Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2010

Πωλείται φως. Πάρε πάρε!

Αμαν σμπαναγία μου, έρχονται οι ιεράρχες να μας σώσουσι διότι: " Οι ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σηµάδια αποχριστιανοποίησης» στα εγχειρίδια, τόσο στην Πρωτοβάθµια όσο και στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση!"
(
Εγώ πάντως θα πρότεινα μια τριμελή επιτροπή από 57 ατομα να ψάξει για σημάδια "χριστιανοποιησης" στην εκπαιδευση (δεν ειναι και δύσκολο. Και στην τύχη να ψάξεις κάτι θα βρεις σε ποσοστό 99,43% το οποιο και μέτρησα χτες προληπτικώς))

Ρε αρνησίζωα, σκοταδιστικά, καρα- και καργα-λουμπεν, νεοεποχιτικα, εθνομηδενιστικα, ακροακραία, φανξιοναλιστικα, μαϊτρεγιστικα, κουκουρούκου, βαλεμισοκιλοφετα-στικά, σεχταριστικα, ανιστόρητα και ό,τι αλλο μπορει να φανταστει ο καθένας, κοράκια δεν κάθεστε στα αυγά σας λέω εγώ;;



Συνεχίζουμε:
(αι αναδημοσιευσεις ειναι σε κανονικό χρωμα, οπου επεμβαίνω εγώ με κόκκινο σαν Ολυ....εεε σατανάς! Ο διάβολος ή/και ο Μαρινάκης με βάλανε!)
(το εμαθα από τον Κλείτωρα, εδωωωωω τα νέαααα)
"Ενδεικτικό είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, οι µητροπολίτες αποφάσισαν η επιτροπή της Εκκλησίας για θέµατα Παιδείας να µελετήσει τα σχολικά βιβλία (σ του z. Και καλή πρόοδο! Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Μόνο που -το νου σας- τον Ιούνιο έχουμε και εξετάσεις! Και καλά στα θρησκευτικά, ή και στις "Αρχες Οικονομιας - Διοικησης" (εκει δεν σας φοβάμαι, για διδάκτορες είστε!) ήθελα να δω πως θα τα πάτε στην Φυσική και στην Βιολογία ρε αλάνια!). Στη συνέχεια, θα συντάξει πόρισµα το οποίο θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο και ακολούθως αυτή θα αποφασίσει για τις επαφές µε το υπουργείο Παιδείας."

"Κάποιοι µητροπολίτες ανέφεραν χθες ότι µία από τις αιτίες της ηθικής και πνευµατικής κρίσης – έτσι χαρακτηρίζει την κρίση η Εκκλησία – είναι και τα προβλήµατα στην Παιδεία και η αποχριστιανοποίηση των βιβλίων."
Εγώ πάλι σαν αιτίες θα πρότεινα την έμμεση και άμεση αρπαγή του δημόσιου χρήματος μέσω της μισθοδοτησης τους αλλά και της φορολογικής τους ατέλειας. Επίσης ίσως να πρότεινα σαν αιτία το γεγονός πως η "Αλληλεγγύη" είχε πάρει του κόσμου τα φράγκα για να τα κάνει σάπια κοτόπουλα και στρινγκ. Ίσως επίσης και οι κοριτσομαχίες της Σούλας, της Ντόροθι και των άλλων να μην ειναι και πολύ σοφά και "ηθικα" πρότυπα. Ίσως επίσης αι εκ του Βορρά στρατοκαυλίες να μην αρμόζουν στο ήρεμο κλίμα που χρειάζονται αι ξένοι θεσμικοι επενδυτές για να μας τα χώσουν άλλη μια φορά. Επίσης ίσως ο φανατισμός της κοινωνίας, ο χωρισμός σε πολίτες α' και β' κατηγορίας ανάλογα με τη χώρα γεννήσεως ή/και το θρήσκευμα να μην αρμόζουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Ισως επίσης το Βυζάντιο, ακόμα και αυτό!, να ήταν λιγότερο θεοκρατικό απ ότι η δικιά μας κοινωνία. Σίγουρα πάντως μερικοί τ(ρ)άγοί (διαλάχτε που θα βάλετε τον τόνο ανάλογα με το αν θα βάλετε ή όχι παρένθεση) νοσταλγούν τις εποχές της Τουρκοκρατίας που εκεί έλυναν και έδεναν....





Τώρα που το σκέφτομαι όμως καλύτερα, γιατί να μιλάω σοβαρά;



Αν η αιτία της κρίσης (που ακόμα και οι πέτρες ξέρουν πως ειναι παγκόσμια και ουχί τοπικό φαινομενο) ειναι αποχριστιανοποίηση των ελληνικών βιβλίων (λες και ο Καραμανλής και ο Αλογογκούφης τελείωσαν το σχολείο πριν 7 χρόνια!) γιατι να μην είναι:

* Ο ανάδρομος Ερμής

* Η φαγούρα στην δεξια μου παρανυχίδα, διότι ως γνωστών τα δεξια μέλη καθε σώματος, από το σώμα της κενωνίας μέχρι την σωματάρα/κορμάρα της Μακφέρσον (που λέγεται το "σωμα" το ίδιο , που την θυμήθηκα ο κωλόγερας) τείνουν να έχουν θέματα λειτουργικότητας

* Διατί λεγω να μην φταίει η απομουσουλμανοποιηση των βιβλιων του Αφγανιστάν που επέφεραν οι επαρατοι Αμερικάνοι που όλο τους βρίζουμε και όλο τους ζητάμε δανεικά.

* Ισως να φταίει το γεγονός πως τα σαφριδια δεν έχουν φρύδια και πως τα σώβρακα δεν μιλάνε σουαχίλι.


* Από την άλλη μπορεί να έχουν και δίκιο
. Ειναι σαφες πως οσο αποχριστιανικοποιείται η διδασκαλία μόνο κακά συμβαίνουν. Η αποχριστιανοποίηση των τότε βιβλίων μας έδωσε παλαιότερα:
αεροπλάνα και ελικόφτερα
(που πέφτουν),
τρένα (που μας ειναι ζημιογόνα),
ηλεκτρισμό (που ειναι πανάκριβος),
το ιντερνέτι (αμαν παναγίαμ' φτου σιξ σιξ σιξ),
το βινύλιο για να ακούτε δίσκοι με ανάποδα μηνυματα,
τα laser για να μπορείτε να ακούτε cd με ανάποδα μηνύματα,

την ιατρική (και έχασε η Παναγία της Σουμελάς μία μαούνα τάματα),
την πραγματική μορφή της γης και γνωρίζουμε γεωγραφία και γυρίζουμε την γη και δεν φοβόμαστε μην πέσουμε από την άκρη (και πάτε και κολλάτε και αφρογαμίσια νοσήματα σε περίεργες χώρες. Φτου σας ρεμάλια.)
το τηλέφωνο (που ειναι και αυτό ασύμφορο) - (αληθεύει πως σε μια ισλαμική χωρα ο σειχης -χαλίφης τι είχανε προκειμένου να πείσει το παπαδαριό πως δεν ειναι "του σατανα" τους έβαλε να απαγγείλουν το κοράνι στο ένα ακουστικό και στο άλλο να ακούνε ώστε ο διάολος να φύγει από τα σύρματα;)
και άλλα τέτοια άχρηστα και επικίνδυνα πράγματα που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων αρα και συνεπαγόμενα τους απομακρύνουν από την καρτερία που επιφέρει η μαρτυρική και δύσκολη ζωή (για σας ρε. οχι για όλους) όπως τότε....

Ααχχχ! Αυτοι ήταν καιροί και μεγαλεία! Με τις κτηματάρες τους, με τους κολιγες να καλλιεργούν και αυτοί να κάαααααθονται, με το "κρυφό σχολείο" που ειναι φανερό ψέμα, με τις γκόμενες και τα ζώα τους, με τα ωραία τους τα φράγκα.... ενώ τώρα τούτοι οι μυστήριοι οι πολίτες έχουν βαλθεί τα ζώα να...μορφώνονται, και μάλιστα χωρίς να περνάει από έλεγχο η μόρφωσή τους, και να ζητάνε και άλλα από πάνω! Ουστ ρε αχάριστα γαϊδούρια!


"Υπενθυµίζεται πως τον περσινό Νοέµβριο, µιλώντας στην υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος είχε κάνει λόγο για «εξοστρακισµό» των θρησκευτικών από τα σχολεία."

Μακαρι θα έλεγα, αλλά μπαααααααααα. Φαντασία μου πλανεύτρα εισαι η πιο μεγάλη ψεύτρα!



Στα υπόλοιπα (ε διαβάστε και μόνοι σας το άρθρο!!), δυστυχώς συμφωνώ μετά του Ιερώνυμου, αλλά που φτάσαμε, όταν κάποιος που λέει πέντε αυτονόητα πράγματα να πρέπει να του λέμε και μπράβο επειδής η υπόλοιπη κλίκα του....δεν.....


Καμαρώστε:
"«Εγώ όπου πηγαίνω, ο λαός µου ζητάει να µιλάω για τα εθνικά θέµατα», ανέφερε ο κ. Ανθιµος, ενώ τον... σιγοντάρισε και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αµβρόσιος που σύµφωνα µε πληροφορίες ανέφερε: «Εµένα µου λείπει ένας αρχιεπίσκοπος (σ του z. Δεν ανέφερε αν του λείπει και καμία "εθνοσωτήριος" αλλά δεν πειράζει, να του κάνουμε ένα γραμμάτιο να μας το χρωστάει) που να είναι µπροστάρης»."



Ελπίζω το ...σκοτεινο φως που εχει να μας δώσει και να μας φωτίσει ο ευσεβης, φιλομαθης (ιδέ και προηγούμενο, αλλα και το.....μισο blog :)) φιλαλήθης, ρεαλιστής, παντογνώστης κλήρος μας να το κρατήσει για την πάρτη του.

Ταυτα και μενω


Ευχαρισθώ

Υ.Γ. αλλα και Update επι του πιεστηριου
Μην ξεχάσω να θυμησω τον ..εθνομαρτυρα τον Γρηγόριο τον Ε που είχε αφορίσει την ...γεωμετρία!
Επισης να ρωτήσω αν μαθαμε τελικα αν η Γη εχει ηλικια 6200 ετη (+- 250) ή μερικα δισεκατομμυριάκια....διαβάστε να γουστάρετε:
http://www.gotquestions.org/Greek/Greek-age-earth.html


Update

Διαβάζουμε Ροϊδη (σωστα λογια περι της πολιτικής κυρίως του πράγματος) και sfrang (παραθέτει μερικές ωραίες χριστιανικότατες "γνώσεις" ), όπου βρήκα και κάτι παρήγορο:

«Τα βιβλία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος εκδίδονται από το υπουργείο Παιδείας και την ευθύνη τους έχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο» απάντησε η Άννα Διαμαντοπούλου στην πρόθεση της Εκκλησίας να τεθούν στο μικροσκόπιο ειδικής επιτροπής τα σχολικά βιβλία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σημάδια αποχριστιανοποίησης» σε αυτά.

18 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τόσο φως, απορώ πως δεν τους έχουνε βάλει στο σχέδιο για τις ΑΠΕ... Βέβαια, θα μου πεις, όπως λέει και ο θεϊκός Terry: "Light thinks it travels faster than anything but it is wrong. No matter how fast light travels, it finds the darkness has always got there first, and is waiting for it."

    (Psst, άσχετο εντελώς, αλλά αυτές τις μέρες έχω εντελώς κολλήσει με το The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, την ραδιοφωνική εκπομπή από το BBC, το ακούω στο αυτοκίνητο, πράγμα που προκαλεί πολύ περίεργα βλέμματα από τα διπλανά αυτοκίνητα στα φανάρια και τους τύπους στα διόδια, χοχοχοχοχο)!
    :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε πάλι μια από τα ίδια...Διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους εδώ και τώρα σύν τη φορολόγηση να βοηθήσει το ποίμνιο να βγει από την κρίση.Ξεχνάνε ότι η κρίση έχει να κάνει με κάτι πολύ απτό και υλικό...το χρήμα κι όχι την αποχριστιανοποίηση (ΛΩΛ) της κενωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουν δίκιο οι ιεροί τράγοι! Τα εντόπισα κι εγώ τα εν λόγω σημεία αποχριστιανοποίησης:

    α) Η Εξέλιξη (ας είναι και ένα μικρό κεφάλαιο στη Βιολογία),

    β) Ο Γαλιλαίος και ο Κέπλερ στη Φυσική,

    γ) Ολόκληρη η ιστορία πριν το 4.000πΧ (όπου ως γνωστόν δεν είχε δημιουργηθεί ακόμα το σύμπαν)

    δ) Η δικτατορία (στη σύγχρονη και νεωτέρα Ιστορία), όπου δεν αναφέρεται η μελέτη του Χριστόδουλου κατά την περίοδο της χούντας.

    Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα, αλλά αυτά βγάζουν μάτι με τη μία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ προτείνω να επέμβουν και στο πρόγραμμα σπουδών σε κάτι ύποπτες σχολές που διδάσκουν επιστημονικές ανακρίβειες. Ξέρετε, στους φυσικούς, τους μαθηματικούς, τους βιολόγους κλπ. Γιατί τι να το κάνω όταν μαθαίνεις ιστοριούλες στο δημοτικό, αλλά στο πανεπιστήμιο που είσαι και πιο επαναστάτης, σε πείθουν ότι η γη είναι σφαιρική, ότι έχεις κοινό πρόγονο με τον πίθηκο και ότι ο Αη Βασίλης θα είχε καεί από την επιτάχυνση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι εγκάθετος.
    Ρίξε πέντε γονυκλισίες και δέκα «άβε μαρία»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να πάνε στη ΡΑΕ να αδειοδοτηθούν και να το πωλούν στη ΔΕΗ ... είναι και οικολογικό, από ανακυκλώσιμη μαλακία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μα δεν ειναι τέλειο;

    αξιος διαδοχος...παρε κοσμε
    http://www.cosmo.gr/News/Hellas/291879.html

    θεός ο πειραιώς...

    ολα μέσα...
    απο τα ψιλά:
    "η έργω άρνησις της Αναστάσεως των σωμάτων δια της καύσεως των νεκρών, η απομείωσις του ιερού θεσμού του Γάμου δια του συμφώνου συμβιώσεως που μετατρέπει το τιμιώτατον ανθρώπινον πρόσωπον εις ηδονικόν χρηστικόν αντικείμενον, ο εξοβελισμός παρά πάσαν έννοιαν συνταγματικής ευταξίας των Κληρικών από την μαθητικήν κοινότητα και επεχειρήθη πεισμόνως η επιβολή ψευδών και ανακριβειών δια την αλλοίωσιν της ιστορικής συνειδήσεως της μαθητιώσης νεολαίας. "

    στα κλασσικά μεσσαία:
    "πολεμική αποζημίωση” που δεν ζηταμε γιατι τα παιρνουν οι πολιτικοι...
    (κλασσικά κακοί γερμανοί ναζί,καλοί έλληνες ταγματασφαλίτες)

    και

    καλοί ρώσσοι (τωρα) που θα μετετρεπαν "το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη”.

    στα πολυ hardcore:
    "Η επίσκεψις του Πρωθυπουργού του Ισραήλ εις την Ελλάδα, η επίτευξις του μακροχρονίου σχεδίου του σιωνιστού κ. Σόρος δια την παραχώρησιν Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εις την Ισραηλιτικήν πολεμικήν μηχανήν δια τας στρατιωτικάς ασκήσεις αυτής, η υπογραφή πολιτικοστρατιωτικών συμφωνιων μετά του Ισραήλ, ο εναγκαλισμός μας από το διεθνές Εβραϊκό λόμπυ των Η.Π.Α. των Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Μπρεζίνσκυ και σία και αι συγχαρητήριαι προσρήσεις του Αντιπροέδρου της Αμερικανικής Κυβερνήσεως, η άμεσος αναβάθμισις της χρηματικοπιστοληπτικής ικανότητος της χώρας από την Moodys αποδεικνύουν ποία είναι πλέον τα νέα «αφεντικά» της αγιοτόκου και ηρωωτόκου ταύτης πατρίδος και ερμηνεύουν διατί η παρούσα Κυβέρνησις ηρνήθη το νόμιμον αίτημά μου να διαλύση τα ψευδεπίγραφα τεκτονικά δήθεν ιδρύματα που παραβιάζουν τας διατάξεις του άρθρου 188 του Αστικού Κώδικος και αποτελούν προπύργια του διεθνούς σιωνιστικού και σατανοκινήτου «σαχεντρίν», που ύψωσεν ως ψευδοθεόν τον δυσώνυμον Εωσφόρον η Διάβολον κρυπτογρα-φικά αναφερόμενον ως δήθεν «Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος» (Μ.Α.Τ.Σ.) αρνηθέν την πίστιν εις τον Τρισάγιον Θεόν της Διαθήκης μέσω της Ραββινικής γραμματείας, του Ταλμούδ και της Καμπάλα, και που αγωνίζεται παντί σθένει δια την επίτευξιν παγκοσμίου διακυβερνήσεως και δια την επιβολήν του Εωσφορισμού ως παγκοσμίου θρησκείας (ΜΡΑ)."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντίχριστε, μετανόησε ρε κολασμένε γιατί θα χάσεις την βασιλεία των Ουρανών.
    Να είσαι μαζί μας στην μεγαλειώδη συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα. Χωρίς κουκούλες, μολότωφ και κοντάρια - να τα ξεχάσεις αυτά - καλυμμαύχια, θυμιατήρια και μανουάλια δεκτά.

    ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ!!
    http://www.facebook.com/event.php?eid=150236875012688&ref=mf
    Αν δεν είσαι στην ενορία του facebook να προσέλθεις πάραυτα. Έχουμε ειδική μέθοδο ταχείας ομαδικής σωτηρίας δια τους φεισβούκητους αιρετικούς. Μερικές μετάνοιες με like σε χριστιανικές σελίδες αρκούν.

    Το επαναστατικό μας promo για να σε εμπνεύσει εσένα και τους άλλους οργισμένους νέους εδώ:
    http://www.youtube.com/watch?v=wdcO_JalfAY

    Και να κάνει λάικ και δω κολασμένε μη σε πάρει ο διάολος.
    Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
    http://www.facebook.com/event.php?eid=150236875012688&ref=mf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @psaranto

    Χαχααα ,χαχαχαα, χοοοοχοχο.
    Δεν τα πίστευα όταν τα είδα αυτά που έστειλες. Καλά μιλάμε, όσο αισιόδοξος και να είναι κάποιος ότι υπάρχει ελπίδα στον κόσμο, μετά βλέπει αυτά και χάνει κάθε ελπίδα.
    Ουουου σιξσιξσιξ, κάτω ο ψεκασμός με κατσαριδοκτόνα, ζήτω οι κατσαρίδες, κάτω οι κάρτες, ζήτω τα κινητά με συμβόλαιο, έξω τα τσιπς, μέσα τα δρακουλίνια.
    Ότι νάναι. Μετανοείτε, έρχεται ο Όπτιμους Πράιμ. Ζήτω η βλακεία η ανίκητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγνώμη, αλλά αυτό το τραγουδάκι στο βίντεο για την "κίνηση" κατά του χαράγματος (ζντουπ) το βρίσκω πολύ αντι-χριστιανικό! Ένας εκκλησιαστικός ύμνος νομίζω ότι θα ταίριαζε καλύτερα.
    Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν αφήνεις τους άσχετους να κάνουν action management. Πάρτε τον (περίεργος επιθετικός προσδιορισμός προς ανάδειξη της ιερότητας/αγιότητας κλπ) Μητροπολίτη Πειραιώς, που μεταξύ πολλών άλλων "θαυματουργών" την είπε άσχημα και στον Hawkings (κατά το λέμε και καμία μαλακία να περνάνει η ώρα και να μας θαυμάζουν και τα πρόβατα!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ psaranto

    Φοβερό το promotional video για τη συγκέντρωση. Κάποιος θα πρέπει να ειδοποιήσει τον δημιουργό του όμως, ότι οι Twisted Sister (που επέλεξε για soundtrack) ήταν μπάντα στην υπηρεσία του οξαποδώ >:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @sophia
    Ρε πολυ φως ρε παιδί μου!!! Με αρεσουν τα ακουσματα σου btw :)


    @biologos
    Ρε αυτοι αμα ειναι να παρουνε θυμουνται ενα καρο κουλα. Αμα ειναι να δώσουνε θυμούνται πάλι ένα κάρο κουλά αλλά διαφορετικής επιχειρηματολογίας!!

    @ellinaki
    Ορεξη να εχει κανεις και βρίσκει πολλά σημεία αποχριστιανοποιησης (τι γραφω και δεν πετάω καμια πέτρα στο κεφαλι μου ρεεεεε)

    @estarian
    Ουστ αντίχριστεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @darthii
    Μα'ιστα!


    @ακρατ
    Ομοιως!

    @εσκαρινα
    χαχαχαχα!!!

    @διον
    Αμα μιλαγαμε για κανονικους ανθρώποι θα έλεγα πως ειναι προφανες πως τουτος τα εχει χασει ελαφρώς. Πως όμως σε τούτους δω η μουρλια περνιέται για κανονικότητα;;;


    @psaranto
    !
    !
    ...........
    (σιωπή, τί να πει κανείς;)

    Καλώς όρισες!

    @karios
    "Μετανοείτε, έρχεται ο Όπτιμους Πράιμ."
    χαχαχαχαχα!

    @eskarina &ellinaki
    Μου αρέσει που ψάχνεται να βρείτε λογική!
    (λέμε τώρα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ατάκα από House :

    Καλόγρια : Γιατρέ, η αδερφή Τάδε βλέπει πράγματα που δεν υπάρχουν
    House : Είχα την εντύπωση ότι αυτό είναι προαπαιτούμενο για σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. H Ελλάδα πρώτα πέθανε πνευματικώς.
    Η οικονομική κατάρρευση ήταν απλά θέμα χρόνου.
    Κάθε αξία κατέρευσε και μόνη αξία ήταν το εύκολο χρήμα της φούσκας. Η εκκλησία αγνοήθηκε και η πατρίδα έγινε κάτι μισητό και αιρετικό και ακραίο.
    Η κρίση είναι πρωτίστως πνευματική. Ο λαός δεν αρνήθηκε κάθε αξία και ιδανικό. Το αυτονόητο έγινε αδιανόητο γι αυτό και όλοι ζουν αλλοπρόσαλλα.
    Ε κάποια στιγμή οι φούσκες σκάνε και τα ψέματα τελειώνουν. Έλαχε στη γενιά μας. Με τις υγείες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @suncitizen
    Πνευματικως εγω νιωθω μια χαρα!!

    ΤΙ σημαινει "πεθανε πνευματικως";

    Ειδες εσυ κατι καινουργιο που δεν ισχυε τα προηγουμενα χρονια;

    Μπα, αντιθετα. Απλα καποτε ο λογαριασμος πληρωνεται. Το οτι η εκκλησια "αγνοηθηκε" (αν ειναι δυναμον. Τι αγνοηση ειναι αυτη με τον Ανθιμο να το παιζει μουτζαχεντιν, αφορολογητο, επικρατον θρησκευμα, μισθους απο τον κρατικο κορβανα κτλ κτλ) δεν βλεπω αν ειναι καλο η κακο σε σχεση με μια καπιταλιστικη κριση. Ετσι και αλλιως η εκκλησια ειναι απο τους μεγαλυτερους καπιταλες.

    Αν ΟΜΩΣ εννοεις ως "πνευματικο θανατο" το οτι η εκκλησια εχει χοντρα φραγκα που δεν επιστρεφει μερους τους στην κοινωνια (μεσω φορων κτλ) ε τοτε ενταξει!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir