Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Οκτωβρίου 12, 2012

Τοπ της εβδομάδας (μην σου πω και του μηνα...και βάλε)

Εμ, γράφω που γράφω σπάνια λόγω  τεμπελιάς φόρτου εργασίας, έρχονται και μαζεμένα τα νέα! Οποτε πάρτε ένα συγκεντρωτικό τοπ με μερικά απο τα πράγματα που μπήκαν στα κεφάλια μου τον τελευταίο καιρό

Δημοκρατία της εβδομάδας: Η γνωστή σε όλους Ελλαδεζία, ή αλλιώς Ελλαδιστάν ή αλλιώς....




Κομμούνια της εβδομάδας: Προφανώς τα παιδιά από την Guardian που λειτουργεί σαν παράρτημα των εφημερίδων που κυκλοφορούν κυρίως στα Εξάρχεια και βλέπει παντού κρατική τρομοκρατία:



Ρήτορας της εβδομάδας: Μα ποιος άλλος... μόνος κάποιος άντρακλας που δεν ειναι gay (οπως και δεν ειναι ρατσιστής άλλωστε) θα μιλούσε έτσι.




Και ερχόμαστε στους δημοκράτες της εβδομάδας. (http://tvxs.gr/news/ellada/sygkroyseis-kai-giaoyrtia-ekso-apo-theatro-xytirio). Το αστείο δεν ειναι πως πήγαν μερικοί μπαμπουίνοι (που δεν ειναι gay) να κλείσουν ένα θέατρο επειδή το έργο που παιζότανε δεν ήταν της δικιάς τους, ας πούμε αρεσκείας. Το ρεζουμέ για μένα είναι στο τέλος : "Μάλιστα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς όρμησε σε αστυνομική κλούβα και απελευθέρωσε προσαχθέντα, ενώ οι αστυνομικοί κοιτούσαν." 
*** update: Ισως να ειναι οι αντιδρασεις, ισως να το έκαναν έτσι και αλλιως αλλά: "Ανακοινώνεται ότι από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος βουλευτή της Χρυσής Αυγής, γιατί χθες (11-10-2012) το βράδυ στην Ιερά Οδό στην περιοχή Ρούφ, απέσπασε από αστυνομικούς και απομάκρυνε ημεδαπό, την ώρα που τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο "

Αλλά και: "Δημοσιογράφος ξυλοκοπείται από την Χρυσή Αυγή Εξω από το θέατρο Χυτήριο όπου παίζεται το Corpus Christi" (εμ τους ταϊσατε, τους προβάλλατε, τους κάνατε και καλά "ισότιμους συνομιλητές", ε φάτε τα τώρα)
(διαβάστε από πρώτο χέρι τη διήγηση εδώ


Ο κόβει-το-μάτι-σου της εβδομάδας. Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Γιάννης Μαυρής ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά για τη γνώμη του περί της καθίζησης της δημοτικότητας της κυβερνητικής πολιτικής και για το γεγονός πως η ΝΔ δείχνει να χάνει σε ενδεχόμενες εκλογές το απέδωσε στην ...επικοινωνίακή της πολιτική (..."λόγω της δυσκολίας που έχει η εικόνα της κυβερνητικής συνεργασίας....")  (δείτε το εδώ από το 54:00 περίπου και πέρα) . Περί πολιτικής ούτε κουβέντα. Κατα τα φαινόμενα οι φοροεπιδρομές, οι δηλώσεις υποτέλειας, το διαρκές ξεφτιλίκι, τα αποδεδειγμένα πλέον προεκλογικά ψέμματα των κυβερνώντων, οι συνεχόμενες περικοπές μισθών και η ακόμα πιο συνεχόμενη ασυλία που απολαμβάνουν ορισμένες ομάδες προνομιούχων (διαβάστε: "Παγώνουν" μειώσεις μισθών για υπαλλήλους τεσσάρων υπουργείων") δεν έχουν καμία σημασία (στο ίδιο γκάλοπ το 42% του πληθυσμού υποστηρίζει πως "τα βγάζει πέρα με δυσκολια" ενώ το 73% είναι απαισιόδοξο για το μέλλον. Αλλά και αυτά κατά τα φαινόμενα δεν έχουν σημασία μπροστά στην ....επικοινωνιακή πολιτική και στην εικόνα συνοχής της κυβέρνησης. Κατά τα φαινόμενα όταν σε πηδάνε με ....συνοχή είσαι ευχαριστημένος.


Βενιζέλος της εβδομάδας. Προφανώς ο Ευαγγελος Βενιζέλος. Αυτός ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος έχει κάνει ... καριέρα στις σουπερ αντικειμενικές και χρήσιμες νομοθετήσεις (...τυχαία παραδείγματα εδώ, εδώ και εδώ)  που αποσκοπούσαν στο ....καλό του συνόλου είχε μια λίστα με 2000 (; αλήθεια πόσους;) δυνάμει παρανόμους στο συρτάρι του και απλά....την ξέχασε! Μάλιστα....

Έλληνας της εβδομάδας: Δεν κηρύσσεται ο Λανς Αρμοστρονγκ. Ή τουλάχιστον περιμένουμε δηλώσεις περί ...αντιαμερικάνικης συνομωσίας, με ζηλεύανε που πηρα πολλά μετάλλια, μου ρίξανε κάτι στο χυμό και τέτοια, και τότε θα του το δώσουμε. Μέχρι τότε συγκρίνουμε την συμπεριφορά των Αμερικάνικων αρχών (που κυνήγησαν και τελικά τσίμπησαν μια συμμορία ιθύνων νους της οποίας ήταν-είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως αθλητές. Αλήθεια έχει βγει στη δημοσιότητα κάποιο σχετικό πόρισμα για τα δικά μας;), με αυτή των δικών μας σε παρόμοια θέματα όταν όλοι έτρεχαν να καλύψουν γενικώς διάφορους. Ο Λανς λέγεται πως δωροδοκούσε τις αρχές για να είναι ενήμερος για το πότε θα του κάνουν έλεγχο. Ανοησίες. Οι δικές μας οι αρχές -αν θυμάμαι καλά- ειδοποιούσαν από πριν τα δικά μας τα παιδιά πότε θα τους κάνουν έλεγχο ή έστω σαμπόταραν τους...ελεγκτές, και μάλιστα δωρεάν γιατί είναι πατριώτες! Και -αν θυμάμαι καλύτερα- φρόντιζαν ώστε το εργαστήριο ανίχνευσης ουσιών στο ΟΑΚΑ να μην έχει τα κατάλληλα αντιδραστήρια!


Ιραν της Εβδομάδας: Εμείς. Αν και σε λίγο έτσι όπως πάμε θα λέμε το Ιραν ως Ελλάδα της εβδομάδας. Ειμεθα στην τρίτη θέση στον κόσμο (χάλκινο μετάλλιο)  σε σχέση με τον εναγκαλισμο θρησκείας-κράτους (οι "υποανάπτυκτοι" τούρκοι ειναι στο νο 44). Αυτη η χώρα γέννησε τη θεοκρατία τελικά, διοτι η δημοκρατία δεν μένει πια εδώ, όχι πως έμεινε και για πολύ όταν έμεινε, αλλά τέλος πάντων. Μια καλή απάντηση στο γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, αλλά  και στο που πάμε τελικά μπορεί να βγει σε μια προταση 15-20 λέξεων: "Τα παιδιά φεύγουν από το Γυμνάσιο έχοντας κάνει τριπλάσιες ώρες Θρησκευτικά από όσο Χημεία και μιάμιση φορά παραπάνω από Φυσική."

Δημαρχος της εβδομάδας. Στα σοβαρά. Ο ίδιος κατά κανόνα.

Λαμόγια της εβδομάδας. Οι φιλοι κτλ Ζακυνθινοί. Αν και μόνο ένα έχω να πω: θυμάμαι πως ο γιατρός που έδωσε τις περισσότερες βεβαιώσεις ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με την ΝΔ

3 σχόλια:

  1. Στο... δημοκρατία της εβδομάδας, τσέκαρε αν θες και την δημοκρατική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της αστυνομίας των στοιχείων και των φωτογραφιών αυτών που συνελήφθησαν στις προχθεσινές συγκεντρώσεις στο σύνταγμα...
    http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=21092&Itemid=974&lang=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο μεταξύ, σε ένα παράλληλο σύμπαν, η κυβέρνηση της ΧΑ ανακοινώνει πως θα φορολογήσει την εκκλησία.
    Ντάξει, αυτά δε γίνονται ούτε στα παράλληλα σύμπαντα, λέμε και καμιά μπούρδα να περνάει η ώρα.
    Άκουσα ότι τα τάγματα εφόδου της ΧΑ οργανώνουν χάπενινγκ όπου θα γίνει ένα επικών διαστάσεων γκραφίτι της φάτσας του πατριάρχη σε έναν τοίχο της Αθήνας, όπως καλή ώρα στο άλλο Ιράν από την άλλη μεριά της Τουρκίας. Βασικά, δεν το άκουσα, το φαντάστηκα αλλά τουλάχιστον τώρα ήμουν λίγο ρεαλιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άψογος... Αφιέρωσες... Ξεπέρασες και τον εαυτό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir