Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Ιουνίου 16, 2013

2 cents

Προαπαιτούμενη ύλη: http://www.techiechan.com/?p=1996
Αποδειχθηκε πως αυτο που μετράει πλέον ειναι το μονοπώλιο στην ενημέρωση. Ο ΕΛληνας πολίτης δεν ειναι κάποιος μέγιστος διαφωτιστής. Ενα γομαρι ειναι που αναπαράγει ότι του λέει η τηλεόραση. Γι αυτο και οι κυβερνώντες κατάφεραν να τσακίσουν (αν και με προσπάθεια) τον Δεκέμβρη, το Σύνταγμα, τόσες απεργίες (με έσχατη αυτή των καθηγητών), το θέμα με τις Σκουριές το παλεύουν ακόμη κτλ.

Εδω και μερικά χρόνια (ειδικά απο πέρισι) ζούμε ενα ιδιοτυπο 1984 αλά Όργουελ. Τα πράγματα γίνοναι σταθερά χειρότερα (ναι ρε, και οι αριθμοι ειναι χειρότεροι: η ανεργία ανεβαίνει, το μέσο (και μεσαίο) εισόδημα πέφτει, το ΑΕΠ πέφτει, το χρέος δεν πέφτει, δολοφονικές ομάδες φασιστών σουλατσάρουν οργανωμένα στο δρόμο ανενόχλητες) αλλά η ρητορεία σκίζει απο αισιοδοξία. Την πήραμε την δόση, πρεσάρισμα για την νέα δόση, τα ρετιρέ των 1200 ευρώ, πρωτογενές πλεόνασμα (ε-ε-ε-ερχεται!;) , εξοδος στις αγορες οπου να ναι, succes story, greecovery και άλλες πίπες. Η αλήθεια ειναι όμως πως:

"Η οικονομία πάει σκατά. Ελπίζω το -5,6% στην ανάπτυξη να σας έπεισε για το πόσο αστείο είναι το success story. Ο προυπολογισμός πηγαίνει ακόμα πιο σκατά και απλά το κρύβουν στην αρχή του χρόνου, όπως έκαναν πάντα άλλωστε. Θυμάστε πέρσι που χρωστούσαν κάτι μηνιάτικα στους εργαζόμενους της εθελ και τους πλήρωσαν 1ιούλη για να μη γραφτούν στα έξοδα πρώτου εξαμήνου? Μιλάμε για τέτοια μαγικά.

Και επειδή υπάρχουν ακόμα κάποιοι που φαντασιώνονται πρωτογενή πλεονάσματα, όταν λέμε ο προϋπολογισμός πηγαίνει σκατά, εννοούμε πολύ πολύ σκατά.

Οι ιδιωτικοποιήσεις πηγαίνουν ακόμα πιο σκατά κι αυτό φάνηκε από το πως οι θεοί πούλησαν τον οπαπ στο μελισσανίδη μόλις προς 2 φορές τα κέρδη του, ένα επίτευγμα που αν δεν στείλει στη φυλακή αυτούς που το έκαναν, θα είναι μεγάλη ξεφτίλα για οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση. Διότι δεν μιλάμε για επιχείρηση, αλλά για μηχανή που κόβει χρήμα. Το ίδιο συμβαίνει και με το πανάκριβο μονοπώλιο του φυσικού αερίου. Η αποτυχία πώλησης του οποίου ξεκίνησε το σημερινό ντόμινο."

Πέραν της πλάκας. Αν δεν είχαμε να κάνουμε με μια μίξη ανίκανων με επικίνδυνα ηλίθιων για κυβέρνηση θα μπορούσε θεωρητικά η τρικομματική να δουλέψει.διοτι μεγάλο μέρος του προβλήματος ήταν η άγνοια κινδύνου που είχαν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις μέχρι πρότινος. Λογικά ο ένας θα έβαζε φρένο στην μαλακία του άλλου και το πράγμα θα πήγαινε οκ και συμβιβαστηκά χωρίς ακρότητες..

Αυτα όμως χωρίς να υπολογίσουμε τον Αντωνάκη που θυμήθηκε ένδοξες εποχές όπου οι δολοφονίες βαφτίζονταν τροχαία ατυχήματα, οι δοσίλογοι πατριώτες και η Βίσση μουσικός. Εχοντας πιάσει τον χοντρό από τα **** με την Λίστα Λαγκάρντ, έχοντας τους ΔΗΜΑΡιτες τοσο χαρουμενους που διοριζαν και αυτοι στελεχη ως κυβερνητικό προσωπικό, μα τόσο χαρούμενους που θα έλεγαν παρών σχεδόν σε οτιδήποτε, και έχοντας λάβει το χρίσμα απο τα εξωτερικά αποφάσισε να δειξει πως ...κυβερνάνε με πυγμή. Κατέντησε να μας κυβερνά Ερντογανικά μια ΝΔ του βία 27%. ο Ερτνογάν είχε και ενα 50αρι προίκα παρεμπιπτόντως.

Τελος πάντων ξεφεύγουμε. Αποδείχθηκε πως το Σύνταγμα έφαγε το δακρυγόνο (και το ξύλο) της αρκουδας, οι χαλυβουργοι τον ήπιαν, οι καθηγητες δαιμονοποιήθηκαν, οι κάτοικοι στις Σκουριές έγιναν όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα πολλά που βαριέμαι να γράψω. Ο λόγος που η καταστολή επιβραβεύτηκε εκλογικά ήταν πως ο μέσος συντηρητικούλης Ελληνας δεν έμαθε ποτέ την μεριά τους, η ενημέρωση στα μεγάλα κανάλια (μην κοροϊδευομαστε, κανεις δεν διαβάζει εφημερίδες, για τα dvd τις παίρνουν) ήταν μονομερής και κατευθυνόμενη. Τα ιδιωτικά κανάλια εχουν αποδείξει πλέον πως είναι ανάξια εμπιστοσύνης. Θες γιατί τους έχουν πιάσει απο τα **** με τις άδειες, θες τα διαπλεκόμενα, θες που τα αφεντικά τους είναι απλα φιλοι (λεμε τωρα) της εκάστοτε κυβέρνησης, τελος πάντων δεν είναι τυχαίο που οι πιο πολλοι νεοι Ελληνες ενημερώνονταν απο το ιντερνετ (με όλα τα μειονεκτήματα που αυτό μπορεί να έχει).

Αυτο που φυσάνε και δεν κρυώνει με καμία παναγία στο Μαξίμου ειναι πως έχασαν το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Η παντελώς πανηλίθια ιδέα κλεισίματος της ΕΡΤ για 3 μήνες εύλογα έκανε όχι μόνο και τους γέρους, και τους παπάδες (τον κορμό δηλ της ΝΔΣΟΚ που είχε στηρίξει την καταστολή) κτλ να τσαντιστούν, την Μέρκελ να τρομάξει και μερικούς να ελπίσουν πως ένας γύρος ακόμα μπορεί να παίξει και με όχι βέβαια αρνητικό αποτέλεσμα όπως προηγουμένως μιας και πλεον η ενημέρωση μπορούσε να διαχειριστεί.

Το κόλπο θα δούλευε οπως και στο Σύνταγμα στο μυαλο του Αντώνη. Δηλαδή αν έκλεινε η ΕΡΤ χωρις παρατράγουδα θα ήμασταν (λεμε τώρα) ΟΚ. Θα πήγαινε και για διακοπές καβάλα στ΄άλογο. Αν γινότανε καμια τύπου κατάληψη θα είχαμε το mega και το skai ρεζέρβα για το κατάλληλο επικοινωνιακό blitz. Οταν θα ήταν ώριμες οι συνθήκες (μετά απο 1-2 μέρες κινδυνολογία απο Πρετεντέρη κτλ για λεηλασία δημοσίου, μπάχαλους, βρωμιάρηδες, τεμπέληδες και όλα τα σχετικά) θα έμπαιναν τα ΜΑΤ και θα καθάριζαν. Οι βαρέως δαρμενοι καταληψίες θα δικάζονταν ως μπάχαλοι, το κτίριο της ΕΡΤ θα γινότανε μπουρδέλο και ο Αντώνης θα πήγαινε και πάλι για εκλογές καβάλα στο άλογο.

Το πόσο έξυπνο και πόσο δούλεψε αυτό το σχέδιο, μάλλον το είδατε. Ο κόσμος στην ΕΡΤ πυκνώνει., οι αστυνομικοί στας επαρχίας δεν έχουν και τόση όρεξη να τρέχουν 24/7 να φυλάνε τις κεραίες ουτε να δείρουν τους συμπολίτες τους που τις φυλάνε, οι γιαγιάδες που δεν βλέπουν εκκλησία πρωινιάτικα ρίχνουν χριστοπαναγίες. Μια ενδεχόμενη επίθεση στην ΕΡΤ τώρα σε live μετάδοση θα είχε χειρότερο αντίκτυπο απ΄όσο μπορείτε να φανταστείτε. Ασε που (η αξιωματική αντιπολίτευση αν δεν το θυμάστε) ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στελέχη 24/7 εκει (οπως και το ΚΚΕ, οι Καμμένοι και πολλοί άλλοι).

Στην παρούσα φάση αυτό δεν μπορούσε να γίνει. Εδώ μια παρένθεση. Μονο ενας ηλιθιος θα έλεγε πως η ΕΡΤ ηταν αντικυβερνητική. Αυτο που θέλανε δεν ηταν μια φιλοκυβερνητική ΕΡΤ. Ηταν η απολυτη υποταγη. Ηταν η καθαρη υπαγόρευση των ειδήσεων. Ηταν το "οταν λέω βάτραχος θα πηδάς". Αυτο ήταν το πρόβλημα. Ηταν η μανιωδης απαιτηση όχι απλα να μην διαφωνείς ποτέ αλλά να συμφωνείς και ενθουσιωδώς. Ο μη ενθουσιώδης συμφωνών είναι κρυφοσιριζαίος στα μάτια τους. Και δεν χρειάζεται πολύ φιλοσοφία. Θυμηθείτε:




Τις τελευταίες μέρες λοιπον με την απεργία της η ΕΣΗΕΑ τους έβαλε τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι. Οχι προφανώς γιατι τους....φίμωσε, κανεις δεν είπε στον Αδωνι να σκάσει, αλλά διότι εκλεισε το μονοπώλιο επικοινωνιακου blitz που είχαν κατα νου. Και χωρίς φροντιστήριο απο τον Πρετεντέρη ούτε δαιμονοποιηση του αντιπάλου μπορεί να γίνει., ούτε η καταστολή να πουληθεί στις φιλελεύθερες γιαγιάδες.

Αυτο ειναι το πρόβλημα του Άδωνι και όχι προφανώς η φίμωση του, διοτι τέτοια δεν υπήρξε. Κανεις δεν του είπε (οπως λενε αυτοι ας πουμε) να σταματήσει να μιλάει. Ακομα και στην υπο κατάληψη ΝΕΤ έγινε δεκτός. Κανεις δεν του απαγορευσε κατι. Απλα οι δημοσιογραοι εκαναν απεργια, κατι λογικο αν σκεφτεις πως ξαφνικα ο μισος κλάδος έμενε χωρίς δουλειά. Αλλα δεν μπορούσε να έχει το μονοπώλιο, και όταν μπορεσε να βγει σε πανελλήνια εμβελεια για να πει κάτι, οι δημοσιογράφοι δεν ηταν πλεον υποχρεωμένοι να τον ανέχονται αγόγγυστα

Έχει τα μούτρα η ΕΣΗΕΑ που απαγορεύει να ακουστεί η φωνή της ΝΔ, να μιλά για φασιστικές πρακτικές. Οι άνθρωποι είναι Σταλινικοί στην ουσία.
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 15, 2013

Ο φιμωμένος ακουγεται. Κοιτα κατι πράγματα. Απλα δεν τον αφηνουν να προσβαλει αναπάντητα

(το γέλιο που έπεσε με φωτογραφίες του Άδωνι ως τζάνκι της τιβις ή με τις ερωτήσεις αν το blue sky που εμφανίζεται έχει άδεια, δεν περιγράφεται)

Τελος πάντων, για να καταλάβετε τι σημαίνει αντικειμενική ενημέρωση για κάποιους αρκεί μια εικόνα:



Αυτες τις μέρες άκουσα πως:
* Εκλεισε η Μεσογείων (παπάρια)
* Εχει γινει τιγκα στο σκουπίδι το ραδιομέγαρο (παπάρια)
* Εχουν κλέψει το υλικο απο το κτίριο (χοντρά παπάρια)
* Τωρα κυκλοφορει πως η ΕΡΤ ειναι φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Παπάρια. Ξεχνάμε όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ πλεον ειναι αξιωματική αντιπολίτευση που στηρίζει τους απολυμένους. Δεν είναι μια γκρουπα της φωτιάς.
* Το μεγάλο πνευμα τις δημοκρατίας, ο Μουρούτης ντε, θυμήθηκε μέχρι και τον Δήμαρχο Αθηναίων να εγκαλέσει διοτι δεν μάζεψε τις αφήσες του ....Συριζα. Επαναλαμβάνω. Ο συμβουλος του πρωθυπουργου ζήτησε απο τον Δημαρχο Αθηναιων να κατεβάσει τις αφισες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην παρούσα φάση λοιπόν, που η κυβέρνηση ξεφτυλίζεται πανευρωπαϊκως και μετά μανίας, που μας φτύνουν ολούθε και ο Άδωνις καταγγέλει το δελτίο καιρού, ειναι πιθανή μια επίθεση στην ΕΡΤ που θα "επαναφερει την ταξη"; Θεωρω πως ναι, αλλα σε 2 παραλλαγές:

* Ειτε θα ερθει το αναμενομενο blitz με σπασιμο της απεργιας απο τα καναλια και 2-3 μέρες προπόνησης
* Είτε ο Σαμαρας θα γίνει Ερντογάν και θα μας κάνει χειρότερο μπουρδέλο απ ότι ηδη είμαστε


Α, αιτιασεις για την διεφθαρμενη ΕΡΤ που κτλ κτλ δεν ειναι του θέματος (πηγαίνετε στο προηγούμενο). Το παρον ασχολείται με την γνώμη της κυρα Μαρίας , την αποτυχία χειρισμου πραγμάτων απο την κυβέρνηση και με το γιατί δεν την έχουν πέσει τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ ακόμα

3 σχόλια:

  1. Η ανάλυση σε γενικές γραμμές είναι καλή. Θα διαφωνήσω μόνο σε ένα σημείο το οποίο θα φανεί με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στο μέλλον τι ρόλο θα παίξει: χρίσμα από το εξωτερικόν πλέον δεν υπάρχει. Και σαφώς δεν αναφέρομαι στο χιτλερικό αρχηγείο του Βερολίνου έτσι; Έγιναν πολλά "λάθη" με τη ΔΕΠΑ. Ασυγχώρητα. Ως εκ τούτου κάποια από τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν ίσως να είναι και εκτός... προγράμματος (όχι τηλεοπτικού φυσικά). Αυτά μου υποδεικνύει το αισθητήριό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως σήμερα Δευτέρα που σπάσανε οι ιδιωτες την απεργια το blitz ξεκίνησε και μάλιστα σφοδρο. Για να δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αρχισε η παραπληροφορηση ηδη...περιεγως ενω τα ιδιωτικα καναλια, και οι δημοσιογράφοι τους που δήθεν αγανακτούν (πχ Πόπη πριν λίγο), αφιερωνουν ωρες πλεον για την ΕΡΤ και για την κακοδιαχειριση κανεις δεν λέει πράγματα όπως αυτά π.χ.

    (tvxs.gr/node/131587)
    ...................................
    Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο σας κ. Γιώργο Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα.
    Υποθέτω ότι αναφέρεστε, επίσης, στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Γιώργου Μουρούτη, τον κ. Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα.
    Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη στην συντοπίτισσα του υπουργού σας, αρμόδιου για τον Τύπο, κ. Σίμου Κεδίκογλου και υποψήφια – πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη ΝΔ – κυρία Ματίνα Ρέτσα, που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Η εν λόγω κυρία ουδέποτε έχει εμφανιστεί στην ΕΡΤ, από την οποία πληρώνεται, και σηκώνει απλά, όποτε το καλέσεις, το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του κ. Κεδίκογλου.
    Υποθέτω ότι αναφέρεστε επίσης στον εκ Μεσσηνίας ορμόμενο - τυχαίο, άραγε; - κ. Σταύρο Οικονομόπουλο, ο οποίος αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα.
    Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον, γυμναστή στο επάγγελμα, κ. Μανούσο Καμπανέλη, εξ Ευβοίας ορμόμενο – τυχαίο κι αυτό; – και κομματάρχη του κ. Κεδίκογλου, τον οποίο τοποθετήσατε διευθυντή του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα
    ........................

    γιατί το να αγανακτεις είναι εύκολο, το να πεις πράγματα που πονάνε είναι δύσκολο (και σηκώνει και απόλυση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir