Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Οκτωβρίου 16, 2014

Αναζητείται νοημοσύνη στο ΚΚΕ

Με τα λοιπά καθ΄ημάς σούργελα θα ασχοληθούμε εν καιρώ, διότι στην προσφατη ειδησεογραφία ένα είναι το νέο που βγάζει μάτι.
Η καθυστερημένη, ισχαιμική, ελλιπής αλλά παρόλα αυτά επιτέλους εκκινησθείσα ...πειραματικώς καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Ένα από τα λίγα λογικά μέτρα που καθιέρωσε η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία με τον προφανή στόχο βεβαίως να χτυπήσει στο προνομιακό πεδίο της αριστεράς, αλλά αυτό πρεπει να μας ειναι αδιάφορο και κόντρα αδιάφορο. Μα θα μου πείς πως την ξεκίνησε καθιέρωσε κυβέρνηση της δεξιάς στην Ελλάδα. 

Ναι, και σε πείσμα φαντάζομαι των αντιλήψεων της, αλλά ο καυγάς δεν είναι να κανουμε δίκες προθέσεων. Στα παπάρια μας αν "το ήθελε πραγματικά ή είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση". Στα παπάρια μας επίσης αν φαίνεται να σέρνεται πίσω από τις ΔΕΘικές εξαγγελίες του Τσίπρα. Μετά από συνεχόμενα έτη νομικού, πολιτικού και νομικού μαλακισμού ειναι το πρώτο μέτρο το οποίο έχει μια λογική. Και τα ποσά του επίσης, καθώς, δεν ξέρω αν το ξέρετε, ούτε πλούσια χώρα είμαστε, ούτε πλούσιο κράτος έχουμε, ούτε ...υδατάνθρακες (sic) έχουμε εξάγει ακόμα. Οπότε το ζήτημα ειναι, στα πλαίσια της αναδιανομής των φόρων οι οποίοι μας ξεσκίζουσι, τουλάχιστον ένα ποσοστό αυτών να επιστρέφει στην κοινωνία, όχι μόνο ως "δομες" τις οποίες καπηλεύονται πρωτίστως οι εργολάβοι κτλ κτλ αλλά και ως χρήμα το οποίο θα διανεμηθεί άμεσα στους ασθενέστερους. 

Και ναι, μπορεί εγώ και εσύ που με διαβάζεις, που έχουμε σπίτι, pc, tv, κινητό, ρεύμα, θέρμανση και  αυτοκίνητο να μας φαίνονται αρχιδιές και ψίχουλα τα πχ 300 ευρώ το μήνα (προσοχή: όχι 300 ευρώ επίδομα, αλλά συμπλήρωση του εισοδήματός κάποιου μέχρι τα 300 ευρώ) αλλά για μερικούς που ξέρω και ξέρεις και ξέρουμε ακόμα και αυτό θα είναι μια θεαματικη βελτίωση για τον τρόπο ζωής τους (ε, όσο να 'ναι απο τα 0 στα 300 ειναι μια αύξηση). Και δεν τα είχανε και από χτές, με κανένα μέτρο και με καμία κυβέρνηση.

Κανείς δεν είπε πως με αυτά ζει κανεις άνετα, κανεις δεν είπε πως έτσι προάγεται σαν ιδέα το να μην κάνει κανείς τίποτα και να ζει με το επίδομα αυτό (ούπς, πάσο. Όλο και κάποιο τζημεροειδές θα πέταξε καμια μαλακία), αλλά να μην το παίζουμε και μάγκες στους άστεγους και στους πεινασμένους

Προφανώς δεν είναι όλα όσα μπορούσε να δώσει το κράτος της ΝουΔουΠασοκρατίας αλλά αντικειμενικά ειναι όσα μπορούσε να δώσει (να δούμε αν θα τα δώσει τελικά) σε αυτές τις συνθηκες, όπου εξυπηρετούνται δηλ πρωτίστως οι δανειακές υποχρεωσεις τις χώρας.


Σε κάθε περιπτωση ειναι ένα θετικό βήμα το οποίο μεχρι χτες καμία κυβέρνηση δεν το έκανε, ούτε καν η συγκυβέρνηση του 1989 που είχε και το ΚΚΕ μέσα. Οπότε είναι ένα αναγκαστικό βήμα βελτίωσης. Τώρα, όσον αφορά τα καθαυτό ποσά, ε αυτό έχει να κάνει με άλλα 15 πράγματα, όπως με την ανεργία, τον βασικό μισθό, την κατάσταση της οικονομίας του κράτους κ.α..

Αυτό που δεν καταλαβαίνω ειλικρινά ειναι η στάση του ΚΚΕ. Μα την παναγία:

Μνημείο κοροϊδίας» χαρακτηρίζει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το ΚΚΕ καθώς όπως υποστηρίζει ουσιαστικά απαιτεί από χιλιάδες οικογένειες να ζουν με 300 και 400 ευρώ, κάτι το οποίο ξεπερνά κάθε φαντασία.
«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί ουσιαστικά εργαλείο για τη μονιμοποίηση της απόλυτης φτώχειας για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, ενώ συνοδεύεται με περικοπές σε πάσης φύσεως κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, όπως είναι το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.
Μάλιστα, αναφέρει ότι τα «ψίχουλα» που θα δώσει η κυβέρνηση σε όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας θα τα πάρει από όσους θεωρούνται λιγότερο φτωχοί, «ανακυκλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ανέχεια και ορίζοντας έτσι μία «γραμμή φτώχειας» πάνω από την οποία κανείς δε θα δικαιούται καμιά προνοιακή στήριξη».
Το ΚΚΕ διεκδικεί επείγοντα μέτρα για την προστασία των ανέργων, με επίδομα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανεργίας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, συνολική επαναφορά των εισοδημάτων στα προ κρίσης επίπεδα και άλλα μέτρα ανακούφισης. 


 Λες και η κυβέρνηση αυτή, ειδικά αυτή, είχε ανάγκη από προσχήματα για να μας ξεζουμίσει φορολογικώς.


Να πα να πείτε στο ΚΚΕ πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τώρα, ρε τώρα ρεεεε, υπάρχουν ήδη χιλιάδες οικογένειες που ζουν με πολύ λιγότερα από 300 και 400 ευρώ το μήνα και πως τα λεφτά αυτά θα τους φαίνονταν σωτηρία, σε μερικούς ίσως και χλιδή. Το ότι δεν φτάνουν τον Ελληνικό μέσο όρο είναι γνωστό και μακάρι να δοθούν περισσότερα αλλα δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν πεινασμένο, άνεργο και άστεγο με παιδιά να τα σνομπάρει ως κοροϊδία. Πείτε με μαλάκα, αλλά έτσι είναι. Και ρε παιδιά γι αυτό λέγεται "ελάχιστο" γιατί ειναι ....ελάχιστο!
 Παλαιότερα τους τα έσκαγαν διάφοροι βουλευτές και πολιτευαμενοι προεκλογικά εξαγοράζοντας την ψήφο τους. Τώρα γίνεται θεσμικά από το κράτος, με θεωρητικά διαφανείς διαδικασίες. Ή έστω, αν οι διαδικασίες δεν ειναι διαφανείς να τις στιγματίσουμε. Αν τα ποσά δεν ειναι της υψηλής ευαρέσκειάς μας να ζητησουμε παραπάνω. Αλλά όχι και να το παίζουμε καμπόσοι, ειδικά οι σταλινικοί του ΚΚΕ, που πρέπει να θυμούνται πως η διαδικασία ευρεσεως εργασίας και αποζημίωσης στα ΚΚ-Καθεστωτα στην ουσία και εν πολλοίς ήταν κάτι σαν ελάχιστο(τατο) εγγυημένο εισόδημα και εκεί και όποιος δουλέψει δούλεψε.... 


Τελος πάντων και ετούτη ανακοίνωση μπαίνει στην (μακριά) λίστα με τις αντιλαϊκές δράσεις του ΚΚΕ που πολλαπλασιάζονται οψίμως κάτι που φαινεται πως έχει να κάνει με τον πανικό του προ της ελεύσεως του ΣΥΡΙΖΑ, λες και ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι δυνατόν να είναι χειρότερος του Σαμαρά.

Αλλά το πρόβλημα και ο φοβος του ΚΚΕ να δεις ΔΕΝ είναι μην τα κάνει σκατά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός περάσει χειρότερα απ΄ότι με τον Σαμαρά. Το πρόβλημά του ειναι μην περάσει ο λαός καλύτερα διότι καταπώς φαίνεται μόνο αν ο λαός υποφέρει τα πάνδεινα θα έρθει στην "γνήσια" αριστερα. Ιστορικά πετυχημένα παραδείγματα αγνοούνται αλλά αυτό δεν έχει σημασία.


5 σχόλια:

  1. Προβλέπεται πολύ σχόλιο στο ποστ. Χρειάζομαι ποπ κορν και 2λιτρη κοκα κόλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι κυβερπής και χαμέβδηλος, μαλακογνώμων στομίλος, ονοπαντοφλίπαρσος και παίκτωρ πουλακίου!

    Πάω να πάρω μπύρες και να αράξω με τον προφήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...ορίζοντας έτσι μία «γραμμή φτώχειας» πάνω από την οποία κανείς δε θα δικαιούται καμιά προνοιακή στήριξη.

    Αυτές οι 16 λεξούλες είναι το ζουμί της ανακοινώσεως, με τη λέξη "καμιά" να είναι η καρδιά αυτών των 16 λεξούλων (χμμμ... λέξουλων? λεξουλών? )
    Οπότε, δυστυχώς, αν βάλουμε αυτές τις 16 λεξούλες στο κέντρο, έχει και παραέχει δίκιο το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι δεν εχει, διοτι απ όσο κατάλαβα άλλο το ελα΄χιστο εγγυημένο εισόδημα και άλλο το επίδομα ανεργίας πχ που είναι μεγαλύτερο ή τα εισοδήματα της προνοιας. Στην ουσία το ελάχιστο εγγ. εισ. ειναι γι αυτους που δεν εχουν τίποτα, ουτε ενσημα, ουτε παιδια, ουτε κάποιο εισόδημα απο αλλους και ειναι (επι της αρχης) καλη ιδεα. Το οτι η ΝΔ γαμαει την κοινωνική πολιτική το ξέρουμε, αλλα εδω δεν κανουμε εκθεσεις ιδεων, αναρωτιωμεθα αν η θεσπιση ενας κατώτατου πανελληνίου ορίου εισοδήματος, ακόμα και για τους παρίες δηλαδής, ειναι καλή ιδέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όμορφα και πίστεψέ με, ανήκω σε αυτούς που τους αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (οπότε δεν το βλέπω αφ' υψηλού), και από την άλλη αν έχει δίκιο το Ποντίκι, η Ελλαδάρα είναι (ήταν) το μοναδικό κράτος-μέλος της ΕΕ που δεν είχε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οπότε ΟΚ, εξευρωπαϊστήκαμε.

    Όμως... "Στα κράτη μέλη της ΕΕ εφαρμόζονται αυστηρές κυρώσεις σε όσους απορρίπτουν μια προτεινόμενη θέση εργασίας", λέει το Ποντίκι, κι επειδή στην Ελλαδάρα οι θέσεις εργασίας τείνουν να γίνουν θέσεις μερικής απασχόλησης και οι εργαζόμενοι τείνουν να γίνουν υπο-χαμηλόμισθοι ωφελούμενοι, δεν θα ήταν αδικαιολόγητο κάποιος να αποκτήσει 5-6 ψύλλους στ' αυτιά, οι οποίοι θα του σιγοτραγουδούν ότι ίσως μέσω του ελληνικής μορφής ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα χάσει το δικαίωμά του να θέλει να είναι εργαζόμενος και όχι υποαπασχολούμενος ή ωφελούμενος.

    Θα δείξει, βέβαια, ωστόσο επιμένω να θεωρώ λογικές τις επιφυλάξεις ενός κόμματος που θεωρεί τον εαυτό του "κόμμα της εργατικής τάξης" και όχι ξερωγώ της τάξης των ωφελουμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir