Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Απριλίου 02, 2017

Πατάτες Κούλη part 1

Disclaimer:
α. Το παρόν δεν είναι πολιτικό ποστ, με την στενή έννοια του ποιος θα μας κυβερνήσει και τέτοια. Είναι πολιτικό μόνο υπό την έννοια ότι τα πάντα μπορούν να αναχθούν στην πολιτική θέαση των πραγμάτων.

β. Έχω αναφερθεί (κλατς, κλιτς) στην μανία μερικών με την χρήση της λέξης "αριστεία" και στο που αποσκοπούν κατά την γνώμη μου (με την οποία αριστεία μας είχανε ζαλίσει τα πελέδια οι διάφοροι αμόρφωτοι φραπεδόμαγκες τύπου Πορτοσάλτε) και την ταύτισή της με την όχι-αριστερά, την Δεξιά, την ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, "το καλύτερο βιογραφικό της χώρας". Παρεμπιπτόντως:
β1. Kαλύτερο βιογραφικό my ass. Στον στενό μου κύκλο συγγενών - γνωστών έχω τουλάχιστον 2-3 με καλύτερες σπουδές (1) (και με υποτροφία, όχι με λεφτά του μπαμπά) και πιο χρήσιμες δουλειές (που τις πήραν μόνοι τους, όχι με μέσον τον μπαμπά) από αυτές που έκανε ο Μητσοτάκης και λόγω φοίτησης σε θετικές σχολές έχω σίγουρα 5, 6, 156 γνωστούς με πολύ περισσότερο μυαλό από αυτόν. Του οποίου Κυριάκου ο "ανεξάρτητος επαγγελματικός βίος" ήταν στην ουσία ο καιρός που έκανε το μεγαλοτραπεζικό /χρηματοοικονομικό στέλεχος. Για οκτώ ολόκληρα χρόνια. Δεν θεράπευσε κανέναν καρκίνο, δεν έφτιαξε κάτι που να βελτιώνει την ζωή μας (τηλεόραση, φερμουάρ, προφυλακτικό, νέα γεύση σοκολάτας), δεν μπορούμε να πούμε πως επηρέασε καταλυτικά την επιστήμη, δεν γενικώς. Όλοι νομίζω πως μπορούμε να σκεφτούμε μερικούς Έλληνες με "καλύτερα βιογραφικά" από τον Κυριάκο. Πλάκα πλάκα ακόμα και ο Βαρουφάκης έχει πιο εντυπωσιακό βιογραφικό από τον Κυριάκο. Και όσον αφορά τα πτυχία, να θυμίσω πως ακόμα και ...ο Πολύδωρας, ο αποτρόπαιος έχει περισσότερα. Θα μου πεις ο Πολύδωρας δεν έχει από το Χάρβαρντ. Θα απαντήσω όμως -για πολλοστή φορά- πως από το Χάρβαρντ έχει ο υπερμέγιστος Μπους ο Β', οπότε κάποτε πρέπει να καταλάβουμε πως το από που πήρες πτυχίο δεν σημαίνει και πόσους τζοχούς κόβεις.
β2. Θα μου πεις, έχει αυτό σημασία; Η απάντηση, πέραν από την πλάκα του πράγματος, είναι προφανώς όχι. Η πολιτική δεν συνδέεται με το τόσο με το βιογραφικό (2) ή το πανεπιστήμιο που σπούδασες όσο με τις ιδέες, την κοινή λογική (που λέει και ο Λεβέντης), την ισχύ, τα συμφέροντα και τις επικοινωνιακές δεξιότητες. Α, και σε προσωπικό επίπεδο με τα επιτεύγματα, το τι έκανες δηλαδή με τα ρημαδοπτυχία σου, την επαγγελματική σου πορεία και τις ρημάδες τις δεξιότητές σου. Και προφανώς με την ικανότητα των στελεχών της ομάδας σου. Ένας ηγέτης δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξέρει "τα πάντα", αρκεί να έχει συμβούλους που να είναι καλοί στον τομέα τους (και αυτό είναι λχ η ισχυρότερη αντίρρηση για τον όποιο Καρανίκα). Γι αυτό το παρόν ποστ δεν είναι "στενά" πολιτικό, δεν έχει δηλαδή το νόημα "μην ψηφίσετε Κούλη γιατί δεν είναι άριστος", αλλά επιχειρεί να αναδείξει πως η παπάτζα περί Αρίστων-Παντογνωστών-Υπεράνθρωπων που είναι όλοι κρυμμένοι τόσα χρόνια στην ΝΔ και τώρα με τον Κούλη θα πάρουν τα πάνω τους και θα μας σώσουν, είναι ακριβώς αυτό. Μια παπάτζα και μισή. Όχι γιατί ειναι χαζοί οι άνθρωποι (που είναι, και αυτό είναι και στενά πολιτικό σχόλιο, εξαίρεση alert), αλλά γιατί όταν πλάθεις μια μυθική φιγούρα αλάνθαστου και παντογνώστη είναι μοιραίο αυτή να συντριβεί από την πραγματικότητα, διότι ακόμα και ο... Κάστρο ήταν άνθρωπος (άντε για τους πιο δεξιούς θα πω τον Κένεντι ή τον "δικό μας" Τρικούπη), πόσο μάλλον ο Κυριάκος, και θα τις πει τις πατάτες του και, ρε μα την Γυρεύα, χέζει ακριβώς όπως οι υπόλοιποι.
γ. Τέλος πάντων στο παρόν δημοσιεύονται πατάτες που αν τις έκανε μέλος, πόσο μάλλον πρόεδρος "άλλου" κόμματος, θεωρώ πως τουλάχιστον το SKAI θα τον είχε κρεμάσει στα μανταλάκια, όπως άλλωστε έκανε τόσες φορές άλλωστε με υπαρκτές ή ανύπαρκτες (μουρούτειες κατασκευές δηλαδή) δηλώσεις στελεχών που δεν άνηκαν στην ΝΔ (για να το πούμε κομψά). Γι αυτό και η ονομασία της σχετικής και καινούριας ετικέτας skaiσμος, όπως λέμε αυριανισμός, καθημερινη-σμος, κιτρινισμός (ίσως να πηγαινε και το ....μουρουτισμός), καταλαβαίνετε. Αντιρρήσεις περί όλων αυτών ή προσθήκες  στη σχετική λίστα ευπρόσδεκτες στα σχόλια.

Είχα προφητεύσει λοιπόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το 2017, ότι όσο οι δικοί του θα του λένε συνέχεια μπράβο, ό,τι και αν πει, πως: 
"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να πετάει κοτσάνες με μέσο ρυθμό μία ανά δεκαπενθήμερο. Το αστείο ειναι ότι τα εξαπτέρυγά του θα συνεχίσουν να τον θεωρούν κάτι ανάμεσα σε Μεσσία και Μαραντόνα. Ο δε Κούλης ξεκίνησε την χρονιά (σ.: αναφέρομαι στο 2016 που τότε τελείωνε) κάπως συγκρατημένα, του είπανε όμως κατά πως φαίνεται οι σύμβουλοί του (;) πως ...καλά τα λέει και έχει οψίμως ξεσπαθώσει. " (πλάκα πλάκα μέχρι στιγμής το συνολικό προφητικό σκορ του ποστ τα σπάει, Παϊσιε φάε την σκόνη μου!)

Δεν περίμενα όμως να βγω τόσο σωστός! Πάμε καταμέτρηση λοιπόν για το 1ο τρίμηνο του 2017, μόνο για πατάτες, όχι για καθαυτό πολιτικές θέσεις, όχι για εκτιμήσεις, όχι για ψέμματα ή ανακολουθίες ή τέλος πάντων για τις διαφωνίες που έχει ο γράφων με τον Κυριάκο και λοιπά. Το ποστ αυτό, επαναλαμβάνω, κανονικά δεν θα είχε κανένα λόγο ύπαρξης αν δεν μας τα είχανε κάνει ταμπούρλα οι αριστομανείς της ΝΔ (και του skai) και δεν θεωρείται πολιτική κριτική (3) παρά μόνο με την πολύ πολύ ευρεία έννοια ή με την πολύ συγκεκριμένη έννοια πως η συνεπαγωγή βαρβάτο πτυχίο (εισαγωγικά, εισαγωγικά) = ικανή και αναγκαία συνθήκη για πρωθυπουργό, πρόεδρο κόμματος, αρχηγό ομάδας, ταλαντούχο καλαθοσφαιριστή, ιδανικό υδραυλικό και παντογλωσιολόγο οδηγό ταξί. Για το αν θα συνεχίσουμε με παρτ του εξαρτάται από τις διαθέσεις του γράφοντος και προφανώς από τον ίδιο τον Κυριάκο.


Πατάτες Κούλη - Η Καταμέτρηση 
Πάρτ ουάν: α' τρίμηνο 2017

Ιανουάριος
1. 1/1/2017: Καλή χρονιά και ο Κυριάκος πηγαίνει αχάραγα στο Κολωνάκι για να πιει τον φρέσκο καφέ του γλιτώνοντας την αύξηση του ΦΠΑ. Και το θεωρεί τόσο έξυπνο αυτό που μας το κοινοποιεί. 
Γιατί είναι πατάτα: Διότι ένας σοβαρός πολιτικός ηγέτης δεν δημοσιοποιεί που πίνει καφέ, τρώει, χέζει, βολτάρει εκτός και αν είναι σχετικά με την πολιτική, και όχι, η "κοπάνα" από τον ΦΠΑ δεν είναι. Διότι ειναι κοντά 50 χρονών άνθρωπος και όχι κανα 18χρονο γκομενάκι που ανεβάζει τις σέλφις δέκα δέκα σε κάθε έξοδο. Δηλαδή σε λίγο θα αρχίσει να κάνει και duckface για να το παίξει σύγχρονος κετς; Διότι θα προτιμούσα να τον δω δίπλα σε κάποια διαδήλωση, κίνημα κτλ. Διότι το πλάνο ειναι τόσο στημένο που βγάζει μάτι. Διότι μας είναι δύσκολο να συμμεριστούμε το δράμα της οικογένειας Μητσοτάκη που κάνει αγώνα προκειμένου να γλιτώσει τα ~10 λεπτά του ευρώ που θα έκανε η αύξηση της τιμής του καφέ.
Τι θα ήταν καλύτερο να κάνει: Να πιει καφέ. Και να απολύσει τους συμβούλους (;) επικοινωνίας του.

2. Είθισται από τους "άριστους" να έχουμε και κάποιες παραπάνω απαιτήσεις στην γνώση και χρήση της Ελληνικής γλώσσας. Και αν ο προφορικός λόγος τέλος πάντων ειναι εκ φύσεως κάπως παρορμητικός και πατατούλες δικαιολογούνται πιο εύκολα, αυτό δεν ισχύει στον γραπτό λόγο, άσε που scripta manent και τέτοια. 10/1/2017 λοιπόν και ο  "κατ' ευθυμισμό υπουργός."(4) υπήρχε στο site της ΝΔ για μια ολόκληρη μέρα αν θυμάμαι καλά. Θα μου πεις δεν είναι πατάτα του Κούλη. Θα σου πω πως το ξέρω, αλλά κάπου πρέπει να το χρεώσω και όπως και στις εφημερίδες, τα ανυπόγραφα άρθρα τα χρεώνεται η ηγεσία. Εκτός και αν η ηγεσία δεν επικοινωνεί με δίνει γραμμή στο Γραφείο Τύπου οπότε πάσο. Προφανώς λοιπόν δεν είναι πατάτα "αυστηρά" του Κυριάκου, αλλά των αρίστων γενικότερα ;)
Γιατί είναι πατάτα: Για προφανείς λόγους. Το πιθανότερο ειναι ότι παίχτηκε σπασμένο τηλέφωνο, δηλαδή ο ...ινστρούχτορας το είπε σωστά και ο δακτυλογράφος μεγαλούργησε. Δεύτερο διάβασμα, editing και τα λοιπά δεν χρειάζονται όταν έχεις "άριστο" προσωπικό ε;
Τι θα έπρεπε να κάνει: Να προσλάβει "αξιοκρατικά" στο γραφείο τύπου κάποιον που να έχει περάσει Πανελλήνιες Εξετάσεις σε κάποια σχολή σχετική με την Ελληνική γλώσσα. Και να έχει τελειώσει την σχολή σε δόκιμο χρόνο και μόνος του. Άρα όχι, δεν εννοώ τον Άδωνη.

3. Αν τα χάνεις στον γραπτό λόγο, στον προφορικό θα ειναι χειρότερα. Και ναι μεν γενικώς δικαιολογείται, αλλά όχι για κάποιον άριστο ο οποίος μας το έπαιζε και ιστορία κάποτε με τις γνώσεις του γύρω από τους διαφωτιστές. 18/1/2017: Εντολοδόχος ελληνικός λαός και τα μυαλά στα κάγκελα.



Γιατί είναι πατάτα: Για προφανείς λόγους.
Τι θα έπρεπε να κάνει: Να μην χρησιμοποιεί δύσκολες ή σπάνιες λέξεις για να εντυπωσιάσει όσους εντυπωσιάζονται από τέτοια. Ειδικά αν δεν είναι σίγουρος για το νόημά τους. Άσε που μερικοί μπορεί όχι μόνο να μην εντυπωσιαστούν αλλά να νευριάσουν.

  


Φεβρουάριος
Ενώ ο Ιανουάριος ξεκίνησε ελπιδοφόρα, ο Φεβρουάριος ήταν φτωχός σε πατάτες, εκτός και αν το παταντάρ (πατάτα+ραντάρ, καλό ε;) μου δεν λειτούργησε καλά. Μόνο ένα, αλλά καλό λοιπόν:

4. Είπαμε ο προφορικός λόγος είναι επιρρεπής σε σφάλματα. Όταν όμως ψέγεις τον αντίπαλο σου γι αυτό (unfair επί της αρχής, και άκυρο απέναντι σε έναν, ακόμα και στα χειρότερά του, πολύ καλό επικοινωνιακά Τσίπρα) θα πρέπει τουλάχιστον να μην πετάς εσύ πατάτες. 17/2/2017 " Όταν ξεφεύγετε από το γραπτό κείμενο κύριε Τσίπρα υποπέφτετε (ή υποπέπτετε) σε σφάλματα.". Για ανάλυση της πατάτας πηγαίνετε στον καθ' ύλην αρμόδιο Σαραντάκο εδώ, ο οποίος το θέτει επιγραμματικά: "Πράματι (σικ) δεν πρέπει να ξεφεύγει κανείς από το γραπτό κείμενο. Α ρε Μέφρι αμείλικτε".

Γιατί είναι πατάτα: Πλάκα με κάνεις; Η επικοινωνιακή ιδέα να προσβάλουμε προσωπικά τον (Μηχανικό ΕΜΠ με Μάστερ) Τσίπρα για χαμηλό επίπεδο (και στο πρόσωπό του ηλιθιωδώς το Ελληνικό Πανεπιστήμιο γενικώς και το ΕΜΠ ειδικώς, τους Μηχανικούς γενικώς και όσους τέλος πάντων δεν πήγαν στο Χαρβαρντ ακόμα πιο γενικώς)  και στην συνέχεια να πετάμε κοτσάνα μέτρου 22 μποφόρ ανά ρίχτερ του είχε γυρίσει μπούμερανγκ ήδη μία φορά (Διαφωτιστές γιούχου), αλλά μυαλό ούτε αυτός ούτε το επιτελείο του έβαλαν. 
Τι θα έπρεπε να κάνει: Να θυμηθεί πως πρεσβεύει τον αντιλαϊκισμό τάχα μου τάχα μου και να πει κάνα πολιτικό επιχείρημα

Κάπου εδώ (;) έγινε γνωστό και αυτό που χρησιμεύει ως quest star μιας και (λογικά) γράφτηκε παλιότερα:

Αντεπιχειρήματα επί του γκεστ σταρ: 1. δεν το έγραψε αυτός, αλλά κάποιος (αξιοκρατικά πάντα) διορισμένος βοηθός-πιστολάκι-κομμώτρια. Ναι, αλλά ....(α) ωραία αξιοκρατία ευαγγελίζονται μερικοί μερικοί και (β) όταν υπογράφεις, αναλαμβάνεις την ευθύνη. Εκτός και αν δεν διαβάζουν οι πολιτικοί μας ούτε τα χαρτιά του πόθεν έσχες τους πριν τα υπογράψουν, οπότε γάμα τα με μεγάλα γράμματα. Εκτός και αν του το έγραψε πάλι ο "κατ΄ευθυμισμό" υπάλληλος του γραφείου τύπου που είδαμε προηγουμένως. Υπάλληλοι Γραφείων Τύπου, αυτή η μάστιγα.
2. Δεν έχει σημασία. Προφανώς και δεν έχει, αλλά ....τα είπαμε στο disclaimer. Άσε που αν το είχε γράψει κάνας συριζαίος ο ΣΚΑΙ θα το έπαιζε 422 φορές την μέρα, 8 μέρες την εβδομάδα, 122 εβδομάδες το χρόνο.



Μάρτιος
Σε τρελές φόρμες ο πρόεδρος τον Μάρτιο, έφερε τον μέσο όρο στα αναμενόμενα επίπεδα (είχα προφητεύσει 1 πατάτα ανα15μερο = 2 πατάτες ανά μήνα = 6 πατάτες στο τρίμηνο) και τον βελτίωσε κιόλας.

5. 8/3/2017. Αυτό.



Το οποίο αναδημοσιεύεται με επιφύλαξη (πηγή), διότι επιφυλάσσομαι αν όντως το έγραψε, αν δηλαδή του είπαν οι σύμβουλοί του πως ειναι καλή φάση να δηλώσει πως α) βλέπει survivor (!) και μάλιστα αρκετά ώστε να έχει και σχηματισμένη άποψη και β) έβγαλε και πολιτικό μήνυμα κιόλας

Γιατί είναι πατάτα: (Αν είναι δικό του) Γιατί ειναι λαϊκισμός, γιατί το show αυτό ειναι άθλιο, και όσοι το βλέπουν έχουν μάλλον σοβαρά προσωπικά ζητήματα να κοιτάξουν και γιατί όταν σε τρολάρουν δεν απαντάς σοβαρά, πόσο μάλλον λέγοντας διάφορα άκυρα περί αξιοκρατίας για ένα πανηλίθιο reality show, τα οποία τελικά απονομιμοποιούν το ίδιο το μήνυμά σου.
Τί θα έπρεπε να απαντήσει δηλαδή; Δεν το παρακολουθώ, δεν βλέπω πολύ τηλεόραση, μιας και τρέχω για άλλα ζητήματα, για την χώρα κτλ και ας το βλέπει σπίτι του μέχρι και σε slow motion. Γιατί αν αρχίσεις να απαντάς σοβαρά σε τέτοιες μαλακίες θα καταλήξουν οι συνεντεύξεις σου να έχουν ερωτήσεις για τον Φουρθιώτη και την ύλη της Τατιάνας. Και ντάξει μπορεί ο ...αντιλαϊκιστής Κυριάκος να έβγαλε τα προσωπικά του στην φόρα στην Τατιάνα, αλλά....
Update επι του πιεστηρίου. Να δεις που το έγραψε και το παραέγραψε. Δεν το βρήκα μέσα στο χαμό (2000+ σχόλια), δεν πολυέψαξα κιόλας, αλλά άμα ο άνθρωπος γράφει πως δίνει "Απαντήσεις για την οικονομία, την ασφάλεια, την υγεία, την παιδεία, το διπλό της Ρεάλ (που πιάσαμε) και την αξιοκρατία στο survivor", τι να πω μετά εγώ, ότι δεν το έγραψε;
Βεβαίως ο αντίλογος είναι πως δεν τα πιάνετε τα αστεία, ο άνθρωπος έχει χιούμορ και τέτοιες πίπες. Αγγούρια καλυβιώτικα. Αυτό δεν είναι χιούμορ, είναι εγκεφαλική βλάβη.

6. 16/3/2017. Τρίγωνο με τρεις κορυφές. Ευτυχώς που μας το διευκρίνισε.


(με αυτό έγινε χαμούλης στο τουίτα. Αν έχετε όρεξη κοιτάξτε ενδεικτικά και μόνο τα σχόλια από κάτω από το τουί)
Εγώ πάντως θυμήθηκα αυτό:
Όπως ξέρει και η μικρή Ελευθερία υπάρχουν πολλών ειδών τρίγωνα.


Γιατί είναι πατάτα: Γιατί και μεις που δεν πήγαμε Χάρβαρντ ξέρουμε πόσες γωνίες έχει ένα τρίγωνο, πόσες πλευρές αλλά και (bonus) πόσες μοίρες είναι το άθροισμα των γωνιών του στην Ευκλείδεια Γεωμετρία.
Τι θα έπρεπε να πει: Το δικό μας εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, έχει τρεις κορυφές/άξονες/διαστάσεις/βασικές παραμέτρους κτλ κτλ και να εμφανίσει ένα τρίγωνο. Elementary dear Watson.

Συμπερασματικό update κατόπιν υποδείξεως:


7. 16/3/2017, ρεπετισιόν. Καλά, στο προφορικό το χάσαμε, στο γραπτό χάσαμε, αλλά το παιδί έχει δικαιολογία: τόσα χρόνια στην Αμερική, μπορεί να ξέχασε τα "λόγια" ελληνικά που τον βάζουν να πει. Τέτοιο πρόβλημα στον προφορικό λόγο είχε διαγνωσμένο και ο ΓΑΠ άλλωστε (5). Αλλά και τα γραπτά αγγλικά ρε Κυριάκο; Τέλος πάντων όταν ο ένας είναι ο εχθρός, ο λαϊκισμός ηττήθηκε (;)(6) στην Ολλανδία, ο Κυριάκος είπε τα συγχαρητήρια του σε τρεις φάσεις, μέχρι να πετύχει το κατάλληλο επίρρημα.
Δημοσιεύεται άνευ άλλων σχολίων. Τα δύο πρώτα τουιτ έχουν πλέον σβηστεί και μένει το τρίτο το καλύτερο. Μεταξύ των διαδοχικών αυτών αναρτήσεων έπεσε πάντως πολύ γέλιο διότι... τέλος πάντων.... σχολιάστηκαν αρκετά. Το 2ο τουιτ σβήστηκε κατόπιν υποδείξεως χρηστών διότι και αυτό λέει δεν ήταν αρκούντως γραμματικά σωστό, δεν θυμάμαι γιατί (μάλλον διότι το where είναι το "τοπικό" 'που' και όχι το "χρονικό" και η πλουσιοτέρα της αγγλικής ελληνική γλώσσα δεν τα διαχωρίζει), εγώ θα το έβρισκα ΟΚ και αμάν πια μας σκάσατε.

8. 17-18/32017. Εξαίρεση. Επειδή είναι και πατάτα και έχει πολιτικό νόημα. Είναι μια πολιτική πατάτα, από τις οποίες αλλού θα έκοβαν καριέρες. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις την πράξη ενός κόμματος να μην ψηφίσει μια διάταξη "εκ παραδρομής"; (δεν εξετάζεται το σωστό ή λάθος του νόμου ή της υπέρ- ή κατά- ψήφισής του). Εκτός και αν θέλετε να υποθέσουμε πως ο πρόεδρος του κόμματος είναι άσχετος με αυτό, οπότε έχουμε την πολιτική πατάτα της ανικανότητας του προέδρου να συνεννοηθεί με το κόμμα του. Διότι εύλογα σκάει η απορία:
η οποία μοιραία χρεώνεται αυτόματα στην ηγεσία.
Yπενθύμιση: η  ίδια η ΝΔ (και οι ΑΝΕΛ κάπως πιο άκομψα, οι δε "κεντρώοι" ΠΑΣΟΚ-ΕΚ κάπως πιο πολιτισμένα) είχε ζητήσει "να σκεφτεί την παραίτησή του" ο Μουζάλας για ένα "εκ παραδρομής" λεκτικό ολίσθημά του το οποίο πρακτικά δεν είχε και καμία σημασία. Αλλά η "εκ παραδρομής" ψήφος σε Ν/Σ είναι μάλλον παγκόσμια πρώτη και αρκετές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο ολίσθημα.
Υπενθύμιση 2: για x ή ψ λόγους η ΝΔ μάλλον ήταν ειλικρινής στην πρόθεσή της να ψηφίσει την τροπολογία και φαίνεται πως επίσημα ο Κυριάκος έβαλε καπίστρι στους ακροδεξιούς του κόμματος σε αυτό το θέμα. Η δικαιολογία εξήγηση για το "εκ παραδρομής" λοιπόν ειναι πως ήταν πολλές οι τροπολογίες γι αυτό και ....μπερδευτήκαμε. Για μένα που παρατηρώ εκ των έξω θα μπορούσε ίσως να είναι ΟΚ η δικαιολογία εξήγηση αυτή, να τα μπερδέψω εγώ δηλαδή. Για κάποιον που η δουλειά του είναι να νομοθετεί, γι αυτό τον ψηφίσαμε άλλωστε, όχι για τα γραφεία, τις γκόμενες, την αποζημίωση και την ασυλία, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Μετά από τέτοια πολιτική πατάτα δικαιούται ο ΣΡΖ να τους κράξει για δυνητικές σχέσεις με την ακροδεξιά. Και άντε μετά να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας, ειδικά αν έχεις καμια 200αρια ελέφαντες στο κόμμα;)

Γιατί είναι πατάτα: Αυτό δεν είναι πατάτα, είναι πατατα-τρακ.
Τι θα έπρεπε να κάνουν: Την δουλειά τους σωστά.


9. 24/3/2017 - H κοελιά της ημέρας
(Κοελιά, ορισμός:
Ο γράφων εμπλουτίζει τον ορισμό ως "και η ρήση που μπορεί αρχικά να είχε κάποιο νόημα αλλά πλέον από την πολλή επανάληψη έχει γίνει πιο σούπα και από την Σούπα". Πχ Κοελιάς κατά Athyrostomix: "Δεν είναι στο  DNA των Ελλήνων ο ρατσισμός", πχ κατά Zaphod : "ο αλάνθαστος νόμος της αγοράς". Οι κοελιές συνήθως αναπαράγονται στο νετ σε φωτογραφίες - memes οπου απεικονίζεται η κοελιά και ο κοελιστής που την είπε ή που φέρεται πως την είπε, πχ:



)

Top 5 λοιπόν Κοελιών για το έτος 2017:

Για το τρέχον έτος λοιπόν οι τοπ Κοελιές αναμένεται να είναι:
5. Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. (διαχρονικόν)
4. Winter is Coming
3. Όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το κατορθώσεις, σε διάφορες παραλλαγές (actual Κοελιά)



2. Οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ για το Χ (ποτέ δεν αναφέρονται ποιες είναι γιατί πάντα είναι προτιμότερο να λες "δεν έχουμε ιδεοληψίες" παρά να λες "δεν θέλουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας"
και
1. Αυτό που δεν πεθαίνει, ξαναγεννιέται.
Γιατί είναι πατάτα: Όταν θες να ανακατώσεις το '21, τους προγόνοι, την κρίση και τα Μνημόνια σε ελπιδοφόρο μήνυμα μεγέθους tweet, το οποίο θα οδηγεί κατά βάθος σε σένα, όλο και κάτι θα σου φύγει. Τέτοιες ατάκες συνήθως ασχολούνται με την αναγέννηση μετά από θάνατο, ποιητική αδεία style, αλλά θα ήταν πολύ βαρύ να μιλήσει για τον θάνατο της χώρας προκειμένου να ξαναγεννηθεί μέσω .... της δικής του εκλογής. Άσε που το μοτίβο "θάνατος-αναγέννηση" για την χώρα έχει σύμβολο που κάνει....τζιζ για όσους θυμούνται.
Τι θα μπορούσε να πει: 
- "What is dead may never die", που ειναι από το GoΤ, είναι πιο ψαγμενιά, κολλάει στην φάση, δείχνει επαφή με τα trends και δεν είναι τελείως ακουλτουρέ όπως η ενασχόληση με το Survivor πχ
-" Ότι (δεν) πεθαίνει αναγεννάται", που είναι το πιο πάνω στα Ελληνικά (πλήρης ατάκα: "What is dead may never die, but rises again, harder and stronger." (κλατς)) και έχει και την "ψαγμένη" αρχαιοπρέπεια του "αναγεννάται" και σε μερικούς στην ΝΔ θα θυμίσει άλλα πράγματα ;)
- «Μην ξεχνάτε όμως, κύριοι, ότι  ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον  οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης, και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει πιθανότης αντί της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήση εις θάνατον», για τον ίδιο λόγο με το πιο πάνω.
- "Όταν πέφτεις δες το σαν μια ευκαιρία να ξανασηκωθείς" που ειναι actual Κοελιά, είναι λίγο κουλτουρέ και εθνεγερτικό (μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει κτλ) και δεν έχει θανάτους και σκοτωμούς μέσα, λέξεις-έννοιες που καλό είναι να μην συνδυάζονται με την Χώρα για πολιτικούς λόγους.

Δείξε ρε δάσκαλε το πολιτικό μήνυμα του '21 σήμερα.

- Ή τέλος πάντων κάτι σοβαρό που δεν θα ήταν τόσο κοελιά όπως πχ "με το ελληνικό κράτος να κλείνει σχεδόν 200 χρόνια προκύπτουν καινούργια ζητήματα, νέες προκλήσεις, ανάμεσα σε αυτές και ο εκσυγχρονισμός της διοίκησης, στις οποίες καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε" κτλ κτλ

- Διακοπή για πολιτικό μήνυμα.


- Διακοπή για μια στιγμή έμπνευσης, μετά από σχετική πρόταση της @anneta_sketo 




Τέλος για το 1ο τρίμηνο, άντε να δούμε τι θα πιάσει ο πρόεδρος το υπόλοιπο 2017!!!

Εξόδιον:
Α. Διαχρονική πατάτα εκτός καταμέτρησης: Είχα πει να μην το βάλω στο ποστ, αλλά τελικά.... Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τον Κυριάκο να ανεβάζει στα σόσιαλ μίντια στημένες φωτογραφίες με τα παιδιά του. Κόντρα σε ότι λένε παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, ειδικοί του δικτύου και τα λοιπά, σαν κλασικός like farmer ο Κυριάκος δεν διστάζει να εκμεταλλεύεται τα χαμηλότερα ένστικτα των ψηφοφόρων σαν να ήταν πελάτες σε κανένα site τύπου "ΔΟΙΑΔΟΣΤΑΙ! 11! ΕΝΤΕΚΑ". Ο Κυριάκος μας το παίζει αντιλαϊκιστής κετς αλλά είναι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος που χρησιμοποιεί τόσο τα (ανήλικα) παιδιά του για να φτιάξει image. Είμαι 40 χρονών και δεν ανήκω στην γενιά που ότι κάνει το φωτογραφίζει και αυτομάτως το ανεβάζει, δεν μεγάλωσα έτσι ρε αδερφέ για καθαρά αντικειμενικούς λόγους. Που το βρήκε το βίωμα ο μεγαλύτερος εμού Κυριάκος και για ποιο λόγο να βλέπουμε τα ανήλικα παιδιά με την παρέα τους, τον Κυριάκο σε στημένη φωτογράφηση για ψώνια με την κόρη του και τα λοιπά και τα λοιπά; Είδατε τον Τσίπρα, τον Καμμένο (τους ...λαϊκιστές), τον Καραμανλή, την Γεννηματά, τον Σαμαρά να κάνουν κάτι τέτοιο; Ρε ούτε η αρχιψωνάρα ο Άδωνης δεν το κάνει. Και ναι μεν είναι γενικό τρεντ η "άμεση επικοινωνία με τον λαό" μέσω των social media, αλλά τα πάντα έχουν κανόνες και ο Κυριάκος δεν έχει κλέψει από τους καλύτερους του είδους:
" Ιδιαίτερη θεωρείται η σελίδα του πρωθυπουργού της Καμπότζης Χουν Σεν, ο οποίος αντί για πολιτικά σχόλια συνηθίζει να μοιράζεται φωτογραφίες του ίδιου «πίσω από τις κάμερες», φωτογραφίες με τη γυναίκα του σε διακοπές, τα εγγόνια τους κ.λπ. " (κλατς)
Γιατί είναι πατάτα: Για ένα εκατομμύριο διαφορετικούς λόγους. Για προφανείς δε λόγους δεν αναδημοσιεύουμε το σχετικό υλικό, αν και είμαι σίγουρος πως όλο και κάτι θα έχετε δει.
Τι θα έπρεπε να κάνει: Μέχρι μια ηλικία να τους κόψει τα σόσιαλ μίντια γενικώς. Από εκεί και μετά, μεγάλα παιδιά είναι, άστα να εκτεθούν μόνα τους, σε δικούς τους λογαριασμούς, έχοντας την "υψηλή επίβλεψη", όπως δηλαδή πάνω κάτω μας λένε να κάνουμε όλοι οι σύγχρονοι ειδικοί. Νομίζω πάντως πως σε αυτό το θέμα έχει φάει αρκετό πάγο και έχει κόψει κάπως, πάντα τέτοια.

Β. Outro για όσους έχουν σχετική απορία: Δεν έβαλα στην καταμέτρηση την σκανδαλώδη δανειακή ρύθμιση του Κήρυκα Χανίων, το οποίο ναι μεν ξεφτιλίζει την αριστεία του Κούλη, αλλά είναι καραπολιτικό του κερατά, ούτε το "βρέχει λεφτά και κρατάμε ομπρέλα" (το οποίο ειναι αρκετές τάξεις μεγέθους χειρότερο από το "λεφτά υπάρχουν" του ΓΑΠ), διότι και αυτό είναι ....άποψη, το ότι ο ίδιος δηλώνει πως υπηρέτησε χωρίς βύσμα (λαϊκισμός και ξεδιάντροπο ψέμα ή απλά άγνοια της πραγματικότητας) μιας και το είπε στα τέλη του 2016 (γμτ και θα πήγαινε για πατάτα της χρονιάς), το διαχρονικό all star "τιμητές της μετριότητας" γιατί και αυτό είναι περσινό, τις αθλητικές προβλέψεις για ΟΣΦΠ ή Μπαρτσελόνα γιατί απλά δεν έχει νόημα να τις σχολιάσεις, εδώ πάνε κουβά άλλοι και άλλοι, αλλιώς θα είμαστε όλοι εκατομμυριούχοι από το στοίχημα, τον τραγέλαφο χωρισμών-χωρίς-διαζύγιο με την σύζυγό του γιατί είτε ειναι προσωπικό (έτσι γουστάρανε οι άνθρωποι έτσι κάνανε ωχουουου) είτε αμιγώς πολιτικό (περί πόθεν έσχες κτλ) οπότε άσχετο με το ποστ σε κάθε περίπτωση,


(1) Είναι αστείο αλλά το πρώτο πτυχίο του Κούλη ειναι Κοινωνιολογίας, όπως και του ΓΑΠ άλλωστε ;). Τώρα πως έβρισκε δουλειά ως οικονομολόγος ένας κοινωνιολόγος, τι σκατά γίνεται με τα προσόντα που ζητάνε μερικοί από άλλους και τα λοιπά, 'ντάξει, ας το αφήσουμε για άλλο ποστ.
(2) Ο αμορφωτότατος αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης που μας το παίζει και ελλαμύντορας και τέτοια και τώρα τελευταία δίνει τον τόνο στις θέσεις της ΝΔ, πως στο καλό μας βγήκε άριστος; Από σπόντα;
(3)  Ούτε και σας λέει να μην ψηφίσετε ΝΔ λόγω των πατατών αυτών. Αν χρειάζεστε τέτοια για να καθορίσουν την ψήφο σας, μάλλον δεν πάτε καλά έτσι και αλλιώς.
(4) Είναι αστείο, αλλά ο chrome τουλάχιστον το "ευθυμισμό" το επισημαίνει σαν λάθος. Ρε ούτε αυτά ρε;
(5) πχ σαρδάμ σε προφορικά "λόγια" ελληνικά το "μηδέν εις το πηλίκιον" και αδόκιμη χρήση στο "μεμονωμένος αγρότης" που είναι "εσωτερική" μετάφραση του individual farmer που είναι δόκιμο στα αγγλικά
(6) Πως ηττήθηκε όταν το νικηφόρο κυβερνών Δεξιό κόμμα έχασε πολλές δυνάμεις ενώ έκλεψε προεκλογικά την ρητορική και την ατζέντα της ακροδεξιάς η οποία πολλαπλασίασε έτσι και αλλιώς τις δικές της δυνάμεις, αυτό μόνο οι ταγοί των Βρυξελλών το ξέρουν, για τους οποίους μή λαϊκιστής είναι τελικά όποιος ειναι της κλίκας τους. Το πάθημα Σαμαρά που υιοθέτησε την ατζέντα της ΧΑ, της παγίωσε έτσι το ποσοστό και καταρράκωσε αυτό της ΝΔ δεν φαίνεται να τους έγινε μάθημα. Ο δε φασισμός απολαμβάνει το γεγονός πως δεν τον αποκαλούν με το όνομά του και έμμεσα τον νομιμοποιούν αλλά γενικά "λαϊκισμό" στην εμφανή πλέον προσπάθεια να βάλουν σε μια ομπρέλα όλους όσους διαφωνούν με την TINA και συνεχίζει να ετοιμάζεται υπομονετικά διογκώνοντας τις δυνάμεις του. Πείτε με μάντη κακών αλλά δεν θα βγει σε καλό όλη αυτή η ιστορία.


10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/4/17 20:10

    Βασικά αυτό το μπλογκ εξεμέτρησε το ζην. Απεύθύνεται στη στενά σκληροπυρηνική συριζαΐλα και φαντάζομαι ότι αν έχει ένα λόγο να υπάρχει θα είναι να συσπειρώσει-λέμε τώρα!-ό,τι θα έχει απομείνει μέχρι τότε-τις επερχόμενες εκλογές τα κομματόσκυλα του χώρου που μπορεί να εκστασιάζονται αυτοϊκανοποιούμενα με τέτοιας λογής φτηνιάρηκα, επί της ουσίας απολίτικα """"κείμενα""""(κείμενα; λέμε τώρα!).Υ.Γ. Όσο σκέφτομαι ότι προεκλογικά βρισκόσουν επικοινωνιακός συστρατιώτης με το καημένο το ριγμένο τον Άρη Δαβαράκη και εγώ ενώ δεν διάβαζα αυτόν νομίζοντας ότι σ'εσένα έβρισκα περισσότερη αξιοπιστία από ότι στο κολονακιώτη φλώρο του σαλόν ντε μπρικολάζ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Ξαναδιάβασε το ποστ
    2. Ο Ζαφοντ δεν συστρατεύεται πουθενα
    3. Δες το νο 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α, διαβάζουμε και το Disclaimer
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/4/17 10:26

    That is not dead which can eternal lie,but with stranger aeons,even death may die. Ξέχασες το lovecraft σου κουμπάρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτε δεν ξεχνάμε τον Λαβκραφτ μας αλλά ο παραλληλισμός της χώρας με μια απέθαντη θεότητα με πλοκαμια, φτερουγες και ολα τα σχετικα που σε τρελαίνει όταν την βλέπεις, θα ήταν πατάτα^2

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος3/4/17 12:52

    Καλά, εγώ το απέθαντο τέρας με πλοκάμια και φτερούγες που δεν του ξεφεύγω με τίποτα και τρελλαίνομαι όταν το βλέπω, το βλέπω κάθε φορά που πάω στην εφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/4/17 19:37

      ΕΦΚ ΕΦΚ ΦΠΑ ΚΘΟΥΛΟΥ ΑΜΚΑ ΕΝΦΙΑ!

      Διαγραφή
  6. Τελευταία φορά πήγα τότε. Kαλά τα πήγα αλλά έκτοτε πληρώνω άλλον να πάει αντί εμου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως εμένα δεν μου φαίνονται τα κείμενα για σκληροπυρηνική συριζαΐλα στοχεύοντα σε συσπείρωση του ό’τι έχει απομείνει –κι’ αν είναι, είναι με τόση τέχνη «φτιαγμένα» που αξίζει και χαλάλι. Αλλά δεν το βλέπω να είναι. Εμένα μου φέρνουνε, τα κείμενα, για σπάνια λιακάδα στην μουντίλα, κι’ ας προσφέρουν, στην τελική, μια μάλτιπλ τσόης:
    α) Μεταναστεύστε,
    β) Επαναστατήστε,
    γ) Επαναπρογραμματιστείτε,
    δ) Αυτοκτονήστε,
    ε) Όλα τα παραπάνω.
    Κι’ εγώ, έχοντας κάνει το άλφα από το 1975, και βλέποντας ότι στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτα από το 1975, και ότι το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ οι πολιτικοί αλλά το πόπολο που τους αναδεικνύει, αισθάνομαι εντάξει (Θά ‘χα ξεκουμπιστεί από το ’58 αλλά τότε ακόμα μπουσούλαγα και δεν είχα και διαβατήριο…).

    Όσο για τον Κούλη… και για να μπω στο πνεύμα του λαού, για μένα είναι απλό: Χρωστάω τα μαλιοκέφαλά μου στην ΔΕΗ γιατί, ενώ ο ΟΤΕ δέχεται κάρτες του εξωτερικού, η ΔΕΗ δεν τις δέχεται, οπότε έχουμε ένα στέηλμέητ που λένε και στο χωριό μου, το οποίο θα καταλήξει μάλλον σε διακοπή ρεύματος και θα λειώσουν οι Σουηδικοί κεφτέδες από το ΙΚΕΑ στην κατάψυξη. Αν μπορεί να κάνει τίποτα περί αυτού ο Κούλης, να τον ψηφίσω (αφού πρώτα δηλαδή επιτρέψουν στο 25% του εκλογικού σώματος το οποίο ζει στα εξωτερικά, να ψηφίσει από μακράς);
    ΥΓ. Η ΔΕΗ έχει τέσσερα διαφορετικά τηλέφωνα από «210…» να παίρνεις από το εξωτερικό. Μπορεί κάποιος ‘κει πέρα στο Αθήνα παρακαλώ να τους πάρει στο 11770 που δεν παίρνεται από το εξωτερικό και να τους παρακαλέσει να πηγαίνει κάποιος να σηκώσει οποιοδήποτε από τα άλλα τέσσερα τηλέφωνα όταν κουδουνίζουσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/4/17 19:29

    Αυτος που δεν πεφτει, ξανασηκωνεται. Πωπω αμα ητανε τρολλια θα 'ταν απο τις πολυ σπανιες. Ξερεις, πανω σε εικονα Βανας Μπαρμπας με βλεμμα 'εσωτερικη αναζητηση 2017'. 'Η καλυτερα Jaden Smith με βλεμμα ειμαι χαζο αλλα δεν το ξερω. Λειτουργει και αμα προσθεσουμε δυο 'του' μετα το δεν και το κομμα, και βαλουμε φωτο μπετζεντακου σε ποζα διαφημιση σταρ τρεις η ωρα τη νυχτα.

    Θελω σε γκιφακι το οριτζιναλ, δε μπορω, με τον Smith να του εκρηγνυται το μυαλουδακι με το βαθος της σκεψης αυτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir