Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2012

Ελευθεροτυπια σημαινει να λες οτι θελει ο Αιμιλιος

«Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ σέβεται απολύτως τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και το αποδεικνύει εμπράκτως στην καθημερινή παρουσίαση της επικαιρότητας και την προβολή όλων των απόψεων. Όμως, δεν μπορεί να αποδεχτεί την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Οι παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της ΝΕΤ, κ. Κώστας Αρβανίτης και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης».



Ποιοι ειναι οι απαράδεκτοι υπαινιγμοι;

Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση…

Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;

Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.

Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;

Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται – που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;

Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;

Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω….

Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.

Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.



Συμπερασματα:
* Οι "απαράδεκτοι υπαινιγμοι" ειναι πως η Μ. Κατσίμη θεωρεί σοβαρό τον Δένδια. Η θεση της Κατσίμη πως ο Δενδιας συμπεριφέρθηκε σαν να ηξερε τα πορίσματα ενω δεν θα έπρεπε, δεν ειναι υπαινιγμος, αλλα πραγματικοτητα. Ο Δενδιας μαλιστα προκατέβαλε και τα...πορίσματα των πορισμάτων!
* Αναμενονται οι μηνύσεις του Δενδια προς Guardian. Θα πεσει τετοιο γελιο στο δικαστηριο που θα το θυμόμαστε χρόνια
* Ο Αιμιλιος μαλλον νομιζει πως ειναι ακομα στο STAR. Αντι να δειχνουν οι μαλακες βυζια και κώλους, λένε την γνώμη τους για ενα (αρκετα σοβαρο) πολιτικο ζήτημα! Κόψτους!
* Εμενα με αρεσε και ο Δενδιας. Τα πορισματα μιλανε για κακουργηματικες πράξεις και αυτος νιώθει δικαιωμενος επειδη "δεν βρεθηκαν καψιματα με αναπτηρα". Ουτε κοψιματα με αλυσοπριονο, αρα οσα λετε ειναι μαλακιες. Λογικη ε;


Update: Θαυμάζουμε επίσης τον κυνισμό μερικών, καθώς η απομακρυνση των 2 δημοσιογραφους κατ' αυτους που τους απομάκρυναν δεν συνιστά καν είδηση! 

Ο κ. Παπαδημούλης ρώτησε μάλιστα γιατί το θέμα της απομάκρυνσης των δύο δημοσιογράφων δεν «έπαιξε» καθόλου στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, το οποίο παρουσιάζει η κ. Στάη για να λάβει την απάντηση της δημοσιογράφου ότι η ίδια ζήτησε να είναι το θέμα στο δελτίο αλλά από τη διεύθυνση το αρνήθηκαν. «Δεν έχω εγώ τον πρώτο λόγο στα θέματα του δελτίου», είπε η κ. Στάη.
Οχι άλλη δημοκρατία και ελευθεροτυπία απο τον κο Λιάτσο, μπαφιάσαμε!!!

6 σχόλια:

  1. Κατά τη γνώμη μου η απάντηση του τηλεοπτικού προωθητή της Τζούλιας και της Πετρούλας είναι όλα τα λεφτά: "καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας» και "προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης"... Ποιος είπε τι; Αναρωτιέσαι ακόμα; Δώσε Αιμιλιε τσόντα στο λαό και σώπασε τους δημοσιογράφους... Πολλά λένε και βλάπτει την επανάστασιν...

    Μήπως όμως τελικά η Νέα Δημοκρατία είναι η Χουντική Δημοκρατία με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ; Και αν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ διαφωνούν με τις πρακτικές της κυβέρνησης για τη φίμωση του τύπου (ΕΤ3, ΝΕΤ, Βαξεβάνη κλπ) γιατί δεν απαιτούν την άμεση ανάκληση του αρμόδιου υπουργού; Γιατί βλέπουν την ΕΡΤ ως κυβερνητικό μέσο κι όχι ως δημόσιο; Μήπως επειδή κι αυτοί βόλεψαν δικά τους παιδιά σε μετακλητές θέσεις και στη Διοίκηση;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @δειμος
    Αυτο που το βάζεις;
    Ποτε εμαθε τους κανονες δεοντολογιας ο Λιατσος; Εκτος και αν νομιζει πως δεοντολογια ειναι πως ρωταω τους πολιτικοι αυτα που εχουμε συνεννοηθει να τους ρωτησω και ενδιαμεσα παιζω βυζια και κωλους. Και υποψιν πως ο γραφων ειναι φαν των βυζιωνε και των κωλωνε αλλα όχι και έτσι ρε παιδια!

    Για δες και αυτο (λινκ απο τον Μανδραγορα στα σχολια του προηγουμενου http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/media/neo_krousma_logokrisias_sthn_ert_kovetai_h_ekpomph_toy_arvanith_gia_sxolio_kata_toy_dendia.1988235.html)

    "Την ιδία στιγμή οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με ανακοίνωση τους στις 25 Οκτωβρίου 2010, καταγγέλλουν ότι στο Ραδιομέγαρο έχουν προσληφθεί 35 άτομα σε ειδικές θέσεις με υπέρογκες αμοιβές. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά
    ''Για πρώτη φορά μετά το 2003, στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα της τηλεόρασης της ΝΕΤ επιχειρείται να εισαχθεί ο θεσμός των μεικτών παραγωγών , παραχωρώντας κομμάτι της ενημέρωσης σε επιχειρήσεις Α.Ε. Υπόσχονται προσλήψεις με δελτίο παροχής υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ και δημιουργώντας «ευέλικτο» προσωπικό διαθέσιμο για όλα. Και όλα αυτά όταν 60 δημοσιογράφοι με ΣΟΧ, οι οποίοι προσλήφθηκαν με διαγωνισμό πέρσι, βλέπουν το δρόμο της εξόδου στα τέλη Γενάρη, χωρίς να υπάρχει καμιά δέσμευση για το δικό τους μέλλον.Την ίδια στιγμή 35 εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί ως ειδικοί σύμβουλοι και ΠΕΘ αντί 1εκατομμυρίου.50 χιλιάδων ευρώ ετησίως''."


    Για να δουμε τι σημαινει δημοσια τηλεοραση τελικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι, ακριβώς. Για μένα σημαντικότερη είναι η δοσίλογη σιωπή της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, μετά την τοποθέτηση δικών τους ανθρώπων σε ΔΣ και άλλες θέσεις μετακλητές και διοικητικές. Αν ήθελαν να είναι αντικειμενικοί ή αν σέβονταν το δημοσιογραφικό λειτούργημα θα έπρεπε να άρουν την εμπιστοσύνη τους στον αρμόδιο υπουργό και άμεσα απειλώντας να επανατοποθετηθούν στη θέση τους οι δύο δημοσιογράφοι και να υψώσουν κίτρινη κάρτα στο Λιάτσο.
      Ο Αρβανξίτης είναι η μία όψη. Στην ΕΤ3 είχαμε δύο αλλαγές. Μία επειδή ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για τις αποδοκιμασίες πολιτών προς το Σαμαρά και μία επειδή αποκαλύφθηκαν οι παρανομίες και τα περιστατικά στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Αυτά τα τελευταία με ευθύνη πάλι του Λιάτσου δεν έγιναν ευρέος γνωστά.

      Διαγραφή
  3. Τα πράγματα είναι απλά: το βράδι των εκλογών του Ιουνίου ο Αρβανίτης υποστήριξε στη σχετική εκπομπή της ΝΕΤ ότι ουσιαστικός νικητής ήταν ο ΣΥΡΙΖΑς. Όλα τ' άλλα περιττεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς που υπάρχει η δημόσια τηλεόραση που επειδή τα παίρνει από όλους εμάς είναι ανεξάρτητη οικονομικά και φερέγγυα. Αλλιώς η κάθε κυβέρνηση και τα οικονομικά συμφέροντα δεν μπορούσαν να ελεγχουν την ενημέρωση.
    Πάλι καλά.
    Ζήτω η ΕΡΤ! Ζήτω το Έθνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα, αν η ΕΡΤ έδειχνε πιο πολλά βυζιά και κώλους εξ αρχής, όπως το Σταρ, όλα θα ήταν πιο εύκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir