Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2017

12+1 Προφητείες για το 2017

Περιμένοντας τον Polsemannen να βγάλει (;) τον πατροπαράδοτο καζαμία, δεν μπορώ παρά να κοιτάω την κρυστάλλινη σφαίρα μου και να διαλογίζομαι σχετικά με το μέλλον. Θες το spiced rum απο χτες (κουλτούρα κετς), θες το πολύ φαγητο, άρχισα να βλέπω διάφορα χαριτωμένα εντός της σφαίρας τα οποία και θέλω να κοινοποιήσω. Όταν ο κάθε Παϊσιος - Φίτσουλας έχει ποσοστό επιτυχίας 0% και ακόμα θεωρείται προφήτης και άγιος και άλλες πίπες γιατί να μην δοκιμάσω και γω την τύχη μου;

Το 2016 δεν ήταν η χρονιά του

Και δεν την δοκιμάζω με προβλέψεις κουκουρούκου, τύπου αμα δεν βρεξει θα χιονισει, το ξανφο γένος καπου, καπως, καποτε θα κανει κατι περίεργο και τέτοια. Όοοοχι. Οι δικές μου προβλέψεις αφορούν το 2017 και είναι απολύτως μετρήσιμες και στο τέλος του 2017 μπορούμε να κάνουμε ταμείο και να δούμε αν και κατά ποσο έπεσα μέσα.

Εγκυρότης, ακρίβεια, επαληθευσιμότητα και άλλα τέτοια.

Πάμε λοιπόν.


1. Εκλογές δεν θα γίνουν το 2016 (λάθος λόγω....συνήθειας) 2017, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου
Το πα και το ξαναλέω, δεν έχει κανένα λογο ο Σύριζα να πάει σε εκλογές, είτε αν αισθάνεται ότι θα κερδίσει (δηλ τι παραπάνω να πιάσει;), είτε αν αισθάνεται ότι θα χάσει (τρελός εισαι; Να χάσουμε την καρεκλίτσα μας, την θεσούλα μας, τώρα που "σώζουμε την χώρα";). Πιο πιθανό ειναι να προκαλέσει εκλογές ο Καμμένος παρά ο Σύριζα, και αν πιστεύετε πως ο δεδομένος Καμμένος θα προκαλούσε εκλογές για οποιονδήποτε λόγο, τότε το πολιτικό σας αισθητήριο πάσχει.


2. Η αξιολόγηση θα κλείσει, αν κλείσει, όσο γίνεται αργότερα.
Αν γίνεται να πάει Ιούνιο θα πάει Ιούνιο, αν γίνεται να πάει του χρόνου θα πάει του χρόνου. Ο λόγος δεν θα είναι τόσο η πίεση προς την κυβέρνηση, ή η "μονομέρεια" (@@) κάποιων μέτρων τύπου κοινωνικό μέρισμα και άλλες πίπες. Ο λόγος ειναι ότι στας Εουρώπας έτσι μάθαμε να δουλεύουμε τόσα χρόνια. Λες επείγον και εννοείς σε 22 τέρμινα. Το Ελληνικό Δημόσιο ειναι ο Flash μπροστά στις Ευρωπαϊκές διαδικασίες στις οποίες ανακατεύονται Eurogroup, ESM, 20τόσα κοινοβούλια, εκλογές, ο Σόιμπλε και η Λεπέν. Και όταν σε αυτές μπαίνουν μέσα και άλλοι υπερεθνικοί θεσμοί (ΔΝΤ, EKT κτλ κτλ) τότε το πράγμα προφανώς ζορίζει. Εδώ φτιάχνεις έναν σύλλογο της πούτσας και δεν μπορείς να πετύχεις ολομέλεια (πόσο μάλλον παμψηφεί απόφαση), φαντάσου τι γίνεται  στην φάση που είμαστε που οποιοσδήποτε κρίκος μιας αλλοπρόσαλλης αλυσίδας έχει δικαίωμα οριστικής αρνησικυρίας στο οτιδήποτε. Μοιραία το πράγμα προφανώς θα τρενάρει, το μάθαμε πια. Έτσι λοιπόν όλο και κάτι θα γίνεται και θα καθυστερεί το ζήτημα. Θες ότι πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές στην Γερμανία, στην Ιταλία, στην Μποτσαβάνα, στην Πέρα Παναγιά, θες που κάτι άλλο θα παρουσιάζεται, από πιάσιμο της μύτης του Σόιμπλε από το πολυ σούφρωμα μέχρι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κάτω Τραχανοπλαγιά ή πτώση της τιμής του $ λόγω της επόμενης .....Τραμπιάς.

Ζε σέλω σήμελα, αύλιο


3. Στο τέλος της χρονιάς θα υπάρχει και καραμπινάτη ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα.
Μην νομίσετε βεβαίως πως εσείς θα έχετε παραπάνω λεφτά έτσι; Ο λόγος ειναι πέρα από κόμματα και κυβερνήσεις και μνημόνια και λέγεται Βαρουφάκης. Από τη στιγμή που το αφορολόγητο θα χτίζεται ουσιαστικά μέσω διατραπεζικών συναλλαγών (ιδέα Βαρουφάκη δεν ήταν αυτή;) πάρα πολλές μέχρι πρότινος "μαύρες" συναλλαγές θα γίνουν αναγκαστικά.... λευκές, πράγμα που συνολικά θα οδηγήσει σε μια "αύξηση" του ΑΕΠ (πρακτικά το ΑΕΠ μας ειναι διαχρονικά πιεσμένο προς τα κάτω λόγω φοροδιαφυγής που οφείλεται στις μαύρες συναλλαγές) και πιθανόν να ανεβάσει αρκετά την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ. Η κυβέρνηση θα το παίζει δικαιωμένη κτλ, αλλά να θυμάστε το βασικό: το χρήμα που οι ιδιοι θα διαχειρίζεστε δεν πρόκειται να πολλαπλασιαστεί, μάλλον το αντίθετο θα γίνει.
(Σημείωσις: καραμπινάτη ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα δεν σημαίνει βεβαίως πως θα "βγουμε στις αγορές", "θα βγούμε απο το μνημόνιο" ή πως "εκπληρώσαμε τους στόχους" και άλλα τέτοια αισιόδοξα)


4. Θα παίξει πολύ Κόφτης σε επίπεδο δημόσιας ρητορικής, αλλά δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί (όπως δεν χρειάστηκε και φέτος, αν και σε επίπεδο ρητορείας πρωταγωνίστησε)
Μόλις ξαναθυμήθηκα πως και ο κόφτης ήταν ιδέα Βαρουφάκη, που λοιδωρήθηκε αρκετά και αυτή, τύπου δεν γίνονται αυτά και άλλα τέτοια χαριτωμένα.


5. Θα ξαναέχουμε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και στην Τουρκία.
Και θα παραμένουμε Ζεσουι Παρισιάνοι, αλλά ελάχιστα ζεσουί τούρκιγιε. Η αναλογία επιθέσεων θα είναι περίπου ένα προς δύο (δηλ μια επίθεση κατά μ.ο. οπουδήποτε σε Ευρωπαϊκό έδαφος θα αντιστοιχεί σε μια με δύο στην Τουρκία. Τελική πρόβλεψη: 10+ μεγάλες επιθέσεις στην Τουρκία εντός 2017, 5-10 στην ΕΕ). Μόνο μια σημείωση εδώ: ειναι πολύ χαριτωμένο πως τις τρομοκρατικές επιθέσεις που τις κάνουν Ευρωπαίοι (όπως πχ οι επιθέσεις ΧΑτων σε πρόσφυγες, update: breaking news:"Λέσβος: Επίθεση σε ζευγάρι Αφγανών -Μαχαίρωσαν το αγόρι και βίασαν την κοπέλα του" update στο update: Δεν θα κάνουμε αυτά που κοροϊδεύουμε. Η συγκεκριμένη ιστορία ήταν μούφα:"Λέσβος: Ψευδής καταγγελία βιασμού από 21χρονη προσφυγοπούλα - Στόχος ήταν να φύγουν από το νησί") δεν τις βαφτίζουμε τέτοιες, αλλά απλά "επεισόδια".  Τις βομβαρδιστικές επιθέσεις σε άμαχους παλαιότερα τις βαφτίζαμε λάθη, τον θάνατο αμάχων λόγω του εμπαργκο στο Ιρακ το βαφτίζαμε πίεση, έτσι μας μένουν μονο οι "καμικάζι" να διεκδικούν το ρόλο του τρομοκράτη, κυρίως γιατί ο μέσος δυτικός δεν το έχει στην κουλτούρα του το στυλάκι αυτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να σου σκάσει (στην κυριολεξία) στο μέλλον. Ο ΙΡΑ και η ΕΤΑ δεν απέχουν πολλά χρόνια, οι βόμβες από ακροδεξιούς στην Ιταλία και στην Ελλάδα δεν έγιναν από Μουσουλμάνους και σίγουρα η 17 Ν ή η RAF δεν είχαν θρησκευτικο προσανατολισμό. Μένει λοιπόν αυτό:


6. Μοιραία θα μας σκάσει ο επόμενος Μπρέιβικ, καραμπινάτος χριστιανός αυτή τη φορά και όχι "απλά" αντιμουσουλμάνος  και θα έχουμε άλλα



7. Η Τουρκία θα συνεχίσει να βυθίζεται στο χάος, παρόλο που ο Ερντογαν θα είναι πολιτικά κυρίαρχος.
Όσοι τώρα νομίζετε πως αυτό σημαίνει πως η Τουρκία θα μας κάνει κανα ντου για να το παίξει εσωτερική κατανάλωση ο Ταγίπ και άλλα τέτοια, μάλλον ξεχνάτε την αποδιοργάνωση που υπάρχει την τρέχουσα στιγμή στο τουρκικό στράτευμα, το οποίο μπορεί μεν να κάνει 10-20-30 "παραβιάσεις" του FIR, για να παίξουν κάτι τα δελτία και στις δύο χώρες, αλλά αυτό σε καμια περίπτωση δεν σημαίνει πως μπορεί να διεξάγει τακτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, πόσο μάλλον όταν στα νώτα της γείτονος υπάρχουν τουλάχιστον 2 ανοικτά μέτωπα (Κούρδοι εδώ, Κούρδοι εκεί, ISIS παραπέρα), και στο εσωτερικό από την μια τρομοκρατία και από την άλλη απολυταρχική διακυβέρνηση από τους Ερντογανικούς). Μην το παίξω Πρέκας, αλλά μα την Γυρεύα αν μας έκανε ντου τώρα η Τουρκία ίσως να μας έβγαινε και σε καλό.


8. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να πετάει κοτσάνες με μέσο ρυθμό μία ανά δεκαπενθήμερο. 
Το αστείο ειναι ότι τα εξαπτέρυγά του θα συνεχίσουν να τον θεωρούν κάτι ανάμεσα σε Μεσσία και Μαραντόνα. Ο δε Κούλης ξεκίνησε την χρονιά κάπως συγκρατημένα, του είπανε όμως κατά πως φαίνεται οι σύμβουλοί του (;) πως ...καλά τα λέει και έχει οψίμως ξεσπαθώσει. Θυμίζουμε:
-- Το μπέρδεμα των Διαφωτιστών όταν πήγε να το παίξει ιστορία και μορφωμένος σε στυλάκι Μαντάμ Σουσού που μιλάει σε κατοίκους του Μπύθουλα.
-- Το σνομπάρισμα του Δημόσιου Πανεπιστημίου (στο οποίο πήγε ο Τσίπρας), όχι μόνο γενικώς αλλά του ΕΜΠ ειδικώς, κάτι που θεωρώ πως οι μηχανικοί γενικώς δεν θα το ξεχάσουν έτσι εύκολα.
-- Την τοποθέτηση του Άδωνη σε θέση αντιπροέδρου παγιώνοντας μια μόνιμη ακροδεξιά μερίδα στην ΝΔ και τρομάζοντας όλους τους πραγματικούς κεντρώους, κεντροδεξιούς και φιλελεύθερους, όσους τελος πάντων α) υπήρχαν και β) είχαν απομείνει στην ΝΔ
-- Η Μαρέβα σκουπίζει, η Μαρέβα κάνει πατίνι, η Μαρέβα πίνει καφέ, η Μαρέβα αλλάζει σερβιέτα, η Μαρέβα δεν μπαίνει στο πόθεν έσχες.
-- Τις παλινδρομήσεις και το τελικό όχι σε σχέση με το βοήθημα της κυβέρνησης προς χαμηλοσυνταξιούχους το οποίο ήταν ψίχουλα μεν, δεν μπορείς να πεις πως του έδωσε αποδοχή δε. Η δε αποστροφή πως οι (χαμηλο)συνταξιούχοι "έχουν και άλλα εισοδήματα" αποτελεί σοβαρή ένδειξη άγνοιας της πραγματικότητας.
-- "Πολιτικός κρατούμενος"
-- "Φαντάρος χωρίς βύσμα"
-- Αυτό:
Αλλά θα μου πεις, όταν ακόμα θεωρούνται ...στελέχη και think tank και τέτοια ετούτοι



τότε καταλαβαίνεις, πως η κοτσανολογία ειναι περίπου μονόδρομος. Για την ακρίβεια οι κοτσάνες είναι η αισιόδοξη εκδοχή μπροστά στον ψεκασμό και στην σκατοψυχιά


9. Ο Άδωνης θα είναι καλεσμένος στον ΣΚΑΙ. 
Στα πλαίσια του πλουραλισμού και της πολυφωνίας που πρεσβεύει το κανάλι αυτό.


10. Θα γίνει ανασχηματισμός.
Εμ όταν λέμε πως ο Σύριζας πασοκοποιήθηκε να μην ξεχνάμε το κατεξοχήν πασοκικό υπερόπλο αλλαγής ατζέντας. Α, και ο Φλαμπουράρης θα παραμείνει υπουργός όσο αναπνέει με κυριότερο προσόν πιθανότατα ακριβώς το ότι αναπνέει.


11. Η ανεργία θα μειωθεί. Κατά 0,4% ή κάτι τέτοιο αστείο τέλος πάντων.


12. Η ακροδεξιά θα συνεχίσει να παίρνει τα πάνω της είτε κερδίσει κάποια κυβερνητική θητεία  κάπου στην ΕΕ είτε όχι.
Όταν η κυρίαρχη πολιτική αφήγηση, την οποία εκπροσωπεί εδώ ο Μπάμπης, είναι γεμάτη "αποχρώσεις" (για να το πω ευγενικά) ακροδεξιας ρητορικής, όταν η ρητορική μίσους γίνεται mainstream, όταν οι άλλες πολιτικές αποτυγχάνουν διότι απλούστα είναι και αυτές ακροδεξιάς κοπής αλλά με....μέτρο, όταν ο μέσος πολίτης μετατρέπεται σιγά σιγά σε ένα υστερικό, φοβικό και ταυτόχρονα απαθές ούγκανο, ε τα γνήσια ούγκανα θα παίρνουν τα πάνω τους. Εμείς θα το επισημαίνουμε, τότε θα το θυμάται και θα φρίττει ο κάθε Μπάμπης για προσεταιρισμό της ακροδεξιάς από την αριστερά και άλλες πίπες (οι οποίες όμως μπορεί να συμβούν στο τάχα μου τάχα μου και τις κράξαμε εδώ) και θα συνεχίζει ο ίδιος να αναπαράγει απο τηλοψίας τα φασιστικά μιμίδια τα οποία θα εγκολπώνει η δεξια του Κυρίου. Κοινώς δεν με νοιάζει αν βγει η όποια Λεπεν, αν ειναι να βγει ο όποιος Σαρκοζόπουλος με την δικιά της ατζέντα. Το είπαμε και στο σχετικό ποστ. Εδώ η ΝΔ τράβαγε τα βυζιά της με αυτά που έκανε σχετικά με την ΧΑ και την συνθηματολογία της, αλλά δεν βλέπω και οι Ευρωπαίοι να κάνουν κάτι διαφορετικό.


Bonus: To 2017 θα γράψω λιγότερα ποστ από το 2016
Μην το κρύβουμε, η φάση αρχίζει και ψοφάει, και ο λόγος προφανώς δεν ειναι, όπως ίσως νομίζουν μερικοί, η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ (πόσο μάλλον όταν ακόμα υποστηρίζω πως ο Συριζα ειναι η πιο πετυχημένη μνημονιακή κυβέρνηση), εμείς ήμασταν εδώ πριν το ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε, αλλά το ότι απλούστατα η φάση δεν τραβάει πια. Το νετ, ή τουλάχιστον τα blogs και τα social media εντος των οποίων κυμαινόμεθα, εχουν γεμίσει κομματόσκυλα, ζηλωτές, ψεκασμένους, αμόρφωτους, ιεχωβάδες, βλάχους και νιούμπηδες και πραγματικά αγωνίζεσαι να βρεις κείμενο που να αξίζει τον κόπο. Συγκρίνοντας με blogs, άρθρα και σόσιαλ μίντια προ δεκαετίας με πιάνει μια κατάθλιψη άλλο πράγμα. Δεν το παίζω υπεράνω κετς, πόσο μάλλον με ένα blog ονόματι "αει σιχτίρ" αλλά, ρε πούστη μου, ρε σεις δεν τρώγεστε με τίποτα. Το συμπέρασμα είναι ότι ο εσμός των ελληνικών εφημερίδων, που μας οδήγησε εξαρχής στην ενημέρωση απο το δίκτυο αλλά και το γράψιμο στα blogs, έχει μεταφερθεί εδώ και, ακόμα χειρότερα, έχει πολλαπλασιαστεί. Μας πήρανε φαλάγγι οι μισθοφόροι, οι φοβικοί και οι ψυχοπαθείς, ας το αναγνωρίσουμε.  Το κλίμα το περιγράφει ολόσωστα ο Estarian εδώ και εδώ, οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι.


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/1/17 14:55

    1ον έχουμε στερητικό. Θέλουμε εκλογές (έχεις τυπογραφικό γράφεις 2016 αντί για 2017)
    2ον αν σταματήσουν να γράφουν οι υπόλοιποι θα μείνουν τα κομματόσκυλα μόνο

    Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Στερητικό μεν, ρεαλισμός δε ;). Το λάθος διορθώθηκε, μερσί
      2. Η μισή δουλεια στο blogging ειναι η διάδραση. Οχι μόνο μέσω σχολίων αλλά και μέσω άλλων ποστ σε άλλα μπλογκς. Οι περισσότερες παλιοσειρές τα έχουν παρατήσει, η νέα φουρνιά ειναι 90% ψεκασμένη/κομματοσκυλιασμένη και γενικώς το επιπεδο πέφτει, οπότε μου ειναι πιο δύσκολο να βρω ενα κειμενο που θα με μπριζώσει να απαντήσω, σχολιάσω, ασχοληθώ. Τα πιο πολλά πλέον ειναι είτε παπαρολογήματα είτε ψεκασμένες ιστοριες τυπου τι μας κρυβουν, διαδώστε και τέτοια

      Διαγραφή
  2. Χμ, παίζει να πέσεις μέσα στα περισσότερα. Στο δε βραδυκίνητο της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ ειμαστε πέρα από το οντως δυσκίνητο του πράγματος που οφείλεται στην γραφειοκρατεία. Όταν βάζεις στην εξίσωση τοσες κυβερνησεις και κοινοβούλια, 2 υπερενθικους θεσμους με μετόχους κυβερνήσεις και κοινοβούλια, όταν απαιτείται 100% υπερψήφιση του οτιδήποτε ειναι προφανές πως το πράγμα θα σκαλώνει συνέχεια.


      Απο την άλλη να ομολογήσουμε πως το κύριο προσον κάθε γραφειοκρατίας που σέβεται τον εαυτό της ειναι η αυτοαναπαραγωγή ;)

      Διαγραφή
  3. Κομμένες οι μαλακίες με μαγικές ή κρυστάλλινες σφαίρες, διότι θα σε καταγγείλω για αντιποίηση επαγγέλματος. Πολύ περισσότερο επειδή συμφωνώ μαζί σου και κάποιος μπορεί να υποψιαστεί ότι το μόνο που χρειάζεται για να προβλέψει το μέλλον είναι να σκεφτεί.

    Εκτός από τον εσμό που έχει μετατρέψει το ελληνικό διαδίκτυο σε βόθρο, έχεις παρατηρήσει και την απροθυμία ή σωστότερα την ανυπαρξία διάθεσης, λόγω κόπωσης, για διάλογο. Προσωπικά,νιώθω πως τα περισσότερα έχουν ειπωθεί και η επανάληψη δε θα βοηθήσει σε τίποτα, διότι δε μπορείς πότε να ξυπνήσεις κάποιον που προσποιείται πως κοιμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κομμένες οι μαλακίες με μαγικές ή κρυστάλλινες σφαίρες, διότι θα σε καταγγείλω για αντιποίηση επαγγέλματος. Πολύ περισσότερο επειδή συμφωνώ μαζί σου και κάποιος μπορεί να υποψιαστεί ότι το μόνο που χρειάζεται για να προβλέψει το μέλλον είναι να σκεφτεί.

    Εκτός από τον εσμό που έχει μετατρέψει το ελληνικό διαδίκτυο σε βόθρο, έχεις παρατηρήσει και την απροθυμία ή σωστότερα την ανυπαρξία διάθεσης, λόγω κόπωσης, για διάλογο. Προσωπικά,νιώθω πως τα περισσότερα έχουν ειπωθεί και η επανάληψη δε θα βοηθήσει σε τίποτα, διότι δε μπορείς πότε να ξυπνήσεις κάποιον που προσποιείται πως κοιμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαφώς και συμφωνώ. Πόσες φορές πια να γράψω ας πούμε για την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων; Τα έχουμε πει και ξαναπεί, νισάφι πια. Απλά αποτύχαμε να πείσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν θέλει κανείς να πείσει ένα ανήλικο ότι πρέπει να σταματήσει να γλύφει γλυφιτζούρια, το εξυπνότερο είναι να το αντικαταστήσει με άλλο δέλεαρ. Διότι στο μυαλό του μικρού παιδιού δεν παίζει η λογική αλλά η ψυχολογική/συναισθηματική ανάγκη (και δεν μιλάω για τους μαθητές στις παρελάσεις αλλά για τους γονείς τους).

      Διαγραφή

aeisixtir