5. Σε αρκετές σταυροφορίες οι "πολιτισμένοι Ευρωπαίοι" δεν είχαν γιατρούς. Η πιο συνηθισμένη διαδικασία ήταν να χαράσσουν σταυρούς πάνω στο τραύμα ή το σπασμένο κόκκαλο. Οι "απολίτιστοι άραβες" πάλι, είχαν. Επίσης κατά την πολιορκία της Άκρας οι πολιορκητές σταυροφόροι έτρωγαν ανθρώπους όταν τελείωσαν τα τρόφιμα.
  6. Στην Ιλιάδα ο Όμηρος παίρνει το μέρος των Τρώων και όχι των Δαναών. Το όνομα Έλληνες το χρησιμοποιεί μόνο για τους Μυρμιδόνες και οι υπόλοιποι γράφονται ως Αχαιοί ή Δαναοί.
  7. Ρωμιός=Ρωμαίος. Γραικός= Έλληνας (τα ανακάλυψε ο Κοραής, κάπου στον Ησίοδο νομίζω και το έφερε γιατί ήξερε πως οι τράγοι δεν θα πολυγούσταραν την ονομασία "Έλληνας")


Στο προηγούμενο κάτι είχα αναφέρει περί "Ιεράς Εξέτασης" ή κάτι αντιστοίχου της στην Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Το είχα διαβάσει κάπου ως ιστορική αναφορά και το βρήκα τελικά. Είμαστε στο έτος 359 μ.χ. Αντιγράφω:

"Στην Σκυθόπολη της Συρίας, παλαιά πρωτεύουσα της ρωμαϊκής Δεκαπόλεως, στήνονται τα πρώτα «στρατόπεδα θανάτου», οργανωμένα δηλαδή κέντρα βασανισμού και θανατώσεως των καταδικασθέντων Εθνικών: «...και από τα πιό απομακρυσμένα σημεία της Αυτοκρατορίας σέρνονταν δεμένοι με αλυσίδες αμέτρητοι πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής τάξεως. Και από αυτούς πολλοί πέθαιναν στη διαδρομή ή στις ανά τόπους φυλακές. Και όσοι κατόρθωναν να επιζήσουν, κατέληγαν στη Σκυθόπολη, μία απόκεντρη πόλη της Παλαιστίνης, όπου είχαν στηθεί τα όργανα των βασανιστηρίων και των εκτελέσεων» γράφει ο ιστορικός Αμμιανός Μαρκελλίνος, ενώ στο ίδιο σημείο της συγγραφής του (ΙΘ, 12) τονίζει ότι «αρκούσε να κατηγορηθεί κάποιος από κακόβουλο ρουφιάνο ότι φορούσε αποτρεπτικό φυλακτό ή ότι κάποιος τον είδε να κάθεται κοντά σε αρχαίους τάφους ή ερείπια για να καταδικασθεί σε θάνατο ως ειδωλολάτρης ή νεκρομάντης». Στα «στρατόπεδα θανάτου» της Σκυθοπόλεως θ’ «ανδραγαθήσουν» οι ιεροεξεταστές Μόδεστος (αντικαταστάτης του Επάρχου Πραιτωρίου Ερμογένους του Πόντου, ο οποίος είχε κριθεί.. «ελαστικός» και... «ανεκτικός») και Παύλος «Ταρταρεύς» (ένας εξαιρετικά αιμοδιψής χριστιανός, πρώην εκπαιδευτής μονομάχων). Σε εκείνους ακριβώς τους τρομερούς καιρούς θα βασανισθούν ή εξορισθούν, ανάμεσα σε άλλους, και οι Σιμπλίκιος Φιλίππου (πρώην Έπαρχος Αιγύπτου και Ύπατος), Παρνάσιος ο Αχαιός (Έλλην εκ Πατρών, πρώην Έπαρχος Αιγύπτου), καθώς και ο υπέργηρος φιλόσοφος Δημήτριος Κύθρας (με την κατηγορία ότι απλώς θυσίαζε στους Θεούς). "


Επιφυλάσσομαι για το νο3 σε χρόνο ανύποπτο...:)


*** Update!***
Tελικά η σελίδα http://ethnikoi.org/ έχει πολύ πλάκα. Τι βρίσκει κανείς άμα έχει όρεξη...


"ΟΙ 5000 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΟΠΙΣΘΕΝ ΑΥΤΩΝ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΙΝ ΤΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙΣΑΝ ΥΠΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΟΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ. ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑΝ ΤΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΙΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΟ ΓΟΝΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΣΤΙΣ ΗΠΛΩΣΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑ ΕΠΑΝΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΣΑΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝ ΑΓΩΝΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΩΛΗΣ ΗΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗΝ. ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η ΕΝΔΕΙΞΙΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΡΜΗΣΙΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΔΙ’ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΟΡΔΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ. ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΗΛΘΕΝ Η ΔΡΑΞ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΣΩΣΕΝ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΝ, ΥΨΟΥΤΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ: ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΕ ΤΟΝ ΦΥΡΕΡ!"

- Συνταγματάρχης Παπαδόγκωνας (Ταγμάτων Ασφαλείας).


................................................


Σπέσιαλ αφιερωμένο στον κ. Καρατζαφέρη που έκλαιγε στα πηγάδια του Μελιγαλά...

32 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/2/08 12:51

    Και τα σεντόνια πάνε και έρχονται φίλε.Είσαι σε μεγάλη έξαψη και χαίρομαι.

    Δεν ξέρω πολλά από Ιστορία.Εξ άλλου οι γνώσεις μου οφείλονται μόνο στην διδαχή της στο σχολείο οπότε δεν είμαι και αντικειμενικός.Μόνο σε ένα δύο σημεία θα σταθώ που τα ξέρω από πρώτο χέρι.

    Πρώτον.Την δεκαετία του 90 ήμουν φαντάρος στην Ξάνθη.Γινεται η ιστορία με τους ες 300 και μένουν όλοι οι αξιωματικοί μέσα.Στις 3 το πρωί χτύπησε η σειρήνα.Όλες οι αποθήκες και όλα τα λέοπαρντ έξω(δεν ήμουν μαροσκύφης αλλά τα είχα μπροστά μου 80 από αυτά με αναμένες μηχανές στο δρόμο).Κάποια χιλιόμετρα φάλαγγα μαζί με την υπόλοιπη μονάδα(πεζικό,πυροβολικό,μηχανικό,τεχνικό,μαύροι κτλ).Περάσαμε κάποια στιγμή μετά το γεγονός αυτο από πομακικά χωριά.Ούτε αυτόματα είδα.Ούτε συγκεντρώσεις σε γήπεδα ούτε τίποτα.Είδα μόνο πείνα,ξυπόλυτα παιδάκια στο χιόνι και εμάς να περνάμε σαν κατακτητές.Είδα και δικούς μας αξιωματικούς να αυτοκτωνούν.

    Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις μία αίσθηση μου βγαίνει.Ότι αν είσαι εντός των εκάστοτε κυβερνήσεων έχει καλώς.Αν είσαι στο απλό λαό την γάμησες.Είτε υπάρχει δημοκρατία είτε όχι σε πάνε όπου θέλουν.Γιατί μπορούν.Και αυτό δεν αλλάζει.Είναι σαν νόμος της φύσης.Απλά προσεύχεσαι να την έχεις γαμημένη λιγότερο ώστε να εκπληρώσεις την όποια ματαιοδοξία σου.

    Τα παιδιά που πάνε όλο και πιο δεξιά με προβληματίζουν καθώς και αυτά που πάνε όλο και πιο αριστερά.Στην πολιτική τα άκρα δεν είναι λύση.Το κόμμα του χίτλερ ξεκίνησε σανσοσιαλιστικό κόμμα.Οι μεγαλύτερες σφαγές έχουν γίνει από δικτατορίες και από κομμουνιστικές κυβερνήσεις.Και το λέω εγώ αυτό.Το έχει αποδείξει η ιστορία.Απλά εμείς πρέπει να επιλέξουμε,αν μπορούμε,προς τα που θα πάε και τί θέλουμε ακριβώς από τις κυβερνήσεις μας,και πάλι αν μπορούμε.

    Όλα τα άλλα είναι για αναμάσημα και εκπλήρωση ματαιοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τα σεντόνια θέλω Κυριακή πρωϊ!
    πάντως όσο διάβασα απολαυστικό και με γέμισε και με νέες πληροφορίες...

    πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @island

    Μεταξύ μας το διασκεδάζω :)

    Τα φυλάκια τα είδα (εγκαταλειμμένα) το 2004 (ως φαντάρος) στο δρόμο Σταυρούπολη-Ξάνθη, ρώτησα τους ντόπιους συναδέλφους και μου τα είπαν. Αν θυμάμαι καλά έκλεισαν ή επί Αντρέα ή επί Μητσοτάκη. Αν το στόρι είναι μούφα ρώτα τους ντόπιοι.

    Το στόρι με τα όπλα κτλ είχε γίνει στην πόλη της Ξάνθης και μου το διηγήθηκε τότε πολιτοφύλακας και φίλος. Ήταν ή επί Σισμίκ ή επί Ιμίων ή και τα δυο (γερνάω και ξεχνάω ρε γμτ). Για τους S300 δεν ξέρω τπτ.

    "Είδα και δικούς μας αξιωματικούς να αυτοκτωνούν"

    !!!!!


    "
    Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις μία αίσθηση μου βγαίνει.Ότι αν είσαι εντός των εκάστοτε κυβερνήσεων έχει καλώς.Αν είσαι στο απλό λαό την γάμησες.Είτε υπάρχει δημοκρατία είτε όχι σε πάνε όπου θέλουν.Γιατί μπορούν.Και αυτό δεν αλλάζει."

    Δυστυχώς το στόρι πάει κάπως έτσι. Τουλάχιστον να το βλέπουμε. Η ιστορία δεν είναι ούτε ιστορία αγίων ούτε δαιμόνων. Το να κάνεις τους παλαιότερους (έστω της παράταξής σου) άγιους για να βγαίνεις επαγωγικά και εσύ είναι τρομερά επικίνδυνο.


    Περί άκρων: Άκρο είναι η βία, έμμεση ή άμεση, κρατική ή ιδιωτική. Όταν μάλιστα ιδεολογικοποιείται κιόλας έχουμε φασισμό.

    Η μόνη βία που δικαιολογείται είναι είτε στα πλαίσια επανάστασης (πχ Γαλλική και Ελληνική) είτε στα πλαίσια εθνικοαπελευθερωτικού ή έστω αμυντικού πολεμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @geokalp
    Διαβασε το τότε την Κυριακή και πες μου! :)

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/2/08 13:38

    Ολα τα γεγονοτα της ιστοριας εχουν χρωμα γκριζο.Οι διαφορες πτυχες του εκαστοτε γεγονοτος δινουν μια ελαφρια χρωματωση,η οποια μεταβαλλεται απο την γωνια που το παρακολουθεις η που θελεις να το παρακολουθησεις.
    Πολυ ενημερωτικη η λιστα σου,καθως καποια απο αυτα δεν τα γνωριζα.Ελπιζω να εχεις και αλλα στοιχεια προς δημοσιευση.
    Ενσταση μου το θεμα της χρησης βιας.Αναφερεις οτι επιτρεπεται μονο σε επανασταση.Εδω πρεπει να θεσουμε ορια του ορου 'επανασταση'.Θα ηθελα να ακουσω τα δικα σου ορια,καθως και των υπολοιπων.Επισης,τι ειδους βιας επιτρεπεται?Τα ειδη ειναι πολλα.
    Τελος,"υπηρετησα" στην Ξανθη.Αυτο,για τα γηπεδα το ακουσα απο πομακους "συμπολεμηστες" μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξ αφορμής του σχολίου του island:

    Ας πούμε πως ήσουν χωρικός κάπου στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (βοήθειά μας), επί του ελλαδικού χώρου, κατά προτίμηση, προς την παρακμή του όλου οικοδομήματος, και έμενες εκτός πόλεων.

    Πέρναγε ο βυζαντινός στρατός; -- σου έπαιρνε τη σοδειά και τα ζώα για να ταΐσει τους φαντάρους.

    Πέρναγε ο φράγκικος στρατός; -- σου έπαιρνε τη σοδειά και τα ζώα για να ταΐσει τους φαντάρους.

    Πέρναγε ο τούρκικος στρατός; -- σου έπαιρνε τη σοδειά και τα ζώα για να ταΐσει τους φαντάρους.

    Κι εσύ έμενες με το !@#$%^&* στο χέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @akar
    Kαλώς όρισες.

    "Ολα τα γεγονοτα της ιστοριας εχουν χρωμα γκριζο.Οι διαφορες πτυχες του εκαστοτε γεγονοτος δινουν μια ελαφρια χρωματωση,η οποια μεταβαλλεται απο την γωνια που το παρακολουθεις η που θελεις να το παρακολουθησεις."

    Άψογος!

    "Θα ηθελα να ακουσω τα δικα σου ορια".
    Δεν τα ορίζω εγώ τα όρια αλλά: α) οι νικητές και β) το γενικότερο γίγνεσθαι. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον ο οποίος διεξάγει αμυντικό πόλεμο "υπερ βωμών και εστιών" ούτε και τους Γάλλους όταν έστειλαν στην γκιλοτίνα όλους τους φραγκάτους και προνομιούχους της εποχής. Σε τέτοιες καταστάσεις το δίκαιο κρύβεται. Η επανάσταση δημιουργεί δίκαιο. Γι αυτό και πχ οι χουντικοί ονόμαζαν το καθεστώς τους "επανασταση".


    "Τελος,"υπηρετησα" στην Ξανθη.Αυτο,για τα γηπεδα το ακουσα απο πομακους "συμπολεμηστες" μου."
    Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση

    @cyrusgeo
    Σωστόόόόός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρι μιλίκι κάνε μία διόρθωση....
    "Επανάσταση 1821

    Ο Καραϊσκάκης δεν σουβλίστηκε...."

    Ο Διάκος ήταν ρεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τόσο σε αυτό το post όσο και στο προ δύο περίπου εβδομάδων μπορώ να πω, στις περισσότερες από τις θέσεις που διατυπώνεις και για τις οποίες έχω προσωπική γνώμη, πως συμφωνώ. Ενώ υπάρχουν και κάποιες, στις οποίες προσεγγίζω αλλιώς τα γεγονότα.

    Αν και κάποιες από αυτές, νομίζω πως δεν εξαντλούνται σε δύο γραμμές αλλά ίσως και ξεχωριστό post, λίγο να ήταν.

    PS: Σχετικά με το μάζεμα των μουσουλμάνων στην Ξάνθη και τη Ροδόπη σε γήπεδα, να σου πω με σιγουριά, πως έγινε την εποχή του Σισμίκ. Την εποχή των Ιμίων άλλωστε, η ολιγωρία της τότε κυβέρνησης ήταν παραπάνω από εμφανής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υπήρχε κρυφό σχολειό; δεν κήρυξε την επανάσταση στην Αγία Λαύρα ο ΠΠΓ; ΩΙΜΕ ΩΙΜΕ :p

    Προσθήκη : Στην άλωση το παπαδαριό προσευχόταν να χάσει ο Παλιοκουβέντας γιατί προσπαθούσε επανένωση των δύο εκκλησιών και άρα τον θεωρούσαν αιρετικό. Σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις "καλύτερα αλλόθρησκος παρά αιρετικός".
    Ταύτα και μένω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ότι η ιστορία γράφεται απ' τους νικητές είναι γνωστό νομίζω. ότι πάντα υπάρχει η ιστορία "πίσω απ' την ιστορία" είναι επίσης γνωστό. για παράδειγμα, δε νομίζω να υπάρχει κπς που πιστεύει ότι η ελλάδα με την σημερινή της μορφή υπήρχε πάντα, ή ότι όλοι ζούσαν αρμονικά με ήθος και αλληλοσεβασμό. εννοείται ότι υπήρχαν άνθρωποι πνευματώδεις, ηγέτες με σκοτεινό χαρακτήρα, φιλοχρήματοι, προδότες, ανώμαλοι ή διεστραμένοι, όπως υπάρχουν σε όλες τις κοινωνίες διαχρονικά.
    Αν ο όμηρος στην Ιλιάδα παίρνει το μέρος των Τρώων, ειλικρινά δεν μειώνει την αξία του έργου του.
    Η διεστράβλωση της Ιστορίας είναι σίγουρα ενα θέμα, ωστόσο δεν μπάινουν όλα τα ανωτέρω στο ίδιο καζάνι.
    Για την εκκλησία τι να πω, είναι ένας οργανισμός που πρέπει να διαφυλάξει την επιβίωση και τα κέρδη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και έτσι μια προσθήκη...

    http://ethnikoi.org/kifinapower.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @humma
    mea culpa!!!

    Να πως φντ η θολοκουλτούρα! Εν τελει, ασχέτως ονόματος το υπονοούμενο το έπιασες; Πηγη: Κεμέ.

    @the sailor
    Οι διαφωνίες σας θεμιτες και ευπρόσδεκτες.

    Η λογική περί Σισμίκ και όχι Ιμίων στέκει. Απλά επειδή ΔΕΝ είναι κάτι που έχω διαβάσει αλλά μου το έχει πει κάποιος τότε παρόντας, δεν μπορώ να το τσεκάρω εύκολα μιας και έχω χάσει επαφές.

    @prophet
    Ο Κων/νος ΕΙΧΕ κανει ενωση των δυο εκκλησιών τότε. Απλά με την άλωση η ένωση....πήγε βόλτα!

    @osela
    Καλως όρισες!
    Περί "ιστορίας πίσω από την ιστορία" θα πω πως είναι οκ όλες οι απόψεις ΑΡΚΕΙ να πατάνε στα γεγονότα. Πχ το θέμα "κρυφό σχολειό" που μνημονεύει ο estarian και είχα γράψει και γω παλαιότερα είναι καθαρός ΜΥΘΟΣ.

    Ο Όμηρος ΔΕΝ λειτουργει ανθελληνικά. Οι τρώες ήταν ομοεθνείς με τους δαναούς. Είχαν ίδιους θεούς και δοξασίες. Τους προστατευε ο Διας. Απλά ο Όμηρος παίρνει το μέρος αυτών που μάχονται υπέρ βωμών - και καλα κάνει.

    Για την εκκλησία έχεις δίκιο μεν, αλλά και πάλι αυτό που λες είναι σταγόνα στον ωκεανό :)

    @prophet estarian2

    Γαμάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. βασικά οι Βενετοί δεν υπερασπίστηκαν καμία Ελληνική πόλη... απλά προστάτευσαν πάρα πολλά λιμάνια, μονοπάτια και διόδους εμπορικής σημασίας

    μπορεί εκείνη την εποχή να μην είχαν πετρέλαια είχαν όμως μπαχαρικά και μετάξι η βασική ιδέα ίδια παραμένει ωστόσο

    για αυτό και τους γλύτωσε η Κέρκυρα... για να έχω εγώ σήμερα να λέω ότι οι δικοί μου αρχαίοι πρόγονοι δεν ήταν ΈΛ-ληνες αλλά Λατίνοι :P

    και δεύτερο και εξίσου βασικό, ο Καποδίστριας ναι μεν ήταν Κερκυραίος ωστόσο απ'όσο γνωρίζω δεν ήταν ποτέ Διοικητής της Κέρκυρας.

    Για 7 χρόνια (1798-1805) τα Επτάνησα ήταν -υποτίθεται- ανεξάρτητο κρατίδιο -υπό Ρωσική κηδεμονία- το οποίο ωστόσο παραχωρήθηκε στους Γάλλους και τον Ναπολέοντα ως τμήμα της συνθηκολόγησις του Τσάρου Αλεξίου του πρώτου με τον Ναπολέοντα μετά την μάχη του Άουστερλιτς και την συνθήκη του Πρέσσμπουργκ που την ακολούθησε. Ωστόσο το πολιτικό σύστημα των Επτανήσων ήταν μια ρωμαϊκού τύπου Αριστοκρατία (με την Σύγκλητο και όλα τα υπόλοιπα καλούδια) κληροδότημα ουσιαστικά των Βενετών, οπότε ακόμα και αν κάνω λάθος και ο Καποδίστριας έτυχε να ήταν κυβερνήτης των Επτανήσων τόσο οι αρμοδιότητες του όσο και γενικότερα η επιρροή του θα ήταν πρακτικά ελάχιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. όταν λέω "τους γλύτωσε", εννοώ προφανώς ότι γλύτωσε από τους Οθωμανούς


    όχι όμως ότι δεν είχαμε και εμείς τα δικά μας... ειδικά οι Άγγλοι απ'ότι λένε οι ιστορικές πηγές ήταν... "και γαμώ τα παιδιά"

    βέβαια η ιστορία ίδια παραμένει... "καλός κατακτητής" είναι αυτός που βάζει τους μικρότερους φόρους και δεν βάζει πολύ χέρι στην τοπική οικονομία και απ'ότι φαίνεται οι Κερκυραίοι ήμασταν πολύ βολικά παιδιά... ούτε με τους Βενετούς είχαμε πρόβλημα ούτε με τους Γάλλους. Άλλωστε οι Γάλλοι μην ξεχνάμε ότι μας έφεραν και το #1 Γαλλικό εξαγώγιμο προϊόν ως και τις μέρες μας... την περίφημη Γαλλική επανάσταση...

    200 χρόνια τώρα όλοι οι πολιτικοί του δυτικού κόσμου τις ίδιες πίπες αναμασούν... αυτοί ξέρουν (που λέει και διαφήμιση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @derek
    Βενετοί: Όπως είδες το ελληνικές πόλεις το είχα σε εισαγωγικά, γιατί απλούστατα δεν ήταν ελληνικές με την σημερινή έννοια του όρου μιας και δεν υπήρχε ελληνικό κράτος.
    Οι Βενετοί κατείχαν πολλές πολεις (-λιμάνια) με ελληνικό πληθυσμό, τις οποίες και όσο μπορούσαν προστάτευσαν (εννοείται για οικονομικούς λόγους, για τι άλλο θα το έκαναν, για το μεγαλείο της φυλής;) πολλές φορές με μεγάλο κόστος (πχ σφαγή στην Χαλκίδα όταν καταλήφθηκε τελικά από τους Τούρκους)

    Τα επτάνησα, κατάφεραν να τα κρατήσουν γενικώς μέχρι που ήρθαν στα χέρια των Άγγλων (αν θυμάμαι καλά)

    Καποδίστριας: Πάλι δεν θυμάμαι πηγή. Άτιμα γεράματα! Νομίζω ένα βιβλίο του Ραφαηλίδη αλλά δεν τον κόβω κιόλας. Αν ξέρεις κάτι παραπάνω ριχτο, να μην λέμε και ανακρίβειες!

    ""καλός κατακτητής" είναι αυτός που βάζει τους μικρότερους φόρους και δεν βάζει πολύ χέρι στην τοπική οικονομία"
    Σωστός! Οι Λατίνοι ως έμποροι που ήταν, από ένα σημείο και μετά τα είχαν ψιλοβρεί με τον ντόπιο πληθυσμό με στόχο το αμοιβαίο κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άσχετο, αλλά το καλό είναι πως τελικά δεν κάνω μόνο κήρυγμα, αλλά μαθαίνω κιόλας!

    Thanx guys!


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. βασικά μου έβαλες την περιέργεια και έκατσα και έψαξα στην wikipedia η οποία βασικά λέει ότι ο Καποδίστριας ήταν ο Τσίπρας της εποχής του... κουραμπιές μεν αλλά έγινε Διοικητής της Επτανήσου Πολιτείας σε ηλικία 26 ετών λέει, ενώ το πιο ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια του αποδίδεται τόσο η ιδέα της "διαρκούς ουδετερότητας" της Ελβετίας -στην οποία ήταν λέει πρέσβης για λογαριασμό των Ρώσων- όσο και η ιδέα των "Καντονιών" στο διοικητικό της σύστημα.

    Μάλιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μα γιατί έχεις μια τάση να ξεσκίζεσαι στις σεντονειάδες όταν είμαι πιεσμένος από χρόνο και δεν προλαβαίνω να γράψω; Ρεεεεεεε! Μήπως είσαι ο Μάκης και μου'χεςι σφηνώσει πουθενά καμιά κρυφοκάμερα; Διότι του πούστη πια με τόσες συμπτώσεις... :):):)
    Θα επανέλθω εν ευθέτω χρόνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό που λέει κι ο Hades για τις σεντονιάδες μεγάλη αλήθεια. Λες και σου'χουν βάλει νέφτι στο.....χέρι ρε πούστη μου και το περισσότερο ζουμί βγαίνει από τα σχόλια αλλά δε πάς πίσω και συ ρε Hades.

    Αααααα!!!
    Γιαααα δές λίγο και αυτό να γελάσεις.

    http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/188791.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΦΕΕΕΕΕ!!!

    Όχι, εντάξει! Το 'χα δει από χθες το σεντόνι και σήμερα μπήκα μετά από γιόγκα και τον καφέ έτοιμο και στο χέρι:-P

    Δηλώνω κι εγώ άσχετη με τα περισσότερα απ' όσα γράφεις (και ντρέπομαι γι' αυτό, αλλά η ιστορία ποτέ δεν ήταν "αγαπημένη"...Κακώς. Θύμα του σχολείου που τελείωσα κι εγώ σαν τον island)
    Έχω όμως να πω τα εξής:
    1. Για το 4 στα "Διάφορα": Και πού να δεις τι γίνεται με τους λεγόμενους "Μακεδόνες" στη Φλώρινα που ακόμα φοβούνται να πούνε πώς και τι νιώθουν ότι είναι. Για κάνε κι ένα τσεκ για το Μακεδονικό.
    2. Για το 5 στο "Χριστιανισμό": Δηλαδή κατά τον μακαριστό, εγώ είμαι αμαρτωλή εκ βαφτίσεως! Κι αναρωτιέμαι τόσα χρόνια γιατί με έχει φτύσει ο Θεός!LOL!!!
    3. Για τον συνταγματάρχη του update: Τι ψωνάρα είν' αυτή!!!
    4. Για το 2 στην "Επανάσταση του '21": ?...Δεν το 'χω :-(

    ΥΓ:...Τελικά, εσύ, με τι ασχολείσαι; Όχι, γιατί αν είσαι τσι φιλολογίας,ιστορίας κλπ, θα χρειαστώ μαθήματα, όπως το πάω, μια και με ξαναβλέπω υποψήφια για πανελλαδικές:-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Zaph σου χω παραγγελία ένα ποστ περί ενέργειας, γιατί με αυτά που χω ακούσει σήμερα θα φάω τα νυχοπόδαρά μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @derek
    Άρα η αναφορά που θυμάμαι μάλλον έχει να κάνει με την Κεφαλοννιά :)

    Περί Ελβετίας κτλ το ήξερα. Ο Καποδίστριας γενικώς ήταν από τους λίγους, ελάχιστους που προσπάθησαν τίμια να κάνουν κάτι γι αυτήν την χώρα και κατάφερε και κάτι τελικά, όσο τον άφησαν οι ΕΛ :)

    @hades
    Για κατσε ρε, τώρα μου ήρθε η έμπνευση, τι να την κάνω, να την πνίξω;

    @humma
    Παρομοίως. Περί του λινκ. Where is the problem? Παραμένουμε άθεοι αναγνωρίζοντας πως ο νέος δεν είναι τόσο ταλιμπαν όσο ο προηγούμενος. Άσε που ΛΑΟΣ, Άνθιμος, Ψωμιαδης και σία έχουν πήξει!

    @leigh-cherri
    Στο επόμενο update θα έχει και διαδραστικό καφεδάκι :)

    1. Εννοείς πως υπάρχουν "Μακεδόνες" εν Ελλάδι; !!!!! Δώσε λεπτομέρειες!
    2. Από την στιγμή που (επιτέλους) η ονοματοδοσία για το κράτος έχει ξεφύγει από την βάφτιση νμζ πως είναι δικαίωμα της κάθε λατρείας να έχει και ....κατάλογο ονομάτων. Αμαρτωλή δεν θεωρεισαι. Ο παπάς που σε βάφτισε όμως....
    3. Δες στο λινκ πιο κάτω:
    "
    "Είμαι υπερήφανος για την δράση του πατρός μου κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής..."

    - Γιόκας του Παπαδόγκωνα και πρώην Υπουργός Αμύνης (Νέας Δημοκρατίας).
    "
    4. Κωλύομαι να το πω όμως...δεν είναι και τσεκαρισμένο, άσε μην τρέχουμε!

    Φυσικός/πληροφορική. Αυτά που γράφω (και τα επόμενα χεχεχε) είναι οι λεγόμενες "εγκυκλοπαιδικές γνώσεις"


    @prophet estarian
    Για δώσε και κανένα στοιχείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Άσε θα το πω εγώ στην κοπέλα γιατι εσύ μας έγινες σεμνότυφος ξαφνικά. Leigh, για το 2 στην Επανάσταση εννοεί πως το Διάκο δεν τον σουβλίσαν με μεταλλικές σούβλες, αλλά με κρεατόβεργες. Πολύς κόσμος..
    Το χεις τώρα; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χμ, διακρίνω με τρόμο ότι απέφυγες να απαντήσεις στην περί Μάκη "κατηγορία"! :):):):):)

    Πάμε λοιπόν:
    Βυζάντιο
    1. Αυτό ομολογουμένως το ακούω για πρώτη φορά. Μέχρι τώρα ήξερα ότι ιδίως οι Παλαιολόγοι ήταν από τους ελάχιστους όντως Έλληνες (φυσικά όχι με την τότε έννοαι του "όρου"). Που το'χεις διαβάσει αυτό; Θα με ενδιέφερε να μάθω κάτι παραπάνω.
    2. Το γέλιο είναι ότι πριν αναλάβει ο Κωνσταντίνος, είχε γίνει σχεδόν εμφύλια σύρραξη ανάμαεσά τους για τον ποιος ΔΕΝ θα γίνει αυτοκράτορας! Σημειωτέον, ότι Βενετοί (και όχι μόνο) ήταν και οι σημαντικότεροι υπερασπιστές της ίδια της Κωνσταντινουπόλεως (Τζιουστιάνι). Κατά τα λοιπά, η Δυτική Αυτοκρατοράι έβλεπε με μισό μάτι το Βυζάντιο ώς έχουμε διδαχθεί.
    3. Μια λεπτομέρεια: ο Κωνσταντίνος δεν είχε δικούς του για να εμπιστευτεί. Ως γνωστόν... βαρειά η καλογερική...
    4. Το περίεργο θα ήταν να συμφωνούσε. Που καιρός να χάσεις τα κεκτημένα, ιδίως όταν ήταν σχεδόν δεδομένο ότι θα συνέχιζαν τα να απολαμβάνουν και μετά;
    5. ...
    6. Και φυσικά εβαπτίσθη χριστιανός στο νεκροκρέβατο. Αν βαπτίστηκε ποτέ δηλαδή. Διότι μέχρι τότε ο Sol Invictus μια χαρά τον εξυπηρετούσε. Άγιος, άγιος...
    7. Ο Ιουλιανός είναι ίσως το πιο αδικημένο κεφάλαιο στην παγκόσμια ιστορία. Και σκοπεύω ν'ασχοληθώ κάποια στιγμή. Αν υπήρχε κάποιος πραγματικά μέγας στο Βυζάντιο, αυτός ήταν αναμφίβολα ο Ιουλιανός. Τον Μισοπώγωνα τον έχεις διαβάσει; Ανατριχιαστικό κείμενο...
    8. Ντάξει, πόρνη ήταν, δε χρειάζεται να μασάμε τα λόγια μας. Τελικά μου φαίνεται ότι τώρα καταλαβαίνω τι σκεφτόταν όταν επινόησε τις καρέκλες!!! :):):):)

    1821
    1. Ευλογία της Επαναστάσεως δεν υπήρξε ποτέ και ο ΠΠ Γερμανός πήγε όντως υπό την απειλή όπλου για ν'αποκτήσει λαϊκό έρεισμα η Επανάσταση. Μέχρι τότε οι αφορισμοί έδιναν κι έπαιρναν.
    2. Βασικά ο Διάκος παλουκώθηκε βασανιστικά κιόλας. Τα υπόλοιπα εξ όσων γνωρίζω δεν ισχύουν.
    3. Ο Μακρυγιάννης τα'χει γράψει όλα. Ανέκαθεν ίδιοι ήμασταν.
    4. Ομοίως ο Μακρυγιάννης του τα χώνει πολύ άσχημα. Ιδιαίτερη εντύπωση μου'χε κάνει το σημείο που έλεγε ότι έδειχνε να ενδιαφέρεται όχι για την απελευθέρωση της Ελλάδας αλλά της Πελοποννήσυ μόνο.
    5. Και τι εστί Αρβανίτες; Το θέμα είναι τι ένοιωθαν οι ίδιοι. Και η Αθήνα αρβανιτοχώρι είχε καταντήσει αλλά αυτό δε λέει κάτι. Ήταν πολύ συγκεχυμένα τα "φυλετικά" τότε, ως απόρροια του Βυζαντίου γαρ...
    6. Με κούφανες. Αυτό που το'χεις διαβάσει;
    7. Δεν έχω ιδέα. Πάντως παιδομάζωμα υπήρχε.
    8. Σώωωωπα! :):)
    Αλήθεια, η έκφραση "μην το πεις ούτε του παπά" ξέρεις από που προήλθε;!
    9. Δεν είναι ακριβώς έτσι, είναι πολύ πιο μπλεγμένο. Ο Υψηλάντης δεν είχε κανένα λόγο να κάνει επανάσταση στη Μολδοβλαχία. Κάποια στιγμή έμαθε όμως (Φιλικός γαρ) ότι οι Τούρκοι είχαν πάρει πρέφα πως ετοιμαζόταν επανάσταση στον ελλαδικό χώρο και το έψαχναν. Επειδή η συγκυρία ήταν από πολλές απόψεις ευνοϊκή (υπήρχε έντονο κύμα φιλελληνισμού, η δε οθωμανική αυτοκρατορία ήταν πλέον γνωστή ως ο Μεγάλος Ασθενής) αναγκάστηκε να θυσιάσει (κυριολεκτικά) τον Ιερό Λόχο για να μπερδέψει τους Τούρκους. Και το κατάφερε, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στον Μοριά. Αυτό το ήξεραν εκεί πάνω και φυσικά δεν ήθελαν να πάνε ως πρόβατα επί σφαγή, εξ ου και οι αντιδράσεις.
    10. Όντως υπήρχε συμφόρηση από κατοίκους και η ριμοτομία της πόλεως δεν επέτρεπε υπερπληθυσμό... Επί της ουσία πάντως, ο φιλελληνισμός δεν έπαθε και ιδιαίτερα μεγάλη ζημιά θα έλεγα.
    11. Καλό! :)

    Για την ώρα αυτά. Δεν προλαβαίνω άλλα! :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @prophet estarian

    Ναι, αλλά δεν το είπα εγώ!
    :)

    @hades
    Βυζαντας Μεγάρων:
    1. Μα τι νομίζεις και οι ιστορικοί μας τα λένε έτσι εύκολα; Αναφορές που συνδέουν τους Βούλγαρους Ασανηδες με τους Παλαιολόγους έχω διαβάσει. Και νομίζω πως στα πλαίσια συμμαχιών κάποιοι τέτοιοι γάμοι μοιραία έγιναν. Δεν θυμάμαι και πολλά. Ενδεικτικά κοίτα τον Ανδρόνικο.
    Πάντως τέτοια κόλπα ανάμεσα σε βασιλικούς οίκους είναι διαχρονικά. Αν σου πω δηλ πως η βασικιλή οικογένεια της Αγγλίας έχει Γερμανικές ρίζες (όπως σχεδόν όλοι οι οίκοι της Ευρώπης) δεν θα το πιστέψεις;
    2. Iουστινιάνι λεγότανε :Ρ
    3...
    4. χεχεχε
    5. :)
    6. :)))
    7. Μπα, στον "εξω" κόσμο μια χαρα στέκει ως ένας από τους πιο καλούς και ικανούς αυτοκράτορες.
    8. Πονηρούλη!


    1821
    1. Ακριβως
    2. Δεν υπήρχε ποινή σουβλίσματος τότε. Άλλες....υπήρχαν νομικά και εθιμικά (παρεμπιπτόντως, καμιά 500αριά χρονια παλαιότερα ετσι είχε "σουβλισθεί" από τους βυζαντινούς και ένας φράγκος διάκος που τον τσιμπήσανε αφοτου είχε "πειράξει" μια κοπέλα)
    3. Ναι αλλά ο Μακρυγιάννης ήταν πάμπλουτος όταν τελείωσε η επανάσταση :)
    4. Αν δεν υπήρχε όμως ο Κολοκοτρώνης τώρα θα μιλάγαμε τούρκικα
    5. Ένιωθαν Σουλιώτες χεχεχεχε
    6. Εδώ αλλά και αλλού
    7. Σπανίως και για λίγο. Γενίτσαροι γίνονταν και μουσουλμάνοι και ήταν αξιοζήλευτη θέση.
    8. Έχω μιαν ιδέα....:)
    9. Μπα. Οι φιλικοί είχαν ψήσει τον Αλή να τα βρει με τους Σουλιώτες και σία, είχαν στείλει τον Παπαφλέσσα στην Πελοπόννησο και τον Υψηλάντη πάνω. Στην χειρότερη θα κέρδιζαν χρόνο όσο ο Σουλτάνος θα απασχολιόταν με την πιο σοβαρή απειλή του Αλή για ένα-δυο χρόνια (όπως και έγινε) και στην καλύτερη θα προκαλούσαν πόλεμο Ρωσίας - Τουρκίας. Ο Υψηλάντης τα είχε βρει με τους ντόπιους αλλά λόγω "ασυμφωνίας" έφαγε τον αρχηγό τους (βλαδιμηρέσκου;) ένας φιλικός, οπότε η σούπα χάλασε.
    10. Ρε έγινε της πουτάνας!
    11. Τα δέοντα


    Για τα υπόλοιπα, εδώ είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αντιγράφω (Ρουμανία):
    "
    Όταν η δράση της Φιλικής Εταιρείας εξαπλώθηκε στις ηγεμονίες, πολλοί Ρουμάνοι των ανώτερων κοινωνικών τάξεων έγιναν μέλη της, όπως ο ρουμανικής καταγωγής μητροπολίτης Βενιαμίν Κοστάκι, ο βογιάρος (γαιοκτήμονας) Ιορδάνης Ροζνοβάνου, ο Γρηγόρης Μπραγκοβεάνου, ο Μπάρμπαν Βακαρέσκου, ο Γραδιστεάνου, ο Φιλιπέσκου κ.ά. Επιφανές μέλος της Φιλικής ήταν ο Ρουμάνος Θεόδωρος Βλαδιμηρέσκου, ο οποίος ανέλαβε τη στρατιωτική ηγεσία των Ρουμάνων και στην ορκωμοσία του οποίου παραβρέθηκαν οι δύο στρατιωτικοί αρχηγοί της Φιλικής Εταιρείας, ο Γεωργάκης Ολύμπιος και ο Γιάννης Φαρμάκης. Ο Βλαδιμηρέσκου υποσχέθηκε να ξεσηκώσει το ρουμανικό λαό, αλλά όταν ο Υψηλάντης πέρασε τον Προύθο ποταμό κηρύσσοντας την επανάσταση, αθέτησε τις υποσχέσεις του. Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το γεγονός της επικήρυξής του από τη ρωσική κυβέρνηση και την Ιερή Συμμαχία (κάτι που είχε συμβεί με όλους σχεδόν τους άλλους αρχηγούς της επανάστασης), άλλαξε την πολιτική του θέση και άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί από τη Φιλική Εταιρεία και να εκτελεστεί σε άγνωστη τοποθεσία. Οι Ρουμάνοι όμως τον θεωρούν αρχηγό και εθνικό ήρωα. Αν και ο αγώνας των Ελλήνων για ελευθερία το 1821 ξεκίνησε από τη Μολδοβλαχία, ο απλός ρουμανικός λαός δεν ακολούθησε και μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος του συντάχθηκε με τους Τούρκους, ίσως γιατί η κυβέρνησή του από τους Φαναριώτες τού είχε αφήσει πικρή γεύση. Κάποιοι Ρουμάνοι ποιητές της εποχής εκείνης, συνεπαρμένοι από το ρομαντικό κλίμα της εθνικής αφύπνισης, συγκινήθηκαν από το ολοκαύτωμα των Ελλήνων στο Δραγατσάνι και αφιέρωσαν σελίδες τους στον ηρωικό αγώνα και το θάνατό τους. Το 1847 ο ποιητής Αλεξαντρέσκου έγραφε το «Πένθιμο τραγούδι του Δραγατσανίου»."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εσύ βάλθηκες να με αφήσεις άνεργη δηλαδή;Δεν κατάλαβα τώρα!!!Επειδή δηλαδή βρίσκομαι στο ροζ συννεφάκι μου αποφάσισες να μου πάρεις όλη τη δουλειά;Άσε που επιμένεις να μου θυμίζειες τι έχω αφήσει πίσω...
    Επί της ουσίας κάποιο σχόλιο δεν έχω. Απλά να πω ότι αν καθίσουμε και συνειδητοποιήσουμε με πόσους εθνικούς μύθους έχουμε μεγαλώσει και πόσες διεστραβλωμένες αλήθειες περνάνε στο DNA μας από τα γεννοφάσκια μας θα αλλάξει πολύ ο ρους της ένδοξης ελληνικής μας φυλής! Δεν λέω, οι πρόγονοί μας έκαναν αρκετά πραγματάκια αλλά ως εκεί...Η αλήθεια από τον μύθο διαφέρουν πάρα πολύ και μάλλον θα έπρεπε κάποια στιγμή να αρχίσουν εκεί έξω να το καταλαβαίνουν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ellie
    Και γω είμαι εις και-γαμω-τα-ροζ-συννεφα, αλλά η έμπνευση έμπνευση, τι να κάνουμε τώρα; Αν θες να μου κάνεις αντίπραξη, γράψε κανένα δοκίμιο περί κβαντικών ιδιοκαταστάσεων σε πυρηνικό επίπεδο και αλληλεπίδρασης στοιχειακών σωματιδίων :Ρ

    Στο δια ταύτα συμφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. στοιχειακών ... εεεε στοιχειωδών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και συνεχίζω:

    Κατοχή:
    1. Δεν έχω ιδέα, αλλά η ουσία είναι ότι προσέφερε και αυτός.
    2. Βασικά και τίποτε άλλο να μην ήταν, και μόνο που κατέλυσε το Σύνταγμα και το Πολίτευμα αρκει και παραπερισσεύει για να είναι τα πάντα.
    3. Κατακτητές ήταν, πόλεμο είχαμε, ε, οι θεωρίες περί κλάδων ελιάς και μπουκέτων με λουλούδια θα ήταν αν μη τι άλο λίγο περίεργες. Καλά ρε, υπάρχει κόσμος που πιστεύει τέοια πράγματα; Αν είναι δυνατόν...
    4. Και οι μεν και οι δε διέπραξαν τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα, τα οποία σέρνουμε στην καμπούρα μας ακόμη και σήμερα και δεν έχει σημασία τοποιςο έκανε κάτι παραπάνω ή κάτι παραπέρα ή κάτι ως ανταπάντηση ρε zaph.

    Επανάστασις (με το δεξί χέρι υψωμένο εις μνήμην του Αδ... εχμ, των ρωμαϊκών χαιρετισμών πως να πω):
    1. Βασικά η Ελλάς ήτο ασθενής και η τότε ευρεως διαδεδομένη πενικιλίνη δεν καταπολεμούσε πολιτικές ιώσεις. Οπότε τα υπόλοιπα τα κατάπιαμε με τις αγγλοαμερικανικές ευλογίες (και με ολίγον τι στα 4)...
    2. Αυτό ακούγεται να'χει πλάκα! Για πες τίποτε διότι δεν το'χω ξανακούσει!!!!!
    3. Και το περίεργο που είναι;
    4. Άντε... τέτοιο πράγμα ο... πρωθυπουργός Ιωαννίδης;;;;;;

    Χριστιανισμός (μιαμ, μιαμ!)
    1.Αναθεματίζονται θες να πεις, αλλά μάλλον σε έπιασε η σεμνοτυφία σου!
    2. Χμ, μήπως έχει πάρει τ'αφτί σου και πως πέθανε; Κουίζ: ποιος ο "επί ξύλου κρεμάμενος" που ακούγεται τη Μ.Πέμπτη;
    3. Ο σταυρός ήταν πολλά παραπάνω. Ήταν και πυθαγόρειο σύμβολο και πολλά άλλα. Μα πάνω απ'όλα ήταν χριστιανική καινοτομία. Πρώτη φορά ξανασυνέβη κάτι τέτοιο!
    4. Υπερβολές ρε zaph. Θυμήσου το κρυφό σχολειό, την ένοπλη στήριξη της Εθνεγερσίας, την ανύψωση του (τότε) εθνικού φρονήματος.... Μα τι λασπολογίες ειν'αυτές ρε αδελφάκι μου. Χμ, επί τη ευκαιρία μήπως έχει πάρει το μάτι σου τι είπε ο Γεννάδιος Σχολάριος μόλις διορίσθηκε από τον Πορθητή Πατριάρχης;
    5. Ακόμη χειρότερα: να μην βαφτίζονται με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ονόματα είχε πει, και το'χα δει με τα μάτια μου. Πολύ χειρότερα.... Ο αείμνηστος είχε πρόβλημα και με τη λέξη Έλληνας (όπως και οι περισσότεροι τράγοι -εκ του αμνός, μην παρεξηγούμαι) και όχι μόνο με τους αρχαίους και την αυτών θύμηση.
    6. Ηλίθια ιστοράι αυτή με τις ταυτότητες που καταλογίζεται στις μεγάλες παπαριές του. Ήταν κοινοτική οδηγία που θα γινόταν πανευρωπαϊκός νόμος και απλώς δεν περίμενε. και μας έκανε κώλο. Και φυσικά, όλοι είδαν φως και μπήκαν.
    7. Ναι, ε; Αυτό δεν το'χε πάρει το μάτι μου, αλά εδώ που τα λέμε δεν βλέπω και καμιά... ανακολουθία στα έργα και τα λόγια...
    8. Α, έχεις διαβάασει Σχολάριο βλέπω... Θα σου βάλω σκόρδο στο εσώρουχο κακό παιδί... :):):)

    Διάφορα:
    1. Ο Σωκράτης σαφώς όχι. Ο Πλάτων ναι όμως... :):)
    2. Εδώ είσαι λίγο υπερβολικός. Ο Αλέξανδρος πρακτικά τίποτε δεν είχε. Μετά τα απέκτησε μόνος του. Μην ξεχνάς όμως κάτι zaph: ο Μ.Αλέξανδρος πορευόταν επί πόσα χρόνια και δεν τον εγκατέλειψε κανείς. Ακόμη κι όσοι έμεναν πίσω για πολιτικούς λόγους (ν'αναμειχθούν με τους ντόπιους πολιτισμούς) ρούπι δεν το κούναγαν, ακόμη και μετά τον θάνατό του. Δεν είανι απλά τα πράγματα...
    3. Ιδέα δεν έχω αλλά δεν μου φαίνεται παράλογο.
    4. ;;;;
    5. ....
    6. ;;; Βασικά κανενός το μέρος δεν παίρνει. Αυτό πως σου ήρθε;
    7. Χμμμμμμμμμμ...... είναι λίγο πιο μπλεγμένο το θέμα. Το κρατάω για κάποια στιγμή για το μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @hades
    Τση κατοχής
    1. Υπερπροβολή σε σχέση με τα γεγονότα
    2. Σωστά!
    3. Δεν το λέω εγώ, πολλοί έξω δεξιά το λένε :)
    4. Εννοείται. Δεν παμε να αποδείξουμε πως κάποιοι ήταν αρνάκια. Πάμε να γκρεμίσουμε ενα τεχνηέντως στηθέν παραμύθι.


    Τση τρομάρα της :)
    1. Η Ελλάς ευρίσκετο προ του γκρεμού αλλά εμείς την κάναμε να κάνει ένα βήμα μπροστά :)
    2. Ρώτα τους δικούς σου. Λογικά το θυμούνται !
    3. Ότι υπάρχει παραμύθι περί "ανιδιοτέλειας"
    4. Και όμως....

    Γιουμ
    1. Ναι
    2. Για πες...
    3. Χεχεχεχε
    4. Για ξαναπες....
    5. ! :)
    6.Ο Κώστας ήξερε τι έκανε και τι θα γίνει. Ο dj Christo μάλλον πιάστηκε κώτσος, αλλά τί να γίνει....:)
    7. Και μενα δεν το είχε πάρει μέχρι που το πήρε :)
    8. ΟΧΙ!!!! Ιστορικούς διαβάζω και το έχουν μέσα!!!

    Με απ' όλα
    1. Και πάλι στο πολύ χοντροκομμένο
    2.Αδιάφορο γι αυτό που λέω. Δεν εξετάζουμε ικανότητες αλλά τρόπο του φέρεσθαι, και κυρίως πολιτικώς. Ένας από τους λόγους που οι Μακεδόνες αντιμετωπίζονταν ως ημιβάρβαροι πχ ήταν και το γεγονός πως δεν είχαν ξεπεράσει την μοναρχία. Όταν δε ο Αλεξ την ψώνισε και έγινε...θεός, στην Ελλάδα (back west) έπεσε τρελό γέλιο...
    3. Εύκολο να το βρεις.
    4. Έπρεπε να δεις εμένα όταν μου τα λέγανε. Μιλάμε ντράπηκα!
    5. Αμ πως
    6. Με το είπε ο κολλητός που την ξέρει απ' έξω
    7. Σηκώνει σεντονάρες.....


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir