Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2011

Υποθεση εργασίας

Σαν να το βλέπω μπροστά μου μιλάμε!

Ας υποθέσουμε πως ΔΕΝ έκανε ο ΟΗΕς (να μην μιλάμε ούτε για ΝΑΤΟ, ούτε για μονομερείς επεμβάσεις. Τούτη εδώ ειναι με την σφραγίδα του ΟΗΕ) ντου στην Λιβύη. Τι θα γινότανε, με αυτά που ξέρουμε, δηλαδής.

* Κατα πρώτον το παραμύθι στην Λιβύη θα είχε τελειώσει. Οι Κανταφικοί θα είχαν ήδη κερδίσει. Αυτο νομίζω πως είναι σαφές σε όλους τους τόνους.
* Σαφές επίσης είναι πως ο Καντάφις θα κατέσφαζε τους αντικανταφικους. Αν θυμαμαι καλά το είχε δηλωσει κιολας. Και με τη φυλετική φόρτιση που υπάρχει (;) εκειπαδά σήμερα θα μιλάγαμε για γενοκτονίες.
* Αυτό που καίει τους Λαοτιανούς (ιδιαίτερα) θα ήταν πλέον πασιφανές. Η μισή Λιβύη (απ όσους είχαν μείνει ζωντανοι) θα είχε μεταναστεύσει εν Ευρώπας. Και άντε μετά μάγκα μου να το διαχειριστείς με το τρεχον zeitgeist που δεν γουστάρει εκτελέσεις, στρατοπεδα συγκέντρωσης, τήρηση δικαιωμάτων του ανθρώπου και τέτοια....χαριτωμένα.

* Τι θα λέγαμε τότε; Ιδού μια πρόβλεψη:
** Η ΝΔ θα έλεγε, εννοείται, πως ότι κανει το ΠΑΣΟΚ ειναι λαθος και πως εκεινη ειναι ετοιμη για εκλογες οποτε και αν ερθουν (αλλα λογια να αγαπιομαστε δηλαδης).
** Οι Καρατζαφερης και σια θα κατηγορουσαν κυβερνηση, ΕΕ και ΝΑΤΟ (το ιδιο συνδικάτο) πως "αφησαν να σφαγιαστεί ένας λαός, επειδή είχαν κέρδος απο την παραμονή του Καντάφι". Ίσως και πως "ακομα και οι υπολοιποι άραβες (οι φιλοι μας) διαμαρτύρονταν ενάντια στον Καντάφι, αλλα ο ΓΑΠ δεν εκανε τίποτε για να μην πειράξει το φίλο του μπαμπά του". Μην γελάτε. Γι αυτό ειδικά είμαι απόλυτα βέβαιος.
** Συριζα και ΚΚΕ θα ελεγαν ακριβως τα ιδια...δυστυχως, μονο με άλλο λεξιλόγιο. Κάτι τέτοιο πχ "οι αναλγητοι ιμπεριαλιστες και η ασύδοτη πλουτοκρατία επιτρεπουν σφαγες αμαχων οταν τα καθεστωτα που τις κανουν ειναι φιλικα σε αυτούς, αδιαφορωντας για τις διεθνεις συνθηκες και το ταδε ψήφισμα του ΟΗΕ". Το βλέπω. Μα και τώρα τα ίδια δεν λένε για τις άλλες χώρες; Αλήθεια την εισβολή των Ρώσων στην Τσετσενία δεν θυμάμαι (δεν ειναι αστείο. Ειλικρινα δεν θυμάμαι. Παντως για την σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν δεν το νομίζω) αν την καταδικάσανε...

Δεν ζητάνε (μην ζητώντας) να κάνουν το ίδιο (ειδικα) οι Αμερικάνοι στο Μπαχρέιν, στην Υεμένη, στο Ομαν ή και στην....Κίνα κτλ; Πιθανότατα για να μπορούν να γκρινιάζουν μετά. Μου θυμίζει την μαλακία που λέγανε ορισμένοι έξυπνοι "γιατί δεν έκανε κανένας διαδήλωση για τους δυο νεκρούς αστυνομικούς" το οποίο στην ουσία σημαίνει "δεν θέλω να γίνονται διαδηλώσεις" όπως το έθεσε έξυπνα ο πιτσιρίκος εδώ. Οποιος θελει να κανει διαδηλωση κυριοι μου κατεβαινει και την κανει, δεν λέει στους άλλους να την κάνουνε επειδή ο ίδιος έτσι θέλει.

πχ (τυχαίο εύρημα απο το google, σχολιο στο άρθρο)
"Και σιγά που τους πήρε ο πόνος γιατί στη Λιβύη έχει δικτατορία και σκοτώνονται άνθρωποι. Στην Αίγυπτο, το Μαρόκο, τη Σαουδ. Αραβία, το Κουβέιτ, το Μπαχρειν τι έχει δηλαδή. Ο σουλτανος του Ομαν που σφαγίασε το απελευθερωτικό κίνημα του Ντοφάρ και σφαζει και σήμερα το λαό τι είναι, δημοκρατης;"

Να δείτε που ο ίδιος ο σχολιαστής, αν γινει κανα ντου κατά κει, ας πούμε στο Μπαχρέιν, θα σπεύσει πρώτος να καταγγείλει τους....κακους δυτικους που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Και θα ρωτά ξανα και ξανα "γιατι δεν κάνουν κάτι για τις υπόλοιπες χώρες, όπως... (ακολουθει η ίδια λίστα χωρών, μόνο που θα έχει αφαιρεθεί το Μπαχρέιν)". Και τα λοιπά και τα λοιπά. Και η ζωή συνεχίζεται. Να χαμε να γκρινιάζαμε δηλαδής.

Το ζήτημα δεν ειναι αν ειμεθα φιλοδυτικοί, ιμπεριαλιστες, αριστεροι ή όχι. Το ζήτημα ειναι επιτέλους να καταλάβουμε τις συνέπειες των λόγων και των πράξεων (ή της απραξίας) μας. Το τελευταίο που θα ήθελε οποιοσδήποτε εχέφρων ειναι ένας διαρκής πόλεμος ή μια γενοκτονία, ειδικά δίπλα στα συνορά μας. Όμως έγινε και γίνεται. Η θα αρχίσουμε τα ευχολόγια (ή/και τις κατάρες) ή θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτό. Διοτι ναι μεν οι λαοι "πρεπει να αφεθουν να αποφασιζουν ελευθεροι" αλλα ...μεχρι που; Αν αποφασισουν πχ να σφαχτουν μεταξυ τους ειμαστε οκ; Αν αποφασισουν να εκτελεσουν τους μισους απο τους κατοικους ειμαστε παλι οκ; Αν αποφασισουν να αρχισουν να ριχνουν χημικα ή χαριτωμενες ατομικες βομβιτσες ο ένας στον άλλον τους αφηνουμε διοτι ειναι "κυριαρχο εθνος"; Αν αρχισουν να βαζουν οι μεν τους δε σε φούρνους; Υπάρχει καποιο οριο; Αν απαντήσετε ναι, να θυμάστε πως μόλις απαντήσατε σε δύο ερωτήσεις:
α) στο αν υπάρχει όριο το οποιο επιτρεπει κτλ και
β) στο ποιο είναι αυτό, γιατί κάτι θα σκεφτήκατε ως όριο. Όμως να θυμάστε πως το οριο αυτο το βάζετε εσείς. Καποιος μπορεί να βάλει άλλο όριο, δηλ να συμφωνει στο α) και να διαφωνεί στο β).

Αν δέν απαντήσατε ναι, τότε και εγώ μαζί σας και ας πετάνε ακόμα και πυρηνικά ο ένας στα μούτρα του άλλου (οποιος πει "ε οχι και πυρηνικά", μολις απάντησε ναι στην α) ερώτηση και έβαλε και το όριο στην β)! )!

Τι σημαίνει δηλαδή ειμαστε αλληλέγγυοι στους μαχόμενους και τέτοιες πίπες; Πολεμάει η αλληλεγγύη; Αν αυριο η μιση Λιβύη είχε μετατραπεί σε πτώματα επειδής "δεν πρεπει να επεμβαίνουμε εναντια σε κυρίαρχα έθνη" μήπως οι ίδιοι που γκρινιάζουν τώρα δεν θα γκρίνιαζαν και τότε επικαλούμενοι όμως ακριβώς τα αντίθετα πράγματα; Αν οι αγγλογάλοι είχαν ίδια άποψη το 1828 και δεν τρώγανε τον Ιμπαήμ, σήμερα δεν θα είχαμε κράτος!
(χεχεχε το αστείο ειναι πως τότε όντως είχαν τετοια αποψη. Ο άγγλος Ναύαρχος ερμήνευσε "με ευχέρεια" τις διαταγές που είχε. Κατόπιν μάλιστα τιμωρήθηκε γι αυτό. Καπως έτσι γίνεται μου φαίνεται και σήμερα. Μα τον Σουβλακέα, αν ρώταγες οποιονδηποτε αμερικανο στο state department πριν 2 μηνες αν τον ενδιεφερε η Λιβύη σαν δυνητικός στόχος, ανάθεμα και αν σου έλεγε ναι, το ποιο πιθανο ειναι να σε ρώταγε πως σου ήρθε αυτή η ιδέα)
* Παρεμπιπτόντως και να το πουμε κιολας. Δεν υπάρχει "νομιμη" ή "ανθρωπιστική" εισβολή ή βομβαρδισμος ή οτιδήποτε. Ο πολεμος ειναι πολεμος και γινεται παντού και παντα για το πραγματικό ή φανταστικό συμφέρον, όσο και αν οι τροποι του μπορεί ή οχι να αλλάζουν. Μην τρελαθούμε κιολας.

*** Προσοχή. Μετά απο 5 σχεδόν χρόνια aeisixtir θα διαβασετε την πρώτη καλη κουβεντα για το ΠΑΣΟΚ. You' ve been warned***

Και ομως ναι. Νομίζω πως μέχρις στιγμής ο ΓΑΠ παίζει καλή μπάλα. Δεν πολυανακατεύεται, συμμετέχει στο εμπάργκο όπλων (προς το παρον δεν εχω ακουσει για ξεφτιλικια τυπου εμπαργκο φαρμακων, οπως Ιρακ), δινει τις βάσεις της Νότιας Ελλάδας στους συμμάχους του (δηλαδή ενεργεί βάσει συμφωνιών και όχι αυθαίρετα) και το παίζει και διπλωμάτης ακολουθώντας τα ψηφισματα του ΟΗΕ. Ισως στην πορεία να κανει και κανα καραβισιο ντου, μιας και το ναυτικο μας μετράει. Αϊντε και καλή πρόοδο! Απ΄ότι φαίνεται η διαχείρηση ενός πολέμου είναι πιο εύκολη από την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και την πάταξη της φοροδιαφυγής.... τί να πώ!

Ενα τελευταίο:
* Δεν ειναι ολες οι καταστάσεις ίδιες. Η επέμβαση στην Γιουγκοσλαβία, η 1η στο Ιρακ, στο Αφγανιστάν και η 2η στο Ιρακ δεν εχουν καμια σχεση με αυτην εδώ, και μεταξύ μας ούτε και μεταξύ τους, εκτός από το στρατιωτικό μοτίβο που ακολουθηθηκε απο τους αμερικανους και σια. Οι λόγοι όμως ήταν και ειναι διαφορετικοί και δεν μπαίνουν εύκολα σε σύγκριση.
* Επίσης, άλλο οι μαζικες διαδηλωσεις, αλλο οι αναταραχες, αλλο οι εξεγερσεις και αλλο ο εμφυλιος. Δεν αντιμετωπίζονται όλα με την ιδια μεζουρα και δεν μπορεί να ζητάμε (;) απο τους δυτικούς να επεμβαίνουν σε κάθε τέτοια περίπτωση αλλά όταν επεμβαίνουν να....διαμαρτυρόμαστε!
* Επισης επισης. Καποτε να καταλαβουμε πως οι αμερικανοι εχουν εξαντληθει απο τα δυο ανοικτα μετωπα που εχουν ηδη και δεν είχαν καμια ορεξη (αλλά ουτε και συμφερον. Η Λιβύη έχει "πολλά πετρέλαια" για τα μέτρα της Λιβύης, όχι για τα διεθνή όπως έχει το Ιρακ ή το Κουβέιτ πχ) να κανουν ντου στην Λιβύη τετοια εποχη. Γι αυτο και εχουν λυσσάξει
α) να παραδώσουν την de facto ηγεσια που έχουν (το σωστότερο ειναι που τους δόθηκε, διοτι οι Γαλλοι ως....γαλλοι εραστες ειναι ολο μπλα μπλα, σινεμα, δειπνο, βολτα, ποτο και απο γαμήσι τίποτα) επι των πολεμικων. Το προβλημα τους ειναι παρόμοιο με αυτο όλων των παλιων αυτοκρατοριων (στο μυαλο μου βασικα ειναι η αρχαια Αθηνα btw). Αν μπουν σε μια διαμαχη είτε καλώς είτε κακώς, πρεπει να κερδισουν και δεν υποχωρούν. Γι αυτο και στην ουσια δεν μπήκαν στην διαμάχη, οι άλλοι τους βάλανε μπροστά (αλλά και η δική τους εμπιστοσύνη στους αντικανταφικους, πίστεψαν δηλαδή πως ήταν "θεμα ημερων" να πέσει ο Καντάφι όπως έγινε στην Αίγυπτο πχ).
β) να συμμετάσχουν και άραβες στο ντου έτσι ώστε να φύγει απο πάνω τους μέρος της ρετσινιάς.

* Ο Καντάφι δεν ήταν πλέον το απολωλός πρόβατο για τους δυτικοί. Αντίθετα ήταν καταβοηθημενος, νομιμοποιημένος και υποστηριγμένος απο αυτους. Μέχρι και ομολογίες για παλιά του εγκλήματα (το θυμαστε το αεροπλανο;) και αποζημιώσεις στα θύματα έδωσε! Μήπως ξεχνάμε το σόου του στην Ιταλία;
* Καλό το μότο των κακων αμερικάνων και ελκυστικό. Μονο που στην Ελλάδα τα βλέπουμε λίγο στραβα τα πραγματα. Π.χ. : Ακομα δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι πως όντως οι Σερβοι διέπραξαν γενοκτονίες στον πόλεμο με τους Κροάτες. Και ναι μεν τα αμερικανακια τα έκαναν όλα μπουρδέλο εκεί πάνω, αλλά όχι και να αγιοποιήσουμε σφάχτες σαν τους Αρκαν και σία!

* Να θυμόμαστε πως η πολιτική δεν χωράει αγίους. Ο καθένας δρα με αυτό που νομίζει συμφέρον του. Το συμφέρον της Ν. Ευρώπης και της Αμερικής υπαγόρευε να μπουν μέσα αλλά (!) όχι για τα πετρέλαια αυτην την φορά. Ο κίνδυνος εξτρεμοποίησης του δυνητικά νικητήριου καθεστώτος ήταν πλέον υπαρκτός πράγμα που σήμαινε μπελάς και πάλι μπελάς ειδικά για τους Γάλλους αλλά και για μας. Ο μεγαλύτερος φόβος των δυτικών σημερα ειναι:
α) η αυξανομενη μετανάστευση και μια κανταφική εθνοκαθαρση θα το όξυνε αυτο
β) η ισλαμικη ριζοσπαστικοποιηση και ξερουν πλεον πως οι εισβολες ειναι βουτυρο στο ψωμι της "ισλαμικης τρομοκρατιας"

*Κλεινω τσιμπώντας ένα απόσπασμα απο το πολύ καλό άρθρο του latecomer ο οποιος ....συμφωνει μαζι μου :)
Διαβάστε το όλο, διότι, είπαμε, μετράει.
Κάθε φορά που η διεθνής κοινότητα αποφασίζει να επέμβει σε εσωτερικές διαμάχες βάζει στο κεφάλι της έναν τόνο μπελάδες . Γι' αυτό είθισται τα λοιπά κράτη να κάνουνε τους Κινέζους (σ.σ. η ομοιότητα με την αποχή της Κίνας στην σχετική ψηφοφορία δεν θα μπορούσε παρά να είναι εντελώς συμπτωματική) και να αφήσουνε τους ντόπιους να βγάλουνε τα μάτια τους ήσυχα κι ωραία. Για να πω την ταπεινή μου άποψη, οι Ευρωπαίοι αναγκαστήκαμε να ανακατευτούμε επειδή η Λιβύη είναι άβολα κοντά μας. Εάν λοιπόν ο Καντάφι ήτανε ένας τυραννίσκος στην υποσαχάρια Αφρική το πιο πιθανό θα ήτανε να τον αφήναμε να κάνει τη δουλειά του (όπως άλλωστε και τον Μουγκάμπε και τον κάθε Μουγκάμπε). Έλα όμως που και κοντά μας είναι και η τηλεόραση μας φέρνει συχνά-πυκνά εικόνες από κει και θυμόμαστε λίγο και τι έγινε κάτω από τη μύτη μας στη Σερμπρένιτσα (καλά, οι Έλληνες δεν το πολυθυμόμαστε γιατί πηγαίναμε τους Σέρβους τότε) και μας λούζει κι ένας κρύος ιδρώτας. Επειδή άρχισα και παρεκκλίνω, για τον έναν ή τον άλλον λόγο η διεθνής κοινότητα δεν έχει την επιλογή να κάνει τους Κινέζους. "
Υ.Γ:
Τώρα που το τελείωσα μου ήρθε και μια άλλη σκέψη. Φανταστείτε το σενάριο να έμπαιναν μέσα οι δυτικοι και η Ελλαδα να έλεγε οχι σε ενδεχομενη συμμετοχη/συνεργασία! Η μαλακία θα πήγαινε σύννεφο, ειδικά απο την ...λαϊκή δεξια (που θα θυμόντουσαν τον "φιλο του μπαμπα" και τετοια πολιτικα επιχειρηματα της φωτιάς)

Υ.Γ.
Γαμώτο τώρα το διάβασα! Αν το είχα διαβάσει νωρίτερα θα γλίτωνα το μισό σεντόνι! Εξαιρετικό ποστ από τον Τάλω εδώ!


Y.Γ. 2:
Δεν το εχει χασει τελικα ολη η αριστερα. Διαβάστε το σχετικό άρθρο του Αντάιου Χρυσοστομίδη εδώ

17 σχόλια:

  1. Κάτσε, ρε φίλε, τέτοια ώρα και τόσο κείμενο. Ετοιμάζω κι εγώ ένα δικό μου άρθρο -ίσως βγει επίσης αναλυτικό σεντόνι- και χοντρά χοντρά καταλήγουμε σε κοινές θέσεις (οποία σύμπτωσις -αυτό πρέπει να το αλλάξουμε κάπως, δεν πάει άλλο)...

    Δεν είναι μόνο η συνέπεια έργων και λόγων, αλλά και η αδυναμία να αποφύγουμε το λαϊκισμό και την κοροϊδία πίσω από τα τσιτάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αν υπάρχει ή όχι όριο στο να μην επέμβεις ή να επέμβεις είναι το ίδιο ακριβώς ερώτημα με το αν υπάρχει ή όχι ελεύθερη βούληση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kοιτάξτε αγαπητέ Ζαφώνιδα, επεμβάσεις οπουδήποτε δεν γίνονται ποτέ των ποτών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή ότι άλλο ανθρωπιστικό. Αυτά είναι γαρνιτούρες για να καλύψουν κάπως το αισχρό συμφέρον των επεμβαινόντων.

    Και στην Ελλάδα έγινε ότι έγινε ότι έγινε εις Ναυαρίνον, διότι ήτο απαραίτητο ένα προτεκτοράτον εις το υπογάστριον της παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίες.

    Αγνή επέμβαση και ιδεολογική έκαναν οι φιλέλληνες που ήρθαν εθελοντικά να πολεμήσουν με τίμημα πολλές φορές την ζωή τους. (Καριοφιλικός ακτιβισμός).

    Η ακόμα οι εθελοντές στον Ισπανικό εμφύλιο το '36 σαν τον Όργουελ. (Ύμνος της δημοκρατικής Ισπανίας σε τεκνουδιά ρημίξ να γουστάρουμε)

    Αν η Λιβύη δεν είχε σημαντικά πετρέλαια όχι μόνο για την Λιβύη, αλλά και την Γαλλία (Εlf - Total) και την Ιταλία (Agip) οι εξεγερθέντες θα είχαν γίνει ήδη κεμπάμπ χωρίς πολλά - πολλά. Βλ. Ρουάντα και όπου αλλού.

    Οι ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι "εμείς" με καμιά χριστοπαναγία. Απλά σαν σφαλιαροεισπράκτορας η Ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί τις λεόντειες συμβάσεις που έχει υπογράψει. Καλώς, κακώς, έτσι δουλεύει ο κόσμος.

    "Εμείς" σημαίνει ζωνόμαστε φυσίγγια, βουτάμε το G3 και πάμε εθελοντές στην Βεγγάζη. Γιούργιαααα!!!!!

    Όσο για τις αντιδράσεις των κομμάτων προσκυνώ και προσυπογράφω. Είμαι πεπεισμένος ότι έχετε κληρονομικό χάρισμα. (Ο Καρατζαφιόζης καταγγέλλει τον ΓΑΠ που κάνει πλάτες στον φίλο του μπαμπά. Priceless)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @δειμος
    Αναμενω το άρθρο σου λοιπον!

    @darthiir
    Ακριβως

    Αυτες οι φιλοσοφικες ανησυχιες ειναι ...να χαμε να λεγαμε. Αν θελουμε να το ψειρισουμε το ζητημα θα παμε αναγκαστικα σε ηθικολογια και μετα θα γινουμε γραφικοι :)


    @polsemannen
    Ουδεμια διαφωνια.

    Εκτος απο αυτο:
    "Αν η Λιβύη δεν είχε σημαντικά πετρέλαια όχι μόνο για την Λιβύη, αλλά και την Γαλλία (Εlf - Total) και την Ιταλία (Agip) οι εξεγερθέντες θα είχαν γίνει ήδη κεμπάμπ χωρίς πολλά - πολλά. Βλ. Ρουάντα και όπου αλλού."

    Διοτι πχ ενας Κανταφις ισχυρος συνεφερε την ήδη εξαρτωμενη απο τα πετρελαια του Γαλλια. Οχι ενα κουλουβαχατο το οποιο κανεις δεν μπορει να προδικασει τι εγινε. Εννοειται πως οι διεθνεις παιχτες κοιτανε το συμφερον τους. Απλα το εδώ συμφερον τους, στο δικο μου ματι, δεν εχει να κανει τοσο με τα πετρελαια οσο με την δυνητικη απειλη ενος αιματοβαμενου και νικητη Κανταφι....


    ΤΟ οτι εχουμε το οξυμωρο η Αλ Καιντα και οι Δυτικοι να στηρίζουν τους ίδιους ανθρωπους δεν το πρόσεξες; Νομιζεις πως δνε ξερουν τα αμερικανακια που εχουν μπλεξει; Αλλα τι να κανεις που ολες οι αλλες εναλλακτικες τους (και μας) κοστιζαν ΠΛΕΟΝ περισσότερο.


    Εννοειται πως το κρατος ΔΕΝ ειναι..."εγω". Τα κρατη φανταζομαι μπορουν να θεωρηθουν σαν αυτονομες οντοτητες που δρουν σε ενα ανταγωνιστικο περιβαλλον μεσω αλληλεξαρτησεων και μεσω της βιας. Σε σχεση με αλλες εποχες ο ΓΑΠ καταφερε να εχει σχετικη νομιμοποιηση (πχ η ΝΔ ειναι μαζι του και οι δυο τους εχουν so far την συντριπτικη πλειοψηφια των ψηφωνε) και να μην κανει και πολλα εξοδα καθως οι κινησεις του ειναι κυριως συμβολικες.


    Τα αλλα κομματα δυστυχως μαλακιζονται. Και καλα απο τους Λαοτιανους δεν περιμενα και κατι διαφορετικο, αλλα οι "δικοι μας" με εχουν ξενερωσει.

    Σημασια δεν εχει γι αυτους να παραξουμε μια πολιτικη πραξη, αλλα να πηγαινουμε κοντρα στον "ιμπεριαλισμο" δηλαδη στους αμερικανους ειτε δρουν ιμπεριαλιστικα ειτε οχι.

    Μεχρι προχτες ελεγαν πως "δεν πειραζουν τον φιλο τους τον Κανταφι", ενω τωρα λενε πως "πειραζουν τον Κανταφι που δεν ειναι φιλος τους, αλλα τους αλλους φιλους τους δεν τους πειραζουν " κτλ κτλ... Πολιτική του νηπιαγωγείου. Οχι του καφενειου. Στα καφενεια οι άνθρωποι ειναι σοβαροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Καντάφι ζήτησε αντι-ιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις στον κόσμο.. Έίμαι περίεργος να δω ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα τις κάνουν..
    Αν και μπορώ άνετα να κάνω μια πρόβλεψη :p

    Σωστά τα λες... Δε γίνεται μονά-ζυγά δικά μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφγανιστάν και Τιεν-αν-μεν δεν έχουν καταδικάσει ακόμα - και ούτε πρόκειται. Ούτε Τσαουσέσκου κλπ..
    Και επειδή έχω κάνει ακριβώς αυτή την ερώτηση σε έναν τύπο στη σχολή η επίσημη απάντηση ήταν "αυτά είναι προβοκατόρικες ερωτήσεις και δεν απαντώ"
    Για Τσετσενία ούτε εγώ θυμάμαι ρε γαμώτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ChrisMrSly24/3/11 13:10

    Ε, μα δε γαμ***νται κι αυτοί στο ΚΚΕ; Δηλαδή, ανάμεσα στα δύο κακά (γενοκτονία και επέμβαση των Δυτικών) αυτοί χειρότερη θεωρούν την επέμβαση από τη γενοκτονία.

    Τώρα, ας είμαστε σοβαροί. Αν κάποιος δεν υποστηρίζει την ξένη επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο, υποστηρίζει τον Καντάφι. Δεν υπάρχει άλλη πλευρά. Ακόμα κι η σιωπή, που ακολουθεί το ΚΚΕ, υπέρ του Καντάφι είναι. Εκτός κι αν πάνε εθελοντές όπως πηγαίνανε στην Ισπανία (αλλά αυτοί τότε ήταν αγωνιστές με αρχίδια, ενώ τούτοι είναι αρχίδια αγωνιστές).

    Πάντως μου φαίνεται πως αυτό το κόμμα διάλεξε τη σιγουριά: από το να παίρνει μέρος σε μια διαμάχη και να ρισκάρει την ήττα του, προτιμά να μένει ουδέτερο και να την σιγουρεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας τονώσω λίγο τη μνήμη μας για τη Ν.Οσετία:
    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=11233
    και
    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=11439

    Εν συντομία, κακώς έκαναν οι Ρώσοι που μπούκαραν, αλλά φταίνε οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που δεν τους άφησαν άλλη επιλογή...

    Για τη Λιβύη τώρα, ήθελα να 'ξερα σε ποιον θα δώσει την ανθρωπιστική βοήθεια ο ΣΥΝ κι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Καντάφι θα τους έχει σφάξει (ή μπουζουριάσει) όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. " Το τείχος (του Βερολίνου) το έχτισε ο λαός "
    Άλλη μια, λίγο παλιότερη, ιστορική δήλωση της Αλέκας, (δεν λέω του ΚΚΕ.... )
    Ευτυχώς , να γελάμε και με κάτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. *** Προσοχή. Μετά απο 5 σχεδόν χρόνια aeisixtir θα διαβασετε την πρώτη καλη κουβεντα για το ΠΑΣΟΚ. You' ve been warned***

    Διακρίνω κάποια συμπτώματα της γρίπης Η666, γνωστής και ως γρίπης των πασόκων. Μη φοβάσαι, ευθύνεται κατά κύριο λόγο στις μεταπτώσεις του καιρού, αλλά καλό είναι να την κοιτάξεις διότι μπορεί να αποβεί θανατηφόρος.
    Κατ' αρχήν, έστω ότι ο Παπανδρέου κάνει αυτά που λες. Είπα, έστω. Πανηγυρίζουμε για ποιον λόγο; Που κάνει τααυτονοήτως απαραίτητα; Δηλαδή τόσο πολύ μας έχει εθίσει η μετριότητα αυτής της χώρας; Υπό άλλες συνθήκες θα πανηγυρίζαμε αν είχαμε κάτι πραγματικά εξαιρετικό.

    Πάμε στο δεύτερο τώρα: μήπως ο Παπανδρέου δεν κάνει αυτό που λες, αλλάλ λέει απλώς ναι (ίσως με ένα μεν αλλά ως συμπλήρωμα) προς όσα του ζητάνε να κάνει οι δανειστές μας; Θέλω να πω, μπορεί να κάνει και διαφορετικά; Διότι κάτι τέτοιο, μόνο ως λόγο για να πανηγυρίζουμε δεν το βλέπω.σπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @εσταριαν
    Ενδιαφερον ειναι το προσφατο αρθρο του δειμου επι του θεματος. Η ελλ. αριστερα ενω εχει ιδεολογια, εχει σταματησει να παραγει σκεψεις και αναλυσεις.

    Και μενει στα θεσφατα συμπληρωνω εγω, τα οποια ομως, τα περισσοτερα τουλαχιστον ειχαν νοημα σε εναν αλλο, διπολικο, κοσμο

    @chrisMrSly
    Γενικα δεν ειμαι υπερ των Μανιχαϊστικων διλημματων. Εκτος και αν τιθεμεθα προ οριστικου διληματος (πχ: 1821: επανασταση η οχι;), οποτε αναγκαζομεθα να επιλεξουμε και θεωρω πως εδω τα πραγματα εχουν φτασει σε αυτο το σημειο.

    @arkin
    Αυτο που με στενοχωρησε στα λινκ σου ειναι πως καπου επικαλουνται την απουσια ψηφισματων του ΟΗΕ. Εδω που υπαρχει σχετικο ψηφισμα, ο ΟΗΕ ...καταγγελεται. Ας αποφασισουν καποιοι αν γι αυτους μετραει ο ΟΗΕς η όχι, διοτι αλλιως σε τι διαφερουν απο τον Μπους που ελεγε την διαφωνουσα τοτε Ευρωπη ως "παλια Ευρωπη";

    @glam
    Αμ πως!

    @hades
    Μπα. Ενω εχεις τα δικια σου, τρεμω με την υποψια του πως θα χειριζοτανε το πραγμα ο Σαμαρας πχ. Αν θυμασαι οι επιδοσεις του στο μακεδονικοφυρομιατικο δεν ηταν και οι ...καλυτερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Που διάολο ανέφερα τον Σαμαρά εγώ ρε; :):):)
    Ούτως ή άλλως κατά πως όλα δείχνουν, μονοκομματικές κυβερνήσεις τέλος, οπότε οι εναλλακτικές θα είναι συνεργαζόμενες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aπλα λεω, πως ενω εχεις δικιο και η θεση μας υπαγορευεται απο τους μεγαλους και τα λοιπα και τα λοιπα, τελικα τα προσωπα και ικανοτητα τους κανουν την διαφορα. Αν ηταν αλλος αντι του ΓΑΠ πιθανον να τα εκανε πολυ χειροτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ChrisMrSly27/3/11 00:13

    @Πρόεδρα του Σύμπαντος

    Γενικά ούτε εμένα μου αρέσουν τα διλήμματα, αλλά εδώ το σημαντικό είναι πως... υπάρχει ένα. Κι είναι ένα στο οποίο η θέση πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη από το κλασικό "όξω οι Αμερικάνοι".

    Εν τω μεταξύ βλέπω με χαρά πως όσο γίδια είναι οι ακροδεξιοί, άλλο τόσο είναι κι "δικοί μας". Τι χτυπάνε τη Λιβύη γιατί έχει του κόσμου το πετρέλαιο λέει ο ένας, τι για να... αποτρέψουν τους Κινέζους λέει ο άλλος, τι ότι Σύμμαχοι και Καντάφι σφάζουν τον ίδιο κόσμο ο τρίτος (οκέι εδώ παίρνει συζήτηση), μύλος. Ειδικά στις εφημερίδες δείχνει να έχει πέσει η γραμμή "έλα, βόδια είναι οι αναγνώστες, γράψε καμιά παπαριά να πουλήσουμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @chrisMrSly
    Διλημματα υπαρχουν παντα. Επειδη δεν ειμαστε major league παιχτες θεωρω πως μας αφορουν τα κοντινα σε εμας. Με αυτο το πρισμα, όντως έπρεπε αυτο το διλημμα να απαντηθει.

    Τα συντροφια ολων των αποχρωσεων δυστυχως παραμενουν ντεφορμε. Και καλα απο τους δεξιους δεν περιμεναμε και πολλα, αλλα οι δικοι μας κανουν αναλυσεις με iq επιπεδου βραστης πατατας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2011/2011_03_12.html

    Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτά που ξέρουμε είναι αλήθεια γαμώ την προπαγάνδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @oblivion
    Οπου ακους πολλες "υπερεθνικες ελιτ" κρατα μικρο καλάθι!

    Ο προβληματισμος μου ειναι σε αλλο γηπεδο και ειναι κυριως στο τι λεμε και τι κανουμε "εμεις" οι ...αριστεροι.

    Κερναω και εγώ ενα λινκ:
    http://radicaldesire.blogspot.com/2011/03/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir