Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2015

O φασισμός της διπλανής Πόρτα πόρτας

Τα μάθατε για τον Δ. Καμμένο, ειμαι σίγουρος, οποτε δεν αναλώνομαι σε περιγραφές. Να πώ λίγα από την μικρή - και καλά - εμπειρία μου σχετικά.

* Να εξηγούμαστε εξ αρχής: Ο Καμμένος τα έγραψε αυτα. Όχι αυτά που κυκλοφόρησαν, που ειναι light ή τρολιές, όσο αυτά, που είναι απείρως χειρότερα. Ο λόγος που εκφράζουν τα ακάουντ του στο δίκτυο είναι αντιαριστερος, ομοφοβικος και ενίοτε ακραία φασιστικός. Δεν ξέρω αν τα έγραψαν "οι συνεργάτες" του ή ο ίδιος, δεν ήμανε και μπροστα, αλλά ξέρω πως παίζουνε χρόνια τώρα και ουδεπόποτε μάζεψε κάποιο απο αυτά.

* Από πολιτικούς δεν είναι ο μόνος που εμφανώς εμφανίζει έναν τυπικά κάφρικο εαυτό στο δίκτυο. Ο Αδωνης, ο Θανούλης και ο Μουρούτης ειναι τρία τυπικά παραδείγματα, με τον Μουρούτη να έχει το ρεκόρ των σβησβένων tweets μιας και όλο προφητεύει και όλο τον παίρνει ο διάολος ή του τραβάει ο Σαμαράς τ' αυτί όταν ξεπερνάει ακόμα και τα όρια των ορίων στην μαλακία. Εξαίρεση αποτελεί ο Πάγκαλος ο οποιος ειναι κάφρος παντού, αλλά ο Πάγκαλος δεν ειναι εν ενεργεία πολιτικός και πλέον ως πολίτης δεν ειναι υποχρεωμένος να προσέχει τόσο.

* Σε αντίθεση με τον Θανούλη, τον Άδωνη και τον Μουρούτη που τους έχω ακούσει να μιλάνε, δεν έχω ακούσει τον Καμμένο να μιλάει ποτέ και δεν ξέρω αν ο λόγος του ειναι τέτοιος και σε real time. Και γιατί το λέω αυτό;

* Ενδημεί στους συμπολίτες μας, αλλά και στους πολιτικούς μας μια ....σταυροφορική/ιεχωβίδικη σχέση με το διαδίκτυο και τα social media. Ανθρωποι που ειναι (σχεδόν) νορμάλ βγάζουν από μέσα τους έναν κήρυκα, έναν ιεραπόστολο που κατέχει την απόλυτη αλήθεια που την διάβασε στο timalakiestrotere.gr. Θες η αμορφωσιά, θες η μαλακία, θες ότι ειναι άμαθοι ακόμα στο μέσο, βλέπω νορμάλ ανθρωπους, νορμάλ σε επίπεδο καφετέριας, δεν τους πήδηξα κιόλας, να βγάζουν μια καφρίλα αλλιώτικη, ειδικά στο facebook. Τι μαρμαρωμένοι βασιλιάδες και Μεγαλέξαντροι με την ελληνική σημαία, τι Βριλ, τι μονίμως διαψευόμενες προφητείες που μπροστά τους ωχριά και η Ελεύθερη Ώρα, τι Εβραίοι με ουρές, τι Αμερικάνοι μασόνοι, τι πως τα like στην κάθε κουλή φωτογραφία θα δώσουν λεφτά στα παιδιά της Αφρικής που πεινάνε, τι μουτζαχεντίν...αντίχριστοι, τί άθεοι φιλοισχλαμιστές αντίχριστοι(!), τι Χανεμπού και τέτοιες πιπες, τι πως είπε καλημέρα ο Τσίπρας στον Μεϊμαράκη αρα ειναι πουλημένος στην δεξιά, τι ιδιότητες σωτήρως έχει η Ζωή, τι ιδιότητες από την μία σωτήρως και από την άλλη....αντίχριστου έχει (ξανά) ο Τσίπρας, τι ο Σώρρας θα μας σώσει παλιοπουλημένα εβραιόδουλα ανθελληνικά τομάρια, η μαλακία στα social_media.gr ειναι και γαμώ τις σταθερές.


Update: Ιδού ένας μέσος χρήστης ελληνικών social media όταν είναι offline. Τέλος update


Ο Κρητίκαρος που θα σαρώσει το διαδίκτυο έδωσε την υπέρτατη εξήγη
Ο Κρητίκαρος που θα σαρώσει το διαδίκτυο έδωσε την υπέρτατη εξήγηση για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.
Posted by Νακος Μαρουγκας on Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015


Προσωπικά έχω ξεχέσει δύο υποψήφιους (btw του Σύριζα) όταν παρεκτράπησαν λίγο με χαρακτηρισμούς κάπως ιδιάζοντες έναντι πολιτικών αντιπάλων. Τους εξήγησα πως τα σοσιαλ μίδια ειναι δημόσιος χώρος περισσότερο από προσωπικός χώρος κατάθεσης απωθημένων και πως τα γραπτά μένουν και οι αντίπαλοι για τέτοιες μαλακίες καραδοκούν και τα λοιπά. Με άκουσαν, το ομολογώ, και εκτοτε έχουν πιο νορμάλ συμπεριφορα. Ενα πλεονέκτημα που έχεις άμα γράφεις με ψευδώνυμο, όπως εγώ ας πούμε, ειναι πως μπορείς να γίνει και χαβαλές και κάφρος και απ΄όλα. Επειδή ομως ο ανώνυμος χρήστης δεν ειναι πολιτικός που οφείλει να τηρεί κάποιους κανόνες+ και επειδή ο γραπτός λόγος δεν έχει την αμεσότητα και τον χρωματισμό του προφορικού, και επειδή προφανώς ο μέσος πολιτικός μας ΔΕΝ είναι ο Ελύτης ή ο Παπαδιαμάντης, προφανώς μια κουβέντα που μπορεί να λεχθεί στην παρέα στο καφενείο, αν γραφτεί και ποσταριστεί στο facebook/twitter δεν ειναι απολύτως βέβαιο πως
α) θα διατηρήσει το νόημα της αποκομμένη από την υπόλοιπη κουβέντα
β) θα ήταν καλό να διατηρήσει το νόημα της έτσι και αλλιώς καθότι η εξυπνάδα που εντυπωσιασε τον κυρ Μήτσου τον τσουπάν' από την Πέρα Παναγιά, δεν σημαίνει πως θα εντυπωσιάσει τους πολλαπλάσιους και με τεράστια διασπορά στο επίπεδο αναγνώστες σου σε ένα παγκόσμιο μέσο. Η μαλακία του (προφανώς ομοφοβικού μαλάκα) Νικολόπουλου με την Ευρώπη των "πουσταριών" στην οποια Ελληνας βουλευτής έβριζε σκαιότατα Πρωθυπουργό Ευρωπαϊκής χώρας, την οποια αναμφίβολα είπε σε κανα γκομενάκι στο γραφείο του για να το εντυπωσιάσει, το γκομενάκι αυτονόητα εντυπωσιάστηκε (τι, χαζή ειναι να μην εντυπωσιαστεί;) και η οποία τον έκαψε σαν υπουργική υποψηφιότητα στην προηγούμενη κυβέρνηση, θα έπρεπε να είχε γίνει μάθημα σε όλους τους πολιτικούς μας και να περνάνε από χοντρή κρισάρα την εξυπνάδα εγκεφαλική κλανιά της στιγμής που τους κατέβηκε στην γκλάβα πάνω στο τσίπουρο. 

Ακόμα και μεις οι παλιοί στο δίκτυο (ο γράφων πχ ειναι on line απο το 1995), έχουμε ρίξει καυγάδες και καυγάδες μεταξύ μας για μαλακίες που πόσταρε ο χ και δεν άρεσαν στον ψ και χρειάστηκαν τηλέφωνα και τηλέφωνα για να το εξηγήσουμε τί εννοούσαμε, πόσο μάλλον ένας αυτάρεσκος, κοινωνικά ημιαμόρφωτος και άσχετος με το μέσο όπως είναι ο μέσος πολιτικός μας (εδώ ο Βενιζέλος λέει πως δεν ξέρει να ανοίξει υπολογιστή και παλιότερα ειχε και blog ο μη βρίσω)

* Συνεχίζουμε. Ο μέσος πολιτικός μας δεν βλέπει το διαδίκτυο ως μια ευκαιρία προβολής των θέσεων του στον διάλογο, αλλά ως χώρο που διατίθεται προς άγρα ψήφων. Και νομίζει πως βρίσκεται στην (ιδιωτική) τηλεόραση. Νομίζει πως όσο περισσότερο φωνάξει, τόσο περισσότερους ψήφους θα πάρει. Και μονίμως εκπλήσσεται που ο μέσος χρήστης δεν έχει την μνημη του μεσου τηλεθεατή και στην πρώτη ευκαιρία θα ψάξει να βρει την μαλακία που έγραψε χτες, πριν ένα μήνα, πριν 5 χρόνια για να τον κάνει ρόμπα. Και καλά να ειναι μια αλλαγή πολιτικής. Δικαιωμα σου να αλλάξεις γνώμη. Όταν όμως αρχιζουν και βγαίνουν προτροπές σε πογκρόμ όμως, το πράγμα ζορίζει. 


* Ας θυμήσουμε πως οι καιροί αλλάζουν και ότι ήταν περίπου ΟΚ κάποτε σήμερα φαντάζει κάπως....περίεργο και πολλές φορές οι πολιτικοί μας θέλουν να ξεχαστεί κάποια δήλωση/δράση τους. Αλλά δυστυχώς στα σόσιαλ μίντια δεν ξεχνιέται τίποτα, εν αντιθέσει με τον τύπο ας πούμε:
(http://tvxs.gr/news/taksidia-sto-xrono/i-mayri-pigada-toy-meligala)
"Ο νεαρός βουλευτής Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει π.χ. με ειδικό δελτίο τύπου την έλευσή του «για να παραστεί στο Μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τους εαμοκομμουνιστές» («Ελευθερία» 18.9.82). "
Αν η δήλωση αυτή υπήρχε στο τουίτερ διπλα στην φωτογραφία Σαμαρά, την ΝΔ θα την είχε πάρει όλη ο διάολος στις εκλογές.


* Ακόμα χειρότερα. Εχει περαστεί η μόδα, όταν κάποιος πολιτικός ειναι καλεσμένος στην τηλεόραση ή μιλάει σε δημόσιο βήμα (πχ Βουλή) κάποιος υπάλληλος, απόφοιτος βυσματικής σχολής γλυψίματος κώλου εξουσίας, να τουιτάρει τις "έξυπνες" (Θεος φυλάξοι) ατάκες του αφεντικού του. Οποτε έχουμε το αστείο και να τον βλέπουμε και να τον διαβάζουμε τον μαλάθρακα, μην τύχει και μας ξεφύγει κανα γραμμάριο εκπεμπομενης σοφιας και δεν έχουμε πως να πορευτούμε σε αυτήν την κοινωνία. Ε, μετά στους πολιτικούς μας αρέσει που έχουν "δικτυακή παρουσία" και λενε στον υπάλληλο να συνεχίσει το ποστάρισμα κατά την γκλάβα του, η οποία είπαμε ήδη τι προσόντα έχει, σωστά; Ο ενθουσιασμένος υπάλληλος για να δικαιολογήσει και τα μιστά του, βλέπει κανα δυο μαλακίες που έχει γράψει/πει το αφεντικό και σου λέει οκ, την ψησαμε, τέτοιες μαλακίες διαβάζω στο facebook όλη μέρα. Και γράφει οτι μαλακία του κατέβει στο κεφάλι και του ανέβει στα πόδια, εφαρμόζοντας την προσωπική του ηθική περί χρήσης διαδικτύου, η οποια μεταξύ μας δεν ειναι και η καλύτερη ούτε η πλέον σώφρων.

Πρόταση εμβόλιμη, αλλά χρήσιμη



* Πιθανόν λοιπόν ο Δ. Καμμένος να μην ειναι τόσο καμένος όσο φαίνεται από τον δικτυακό εαυτό του. Πιθανόν να τον χακάρανε (αρχίδια, αλλα λέμε τώρα), πιθανόν οι υπάλληλοι του να ειναι τόσο μαλάκες, πιθανόν (βασικά πιθανότερο) να την έκαμε την μαλακία και όσο του έλεγαν μπράβο οι ακροδεξιοι φίλοι του στον καφενέ να το έπαιζε και κάμποσος, τι έγραψα ο πούστης και τέτοια, να ήταν και ευχαριστημένος από τον εαυτό του. Τέτοιο ειναι το ποιον του μέσου (δεξιου) πολιτικού μας. Αυτό δεν σημαίνει πως θα τον δικαιολογήσουμε (το παρον ποστ παίζει ρόλο wannabe εξήγησης και όχι δικαιολογίας). Γιατι αν στο χακάρουν το ακαουντ και δεν το παιρνεις χαμπαρι εισαι βλαξ, αν οι υπάλληλοι σου σε εκθέτουν ειναι δική σου ευθύνη και αν μπερδεύεις τον καφενε και τον Μπαρμπα Μήτσου με το πανελλήνιο δυνητικά κοινό των σόσιαλ μίντια εισαι μαλάκας με περικεφαλαία. Δίνω το benefit of doubt γιατί δεν τον έχω ακούσει να μιλάει, αυτό ομως δεν σημαίνει πως τον θέλω και υπουργό. Προφανώς οι καφρίλες του ειναι πολύ πολύ μικρότερες από αυτές ενός Άδωνη λχ, αλλα στα αρχίδια μου, ούτε τον Άδωνη ήθελα υπουργό. Ακόμα και αν ειναι "αθώος του αίματος" κάποτε πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη της μαλακίας μας. Δεν προτεινω λογοκρισία, δεν προτείνω εξορία ή αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων όπως έκαναν ηλιθιωδώς  διάφοροι κατά καιρούς (οπως πχ ο βασιλιάς της αμετροέπειας Άδωνης αλλά και ο ...... Μίκης Θεοδωράκης), δεν προβαίνω σε προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα, απλά λέω πως δεν μπορεί να ξεκινάει κάποιος υπουργική (για μένα ούτε βουλευτική αλλα δεν μπορώ να το πω για κανέναν άλλο αυτό όσο ειναι η ΧΑ μέσα στην Βουλή) καρριέρα με τέτοια προίκα. Μπορεί οι λαϊκίστικες κραυγές μίσους στο κοινό του προσωπικού σου σταυροδοτικού στρατού να σε έβγαλαν βουλευτή φίλε μου, αλλά μην ζητάς και παραπάνω.



Α, αν το διαβάλαμε αδίκως το παλικάρι και δεν ειναι ενα ομοφοβικό καθήκι μπορεί πάντα να:


* Α, έλεος με τα ντεμέκ αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κάθε μαλάκα. Δεν θα έχουμε δυο μετρα και δύο σταθμά. Οταν ο Καμμένος λέει μαλακίες απο το "αγαπημένο βιβλίο" του Γεωργιάδη "Εβραιοι, όλη η αλήθεια" (ή καπως έτσι) δεν θα μου βρίζετε τον Καμμένο αλλά όχι τον Γεωργιάδη. Ή μας ενοχλεί ο φασισμός ή όχι. Τι επιλεκτικές ευαισθησιες ειναι αυτές; Και ναι, κυβερνάει ο Τσίπρας και έχει την ευθύνη, αλλά δεν κυβερνάει μόνος του, έχει συνέταιρο στο μαγαζί, οποτε πρεπει να υπενθυμίζουμε πως ο Καμμένος ειναι των ΑΝΕΛ συνεχεια;



Εμένα πολύ περισσότερο με χάλασε (για τον Συριζα) η επιλογή της Τζάκρη πχ που ήταν αναγκαστικά 100% του Τσίπρα παρά αυτή του Καμμένου που την λες και προϊον πολιτικού συμβιβασμού. Δηλαδη σου λέει ο χοντρός θέλω δυο-τρια υπουργεία και του λες πάρτα. Λες και δεν δέχτηκε λχ ο (σοσιαλιστής στα χαρτιά) Βενιζέλος να συγκυβερνήσει με τον Άδωνη και τον Βορίδη υπουργούς και τον Μπαλτάκο γενικό γραμματέα. Ή λοιπόν θα τα βρίζουμε όλα εξίσου ή απλά είστε και σεις Καμμένοι από την ανάποδη, σταυροφόροι της πούτσας.


Love& Kisses
Zaphod

Υ.Γ. Καθώς γράφονται οι γραμμές αυτές ακούω πως μάλλον ζητείται η παραίτηση Καμμένου από τον άλλο Καμμένο (προφανώς, και όχι από τον Τσίπρα. Συγκυβέρνηση you know). Αν ισχύει καλώς θα γίνει, ακόμα και (τα είπαμε) αν-που δεν- ειναι αθώος του αίματος.



+ Πχ: Εγώ μπορώ να λέω τον Άδωνη φασίστα, την Φώφη τσαχλοκούδουνο, τον Σαμαρά χίτη και τον Βενιζέλο λαμόγιο και ανώνυμα και επώνυμα. Ένας πολιτικός όμως πρεπει να το πει πιο διπλωματικά. Θα πει τον Αδωνη "άκρα", την Φώφη πως καπηλεύεται το επώνυμο της και πως δεν έχει πολιτική πρόταση, τον Σαμαρά πως φλερτάρει με την ΧΑ, τον Βενιζέλο πως οι νόμοι του εξυπηρέτησαν συμφέροντα. Το ίδιο θα εννοούμε, αλλα πάω στοίχημα πως και εσείς προτιμάτε να ακούτε στην τηλεόραση τον 2ο τρόπο έκφρασης, αλλιώς ο Λεβέντης θα είχε 40%. Τελος πάντων εγώ μπορώ να πω on line σε μια πολιτική φιγούρα "ρε α γαμήσου ρε μπαγλαμά". Για ευνόητους λόγους ο πολιτικός δεν θα απαντήσει με τον ίδιο τροπο, δεν θα πέσει στο επίπεδό μου αν θέλετε, με εξαίρεση προφανώς τον Χειμωνά που είδαμε πόσο θριάμβευσε πολιτικά με το υβρεολόγιό του στο δίκτυο.


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/9/15 00:02

    Κουτοπόνηρη ανάρτηση. Απλώνουμε-μέχρι ξεχειλώματος!-το θέμα, για να πέσει στα μαλακότερα το συντρόφι μας ο Πανούλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς η ικανότητα κατανόησης κειμένων που έχουν παραπάνω απο 4 γραμμές δεν είναι το φόρτε μας.

    Προτεινω λοιπον: Την 1η παράγραφο:
    "* Να εξηγούμαστε εξ αρχής: Ο Καμμένος τα έγραψε αυτα. Όχι αυτά που κυκλοφόρησαν, που ειναι light ή τρολιές, όσο αυτά, που είναι απείρως χειρότερα. Ο λόγος που εκφράζουν τα ακάουντ του στο δίκτυο είναι αντιαριστερος, ομοφοβικος και ενίοτε ακραία φασιστικός. Δεν ξέρω αν τα έγραψαν "οι συνεργάτες" του ή ο ίδιος, δεν ήμανε και μπροστα, αλλά ξέρω πως παίζουνε χρόνια τώρα και ουδεπόποτε μάζεψε κάποιο απο αυτά."

    Και την κατακλειδα του κειμένου:
    " Ακόμα και αν ειναι "αθώος του αίματος" κάποτε πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη της μαλακίας μας"

    και σε προκαλω να μου πεις που "μαλακωσα" για τον Π. Καμμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ανώνυμος έχει δίκιο είσαι μίσθαρνο όργανο της ανίερης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσπαθείς να γουαϊτγουοσάρεις τα συντροφιΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑδενκρατήθηκαάλλοΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/9/15 09:47

    Σωστό το κείμενο. Πάνω κάτω, έτσι έχουν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/9/15 13:44

    όταν άκουσα για τον Πόρτα πόρτα στην αρχή νόμιζα ότι ήταν Ιεχωβάς :/

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστά τα λες και κοίτα σε τι υποθέσεις μας έχουν βάλει να χαλάμε φαιά ουσία. Τελικά έχουν ανακαλύψει οι πολιτικοί παντού πως ότι μαλακία και να πούνε κάποια ομάδα θα τους ηρωοποιήσει, και κάποια άλλη θα τους δώσει σημασία έστω και μέσω αναφοράς. Μπροστά στον Ντόναλντ (δεν εννοώ τον Ντακ αλλά τον Τραμπ), ο λεγάμενος ρωμιός είναι ερασιτέχνης. Τουλάχιστον τον Τραμπ τον πολεμάνε με επιχειρήματα ΚΑΙ αφήνοντάς τον αργά ή γρήγορα να βάλει τρικλοποδιά στον εαυτό του. Με την απαίτηση παραίτησης από τον Καμμένο, απλά τον ηρωοποιήσανε σε μερικούς (εμμέσως αποδίδοντας ουσία στο παραλήρημά του). Για μένα η όλη υπόθεση είναι πόσοι από τους Έλληνες ανοικτά ή κρυφά συμφωνούν με τον Καμμένο, και εκεί βλέπω το πραγματικό πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir