Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

Tι να ψηφίσεις;;;;


Στον δεύτερο γύρο;

Και αν δεν είχες ψηφίσει στον Α γυρο κανεναν απο τους 2 που πήραν την πρόκριση;


Τι να κανεις;

Μνημονιο;
Τιμιοτητα;
Κομματικά;
Ποιο ειναι το κριτήριο;

Και αν τύχει και δεν ξέρεις κανέναν απο τους υποψηφίους;;

(αυτο ειναι αρκετα πιθανο στις περιφέρειες, σωστα;)


Εκατσα, βασανίστηκα και βρήκα τη λύση ενθυμούμενος τον Νίτσε. Ο Νίτσε που λέτε, έγραφε πως ο ιερέας ψεύδεται τοσο ασύστολα και τόσο συχνα, που ο λόγος του μπορει να θεωρηθεί....μέτρο της αλήθειας! (απο την ανάποδη δηλαδη)....

Βρηκα λοιπον κάτι αντίστοιχο:


Η φοβομανια, ο ρατσισμος, η μισαλλοδοξία, ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται!

Τα λογικα του επιχειρήματα με έκαναν να πειστώ πως θα ψηφίσω ακριβώς όποιον ΔΕΝ στηρίξει το κόμμα του! Ακομα και τον Τατούλη που τον συμπαθούσα τον βλέπω πλέον με άλλο μάτι!!

Ουτε μνημονιο, ουτε αυτοδιοικηση, ουτε τιποτα. Τα έσβησε όλα ο λόγος του Γιώργου:


* Όπως είπε ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. στην Αθήνα δεν μπορεί να στοιχηθεί «με τον άνθρωπο που βγάζει μονομερώς αποφάσεις υπέρ των λαθρομεταναστών, που λέει ότι η ανακατασκευή των δημοτικών κτιρίων θα γίνει για να μείνουν οι παράνομοι μετανάστες» αναφερόμενος στον κ.Καμίνη, και υποστήριξε επίσης, ότι προσβάλλεται η Αθήνα από την παρουσία λαθρομεταναστών και ως εκ τούτου «δεν μπορούμε να στηρίξουμε Καμίνη».

* Στο δήμο Θεσσαλονίκης θα στηρίξει τον Κώστα Γκιουλέκα γιατί όπως είπε, ο κ.Μπουτάρης είναι της λογικής «Ρεπούση και Δραγώνα».
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι Θεσσαλονικείς θα επιλέξουν δήμαρχο που θέλει να αλλάξει την οδό Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ» είπε ο κ.Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι ο κ. Μπουτάρης δεν μπορεί να υπερασπίσει τα συμφέροντα της Θεσσαλονίκης.

14 σχόλια:

  1. Τον ίδιο προβληματισμό έχω κι εγώ, που δεν ψήφισα επίσης κανένα από τους δύο στον α γύρο.

    Βέβαια να πω την μαύρη αλήθεια δεν αντέχω Κακλαμάνη άλλα 4 χρόνια. Περιμένουμε να βρέξει για να πλυθούν δρόμοι και πεζοδρόμια. Εμένα μ' αρέσει τώρα τους έχει πιάσει όλους ο πόνος για το παραεμπόριο και τους λαθραίους. Είδανε τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και ζηλέψανε την δόξα της. Ο Κακλαμάνης τώρα θυμήθηκε να κάνει κάτι. Και μας έπεισε. Άντε να χαθεί ο γελοίος. Ο Καμίνης είναι σαφώς πιο σοβαρός. Ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι μία πιθανή του νίκη θα ληφθεί ως μία νίκη του ΠΑΣΟΚ. Κάτι που επίσης δεν αντέχω. Αν μου υποσχεθούν στο ΠΑΣΟΚ πως δεν θα πανηγυρίσουν πως κέρδισαν τον μεγαλύτερο δήμο θα τον ψηφίσω τον Καμίνη. Αν δεν δω τα μουστάκια του ΓΑΠ να χαζογελάνε και να κάνουν δηλώσεις, θα τον ψηφίσω. Αλλιώς ας φάνε τον Κακλαμάνη στο κεφάλι. Εγώ μετά την εκλογή Κακλαμάνη θα μεταναστεύσω οριστικά και θα γυρίσω μετά από 4 χρόνια πάλι, όταν πλέον η πόλη θα είναι σαν υπόνομος και θα έχει καταρρεύσει τελείως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα περιμένω σχόλιο απο ΝAPO για να πω και εγω την μπαρούφα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ελενη
    Αν εγω ημανε και ψηφιζα στην Αττικη παντως, θα ψηφιζα Καμινη και Κικιλια - ή αλλιώς ΔΕΝ θα ψήφιζα Κακλαμανη και Σγουρο!

    Και ας το αναλύουνε μετά οι Πασοκοι με τις ωρες!!

    Με την Χ.Α στο Δ.Σ και Κακλαμανη Δημαρχο να ετοιμαστειτε για νεα Αουσβιτς και αλλα χαριτωμενα!


    @takis
    ?
    Απο ποτε εχει σημασια τι λεει τουτος;;;

    Ααααα ειστε κακος κυριε μου. Θελετε να γελασετε λιγο πρωτα δηλαδης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι ο προβληματισμός είναι σοβαρός και ως πολιτική σκέψη στέκει αυτό που λες, όμως δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα, μεταξύ άλλων και για έναν σοβαρότατο λόγο: από την στιγμή που θεωρώ τον Καρατζαφέρη μαϊντανό, δεν θα του ΕΠΙΤΡΕΨΩ να επηρεάσει την δική μου πολιτική κρίση, την οποίαν θεωρώ σοβαρότατη.
    Άσε που αν το επιτρέψω, αυτομάτως θα έχω παίξει το πολιτικό του παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά μην καταφέρουνε να κάνουνε συμβούλιο με Ψινάκη (πρώτος σε ψήφους παρακαλώ. No comments), Χρυσή Αυγή, έναν του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επικεφαλή τον Κακλαμάνη να λέει πόσο καθαρή είναι η Αθήνα και τί παγκάκι θα φτιάξει. Ο δήμαρχος με όραμα το σωστό παγκάκι.

    Θα ήθελα να παρακολουθήσω κάποια συνεδρίαση. Νομίζω είναι ανοιχτές για το κοινό. Φαντάσου διάλογο Μιχαλολιάκου, Ψινάκη. Τίποτα άλλο δεν σου λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρότι, όπως ξέρεις, ταλανίζομαι από το ίδιο δίλημμα και ομολογουμένως το μέτρο σύγκρισης που παρέχεις με βγάζει από το αδιέξοδο, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Άδη ότι εάν ψηφίσω όποιον ΔΕΝ στηρίζει το ΛΑΟΣ, του έχω επιτρέψει να παίξει κάποιο ρόλο (του παπά, ο οποίο ειρήσθω εν παρόδω του πάει γάντι, κυριολεκτικά και μεταφορικά σκεπτόμενη).
    Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θέλω τον Κακλαμάνη για δήμαρχο ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, οπότε μάλλον έχει κλειδώσει η ψήφος στον Καμίνη... Για την περιφέρεια τώρα θα δούμε (θα περιμένω μήπως δω κανένα όνειρο και με καθοδηγήσει... :-Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @hades
    Ναι μεν αλλα.....με την εκτροπη που εχει παρει ο πολιτικος λογος προς πολυ κατα κει, μονο ίσως η αρνηση να παιξει μπαλα.

    Απο την αλλη δεν το λεω και αβασανιστα.

    Και στην Μακεδονια πχ δεν ξερω τον Μπολαρη (ρε ουτε τη φατσα του) αλλά όχι αλλο Ψωμιαδη ρε παιδιά!!
    Τα ίδια και χειρότερα στην Αττική. Αντιπαθώ σφόδρα τον Κακλαμανη, ε βγαινει και τον στηριζει ο Καρα-

    βλέπω και αυτο εδώ και....πειθομαι!!!


    @ελενη

    Εννοειται πως τα συμβουλια ειναι ανοιχτα. Για μενα θα επρεπε να πηγαινουμε υποχρεωτικα να βλεπουμε τι μ**** ψηφίζουμε!!!

    Εγω παντως προτιμω Ψινακη απο Μιχαλολιακο!!!


    @εσκαρινα
    Το δικο σου ποστ με επηρεασε. Εψαχνα να βρω εναν τυφλοσουρτη!

    Μια προταση ειναι αφου ψηφιζεις (και) ΠΑΣΟΚ στο δημο (βλ Καμινης) τοτε να το δωσεις στην ΝΔ στην Περιφερεια να μην χαρει κανεις!!!

    Το οτι ο Καρατζαφερης προτεινει ακριβως τα αντιθετα το βρίσκεις ....τυχαιο;;;


    Δεν νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ChrisMrSly12/11/10 16:16

    Σε παρακαλώ, εγώ θέλω Καρατζαφέρη, γιατί; Γιατί εκλέχτηκαν αυτοί που στήριξε εκείνος! Ιδού στην Καλαμάτα η ατράνταχτη απόδειξη:

    Π. Νίκας (με ΝΔ και ΛάΟΣ) - κάπου στο 53%
    Ο δεύτερος (χωρίς Πρόεδρα) - κάπου στο 23%

    Είναι προφανές κύριοι-κύριοι και κυρίες, πως ο Νίκας γάζωσε τον κυριότερο αντίπαλο κατά 30% μόνο εξαιτίας της στήριξης Καρατζαφέρη!

    Πέρα από την πλάκα όμως, οι εκλογές αυτές δεν χρειάζονται ερμηνεία, δεδομένου πως δεν είδαμε αλλαγή όσο κι αν το πιέζουν οι διάφοροι να μας πείσουν πως υπάρχει μήνυμα. Εδώ στην Καλαμάτα πχ ο Νίκας είχε συνδυασμό ΝΔ-Καρατζάφ, τη χαρά της δεξιάς δηλαδή. Ο Τατούλης ήταν λίγο-πολύ δεδομένος, ο Κακλαμάνης θα πάρει μαζί του την καρέκλα όταν πεθάνει στην Αθήνα, το ίδιο κι ο Ψωμιάδης κεί σα παν'. Για να μην αναφέρουμε περιπτώσεις όπως ο Μητσοτ... εεε Μπακογιάν'ς στο Καρπενήσι.

    Γενικά θα έλεγα υπάρχει η τάση να ψηφίζει ο κόσμος κατά συνείδηση και λίιιγο χαλλλλαρά. Στις εθνικές εκλογές βγαίνουν συμπεράσματα, όχι στις "χαλαρές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το πράγμα ρε παιδιά (Ελένη, δηλαδή), για το πως θα εκληφθή η ψήφος σας από τα κόμματα, δεν μπορώ να το καταλάβω.

    Είδαμε και η αποχή πως εκλήφθηκε! Μου κάνει εντύπωση πάντως αυτό το σκεπτικό γιατί το έχω ακούσει κι άλλες φορές.

    Η απάντηση είναι αυτή που ίσχυε και για τα ψευτοδιλήμματα του στυλ "μνημόνιο ή αντιμνημόνιο", "ΓΑΠ ή εθνικές εκλογές":

    Ζμπούτσα΄μ!

    Κοινώς, ψηφίζουμε κατά συνείδηση, και ας μεταφράσει ο κάθε καραγκιόζης ότι θέλει. Η μετάφραση δεν θα αλλάξει επί του πρακτέου τις θέσεις που θα έχει ο νικητής της κάθε αναμέτρησης όταν κληθεί να διοικήσει.

    Επίσης σε αυτό το σημείο, να επαναλάβω για 10^432η φορά το πόσο εκπλήσσομαι όταν βλέπω κόσμο που βρίσκεται σε πραγματικό δίλημμα 50-50 μεταξύ Καμίνη και Σαχλαμάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχω δίλημμα 50-50 μεταξύ Καμίνη και Κακλαμάνη. Ούτε τα υπόλοιπα που έθεσες. Έχω δίλημμα να ψηφίσω ή όχι και κλίνω προς το δεύτερο.

    Όσο για τις μεταφράσεις που κάνουν τα κόμματα. Εγώ θα ήθελα να μπορούν οι πολιτικοί να αποκωδικοποιούν σωστά αυτό που ο κόσμος προσπαθεί να πει με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Θα τους κάνει καλό. Τί λέω τώρα βέβαια. Εμείς τους φτύνουμε και αυτοί νομίζουν πως βρέχει και αυτό με τσαντίζει. Δεν θα ήθελα να ψηφίσω κάποιον για να βγει μετά το σουργελοκόμμα που τον υποστήριξε και να πει βγήκε το ΠΑΣΟΚ. Όχι δεν βγήκε το ΠΑΣΟΚ. Βγήκε ο συγκεκριμένος και σταματήστε να ζωγραφίζετε την χώρα γαλαζοπρασινη, γιατί αυτά τα χρώματα δεν ταιριάζουν και μεταξύ τους και το θέαμα είναι και κιτς και γελοίο.
    Πού κολλάς θα μου πεις. Α, ο καθείς με τις παραξενιές του. Γαλάζιο με πράσινο και κάτι ρίγες στην μέση. Για όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @chrismrsly
    "Σε παρακαλώ, εγώ θέλω Καρατζαφέρη, γιατί; Γιατί εκλέχτηκαν αυτοί που στήριξε εκείνος!"

    χαχαχαχα!!!!

    Σε αυτο εχω μεγαλοφυως (και μετριοφρονως) απαντησει εδω http://aeisixtir.blogspot.com/2010/11/k.html

    οπου και λεγω:
    "Τωρα αυτα που λεει ο αρχηγός τους πως όπου "πηγαν μαζι με την ΝΔ ήταν πρωτοι" ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε. Σιγα μην τους είχε ανάγκη ο Κακλαμάνης για να πιάσει 35%.
    Και με το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκαν (Τατουλης) και εκεί ήταν πρώτοι επίσης. Αυτο γιατί να μην σημαίνει τίποτε;

    Ή ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ όπου συνεργάστηκαν ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ να κάνουν και πήγαν με το φαβορί; Λέω εγώ τώρα...."


    Ναι μεν στις εθνικες εκλογες βγαινουν πολιτικα συμπερασματα, αλλα της ...καθημερινης καθημερινοτητας απτονται οι δημοτικες!


    @ελληνακι
    Θα συμφωνησω.

    Ισως στις περιφερειες να μιλαμε με "πολιτικους και εθνικους ορους". Τα πραγματα ομως σε ενα δημο δεν μπορουν να μπαινουν σε τετοια διλημματα. Ηταν βλακωδης η σταση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο θεμα.

    Ο μονος που πολιτικοποιησε τις τοπικες με σωστο τροπο ηταν κατ εμε το ΚΚΕ, παρολο που διαφωνω μαζι του btw, διοτι προβαλε ενα πολιτικο μοντελο ασκησης της τοπικης εξουσιας και αν το ηθελες....

    Τα ρεστα πακοτινια. Στο δημο ψηφιζουμε προσωπα και πραγματικες ή φανταστικες ικανοτητες διαχειρησης καθημερινων πραγματων.

    Δεν μπορει πχ το μαζεμα των σκουπιδιων ή τηρηση των νομων απο τους τροχαιους να ειναι ...θεμα μνομονιου!!!


    @Ελενη

    Δες την απαντηση στο ελληνακι!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @all

    Τωρα ειδα μια οψη του ποστ που ορθως επισημαινει τελικα ο hades,οποτε καλο ειναι να διευκρινησω


    ΔΕΝ λεω "μην ψηφισετε οτι πει ο Καρατζαφερης".

    ΛΕΩ "ΑΝ ΔΕΝ ξερετε τι να ψηφισετε ΤΟΤΕ μην ψηφισετε οτι πει ο Καρατζαφερης", οποτε νμζ πως με αυτη τη διευκρινηση ειμεθα οκ!

    ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/11/10 14:17

    Εγώ πάλι δε θα τους κάνω τη χάρη.
    Όλοι ψεύτες και υποκριτές είναι.
    Δε ψηφίζω κανέναν τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Ανώνυμε, έτσι τους κάνεις τη χάρη μιας και όπως έχει αναλυθεί πολλάκις και σε αυτό το βλόγιο και σε άλλα αν δεν ψηφίσεις είναι σαν να τους ψηφίζεις όλους πρακτικά στα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir