Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Μαρτίου 19, 2008

Άει σιχτίρ

- Άσε μπαμπά τα' χω πάρει
- Τι είναι κορίτσι μου;
- Ε να στο σχολείο. Όποτε έχουμε παρέλαση όλο και θα έχουμε κάποιο πρόβλημα.
- Τι έγινε πάλι;
- Είχαμε παέι στο γραφείό των δασκάλων όσοι είχαμε βγάλει καλό βαθμό για να γίνει η κλήρωση ποιός θα κρατάει τη σημαία. Κέρδισε η Ισιδώρα που ευτυχώς είχε και καλύτερο βαθμό απ' όλους και κρατάει αυτή τη σημαία.
- Ε και που είναι το πρόβλημα;
- Μετά πήγαμε οι παραστάτες να κάνουμε πρόβες για το πως θα παραταχθούμε και να κάνουμε βήμα. Το περίεργο ήταν πως ήρθε και ο Άγγελος και Ματούλα που δε συμμετείχαν στην κλήρωση γιατί δεν είχαν τους καλύτερους βαθμούς. Ο Άγγελος μάλιστα ήθελα να κάτσει εκεί που ήμουν εγώ, στα δεξιά για να φαίνεται κι τότε εγώ νευρίασα και του είπα "τι δουλειά έχεις εσύ εδώ που ούτε στην κλήρωση ήσουν;" Είπα μετά στη δασκάλα να μας βάλει αυτή εκεί που νόμιζε καλύτερα ξέρωντας οτι αυτή θα ήταν και η πιό δίκαια. Ο Άγγελος θύμωσε που μπήκε πίσω και στη μέση των παραστατών. Ευτυχώς η Ματούλα δε δημιούργησε πρόβλημα. Καλά δεν έκανα μπαμπά; Δεν ήταν πιό δίκαιο έτσι;

Το περιστατικό είχε και συνέχεια....

- Έγινε και κάτι άλλο μπαμπά που με θύμωσε ακόμα πιό πολύ. Η Ισιδώρα μαζί με μένα και άλλα δύο παιδιά θα διαβάζαμε το χρονικό της επανάστασης του 21.
- Ε και γιατί θύμωσες εσύ;
- Πήγε και παραπονέθηκε στη δασκάλα, το είπε και στη μαμά της ότι το κομμάτι που ήταν ν' απαγγείλει ήταν μικρό με αποτέλεσμα να βγάλουν τ' άλλα δύο παιδιά που ήταν μαζί μας για να της δώσουν μεγαλύτερο κομμάτι να πει. Είναι άδικο αυτό μπαμπά και σιγά μην έφερνα εγώ εσένα για να βγάλεις το φίδι απ' την τρύπα. Αυτών οι γονείς όλη την ώρα στους δασκάλους τρέχουν, ενώ εγώ δε σε έφερα να "καθαρίσεις". Καλά δεν έκανα;

Αν έκανες λέει; Το περιστατικό μου το αφηγήθηκε χτες ένας συνάδελφός μου για την κόρη του. Ο διάλογος είναι σε ελεύθερη απόδοση και τα ονόματα τυχαία αλλά το περιστατικό, πέρα για πέρα αληθινό. Ο Άγγελος έχει τη μητέρα του γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού που πηγαίνει και η κόρη του συναδέλφου μου και η Ματούλα έχει τον πατέρα της Δημοτικό Σύμβουλο και πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Είχαν πέσει δηλαδή χοντρά βύσματα για να συμμετάσχουν τα πιτσιρίκια, που δε πληρούσαν άλλωστε και τα αντικειμενικά κριτήρια, στην παρέλαση, σε περίοπτη θέση.

Ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβετε σιχαμένοι γονείς είναι ότι το πιτσιρίκι θα πρέπει να μάθει να κερδίζει πράγματα από μικρό και όχι να του δίνετε εσείς μασημένη τροφή. Αφήστε και λίγο το μαλακιστήρι που δεν ήταν μαλακιστήρι αλλά εσείς το κάνατε να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα μόνο του. Έτσι μεγαλώνετε ανθρώπους ακρωτηριασμένους από την ψυχική δύναμη που χρειάζονται για ν' ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής. Μεγαλώνετε χέστες που κλαίνε με το παραμικρό και τα παρατάνε στην πρώτη δυσκολία. Η ζωή χρειάζεται μαχητές αλλά εσείς νομίζετε ότι όλα επιλύονται με το βύσμα.

Το μωρό ρε βλήματα δεν είναι έπαθλό σας, ούτε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για διαφήμιση. Θα πέσει η υπόληψή σας αν δε φανεί το παιδί σας σε δημόσια θέα και σε κάτι που ούτως ή άλλως δε το αξίζει; Μήπως ντρέπεστε που το βλαστάρι σας το έχετε κάνει σα τα μούτρα σας και δε μπορεί να κερδίσει τίποτα με την αξία του γιατί δεν έχει αξιά; Αν είσασταν σωστοί θα του είχατε μάθει απλά πράγματα, όπως για την αξία της εργασίας, της προσπάθειας, της δικαιοσύνης, της επιβράβευσης αλλά εσείς το δασκαλεύετε με πολιτικά κριτήρια για να πατάει λαιμούς ήτοι "αν έχεις βύσμα διάβαινε και βουλευτή περπάτα" (το παρόν είναι δικό μου και προστατεύεται με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας ;-) ). Το δασκαλεύετε να παρακάμπτει τις δυσκολίες αντί να τις αντιμετωπίζει και να να ψάχνει τη βοήθεια των "μεγάλων μέσων" εξαρχής. Η αγκαλιά της μάνας και η συμπαράσταση του πατέρα θα πρέπει να είναι ένα οχυρό που να καταφεύγουν αφού έχουν πρώτα προσπαθήσει. Γι' αυτό και τα παιδάκια στο περιστατικό που αφηγήθηκα, έβαλαν το μπαμπά ή τη μαμά να καθαρίσει, γι' αυτό ήθελαν να φάνε τη θέση από αυτά που την άξιζαν, γι' αυτό ζήτησαν μεγαλύτερο κείμενο για ν' απαγγείλλουν λες και είναι πρώτο όνομα στην νυχτερινή Αθήνα. Σε λίγο θα έχουν και φωτεινές επιγραφές και θα τσακώνονται για τη θέση στη μαρκίζα, φαντάζεστε;

*************************************************************
Απόψε 25η Μαρτίου δύο παραδοσιακές παραστάσεις

"Η άλωση της Τριπολιτσάς"
με το μικρό Αποστολάκη και την Ελενίτσα

Συμμετέχει στο ρόλο του Παπαφλέσσα ο Διαμαντάκος (μέχρι στιγμής δηλαδή και βλέπουμε, γιατί ο Κωνσταντίνος δεν ήθελε ρόλο στις Σουλιώτισσες και έχει και μπαμπά αστυνομικό)

*************************************************************

"Οι Σουλιώτισσες" με την Λυδία, την Πέπη, την Νάντια, την Τζούλια, την Κέλυ, τη Βάσια, την Ειρηλένα, την Αΐντα (η Αΐντα πέφτει τελευταία από το γκρεμό γιατί η μαμά της είναι πρόεδρος του Παραρτήματος Λούτσας της Οργάνωσης για την διάσωση του Αττικού ορνιθόρρυγχου)

Σπέσιαλ γκεστ σταρ και πρώτη φωνή στο τραγούδι του αποχωρισμού ο Ντίνος (εμβόλιμος ρόλος στις Σουλιώτισσες, αφού επέμενε το κωλόπαιδο να ντυθεί Σουλιώτισσα και έβαλε τον θείο του, γνωστό Βουλευτή από την Τραχανοπλαγιά Ευρυτανίας να μεσολαβίσει)

*************************************************************

Ποιήματα και απαγγελίες από τον Θεόδοξο και τον Ζεύξιππο (που έχουν τους μπαμπάδες τους στην χορωδία Τρικάλων και την ορχήστρα των Σκύλων της Μουσικής αντίστοιχα)

Βεγγαλικά, laser show, ο Γυρός του θανάτου, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί, η τριχωτή γυναίκα, ο ακέφαλος καβαλάρης, ο μαύρος με τα τρία πόδια και άλλες εκπλήξεις

Προλάβετε, μόνο για μία παράσταση.
(Θα ακολουθήσε μπουφέ στο φουαγιέ δίπλα από το γραφείο των δασκάλων.)

*************************************************************

Δε φτάνει που όλη μέρα λείπετε για να κάνετε καριέρα αλλά θέλετε να κάνει καριέρα και το μικράκι από το Δημοτικό. Και που είστε στο σπίτι έχετε όλη μέρα ανοιχτό το κωλοκούτι στις Τατιάνες, τις Δρούζες, τους Μικρούτσικους και τα ματάκια εθίζονται στο glamour, την πίστα και την πασαρέλλα. Πόσους από εσάς έχω ακούσει να έχετε ως φιλοδοξία το παιδί σας να γίνει τραγουδίστρια, μοντέλο, παρουσιαστής, εξέχον μέλος της Ελληνοχωριατοσόουμπιζ! Αναπόφευκτο είναι, όταν πιάνει τη βούρτσα ως μικρόφωνο πριν να μπορεί να πιάσει καλά καλά το μπιμπερό. Και τι ηλίθιοι που είστε όταν μιλάτε για τις ικανότητές του : "αχ τι έξυπνο που είναι το μανάρι μου και τι γέλιο που έχει και τι όμορφο που είναι" λες και μόνο το δικό σας υπάρχει πάνω στον πλανήτη. Δε φτάνει που έχει δηλαδή την τηλεόραση, έχει και τις δικές σας μαλακίες να το εθίζουν στην πρωτιά και στην προσοχή του περίγυρου βάζοντάς το να κάνει νούμερα για να αποδείξει τα λεγόμενά σας. Πες το τάδε τραγούδι, κάνε κωλοτούμπα, φάε τη μπανάνα, πως κάνει ο μπαμπάς στη χέστρα, πως κλάνει ο παππούς και λοιπές ομορφιές. Αυτά τα κάνει και η αρκούδα του γύφτου ρεεεεεεεε.

Κύριε Δημοτικέ Σύμβουλε, κυρία Γραμματέας, κύριοι δικασταί......

....άει σιχτίρ.

Υ.Γ. : Μπράβο Βασίλη για το κοριτσάκι σου, να το χαίρεσαι και μακάρι να συμπεριφέρεται έτσι μιά ζωή. Θα το έχει ανάγκη και το δικό μου παιδί αύριο.

Homo Kavula
(έτσι για να είμαστε και στο πνεύμα των δύο προηγούμενων ποστ)

53 σχόλια:

  1. Eγώ έφριξα με τα παιδιά που τα πάνε στα σύνορα να τραγουδήσουν στους τσολιάδες η κάτι τέτοιο...
    Καλέ, ήρθα κάτω, τζάμπα έγραφα τόση ώρα???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/08 13:37

    Τυχερος ο φιλος σου που εχει τετοιο παιδι! Μπράβο του! Μακάρι και το δικό μου να γίνει ετσι! Αν και το παιδι σου και το σκυλι σου όπως το μαθεις....! Θεωρω ότι είμαστε τόσο ψωνια σα λαος που θελουμε συνεχως να φαινόμαστε. Κι όσοι δεν το καταφερνουν μονοι τους, το επιδιωκουν μεσω των παιδιών τους! Γιατι δεν είναι μόνο οι γονεις που εχουν κάποια εξουσια και θέλουν και τα παιδια τους να γίνουν το ίδια μ'αυτους, αλλά και οι γονεις που εχουν απωθημενα μια και δεν καταφεραν να κανουν κατι αξιόλογο στη ζωή τους. Για όνομα, γιατι θα πρεπει να είμαστε όλοι πρωτοι, όλοι μπροστα στα φωτα της δημοσιότητας και όλοι με φωτεινες επιγραφες "Προσεξτε με είμαι ο/η ταδε ..."; Δηλαδη εγω που δεν ημουν πρωτη στο σχολειο, δεν είμαι αξιολογη? Εμαθα όμως μόνη μου να προσπαθω,ποτε δεν καθαριζαν οι γονεις μου για παρτη μου. Τι επαθα που ακουσα και όχι, τοσο κακό είναι? Και στη τελικη, τι προτυπα μαθαινουμε στα παιδια? Οτι ή θα κερδιζεις πάντα ή είσαι αχρηστος? Και η προσωπικη προσπαθεια που πηγε? Αλλά δε φταινε μόνο τα παιδια και οι γονεις αλλά και τα σκουπίδια των ΜΜΕ που προβαλλουν μόνο όσους μπορουν να χορεψουν, να τραγουδησουν και να κανουν "κολπακια" σαν τις μαϊμουδες!!!! Ελπίζω το παιδι μου να είναι λιγότερο εξυπνο (αν και με μενα μανα δυσκολο, θα βγει διάνοια), να μη μπορει να κανει αναποδες τούμπες, να μη τραγουδαει καλά, να μην είναι ωραιοπαθες και ψωνιο, να μην είναι σκασμένο και μαλακιστηρι και να τα θελει όλα δικά του,αλλά να ξερει ότι ό,τι καταφερνει μόνο του είναι σημαντικο κι ότι ακομα κι αν αποτυχει σε κατι θα ξερει τι φταιει και θα προσπαθει να γίνει καλύτερο. Αυτη είναι κατα την ταπεινη μου γνωμη η ουσια αγαπητοι ξερολες, ψωνισμενοι, αρχομανεις γονεις τετοιων κακομαθημενων σκατοπαιδων!
    Σταματω εδω γιατι πηρα φορα!
    Ευγε humma για το post σου! Πολυ επικαιρο και καλογραμμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζουζού παρεπιπτόντως, τι θα γίνει, εσύ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΝΑ;
    Πές τα ρε Homo πες τα. Αν ειναι δυνατόν ρε γαμώ το ξεράδι τους το κούφιο.
    Και φαντάσου ότι οι σημερινοί γονείς παιδιών στο δημοτικό, δεν είναι μακριά από την ηλικία μας! Ανήκουν ουσιαστικά στη γενιά μας!
    Το οποίον σημαίνει φίλε μου, ότι και η δική μας γενιά, πάει ντουγρού να για αποτυχία καραμπινάτη!
    Και δυστυχώς οι λίγες εξαιρέσεις όπως το παιδάκι του συναδέλφου σου θα αντιμετωπίζονται ενδεχομένως ως "αποτυχημένοι" επειδή δε μπήκαν στο fame story ή δεν τραγούδησαν φάτσα φόρα στην πίστα τα 40 παλλικάρια.
    Ντροπή τους ρε, ντροπή τους. Ανατρέφουν τη νέα βελτιωμένη γενιά από απαθή, εγκεφαλικά νεκρά κωλόπαιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/3/08 14:29

    Mετά την δεξίωσην περικαλούνται τα μέλη του αξιότιμου κοπαδίου να παραστούν εις δημοπρασίαν αντικειμένων των (καλλιτεχνών) παρελαυτών. Ενδεικτικά περιλαμβάνονται:
    -Το κοντάρι της σημαίας (Μπαταρίες πωλούνται ξεχωριστά).
    -Το λυμένο δεξί κορδόνι της Αννούλας (Δια φετιχιστάς).
    -Το χαρτομάντηλον οπού εφύσηξεν την μυτόνγκα του ο Κωστάκης.

    Και πολλά άλλα...

    Τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα(ανιάτων) δια την προστασίαω του μπιρμπιλομάτικου κατσικόψαρου του Γρηγοροσαρωνικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. A, άκου να σε πω ρε κλώνε του Τζων Μάλκοβιτς, ΕΓΩ ναούμε έσκασα 5.000 ευρώπουλα για την εξωσωματική, γιατί το σπέρμα μου ήταν λες και όλα τα σπερματοζωάρια είχαν πιει από 40 μπάφους το καθένα!

    Καθόμουν σε ένα κωλοδωμάτιο με μεταχειρισμένες τσόντες για να βγάλω αρκετό σπέρμα για να το συμπυκνώσουν και να του κάνουν ηλεκτροσόκ στο εργαστήριο και εσύ μου λές ότι το μούλικο ΜΟΥ δεν είναι ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΟΥ;

    Τι είσαι ρε; Κομμουνιστής;

    Τίποτα δεν θα εμποδίσει τον τζουτζούκο μου να φτάσει στην κορυφή και να γίνει επιτυχημένος άθρωπας σαν το κύριο Θέμο Αναστασιάδη, που λαμογιάρει με την εξουσία, κουβαλάει εκατομμύρια σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών και έχει εκπομπή με πλαστικοσιλικονάτες χαζογκόμενες με ΙQ ραδικιού.

    Βύσματα, βουλευτές, όλα για τον Αναξίμανδρο - Θεοδόσιό μου.

    Δεν θα κρατήσει την σημαία μας το αριστούχο Αλβανό, ο τζουτζούκος μου που περνά τις τάξεις με βύσμα τον Βουλευτή κάτω Πεσκανδρίτσης θα την κρατήσει.

    Γιατί το τζουτζούκο μου είναι και ορθόδοξο. Ένα κιλό Ταραμά με ένα κιλό λαγάνα έφαγε στην καθισιά του την Καθαροδευτέρα το χρυσό μου.

    Κομμουνισταί, ε κομμουνισταί.

    Μετά τιμής,

    Φιλοποίμην Καραμπήχτουλας.

    Και για την αντιγραφή, Κάρολος Πολσεμάνογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα καημένα τα παιδιά! Από μικρά προσπαθούμε να τα κάνουμε σαν τα μούτρα μας.

    Θυμάμαι (όταν ήμουν μαθητής) προέδρους και ταμίες 15μελούς να κάνουν κομπίνες και να σουφρώνουν λεφτά από συμμαθητές τους από ταμεία για εκδρομές ή μπλουσάκια.

    Μάθαν νωρίς από τους σοφούς γονείς και τους γύρω τους ότι "πρέπει να 'σαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα", κι έτσι καταδικάζουν το μέλλον της χώρας για μια ακόμα γενιά.

    Για να μην αναφερθώ στον καρκίνο που λέγεται "star system". Και το κακό που κάνει στα παιδιά που το ακολουθούν είναι αμελητέο μπροστά στο κακό που υφίστανται παιδιά που δεν θέλουν να το ακολουθήσουν, κι έτσι περιθωριοποιούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2patsiouri : Σοβαρά μιλάς τώρα; Στέλνουν παιδιά στα σύνορα; Ελπίζω να αφαιρείται το διάστημα αυτό από τη θητεία που θα υπηρετήσουν στο μέλλον.

    2zouzou : Ακριβώς όπως το μάθεις είναι γι' αυτό ρίχνω τα βάρη στους γονείς που γίνονται ολοένα και πιό ανταγωνιστικοί και περνούν τα συμπλέγματά, τις φιλοδοξίες τους στα παιδιά. Σημασία έχει το ταξίδι στην Ιθάκη και όχι ο τελικός προορισμός. Έχουμε κάνει το ταξίδι στην Ιθάκη, δρομολόγιο του μετρό, άρπα κολλά και οι γνώσεις από τους ενδιάμεσους σταθμούς πάνε στο βρόντο. Το κακό είναι πως επικρατεί η πεποίθηση ότι αν δε παίξεις μ' αυτούς τους κανόνες θα σε φάνε λάχανο, οπότε πρέπει να τους φας εσύ πριν σε φάνε.
    Το όχι που αναφέρεις είναι μεγάλη λέξη τελικά αλλά να συνοδεύεται απαραίτητα και από ένα διότι. Το διότι είναι αυτό που παιδαγωγεί κατά τη γνώμη μου.

    2estarian : Εγώ πάντως όταν το έγραφα είχα στο μυαλό μου τη δική μας γενιά, που δυστυχώς οι γονείς μας στερήθηκαν πάμπολλα και μοχθούσαν να μη μας λείψει τίποτα. Μάθαμε στη δήθεν πληρότητα αλλά το χειρότερο είναι που νομίζουμε πως είμαστε πλήρεις και στις γνώσεις. Έχω δει γονιό να κάνει κήρυγμα σε καθηγητή να σου φύγει το κλαπέτο. Όταν έχει το παιδί τέτοια ηλίθια υποστήριξη σου λέει μαθαίνει να ενεργεί υπό αυτούς τους όρους, ο πατέρας μου γαμεί, τα ξέρει όλα, έχουμε φράγκα και σιγά μη μου τη βγει εμένα ο ψωμόλυσσας ο δάσκαλος.

    2eidomen : Γαμάτο! Με τέτοια αντικείμενα θα το φάμε τον οίκο Sotheby's
    Χαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως αναφέρθηκε, αν θελεις να κατηγορήσεις κάποιον, πλέον μπορείς να ξεκινήσεις από την δική μας γενιά. Ωραίο ποστ btw!


    P.S. Μηπως ρε συ οι γονείς των παιδιώνε ήταν gay???

    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/3/08 17:10

    δηλαδή, αν κατάλαβα καλώς, η διαδικασία σας χάλασε, ω άνδρες (και γυναίκες) σταυροφόροι της αξιοκρατίας;
    αν θα σηκώσει τη σημαιούλα το αξιο βλαστάρι κι οχι το "ανάξιο";

    κι όχι, ας πούμε, το ίδιο το "καθεστώς επιβράβευσης", θλιβερό ξάφρισμα-υποπροιόν μιας φασίζουσας αλλά καλοδεχούμενης αντίληψης, που εξ αντικειμένου εισάγει μια εξώφθαλμη, (ίσως γιαυτό βολικά απαρατήρητη απο τις "δημοκρατικές" μάζες), ανυπολόγιστα βίαιη και κατάπτυστη διάκριση ανάμεσα στους "αριστούχους φωστήρες" σημαιοφόρους από την μιά μεριά και στην "μισο-αμόρφωτη πλέμπα" από την άλλη, που οφείλει να στοιχίζεται στα μετόπσθεν των "αξίων", σεμνυνόμενη για τις μέτριες επιδόσεις της. (επιδόσεις σε ένα σικέ εκπαιδευτικό παιχνίδι που οι όροι και οι κανόνες του είναι εκ προοιμίου νοθευμένοι)

    να 'στε καλά να αγανακτείτε, και θα το νικήσετε, λέμε, "το άδικο" που θα σας πάει..

    -----
    _|\/|_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειο κείμενο. Μάλιστα θα πω όχι ότι μόνο τα ακρωτηριάζουν, αλλά για την ικανοποίηση του δικού τους εγωισμού φορτώνουν με επιπλέον ευθύνες τα παιδιά. Ευθύνες που εκείνα δεν καταλαβαίνουν ότι σε λίγο καιρό θα είναι αφόρητες. Αλλά ξέρω πολλές τέτοιες περιπτώσεις που οι γονείς κινούνται από τέτοια ματαιοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @anonymous

    Τον humma τον βρίζω πρώτα απο όλους εγώ, αν χρειάζεται. Εδώ προφανώς διάβασες το κείμενο με μισό μάτι. Η διαδικασία σημαίας κτλ έχει αναλυθεί επαρκώς εδώ. Δεν εξηγούμε τα αυτονόητα, αλλά την νοοτροπία που έχει ενσταλαχθεί όσον αφορά την επίτευξη ενός δεδομένου σκοπού.

    Περί του γενικού καθεστώτος και νοοτροπίας, η οποία και ενθαρύννει τέτοιες συμπεριφορές εννοείται πως ως aeisixtir διαφωνούμε, αλλά ΕΠΙΜΕΝΩ πως πουθενά στο κείμενο δεν υπήρχε κάτι περί της διαδικασίας αλλά περί της νοοτροπίας.


    Φιλικά
    zaphod


    @Δειμος

    Σωστός. Και εγώ αυτά που έχω δει με κουφαίνουν καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος19/3/08 22:28

    ρε τους μαλακες με τις κωλο παρελασεις καθε χρονο. στρατιωτακια μεγαλωνεται ρε ηλιθιοι ή παιδια? Και τι θα γινει δηλαδη που το μαλακισμενο θα μπει μπροστα και θα φαινεται? ποιος μαλακας γονιος εχει κανει το παιδι να πιστευει οτι τετοια πραγματα ειναι σημαντικα? Και τι πιστευετε πανιβλακες, οτι μια ζωη ο μπαμπας και η μαμα θα βαζουν το βυσμα το καλο για να παει το παιδακι μας μπροστα? Γαμω την νοοτροπια σας γαμω... Μετα το παιδι γινεται gay και αναρωτιεστε τι κανατε λαθος... Αμαν πια με τις παρελασεις και τις σημαιες και τα εθνικιστικα σας συμβολα. Δεν τα βαζετε ολα εκει που ξερετε να ησυχασουμε ολοι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πες τα ρε παρείσακτε να μην βρίζουν μόνο εμένα !!!!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ως γονιός αλλά και πρώην πρόεδρος συλλ. Γον.& Κηδ. να σας διαφωτίσω ( επειδή βλέπω ότι οι περισσότερο είστε νέοι και αθώοι) για το κόλπο, που πιθανότατα , έστησε η μικρή στον μπαμπά της , προκειμένου να της πάρει καινούριο κινητό!!

    Παλιό σενάριο, αλλά βλέπω πιάνει ακόμα!! :))

    Επί της ουσίας : θυμάμαι πολλές φορές την κόρη μου να έρχεται στο σπίτι τσατισμένη και να μου λέει: Μπαμπά , κανόνισε , δεν θα με λένε εμένα γλύφτρια επειδή είσαι εσύ στον σύλλογο!

    Ουδείς μωρότερος των γιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι!

    Και αν τύχει να είσαι πρόεδρος σε σύλλογο λυκείου και να αρχίζουν οι καταλήψεις!! Ούτε ψύλλος στον κόρφο σου!! Έχεις να φας τρέξιμο και ξενύχτια ………και τα κάνουν πάντα το καταχείμωνο γ.μ.τ.

    Υ.Γ. αυτά περί «χαμένης γενιάς» , πολύ μου άρεσαν , λες και υπάρχουν και κερδισμένες………

    zouzou είπε...
    Αν και το παιδι σου και το σκυλι σου όπως το μαθεις....!

    Αγαπητή zouzou, και εγώ την νανούριζα με Χατζηδάκη, μα τώρα ακούει Τερλέγκα !!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εγραψα κάτι πριν, αλλά άστο να πάει στο διάολο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ glam

    "...Αγαπητή zouzou, και εγώ την νανούριζα με Χατζηδάκη, μα τώρα ακούει Τερλέγκα !!!!!...."

    Αυτά είναι τα μεγάλα δράματα κυρίες και κύριοι!

    I rest my case.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 2Φιλοποίμην Καραμπήχτουλας : Αγαπητέ Φιλοποίμην,

    Αρχικώς εξεπλάγην δια την επιθετικήν και ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιείτε και φυσικά δεν ήτο δυνατόν να έγραφε έτσι ο παν(οσιο)λογιότατος Κάρολος. Εξάλλου και που υπογράφετε ως "Καραμπήχτουλας" μάλλον ψευδόν εστί διότι όπως παραδέχεστε "σκάσατε (τς τς τς τι έκφρασις) 5.000 ευρώπουλα για την εξωσωματική, γιατί το σπέρμα σας ήταν λες και όλα τα σπερματοζωάρια είχαν πιει από 40 μπάφους το καθένα". Το καμάρι σας έχει σκληρό ανταγωνισμό να σας πω καθότι η Ελλάς υπερχειλίζει από τζουτζούκους τοιούτου τύπου και θα δυσκολευτεί επίσης κατά την ανέλιξήν του όταν έχει βαρυστομαχιάσει με πληθώρα Σαρακοστιανών εδεσμάτων. Να προσέχετε την διατροφήν του.
    Ζήτω ο Μέγας Σουβλακεύς!
    Χιπ χιπ χαρέι
    Χιπ χιπ χαρέι
    Χιπ χιπ χαρέι

    2Νάσος : Απ' ότι βλέπω συμφωνούμε. Η κατάσταση σίγουρα έχει αρχίσει κι απ' τα δικά μας χρόνια γι' αυτό και γω όταν έγραφα το ποστ στην ουσία τα έχωνα στη γενιά μας. Αυτό που λες όμως ότι περιθωριοποιούνται ίσως να το αισθάνονται όταν είναι κάπως μικρά. Όταν όμως έχεις μεγαλώσει ένα παιδί δίνοντας βάση σε άλλες αξίες, δημιουργείς στην ουσία ένα δυνατό άνθρωπο που μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Δε βλέπεις πόσα απ' αυτά τα μαλακιστήρια πάνε στα Big Brother, Fame Story κλπ αηδίες και με το παραμικρό πλακώνονται, τρώγονται και κλαψομουνιάζουν δείγμα αδυναμίας; Ένας αδύναμος άνθρωπος συνεπώς περιθωριοποιείται πιό εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. συμφωνώ απολυτα με τις προτροπές σου!
    ελπίζω να έχω τη δύναμη να τα εφαρμόσω κι εγώ όταν έρθει η ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 2zaphod : Εννοείται οτι εμάς κατηγορώ. Αν και ο συνάδελφος είναι 50άρης έχω δει σε λέω γονείς 40άρηδες και μικρότερος να το παίζουν μαγκάκια στο καθηγητά δίχως να σκεφτούν πόσο μαλακισμένο είναι το μαλακισμένο του, που το έχουν κάνει δηλαδή οι ίδιοι.

    "Μηπως ρε συ οι γονείς των παιδιώνε ήταν gay???"

    Όχι κομμουνισταί και φουντικοί χασίσται. Δε ξέρω εγώ πάντως όταν τ' άκουσα είπα "κοίτα ρε τους πούστηδες!"

    2ανώνυμος : Σύντροφε ψηφοφόρε (αν και θα προτιμούσα να υπέγραφες πχ ως Θανάσης) chill out, πιές ένα ποτάκι σιτ μπακ εντ εντζόι.

    Όταν απομονώνεις απόψεις μπορείς να βγάλεις λάθος συμπεράσματα, οπότε μη βιάζεσαι να με κάνεις Ζαν Ντ' Αρκ. Δε σε κατηγορώ γιατί δε μας παρακολουθείς από καιρό (μάλλον) και δεν ξέρεις τις απόψεις μας που αρκετά συχνά δε συμβαδίζουν καθότι εγώ ως Humma Kavula είμαι κι αντιπολίτευση. Ευχαριστώ λοιπόν το Zaphod για το link που σου δίνει για ένα παλιότερο ποστ που είχα γράψει.

    Το παρόν κυρίως κατακρίνει τη συμπεριφορά των γονέων που ανακατεύονται για να διευθετήσουν υποθέσεις των τέκνων τους αντί να τ' αφήσουν να καταφέρουν πράγματα από μόνα τους οπότε αντίθετα με ότι λες και στην αρχή του σχόλιού σου μάλλον δεν κατάλαβες καλώς. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται είναι επιθετικές προς τους γονείς (σιχαμένοι γονείς, βλήματα, ηλίθιοι) και όχι ως προς το σύστημα επιβράβευσης αλλά γιατί "μεγαλώνετε ανθρώπους ακρωτηριασμένους από την ψυχική δύναμη που χρειάζονται για ν' ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής", "μεγαλώνετε χέστες που κλαίνε με το παραμικρό και τα παρατάνε στην πρώτη δυσκολία","το μωρό δεν είναι έπαθλό σας, ούτε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για διαφήμιση". Γίνεται συνεχώς λόγος για τη χρήση του βύσματος και τις ιδιότητας του γονιού για επιτευχθούν οι όποιοι στόχοι και όχι μέσω της προσπάθειας και της προσωπικότητας του παιδιού. Αν κάποιο παιδί δεν αξίζει κάποια επιβράβευση ε τότε ας μάθει να δέχεται την αποτυχία και ας ζήσει και λίγο μ' αυτή, αλλά θα μου πεις πως θα γίνει αυτό αφού πρώτα θα πρέπει να μάθει να δέχεται την αποτυχία ο γονιός πρώτα.

    Εγώ στο κάτω κάτω δεν έχω τίποτα με την επιβράβευση. Κάποιοι είναι πιό άξιοι κάπου και άλλοι κάπου αλλού. Γιατί να δημιουργούμε κομπλεξισμούς του στυλ "ανυπολόγιστα βίαιη και κατάπτυστη διάκριση ανάμεσα στους "αριστούχους φωστήρες" σημαιοφόρους από την μιά μεριά και στην "μισο-αμόρφωτη πλέμπα" από την άλλη". Εναντίον αυτού που γράφεις είμαι και όχι της λογικής σου που μου θυμίζει όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Δεν κατάλαβα τι κομπλεξισμοί είναι αυτοί δηλαδή; Γιατί να περάσω ψυχολογία αποτυχημένου στο παιδί; Η προσπάθειά μου θα είναι σ' αυτή την περίπτωση να μη δημιουργήσω συμπλεγματικό άνθρωπο (και φυσικά εγώ δε ξέρω αν θα τα καταφέρω) έτσι ώστε να μην αισθάνεται "αμόρφωτη πλέμπα ούτε να στοιχίζεται στα μετόπσθεν των "αξίων", σεμνυνόμενη για τις μέτριες επιδόσεις του". Δουλειά μου θα πρέπει να είναι να μη φοβάται να βγάλει τα " " (εισαγωγικά) από τις λέξεις που γράφεις εσύ "αριστούχος φωστήρας" και "άξιος" από ανθρώπους που πραγματικά το αξίζουν και να τους το αναγνωρίσει χωρίς κόμπλεξ. Η λογική αυτή που γράφεις είναι του Ελληνάρα που μόλις δει κάποιον να ξεχωρίζει κάνει το παν να του κόψει το κεφάλι για να τον φέρει στα δικά του μέτρα. Η κοινωνία εξελίσσεται πραγματικά μέσα απο διαδικασίες και ενέργειες που δίνουν την ευκαιρία στην ευδοκίμηση όχι του "καλού" αλλά του "καλύτερου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 2δείμος : Ευχαριστώ για το σχόλιο. Όταν μου γράφουν καλά σχόλια εκπαιδευτικοί κοκκινίζω. ;-)
    Έχουμε αρχίσει που λες να γινόμαστε όλο και πιό πολύ Αμερικάνοι. Ο πρώτος είναι τα πάντα, ο δεύτερος τίποτα. Ανταγωνισμός και φαγωμάρα από μικρές ηλικίες για ικανοποίηση ηλίθιων ενστίκτων και της ματαιοδοξίας που αναφέρεις.

    2zaphod : Γειά σου ρε colleague! Με πρόλαβες

    2parisaktos : Δεν ήθελα να το πάω πάλι στις παρελάσεις και τις σημαίες, αν και όσον αφορά τη σημαία εγώ είμαι αντίθετος με το να τη θεωρίσω εθνικιστικό σύμβολο. Είναι αυτό που έγραφε κι ο Zaphod στο προηγούμενο του δικού μου ποστ για την οπτική γωνία που θεωρείς κάποια πράγματα. Δε φταίει η σημαία αν την έκαναν λάβαρο οι φασίστες ούτε πχ ο αγκυλωτός σταυρός αν τον υιοθέτησε ο Χίτλερ. Όπως πολύ σωστά αναφέρεις "Γαμω την νοοτροπια σας γαμω" περί βύσματος, πρωτιάς, νοοτροίας των γονιώνε.

    2Zaphod : "Πες τα ρε παρείσακτε να μην βρίζουν μόνο εμένα !!!!"
    Ξετσουτσούνεψες πάλι μωρή καταπιεσμένη κορασίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 2Glam : Δεν είμαστε και πολύ νέοι
    (επιχείρημα που πάντα πιάνει προκειμένου να δώσει βάρος στις απόψεις μου) ;-)

    Να σου πω αρχικά πως είμαι και γω εν μέρει εκπαιδευτικός τ' απογεύματα δηλαδή. Πως λέει το έργο το πρωί μαθήτρια το βράδυ πόρνη, κάτι τέτοιο. Έχω δεί δηλαδή συμπεριφορές και είναι αποτέλεσμα στατστικών μετρήσεων και από άλλους συναδέλφους χεχεχεχεχε. Πάντως σίγουρα δεν ήταν κόλπο για να της πάρει κινητό, ξέρω σου λέω. Αυτό που λες για τους δασκάλους ισχύει γιατί ψαρώνουν από την ιδιότητα του κάθε γονέα. Δες τα παιδιά των καθηγητών. Νομίζεις είναι τυχαία όλα σχεδόν σημαιοφόροι, παραστάτες, αριστούχοι;

    "Αγαπητή zouzou, και εγώ την νανούριζα με Χατζηδάκη, μα τώρα ακούει Τερλέγκα !!!!!."

    Σε λυπάμαι.

    2estarian : ;;;

    2polsemannen : Κι εγώ τον λυπάμαι φίλτατε, μεγάλο δράμα όντως. Δε μπορώ όμως να καταλάβω γιατί σε αρκετές περιπτώσεις ξεκουράζετε τη θήκη σας (I rest my case);;;;

    2geokalp : Και γω το ίδιο ελπίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αφού και για να δεις τον καθηγητή ή την καθηγήτρια ή την δασκάλα του παιδιού σου χρειάζεται βύσμα πλέον και οι πιο in γονείς εξυπηρετούνται καλύτερα από τους άλλους που τρέχουν και δεν φτάνουν για ένα μεροκάματο και προσπαθούν να παρέχουν και τα απαραίτητα στο παιδί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος20/3/08 13:51

    2glam

    "Αγαπητή zouzou, και εγώ την νανούριζα με Χατζηδάκη, μα τώρα ακούει Τερλέγκα !!!!!."

    Αγαπητε συναδελφε (κι εγω εκπαιδευτικος είμαι αλλά χωρίς παιδια), όταν το ελεγα αυτο δεν εννοουσα τη μουσικη. Η συμπεριφορα, οι καλοι τροποι και κυριως το να μαθει το παιδι να αποδεχεται και την αποτυχια του δεν εξαρτωνται απο τα διαφορα τραγουδια. Η ηθικη είναι ευρυτερη εννοια και μεταφερεται και μένα βλέμμα ακόμα!!!! Τωρα αν τα μουσικα του γουστα είναι καπως ........, διαφωνω καθετα,οριζοντια, πλάγια, προσπαθησε να το αποδεχτεις. Εν αναγκη κάνε καταληψη στο στερεοφωνικο! Καλυτερα να ακουει Τερλέγκα παρά να είναι κακομαθημενο και μαλακιστίρι!

    2ανώνυμος:

    Γιατι τόσα νευρα και επιθεση? Αν θεωρήσουμε ότι για όλα φταίει το σύστημα που νοσει, τότε δικαιολογούμε καθε μαλακια και δε προσπαθουμε να διορθωσουμε τιποτα. Το πως θα μεγαλώσεις τα παιδια σπυ δεν είναι θέμα σχολειου και συστηματος αλλά τοπυ ιδιου του γονέα.

    2prophet estarian:

    Ελπίζω η γενια μας να παραδειγματιστει λίγο και να αποφύγει τα ίδια λάθη. Εξάλλου και μόνο που το συζηταμε είναι καλό δείγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κατ' αρχήν δες αυτό.
    Ως προς τα υπόλοιπα, πιο πολύ με προβληματίζει το πόσο πρέπει να βγήκε το κοριτσάκι έξω απ'τα ρούχα του για ν'αντιδράσει έτσι, ήτοι πόσα άλλα πρέπει να είχαν γίνει πιο πριν απ'αυτό.
    Από μιαν άποψη πάντως δεν εκπλήσσομαι: το ποιες είναι οι αρχές με τις οποίες μεγαλώνει ο νεοΈλλην είναι γνωστό και φαίνεται στην καθημερινότητά του, οπότε πως θα μεγαλώσει τα παιδιά του; Με τις ίδιες φυσικά...
    Απλά, ο΄πως έχω πει, ουδείς τολμάει να κοιταχτεί στον καθρέπτη. Τα χάλια μας τα μαύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος20/3/08 20:54

    @Humma Kavula
    - προτεσταντικά στερεοτυπα και τετριμμενα ιδεολογηματα περί αξιοκρατίας
    - αναπάντεχα (?) βαρετό κατηχητικό για "την αξία της εργασίας, της προσπάθειας, της δικαιοσύνης, της επιβράβευσης"
    - οργή και αγανακτηση κατα των κακων γονεων που χρησιμοποιουν πλαγιες οδους για να υποβοηθήσουν την κοινωνική άνοδο των γόνων τους.

    (παρένθεση: τι σε κάνει να νομίζεις ότι η "πλαγία οδός" δεν εχει αξία; Ο γράφων, ισχυρίζεται πολύ σοβαρά, ότι για να βαδίσεις με επιτυχία την "πλαγία οδό" πρέπει να έχεις συγκεκριμένες εξαιρετικές ικανότητες κι αν δεν με πιστευεις με όλη την συμπαθεια, δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Αυτές λοιπόν οι εξαιρετικές ικανότητες και δεξιότητες του "πλαγιοδρόμου" δεν πρέπει να επιβραβευτούν; Αν όχι, αυτό δεν συνιστά κατάφωρη αδικία που έρχεται σε πλήρη αντιθεση με την αρχή της διακαιοσύνης; Η μήπως νομίζεις οτι δεν χρειάζονται σκληρή δουλειά και προσπάθεια οι πλάγιες μέθοδοι και τα βύσματα;)

    Η αξιοκρατια και το κερασάκι της επιβράβευσης, προυποθέτουν, ωραιοποιούν, δικαιολογούν και στο τέλος επιβάλουν εναν άλλοτε βελούδινο άλλοτε αδυσώπητο ανταγωνισμό στον οποίο τα πλάγια μέσα και τα βύσματα είναι εντελώς προβλέψιμες και αναμενόμενες τακτικές.

    Εν κατακλειδι κι εν ταχει, η αξιοκρατια και η επιβραβευση (και ΕΙΔΙΚΑ στην παιδεία) δεν είναι παρά ομφάλιοι λώροι (μερικοί από τους πολλούς) που τροφοδοτούν ένα απαράδεκτο κοινωνικό δαρβινισμό, υπαίτιο για τα πολλά και μεγάλα, αδιέξοδα της εποχής. Δεν έχει νόημα λοιπόν να αγανακτείς και να καυτηριάζεις το σύμπτωμα της νόσου και την ίδια στιγμή να εκθειάζεις την αιτία της.. Πρέπει να τα πολέμας και τα δύο και βέβαια στο στόχαστρο κατ' αρχήν πρέπει να είναι η αίτια και όχι το σύμπτωμα (και αυτή η φράση ειναι και η απάντηση μου στην πομφόλυγα της/του "ζουζου" περί συστήματος και λοιπά..)

    ---

    @ζουζου: νομίζω ότι μπέρδεψες την μπογιά με το χρώμα. ούτε νεύρα ούτε επιθετικότητα δεν υπήρχε στο προηγούμενο σχόλιό μου. Απλά μια λελογισμένη δόση ειρωνίας, αντάξια επιβράβευση της ιερής αγάνακτησης του θεματοθέτη. Σε ότι αφορά στην ανατροφή των παιδιών, σε διαβεβαιώνω, ότι ο ρόλος του σχολείου και της κοινωνίας ("συστήματος") είναι πολύ σημαντικός άν όχι το ίδιο σημαντικός με τον ασφαλώς πρωτεύοντα ρόλο της οικογένειας. Το πρόβλημα είναι ότι τόσο το "σύστημα" όσο και το σχολείο τις περισσότερες φορές βάζουν τρικλοποδιές ακόμα και στις πιο φωτισμένες οικογενειακές προσπαθειες διαμόρφωσης σωστου χαρακτηρα των παιδιών. Αν δεν με πιστεύεις, ίσως θα πρέπει να συζητήσεις το θέμα με κανέναν σοβαρό και ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ εκπαιδευτικό (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι..)

    ____________

    _|\/|_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος21/3/08 09:11

    2ανωνυμος:
    Δε ξέρω αν πρέπει να θυμώσω, ουτε αν πρεπει να σου δειξω ποσο δηκτικος γινεσαι. Θα ξεκινησω λέγοντας ότι οι αποψεις σου είναι αρκετα απολυτες και δε φαινεσαι να εχεις διαθεση να συμφωνησεις με καποιον.

    "..Το πρόβλημα είναι ότι τόσο το "σύστημα" όσο και το σχολείο τις περισσότερες φορές βάζουν τρικλοποδιές ακόμα και στις πιο φωτισμένες οικογενειακές προσπαθειες διαμόρφωσης σωστου χαρακτηρα των παιδιών..."

    Συμφωνω με την αποψη σου ότι το συστημα εμποδίζει τη σωστη ανατροφη παιδιων,αλλα αυτο δε σημαινει ότι η οικογενεια πρεπει να προσαρμόζεται στα κακως κείμενα της κοινωνιας και να ανακυκλώνει το πρόβλημα. Απο κάπου πρεπει τα παιδιά να μάθουν πως να συμπεριφέρονται, και ποιος καλύτερος δρόμος από την οικογένεια! Αναφερεις στον humma "Δεν έχει νόημα λοιπόν να αγανακτείς και να καυτηριάζεις το σύμπτωμα της νόσου και την ίδια στιγμή να εκθειάζεις την αιτία της". Να σου θυμισω απλώς ότι κι οι γιατροι απο τα συμπτωματα προσπαθούν να προσδιορίσουν τη νόσο και να τη θεραπευσουν κι όχι το αντιθετο. Δηλαδή πρωτα σου λένε ότι εχεις γριπη και μετα βηχεις?

    "...ίσως θα πρέπει να συζητήσεις το θέμα με κανέναν σοβαρό και ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ εκπαιδευτικό (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι..)" .

    Και κάπου εδω θα γίνω πιο επιθετική. Καπου αναφερω ότι είμαι εκπαιδευτικός (εχω το θαρρος σε αντιθεση με σενα που κρατας την απολυτη ανωνυμια και κάθεσαι σαν τους γέρους του muphet show κατακρίνοντας και σχολιαζοντας τους πάντες και τα πάντα με τον αέρα της "αυθεντίας"), όποτε θεωρω ότι η φραση σου είναι αρκετα ειρωνική. Δεν ανεχομαι λοιπόν απο κάποιον που δε με γνωρίζει να κρίνει το αν είμαι καλή και μορφωμένη εκπαιδευτικος. Είμαι πολύ δεκτική στην κριτική που θα με κάνει καλύτερη και κύριως απο ανθρώπους που με ξέρουν και θελουν το καλο μου. Εχεις καθε δικαιωμα να διαφωνεις με τον οποιοδήποτε και για οτιδήποτε, κι είναι απολυτα σεβαστό αυτό (εξάλλου δε μπορούμε να συμφωνούμε με όλους) αλλά όχι να φτανεις στο σημειο να εξαπολύεις μύδρους σε όσους απλά διαφωνούν μαζι σου. Τα δικαιώματα είναι για όλους τα ίδια...

    Σ'ευχαριστω πάντως για το σχολιο σου και για το χρόνο που σπαταλησες να διαβασεις κατι που σου φανηκε βαρετο, όπως λες και στο humma. Και μόνο το ότι ασχολήθηκες δείχνει ότι αξιζε το κόπο!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 2ανώνυμος : Σύντροφε Θανάση,

    Τι μπλα μπλα μπλα μπλα είναι αυτό;;;.......

    Τσάμπα έγραφα τόση ώρα γμτ! Τίποτα απ' αυτά περί αναγνώρισης της αξίοκρατίας και της αξίας της προσπάθειας δε σου άρεσε. Όυτε και το "η κοινωνία εξελίσσεται πραγματικά μέσα απο διαδικασίες και ενέργειες που δίνουν την ευκαιρία στην ευδοκίμηση όχι του "καλού" αλλά του "καλύτερου". Μea culpa αλλά δε γράφω για ν' αρέσω αλλά για να περάσει η ώρα μου στην τελική.

    Στου κουφού την πόρτα πάρ' την πόρτα και φύγε.

    Όλα αυτά που γράφεις σε αντίθεση με τα δικά μου, καθόλου, μα καθόλου θεωρητικά και πολύ πολύ όμορφα λεκτικά! Σίγουρα θα έχεις κάνει κτήμα σου το "Εγχειρίδιο του πολεμιστή της πομφόλυγας"

    Λες "για να βαδίσεις με επιτυχία την "πλαγία οδό" πρέπει να έχεις συγκεκριμένες εξαιρετικές ικανότητες" και "μήπως νομίζεις οτι δεν χρειάζονται σκληρή δουλειά και προσπάθεια οι πλάγιες μέθοδοι και τα βύσματα". Σίγουρα χρειάζεται δεξιότητες αλλά αυτές είναι του γονέα οπότε θα ήταν καλύτερα να μπει αυτός παραστάτης ή σημαιοφόρος σε μία παρέλαση που χέστηκα κιόλας γι' αυτήν.

    Ο γράφων και υπογράφων ισχυρίζεται επίσης ότι το "σύστημα", ναι ναι αυτό το αόρατο τέρας που μας καταδυναστεύει τις ζωές, κατατρώει τα παιδιά του ως άλλος Κρόνος (μπουουουου) είναι ένα άλλοθι που χρησιμοποιείται κατά κόρον από αδρανείς και τεμπέληδες για να υπάρξει ένας εχθρός βρε παιδί μου για να πολεμάμε. Ένα καταφύγιο να κρύψουμε την ανικανότητά μας και να σκεπάσουμε τ' αμαρτήματά μας, τροφοδοτούμενο και από ανθρώπους που έχουν την πεποίθηση ότι έχουν καταφέρει αυτοί και μόνο αυτοί να γίνουν "πολλώ κάρρονες" και νομίζουν ότι οι άλλοι δεν έχουν δικαίωμα ν' αγανακτούν με τα λαμόγια όπως εγώ. Η εθελοτυφλία που προβάλλεται με ύφος χιλίων καρδιναλίων και πεποιθήσεων του στυλ εμένα δε μ' αγγίζουν αυτά, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε μάθει να κοιτάμε στον καθρέφτη μήπως τυχόν δούμε την καμπούρα μας με βρίσκει αντίθετο. Την αποκλειστική αντιπροσωπεία της ορθότητας δεν την έχεις ούτε εσύ ούτε εγώ.

    "Ορισμένα ζώα όμως είναι πιό ίσα από τ' άλλα"....

    Συχνά πυκνά η προσπάθεια καταστολής του φασισμού οδηγεί σε αντίστροφο φασισμό και αυτό μου το έχουν βεβαιώσει αρκετοί "σοβαροί και ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ" άνθρωποι. Ίσως, λέω ίσως να ξέρω και γω μερικούς, και να μην είναι αποκλειστικό σου προνόμιο δυστυχώς. Τους ανακάλυψα κατά τύχη σε κρυογεννετικό θάλαμο γιατί είχαν εξαφανιστεί κατά την Κρητιδική περίοδο. Επέτρεψέ μου λοιπόν την επόμενη φορά ω συναγωνιστή αντιφασίστα να σου στείλω το κείμενο μου να το πρωτοκολλήσεις, να το εγκρίνεις, να το προσυπογράψεις και αν θες να μου επιτρέψεις να έχω τη γνώμη μου.

    Η μάχη ξεκινάει μέσα από το σπίτι δημιουργώντας ολοκληρωμένους εί δυνατόν ανθρώπους, σε αντίθεση με τον κομπλεξισμό έναντι του καλύτερου που προβάλλεις. Ξαναλέω : ποιά λογική λέει ότι θα πρέπει να φοβόμαστε να αναγνωρίζουμε το καλύτερο επειδή είμαστε κομπλεξικοί μήπως νιώσουμε άσχημα; Δε ξέρω γιατί θα πρέπει να κάνουμε το παν για να μη νιώσει μειονεκτικά το βλαστάρι μας απέναντι στον ανώτερο. Στο κάτω κάτω το βλαστάρι μας μπορεί να γίνει καλό σε πιό σημαντικά πράγματα από το να είναι παραστάτης ή σημαιοφόρος. Εγώ θεωρώ όμως ότι το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να του δώσω (κι αυτό προβάλλω) τα εφόδια για να αντιμετωπίζει δυσκολίες, ακόμα και αυτό το αόρατο τέρας, το "σύστημα" που καταδυναστεύει και μπλα μπλα μπλα μπλα..... Δε βλέπω το σχολείο σαν πολυεθνική και δε νομίζω ότι μιλάω για "αδυσώπητο ανταγωνισμό" πουθενά αλλά για συναγωνισμό που σε κάνει να προοδεύεις. Αν είσαι οπαδός της οπισθοδρόμισης και της τελμάτωσης χάριν ψυχολογικού προβλήματος των υπερευαίσθητων γόνων των διακεκριμένων, Χριστεπωνύμων οικογενειών με γειά σου με χαρά σου. Οι πρώτοι θύλακες της "ισότητας" που ευαγγελίζεσαι δημιουργούνται μέσα στην οικογένεια εκτός κι αν αυτή ειναι η οικογένεια του Ελληνάρα που θέλει με τη δική σου λογική να κόψει το κεφάλι σε όποιον ξεχωρίζει εξαιτίας του φόβου στο καλύτερο.

    Επέτρεψέ μου επίσης ω σύντροφε αντιφασίστα που μόνο η δική σου αγανάκτηση ιεροποιείται με κλισέ του στυλ "λελογισμένη δόση ειρωνίας, αντάξια επιβράβευση της ιερής αγάνακτησης του θεματοθέτη" να θεωρώ τα παιδιά που μεγαλώνουν έτσι όπως αναφέρεις παράσιτα και ριψάσπιδες και μακάρι το δικό μου να μη τα συναντήσει ποτέ.

    Μέχρι να μεγαλώσουν τα δικά μου παιδιά, επέτρεψε μου να ζω στην νιρβάνα μου που συναναστρέφομαι ασόβαρους και αμόρφωτους εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει παιδιά να κλαίνε από συγκίνηση για το μάθημα που κάνουν, να τους γράφουν ποιήματα για να τους ευχαριστήσουν για τη χρονιά που πέρασε και να τους ευγνωμονούν μιά ζωή για τις αρχές που τους περνάνε. Οι άλλοι οι "δικοί" σου ζουν σε κάποια παραμυθένια χώρα πολύ μακριά από εδώ. Εγώ, όπως λες, δυστυχώς δε τους έχω συναντήσει και είναι αποκλειστικό σου προνόμιο να τους γνωρίζεις. Μήπως τελικά είναι εκπαιδευτικοί Νεφελίμ και ζουν ανάμεσά μας;

    Φέρε μου τουλάχιστον κάνα αυτόγραφό τους όταν τους ξαναδείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 2Hades : Έλα ρε hades μ' αυτά και μ' αυτά σε ξέχασα και σένα. Δε βλέπεις τι γίνεται;

    Το γεγονός με την παρέλαση στους Ευζώνους είναι αστείο του(β)λάχιστον. Μένω Άφωνος (και Σόλωνος γωνία)!

    Δεν μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός με το κοριτσάκι και ούτε το έκανε για να πάρει κινητό ;-) Το ποστ ανέβηκε για τη δική μας γενιά που τα βρήκε έτοιμα και ως θέσφατο πρέπει να τα κληρονομήσει έτοιμα και στα παιδιά της.

    Αυτό με τον καθρέφτη που λες το έχω χρησιμοποιείσει ουκ ολίγες φορές.

    By the way μπράβο για την πρόκριση. Έχω αρχίσει και σας φοβάμαι, ή μάλλον φοβάμαι τον Παναθηναικό για την Τετάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος21/3/08 11:48

    Εγώ πιστεύω οτι το πρόβλημα ξεκινάει απο το οτι και αυτοί οι γονείς έτσι έμαθαν απο τους δικούς τους και το πρόβλημα διογκώνεται. Γενικά αυτήν την υπερπροστασία την έχουμε σαν Έλληνες.
    Όχι απλά την έχουμε αλλά την έχουμε παέι και ένα βήμα ποιό μπρόστά (πίσω θα έλεγα). Για όλα μα για όλα που συμβαίνουν στην ζωή μας, προτιμούμε την "πλάγια οδό" για να γλυτώσουμε κόπο, χρόνο και το κυριότερο για να φανούμε μάγκες. Το πρόβλημα στον υγιή ανταγωνισμό είναι οτι δεν έχουν όλοι την δυνατότητα της πλαγίας οδού άρα κατευθείαν δεν υπάρχει υγιείς ανταγωνισμός.

    Όλοι λίγο ή πολύ έχουμε κάνει χρήση της πλαγίας οδού (ουδείς αναμάρτητος...)για προσωπικές υποθέσεις, ΑΛΛΑ ποτέ (τουλάχιστον εγώ) εις βάρος των άλλων και φυσικά χωρίς αλαζονεία.

    Πάρτε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Παντού γίνεται το ίδιο. Η εκπαίδευση θα έμενε απ΄έξω?

    Όταν είμασταν πιτσιρίκια και κάναμε μια μαλακιά και μας κυνηγούσαν ένα ήταν το σίγουρο: Αν το λέγαμε στους γονείς μας θα μας κυνηγούσαν μαζί με τους άλλους! (Θυμάσαι ρε Van....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος21/3/08 12:02

    Πολύ εύστοχο ποστ φίλε.Τα παιδιά όντως τα κάνουν μαλακιστήρια.Δεν τους αρέσει να βλέπουν ντα μικρά τους να ανακαλύπτουν μόνα τους.Και αυτό έχει μια εξήγηση.Όταν όλοι τρέχουν για καριέρα(όλοι επιχειρηματίες και διευθύνοντες σύμβουλοι θα γίνουν μη χέσω)και δεν προλαβαίνουν να τους δουν τα παιδιά τους τότε οι μεγάλοι αρπάζουν την ευκαιρία και δρουν.Δείχνουν στα μαλακιστήρια τί δύναμη έχει ο μπαμπάς και η μαμά.
    Μία πρώην μου ήταν έτσι.Άμα ο μπαμπάς δεν έβαζε το χεράκι του για να περάσει κάπου το βλαστάρι του τότε αυτή ήταν στην μαύρη μαυρίλα.Δεν μπορούσ να διαλέξει έναν δρόμο από μόνη της.Όταν μια πόρτα δεν άνοιγε ούτε με την βοήθεια του μπαμπά τότε ερχόταν η συντέλεια.

    Τα λες πολύ καλά φίλε Χούμα.Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 2pegasus : Ρε συ άλλο πράγμα η υπερπροστατετικότητα που μένει εντός των τειχών της οικογένειας. Εδώ μιλάμε το έχουμε παρακάνει με τα βύσματα, γάμησέ τα. Είναι αυτό που λες ότι την έχουμε πάει ένα βήμα μπροστά (προς τα πίσω).

    "Όταν είμασταν πιτσιρίκια και κάναμε μια μαλακιά και μας κυνηγούσαν ένα ήταν το σίγουρο: Αν το λέγαμε στους γονείς μας θα μας κυνηγούσαν μαζί με τους άλλους! (Θυμάσαι ρε Van....)"

    Αν θυμάμαι λέει;
    Εμείς αντίθετα έχουμε βαλθεί να κατασκευάσουμε τους "άξιους απογόνους" μας και δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. σίχαμα και εμετίλα μου προκάλεσε αγαπητέ Χούμα ή ιστορία αυτών των δύο τρισάθλιων γονιών και ελπίζω να μην γίνουμε ποτέ έτσι!
    Περισσότερο λυπάμαι τα καημένα τα παιδιά τους...

    ΥΓ με τα παιδιά που παν στα σύνορα τι να πεις... σε λίγο θα τα στείλουν και πέρα απο αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βύσμα από κούνια...

    Υ.Γ. Εγώ πάντως συμμετείχα σε μία παράσταση για τον Παπαφλέσσα, όταν ένα κοριτσάκι πήγε να μου πάρει τον ρόλο με τέτοια δόλια μέσα. Την έκανα ρόμπα αλλάζοντας τα λόγια την ώρα της παράστασης. Ο δάσκαλός μας ήταν αξιοκρατικός άνθρωπος -εγώ, όμως, δεν ξέχασα την πουστι@ που πήγε να μου παίξει. Έπρεπε να την δεις να μένει σαν φυτό στη μέση της σκηνής... ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 2island : Γειά σου φίλε. Ειλικρινά λυπάμαι για την πρώην σου γιατί θα χρειαστεί προσπάθεια να αποφύγει την κενότητα που προσφέρει απλόχερα το φαστ φουντ που της προσφέρει ο μπαμπάς της. Μου φαίνεται ότι τα βύσματα είναι ένα είδος υποκατάστατου της γονικής απουσίας. Ένα είδος νταντάς να πούμε.

    2_st_ : Στην τελική τα παιδιά την πληρώνουν. Άσε φίλε μη δεις πιτσιρίκια δημοτικού ντυμένα κυανόκρανους στο τέλος και θα τραβάμε ομοθυμαδόν τις κωλότριχές μας από την ηδονή...

    2industrialdaisies : And the Oscar goes to industrialdaisies!!!!!

    ΓΑΜΑΤΟΟΟΟΟΟ!!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Αυτό ίσως είναι και από τις πιό έξυπνες και γαμάτες πουστίτσες που έχω ακούσει. Αν ήσουν απ' ότι καταλαβαίνω και παιδί δημοτικού είσαι σπάνιο ταλέντο. Απίστευτη ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος21/3/08 20:50

    θα το έλεγα ένα είδος νταβατζή.Και τα 2 από ντα ξεκινούν.Οι νταντάδες είναι υποκατάστατο της παρουσίας τους.Οι νταβατζήδες είναι υποκατάστατο του εαυτού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δημοτικότατο! Πέμπτη δημοτικού το σκηνικό. Στην έκτη απλά τραγούδησα με χορωδία. Οι προτάσεις για θέατρο έμειναν στο ράφι. Αυτοί έχασαν! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 2island : Καλό!!!
    Με άρεσε να το κατοχυρώσεις ;-)

    2industrialdaisies : Απίστευτη! Εγώ πάντως αν ήμουν ο αξιοκρατικός σας δάσκαλος θα έδινα στο κοριτσάκι που πήγε χωθεί με βύσμα το ρόλο του Παπαφλέσσα...χεχεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οτι θα χρειαστουν και κονέ τα παιδιά μου στο σχολείο δεν θα το φανταζόμουν ποτέ.
    Ελεος πια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "μεγαλώνετε ανθρώπους ακρωτηριασμένους από την ψυχική δύναμη που χρειάζονται για ν' ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής"

    ΤΑ ΣΚΕΥΗ ΜΟΥ ΧΟΥΜΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΤΟ.

    ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, Η ΛΕΑΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ, ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ
    - ΟΣΟ ΤΖΙΜΑΝΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ;-)

    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΕΡΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩς ΤΟΥ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟ Π Ρ Ε Π Ε Ι ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 2blak diamond : Γιατί δε το φανταζόσουν μπρε; Η κοινωνία εξελίσσεται πρέπει να προσαρμοστούμε...χεχεχεχε

    Αφού το σχολείο είναι ένα σκαλοπάτι που προετοιμάζει τα παιδιά για τη ζωή, θα πρέπει να μάθουν από νωρίς την αξία και τη χρήση του βύσματος ;-)

    2athena : Ελπίζω τα σκεύη σου να είναι ανωξείδωτα. ;-)

    Συμφωνούμε κατά τ' άλλα. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στα σχόλιά μου στο παρόν, που απευθύνονται στον "ανώνυμο". Αν έχεις βέβαια όρεξη να διαβάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΤΑ ΣΚΕΥΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΑΡΓΥΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΛΕΜΕ ;-)

    ΠΑΡ ΟΛ ΑΥΤΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΥΣΓΚΛΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ (ΚΑΙ ΜΟΥ) ΜΕ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η
    ΣΧΟΛΙΟΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανευθύνομαι που η συζήτηση θα περιστραφεί στην μπασκετόσφαιρα. :):)
    Μερσί διά τα συγχαρητήτια, και ανταποδίω, διότι το γεγονός ότι καταφέρατε να αποκλειστείτε εσείς ήταν μέγα κατόρθωμα και χρίζει πολλών συγχαρητηρίων. Θυμάσαι τι σου 'λεγα το φθινόπωρο για τον Γιασικεβίτσιους;
    Το πιθανότερο είναι ότι αν είχε έρθει σε'μας θα είχαμε προκριθεί προ πολλού και εμείς και εσείς.
    Δεν σας βλέπω για παρακάτω πάντως, εμςί θα ξεφουσκώσουμε αργά ή γρήγορα. Από ομάδα που ουσιαστικά δεν έκανε καμία προετοιμασία και έβγαλε μιάμιση σαιζόν δίχως το παραμικρό σύστημα, όσο κι αν προσπαθήσει ο Γιαννάκης δύσκολο το βλέπω να προλάβει να μεταμορφωθεί πλήρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Υ.Γ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΚΛΑΜ

    Αγαπητή zouzou, και εγώ την νανούριζα με Χατζηδάκη, μα τώρα ακούει Τερλέγκα !!!!!.

    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΗΒΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΠΟΥ ΘΑΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

    ΣΤΟΝ ΓΚΛΑΜ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΕΙΤΕ ΑΡΧΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ, ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ (ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΥΣΙΑΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ Ο ΕΦΗΒΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΣΤΡΑΦΤΩ ΑΠΟ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. 2athena1 : "ΠΑΡ ΟΛ ΑΥΤΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΥΣΓΚΛΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ (ΚΑΙ ΜΟΥ) ΜΕ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η
    ΣΧΟΛΙΟΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ..."

    Έλα μου ντε. Δε ξέρω τότε γιατί εγώ να είμαι "σταυροφόρος της αξιοκρατίας" τότε. Μ' έπιασε το Μανιάτικο ;-)

    2hades : Μου φαίνεσαι χεσμένος απ' τη χαρά. Περιμένω με πολύ περιέργεια και προσμονή τον τελικό της Τετάρτης να επιβεβαιωθείς. Επιμένω γι την έλλειψη ψηλών (Τομάσεβιτς, Τσαρτσαρή).

    2athena2 : Εύγε για τον έφηβο. Αυτή είναι και η ουσία, τις ενέργειες και τις θέσεις να τις παίρνει μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και ο Λένος (Χρηστίδης) τα λέει ωραία σε ένα απο τα βιβλία του, τα Χαστουκόψαρα νομίζω. Αλλα και στο καινούριο το 'Μονολογκ', κράζει αβέρτα.

    ρίξε μια ματιά, αν τύχει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πεστα ρε humma! Πανεύστοχο το ποστ!
    Δεν ξέρω αν είναι χαρακτηριστικό της εποχής, γιατί εμάς δεν θυμάμαι
    να μας "προστατεύαν" (νομίζουν!) τόσο οι γονείς. Είναι απίστευτο αυτό που παρατηρώ τώρα. Όλοι συμπεριφέρονται λες και μόνο αυτοί έχουν παιδιά. Μέχρι και το ρόλο του δασκάλου προσπαθούν να πάρουν. Μα και βέβαια τα διδάσκουν από μικρά πώς θα γίνουν γλύφτες κι αυτό ακολουθούν και στην υπόλοιπη ζωή τους. Η αξιοκρατία, άγνωστη λέξη.

    Κι όσο για τον ανώνυμο, τι να πω; Πάντα μένω έκπληκτη μπροστά σε τέτοιες απόψεις. Εγώ πάντως, πολύ θα ήθελα στην κοινωνία που ζούμε να υπήρχε πραγματικά αξιοκρατία κι ο καθένας μας να είχε την θέση που του αξίζει. Ούτε πιο πάνω ούτε πιο κάτω. Δεν θα φοβόμουνα καθόλου ένα τέτοιο σύστημα και πιστεύω απόλυτα ότι θα μουν εντάξει σ' ένα τέτοιο, χωρίς να διεκδικώ τίποτα παραπάνω. Εσύ ανώνυμε; Θα ήθελες ένα τέτοιο σύστημα, απόλυτα αξιοκρατικό; Ή μήπως όχι;...
    Και τέλος πάντων, υπάρχει και κάτι άλλο που ονομάζεται ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ. Και που είναι το πρώτο που θα 'πρεπε να διδάσκουμε τα παιδιά μας. Και με τέτοιες μεθόδους (πλάγιες οδούς, γλυψίματα κλπ) μόνο αυτό δεν κάνουμε. Ή μήπως ούτε κι η αξιοπρέπεια αποτελεί για σένα αξία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τα "Χαστουκόψαρα" του Λένου είναι ΑΠΑΙΧΤΑ! Όποιος δεν το διάβασε να το κάνει αμέσως! Θα περάσει φανταστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. :-)
    Και νομίζω έχω μια στολή "εθνική" από το γυμνάσιο, που μας είχαν ντύσει και βάλει να χορέψουμε παραδοσιακούς χορούς!!!
    (μέρα αποφράδα για την παραφυάδα)

    Όσο για το κυρίως θέμα.
    Ανήκω στις μαμάδες που όχι μόνο δεν πήγαιναν κάθε τρεις και λίγο στο σχολείο, αλλά ήμουν και "κακό" παράδειγμα η ίδια στο σχολείο.

    Αν είσαι γονιός πρέπει να μην ξεχνάς ποτέ ότι δεν είσαι ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ε, οτι θα μαλωναν για τα ποιηματα και την παρελαση ποιος θα το ελεγε. που πηγαινει αυτος ο κοσμος πια. εμεις θυμαμαι μικρα καναμε ολοκληρη φασαρια για να ΜΗΝ συμμετεχουμε σε τετοια. δε γουσταραμε μία. ασε που εμενα μου ερχοταν να τραγουδησω σαμανθα φοξ αντι να πω το ποιημα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 2μιχάλης : Μιχάλη σ' ευχαριστώ για την πρόταση. Ελπίζω να το διαβάσω σύντομα. Με τιμάει πάντως το γεγονός οτι λες και ο Λένος Χρηστίδης τα λέει ωραία που σημαίνει ότι σου άρεσαν αυτά που διάβασες. Δε μπορώ να δεχτώ όμως ότι βγάζοντας τα...νεύρα μας φτάνουμε στο επίπεδο ενός συγγραφέα. Δε κάνω τίποτα περισσότερο απ' αυτό. Ξανά σ' ευχαριστώ πάντως.

    2leigh-cheri : "Μέχρι και το ρόλο του δασκάλου προσπαθούν να πάρουν".

    Αυτό μου έχει τύχει και μένα, όχι προσωπικά, αλλά να το ακούσω από φίλη καθηγήτρια σε φροντιστήριο, να λέει ό γονέας πως να κάνει το μάθημα. Άκου να δεις!

    Γεγονός είναι πάντως ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και στο επίπεδο του γλυψίματος, της πλάγιας οδού και της λαμογιάς γι' αυτό θα πρέπει να εκπαιδευόμαστε από μικροί ;-)

    Ο ανώνυμος δε μας ξαναεπισκέφθηκε, θα ήταν απασχολημένος αυτές τις μέρες με τα δικά του γλυψίματα....

    2vassia : Τις στολές πάντως εγώ τις γλύτωσα. Τα ποιηματάκια και οι χορωδίες με άρεσαν καλλιτεχνική φλέβα γαρ!

    "ήμουν και "κακό" παράδειγμα η ίδια στο σχολείο."

    Εντάξει όχι και έτσι ;-)

    "Αν είσαι γονιός πρέπει να μην ξεχνάς ποτέ ότι δεν είσαι ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ"

    Δεν είμαι, αλλά αυτό ακριβώς λέω όταν γράφω το παιδί δε σας ανήκει. Δε χρειάζεται να το επιδεικνύουμε σα το καινούργιο μας αυτοκίνητο.

    2keimgreek : Είναι από αυτά που λες "τι άλλο θ' ακούσω" κι όμως πάντα κάτι ακούς και το ξαναλές. Αυτό με τη Samantha αν το έκανες θα έκανες θραύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. 2μιχάλης : Μιχάλη σ' ευχαριστώ για την πρόταση. Ελπίζω να το διαβάσω σύντομα. Με τιμάει πάντως το γεγονός οτι λες και ο Λένος Χρηστίδης τα λέει ωραία που σημαίνει ότι σου άρεσαν αυτά που διάβασες. Δε μπορώ να δεχτώ όμως ότι βγάζοντας τα...νεύρα μας φτάνουμε στο επίπεδο ενός συγγραφέα. Δε κάνω τίποτα περισσότερο απ' αυτό. Ξανά σ' ευχαριστώ πάντως.

    2leigh-cheri : "Μέχρι και το ρόλο του δασκάλου προσπαθούν να πάρουν".

    Αυτό μου έχει τύχει και μένα, όχι προσωπικά, αλλά να το ακούσω από φίλη καθηγήτρια σε φροντιστήριο, να λέει ό γονέας πως να κάνει το μάθημα. Άκου να δεις!

    Γεγονός είναι πάντως ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και στο επίπεδο του γλυψίματος, της πλάγιας οδού και της λαμογιάς γι' αυτό θα πρέπει να εκπαιδευόμαστε από μικροί ;-)

    Ο ανώνυμος δε μας ξαναεπισκέφθηκε, θα ήταν απασχολημένος αυτές τις μέρες με τα δικά του γλυψίματα....

    2vassia : Τις στολές πάντως εγώ τις γλύτωσα. Τα ποιηματάκια και οι χορωδίες με άρεσαν καλλιτεχνική φλέβα γαρ!

    "ήμουν και "κακό" παράδειγμα η ίδια στο σχολείο."

    Εντάξει όχι και έτσι ;-)

    "Αν είσαι γονιός πρέπει να μην ξεχνάς ποτέ ότι δεν είσαι ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ"

    Δεν είμαι, αλλά αυτό ακριβώς λέω όταν γράφω το παιδί δε σας ανήκει. Δε χρειάζεται να το επιδεικνύουμε σα το καινούργιο μας αυτοκίνητο.

    2keimgreek : Είναι από αυτά που λες "τι άλλο θ' ακούσω" κι όμως πάντα κάτι ακούς και το ξαναλές. Αυτό με τη Samantha αν το έκανες θα έκανες θραύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος26/3/08 17:38

    @huma
    Φίλε μου, οφείλω να ομολογήσω ότι είσαι.. αήττητος!
    (και το γραφω χωρίς εισαγωγικά, δεδομένου ότι η μετριοτητα μου, έχει όντως υποστεί "ήττα" και κουραση από την χειμαρώδη "ρητορικη" σου , οπότε αναγκάζεται να καταθεσει τα λιανοντούφεκα της λογικής, ομπρός στα υπερόπλα της κοινοτοπίας, της ασυναρτησίας, και της αντιφατικότητας που αφθονεί στα γραφόμενά σου. ειδικά η τελευταία (η αντιφατικότητα) μου προκαλεί στη κυριολεξία δέος και "έκπληξη", μεγαλλίτερη, από αυτή που προκάλεσαν οι "απόψεις μου" στην απροκλήτως εκπλαγείσα "Λιφ-Σερί" (κι ο θεός ας με συγχωρέσει, αν η απόδωση του "επωνύμου", στα ελληνογλυφικά είναι μια "πλέρια" αποτυχία. τι να κάνω; θα την δεχτώ αδιαμαρτύρητα και θα προσπαθήσω να ζήσω λίγο με αυτή. -την αποτυχία, είπαμε..).

    Κεεπ βλογινγ, λοιπόν, ευλόγειν τους ευλογούντας σε και αστρολόγειν περί τες απόψεις των αντιφρονούντων ανωνύμων.

    ---

    @ λιφ-σερί - έγραψες: "Κι όσο για τον ανώνυμο, τι να πω; Πάντα μένω έκπληκτη μπροστά σε τέτοιες απόψεις."

    Θα σου ημουνα υπόχρεως, αν μπορούσες, να με διαφωτίσεις, και να μου υποδείξεις ποιές είναι οι "τετοιες απόψεις" τις οποίες μου χρεώνεις και οι οποίες σου προκαλούν έκπληξη;

    Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι έδωσες τον πιο επιτυχημένο ορισμό της αξιοκρατίας, περιγράφοντας με εναργή και ανάγλυφο τρόπο το είδος της κοινωνίας στο οποίο οδηγεί. Μια κοινωνία στην οποία "ο καθένας μας έχει την θέση που του αξίζει. **Ούτε πιο πάνω ούτε πιο κάτω**", ενώ "δεν θα φοβόσουνα καθόλου ένα τέτοιο σύστημα και πιστεύεις *απόλυτα* ότι θα σουν εντάξει σ' ένα τέτοιο, **χωρίς να διεκδικείς τίποτα παραπάνω**".
    Η παραπάνω κοινωνία έτσι όπως την περιγράφεις, είναι είτε το απόλυτο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ σύστημα, ή το πλησιέσετερο νεκροταφείο της γειτονιάς σου, (διαλέγεις και παίρνεις) αφού μόνο στους δύο αυτούς "τόπους", ουδείς διανοείται να μετακινηθεί από την θέση του ούτε να διεκδικήσει τίποτα παραπάνω!
    Η απάντηση μου, λοιπόν, στο "φοβερό" ερώτημα σου αν "Θα ήθελα ένα τέτοιο σύστημα, απόλυτα αξιοκρατικό;" δεν μπορεί παρα να είναι "ΑΠΟΛΥΤΩΣ όχι! δεν θα ήθελα ένα τετοιο ολοκληρωτικό σύστημα, γιατί αν υποτεθεί ότι αυτό το "σύστημα" της απόλυτης αξιοκρατίας θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει, θα ήταν ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο.

    Αλλωστε πριν οικοδομήσουμε αυτό το περιβόητο απόλυτα αξιοκρατικό σύστημα, ωστε να πάει ο καθένας να μπεί στη θέση του και να μη πηγαίνει "Ούτε πιο πάνω ούτε πιο κάτω" ούτε όπου του γουστάρει, πριν λοιπόν το φτιάξουμε αυτο το αξιοκρατικο συστημα κελιων, θα έπρεπε να συμφωνήσουμε, τι σημαινει "αξιοκρατικό"! Θα έπρεπε να συμφωνήσουμε ποιές "αξίες" συμμετέχουν στην βαθμολογία και ποιές απορρίπτονται.
    Και το κυριώτερο, θα πρέπει να δοθεί μια ΠΕΙΣΤΙΚΗ απάντηση, γιατί και για ποιό λόγο, ο "αξιώτερος" (αν υποτεθεί οτι υπάρχει τέτοιος) θα πρέπει να πάρει διπλή μερίδα παγωτό, πραγμα που σημαίνει ότι κάποιοι θα πάρουν μισή μερίδα ή καθόλου;
    Μήπως για να παραδειγματιστούν οι "ανάξιοι" ώστε να προσπαθήσουν πιο σκληρά, μπας και την επομένη φορά πάρουν αυτοί την διπλή (την πολλαπλάσια πες καλλίτερα) μερίδα, αφήνοντας κάποιους άλλους με μιση η με καθόλου μερίδα;
    Και ποιο είναι τελικά το διαχρονικό "πηλίκον" αυτής της περίφημης (θλιβερής κατ'εμε) "αξιοκρατικης" αριθμητικής; Μονίμως κάποιοι κερδισμένοι και μονίμως καποιοι χαμένοι.
    Λυπάμαι που δεν μπορω να συμμεριστώ τον ενθουσιασμό και την εκσταση που νοιώθετε εσείς οι ζηλωτές της "αξιοκρατίας" για δαύτη και για το συστημα ανισότητας που οικοδομεί.
    Λυπάμαι που δεν μπορώ να την θεωρήσω υψηλο ιδανικό που θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία και στην οποία θα πρέπει να εθίζονται και να εκπαιδευονται σαν οικόσιτα κουτάβια και σαν άλογα κουρσας τα παιδιά μας.
    Λυπάμαι που δεν μπορώ να συμφωνήσω στον καθαγιασμό της διαρκούς και καθοσιωμένης ανισότητας που είναι το τελικό αποτέλεσμα της "αξιοκρατίας", λυπάμαι που θα πω όχι στον στον ανελέητο ανταγωνισμό που επιβάλει στους "εμπόλεμους" για την ανάδειξη του αξιώτερου. (Και μην ακουσω παλι τις ανοησιες περί "ευγενούς άμιλας" και ιδίως περί συναγωνισμού που μας "προτεινε" ως πιο βελτιωμένη εκδοχή ο χούμα. Ο συναγωνισμός, ω φαρισαίε χούμα, δεν προβλεπει βραβεία και μπόνους, ο ανταγωνισμός τα προβλέπει αυτά! Ο συναγωνισμός προβλέπει δίκαιη διανομή του επιτεύγματος.
    Λυπάμαι που η πλειοψηφία των "παρισταμένων" δεν επιθυμεί το παγωτό να μοιράζεται σε ίσα κομμάτια και να καταλήγει ειρηνικά και δίκαια στα πάνω-κατω ισομεγέθη στομάχια των μελών της κοινωνίας. Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνει ότι τόσο οι "αξιοι" όσο και οι "ανάξιοι" παράγουν, κατω απο τις ιδιες προϋποθέσεις, πανω-κατω το ίδιο παγωτό, άρα έχουν δικαίωμα στην ιδια πανω-κατω μερίδα. Λυπάμαι αν κάποιοι προσποιούνται ότι δεν έχουν την ελαχιστη κοινωνικη νοημοσύνη, να αντιληφθούν τα όχι και τόσο δύκολα ούτε δα και βαθυστόχαστα αυτά πράγματα, ίσως γιατί δεν διαθέτουν την ηθική άνεση να παραδεχτούν ότι αυτό που μαθαμε περί αξιοκρατίας είναι μια σαχλαμάρα και μισή, μια ψευδεπίγραφη αξία, οπως και τόσες αλλες που συνθετουν ενα μιζερο και αντικοινωνικο συμφυρμα ιδεων και ιδεολογηματων με τα οποία φτιάχνει τη φωλιά του το "σύστημα" για να γεννήσει τα αυγά του. (χμ.. τωρα μου φαίνεται ότι το παρατράβηξα λιγάκι με τις μεταφορές και τις παρομοιώσεις και θα αρχίσει τα "οοοουυυ" και τα "μποοουυυ" ο μικρός χουμα, αλλά δεν πάει στο διάβολο, άστονε θα του περάσει)

    ----
    anonymos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 2ανώνυμος : Τελικά κάποια πράγματα όντως δεν έχουν όρια!

    Διατελώ εν τω μπουκώματι του στόματός μου έμπροσθεν εις το μεγαλείον των λόγων σας.

    Διαφωνούμε προφανώς, αν το δέχεστε δηλαδή και ευτυχώς κατά τη γνώμη μου, για εμάς τη μπουρζουαζία δεν εφαρμόζεται η δίκαιη μοιρασιά στους προλετάριους όπως ευαγγελίζεσθε. Την αξία των συμφωνούντων ή διαφωνούντων με εμένα, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι (!!!) που το κάνουν όμως με αξιοπρέπεια κι όχι φανφαρονισμούς, και αφορισμούς, δε μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς χθεσινός ανώνυμος που θεωρεί εαυτόν αυθεντία, έχει μάθει να διαβάζει μόνο ό,τι θέλει να διαβάσει και μάλιστα το κάνει επιλεκτικά όπως του επισήμανε και ο Zaphod και γνωρίζει αυτός και μόνον αυτός το νόημα της ζωής.

    Ελπίζω τουλάχιστον μία τέτοια αυθεντία του δικού σας βεληνεκούς να ήταν σημαιοφόρος ή τουλάχιστον παραστάτης.

    Άιντε καληνύχτα και πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα'ναι.

    Ευχαριστώ για την προσοχή σας και την αντιπαράθεση. Ήταν πραγματικά διδακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir