Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Μαΐου 30, 2015

Περι συμφωνιας και άλλων τινών

Καταπως φαινεται η συμφωνία με τους Ευρωπαίοι (το αι με ε :Ρ) ειναι προ των πυλών, οποτε μέχρι να έρθει το μονο που μπορούμε να σχολιάσουμε ειναι τις διαφορες μπαρούφες που κυκλοφορούν γύρω σχετικοάσχετα με αυτη.



Άρξασθαι:

* Διοριστηκε η Παναρίτη εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ-πιο ΔΝΤ. Η Παναρίταινα ειναι πρώην Πασοκα, εσκιζε τα ιμάτια (και τα...ομμάτια) της να ΜΗΝ ερθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και να ΜΗΝ μπουμε σε Μνημόνιο, εφυγε απο το ΠΑΣΟΚ, μπηκε στο Συριζα, ειναι μελος της διαπραγματευτικής ομάδας και είχε θητεύσει παλιοτερα, με "λαμπρά" αποτελεσματα και πάλι στο ΔΝΤ/Παγκόσμια Τράπεζα ως στέλεχος. Το μονο που δεν μπορεί να της προσάψει κανείς ειναι η απειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Για την ακρίβεια φαίνεται να έκανε ότι κάνει ο κάθε Τόμσεν σε μας, μάλλον  με μεγαλύτερη επιτυχία ("Κατά τη διάρκεια της εργασίας της στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος πάνω 30 φορές επάνω ανέβασε τη τιμή του νερού, αφού πρώτα το ιδιωτικοποίησε στο Περού. Και όχι μόνο το νερό. Έκλεισε όλα τα δημόσια νοσοκομεία ,διέλυσε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ιδιωτικοποίησε την ενέργεια ,και τον ορυκτό πλούτο της χώρας."). Βεβαίως, άλλο πράγμα ειναι να εισαι υπάλληλος και άλλο πράγμα να εισαι αντιπρόσωπος χώρας έτσι δεν ειναι;

Αυτα που θέλω να ρωτήσω ειναι τα εξής;
- Αν δηλαδή αντι της Παναρίτης ήτανε κάποιος άλλος εκπροσωπος του ΔΝΤ (ή της Παγκοσμιας Τράπεζας, θα σας γελάσω) στο Περού (οπως και εδώ αντι του Τομσεν ήταν άλλος υπάλληλος) νομίζετε πως τα αποτελεσματα θα ήταν διαφορετικά; Δηλαδή ειναι καλό το ΔΝΤ και κακός ο Τόμσεν; (και όμως ειναι υπο ένα πρισμα. Οι περισσότεροι αντιπρόσωποι μή ευρωπαϊκών χωρών ήταν ενάντια σε κάθε βοήθεια στην Ελλάδα (πέραν του ποσού των ~3 δις που δικαιούμασταν, το οποιο ωχρια μπροστά στα 30+ δις που λαβαίνουμε) και προτιμούσαν να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε το 2010)
- Αν εξαρτάται η πολιτική όλου του ΔΝΤ απο τον αντιπρόσωπο της χώρας μας, μήπως θα ενδιαφερόταν ο σύντροφος Κουτσούμπας για τη θέση;
- Καταλαβαίνουμε τη διαφορά αντιπροσώπου χώρας και υπαλλήλου;
- Δηλαδή ο πανάσχετος και πανάχρηστος Χρήστος Παπουτσής που στείλαμε να ιδιωτεύσει ως αντιπρόσωπος στην Παγκόσμια Τράπεζα ήταν καλύτερη ιδέα;


* Ξαφνικά όλοι θυμηθήκαμε το mail Χαρδούβελη. Κυρίως οι Νεοδημοκράτες. Ξέρετε, αυτοί που σκιζονταν πως δεν υπάρχει mail Χαρδούβελη, πως ειναι χαλκευμένο, πως ειναι ανεπίσημο, πως ειναι διαδόσεις των κομμουνιστώνε. και ξαφνικά βάζουν στην ζυγαριά το mail Χαρδούβελη και το συγκρίνουν με την φημολογούμενη συμφωνία και αποφαίνονται πως ήταν καλύτερο. Ξεχνάνε όμως να μας πούνε πως κατ αυτούς δεν υπήρξε ποτέ. Ξεχνάνε να μας πούνε πως το mail Χαρδούβελη απο την μία ήταν υποσχεση προς τους δανειστες και απο την άλλη ποτέ δεν ήταν αρκετό, μιας και απο τότε ζητούνταν πολλαπλάσια:

"Το μέιλ Χαρδούβελη διέρρευσε επίτηδες. Η διαρροή του είχε στόχο αυτή η λίστα μέτρων να αποτελέσει το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, κρυφό και φανερό ταυτόχρονα. Φανερό, όχι από διαστροφή, αλλά γιατί τα μέτρα δεν μπορούσαν να περάσουν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες που στήριζαν την έκπτωτη κυβέρνηση, και έπρεπε, επομένως, να λάβουν φρέσκια λαϊκή νομιμοποίηση. Κρυφό, όχι μόνο γιατί δεν μπορούσαν να ειπωθούν ανοιχτά στον κόσμο, αλλά για να αποσιωπηθεί το γεγονός ότι, ακόμα και με αυτά, η συμφωνία δεν μπορούσε να κλείσει. Οι δανειστές απαιτούσαν πολλαπλάσια. Φυσικά, ακόμα και να έκλεινε η αξιολόγηση με μόνο αυτά τα μέτρα, οι αναπόφευκτες εκλογές θα αποτελούσαν συντριβή για τη ΝΔ."
(από εδώ)
οποτε καλο θα ήταν να μην μας πρήζουν με το mail Χαρδούβελη του οποιου την ύπαρξη διεψευδαν, μέχρι να το χρειαστουν, του οποιου τα μέτρα δεν έφεραν ποτέ στην Βουλή παρόλο που μπορούσαν και ας λένε τώρα τα χαζά τους περί του δεν προλάβαμε και φταίει ο Συριζα και δεν βγάλαμε ΠτΔ και άλλα τέτοια ανόητα.


* Μετά την φασαρία που είχε η λαϊκή σύναξη των "αστων" (και των 112) κατά του "Μπαλτά στην Παιδεία" και κατά των αιώνιων φοιτητών ένας ακόμα αιώνιος φοιτητής, ντροπή και αίσχος για τη χώρα, ξεφτίλα η ύπαρξη του για το εκπαιδευτικό μας σύστημα (σύμφωνα τουλάχιστον με τους αντιτιθέμενους στους αιώνιους φοιτητές), πήρε πτυχίο μετά απο μόλις 42 χρόνια σπουδών. Ο κ. Ψαριανός ειναι πλεον Οικονομολόγος με δίπλωμα. Τι και αν του πήρε λίγο παραπάνω δηλαδή; Τελος πάντων το αστείο ειναι πως ξεπέρασε το ρεκορ του άλλου σταρ ενάντια στους αιώνιους φοιτητές Γεωργιάδη που έκανε γύρω στα 12 χρόνια για να πάρει το πτυχίο του. Εμεις που περιμένουμε λίγη λογική συνέχεια περιμένουμε από τον Ψαριανό και τον Αδωνη να κάψουν τα πτυχία τους και να ομολογήσουν ότι δεν τα αξίζουν και πως σε ένα σύστημα σαν αυτό που θέλουνε οι ίδιοι δεν θα έπαιρναν πτυχίο ΠΟΤΕ.

Παρεμπιπτόντως, το ότι αυτοί ειναι από τις κυρίαρχες φωνές του ρεύματος ενάντια στους "αιώνιους"¨φοιτητές μας κάνει να απορούμε για μερικούς ορισμούς όπως λχ αυτόν της αιωνιότητας. Αν και απο την άλλη τι ειναι 42 χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα;

Αντέ και ευχομαστε στον άλλο σταρ του ρεύματος Θάνο Τζήμερο να αποφοιτήσει ευδοκίμως. Αν τα κατάφερε μέχρι και ο Ψαριανός, όλα γίνονται!


* Θέμα κομματικής πειθαρχίας φέρεται να θέτει η κυβερνητική (και κομματική) πλειοψηφία. Οπως φαίνεται, παρόλο που τελικά δεν ήταν καθόλου μα καθόλου απαραίτητο ο Συριζας βαδίζει ολοταχώς στο να γίνει το νεο ΠΑΣΟΚ. Τα περι ήθους της αριστεράς που λέγαμε παλαιοτερα ετοιμάζονται να (ξανα)πεταχτούν απο το παράθυρο. Τι σημαίνει κομματική πειθαρχία ρα; Και ειδικά όταν διαφαίνεται πως η συμφωνία θα είναι περα και πάνω απο τα όρια και το πρόγραμμα σύμφωνα με το οποιο ψηφίστηκαν οι βουλευτές του Συριζα;
Προφανώς δεν ειμαι με το ζόρι υπερ της καταψήφισης της ερχομενης συμφωνίας αλλά αυτό το πασοκικό στυλάκι θα μας οδηγήσει σε ντράβαλα και να το δείτε. Η πρόταση που έχω κάνει εδώ και μήνες παραμένει. Για την υιοθέτηση της όποιας συμφωνίας πρεπει να απαιτηθει αυξημένη πλειοψηφία απο την Βουλή (ήτοι 180 ψήφοι), μιας και όπως τα Μνημόνια έτσι και αυτή, όπως και να ονομαστει, θα δεσμεύσει την χώρα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αναμφίβολα πέραν της παρούσης κυβερνητικής θητείας. Αν δεν βρεθούν οι 180 ψήφοι πάμε σε default ή/και σε εκλογές ή σε ρήξη ή σε κάτι άλλο και ο καθείς αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Οι αρχιδιές περι κομματικης γραμμής σε ένα ζήτημα που, ας μην γελιόμαστε, ειναι πάνω και πέρα απο κόμματα ειναι τουλάχιστον αστείες, για να μην πω τίποτα πιο χοντρό.


* Σαν χτες (29/5) επεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Οθωμανών. Αποφρας ημέρα για μερικούς, αδιάφορη για τους περισσότερους. Υπενθυμίζουμε πως το Βυζάντιο aka Δυτική Ανατολική (μαλακία εκ παραδρομής που την αφήνω για ιστορικους και χαβαλεδιάρικους λόγους) Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, δεν ήταν ελληνικό κράτος (οι ελληνικές "κτήσεις" του όπως η Πελοπόννησος (Μυστρας) ήταν περίπου ανεξάρτητες και συχνά κόντρα στην κεντρική εξουσία όχι τόσο από "εθνικούς" λόγους αλλά κυρίως λόγω προσωπικών φιλοδοξιών των συγγενών του αυτοκράτορα που θέλανε να τον φάνε) και κυριως πως η τότε...δεξιά του κυρίου, το παπαδαριό και οι Αδώνιδες της εποχής δηλαδής προτιμούσανε το φέσι από την παπική τιάρα δια να μην χάσει το γένος (sic) την απαυτή (αυτοτελεια, πιστη, τέτοια) του και οι ίδιοι το κονόμι τους.
Ο Γεννάδιος έγινε Πατριάρχης μετά την άλωση, τα προνόμια της Εκκλησίας και του Πατριαρχικου θεσμού πολλαπλασιάστηκαν, και τελικά οι χριστιανικοί μας ταγοί τα βρήκαν με τους Οθωμανούς για κοντά 400 χρόνια. Οταν ο Παλαιολόγος μαζί με ελάχιστους πολεμιστές, πολλοί εξ αυτών "Δυτικοί" πολέμαγε, την ίδια ώρα στις εκκλησίες τον αναθεματίζανε, ταυτόρονα μοιράζανε φυλλάδια ενάντιον του στους δρόμους ενώ και τα μοναστήρια ήταν γεμάτα καλογέρους που δεν θέλανε να πολεμήσουν. Αυτα λέει η ιστορία. Οι πιο μορφωμένοι, οι πιο άθρησκοι, οι πιο "εθνικοί" από τους υπηκόους του Κράτους (μεταξύ αυτών και αρκετοί-αφορισμένοι- αυτοκράτορες) προτιμούσαν το φιλιόκβε και την διατήρηση του κράτους τους σε σχέση με την εναλλακτική, όμως οι ταγοί του χριστεπώνυμου πληθους είχαν άλλη άποψη. Ο ίδιος ο Γεμιστός είχε (παλιότερα) σκαρώσει σχέδιο που θα έκανε οσο το δυνατόν πιο απορθητη και "ελληνική" την Πελοπόννησο, ο τότε αυτοκράτορας (ή ο Δεσποτης του Μυστρα, δεν θυμάμαι) πήγε να το υιοθετήσει, αλλά το παπαδαριό (που θα φορολογούνταν αγρίως δια την άμυναν) του έβαλε χέρι και τα αποτελέσματα τα ξέρετε.
"Στην κοινωνία που οραματιζόταν, θα γινόταν εκ νέου αναδιανομή της γης σε ίσα μερίδια ενώ πρότεινε να διαιρεθεί ο πληθυσμός σε πολεμιστές και σε αγρότες και οι δεύτεροι να συντηρούν τους πρώτους. Οι πολεμιστές - υπερασπιστές θα ήταν μόνο γηγενείς και όχι αλλόφυλοι (ο βυζαντινός Αυτοκρατορικός στρατός της εποχής εκείνης αποτελούταν κυρίως από μισθοφόρους, ενώ οι γηγενείς κάτοικοι είχαν περιοριστεί στον ρόλο του κολίγου - δουλοπάροικου), ενώ θα απαγορευόταν με νόμο η πολυτέλεια και η εξαγωγή καρπών από την χώρα. Ουσιαστικά ο Πλήθων επιζητούσε την εξίσωση όλων των πολιτών και την οργάνωση τους σε ένα σχήμα που αρχικώς θα εξασφάλιζε την επιβίωση του έναντι της Οθωμανικής επιβουλής και αργότερα θα επιδίωκε να πραγματώσει το ανώτερο πλατωνικό "Αγαθό" σύμφωνα με τις επιταγές της Πλατωνικής φιλοσοφίας.   
Μια άλλη βασική συνιστώσα της ιδεολογίας του Γεμιστού ήταν η ανάγκη το Θεοκρατικό Βυζάντιο να αντικατασταθεί από ένα νέο κράτος με κύριο ενοποιητικό στοιχείο του τον Ελληνικό εθνισμό και την κοινή Ελληνική καταγωγή."
(από εδώ)

 Οποτε καλό θα ήταν όλοι οι λαλημένοι χριστόπληκτοι να μην μας πολυπρήζουν με την Άλωση και όλα τα σχετικά. Θα μου πεις τώρα γιατί το έγραψες αυτό το κειμενάκι; Μα για να σχολιάσω αυτή την μαλακία που παραλληλίζει τους τότε φανατικούς ορθόδοξους με τον.... Συριζα!



Καλα ξέραμε πως για φιλόλογος ο Αδωνης δεν κάνει μιας ακόμα και τα Ελληνικά ενίοτε τα γράφει λάθος, αλλά πιάνεται (ξανά) αδιάβαστος και στην Ιστορία. Ε όχι και ο Γεννάδιος ιδεολογικός προπάτορας του....Συριζα!




6 σχόλια:

  1. "Υπενθυμίζουμε πως το Βυζάντιο aka Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία"

    Θες να πεις "Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία" (;)

    Κατά τ' άλλα καλά τα λες. Ως (σχεδόν) συνήθως.

    Αληθεύει ότι προσεχώς ανάρτηση θα εξετάσει το τι έπειθε μερικούς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γινότανε ΠΑΣΟΚ v3 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι ρε!!
    χαχαχααχαχαχα
    Τι μαλακας ειμαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αληθεύει ότι προσεχώς ανάρτηση θα εξετάσει το τι έπειθε μερικούς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γινότανε ΠΑΣΟΚ v3 "

    1. Ακομα ψάχνω να βρω το ΠΑΣΟΚ νο2. Τι εννοει ο ποιητης;
    2. Καπου το εχω γραψει, το θυμαμαι. Βρηκα αυτο, αλλα πιθανον να εχω και αλλα:
    (http://aeisixtir.blogspot.com/2015/03/blog-post.html)
    "Θα μου πειτε, εσύ ρε χαμένε εισαι ευχαριστημένος απο την παρούσα κυβέρνηση; Θα απαντουσα μάλλον ναι, αλλά με χοντρούς αστερίσκους*. Ετσι και αλλιως έχουμε μάθει τα τελευταία χρονια (ειδικά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια) να έχουμε τον πήχη πολύ χαμηλά. Ετσι και εγώ λοιπόν δεν είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πιθανώς αν δεν είχε μεσολαβήσει το κύμα ΓΑΠ-Παπαδήμου-Σαμαρά (μετά από τον ανεκδιήγητο τεμπελχανά τον Κώστα τον Χασμώμενο) να είχα πιο υψηλές απαιτήσεις, αλλά στην παρούσα φάση ειμαι χαρούμενος που ανοίγω την τηλεόραση και δεν βλέπω κάτω από την φάτσα του Βορίδη το «Υπουργός Υγείας» ή το Υπουργός γενικά κάτω από τις φάτσες του Αδωνη, του Λοβέρδου, της Βούλτεψη και του Ντινόπουλου. Ειμαι λάθος και το ξέρω, αλλά ειναι ανθρώπινο. Θεωρώ πως στην παρούσα χρονική στιγμή πάμε να ξαναβρούμε τα αυτονόητα. Σιγά σιγά όσο περνάει ο καιρός θα ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις, αλλά στην παρούσα φάση το ζητούμενο ειναι να λειτουργούμε σαν νορμάλ κράτος και κοινωνία (οχι σαν ορθολογικό κράτος, αυτό ειναι για αργότερα, άλλωστε ποτε δεν ειχαμε ορθολογικό κράτος, αλλά ρε γμτ πέντε πράγματα τα θεωρούσαμε αυτονόητα). Ειναι ενδεικτικό πως αν δει κανεις τα προγράμματα του Συριζα θα δει μια διαρκή «έκπτωση» των θεσεων του με βάση το προαναφερθέν αριστερομετρο. Αυτο μερικοί το εξέλαβαν ως απόπειρα συμβιβασμού. Κάτι τέτοιο όμως ειναι μονο εν μέρη αληθές, μιας και ο Σύριζα δεν ειχε (οπως αποδειχθηκε) ανάγκη πολλών εκπτώσεων για να γίνει κυβέρνηση. Ο Σαμαράς τα είχε κάνει τόσο σκατά που ο Συριζα βγήκε περίπου με την λογική του ώριμου (τι ώριμου, λέγε σάπιου καλύτερα) φρούτου. Η υπόλοιπη αλήθεια ειναι πως η πραγματικότητα γύρω μας άλλαξε βιαια. Στις τελευταίες εκλογές αρχισαν να βγαίνουν τα προτάγματα της...Γαλλικής Επανάστασης (Ελευθερια, Ισοτητα κτλ) το πράγμα δεν βρωμάει συμβιβασμό. Απλά βρωμάει έτσι σκέτο, διότι ως χώρα έχουμε πέσει πλέον τόσο χαμηλά που οι διακηρύξεις των Γάλλων του 1789 μας φαίνονται ξαφνικά επίκαιρες και ριζοσπαστικές."

    Υπηρχε λοιπον η κατηγορια οτι ο συριζα γινοτανε πασοκ. Οντας εκ των εσω ειδα οτι αυτο δεν ισχυε σε μεγαλο τουλαχιστον βαθμο μεχρι τις εκλογες. Προφανως οταν πας απο το 3% στο 30+% θα παρεις και πασοκους. Οι δομες ομως και η νοοτροπια δεν πασοκοποιηθηκαν. Αυτο φντ να γινεται μετα τις εκλογες, χωρις λογο, και χωρις αιτια μιας και η ΝΔ οχι απλα επεφτε, αλλα ο λαος την ειχε σιχαθει. Μενει η απορια. Πειστηκαν και οι συριζαιοι απο τα ΜΜΕ πως μονο η πασοκοποιηση θα τους εδινε την εξουσία ή γούσταρε η ομαδα Τσιπρα να φτιάξει τον νεο Αντρεα;
    Ετσι η αλλιώς η εξουσια τελικά γινεται αυτοσκοπος ακομα και στους αριστερους. Μονο ετσι ερμηνευονται οι Ταγματαρχες, τα σοου με τις υποδοχες αρχηγου κρατους σε φαναρια και αλλα τετοια....διακοσμητικα

    Ευτυχως η δυστυχως ο χώρος ειναι ακομα ζωντανος, οποτε το παιχνιδι παιζεται ακομα.

    Απλα ενω κυκλοφορουσε η φημη πως ο συριζα πασοκοποιηθηκε για να γίνει εξουσια αυτο δεν ηταν αληθες. Ο συριζα πασοκοποιειται για να παραμεινει στην εξουσια χωρις ουσιαστικό λογο, μιας και δεν του χρειαζεται. Ηταν τοσο χαλια η ΝΔ που και χωρις πασοκισμο του συριζα παλι θα έπεφτε. Η στροφη του συριζα σε μια συντηρητική παπαρολογία (ασχετα με τα οικονομικα) τυπου πατρις-θρησκεια-μαλακία δεν μπορει να δικαιολογειται συνεχώς με το αλλοθι των ανελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μούσα επρότεινε εις τον ποιητήν ότι v1 ήταν Επί Ανδρέα και v2 ήταν Μετά Ανδρέα και ως Αλεξίου του Πρώτου. Με αυτή την λογική βέβαια μπορεί άλλη Μούσα να πει ότι είμαστε στο v5 και όχι στο v3 --αν κάνουμε τις εποχές πιο λιανά.

      Αληθώς το ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ οι ΠΑΣΟΚοι δεν κάνει το ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, πλην όμως... τώρα θέλει-δε-θέλει το ΣΥΡΙΖΑ κάπου 70% από τους απαιτητικούς ψηφοφόρους του είναι οι ίδιοι που είχαν ψηφίσει τα πρώτα 2 (ή 4) "v" του φαντασιακού τους... με τα κοινωνικά συνεπαγόμενα.

      Κατά τ' άλλα, όπως τά 'γραψες παραπάνω, έτσι θα τά 'γραφα κι εγώ.

      Διαγραφή
  4. Α! ώστε είσαι από αυτούς τους άθλια φρικτούς μαλάκες που λόγο ανυπόφορων συμπλεγμάτων ασεβείς σε αυτούς που κάνουν το μοιραίο λάθος όχι μόνο να διαβάσουν τις στρατευμένες παπαριές σου αλλά και καλοπροαίρετα να τις σχολιάσουν,με όση τεκμηρίωση και σοβαρότητα μπορεί να διαθέτουν. Τυπικός νεοσυριζαίος παλαιοπασόκος-γιωργοπαπανδρεϊκής προέλευσης προφανώς, γι'αυτό και η μούρλα για Βαρουφάκη, Παναρίτη και όλο αυτό το σκυλολόι. Εξυπακούεται ότι δεν ξαναμπαίνω στο σκουπιδότοπο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα, μην ξαναμπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir