Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2012

Νεο Σλόγκαν ΠΑΣΟΚ - do it yourself - η πρότασις μου


Χεχεχεεεχε!!!!

Αλλα μην ξεχνάμε πως εγώ με τον Μπένι δεν έχουμε και πολλά να χωρίσουμε... ενώ άλλοι ε;





Κατά τα άλλα, παρτε το αρχικο σε jpg και βάλτε μέσα την φάτσα σας!!!




Η αρχική ιδέα ειναι εδώ

Η προσπάθεια του Μάριου εδώ

(ok, στο photoshop δεν ειμαι και ο καλύτερος. Οποιος θελει το αρχικο psd ας το ζητήσει ή ας το κάνει μόνος του!!!!)

Νεο Σλόγκαν ΠΑΣΟΚ - do it yourself

Μετά την σχετική πρόταση έχουμε ήδη την πρώτη συμμετοχή από τον Μάριο:



Καλη δεν είναι;;;;
(αν και ενισταμαι λιγο στην επιλεγμενη φατσα. Οσο και να τρώγονται με τον Antonis μια χαρα θα τα βρουν αν προκύψει ζήτημα εξουσίας - ξανά)

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2012

Προταση για νέο προεκλογικο σλογκαν του ΠΑΣΟΚ

Νομιζω πως ειδατε την φωτογραφια του πολυχρονεμενου Βενιζελότατου που κυκλοφόρησε.



 Επειδής όμως το "γινεται - δεν γίνεται" μου θυμίζει μια παλιά διαφήμιση της ...Lacta Ion:



Νομίζω πως δεν είναι αρκετά καλή για να δείξει το νέο (ΝΔ)ΠΑΣΟΚικο ύφος και ήθος. Οπότε, με γνώση στο παρελθόν, πίστη στο μέλλον (και αρκετή εμπνευση) έχω να προτείνω κατιτίς διαφορετικό, που είναι πιο πολύ στο πνεύμα των καιρώνε:


(οδηγιες για photoshoppers: Αντι για King βαλτε ΠΑΣΟΚ ή Βαγγέλης και αντί για το κεφάλι του Eddard το κεφάλι σας)





Σάββατο, Μαρτίου 24, 2012

Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2012

Τι μου θύμισε η συνέντευξη Βενιζέλου


(συνέχεια από το προηγούμενο
Προ μερικών ετώνε, εν Ιωαννίνοις ήμανε καλεσμένος σε ένα γάμο. Το γαμήλιο τραπέζι ήταν κάπου στο διαόλου τη μάνα. Εκει που ρωτάγαμε λοιπον πως και που στο διάολο πάμε να φάμε τελικά, άκουσα έναν κυριούλη να ρωτάει τα ίδια έναν θειο μου (πασόκο btw). Και στήσαμε και μεις αυτι να μάθουμε. Ε ρε γλέντια!!
- Συγνώμη ξέρετε πως πάμε στο τραπέζι;
- Βεβαίως. Ακούστε. Θα πάρετε την οδο *****, θα περάσετε από την Πλατεία ***** που φτιάχτηκε ξανα το ετος ταδε υπό δημαρχίας του ταδε, πίσω από το μαγαζί που είχε ο έτσι και εκεί ψώνιζα νέος πράγματα διότι......... (χαμος από info dumping) στο στενο δεξια. ΔΕΝ θα στρίψετε εκει αλλα θα συνεχίσετε ευθεία. Θα περάσετε κάτω από τη γέφυρα της Εγνατίας, που πλεον λειτουργεί και πάμε εύκολα Θεσσαλονίκη χωρις κοπο. Δεν ξερω αν το ξέρατε αλλά πλέον λειτουργεί ολόκληρη, έχει και περιφερειακό που περνάει γύρω από τα Γιάννενα. μετά την γέφυρα είναι η παράκαμψη για την Εγνατία προς Θεσσαλονίκη, που πλέον το ταξίδι ειναι γύρω στις 3 ώρες αντί για 6-7 που ήτανε. ΔΕΝ θα στρίψετε στην παράκαμψη της εναντίας αλλά θα συνεχίσετε ευθεία. Κατόπιν στο δεξί σας χέρι θα δείτε την ταμπέλα με το ιστορικό μερος ***** οπου έγινε η μεγάλη μάχη το έτος ***** οπου και ...... (μπλα μπλα μπλα), αλλά ΔΕΝ θα στρίψετε ούτε εκεί αλλά θα συνεχίσετε ευθεία (!). Κατόπιν .... (ακολουθεί το ίδιο 5 λεπτά με το ρολόι). Μετά ειναι μια στροφή αριστερά και ...ε κάπου εκεί θα το βρείτε!!!!!

Μιλάμε κοίταζα τον κυριούλη που λέγαμε και τον λυπόμουνα γιατί ήτανε έτοιμος να βάλει τα κλάματα!Στο τέλος, κόβω τον θείο μου και λέω του ανθρώπου: Κεντρική λεωφόρος, όλο ευθεία, 15 χιλιόμετρα, μετά στροφή αριστερα στην ταμπέλα που γράφει ****. Ο άνθρωπος μου είπε ευχαριστώ και εξαφανίστηκε στα γρήγορα γιατί είδε τον θείο μου να παίρνει βαθιά ανάσα!


Βαγγελας ο ρήτωρ



Τουτέστιν ήγουν δηλαδή, 
με άλλα λόγια ήτοι, 
η Αφροδίτη είσαι σύ,
και συ 'σαι η Αφροδίτη!

Αυτό δεν ήταν συνέντευξη (κλατς. Στο τελος εχει και βιδεο). Αυτό ήταν..... (...κενο... τι να πει κανεις...)

Συμπεράσματα:
1. Μιλάμε ο άνθρωπος είναι ικανός να μιλάει 12 ώρες για να αποδείξει την αξία της σιωπής!!!!
2. Σε ενδεχόμενο ντιμπέιτ, όπου υπάρχει ορισμένος χρόνος για κάθε απάντηση και δεν μπορεί κάποιος να μιλάει όσο γουστάρει, ειναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να βάλει τα κλάματα
3. Μιλάμε το κολπο ειναι εμφανές. Θα μιλάει και θα μιλάει και θα μιλάει και θα μιλάει μέχρι ο όποιος ερωτων/συνδιαλεγόμενος να ζητήσει έλεος και να συμφωνήσει μαζί του (παρόλο που δεν θα έχει ιδέα σε ποιο πράγμα συμφωνεί) μόνο και μόνο για να τον κάνει να σκάσει επιτέλους!

Update:
Ο Βαξεβάνης έχει πάρει φόρα και τα χώνει και δικαίως. Οχι να μας το παιζει και αμωμος ο Συνταγματολόγος του οποίου οι νόμοι κρίνονται αντισυνταγματικοί!!

http://www.koutipandoras.gr/?p=17080


Update 2
Από εδώ:
http://wonderjlawwall.blogspot.com/2012/03/blog-post_15.html




Τρίτη, Μαρτίου 13, 2012

Antonis speaking

Αμ πως!
Πεστα μεγάλε, τρισυποστατε υπερδιπλάσιε!!

Για οποιον νομιζε πως ο πτυχιουχος Χάρβαρντ κος Αντώνης θα έμενε μόνο στα μαθήματα ευρωπαϊκής πολιτικής και ιστορίας (κλατς, κλιτς), οοοοχι! Τωρα κανουμε και φροντιστήριο Ελληνικής πολιτικής και ιστορίας!

Ετσι ειναι κυριοι αριστεροι! Μας πρήξατε με τις πολιτικές σας τόσα χρόνια! Εσεις φταιτε για ούλα

Από την νίκη της αριστεράς στον εμφύλιο το '46 και την μονοπώληση εκ μέρους της της εξουσίας φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. 

Οι παροχές δίνονται αφειδώς σε κάθε καρυδιας καρυδι, το ΚΚΕ διοριζει τους δικούς του στο δημόσιο και ο Σύριζας έχει αλώσει αστυνομία και στρατο. Απόδειξη αυτού ειναι η κομμονιστοκινούμενη χούντα του '67-'74 που έβαλε τη χώρα στο γύψο και διώκονταν οι υγιεις δεξιοί πολίτες της, ενώ όσοι ειχαν κομματική ΚΚ-ταυτότητα κονομάγανε. Ευτυχως ηρθε η κυβέρνηση Φλωράκη το 74 και νομιμοποιήσε την δεξια που ήταν τόσα χρόνια διωκωμενη. Βεβαιως υπήρχε ενα πισωγύρισμα το 81-89 με το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα που εφάρμοσε μεν κομμουνιστική πολιτική με δεξιά ρητορεία, κάτι που οδήγησε στην σταδιακή πολιτική συρρίκνωση της αριστεράς, αλλά από το '89 και μετά τα κομμούνια κυβερνούσαν διαρκώς την χώρα. Καλα κάνει λοιπόν ο Σαμαράς και ο Βενιζελος και θυμίζουν στην αριστερά πως δεν μπορεί πλεον να αποποιείται τις ευθύνες της, μιας και τόσα χρόνια αυτή είχε το καρπούζι και το μαχαίρι. Αυτη έπαιρνε τα δανεια, διοριζε απο το παράθυρο, διέλυε κάθε έννοια εφαρμογής δικαίου στα δημόσια πράγματα, υπερεξόπλιζε τη χώρα χρεωνοντας τη, μας εφερε στα προθυρα πολέμου με τη ΦΥΡΟΜ και την Τουρκία, μετακόμιζε τον Επικούρειο Απόλλωνα στην Μεσσηνία, μας έκανε οψίμως χώρα με τιμές Γαλλιας και μισθούς Βουλγαρίας, θέσπισε την "πολιτική" ατιμωρησία με κατάπτυστα νομοσχέδια και έκανε την Αθήνα μπουρδέλο.

Αλλά τώρα τελείωσαν αυτά διότι η άφθαρτη πολιτική και καινούργια και καινοτόμα και τίμια και χωρίς πολιτικό παρελθόν ηγεσία (με τα τιμια, αφθαρτα κτλ κτλ στελέχη της: Βορίδης, Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος, Μεϊμαράκης, Παναγιωτόπουλος, Δούκας, Καραμανλής jr) της ΝΔ επικουρούμενη πιθανόν από το ΠΑΣΟΚ plus των αγνωστων και αγνων και καινούργιων Βενιζέλου, Λοβέρδου, Αννούλας, Πάγκαλου, Παπουτσή, Σκανδαλίδη, Πετσάλνικου και σία θα κυβερνήσει επιτέλους για πρώτη φορά τη χώρα και θα δώσει παράδειγμα χρηστοήθειας και εντιμότητας.

Σάββατο, Μαρτίου 10, 2012

Εμ τοτε γιατί είχατε λυσσάξει;

(συνέχεια απο το προηγούμενο)
Θυμάστε ποσα δις ηταν τα cds το 2009; Τι "τρόμος" "μας" "είχε πιάσει" τότε; (μερικές φορές ειναι απαραίτητα τα εισαγωγικά σε κάθε λέξη ή φράση κλειδί)

Σήμερα που ενεργοποιήθηκαν, ο Υπ.Οικ. είπε και μιαν αλήθεια:

"Σε αυτή την Ένωση μετέχουν 200 τράπεζες και αυτό εμάς δεν μας αφορά καθόλου, διότι το καθαρό ποσό που διακυβεύεται παγκοσμίως εάν ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου είναι λιγότερο από 5 δισεκατομμύρια. Ποσό παντελώς αδιάφορο για την ελληνική οικονομία και την ευρωπαϊκή οικονομία"

Ε τότε γιατί μας είχατε πρηξει τόσο καιρό;
(πχ με προχειρο ψάξιμο: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=283582

"Πλήρως εκτροχιασμένες είναι και οι αποδόσεις των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS), τα οποία φαίνεται ότι αποτελούν και τη λυδία λίθο για τη λύση του ελληνικού δράματος" 
)

μπλα μπλα μπλα δημοκρατια, μπλα μπλα μπλα με εκλέξανε.... 

Παρασκευή, Μαρτίου 09, 2012

Εχω και PSI παμε μια βολτα;

Μύλος γινεται με το PSI. Εγω ομολογώ πως ζαλίστηκα.

Το αστειο ειναι πως δεν θεωρώ πως εγινε τπτ ιδιαιτερο. Το χρεος αλλαξε επιτοκιο, μαλλον προς το ηπιότερον, μπηκε ζεστο χρημα αντι ομολογων που δεν άξιζαν φράγκο, και το δικαιο που το διεπει εγινε αγγλικοτερο, ετσι ωστε να μην υπαρξει νεο κουρεμα. Αναμενομενα πραγματα, αν θες να διαφυλαξεις μερικές τραπεζες, hedge funds κτλ απο περαιτέρω χασούρα. Τώρα γιατί μερικοί κάνουν κάπως έτσι:

ε, αυτό δεν το κατάλαβα! (εικόνα από @Ntamazaki)

Οταν λεγαμε εμεις, οι δραχμολάγνοι, οι κομμουνισται, οι αντεθνικοι, οι προδότες, οι ανεδαφικοί, οι δεν-εχετε-προτάσεις κτλ πως έπρεπε το κούρεμα επι του χρέους να γίνει έστω και μονομερώς (οχι για το αστείο του "επαχθους" και τέτοιες πιπες αλλά διοτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕ), εδώ και χρόνια ημασταν μαλάκες, δεν γνωρίζαμε τις συνέπειες και τα λοιπά.

Αν θυμάμαι καλά το μονομερές ή πολυμερές ή ξερωγωτι κούρεμα ειναι χρεοκοπία (μερικη, ολικη, τακτικη, ατακτη, light, 10% λιπαρα, θα δειξει. Παντως χρεοκοπία είναι). Μπηκαμε στο Μνημονιο για να αποφύγουμε την χρεοκοπία (που λεγαμε εμεις οι αντεθνικοι, ανεδαφικοι κτλ κτλ) για να χρεοκοπήσουμε τελικά και να μας πουνε και μπράβο! (εμ ζαλίζεσαι ή όχι;)

Τωρα αυτό πως στο καλό συμβιβάζεται με αυτό;
(....) ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα αποφεύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας.
(Update. Το όλον σχέδιον μου θυμίζει τα cunning plans του Baldrick


)
Εγώ θυμίζω τι λεγόταν παλαιότερα εις άψογην πασοκικήν (και εξετάζω αν παράλληλα φαίνεται να ισχύει στην παρούσα φάση)

 ♦ Η αναδιάρθρωση του χρέους καταλήγει σε επιβάρυνση μεγαλύτερη από το αρχικό ποσό του διακανονιζόμενου χρέους. Μαλλον ΝαιΤικ λοιπόν
 ♦ Οι επιπτώσεις στο εθνικό οικονομικό σύστημα είναι άμεσες και συμπεριλαμβάνουν μεγάλη κρίση ρευστότητας και χρεοκοπία τραπεζών. Ετσι και αλλιως... γι αυτό και οι τράπεζες παίρνουν (και) ζεστό χρήμα αντί (μόνο) ομολόγων
 ♦ Οι επιπτώσεις στο διεθνές οικονομικό σύστημα εγείρουν τεράστιες πολιτικές πιέσεις για ικανοποίηση των πιστωτών. Ναι. Δεν ηταν τόσο κούρεμα, όσο διακανονισμος διασφαλίσεως πληρωμων μειωμένης απόδοσης σε σχεση με την αρχική, αλλά με το bonus της uber alles πληρωμής τους που δεν υπήρχε πριν
 ♦ Οι πιέσεις αυτές αφορούν τόσο την πολιτική διαπραγμάτευση για το διακανονισμό του χρέους όσο και τις άμεσες διεθνείς οικονομικές συναλλαγές της χώρας. Τικ
 ♦ Η χώρα τίθεται σε δυσμενή θέση στο πλαίσιο των διεθνών πολιτικών και οικονομικών της σχέσεων. Τικ
 ♦ Η χώρα ουσιαστικά εξοβελίζεται από τις διεθνείς αγορές. Τικ. Ο χρόνος δηλαδή που θα είμεθα υπο αναγκαστική προστασια/πατρωνία/άλλα συνώνυμα διευρύνεται προς ... το άγνωστο. Οκ δεν θα ειναι και 20...χρονια που λένε μερικοι, αλλα με τουτους που μπλέξαμε, ξέρει κανεις;



Επισης μπηκαμε στο μνημονιο για να μην "πληρωθουν τα cds" (λες και θα τα πληρώναμε εμεις, αλλά τελος πάντων) και απ΄ότι μαθαινω μπορεί να πληρωθουν , μπορεί και όχι (θα το μάθουμε στις 1 το μεσημέρι, αλλά επιμένω: το αν πληρώνονταν ή οχι μας ειναι αδιάφορο. Δεν θα εβγαιναν απο τις δικες μας τσέπες σε καμία περίπτωση)

Ενδιάμεσα μάθαμε πως το ρίσκο "ατακτης χρεοκοπίας ήταν πολύ μεγάλο" και πως έπρεπε να βοηθηθει το PSI και τέτοια. Και αυτο το είπε ο Νταλάρα(ς) (οχι αυτος με τα γιαούρτια, ο άλλος). 

Οταν τα λεγανε αυτα οι Συριζαιοι ήταν εκπροσωποι της Ελλαδας της δραχμής, ανευθυνοι και τα λοιπά και τα λοιπα. Ρε μήπως ο Νταλάρα ανήκει στον ...Συριζα; Βεβαιως οι συριζαιοι (και λοιποι) δεν το έλεγαν για να....βγει το PSI αλλα για να πιέσουν την κυβέρνηση, έτσι για αλλαγή ρε παιδια, να μην δίνει μόνο κ*λο (κώλο εννοώ, αλλα με αρέσει και το *)


Αν ρε γ*μημένοι (...καταλαβαίνετε) είχατε τα κοχόνες να κάνετε ένα μικρότερο κούρεμα, όταν είχε νόημα, όταν το χρέος ήταν μόνο ιδιωτικό, και πολύ μικρότερο απ΄ότι σήμερα, όταν μεγάλο μέρος του ήταν εξωτερικό, και κάνατε ακριβώς την ίδια με τώρα προσφορά (ίσως και με πιο ευνοϊκούς όρους τύπου κούρεμα 30% αντί για 53,5) θα ήμασταν τώρα στο Μνημονιο; Θα είχαμε διαλύσει νόμους, θεσμους, δικαιώματα και επίπεδο διαβίωσης; Ετσι και αλλιως οι συνέπειες θα ήταν πάλι οι ίδιες οσον αφορά το εξωτερικό:
* μερος του χρεους θα πηγαινε σε αγγλικο δίκαιο. Λογικόν
* Θα ημασταν (και τώρα είμαστε) υποχρεωμένοι να έχουμε "πρωτογενή πλεονασματα" μιας και εύλογα για ένα (μικροτερο απ οτι φαντάζεστε) διαστημα θα ήμασταν εκτος αγορών
* παλι θα έπαιρναν ζεστο χρήμα οι τράπεζες
* παλι θα είχαμε "selective default" και θα εξεταζόταν το θεμα με τα cds
και θα είχαμε γλιτώσει πολλά εσωτερικά ντράβαλα, κάνοντας παράλληλα μερικά πράγματα που έτσι και αλλιως έπρεπε να γίνουν στο εσωτερικό (που ακόμα εχετε δεσμευτεί αλλά δεν έχετε πράξει, μην τα ξαναλέμε...)

Κατά τα άλλα ετούτοι οι ...επιτυχημένοι ζητάνε την ψήφο μας..... Ε τί να σας προτείνω τώρα, τα ξέρετε!!

love&kisses
zaphod

Υ.Γ. Αυτα και χωρίς (ακόμα) να ειμαι οικονομολόγος. Χριστοπαναγίες επι της επιχειρηματολογίας δεκτές. Ετσι και αλλιώς το παρον γράφτηκε στο πόδι.

Υ.Γ.2 και επι του πιεστηρίου. Εχω ρίξει πολύ γέλιο με αυτό. Σας το προτείνω. Σε φίλους που διαμαρτύρονται γιατι τους βγάζει "όλους" σύριζα η απάντηση δεν ειναι πως εχει bug, αλλα πως τελικα είστε αριστεροι και "εχει δικιο" που γκρινιάζει ο καθε Alexis πως η αριστερα εχει "μονοπωλήσει" το ιδεολογικο στιγμα και μπλα μπλα μπλα... Αν νιώθετε δεξιός και για να πιάσετε την κατάλληλη θέση στο chart πρεπει να δώσετε μερικές αηδιαστικές απαντήσεις, δεν φταίει τεστ, αλλα η δεξια που ειναι μια αηδία και μισή!!! :Ρ
Εμένα πάντως με πέτυχε!

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2012

Πατα-Τοπ της εβδομάδας

* "Ορθως" φωνάζουν οι ΝΔΣΟΚιτες για τους άλλους που ειναι "αντιμνημονιακοι", πως δεν εχουν σχεδιο, δεν έχουν οραμα, ειναι ριψοκίνδυνοι, παιζουν με το μελλον της χώρας και τετοια. Διοτι ο μεγάλος φόβος τους, δεν ειναι προφανώς όλες αυτές οι ανοησίες που φωνάζουν, αλλά η μικρά υποψία που αρχίζει και μεγαλώνει σε ολοένα και μεγαλυτερο κομμάτι του κόσμου πως όλα αυτά ειναι παπαριές. Οταν ακόμα και τα πρωτοπαλίκαρα του πασοκισταν απο τα ΜΜΕ αρχίζουν και βγάζουν σιγά σιγά την ουρά τους απέξω, γιατί το βλέπουν το πράγμα να στραβώνει και ανευ διορθώσεως πλέον, το μόνο όπλο που μένει στην κυρίαρχη (στην παρούσα φάση) ελίτ ειναι ο φόβος. Παλιο και χρησιμοποιημένο πολλάκις, αλλά πάντα μπορει να ξαναχρησιμοποιηθεί. 

Γιατί λοιπον φωνάζουσοι οι ΝΔΣΟΚοι και κυρίως γιατί λέω πως ορθώς το κάνουν; Οχι προφανώς γιατί θεωρώ πως έχουν δίκιο αλλά γιατί ειναι το τελευταίο τους χαρτί. Η πολιτική γύμνια τους, η ανικανότητα τους φαίνονται ολοένα και περισσότερο. Ο κυριότερος φόβος δεν ειναι "μην ερθει στα πραγματα η αριστερα" και κατι τρέξει στα γύφτικα. Σιγά ρε μην ξεκινήσουμε και την νέα Οκτωβριανή Επανάσταση απριλιάτικα! Ο φόβος ειναι μην αποδειχθεί πλέον περίτρανα πως κάποιοι αλλοι μπορούν να κάνουν κάποια στοιχειώδη πράγματα καλύτερα από αυτους. Το απλο (και απλοϊκο και εν πολλοίς οχι ιδιαιτερα σημαντικο) πχ με την πατατομανία δεν έφερε την αλλαγή, προφανώς. Εννοείται. Δειχνει όμως πόσο εύκολα μπορούν να γίνουν μερικά πράγματα και πως τελικά τόσοι φορείς, υπάλληλοι, ελεγκτές κτλ τοου επισήμου κράτους ειναι εμφανώς ανίκανοι, ή μάλλον εμφανίζονται ως τέτοιοι διοτι δεν υπήρξε ποτέ η πολιτική βούληση να γίνουν 5 πράγματα σωστά. Και ορθώς εδώ μπορεί να γκρινιάζουν μεχρι και οι μεσάζοντες, οι έμποροι δηλαδής. Αμα πας την βενζίνη στο δίευρο, το πετρέλαιο στο ενάμιση ευρώ, τα διόδια στο Θεό, οι δρόμοι ειναι (στην Πελ/νησο τουλάχιστον) για τα μπάζα και απαιτούνται πολλαπλάσιες ώρες απο το κανονικό για τη μεταφορά προϊόντων πως στο καλό να πέσει η τιμή;

Η ανικανότητα μας κυβερνά φίλτατε. Και όταν στριμώχνεται δεν προσπαθεί να κάνει καμια δουλειά μπας και δείξει πως κάτι αξίζει τελικά. Αρκείται στο να φωνάζει πως "θα ερθουν τα κομμούνια". Καλά κρασά και αντε γεια. Προσπαθώ να βρω ρε παιδιά ένα μετρο, ένα ρε γαμώ το φελέκι μου που να προήλθε από συνεχόμενη προσπάθεια και συμπαγή πολιτική βούληση και δεν βρίσκω. Ό,τι βρήκα προέρχεται απο υπογραφές-φωτοβολίδες και ειναι "ευκολα" υλοποιήσιμο (οριζοντιες περικοπες,  φοροι, χαράτσια, κουρεματα γενικως και ειδικώς κτλ), χωρίς μελέτη, χωρίς ορίζοντα, χωρίς τίποτα. Οταν ομως χρειάζεται κοπος και διαρκής προσπάθεια και ικανοτητα (κλειστα επαγγέλματα, φοροδιαφυγη, φορολογηση εκκλησίας, κατάλληλη κλιμάκωση φορολογίας με ορθολογικά τεκμήρια κτλ) χεστηκαμε και η βάρκα γέρνει.


* Α, πήγε και η Αννουλα στο Ανάπτυξης! Μετα την καταπληκτική επιτυχία της μη διαθέσεων σχολικών βιβλίων, της φασκελώμουτζας που πεφτει γενικως και την κατάλληλη επίδειξη τσαμπα μαγκιάς που μαζέψαμε διοτι οι εκλογές πλησιάζουν και την επικείμενη και θρυλούμενη μή διάθεση τετραδιων για τις πανελλήνιες στην ώρα τους, μένει να δούμε τι σκατά ανάπτυξη θα κανει μεχρι τις εκλογές. Επιτρέψτε μου παντως να μην ειμαι αισιοδοξος. Για την ανάπτυξη. Τωρα για την παιδεια, τον Μπαμπινιώτη δεν τον ξερω (σαν υπουργό), αλλα ποσο πιο χαμηλά μπορεί να πάει πια;

εικόνα υπό του προφήτου estarian

* Λοιπον ειναι αστείο. Σε μια χώρα που το 58,3% τοποθετεί εαυτόν αναμεσα σε ακρα αριστερά και κέντρο (με το 16,5% ΜΟΝΟ να ειναι ...κέντρο) μας κυβερνάνε συνέχεια οι δεξιοί. Και μην ακούσω καμιά μαλακία! Ο κοσμος σας πήρε χαμπάρι!!

Γιατι ποσοι πλεον αραγες να νομίζουν πως το ΠΑΣΟΚ ειναι (οχι αριστερο (μην γελάτε!!) αλλά έστω...) κεντροαριστερό κόμμα;



Ποιος όμως ευθύνεται για το ότι μας κυβερνά η δεξία; Μα προφανώς οι ίδιοι οι ψηφοφόροι, του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον, που φαίνεται πως δεν ξέρουν πλέον τι τους γίνεται!!


(τα γραφήματα από εδώ: http://media.megatv.com/pegasus/Multimedia/doc/GPO_FEB2012_id410324.doc που το πήρα από εδώ )

Μπορείτε να το δείτε χιουμοριστικά. Πλεον το ΔΕΞΙΟ κυβερνόν κόμμα ειναι ένα, αλλά δικέφαλο:

(φωτο κλεμμενη απο f/b)

* Μην ξεχάσω και την Σαμαρική πατάτα περί ευθύνης της αριστεράς. Αν ειναι λοιπόν συνυπεύθυνοι δεν πρέπει να δοκιμάσουν και αυτοί να κυβερνήσουν για να μας ξελασπώσουν...οπως (δεν) κανατε εσείς; Ευχαρισθω!

* Ενα τελευταίο περι μετρων. Δεν ξέρω αν τα μέτρα ειναι φιλελεύθερα, νεοφιλελευθερα ή οχι. Ορθως ισχύει πως ο (παλιονεο)φιλελευθερισμος δεν θελει και πολλά κρατικά μέτρα γενικώς(γι αυτο βγαίνει και γκρινιάζει ο κάθε Ανδριανοπουλος). Αν όμως τα μετρα αυτα, αν λέω, εχουν ως στόχο την...απόσυρση του κράτους από τον έλεγχο της αγοράς; Αν τα μέτρα αυτά εχουν ως στόχο την διάλυση των συμβάσεων, γιατι προφανώς το κεφάλαιο κώλωσε να τα κάνει μονομερώς όπως προφανέστατα θα ήθελε; Αυτα τα μέτρα ειναι αραγες υπερ του κεφαλαίου ή υπέρ των εργαζομένων; Εχει σημασία άραγες που το Σύνταγμά μας, αλλα και οι Ευρωπαϊκες συνθήκες, απ΄όσο ξέρω τουλάχιστον, προστατεύουν τις συλλογικές συμβάσεις τις οποίες εδώ καναμε νεκρό γράμμα; Ποσο πιο νεοφιλελεύθερο θα ήταν ένα κράτος το οποίο θα καταργουσε τόσα εργασιακά δικαιώματα εν μια νυκτί;

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2012

Χοντραδες....

Να την πω την μαλακια μου, εμενα ο χοντρος διαχρονικα με αρεσει. Ειναι χιουμορίστας, αλλά και είρωνας, ειναι λιγο περαδωθες, είναι εριστικός του κερατά, ειναι διαχρονικά αυλοκόλακας αλλά έχει νιονιο (θα μου πεις ενα ζητημα ειναι και η χρηση του, οχι μονο η κατοχή του, αλλα τέλος πάντων) και ενίοτε ειναι ατακαδόρος, ασχετα αν μετά τρέχει να τα μαζέψει, διότι ως αρκετοι χοντροί, είναι χοντρός σε όλα και ενίοτε λέει και χοντρές χοντράδες.

.

Τελος παντων, ο χοντρός αποδεικνύεται σε τρελές φόρμες μιας και κατέθεσε πολιτική πλατ(ι)φόρμα με την οποία απαντά στα ερωτήματα για τη ζωή, το ΠΑΣΟΚ και τα πάντα. Πλακα πλακα ειναι ενδιαφερον κειμενο και αξιζει σχολιασμου και αναδημοσίευσης. Το ερωτηματα όμως μένουν
1. ρεσε μερικά από αυτά ειναι καργα αντιμνημονιακα του κερατα. Δεν πηρες χαμπάρι τι σκατά ψήφιζες;
2. 800 χρονια εξουσία είστε, τώρα θυμηθήκατε τα βυσματα, τον χωρισμο εκκλησιας κράτους, τις κομματικες επιχορηγήσεις και την βουλευτική ασυλία; Αν σας πήρε τόσα χρόνια για να το πάρετε χαμπάρι σε πόσους αιώνες θα τα υλοποιήσετε;
3. (μα με παρθενογέννεση μας προέκυψαν όλοι φέτος;;;;)

Ας το δούμε λοιπον! Για έκθεση ιδεων/κειμενο μικρου κομματος, καλό είναι. Για ένα κόμμα που διαχειριζόταν τόσα χρόνια την εξουσία, πάλι καλό ειναι. Ειναι σαν να μας λεει "τι μαλακιες καναμε τοσα χρόνια, αλλα τώρα θα...." κτλ κτλ. Ειναι γενικά ένα αντιπασοκικό κείμενο και αυτό από μόνο του είναι ενδιαφέρον!
(τονισμοι, σχόλια)




Για μια ηγεσία προοπτικής και μεταρρυθμίσεων
 
Σε μια εποχή πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και στροφής των πολιτών στην αποχή ή στην ευνουχισμένη ψήφο, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πείσει όποιον πολίτη εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για λύσεις ότι το μόνο που προσφέρει είναι συμφωνίες μεταξύ προσώπων με στόχο τη διατήρηση της εξουσίας στην επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Η λογική «σωπάστε να σωθούμε» οδηγεί στην καταστροφή και της παράταξης και της χώρας. Δεν πιστέψαμε ποτέ σε Μεσσίες,








 πιστεύαμε και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Τα κόμματα οφείλουν να ηγούνται, να διαμορφώνουν πολιτικές και να μάχονται για την ιδεολογική ηγεμονία όχι να υποτάσσονται στον λαϊκισμό και τον φασισμό.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντήσει τι θα κάνει την εξουσία αν την έχει. (ρε από το 80 και δώθε την είχε και κανας άλλος;)  Η παλιά εποχή που τα κόμματα ό,τι κι αν έλεγαν πριν τις εκλογές, έκαναν ό,τι ήθελαν μετά, τελείωσε (allow me to refrase that: Η εποχή σας, δηλαδή, τελείωσε). Γι' αυτό απαιτούμε να γίνει επιτέλους συζήτηση θέσεων και προτάσεων, όχι προσωπικών διευθετήσεων. Να ξέρει ο πολίτης γιατί θέλουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας και τι θα κάνουμε. Να κριθούμε όπως σε όλα τα σύγχρονα κράτη της Ευρώπης με βάση αν τηρήσαμε όσα είπαμε και όχι πουλώντας ελπίδα. Ο πολίτης πρέπει να είναι συμμέτοχος στην ευθύνη.
Α. Για τη χώρα
1. Ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να συνδέεται με τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωζώνης. (Μνη-μο-νι-ο! hello! Το επιχειρημα ομως ειναι σωστο και δειχνει που πηγαίνουμε και τι σκατα αναπτυξη θα έχουμε τελικά.) Ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε να επιστρέψουμε στο 1950 όταν η ανταγωνιστικότητα της χώρας βασιζόταν στο πάμφθηνο εργατικό δυναμικό. Κάθε μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν οδηγεί σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας αλλά στην καταβαράθρωσή της, αφού έτσι ευνοεί τις επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας και όχι εντάσεως κεφαλαίου. Για να το πούμε αλλιώς, όσο υπάρχουν εξευτελιστικοί μισθοί δεν ευνοείται ούτε η καινοτομία ούτε η αριστεία. Επιπλέον, ανάπτυξη χωρίς εγχώρια κατανάλωση, δηλαδή χωρίς χρήματα στις τσέπες των πολλών, δεν υπάρχει.
2. Οι συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, πρέπει να είναι απολύτως σεβαστές (!μετα το 2020 που τελειώνει το Μνημόνιο φαντάζομαι). Δεν θέλουμε ένα κράτος-πατέρα που πάντα ξέρει τι είναι καλύτερο και παρεμβαίνει κι εκεί που δεν χρειάζεται.
3. Κατάρτιση κρατικού προϋπολογισμού από μηδενική βάση. Δικαίωμα τροποποίησης των επιμέρους ποσών κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση χωρίς να αλλοιώνεται η τελική πρόβλεψη του προϋπολογισμού για τη σχέση εσόδων - εξόδων. Δηλαδή όποιος θέλει να προτείνει, π.χ. αύξηση των δαπανών για τα σχολεία, να μπορεί να το θέσει σε ψηφοφορία, αρκεί να προτείνει ισόποση μείωση άλλου κονδυλίου, π.χ. μείωση των δαπανών για τη διατήρηση εκατοντάδων στρατοπέδων. (cool)




4. Να τελειώσει η εποχή της εξαγοράς ψήφων μέσω του δημόσιου δανεισμού. Συνταγματική υποχρέωση το έλλειμμα του προϋπολογισμού να μην υπερβαίνει το 3%.
5. Νέες σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Πολιτεία και Εκκλησία να συμφωνήσουν μαζί ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο μέσα σε 10 χρόνια θα οδηγήσει: α) στην οικονομική αυτοτέλεια της Εκκλησίας με όρους διαφάνειας των εσόδων της που, φυσικά, θα ισχύσουν για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, β) στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με τη στήριξη του κράτους, την απαγόρευση της πώλησης γης της Εκκλησίας χωρίς έλεγχο και προϋποθέσεις, καθώς και την ανάληψη της μισθοδοσίας των κληρικών και του εκκλησιαστικού εκπαιδευτικού συστήματος από την ίδια. Οπως το κοβω το...3012 πάλι τα ίδια θα λέμε!
6. Εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης όπως και όλων των μεταρρυθμίσεων που έχουν νομοθετηθεί, χωρίς εκπτώσεις. Αύξηση του ποσοστού του προϋπολογισμού στην παιδεία, την έρευνα και τον πολιτισμό στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών της ΕΕ. Μνη-μο-νι-ο! Πάλι τα ίδια θα λέμε;
7. Άρση της μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αποσύνδεση της ιδιοκτησίας του Δημοσίου με τις εργασιακές σχέσεις και τη διαχείριση. Οι ανώνυμες εταιρείες όπου το Δημόσιο έχει την πλειοψηφία, εξακολουθούν να είναι ανώνυμες εταιρείες.
8. Εισαγωγή στο Δημόσιο αυστηρότερων διαδικασιών αξιολόγησης και βαθμολόγησης με ταυτόχρονη πρόβλεψη διαδικασιών για την άρση της μονιμότητας. Στα πειθαρχικά συμβούλια δεν πρέπει να μετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων. Οντως οι εργαζομενοι στα πειθαρχικα λειτουργουν ενιοτε συντεχνιακα, Αλλα ποια η εγγυση πως μετα τα πειθαρχικα δεν θα λειτουργούν...καθεστωτικά;
9. Προσλήψεις στο Δημόσιο μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Εισαγωγή της έννοιας του δοκίμου υπαλλήλου σε δύο περιόδους, 2 και 5 ετών. Να συμφωνηθούν τα θετικά και αρνητικά κριτήρια βάση των οποίων εξωτερικός κριτής θα εισηγείται ποιοι περνούν στο επόμενο στάδιο και ποιοι τίθενται εκτός Δημοσίου. Για να σε δώ να το κάνεις μάγκα μου, γιατί τόσα χρόνια δεν...
10. Ασκηση μιας μεταναστευτικής πολιτικής διπλού στόχου: α) άμεση παρεμπόδιση της παράνομης εισόδου στη χώρα με κάθε δυνατό τρόπο και άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών, β) πολιτική πλήρους ένταξης των νομίμων μεταναστών που έχουν τις προϋποθέσεις στην ελληνική κοινωνία με επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης ιθαγένειας.
11. Αλλαγή του τρόπου καταβολής του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους τώρα. Το εφάπαξ πρέπει να δίνεται στην αρχή όχι στο τέλος της καριέρας γιατί οφείλουμε να βοηθήσουμε τους νέους και ειδικά τα νέα ζευγάρια, όχι τους συνταξιούχους που ούτως ή άλλως έχουν αντικειμενικά, μειωμένες ανάγκες. Το εφάπαξ όπως δίνεται σήμερα είναι ένα όπλο σε λάθος χέρια. Το κράτος μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να δώσει τώρα με τη μορφή άτοκου δανείου σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους κάτω των 40 ετών το εφάπαξ που θα λάμβαναν όταν θα έβγαιναν στη σύνταξη. Ετσι θα δοθεί μια σημαντική ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που το εισόδημά τους έχει υποστεί αβυσσαλέα πτώση όχι μόνο εξαιτίας των περικοπών αλλά κυρίως εξαιτίας των τόκων που πληρώνουν για τα στεγαστικά δάνεια. Ναι , αλλά αν δεν ειναι μονιμοι, ποια η εξασφαλιση πως του χρόνου θα μείνουν στο δημόσιο; Εξυπνη ιδέα πάντως αν και θέλει πολύ ρετουσάρισμα
12. Αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος τώρα με τη θέσπιση κατώτερου ορίου σύνταξης για όλους. Οποιος θέλει να λαμβάνει μεγαλύτερη σύνταξη θα πρέπει να πληρώνει και τις ανάλογες εισφορές.
13. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει με κοινές μετοχές, ώστε το κράτος να ελέγξει τις τράπεζες. Οι στόχοι πρέπει να είναι δύο: α) η δημοσιοποίηση των δανείων που δόθηκαν χωρίς να δικαιολογούνται με κριτήρια της αγοράς, και β) η άσκηση μιας σύγχρονης μορφής σεισάχθειας με τη μείωση των τόκων και του κεφαλαίου για τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια. Ολα αυτα σωστα.Τώρα που έγινε θέμα γιατί δεν το κάνατε;
14. Άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων. Το κράτος δεν πρέπει να εγγυάται τα έσοδα κανενός επαγγελματία. Οι πολίτες και όχι το κράτος πρέπει να αποφασίζουν για το πόσα φαρμακεία ή συμβολαιογράφους κ.λπ. χρειαζόμαστε. Αυτο το υπογράφω με χέρια και με πόδια! Εγω δουλευω στην ελευθερη αγορα εργασιας, κανενας πουστης δεν με προστετευει και κανένας δεν ειπε αν "μπορω" να ανοιξω το μαγαζι ή όχι. Κανόνες λειτουργίας ναι. Ετσιθελικα "εσύ ΔΕΝ .... κτλ" ΤΕΛΟΣ.
15. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να απεξαρτηθεί από την κεντρική κυβέρνηση. Κάθε δήμος πρέπει να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα έσοδα, τα έξοδα και τις προσλήψεις και απολύσεις των υπαλλήλων του. Οι υπάλληλοι των δήμων δεν πρέπει να έχουν το καθεστώς μονίμου δημοσίου υπαλλήλου. Να καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση των δήμων με την ταυτόχρονη αναγνώριση του δικαιώματός τους να βάζουν όποιους και όσους φόρους, τέλη και εισφορές επιθυμούν. Όπως λειτουργεί σήμερα το σύστημα, ευνοούνται οι δήμαρχοι που «διεκδικούν» περισσότερα από τους υπουργούς, ευνοούνται δηλαδή οι πελατειακές σχέσεις μεταξύ κεντρικής και τοπικής εξουσίας και όχι η χρηστή διαχείριση των οικονομικών.
Β. Για το πολιτικό σύστημα
1. Άμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Η λειτουργία και επομένως η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι αποκλειστική υπόθεση των υποστηρικτών τους. Τίθεται ανώτατο όριο βοηθείας από τον κάθε χρηματοδότη. Απαγορεύεται η χρηματοδότηση από νομικά πρόσωπα, εμπορικά ή επαγγελματικά καταστήματα (; γιατί;). Είναι επιβεβλημένο ο κάθε πολίτης να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι υποστηρικτές και τι είδους υποστήριξη δίνουν. Γι' αυτό κάθε χρηματική καταβολή προς τα κόμματα για να είναι νόμιμη, η μόνη προϋπόθεση θα είναι η δημοσίευσή της σε ειδική ιστοσελίδα του διαδικτύου που θα αναφέρει το ποσό, το όνομα, τη διεύθυνση και το ΑΦΜ του δωρητή κατά τα πρότυπα του προγράμματος «Διαύγεια». Οι συναλλαγές των κομμάτων, ανεξαρτήτως ποσού, θα πρέπει να γίνονται μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ θα πρέπει να δημοσιεύουν στο ίδιο πρόγραμμα και τα αναλυτικά έξοδά τους. Τίθεται ανώτατο όριο λειτουργικών και προεκλογικών εξόδων ανάλογα με το μέγεθος του κόμματος. Όλα στο φως τώρα. Η ποινή για την παραβίαση αυτών των προβλέψεων θα πρέπει να επιφέρει βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο, πολλαπλάσιο εκείνου που δεν δηλώθηκε καθώς και ποινές στέρησης της ελευθερίας για τους υπευθύνους, συμπεριλαμβανομένου και του δωρητή. Γενικα δεν διαφωνώ.
2. Πλήρης κατάργηση της αποσπάσεως δημοσίων υπαλλήλων στα κόμματα ή στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες. Κράτος και κόμμα είναι και πρέπει να είναι δύο εντελώς ξεχωριστοί θεσμοί. Ποιος τους ένωσε ρεεεεεεεεεεεεε!
3. Απαγόρευση της προσφυγής στη διαδικασία κοινοβουλευτικής ασυλίας για μια σειρά αδικήματα και διατήρηση της ασυλίας μόνο για την προστασία του δικαιώματος έκφρασης και ελεύθερης κίνησης και δράσης των μελών του κοινοβουλίου.


Π@π@ρι@ μάντολες. Κατάργηση βουλευτικής κτλ ασυλίας. Άντε να δεχθω την ασυλια σε επίπεδο αυτόφωρου για τους βουλευτες/υπουργούς και μέχρι εκεί. Ενας υπουργός να μπορεί να ειναι υπουργός ακόμα και όταν ειναι "υπο έρευνα" ή υπο κατηγορία. Ευχαρισθώ.

4. Αλλαγή του εκλογικού συστήματος με κατάργηση του σταυρού προτίμησης, δημιουργία 200 μονοεδρικών περιφερειών με ισοδύναμη εκλογική βάση και τριών μειζόνων εκλογικών περιφερειών 100 εδρών όπου θα εκλέγονται οι υποψήφιοι όπως συμβαίνει σήμερα με το ψηφοδέλτιο επικρατείας. 

Κατάργηση του κατώτατου ορίου για την εκπροσώπηση στη Βουλή στις 3 μείζονες εκλογικές περιφέρειες.
This is not our problem. Πολύ "αρχηγιλίκι" μου μυρίζει πάντως.



5. Αλλαγή των προβλέψεων και της διαδικασίας δίωξης εναντίον μελών της κυβέρνησης (άρθρο 86 του Συντάγματος) με κύρια μέριμνα την ταχύτερη διεκπεραίωση και τη σημαντική αύξηση του χρόνου που προβλέπεται για την παραγραφή των αδικημάτων. Είπαμε: κατάργηση ασυλιάς, κανονικός χρόνος παραγραφής, ισονομία!
Γ. Για το ΠΑΣΟΚ

(στα παπάρια μας. Να πάτε να το διαβάσετε εκεί

aeisixtir