Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 01, 2010

Οι Βαρβαροι..........



Διαβάζω που λέτε τούτο δω το άρθρο και μου έρχεται (ξανά) κλαυσίγελος. Είναι της μόδας φαίνεται!


Ας δουμε μερικά εδάφια:


Η απόφαση περί επιμήκυνσης του δανείου συνδέεται άρρηκτα:

* με την κατά γράμμα υλοποίηση του προϋπολογισμού,

* με απτές αποδείξεις που περιλαμβάνουν ακόμη και φυλάκιση φοροφυγάδων

* απόδοση πολιτικών ευθυνών για τα ελλείμματα που δημιουργήθηκαν.


Αν δεν μας αποδείξετε ότι θα τα καταφέρετε, όχι επιμήκυνση δεν βλέπετε αλλά ούτε επόμενη δόση ούτε επιστροφή στις αγορές, μόνο την έξοδο από το ευρώ, φέρεται να είπε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος της τρόικας ενημερώνοντας κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα.



Ως σημεία που θα καθορίσουν την κάμψη των επιφυλάξεων, κυρίως της Γερμανίας, αναφέρονται:

* η πιστή τήρηση του νέου προϋπολογισμού του 2010 αλλά και του 2011
* σε άμεσες αποδείξεις πάταξης της φοροδιαφυγής που θα οδηγήσουν ακόμη και σε φυλάκιση προσώπων,
* στην απόδειξη ότι το 2010 θα κλείσει χωρίς νέα χρέη και γνωστές «ρυθμίσεις»,
* αλλά και σε εκκίνηση διαδικασίας απόδοσης πολιτικών ευθυνών για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.


Ακόμη και αν όλα πάνε... «πρίμα» (δηλαδή αν το διεθνές περιβάλλον σταθεροποιηθεί, η Ελλάδα υλοποιήσει κατά γράμμα το Μνημόνιο, επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και δεν χρειαστεί να λάβει κανένα άλλο μέτρο διαχείρισης του χρέους, όπως σύναψη νέου δανείου ή αναδιάρθρωση) θα υπάρχει για χρόνια αυστηρός «κορσές» επιτήρησης.


Συμπέρασμα αλλά και ερώτηξις.
Χρειαζόταν δηλαδή να υπογράψει η χώρα συνθήκη υποτέλειας, και μάλιστα με δυσβάσταχτους όρους, για να αναγκαστούν μερικοί αιρετοί ή όχι άρχοντες μας να αρχίσουν να κάνουν την δουλειά τους;

Αφηστε τας υπογραφας και τα μέτρα που υπογράφησαν. Ακόμα αφήνουμε το μνημόνιο απέξω, το περί δικαίου κτλ. Δεν εξετάζουμε αν καλως υπογράφτηκε ότι υπογράφτηκε ή αν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο (που αποδεικνύεται διαρκώς πως μπορούσε μιας και το ίδιο το μνημονιο αλλάζει συνέχεια). Εξετάζουμε την ικανοτητα μερικών να υλοποιήσουν αυτά που δεσμεύτηκαν πως θα κάνουν, όχι αν αυτα ειναι σωστά. Και λέμε. Τι ζητάνε οι τροϊκανοί από την ελληνική κυβέρνηση;

* Τήρηση αυτών που έχουν συμφωνηθεί ως προϋπολογισμος. Ουάου! Ούτε στην Ουγκάντα! Ρε σε ΕΛληνα πολιτικό ζητάτε να τηρεί ότι υπογράφει;
* Τιμωρία φοροφυγάδων. Μα που ζείτε κύριοι;
* Και το τελευταίο που σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι: Τιμωρία των πολιτικών που ευθύνονται για λαθη και ατασθαλίες. Δεν είπε αυτων που κονομησαν (για να χαιρεται ο κ. Δουκας πχ που λέει πως ο ίδιος δεν πηρε φράγκο λες και μόνο αυτο εχει σημασία όταν ξεφτυλιζονται οι νόμοι του κράτους)

Γι αυτο φαίνεται ειπε ο Πάγκαλος πως ειναι ευτυχια-ευλογια-ευκαιρια (δεν θυμάμαι τι) το μνημόνιο! Πρέπει να μας μπει ένα παλούκι στον κώλο ίσα με τρία μέτρα για να κάνουν την δουλειά τους μερικοί! Πέστα ρε δικέ μου και ανησύχησα!

Εμ θα μου πείτε λογικό ειναι. Τόσα χρονια οι δικοί μας πιστευαν πως πολιτική ειναι ενα κράμα απο τα ακολουθα
* Διοριζω τους δικούς μου
* Διορίζω τους δικούς μου
* Κανω δημοσια εργα και τα δινω στους δικούς μου. Οσο πιο πολλά έργα τόσο πιο καλά. Αν τώρα κοστολογούνται το 10πλάσιο απ ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες φταίει το "κακο δημοσιο", "η νοοτροπία του Ελληνα" και τέτοιες πίπες
* Καθομαι και με βλέπουν στις παρελάσεις
* Αφηνω τους δικους μου, αλλα και τους δικους "τους" να κλεβουνε εφοριες, πολεοδομιες και τα λοιπα. Αμα ειναι συνεταιρικο μετά κανείς δεν θα κυνηγήσει κανέναν.
* Παίρνω 500 ευρώ ανα επερώτηση (και ας μην πάμε καλύτερα στις επιτροπές)
* Διορίζω τους δικούς μου
* Λεω ότι μου λένε οι opinion makers, managers και σια να λέω στην τηλεόραση. Αμα βγάλετε νόημα να με πάρετε τηλέφωνο να μου το πείτε και μένα.
* Για τους δικούς μου δεν θα κάνουμε τίποτε ρε παιδιά;


Και τώρα έρχεται η κυρία τρόικα και τους λέει να παύσουν οι διορισμοί και να παταχθεί η φοροδιαφυγή! Και εμείς τι θα κάνουμε τώρα ρε;

Ισως λοιπον οι βάρβαροι να είναι μια κάποια λύσις.......


Υ.Γ. πλάκα θα είχε να είχαμε κυβέρνηση ΝΔ τώρα!! Ο προηγούμενος θα είχε ήδη παραιτηθει, ενώ ο τωρινός είναι ικανός να έκανε ....εμπάργκο στην Ε.Ε.!!!! Βεβαιως νωρίτερα θα είχαν πουλήσει "απο το σπίτι" όχι μονο τα "ασημικά" αλλά ακόμα και το βυζί της μάνας τους!


UPDATE!!!

Breaking news!!
Μόλις έμαθα πως ο Σπίθας έφτιαξε κόμμα κίνημα!!!


Και σε μας δεν είπε τίποτα!!!

25 σχόλια:

  1. Εντάξει, δε νομίζω να πίστεψε κανένας Έλληνας ότι θα τελειώσει το μνημόνιο σε λίγα χρόνια ή ότι τα μέτρα θα είναι βραχυρόθεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πλάκα με κάνεις;
    αν τους πιέσουνε να βρούνε υπεύθυνους και να στείλουνε κόσμο φυλακή... αύριο κιόλας θα σηκώσουνε μπαϊράκι και θα θυμηθούνε λαϊκή κυριαρχία κι εθνική ανεξαρτησία και τα λοιπά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που αρχίζεις και μπαίνεις στον ίδιο δρόμο του μνημονίου :p

    Σοβαρά όμως τώρα. Αυτά δεν λέμε χρόνια τώρα; Αφού μόνοι μας ως λαός τα σκατώσαμε, και αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον να μας κατακτήσει, ας φέρουμε ξένους managers να μας διοικήσουν.

    Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία ένσταση σε αυτό. Είναι ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε πράγματα που αναφέρεις, όπως ότι οι προϋπολογισμοί σχεδιάζονται για να τηρούνται, ότι οι φοροφυγάδες πάνε φυλακή κλπ κλπ.

    "Δυστυχώς κύριοι τα σκατώσαμε", όπως θα έλεγε και ο Τρικούπης αν ζούσε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mετά τον Pεχάγγελ, η Aγγέλα;

    (Kαλά λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα).

    Tο μόνο θετικό του μνημονίου είναι ότι θα ξυνίσουν τα μούτρα των Mαυρογιαλούρων και των κομματόσκυλων.

    Tην μαμά Eλλάς δεν την κόβω όμως και πολύ καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελληνάκι,

    λες "Είναι ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε πράγματα που αναφέρεις"
    Για να ξαναθυμηθείς κάτι δεν προϋποτίθεται πως κάποτε το γνώριζες και το ξέχασες;

    Όπως θα έλεγε κι ο Τσιώλης "Μπορείς να μας αναφέρεις μια* ως παράδειγμα?"

    *μια: περίοδο της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους που οι φοροφυγάδες πηγαίνανε φυλακή και οι πολιτικοί που εμπλεκόσαντε σε σκάνδαλα ήτανε υπόλογοι γι αυτό κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @δειμος
    εννοειται!!!

    @latecomer
    Εις οιωνος αριστος αμυνεσθαι περι πάρτης!!!

    @ελληνακι
    Διαφωνώ και κόντρα διαφωνω. Αν οι βάρβαροι ειναι η λύσις τότε απλά είμαστε πολύ πιο ξεφτίλες απ ότι νομίζαμε - και ταυτόχρονα μαζόχες του κερατά. Διοτι ο καθες δουνουτους δεν κοιτάει την παρτη σου (και μου) αλλα την παρτη του.

    Τα εχω πει (http://aeisixtir.blogspot.com/2010/04/to-or-not-to.html)και παλιότερα, όταν μας πρωτοήρθαν οι βάρβαροι:

    "Η μεγάλη ευθύνη μας (και η μαζοχιστική αναγνωρισή της) ειναι πως με αντάλλαγμα -σχετικά- ψίχουλα επετρέψαμε να γίνει μπάχαλο η χώρα. Μας έδιναν χαντρούλες και καθρεφτάκια και τους λέγαμε και μπράβο. Όπως ήταν οι αποκάτω τέτοιοι αποπάνω τους άξιζαν. Αυτό πληρώνουμε και εδώ καλά να πάθουμε."

    "Βασικά μην νομίσει κανείς πως το όποιο ΔΝΤ ήρθε εδώ "για το καλό μας". Για το καλό του ήρθε και ειναι λογικό. Ομως μπορει ρε παλιοκουφάλες το καλό του να ειναι για το καλο μας τελικά. Ή νομίζετε πως έχουν συνηθίσει τα ξένα λαμόγια σε θεσμοθετημένες δωροδοκίες, αργομισθίες, νεοπλουτισμούς, ατιμωρισίες, μαυρα οικονομικά και αλλους τετοιους βυζαντινισμούς;"

    "Για όποιον δεν το κατάλαβε, θα το κάνω λιανά. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, σε σχέση με αυτά που ξέραμε, η έλευση του "ξένου παράγοντα" και η απώλεια "μέρους της εθνικής κυριαρχίας" να αποτελέσουν τελικά βήματα εκδημοκρατισμού της χώρας, σε σχέση πάντα με αυτά που ξέραμε "

    "Αλλα...

    Το πρόβλημα όμως κατ εμε, ειναι πως ένας λαός που παραδίδει τόσο πρόθυμα την "εθνική του κυριαρχία", κάτω από το πρίσμα πως "εμείς δεν θα τα βγάλουμε πέρα", ή πως "φταίει η νοοτροπία μας " κτλ ειναι ενας λαος που δεν έχει καμία πίστη στις δυνατότητες του, και πως δεν έχει τελικά καν δημοκρατικά αισθήματα, απλά επιλέγει να αλλάξει ηγεμονα . Η "ελληνική νοοτροπία" δεν ειναι κατι που μεταφυσικά υπάρχει στα μυαλά μας. Ενσταλλάχθηκε, αναπτύχθηκε και επιβραβεύτηκε για δεκαετίες και δεκαετίες. Η αναγνώριση του προβλήματος ειναι το πρώτο βήμα προς την θεραπεία. Αν ομολογούμε πως δεν μπορούμε να τα βγαλουμε περα γιατι ειμαστε ανικανοι απο μονοι μας (ενω ας πουμε μια πιο τιμια σταση θα ελεγε πως δεν μπορουμε να τα βγαλουμε περα μονοι διοτι απλουστατα αυτο πλεον δεν μπορει να γίνει) τότε είμαστε ήδη ένας λαός υπηκόων και όχι πολιτών."

    Οπως καταλαβαίνεις εγώ έχω πολλές ενστάσεις με αυτό. Η συλλογική ενοχή δεν μου πάει. Ουτε στα κουφά διορίστικα, ούτε πήρα κανά χοντρό πακέτο, ούτε ποτέ μου έχω ψηφίσει κανέναν απο αυτούς τους κυβερνητικούς καριόληδες. Αναλαμβανω βεβαιως και εγώ την ευθύνη, "στο μεριδιο που μου αναλογει" αλλα όχι και έτσι ρε αδερφε!


    @πολσε
    "Tο μόνο θετικό του μνημονίου είναι ότι θα ξυνίσουν τα μούτρα των Mαυρογιαλούρων και των κομματόσκυλων."

    Σωστός!!!

    Τωρα νομιζεις πως προλαβαινουσι οι μαυρογιαλούροι και λοιποι να ασχοληθούνε με την μαμα Ελλας; Μοντιε, αφου ειναι....αντιπαραγωγική! Να την ιδιωτικοποιήσουμεν!!!!

    @latecomer 2
    και σωστός και σινεφιλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα φτάσουμε (αν και μάλλον φτάσαμε ήδη) στο σημείο να πούμε
    Τρόϊκα και ξερό ψωμί!..........


    Μήπως ανοίξει και η Γιάρος...
    που θα χωρέσουν τόσοι φοροφυγάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλλά και αυτό που το πας???????


    Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, που είχε προαναγγείλει, με την ονομασία «Σπίθα», ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

    Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως υποστήριξε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις».

    Λες ο φίλος ο Σπίθας ?.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λες να δούμε και το Σπίθα να το προσυπογράφει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @takis
    Ολοι εξορία στην Μύκονο!!!!

    @δειμος&τακης
    Φρόντισα να το απντεϊτευσω!!!!
    Μα να μην μας πει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά μιλάμε είσαι τρελός. Θα μας ξεχέσει κανονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπα, ο Σπιθας ειναι σοβαρος, εχει χιουμορ και δεν παρεξηγιεται. Για τον Μικι δεν ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ latecomer

    Αρνητικόν. Δεν έχω καμία περίοδο κατά νου. Σκέφτηκα απλά να το γράψω με απαλό τρόπο για να μην θιχτεί και πολύ ο ελληνισμός μας ;)

    @ zaphod

    Όπως έγραψε πρόσφατα και καποιος πάνσοφος στο βλογ μου, "δεν πέφτω και από τα σύννεφα" :p

    Ναι. Τόσο ξεφτίλες είμαστε, και απορώ που απορείς. Αφού κι εσύ γνωρίζεις ποια είναι η γενικότερη εντύπωση του νεοελληναρισμού απέναντι σε οτιδήποτε θετικό και προοδευτικό. Όλη αυτή η υποκρισία που επαινούμε τους Έλληνες του εξωτερικού όταν διαπρέπουν, αφού όμως πρωτύτερα έχουμε φροντίσει να τους διώξουμε από εδώ κλωτσιδόν, από που προέρχεται νομίζεις;

    Η ξερολίαση; Η καχυποψία; Δεν είναι τυχαία όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Σηματοδοτούν μία κοινωνία που έχει πιάσει πάτο, και είναι τόσο πολύ "ο καθένας για την πάρτη του" που τελικά ο καθένας μας δεν μπορεί καν να διανοηθεί πόσο πάτο έχουμε πιάσει.

    Και οποιοδήποτε κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας κοιτάξεις, θα δεις ακριβώς το ίδιο μοτίβο. Ξένα συμφέροντα να κάνουν τις business τους as usual, σπρώχνοντας φράγκα στην Ελλάδα και όταν διαφαίνεται μία υποψία ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, οι ξένοι αποχωρούν και οι Έλληνες τα κάνουν όλα μπουρδέλο. Και φτου κι απ την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δικέεεε μουυυυυυυυ!!!
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μας βλέπω να γυρνάμε πίσω στα χωριά μας για να καλλιεργήσουμε μπρόκολα και να βοσκήσουμε γίδια... Δεν μου φαίνεται και πολύ κακή ιδέα, ειδικά τώρα που το ADSL έχει φτάσει και στην τελευταία ραχούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @pastaflora
    Oh, I beg to differ όσο αφορά την ADSL που έχει φτάσει και στην τελευταία ραχούλα, γιατί το δικό μου το σπίτι, με τους ωραίους του τους κήπους, τη θάλασσα παραδίπλα και την ποιότητα ζωής, ενώ είναι κοντά (στην ευθεία) σε γραμμή που έχει ADSL, το κουτί στο οποίο είναι συνδεδεμένο, στο διπλανό χωριό, ΔΕΝ έχει δυνατότητα πρόσβασης... Και όλες μου οι νύξεις, ερωτήσεις, αιτήσεις στον ΟΤΕ της περιοχής (μέχρι να μου κόψουν εκεί το τηλέφωνο και να χρεωθώ στύλους και καλώδιο για να με συνδέσουν με την γρήγορη γραμμή συζήτησα) πάνε στράφι... ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙΙΙΙΙΙΙΙ!!! Και η dial up, το 2010 σχεδόν 11, είναι σκέτο μαρτύριο όταν οι μισές σου δουλειές γίνονται μέσω δικτύου.
    (Ουφ, είπα τον πόνο μου!! ;-ΡΡ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @sophia: Συμπάσχω όσο δεν φαντάζεσαι και κάνω την απόλυτα αφελή ερώτηση: δοκιμάσες την ασύρματη σύνδεση Vodafone ή Wind; Μην κοιτάς που οι Γερμανοί πήραν τον ΟΤΕ, οι γνωστές τα-ζώα-μου-αργά νοοτροπίες ζουν και βασιλεύουν στο μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @pastaflora
    Αχ, ναι, είναι δραματικό... Από τις ερωτήσεις και το ψάξιμο που έχω κάνει, διαπιστώνω ότι μου βγαίνει πολύ ακριβά, και σίγουρα έχω πάνω από ένα G transfer... Και όχι τίποτις άλλο, έχετε δοκιμάσει να παίξετε WoW με dial up την σήμερον? Απαπαππα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτή ήταν και εμένα η απορία μου εξαρχής. Πολλά μνημονιακά θα μπορούσαν να τα έχουν κάνει και χωρίς Τρόϊκα. Το ενιαίο μισθολόγιο ήθελε τρόϊκα ή η πάταξη της φοροδιαφυγής (που δεν το έχουνε καταφέρει, αλλά λέμε τώρα);

    Η σοφή ελληνική παροιμία λέει "πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι". Ακόμη και τώρα ρε παιδιά προσπαθούνε αν μπορούνε να κουτσοβολέψουνε κανένα δικό τους, να κάνουνε κανα ρουσφετάκι, να δώσουν καμιά εργολαβία. Όλο και κάτι κάνουν στα μουλωχτά, μην νομίζετε. Με τις δημοτικές κυνηγούσαν υποψήφιους δημάρχους για να διοριστούν. Φταίει και ο μ... ο Έλληνας. Έχω καταλήξει πως τα μεγαλύτερα λαμόγια είναι απόφοιτοι πικραμένων ΤΕΙ. Και αγράμματοι είναι και επειδή έχουν ένα χαρτί (δεν μπορώ να το πω πτυχίο) θεωρούν πως μία θέση στο Δημόσιο γράφει το όνομα τους. Αν αυτή γράφει και διευθυντής ακόμη καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @δειμος
    :)

    @ελληνακι
    Ναι, αλλα καποτε πρεπει να το χαμπαριασουμε το ζήτημα!

    @σοφια
    Κουράγιο

    @πασταφλωρα
    Σκεψου πόσα πληρώνουν αλλοι για να κάνουν αγροτουρισμο/οικοτουρισμό!!

    @Ελενη
    Συμφωνω, με την επιφυλαξη πως δεν ειναι οι αποφοιτοι των ΤΕΙ το προβλημα. Ολοι ειμαστε κατα το μαλλον ή ήττον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Από όσο έχω καταλάβει εγώ όμως, οι της τρόικα, έχουν έρθει να διασφαλίσουν ότι οι δανειστές μας θα πάρουν τα λεφτά τους (aka θα μας πιουν το αίμα με σωλήνα 5 ιντσών!)... Οπότε γιατί να ενδιαφέρονται για το αν θα πάνε φυλακή οι φοροφυγάδες ή αν θα λογοδοτήσουν οι πολιτικοί που τα τσέπωσαν, αν και εφόσον κανένα από τα δύο δεν θα φέρει μπικικίνια στο ταμείο; Και επειδή είμαι κακοπροαίρετος και καχύποπτος άνθρωπος,μήπως, λέω μήπως, όλες αυτές οι "απαιτήσεις" εμφανίζονται μόνο και μόνο για να μας χρυσώσουν το χάπι, για την ακρίβεια το υπερμεγέθες αγγούρι που κατευθύνεται καταπάνω μας ολοταχώς;;; Άλλωστε και τις περικοπές στους μισθούν του δημοσίου τομέα, δεν τη ζήτησε η τρόικα, αλλά τις αποφάσισε η κυβέρνηση ...
    (η τήρηση του προϋπολογισμού είναι το μόνο που μου φαίνεται λογικό να απαιτούν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. mike rigo wolf5/12/10 17:44

    Zaphod τι πήγες και έκανες!!Έδιωξες τον ΝΑΠΟ. Καλύτερο δήγμα/πειραματόζωο που θα βρεις;Έχω ανοιχτό ένα προηγούμενο ποστ σου στο σχόλιο που μου απαντάει
    Του λέω για τις κόρες στρατηγών που δικαιούντε την σύνταξη των γονιών τους μέχρι να παντρευτούν και για τους 40χρονους συνταξιούχους καραβανάδες, και μου μόστραρε την μείωση των εξοπλισμών. Του δείχνω την συνέντευξη του ΑΓΕΕΘΑ, ο οποίος λέει ότι ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ, και μου λέει ότι πρέπει να φυλάξουμε το χωράφι μας (από κάποιον που βρείσκετε πάνω από 10 χλμ από το χωράφι μας, χωρίς να ξέρει που είναι το χωράφι μας).Στο λινκ που μου έδωσε,έχει σκανάρει μια σελίδα του ΕΠΕΝΔΥΤΗ με επερωτήσεις του ΛΑ.Ο.Σ για την μείωση των εξοπλισμών.Κρίμα που τον έδιωξες, θα μπορούσα να του πω για τις μίζες σε δημοσιογράφους/πολιτικούς για την προώθηση εξοπλισμών
    Του είπα ότι η Ρωσία των 150 εκ ορθόδοξων έχει 15 μητροπόλεις και η Ελλάδα των 9,5 εκ ορθοδόξων (ντε φάκτο) έχει 95 μητροπόλεις και ούτε να ακούσει η ΔΙΣ για συγχωνεύσεις, τίποτα. Το λινκ για το kirchensteuer του wikipedia είμαι σίγουρος ότι ΟΥΤΕ το άνοιξε.Και δώστου εκεί να μιλάει για συνοχή του έθνους και να ισχυρίζεται ότι είναι άθεος...(facepalm)
    Περί συνοχής.Χτες κατά τις 4 απόγευμα η εκκλησία βαρούσε την καμπάνα ανυπόφορα.Την ίδια ώρα κατέθετα ένα στοίχημα (κουβάς).Μακάρι να είχα καταγράψει τι μπινελίκι ακουγόταν για την εκκλησία από όλους, ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ.Φεύγοντας,έριξα μια ματιά.Μαντέψτε...ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ
    Κατ τα άλλα, 1/5 προσλήψεις σε υγεία και εκπαίδευση. Τεράστειες ελλείψεις προσωπικού και στα δυο.Αλλά ο παππάς που μόνος του ψέλνει μόνος του ακούει, απαραίτητος.
    Έκανες τεράστειο λάθος που έδιωξες τον ΝΑΠΟ, γιατί είναι το τέλειο παράδειγμα του πως φτάσαμε ως εδώ.Η νοοτροπία ΝΑΠΟ μας έφερε.Που θεωρεί σημαντικά για την "Εθνική Συνοχή" την εκκλησία και τον στρατό (και τις ανύπαντρες κόρες στρατηγών) αλλά όχι την υγεία και την παιδεία
    Αν του έλεγα για το θαμένο λόγω έλλειψης κονδυλίων μεγαλύτερο αρχαίο θέατρο της Κρήτης που έπαιζα μικρός,για το κλειστό 3 χρόνια μουσείο Ηρακλείου και για τους άθαφτους Σαλαμινομάχους και του θύμιζα τα κονδύλια της ΕΕ για αναστηλώσεις (αν)Ιερών Μονών (ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΖΑΧΟΠΟΥΛΕ!!!) θα μου έλεγε για πεταμένα λεφτά για το μουσείο της Ακροπόλης.Είμαι σίγουρος ότι ούτε τον πολιτισμό θα θεωρεί σημαντικό
    Το πιο ωραίο;Θεωρεί το Σύστημα Υγείας των ΘΗΠΑ το καλύτερο!!!Οπαδός του Άλεξ Τ(ζώο)ουνς σίγουρα
    Το γεγονός ότι έκανε γαργάρα το http://en.wikipedia.org/wiki/Kirchensteuer με κάνει να πιστεύω ότι ούτε καν αγγλικά ξέρει, άσε το ότι νομίζει ότι zeitgeist είναι μια ταινία.Αν συνυπολογίσουμε την φανερή ημιμάθεια του, το τέλειο δείγμα για την παιδεία μας.
    Όπως έγραψες(κυριολεκτικά και μεταφορικά) μπορεί να είναι και ευκαιρία. Αναρωτήσου (γιατί ο ΝΑΠΟ...), πόσοι από το 95% των ορθόδοξων θα ήταν πρόθυμοι να δίνουν 200 ευρώ το χρόνο (χονδρικά) για τους μισθούς 95 δεσποτών και μερικών χιλιάδων παπάδων που λειτουργούν μόνοι τους;
    Θυμίσου τους Σλοβάκους που δεν ήθελαν να συνεισφέρουν.Αναρωτιέμαι,ξέρουν οι δανειστές μας πόσα πετάμε(από αυτά που μας δανείζουν) για αναχαιτίσεις ΕΚΤΟΣ του Εθν.Εναεριού χώρου;Πόσο μας(τους) στοιχίζει η εκκλησία για να μην πούμε για τις βρωμιές (δες στον Ροίδη) των Πατριαρχειών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @εσκαρινα
    "Οπότε γιατί να ενδιαφέρονται για το αν θα πάνε φυλακή οι φοροφυγάδες ή αν θα λογοδοτήσουν οι πολιτικοί που τα τσέπωσαν, αν και εφόσον κανένα από τα δύο δεν θα φέρει μπικικίνια στο ταμείο;"

    Γιατι ολοι αυτοι ξερουν πως τα χρηματα τους ειναι στον αερα ακόμα. Ανα πασα στιγμη μπορει να βαρεσουν κανονιες. Ο μονος τροπος ειναι (οντως) να αρχισει αυτη η κοινωνια να παραγει πλεονασματα. Αυτο ομως δεν μπορει να γινει αν οι νομοι "δεν ειναι γραμμενοι στην πετρα και δεν ισχυουν για ολους" οπως εγραψε παλαιοτερα και ο techie chan (αντε βρες το λινκ τωρα). Ειναι αναγκασμενοι λοιπον να αναγκασουν την κυβερνηση να παιξει και εκει μπαλα. Το παραδειγμα της Αργεντινης δεν εχει ξεχαστει.

    Και ναι μεν εμας θα μας ξεσκισουν, αλλα θα προσπαθήσουν να το χρυσώσουν λίγο το χάπι.


    @mike rigo wolf

    "Zaphod τι πήγες και έκανες!!Έδιωξες τον ΝΑΠΟ. Καλύτερο δήγμα/πειραματόζωο που θα βρεις;"

    Εχεις και εσυ τα δίκια σου, αλλά έχει και η υπομονη τα όρια της. Ο κακοτροπος χλευασμος νεκρων, και μαλιστα αθωων, με διαλεκτική που ου΄τε ο Κούγιας δεν θα χρησιμοποιούσε είνια ενα τετοιο οριο. Μιλαμε για τρολ που διψα για προσοχη. Ε, τελος το ταϊσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. έχω μια απορία.. Ποιος είναι ο λόγος που οι φοροφυγάδες και οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τους ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ? Μας τα τρώγαν που μας τα τρώγαν τόσα χρόνια (παράνομα) και συνεχίζουν δηλαδή να μας τα τρώνε (παράνομα)... Θα φτάσουμε να τους ταίζουμε και ΝΟΜΙΜΑ μέσα στις φυλακές???

    Αλλά ξέχασα.. αυτοί δεν είναι λαθρομετανάστες να απελασθούν.. είναι ΝΟΜΙΜΟΙ... :P

    Τέλος πάντων, θέλω να καταλήξω ότι από το να δω (μετρημένους) στις φυλακές να ζητήσω δήμευση περιουσιών, κοινωνική εργασία κτλ.. Και στο κάτω κάτω δεν θα ήταν κακό να θυμηθούμε και τα ΟΣΤΡΑΚΑ :P

    Μα καλά για ποια ουτοπία μιλάω... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir