Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015

Ώδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν Πάκην*

Λοιπον, αυτη ειναι η φάτσα του επόμενου Πρόεδρου της Δημοκρατίας.


Τολμώ να πω πως σαν φάτσα ειναι συμπαθητικότερη του Αβραμόπουλου. Προφανως ΔΕΝ είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή Τσίπρα, αν και του αναγνωρίζω ελαφρυντικά. Για την ακρίβεια αρχικά είχα (παρα) τρομάξει. Οι διαδοχικές μου σκέψεις ήταν αυτές:







....και τελικά....



Τελος πάντων ομως. Ας προσπαθήσουμε να μαντέψουμε τι γινότανε μέσα στο μυαλό του Τσίπρα αλλά και του Λαφαζάνη, ο οποιος να μην βγάζει την ουρίτσα του απέξω γιατί θα του την κόψω.

Τελος πάντων, ας αρχίσουμε απο τα βασικά:



Γιατί "έπρεπε" να βγει δεξιος πρόεδρος:

1. Διοτι θα έδινε ένα μήνυμα "ενότητας" προς τα έξω αλλά κυρίως προς τα μέσα. Δεν είναι μυστικό πως αρκετοι στην ΝΔ ονειρεύονται να καταρρεύσει η χώρα (κατά πρώτον) και συνεκδοχικά η κυβέρνηση (κατά δεύτερον) οπότε να επανέλθουν σαν σωτήρες μας και να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους της κοινωνικής και οικονομικής διάλυσης με αυτούς από πάνω ως ταγούς και ηγέτες. Ενας "μετριοπαθούλης" δεξιος θεωρητικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ανάχωμα αν σεβόταν στοιχειωδώς το ρόλο του, όπως έκανε ο θείος Καραμανλής στα γεράματα ας πούμε.

2. Η νέα Βουλή ΔΕΝ μπορεί να νομοθετήσει πριν βγάλει νέο ΠτΔ. Στην πρώτη εκλογή χρειάζονται 181 ψήφοι, στην επόμενοι 151 και στην τελευταία όσοι να 'ναι με 5 εργάσιμες (;) να μεσολαβούν ανάμεσα στις διαδοχικές εκλογές. Πολύ απλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειχε τους ψήφους για να βγάλει όποιον γουστάρει με την πρώτη, αλλά και να τους είχε δεν θα το έπαιζε λόγω του νο 1. Πολύ απλά δεν είχαμε την πολυτέλεια η Βουλή να ξύνει τα παπάρια της επί 15μερον (τουλάχιστον) ενώ υπάρχουν νομοι που πρέπει να ψηφιστούν και περιμένουν, ενώ ήδη χάσαμε σχεδόν ένα μήνα από τις εκλογές με τα ευρωτρεξίματα, τα οποια εχουν και συνέχεια. Συμπέρασμα: ο ΠτΔ έπρεπε πάσει θυσία να βγει με την πρώτη ψηφοφορία, οπότε απαιτούνταν οι ψήφοι της ΝΔ, άσε που μπορεί να τους δημιουργούσε και κανα ψυχολογικό.

3. Το καλό που εχουν οι δεξιοι ειναι πως δεν ειναι τόσο ιδεολογικά στρατόπεδα όσο...."τζακικά" και κολακεύοντας ένα τέτοιο τζάκι ηρεμείς από δαύτους. Η καρέκλα τους νοιάζει πιο πολύ απο την πολιτική και στην ουσία την πολιτική την έχουν δει ως ένα παιχνίδι στο οποιο μαζεύεις προσωπικούς πόντους (να ετοιμάζεται η Λεωφόρος Πάκη Παυλόπουλου παρακαλώ). Ετσι και αλλιως....τους πάει ο ρόλος του ΠτΔ, και ειδικά τα....καθήκοντα του. Μακάρι να είχαμε πάντα δεξιό ΠτΔ και αριστερό ΠΘ

4. Πιο έντονη ανάγνωση του νο 1. Είναι πολύ πιθανό να πάμε σε χοντρά ντράβαλα με τους Ευρωπαίοι και ο Συριζας δεν θα φτάνει, το δε ΚΚΕ δεν ειναι αξιοπιστο (να δεις που αν σκάσει πρόταση για Έξοδο από ΕΕ θα ...την καταψηφίσει με το πρόσχημα του ανέτοιμου κρατους, οτι δεν ειναι γνήσια θεληση του Συριζα αλλά εξαναγκασμός κτλ κτλ), αλλά και πάλι δεν φτάνει, οι ΠΑΣΟΚοι δεν υπολογίζονται, το Ποτάμι ειναι παντελώς αφερέγγυο αλλά και μικρό και φρέσκο (κλατς εδώ για μια ενδιαφέρουσα σύγκριση Πάκη και του ΠΑΣΟΚοποταμίτη Αλιβιζάτου), οποτε μας μένει το κομμάτι της δεξιάς που δεν είναι τελείως χίτικο για να δώσει κάποια εξτρα νομιμοποιηση στην κυβέρνηση. 

Σαν τέτοιοι προκρίνονται οι Καραμανλικοί κυρίως διότι ειναι αφενός πολυπληθείς, αφετέρου εχουν μια διάρκεια και κυρίως επειδή είναι σχετικά υπάκοοι στον "Μεγάλο", με τους φιλελεύθερους Μητσοτακικούς να πλασάρονται σαν δεύτεροι παρόλο που έχουν το βάρος της διαρκούς υπεράσπισης του Μνημονίου

5. Ο Καμμένος ειναι μουρλός. Οταν προτείνει την Ντόρα για ΠτΔ η οποια ήταν Μνημονιακή πριν γίνει ο Σαμαράς, ενώ ο Καμμένος έφυγε οταν ο Σαμαράς το έπαιξε Μνημόνιο, ε δεν μενουν και πολλά να πεις. Πολύ απλα έπρεπε να του δώσει κάτι, πριν ρίξει πάλι καμια άκυρη πιστολιά. Όσο πιο πολύ συμβολικό και λιγότερο ουσιαστικό, τόσο το καλύτερο. Και μεγαλύτερος συμβολισμός άνευ ουσίας από το πρόσωπο του ΠτΔ δεν υπάρχει.

6. Α, κάπου διάβασα πως ο ΠτΔ δεν θα έπρεπε να ειναι πολιτικό πρόσωπο. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες διαφωνώ οριζόντια κάθετα και διαγώνια. Χρειάζεται έμπειρο πρόσωπο από πολιτικές καταστάσεις, διοτι αυτα που ενδεχομένως να έρθουν να ειναι και πρωτόγνωρα και δύσκολα, οπότε ακόμα και ο "συμβολικός" ΠτΔ πρέπει να είναι γνώστης πραγμάτων και καταστάσεων - από μέσα.





Γιατί δεν έπαιξε Αβραμόπουλος:

1. Πρωτ΄απ΄όλα να το ξεκαθαρίσουμε: Ο Αβραμόπουλος ήταν αθλια επιλογή για τη θέση. Καγκουρας, ψώνιο, αυτός έφτιαξε τον Σαμαρά στις κομματικές εκλογές στην ΝΔ, άσε που αν κοροϊδευαμε τα ....χλιδάτα γούστα του πριν, τώρα θα έπρεπε να έχουμε εξατάχυτο φτυάρι μεγατόνων για να προλάβουμε. Το μοναδικό προσόν του Αβραμόπουλου ειναι οι καλοί του τρόποι σε προσωπικό επίπεδο. Ασε που σε επίπεδο σκανδάλων ακόμα έχουν μείνει στην Ιστορία οι ματσαράγκες του στην Υγεία.

2. Ο μόνος λόγος που θα έπαιζε Αβραμόπουλος ήταν προφανέστατα για να "φαμε" τη θέση ενός επιτρόπου και να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ όποιον γούσταρε και να μπει στο μάτι του Γιουνκερ. Τι ειναι ο Γιούνκερ ομως; Στην παρουσα φάση ειναι ο μοναδικός δεξιος στην ΕΕ ο οποιος αποτελεί σαφή "σύμμαχο" των ελληνικών θέσεων, όχι προφανώς γιατί ειναι "φίλος του Σαμαρά" (θου κύριε) ή φιλέλληνας (αμάν πια, πόσες φορές θα πούμε πως η πολιτική δεν εκφράζεται με βλαχομπαρόκ όρους;), αλλά διοτι ειναι προσηλωμένος ευρωπαίος φεντεραλιστής και αυτες οι ταρζανιές των Ραχοειδών, με απειλές εξόδου χωρών από την ΕΕ του χαλάνε τη μανέστρα. Δεν είναι τυχαίο που το ντραφτ Μοσκοβισί προήλθε από την Κομισιον του Γιουνκερ αλλά κάηκε στο Eurogroup. Λογικά εδώ έπεσε συναλλαγή. Ο Τσίπρας αφήνει στον Γιούνκερ έναν επίτροπο της αρεσκείας του σαν αντάλλαγμα για την όποια παρούσα ή μελλοντική υποστήριξη, ξέροντας ομως πως ο Γιουνκερ θα τα έκανε αυτά έτσι και αλλιώς (κοινως δεν παίζει το χαρτί να "μας την κάνει ο Γιουνκερ").

3. Κανεις αριστερός δεν βρέθηκε που να μπορει να πει καλή κουβέντα για τον Αβραμόπουλο. Όλοι εξέταζαν το αν μας συμφέρει τόσο να πάρουμε μια θέση επιτρόπου και μόνο αυτό.





Γιατί Πάκης;

Ελα ντε. Σε πρώτη ανάγνωση ο Πάκης ειναι από αδιάφορος έως κακή επιλογή. Δεν θα μπορούσε να ειναι κάποιος άλλος; Πιθανόν ναι. Αλλά κάντε στον εαυτό σας το εξής τεστ (αφου συμφωνήσετε με τις παραδοχές του γιατί έπρεπε να βγει δεξιος ΠτΔ):
Αρα η λίστα μας ξεκινάει εύκολα:
1. Δεν υπάρχει άλλος. Το να βγεις την σήμερον ημέρα απόμαχο ή σχεδόν απόμαχο πολιτικό, μέσα από την ΝΔ και κατα προτίμηση την Καραμανλική πτέρυγα που να μην έχει καεί προσωπικά με σκάνδαλα (μιλάμε σκανδαλα τυπου Βουλγαράκη, όχι τα γνωστά περί διορισμών του Πακη), να έχει κάποιο στοιχειώδες iq επιπέδου γλάστρας, να μην είναι σφόδρα αντιπαθητικός ή και τελείως χίτης, ε πρέπει να ψάχνεις με το μικροσκόπιο:

Εγώ κατάφερα να βρω 2 καλύτερους ή σχετικά καλύτερους από τον Πάκη. Την Μαριέττα Γιαννάκου και τον πατήρ Βαρβιτσιώτη. Δεν ξέρω αν τους προτάθηκε ή όχι, και δεν ξέρω αν οι διαφορές τους από τον Πάκη ειναι πια τόσο μεγάλες που να αξίζει τον κόπο να τις κουβεντιάσουμε, ασε που ο πατήρ Βαρβιτσιώτης έχει έναν γιο που δεν τον λες και μάλαμα.

2. Ο Πάκης ειναι κάτι σαν τον Λιάπη χωρίς την προσωπική ξεφτίλα του τελευταίου. Κοινώς ειναι Καραμανλικότερος του Καραμανλή, οποτε θεωρητικά έχουμε ξανά έναν Καραμανλη ΠτΔ, το οποιο στο γενικότερο θυμικό θεωρείται καλο, ειδικά μετά τις άθλιες προεδρίες του Κάρολου "ΠΝΠ" Παπούλια. 

3. Το βασικότερο: οι Καραμανλικοι και οι Καραμανλήδες μπορει να εχουν 500 στραβά, αλλά απο την μεταπολίτευση και δώθε λειτουργούν πάντα αυστηρά θεσμικά, εντός νόμων και κράτους, κάτι για το οποίο δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην φωτιά για τους Σαμαρικούς και τις παρενθέσεις τους και τους Βοριδικούς και τα κινήματά τους. Ο Κωστάκης ο Καραμανλής δεν θα έκανε ποτέ δεκτούς στην ΝΔ (και σίγουρα όχι στα υψηλά κλιμάκια) κάποιους σαν τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη, τον Πλεύρη, τον Φαήλο, τον Λαζαρίδη και τον Μπαλτάκο. Οποτε στην ουσία ο Τσίπρας δίνει μια χείρα βοήθειας στον Κωστάκη και στους δικούς του, να ξαναπάρουν το κόμμα τους πίσω, καθώς τους προσφέρει μια θέση θεσμική που όλοι οι ΝΔτες σέβονται (ενώ οι αριστεροί την έχουν περίπου χεσμένη) και λογικά παίρνει σαν αντάλλαγμα την (και πάλι αυτονόητη, τα ίδια θα έκαναν έτσι και αλλιως) αρνητική στάση τους απέναντι στις ταρζανιές Σαμαρά . Προφανώς ο Σαμαράς μακροπρόθεσμα ειναι πιο βολικός αντίπαλος (η ΝΔ δεν θα ξαναέχει ποτέ πάνω από 25% με τον Αντώνη), αλλά βραχυπρόθεσμα η φυσική του παρουσία και μόνο κάνει κακό και στην κυβέρνηση αλλά και στην χώρα (βλ. ανακοίνωση ΕΛΚ αλλά και .....όλο τον πολιτικό βίο του Αντωνάκη).


4. Και τελευταιο: Γενικά ο Πακης θεωρείται μια μετριοπαθής κεντροδεξια φυσιογνωμία. Στα καλά του ότι ήταν αντίθετος στο Μνημόνιο (όσο μπορούσε να ειναι ένας δεξιος που δεν ήθελε να φύγει απο το Κόμμα του), φώναζε για τις αντισυνταγματικές κυβερνητικές πρακτικές (χωρις βεβαίως να ..."φυγει απο το μαντρί" αλλά...είπαμε) όπως και η ....χαρακτηριστική του "μή δράση" στα συγχρονα Δεκεμβριανά όπου και δεν ενέδωσε στις φωνές που ήθελαν ...στρατιωτική επέμβαση και λουτρό αίματος προκειμένου να καθησυχαστούν οι  φωνάσκοντες νοικοκυραίοι. Μπορει τότε σε μερικούς να φάνηκε ξενέρωτος και ...αδρανής, αλλά το σίγουρο ειναι πως αν τοτε άκουγε τις οργίλες φωνές κάποιων περίεργων σήμερα οι Έλληνες θα ήταν πολύ περισσότερο διχασμένοι απ΄ότι ειναι ήδη.



Κατακλείδα: Δεν ειμαι ευχαριστημένος απο την επιλογή Πακη, δεν θα ήμουν ευχαριστημένος έτσι και αλλιώς από οποιαδήποτε επιλογή "της Δεξιάς". Αλλά αναγνωρίζω την πολιτική αναγκαιότητα και θυμάμαι πως ο ΠτΔ δεν έχει καμία μα καμία εξουσία. Ευτυχώς. Οποτε δεν εχω και ιδιαίτερο πρόβλημα, απλά αναρωτιέμαι αν ο Αλέξης παρακάνει τον καλοπαιδίστα και μάλιστα σε ανθρώπους που δεν πρόκειται να τον του δώσουν credit έτσι και αλλιως:




Ταυτα και μένω



Υ.Γ.: Προφανώς το γέλιο που ρίξαμε με την ...αστραπιαία δράση του Πάκη στο γνωστό επεισόδιο με τον Κασιδιάρη δεν το έχουμε ξεχάσει, αλλά από την άλλη κανείς ΠτΔ δεν ....πολυκουνιέται έτσι και αλλιώς, σωστά;


* Εναλλακτικοί τίτλοι:
- Πακηστάν
- Πάκης ξεκινημα νέοι αγώνες (από σχολιο του διον εδώ)
- Χαμπέμους Πάκης
- Πακ-μαν
- Καλύτερα Προκόπης παρά Ξεφτέρης
- Pakis Romana
- Εχεις Πακέτο
(Update)
- Προκοπίκος Απίκος
- Προκόψαμε
- Ο προεδρος που δεν ήθελε κανένας


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/2/15 16:58

    Να έβαζα στα καλά του Πάκη το γεγονός ότι (θα) είναι από κείνους που θα κινηθούν προς μια κατεύθυνση για γερμανικές αποζημιώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντως η Κωνσταντοπούλου τα είπε ωραία χτες στον Πάκη και καλό θα είναι να αναπαραχθεί η ομιλία της

    highlights:
    "Ότι θα έχετε το σθένος να πείτε όχι στο εσωτερικό και το εξωτερικό όταν και όπου χρειαστεί και δεν θα διστάσετε να ενεργοποιήσετε δημοκρατικές διαδικασίες δημοψηφίσματος ή να αναπέμπεψετε αντισυνταγματικά νομοθετήματα. Ότι θα συμμετέχετε θεσμικά στις διεκδικήσεις του λαού μας, στη διεκδίκηση για την αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού αλλά και στην κορυφαία διεκδίκηση καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων"

    "Το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008 όταν δολοφονήθηκε από αστυνομικούς ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και ενεργοποιήθηκαν μιντιακοί, κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί για τη συγκάλυψη της δολοφονίας ήσασταν εκείνος που με αποφασιστικότητα, με αίσθημα δημοκρατικού καθήκοντος σταμάτησε τα σκοτεινά γρανάζια."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/2/15 12:13

    Άρχισε νωρίς νωρίς το ξέπλυμα της πενταετίας Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι για το ζήτησαν οι εβραιομασόνοι από την ανδρομέδα σε συνεργασία με τους Βριλ της κούφιας γης...ρε αστα διαλα γιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ChrisMrSly19/2/15 19:47

    Πίσσα και πούπουλα για τους εναλλακτικούς τίτλους, γελάω και κλαίω μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανώνυμος 1
    Σιγα μην σκισει κανα καλτσον ο Πάκης!

    @διον
    Υπερβολικη η Ζωίτσα. Απλα ο Πακης εκανε την συνηθισμένη του μαγική κινηση της ακινησιας. Το αληθες ειναι νμζ πως αν ειχαμε αντι του Πάκη καναν Πολύδωρα ή καναν Βορίδη θα κλαίγαμε 10δες νεκρους και ας το αφήσουμε εκει

    @ανώνυμος 2
    Τι λες μωρε, λες και δεν εχουν παραγραφει τα παντα εδω και 1-2 εκλογες λόγω του νόμου Βενιζέλου. Αηδίες

    @dion2
    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @chrisMrSly
    Αν εχω κ αλλη εμπνευση θα ξαναχώσω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πάντως τα εθνίκια και οι γερμανόφατσες νεοφιλελέ τύπου Κούλη (αδελφού Ντόρας) και Μάνου (Στέφανου, ιδεολογικού ηγέτη Ποταμιού) αυτό του προσάπτουν ως "μελανή σελίδα" στο cv του...οτι δεν κατέβασε το στρατό και "κάηκε η Αθήνα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir