Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2009

Τι να λέμε τώρα....

Αναδημοσίευση από το

http://www.stopcartel.gr/gr/view.php?id=315

53 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΣΙΓΗ;6-4-2009

Στην 53η μέρα τής Απεργίας Πείνας βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο αποφασισμένος Θοδωρής Τενέζος μπροστά στην Επιτροπή ΑνταγωνισμούΑμεση πολιτική απόφαση το ζητούμενο.Οι συμπαραστάσεις συνεχίζονται αμείωτες.

Μέ τη συμπλήρωση 53 ημερών Απεργίας Πείνας από τον Θεόδωρο Τενέζο θά πρέπει να επισημανθούν τα εξής:
Στήν ακραία αυτή μορφή διαμαρτυρίας του Ελληνα Πολίτη Θεόδωρου Τενέζου, υπάρχουν τρείς σταθερές που εκ τών πραγμάτων δέν μπορούν να αμφισβητηθούν:

1.Η επιχειρησή του καταστράφηκε μετά την παράνομη διακοπή σιδήρου σε αυτή από μέλη του καρτέλ του χάλυβα.Η καταστροφή αυτή και η ύπαρξη του καρτέλ καταγγέλθηκε επίσημα στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμου.Η Επιτροπή αυτή δεν ασχολήθηκε με τό σύνολο της καταγγελίας αυτής.

2.Στήν Ελλάδα δρούν ανεξέλεγκτα καρτέλ σχεδόν σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής μέ ολέθρια αποτελέσματα για τούς πολίτες και το επίπεδο διαβίωσής τους.Η πολιτεία δέν έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να τα εξαρθρώσει.

3.Η αρμόδια συμφωνα με τό νόμο Αρχή, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δέν διαθέτει την αξιοπιστία, σύμφωνα μέ τη διεθνή κατάταξη αποδοτικότητας και Ελληνικές εκτιμήσεις κύρους ,ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή της.

Επομένως, η διαμαρτυρία του Απεργού Πείνας έχει συγκεκριμένα σημεία καταγγελτικής αναφοράς πού μέ αφετηρία τη δική του επώδυνη περίπτωση, αναδεικνύουν ένα θεμελιώδες θέμα πού αφορά το σύνολο της κοινωνίας μας.

Ο Απεργός έχει τρία συγκεκριμένα νόμιμα και δίκαια αιτήματα, η ικανοποίηση των οποίων στήν ουσία δρομολογεί διαδικασία αντιμετώπισης όλου του προβλήματος τών καρτέλ στήν Ελλάδα.

Υπεκφυγές καί προσπάθειες δημιουργίας σύγχισης γύρω από τόν Απεργό Πείνας δέν αναιρούν την παραπάνω τραγική πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα τίς πολιτικές αποφάσεις της, γιατί το ζήτημα ειναι βαθειά πολιτικό.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μέ βάση τό γεγονός ότι ο Θεόδωρος Τενέζος βρίσκεται ήδη στην 53η ημέρα της Απεργίας Πείνας, ερωτάται γιά μία ακόμη φορά η κυβέρνηση αν προτείθεται να ικανοποιήσει τα 3 βασικά αιτήματα του Απεργού:

1.Έρευνα όλης της καταγγελίας του για το καρτέλ του σιδήρου. Ξεσκέπασμα και τιμωρία των ενόχων βιομηχάνων και χονδρεμπόρων που κατέστρεψαν παράνομα την επιχείρησή του.
2.Την καταγγελία του να δικάσουν όταν ολοκληρωθεί η πλήρης έρευνα ,άλλα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και όχι αυτοί που έχουν μηνυθει στην ποινική δικαιοσύνη.Να υπάρξει δηλαδή δίκαια δίκη.
3.Να προστατεύονται δικαστικά αυτοί που καταγγέλουν τα καρτέλ και ο ιδιος, με την ενεργοποίηση στις περιπτωσεις καταγγελιων για καρτέλ του αρθρ.61 Π.Κ.
Υπενθυμηση υπ αριθμ. 43
Υπενθυμίζονται στην κυβερνηση:
1)Οι κίνδυνοι ανήκεστης βλάβης της υγείας και απώλεια της ζωής του Θεόδωρου Τενέζου
2)Η διαμαρτυρία αυτή είναι ειρηνική και συνεπώς προσπάθειες παρενόχλησης, τρομοκράτησης, βίαιου τερματισμού τής Απεργίας Πείνας είναι παράνομες και δεν γίνονται ανεκτές.
--------------------------------------------------------------------------------------------------







Διαβάστε και εδώ

4 σχόλια:

  1. Φίλε αν δεν κάνει απεργία πείνας η Θώδη μην περιμένεις να ασχοληθούν τα ΜΜΕ.

    Κοίτα κι εδώ κι άλλη "πνιγμένη" είδηση:

    http://www.oikologio.gr/content/view/2207/111/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει γίνει και ερώτηση στην Βουλή (Σύριζα, Κουβέλη) και ο Λαφαανης έχει ενδιαφερθεί, αλλά τα ΜΜΕ σιγά μην κουνηθούν.
    Χρειάζεται χοντρή κόντρα!! Γίνεται;
    Πως τα κόμματα ασχολούνται με την Κούνεβα;
    Πρέπει πρώτα να γίνει το κακό και μετά να ασχοληθουν;
    Αφού έχουν οι ιδιοκτήτες έχουν σχέση με τα καρτελ του σιδήρου.
    Είναι μεγάλο το θέμα και πολύ σοβαρό.
    Αλλά ας αφήσουν μερικοί τα μεγάλα λόγια και τις επαναστάσεις.
    Μπορούν να κάνουν μία επιβλεβλημένη κίνηση και να τα βάλουν με την Επιτροπή Ανταγωνισμού;
    Αυτό το "μικρό", έστω, να δικαιώσουν έναν μικρομεσαίο δεν μπορούν;
    Και θα αλλάξουμε, ξάφνου, όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα πάμε στην αταξική κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Doctor
    Είναι τελειωμένη ιστορία τα ΜΜΕ, στημένα από χέρι/α. και καλά δεμένα.

    Έχει γίνει αυτό,το παρακάτω. αν και χρειάζονται κι'άλλα, δεν αρκεί.



    Δελτίο τύπου

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΛΛΙΑ



    Στην Καλοσκοπή της Γραβιάς, βρέθηκε την Κυριακή 5 Απριλίου, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Τσούκαλης, παίρνοντας μέρος στη συγκέντρωση συμπαράστασης στο μέλος της «Κίνησης για τη σωτηρία της Γκιώνας» Στέφανο Κόλλια, του οποίου θρασύδειλοι εμπρηστές έβαλαν για δεύτερη φορά φωτιά στο σπίτι του και το έκαψαν ολοσχερώς.

    Ο Στέφανος μαζί με άλλους κατοίκους της Καλοσκοπής και άλλων χωριών, τόλμησαν να εκφράσουν άποψη για τις καταστροφές που ασύδοτα επιφέρουν στο φυσικό πλούτο του βουνού, οι κερδοσκοπικές μεταλλευτικές εταιρίες και να αντισταθούν στα σχέδιά τους για τη ληστρική του εκμετάλλευση. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού της Καλοσκοπής πήραν μέρος ενεργοί πολίτες απ΄ όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας έτσι ενεργά στο μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να ξαναχτιστεί το πατρογονικό σπίτι του Στέφανου.

    Ο κ. Τσούκαλης ήταν ο μοναδικός βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου που πήρε μέρος στη συγκέντρωση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για τη σωτηρία της Γκιώνας, τονίζοντας πως καμιά πυρκαγιά δεν πρόκειται να σταματήσει τις αντιδράσεις ενάντια στην ασυδοσία των μεταλλείων. Για το θέμα της πυρπόλησης του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια έχει κατατεθεί στη Βουλή ερώτηση από το βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Φώτη Κουβέλη.

    ΄Ηδη έχει εκδηλωθεί ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης και οικονομικής υποστήριξης στον Στέφανο Κόλλια, προκειμένου να ξαναχτίσει το πατρογονικό του σπίτι. ΄Οσοι επιθυμούν να συνδράμουν μπορούν να καταθέσουν οποιοδήποτε ποσό στο Λογαριασμό 721/310473-74 της Εθνικής Τράπεζας (Κόλλιας Ταξιάρχης, Κόλλιας Στέφανος-Δημήτριος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Zaphod
    Αν και δεν έχει για μένα τόση σημασία, έχω ασχοληθεί( στο μέτρο που μπορώ για τον Θοδωρή) και το τόχα ποστάρει σφυρίζοντάς το στον Hades.
    Έτσι για την ιστορία, αν δεν το πρόσεξες.

    Και θα συνεχίσω να προσπαθώ, από την πλετρά μου, όσο μπορώ,
    Έχω επισημάνει και κάποια σημεία και τα είχα γράψει στο ποστ.
    Του πρότεινα να στείλει κοινοποίηση και στους ευρωβουλευτές.
    Η πίεση θα έρθει από μας, πιέζοντας τα κόμματα και τους βουλευτές, ευρωβουλευτές για μεγαλύτερη πίεση.

    Ο Αλέξης γιατί δεν το "χτυπάει" το θέμα;
    Αυτό δεν είναι σοβαρό, επειδή αφορά έναν άνθρωπο;
    Η αξιοπιστία των λόγων εκεί θα φανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir