Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2017

ΦΑΚ ΔΟΛ

* ΦΑΚ από το FAQ (Frequently Asked Questions) αλλα και προφανώς από το FUCK.


* Θεση: Λουκέτο στο ΔΟΛ τώρα. Φυλακίσεις σε Ψυχαραίους, τραπεζαραίους, μανατζαραίους και λοιπούς χυδαίους. Aν ο ΔΟΛ τελικά συνεχίσει κόψιμο κάθε τραπεζικού δανεισμού μέχρι νεοτέρας.


* Επεξήγηση:
Διαβάστε αυτό και αυτό. Ο ΔΟΛ ήταν μια επιχείρηση που αγοράστηκε με αέρα, με εγγύηση την ίδια την επιχείρηση. Σαν να πηγαίνω εγώ να παίρνω δάνειο x εκ ευρώ χωρίς να έχω φράγκο για να αγοράσω μια βιομηχανία με εγγύηση την ιδια την βιομηχανία. Σαν να αγοράζω τράπεζα με δάνειο από την τράπεζα (Κοσκωτάς). 
Το γεγονός και μόνο ότι με 0 ουσιαστικά ευρώ ένας τύπος αγόρασε ένα ένα τεράστιο συγκρότημα και συνέχισε να δανείζεται πρακτικά άνευ όρων από τις ταλαιπωρημένες ελληνικές τράπεζες εν μέσω κρίσης, όταν αυτές ήταν λίγο ή πολύ υπό επιτροπεία εκνευρίζει. Το ότι με αυτό το συγκρότημα σαν εφόδιο έγινε μεγάλος και τρανός και επηρέαζε και τις πολιτικές εξελίξεις δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Το ότι ο ίδιος αποχωρεί με μια μαούνα λεφτά ενώ ο οργανισμός του φουντάρει, επίσης. 

Το αντίτιμο τόσου τζάμπα χρήματος προφανώς το μαντέψατε. Τα τελευταία (ειδικά) χρόνια οι εφημερίδες του συγκροτήματος, αλλά και το MEGA ήταν κάτι σαν φιλοκυβερνητικά γραφεία τύπου, του ΠΑΣΟΚ αρχικά αλλά και της ΝΔ αργότερα. Μόνο που πληρωνόντουσαν με δικά μας λεφτά (αμ τι σημαίνει νομίζετε "ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών";) και όχι με λεφτά των κομμάτων. Αν αυτό κατά τη γνώμη σας είναι δημοσιογραφία και ενημέρωση, καλύτερα να πάρετε ένα λεξικό. Όταν δύο προβεβλημένες στελεχάρες-σημαίες του ΔΟΛ όπως η Σπυράκη και ο Πρετεντέρης έχουν παραδεχθεί στα ίσια η πρώτη πως απέκρυπτε ειδήσεις και ο δεύτερος πως ψεύδονταν συστηματικά γιατί "έτσι του έλεγαν" η όλη κουβέντα περί δημοσιογραφίας και άλλων παπαριών πετιέται όπως είναι από το παράθυρο (1).

Όλο τα παραπάνω ονομάζεται με μία λέξη διαπλοκή. Διαπλοκή και πάλι διαπλοκή. Διότι η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε τα δάνεια αυτά, διότι οι κυβερνήσεις είχαν το μακρύ χέρι ελέγχου των τραπεζών και την τεράστια αμοιβή της λαμογιάς που λεγόταν κρατική διαφήμιση και τάιζαν το μονίμως πιστωτικό αδηφάγο τέρας που λεγόταν ΔΟΛ του οποίου το χρέος παρά τον συνεχιζόμενο δανεισμό μονίμως αυξανόταν ενώ ο ΔΟΛ είχε μια σχέση αγάπης/μίσους με τις εκάστοτε κυβερνήσεις η οποία μπορεί να ερμηνευτεί από κάποιον κακεντρεχή (εμένα ας πούμε) ως αντίδραση ανάλογα με τη ροή τραπεζικού ή απευθείας κρατικού-διαφημιστικού χρήματος προς αυτόν.

Λέγαμε λοιπόν πως το χρέος του ΔΟΛ συνεχώς αυξανόταν. Χωρίς καμιά ελπίδα να αποπληρωθεί, έχει γίνει μή βιώσιμο ρε αδερφέ. Δεν σας θυμίζει κάτι; Τι μας έλεγαν οι ατομάρες, οι δημοσιογραφάρες και λοιπές στελεχάρες του ΔΟΛ για το εθνικό χρέος τότε ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή; Πως μαθαμε να ζούμε πάνω από τις δυνατότητες μας και πρέπει να τιμωρηθούμε. Πως μαζί τα φάγαμε. Όταν λοιπόν συνπροπαγανδίζεις την συλλογική ενοχή και ευθύνη ενός ολόκληρου λαού για τις (τω όντι ατιμώρητες) μαλακίες μερικών που πετάγανε λεφτά σε μαύρες τρύπες (όπως του ΔΟΛ για παράδειγμα) (2) γιατί εγώ ρε γαμημένε να σε λυπηθώ; 

Λογικό μου φαίνεται να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα. Ζούσατε πάνω από τις δυνατότητές σας κύριοι και πρέπει να τιμωρηθείτε. Δεν θα πληρώσει ο ελληνικός μέσω των απλήρωτων δανείων σας τα γκαλά, τα τσάγια, τα εξοχικά και τα κότερα για να το παίζει ο Ψυχάρης τελετάρχης, μαικήνας, σφουγγοκωλάριος, κουροπαλάτης, πρωτονοτάριος και πρωτοσύγκελος.



Να πα να γαμηθείτε. Σε μια καπιταλιστική ανταγωνιστική οικονομία οι επιχειρήσεις που δεν πάνε καλά κλείνουν και ανοίγουν καινούργιες, πιο ανταγωνιστικές, πιο ελκυστικές στην αγορά που τραβάνε εκ νέου εργαζόμενους. Αν τώρα ο ΔΟΛ και ο κάθε ΔΟΛ είχε συνεχή, χωρίς κόστος και άμεση πρόσβαση σε κρατικό (στην ουσία) χρήμα και επέλεξε να το κάνει κορδελάκια δεν φταίω εγώ και αρνούμαι να τσοντάρω έστω και ένα ακόμα γαμημένο ευρώ. Ο ΔΟΛ δεν ήταν καν σαν οικονομικό μέγεθος "too big to fail". Αρχίδια καπαμά. Στηρίχθηκε για καθαρά πολιτικούς-πολιτικάντικους λόγους. Ο ΔΟΛ και ο κάθε ΔΟΛ κόστισε πολύ περισσότερο στο Δημόσιο απ΄ότι αν όλους τους υπαλλήλους του τους προσλάμβανε το ίδιο το Δημόσιο.
Όταν μάλιστα σκεφτώ πως με τα δάνεια που πετάχτηκαν στον Καιάδα του ΔΟΛ θα μπορούσαν να στηριχτούν και μια και δυο και τρεις και δεκατρείς ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν κάτι (3) και όχι απλά γλύφουν τον κώλο της εξουσίας, τότε είναι που τα παίρνω στο κρανίο. Δεν έχουν λυσσάξει οι κατά φαντασίαν φιλελεύθεροι πως δεν παράγουμε τίποτε; Πως να παράγουμε ρε γαμημένοι όταν δίνατε σύρμα το χρήμα να πάει σε κηφήνες που σας ξέπλεναν καθημερινά;


* Μα οι απλοί εργαζόμενοι;
Επαναλαμβάνω τις εξής κοινοτοπίες:
  ** Και οι πεθαμένοι φταίνε, που λέει και ο θείος μου ο ΚΚΕς. Πόσο μάλλον όταν οι εργαζόμενοι αυτοί εργαζόντουσαν σε μια εταιρεία που είχε κάνει σημαία της την συλλογική ευθύνη, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την δαιμονοποίηση συμπαγών ομάδων εργαζόμενων. Την κατακεραύνωση και απανθρωποποίηση διαδηλωτών επειδή "εμπόδιζαν τον τουρισμό" (κατά σατανική σύμπτωση τα εμπόδια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στον τουρισμό εξαφανίστηκαν όταν άλλαξε κυβέρνηση). Όταν έχει γίνει της πουτάνας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά ήταν καλό γιατί έτσι "σωζόταν η χώρα" και όλα τα σχετικά, ε ας την σώσουμε λίγο παραπάνω ρε αδερφέ. Κουράγιο παιδιά, έτσι θα έρθει η ανάπτυξη. Και όπως έλεγε σε άψογη πασοκική ο προσφιλέστατος στον ΔΟΛ Στουρνάρας ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας μειώνεται οπότε πάμε καλά, παρηγορηθείτε και όλα τα σχετικά.
 ** Δεν είπαμε να μην βρουν δουλειά. Οι καθαρίστριες, τυπογράφοι, σουβλατζήδες, παιδιά για τα νερά, gofers κτλ μπορούν πάντα να βρουν δουλειά αλλού, πχ στις υγιείς επιχειρήσεις που θα απορροφήσουν τα δάνεια που θα απορροφούσε αλλιώς η μαύρη τρύπα-ΔΟΛ. Με εγγυήσεις και όχι αεριζτήδικα. Όσον αφορά δε τους δημοσιογράφους, όπως έλεγε και ο Καμπουράκης τόσες δουλειές προσφέρονται στην Νέα Μανωλάδα, ας πάνε εκεί να μάθουν πως είναι να εργάζονται για κάτι χρήσιμο και με μεροκάματα της κανονικής αγοράς, όχι της κρατικοδίαιτης που έχουν μάθει.





* Ο Μουλόπουλος βρωμάει;
Επί της αρχής όχι. Δηλαδή σε μια κανονική χώρα θα ήταν ΟΚ. Καθείς δουλεύει για το αφεντικό του και αφεντικό του Μουλόπουλου τώρα είναι ο ΔΟΛ (αλλιώς γιατί δεν πειραχτηκε κανένας που στελεχάρες του ΔΟΛ παίρνανε βουλευτικούς και υπουργικούς θώκους;). Γενικώς λοιπόν ΟΚ. Αρκεί να υπάρχει από πίσω κάποιος που θα φέρνει λεφτά και όχι ...αέρα. Από την άλλη δεν ξέρω αν είμαστε κανονική χώρα, οπότε δικαιούμεθα να είμαστε καχύποπτοι, πόσο μάλλον σε ένα εκδοτικό συγκρότημα που έχει εθιστεί στο γλύψιμο κώλου της εξουσίας, ή έστω στο αλληλογλύψιμο με την εξουσία. Βεβαίως θα έχουμε μερικά αστεία παρελκόμενα είτε έτσι είτε αλλιώς

αλλά τίποτα που οι επιδέξιοι ΑΡΔ του ΔΟΛ δεν μπορούν να καταφέρουν ;)


*Και η πολυφωνία του τύπου;
Τα είπαμε και στο ποστ για τα κανάλια. Πολυφωνία ξεπολυφωνία, τα ΜΜΕ είναι επιχείρηση και ο ΔΟΛ σαν επιχείρηση είναι όχι απλα ζημιογόνα αλλά ποινικά ζημιογόνα. Η δε ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας ....πως να το πω ευγενικά.... ελέγχεται. Τέλος πάντων σε μερικούς ο ΔΟΛ θα λείψει.
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να νοιάζει εμάς το κλείσιμο ενός άτυπου κομματικού γραφείου τύπου, το οποίο μάλιστα πληρώναμε από τις τσέπες μας. Ποιος θα νοιαστεί αν κλείσει η Αυγή ή ο Ριζοσπάστης πχ και γιατί θα πρέπει να ενισχυθούν με δάνεια, χωρίς αντίκρυσμα, χωρίς εγγυήσεις και χωρίς καν να εξυπηρετούνται, δάνεια που θα μπορούσαν να διατεθούν πιο ορθολογικά; Στην ουσία ο ΔΟΛ χρησίμευε είτε ωςγεννήτρια wannabe ΝΔΣΟΚικών στελεχών είτε ως κοινοποιητής-εξυμνηστής των δελτίων τύπου του ΝΔΣΟΚ. Γιατί αυτό να με νοιάξει, γιατί αυτό θεωρείται δημοσιογραφία και γιατί να πρέπει το φυτώριο αυτό να πριμοδοτείται με λεφτά που βγαίνουν από την τσέπη μου;


* Αρα τι πρέπει να γινει;
Το είπαμε και το ξαναλέμε. Λουκέτο. Διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών σε τραπεζικούς και πολιτικούς σε κάθε περίπτωση. Αν ο Συριζα θέλει να ξανανοίξει το μαγαζί είτε σαν ανεπίσημο κομματικό γραφείο τύπου (παλιά τους τέχνη κόσκινο εκεί στον ΔΟΛ), είτε σαν κανονική και ορθολογικά λειτουργούσα επιχείρηση διότι οι κακόμοιροι οι εργαζόμενοι και άλλα τέτοια, ένα μαγαζί που θα βρει κάποιον επενδυτή-κορόιδο να χώσει 20 εκ για καλημέρα (και βλέπουμε) ας το κάνει. Καλύτερα όμως να ξεχάσει την προοπτική νέων δανεικών και αγύριστων τα οποία τελικά τα χρεωνόμαστε εμείς.



(1) Καθόλου τυχαία η Σπυράκη είναι ευρωβουλευτής της ΝΔ και όσο για τον Πρετεντέρη το πράγμα συζητιέται. Ο υπουργός του Παπαδημου-ικού ΝΔΟΣΚ Καψής ήταν στελεχάρα του ΔΟΛ επίσης. Και αρμόδιος της ΔΤ επί Σαμαρά. Αν το ψάξω θα βρω άλλους 30 είμαι σίγουρος.
(2) Πέρα από το συνταξιοδοτικό που είναι μόνιμος και επώδυνος βραχνάς και μνημείο κακοδιαχείρισης και χαριστικών ρυθμίσεων σε ομάδες ημετέρων, μια μαούνα λεφτά έχουν πάει σε μαύρες τρύπες κρατικοδίαιτου καπιταλισμού της πλάκας με τον ΔΟΛ να μην ειναι η πιο τρανταχτή περίπτωση.
(3) Γενικά η ενημέρωση μπορεί να θεωρηθεί παραγωγή προϊόντος, αν και δεν είναι κάποια από αυτές που σε ταϊζουν σε περίοδο κρίσης όπως τα μπρόκολα ας πούμε. Ούτε σε ντύνουν ή σε ζεσταίνουν. Σκεφτείτε τις βιομηχανίες/βιοτεχνίες/ατομικές επιχειρήσεις της περιοχής σας που έκλεισαν γιατί το αφεντικό δεν βρήκε έτσι εύκολα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και μετά άλλα 15 για την πάρτη του, απλά επειδή έτσι γούσταρε:
"Αναφέρεται, δε, ως αξιοπρόσεκτο το δάνειο των 3.500.000 ευρώ προς την προσωπική εταιρεία του Σταύρου Ψυχάρη Brionte LTD, για την ανέγερση στο Πόρτο Χέλι κτισμάτων σε ιδιόκτητο ακίνητο, καθώς εκταμιεύεται ολόκληρο το ποσό χωρίς να εγγράφεται προσημείωση στο ακίνητο (πράγμα που έγινε κατόπιν εορτής, μόλις πρόσφατα), γιατί ήδη είχε προσημειωθεί σε άλλη τράπεζα, για άλλο δάνειο.
Για το δάνειο αυτό, σύμφωνα με την έκθεση της ΤτΕ, δεν έγινε ποτέ τεχνικός έλεγχος και δεν προσκομίστηκαν δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την εκτέλεση των εργασιών, οι οποίες αποτελούσαν το αντικείμενο της χρηματοδότησης, και ότι αυτό δεν συνάδει με τον κανονισμό πιστοδοτήσεων.(....)
Ως εξασφάλιση δόθηκε εγγύηση του Παναγιώτη Ψυχάρη, μέχρι του ποσού των 15.000.000 ευρώ, χωρίς να αναφέρεται σε τι ακριβώς συνίσταται η συγκεκριμένη εγγύηση." (κλατς)
Σκεφτείτε πόσα γαμημένα μπρόκολα, ρούχα, προϊόντα τέλος πάντως πρωτογενούς ή δευτερογενούς παραγωγής, έργα υποδομής ή κόψιμο συντάξεων αντιστοιχούν στα 211 εκατομμύρια που χρώσταγε ο ΔΟΛ πριν 3 χρόνια με το MEGA μόνο του να χρωστάει άλλα 100 (κλατς).

Και τι παρήγαγε ο ΔΟΛ; Ποιό ήταν το προϊόν του; Ενημέρωση; Ο ΔΟΛ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ αλλά προπαγάνδα. Στεγνή και πολλές φορές χυδαία.


15 σχόλια:

  1. Δεν είχα ιδέα ήντα πράμα είναι δολ ούτε ξέρω πως/αν λειτουργεί η Ελληνική δικαιοσύνη, και ακούω γι’ αυτά και την Ελληνική δημοθιογλαφία συνέχεια, οπότε χάρηκα χαρά μεγάλη όταν άρχισα να διαβάζω γνωρίζοντας ότι εδώ επί τέλους θα μπω στο νόημα. Ιδίως μια και, φωνητικά, ΔΟΛ φέρνει σαν συντομία του «Δόλος». Και μου φαίνεται ότι πράγματι μπήκα. Θένκς!

    Η μεγάλη μου απορία ήταν τα τελευταία χρόνια η χρήση της λέξης «διαπλοκή» γιατί στο γκούγκλ τρανσλέητορ μού ΄βγαινε «interweaving» (πλέξιμο για μπλουζάκι, κασκόλ, σκούφο ή κουβέρτα, ένα πράμα) και δεν έπιανα την σχέση μεταξύ παρανομίας και διαπλοκής εφ’ όσον με διαπλοκή λειτουργούν τα πάντα στην δόλια την κενωνία –και είχα σκεφτεί ότι διαπλοκή είναι πολύ σφαιρικός ορισμός και εξαρτάται από την κρίση μας (και στο τέλος, την λογική και την εκάστοτε ηθική και όχι απαραίτητα το γράμμα του νόμου) ως προς το αν πλέκεται κάτι κατακριτέο ή όχι, όπως στην προκειμένη.

    Αν κατάλαβα καλά δόθηκε ένα δάνειο (για αγορά) με αντίκρισμα και (presumably) υποθήκη την ίδια την επιχείρηση που αγοραζότανε και θα το χρησιμοποιούσε, η οποία επιχείρηση έχει αξία πραγματική σε ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία, αλλά και αξία πλασματική που εξαρτάται από τις πωλήσεις μείον ενεργητικό. Πράγμα απαράλλακτο, και τόσο νόμιμο όσο και τα στεγαστικά δάνεια μηδενικής προκαταβολής, βασισμένα στην πλασματική αξία του ακινήτου στην τότε αγορά, αλλά όχι στην φερεγγυότητα του δανειζόμενου, που έφεραν τις ΗΠΑ στο οικονομικό *πλαφ* του 2007. Νόμιμο μεν, γελοίο και ανήθικο δε. Ξέρω. Παθών είμαι.

    Αν κατάλαβα καλά τα δάνεια συνεχίστηκαν χωρίς να μυρίζει καλύτερα στα χαρτιά το πράμα της εταιρείας. Και πάλι, δυστυχώς νόμιμο --αν και αποδεδειγμένα πλέον κάτι δεν ήταν kosher στο μπακάλικο. Αυτό βέβαια σημαίνει μόνο ότι δεν τρως kosher και όχι απαραίτητα ότι τρως φαΐ φτιαγμένο παράνομα από τον μπακάλη (εκτός αν διαπλέκει κανείς τον νόμο της ηθικής του με τον νόμο του κράτους του)

    Για δημοθιογλαφία. Αν δεν κατανοεί ο αναγνώστης ότι γνώμη διαβάζει ότι και να διαβάσει, και αν δεν ξέρει ότι η γνώμη/κατεύθυνση γεννιέται κατ’ ευθείαν από οικονομικές συνδέσεις, συμφέροντα και ακόμα ιδεολογία του ειδησεογραφικού οργανισμού… αν δεν τα ξέρει αυτά και δεν ψάχνεται όταν διαβάζει από ΔΟΛ ως Αυγή και από Δε Πρες Προτζεκτ ως Ελεύθερη Ώρα… πάμε σε άλλη ανάρτηση.

    Στην προκειμένη, οι διάφοροι «ενδιαφερόμενοι» σαφώς ξεσάλωσαν στο τέλος σε επίπεδο τέτοιο που ο καθένας λογικός θα έλεγε να πάνε φυλακή. Όμως μόνο αν αλλάξουν οι νόμοι αναδρομικά θα γίνει αυτό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σταματήσουμε τα κλικ στις σελίδες τους και τα Ευρώ στα περίπτερα. Και αυτό δεν θα γίνει. Και να χρεοκοπήσουν εντελώς, με λεφτά στις τσέπες θα καταλήξουν --όπως όλοι οι απατεώνες που χρησιμοποιούν το γράμμα (αλλά όχι το πνεύμα) του νόμου για να πλουτίσουν. Διπλή η προστυχιά της απάτης γιατί έπαιξε με την ενημέρωση και την κατεύθυνση της κοινής γνώμης, χρησιμοποιώντας δικά μας λεφτά (φορολογούμενοι, τράπεζες κλπ).

    Αν βρούμε έναν ειδησεογραφικό οργανισμό που να μην χρωματίζεται από κίνητρα (άσχετα αν συμφωνούμε με αυτά ή όχι, άσχετα αν είναι οικονομικά ή ιδεολογικά), ας τον υποστηρίξουμε. Τελικά όλα υποκειμενικά είναι. Το να χρηματοδοτεί έναν ειδησεογραφικό οργανισμό η Δεξιά μέσω ανεκτικότητας και τραπεζών (όπου οι τράπεζες λειτουργούν σαν πλυντήρια χρημάτων) για να είναι φερέφωνά της (περίπτωση ΔΟΛ), ή το να χρηματοδοτούν έναν ειδησεογραφικό οργανισμό απ’ ευθείας οι αναγνώστες του επειδή είναι φερέφωνό τους (πχ., Δε Πρες Προτζεκτ), έχει βέβαια διαφορά. Αλλά που τίθεται η διαφορά, πραγματικά, όταν το τελικό ζητούμενο είναι αντικειμενική, επαγγελματική, ηθική και ουσιαστική πληροφόρηση (και στην τελική, Παιδεία);

    Ή… ακόμα σωστότερα και δικαιοσυνότερα: «Λογικό μου φαίνεται να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΟΛ=Βημα, Νεα, Mega
      Διαπλοκή=η ροή χρήματος και δουλειών μεταξύ ΜΜΕ, κατασκευαστικών που έχουν τα ΜΜΕ και πολιτικών (by the book).

      Τα αρχικα δανεια του Ψυχαρη ειχαν αυτη την λογική που λες. Παιρνω δανειο για την επιχειρηση και υποθηκευω την επιχειρηση. Τα επομενα δανεια ομως είτε ξαναϋποθήκευσαν την επιχείρηση είτε απλα δεν είχαν καμία εγγύηση είτε τα έπαιρνε προσωπικά χωρίς καμία εγγύηση. Όχι ακριβώς ορθολογική τραπεζική συμπεριφορά, πόσο μάλλον για ύψη δανειων στα οποια επρεπε να εγκρινει η ΤτΕ.

      Δεν ειναι μυστικο πως ο Ψυχαρης παινευοταν πως ανεβοκατεβαζει οποιον γουστάρει. Σε φάση με το ανεβοκατάβασμα αυτό ανεβοκατεβαινε και η ροή χρήματος είτε μέσω δανείων είτε μέσω κρατικής διαφήμισης (στην κυριολεξία τζάμπα λεφτά).
      Και το αστείο ειναι ότι ενώ η επιχείρηση ΔΟΛ κυκλοφορούσε με φέσι 22 μέτρα, το πρόσωπο ΔΟΛ, οι Ψυχαραίοι φτιαχτήκανε για 5 γενεές.

      "Αλλά που τίθεται η διαφορά, "
      Προφανώς στο ότι το thepressproject πχ το πληρώνω επειδή έτσι γουστάρω, ενώ τον ΔΟΛ τον πλήρωσα και θα τον πληρώσω ακριβά επειδή έτσι γούσταραν ΑΛΛΟΙ. Κρατικοδίαιτη ιδιωτική πρωτοβουλία και όλα τα σχετικά.
      Λουκέτο και πάλι λουκέτα, οι δε ποινικές ευθύνες ελπίζω να αποδωθούν. Θα πάρω τα @@ μου το ξέρω, αλλά ντουμ σπιρο σπερο και όλα τα σχετικά

      Διαγραφή
    2. Μάλιστα! Από εδώ οπτικής, το ότι Βήμα=Νέα ήταν φως-φαν. Επίσης μπαμ ότι η ίδια είδηση έχει διαφορετική (αντικυβερνητική) φρασεολογία στο Βήμα αντί πχ στο Έθνος και όχι δικαιολογημένη. Mega δε βλέπουμε εκτός όταν έχει ταινίες, αλλά στο Star κοιτάμε τυχαία περισσότερο ταινίες όταν είμαστε εκεί. Ελληνικές εκπομπές ειδήσεων και τηλεκουτιά γενικά μου τα απαγορεύει ο γιατρός, για τον διαβήτη μου (ζάχαρο).

      Το δεύτερο μισό της παραγράφου σου περί των δανείων τους είναι ακριβώς αυτό που μου ανεβάζει το ζάχαρο από οργή, αλλά και από θέληση να βρει κάποιος κάπου λαβύρινθους στο γράμμα του νόμου που να τα κατάσχει και να τους βάλλει όλους ΠΡΑΓΜΑΤΙ φυλακή! Οι τράπεζες δεν μπορεί να είναι πλυντήρια πολιτικού χρήματος ή οποιουδήποτε χρήματος.

      Όσον αφορά Ελληνικές τράπεζες/ασφαλιστικές εταιρείες και το πως χειραγωγούν τον λαουτζίκο (πέρα από το πως παίζουν τις κουμπάρες και πάρτι-τσάι της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων με τους «μεγάλους»), αν έχεις υπομονή, έχω σεντόνι (άσχετο με την ανάρτηση, αλλά σχετικό με το πως αλωνίζουν στο Ελλάντα οι τράπεζες) …[κι’ άλλα δύο σεντονάκια-λάμπα μου τρελή περί Ελλ. Δικαιοσύνης/Αστυνομίας]

      Πολύ σωστός για την διαφορά! Άλλο αν πληρώνω επειδή το γουστάρω! Και άλλο να πληρώνω επειδή τους γουστάρει. Πολύ σωστός! Εγώ είχα κολλήσει στην ποιότητα κοινωνικής λειτουργικότητας δημοσιογραφίας, αλλά όπως είπα και παραπάνω αυτό είναι άλλη ανάρτηση. Για την παρούσα έχεις δίκιο.

      Διαγραφή
    3. Tα σεντονια δεν μας τρομάζουν, στείλε υλικο ;)

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/1/17 08:59

    Προσυπογράφω με τα μπούνια.
    Λουκέτα, φυλακές κλπ. Ασχέτως προϊόντος "ενημέρωσης" και ποιότητας κλπ κλπ κλπ. Έπαιρνες θαλασσοδάνεια, δεν είσαι βιώσιμος, είσαι μια μεγάλη λεφτότρυπα που απαιτείς να σε πληρώνουμε οι μαλάκες; πας καλά; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. (Τσουκαλάδες γίναμε ολοι)
    Κουμπάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως είπαμε και με τον thinks τα πρώτα δάνεια ήταν τύποις οκ. Μετά όμως υπάρχει πολύ ζουμί πίσω το οποίο είτε έτσι (μέσω ανακεφαλαιοποίησης) είτε αλλιώς (αυτά τα δάνεια θα μπορούσαν να πηγαίνουν σε πιο παραγωγικές επιχειρήσεις) θα τα πληρώσουμε εμείς.
      Όχι μονο αντε γεια, αλλά και πούτσος, ρόπαλο και ξύλο

      Διαγραφή
  3. Κατόπιν πρασίνου φωτός :-)

    Σενδόνι Άλφα από τρία, το μεταξωτό, χρώματος λαχανί με ροζ πουά.

    Αναφέρω μεν προσωπική περίπτωση/ιστορία, αλλά πιστεύω ότι οι πρακτικές είναι διαδεδομένες άρα ενδιαφέρουν.

    Πεθαίνουν και οι δύο εν έτι 2007, και γύρισα από το Αμέρικα να τους βοηθήσω αλλά φευ, και μένω με κληρονομιά αντιπαροχές. Μη θέλοντας να μπλέξω $ και € λέω ας πάρω ένα δάνειο ντόπιο εν έτι 2008 για τον φόρο κληρονομιάς, να πληρώνεται το δάνειο από τα νοίκια να μην ασχολούμαι. Πεθάνανε βλέπεις βδομάδες πριν καταργήσει ο Καραμανλής ο Ελάσσων τον φόρο. Ζητάω εγγράφως ΕΝΑ δάνειο σε ΕΥΡΩ. Μου εγκρίνουνε ΔΥΟ δάνεια σε ΕΛΒΕΤΙΚΟ. Ένα δάνειο για 70% του ενός ποσού που ζήτησα, με χαμηλό επιτόκιο, και ένα για 30% του ποσού που ζήτησα, με ψηλό επιτόκιο. Το γνωστό Αμερικάνικο κολπάκι με τα δύο δάνεια αντί ένα. Λέω δε γαμκαιταλοιπά, πληρώνεται από τα νοίκια, φεύγω. Όταν υπέγραψα είχανε γνωρίσει και την αρραβωνιαστικιά μου που θα παντρευόμασταν σε 3 βδομάδες στην Ιταλία να μείνουμε εκεί στο χωριό, και τους είχαμε πάει και παρμεζάνα (αλλά όχι ζωντανές κότες σε πανέρια).

    Υπέγραψα τα χαρτιά που μου δώσανε. Για να τα διαβάσω θά ‘παιρνε δυό μέρες. Εγώ υπέγραψα, δική μου ευθύνη, δεν το πάω εκεί.

    Με τα χρόνια βλέπω να φεύγουν και κάπου 400 Ευρώ τον χρόνο σε 8 δόσεις για μάλλον ασφάλειες ακινήτων. Δε γαμκαιταλοιπά, πληρώνονται από τα νοίκια. Τα επόμενα 7 χρόνια, τα νοίκια κόβονται στο 50%, σπίτια αδειάζουν, άλλος μένει μέσα χωρίς να πληρώνει. Αρχίζει να καίει. Το ψάχνω.

    Δυό ασφάλειες των δύο υποθηκευμένων ακινήτων, και δύο ασφάλειες Ζωής.
    - Μα μόνο μια φορά μπορώ να ψοφήσω ρε παιδιά;
    - Ναι αλλά έχετε δυό δάνεια.
    - Δεν είχα ιδέα για τις ασφάλειες, υπέγραψα ότι μου δώσατε. Μπορούμε τουλάχιστον να αλλάξουμε συμβόλαια για να μειώσουμε τα ασφάλιστρα;
    - Βεβαίως, υπογράψτε εδώ.
    Υπογράφω. Η ασφαλιστική, που ανήκει στον ίδιο όμιλο με την τράπεζα, όπου η τράπεζα ενεργεί ως πράκτορες της ασφαλιστικής, λέει θέλουν ιατρικές εξετάσεις και μιά και δεν είμαι Ελλάντα δεν εγκρίνουν.
    - Μα πριν 7 χρόνια δεν είχατε ιατρικές εξετάσεις και ούτε που ήξερα ότι είχα ασφάλειες.
    - Ναι αλλά τώρα είστε μεγαλύτερος και τα περιουσιακά σας αξίζουν λιγότερο. Ά! Μια στιγμή! Είστε Εξωτερικού! Δεν μπορείτε να έχετε ασφάλειες στην Ελλάδα! Δεν σας δεχόμαστε.
    - Ε το ξέρατε ότι είμαι εξωτερικού το 2007! Φέρτε πίσω ΟΛΑ τα ασφάλιστρα που πλήρωσα όλα τα χρόνια.
    - Δεν μπορούμε γιατί είναι δεδουλευμένα. Ιδού οι δύο αιτήσεις που υπογράψατε για ζωής.

    Όπα! Βάλτε νταούλια και κλαρίνα! Η μία από τις δύο αιτήσεις έχει την υπογραφή μου και το όνομα γραμμένο από εμένα ολογράφως. Αλλά η άλλη αίτηση έχει τζιριτζάτζουλες για υπογραφή και το ολόγραφο εμφανέστατα δεν είναι με τον γραφικό μου χαρακτήρα, και γράφει και Δημήτριος ενώ πάντα γράφω Δημήτρης.
    - ΚΑΙ πλαστογραφία, ΚΑΙ το ξέρατε εξ’ αρχής ότι ζω εξωτερικό. Φέρτε ΟΛΑ τα ασφάλιστρα που πλήρωσα.

    Κάθε φορά που τους το γράφω αυτό, μου απαντάνε ότι ερευνάνε την περίπτωσή μου και ότι έχουν υποχρέωση από την Τράπεζα της Ελλάδας να μου απατήσουν σε μέχρι και 50 μέρες. Κάθε 49 μέρες μου απαντάνε ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν τα συμβόλαια από το 2008 αλλά θα τα ακυρώσουν από 2016 και δεν αναφέρουν λέξη για την υπογραφή ή για την γνώση τους ότι ζούσα έξω. Τους απαντώότι δεν μου απαντήσανε στα θέματα που έθιξα, και μου ανταπαντάνε ότι ερευνάνε την νέα περίπτωσή μου της νέας επιστολής και ότι έχουν υποχρέωση από την Τράπεζα της Ελλάδας να μου απατήσουν σε μέχρι και 50 μέρες.

    Μετά από 100 μέρες έστειλα επιστολές εξηγώντας και ζητώντας βοήθεια και στον αγγλόφωνο οργανισμό σε αγγλόφωνη χώρα που έχει τις μετοχές του Ελληνικού ομίλου και τράπεζας και ασφαλιστικής, και ζητώντας βοήθεια από την Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, Τράπεζα της Ελλάδος.

    Μέχρι τώρα απαντήσεις γιοκ από πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ησταιρόγραφων Σενδονίου Άλφα, γραμμένο καλλιγραφικά α-λα Μποστ.

    Ήμουνα από γεννησιμιού στην ντόπια ΔΟΥ γιατί ποτέ δεν φορολογήθηκα στην Ελλάδα (δεν είχα ιδέα περί τούτων το 2007). Το 2007 είπα πρέπει να πάω ΔΟΥ Εξωτερικού για την κληρονομιά. Στην ντόπια μού ‘παν, Μπααα, δεν έχει σημασία, καθήστε εδώ.

    Αργοτερα στρογγυλοκάθισα μισή ώρα με την σύζηξ στο γραφείο του Διευθυντά ΔΟΥ Εξ. Γίναμε φιλαράκια και τα λέγαμε εύθυμα για Ιταλία και προσούτα. Μπααα… λέει, καθίστε στην ντόπια και του χρόνου βλέπουμε.

    Αργότερα πλέρωσα δικηγόρο να πάει Υπουργία να πάω επί τέλοιυς εξωτερικού. Η Ελληνική Κυβέλνηση είπε (προφορικά βέβαια) στην δικηγόρο μου ότι είμαι πολύ πολύπλοκος, να κάτσω στην ντόπια σαν να ζω Ελλάδα και να μην δηλώσω ότι παντλεύτηκα.

    Τώρα προσπαθώ με μεγάλον και τρανόν λογιστικόν ουφίτσιο. Μετά το πρώτο χρόνο προσπάθειας, τίπτες.

    Αυτά.
    Άλλα σενδόνια περί Δικαιοσύνης/Αστυνομίας έπονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σεντόνι Βήτα, το μάλλινο.

    Τριακοστή-πρώτη Δεκεμβρίου (ή Δεκέμβρη, ότι κόμμα ψηφίζετε), 2007, σε πάρκινγκ στα Σπάτα, 3:15 μμ μου κλέβουν τσαντάκι με δύο διαβατήρια, ταυτότητα, οδηγήσεως, κάρτες, τα πάντα. 3:18 τηλεφωνώ στις κάρτες. 3:25 τηλεφωνώ Αμερικανική Πρεσβεία. Μου λένε μην ανησυχείτε, έτσι κι έτσι θα κάνουμε. Δέκα το βράδυ παραμονή Πρωτοχρονιάς η Αμερικανική Πρεσβεία μου τηλεφωνεί να δει αν είμαι καλά κι αν χρειάζομαι τίποτα. Καινούργιο διαβατήριο ισχύος 10 ετών από ημέρα έκδοσης, με σημείωση ότι αντικαθιστά κλεμμένο, τυπώθηκε στις ΗΠΑ, πέταξε Ελλάδα, και το πήρα Βασιλίσσης Σοφίας ΠΕΝΤΕ εργάσιμες μετά από την κλοπή.

    Πέρασαν τρεις μέρες και πολύ, πολύ βενζίνη να αποφασίσουν αν την κλοπή θα την καταγράψει η ασφάλεια στα Σπάτα ή η ντόπια μου. Τελικά την κατέγραψαν στα Σπάτα.

    Πάω στο ντόπιο Άλφα Ταφ και μου βγάζουν καινούργια ταυτότητα σε 15 λεπτά.
    - Που είναι τα διαβατήρια;
    - Ισόγειο.
    - Ευχαριστώ.

    Πάω ισόγειο διαβατήρια κρατώντας δήλωση ασφάλειας στο χέρι και λέω:
    - Μου κλέψανε το διαβατήριο, χρειάζομαι καινούργιο.
    Τα παιδιά ήταν απασχολημένα σε πηγαδάκι και ένας έβγαλε το χέρι του από το πηγαδάκι και μού ‘δωσε φόρμα να συμπληρώσω χωρίς καν να με κοιτάξει.
    Ρωτάει η φόρμα:
    - Έχετε διαβατήριο;
    - Σημειώνω «Όχι» Μου το κλέψανε. Θυμήθηκα ότι 18 μήνες νωρίτερα στο ίδιο γραφείο, με το παλιό διαβατήριο στο χέρι για να βγάλω το καινούργιο με το τσιπ είχα γράψει ότι, Ναι, έχω διαβατήριο και τα παιδιά μου είχανε πει να γράψω Όχι, ότι δεν είχα. Έτσι πρέπει μου είχανε πει. Ε, σήμερα, δεν είχα ούτε καν στο χέρι.

    Μια βδομάδα μετά διαβατήριο δεν εγκρίθηκε πρώτον γιατί μετά από κλοπή πρέπει να περιμένετε τρεις μήνες κύριε, και δεύτερον γιατί κανατε ψευδή δήλωση, κύριε, ότι δεν είχατε διαβατήριο αφού είχατε.
    - Μα μου το είχανε κλέψει! Δεμ είχα!
    - Και που ξέρουμε εμείς ότι στο κλέψανε και δεν το πούλησες σε Αλβανό;

    Δέκα τέσσερεις μήνες μετά, στην Ιταλία μου τηλεφωνάνε από την πολυκατοικία ότι με ψάχνει η Ασφάλεια. Τηλεφωνάω, τους λέω ερχόμαστε για Πάσχα την άλλη βδομάδα. Πάω ασφάλεια. Είναι για την ψευδή δήλωση. Τους εξηγώ, Μου λένε εντάξει, καταλάβαμε, μην ανησυχείτε, το θέμα λήγει. Ένα χρόνο αργότερα μου βγάλανε το διαβατήριο.

    Άλλον ένα χρόνο αργότερα έρχονται οι Καραμπινιέροι και μου λένε έχουμε αυτό το χαρτί από την Ελλάδα. Το διαβάζω, Με είχανε πάει Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Πάω στέκομαι στο ειδώλιο μπροστά στους τρεις συν εισαγγελέα. Η πρόεδρος διαβάζει κατηγορητήριο και καθώς διαβάζει σηκώνονται τα φρύδια της σαν να σκέφτεται τοι διάολο κάνουμε εδώ.

    Σε δωδεκάμισι λεπτά της ώρας ακρόασης τριμελούς μου λένε «Αθώος, πηγαίνετε».

    Βγαίνοντας λέει η δικηγόρος μου,
    - Δόξα τω Θεω… Μπορούσαν να σου είχαν δώσει δέκα χρόνια.
    - ΕΕΕΕ;;; Και πότε περίμενες να με πληροφορήσεις γι’ αυτή την λεπτομέρεια;
    - Δεν ήθελα να σε ανησυχήσω.

    Το καινούργιο διαβατήριο έληξε το 2015. Ούτε το ανανέωσα ούτε πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σεντόνι Γάμα(τα), το ελαστικό.

    Η σύζυγος (ξέρω, «σύζυγος» ακούγεται κυριλέ, αλλά «γυναίκα» δεν μού ‘ρχεται, να πω «my woman») είναι επιθεωρητής Ιταλικής Αστυνομίας.

    Οδηγούμε βουνά πάνω από Αίγιο για την θέα, ερχόμενοι από Πάτρα. Μεθυσμένος μπροστά, επικίνδυνος μουρλός σιγκ-ζαγκ! Σύζυγος Επιθεωρήτρια λέει κάλεσε Αστυνομία στο κινητό. Καλώ.

    Κρατώ το τηλέφωνο μισή ώρα να τους παρακαλώ να έρθουνε καθώς ο μεθυσμένος έκανε ότι φανταστείς με παρά τρίχα μετωπικές με άλλους. Κάπου σταμάτησε να βγάλει άλλο μπουκάλι από το πορτ μπαγκαζ.

    Τότε μας βρήκαν επί τέλους με το περιπολικό. Δύο με στολή πήγαν στο σταματημένο μεθυσμένο και του πιάσανε κουβέντα, μόνο καφεδάκι δεν παραγείλανε.

    Ένας με πολιτικά, από το περιπολικό, ήρθε σε μας που είμασταν σταματημένοι 100 μέτρα πίσω από τον μεθυσμένο.

    - Ευχαριστούμε πολύ, όλα υπό έλεγχο, μπορείτε να πηγαίνετε.

    - Μα… ρωτάει η επιθεωρητής της Ιταλικής Αστυνομίας χωρίς να έχει συστηθεί… Δεν χρειάζεστε την κατάθεσή μας;

    - Όχι, δεν χρειάζεται. Ο κύριος είναι γνωστός. Μπορείτε να πηγαίνετε.

    Πήγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νο1: Εχω ξανακουσει τέτοια ιστορία, νμζ απο τον Hades, ο οποίος τελικά δικαιώθηκε. Ισως κανα ευρωδικαστηριο να σε σώσει αλλά ομολογώ πως δεν ξέρω την διαδικασία

    νο2:χαχαχααχαχαα (sorry!)

    νο3: Καλα, τέτοιες ιστορίες εχουμε να πούμε όλοι. Η κυριοτερη διαφορά μας από τους ευρωπαίους ίσους να ειναι αυτή η ιστορία, αν και, μεταξύ μας, σαν να τους έχουμε παρα-μυθοποιήσει τους Ευρωπαίους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. Πόσοι Έλληνες έχουν ασφάλειες που δεν ζήτησαν ή που δεν υπέγραψαν ή που δεν ξέρουν καν ότι έχουν…. Πόσες αιτήσεις υπάρχουν πλαστογραφημένες… Πόσοι απαίτησαν το δάνειο να είναι σε Ευρώ και άκουσαν «ή Ελβετικό ή τίποτα»… Πόσοι έχουν «σπασμένα» δάνεια (μεγαλύτερο επιτόκιο στο 2ο) χωρίς αιτιολογία ή λόγο. Πόσα δάνεια παραμένουν με τόκους γενικά πολύ ψηλότερους από όσο πρέπει… Πόσοι προσπαθούν να συζητήσουν και λαμβάνουν απάντηση ή από την «σφίγγα των πυραμίδων» ή από τον «τρελό του χωριού»…

    Όπου βρίσκουνε, τα κάνουνε. Αλλά εμείς τους αφήνουμε γαμώτο και το παρακάνουνε… Ξεχείλωμα πια.
    Του καθενός είναι μικρό και ασήμαντο θα μου πεις και φταίει κι ο ίδιος που δεν πρόσεχε (ή δεν ενδιαφερόταν αρχικά σαν και του λόγου μου, ή δεν είχε την παιδεία να ξέρει), μπροστά στα άλλα της ανάρτησης και στ’ άλλα της κρίσης, και θα ‘χεις δίκιο. Αλλά, ένα εκατομμύριο ασήμαντα πραματάκια να διορθωθούν και ξαφνικά αλλάζει το τοπίο από την βάση…

    2. Ελεύθερα! Εγώ να δεις γέλιο! :-)

    3. Μπα. Που διαφορά… Να σου πω Ιστορίες από την Ιταλία και τις ΗΠΑ που τους δικούς μας τους κάνουν να φαίνονται ερασιτέχνες… Περιέργως τις μόνες καλές ιστορίες τις έχω από το Ήτα Βήτα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δλδ. Ο κόσμος προσεύχεται στην παρθένα να πάρει δυό-τρία κατοστάρικα 13ο μισθό πεσκέσι, ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί να πληρώνουν σε τράπεζες και ασφαλιστικές τρία και πέντε και οχτώ κατοστάρικα κερατιάτικα πάνω από όσο θα έπρεπε να πληρώνει στα δάνεια και τις ασφάλειες.

    ΚΑΙ! Περίεργο για μένα πράμα, και ενδεικτικό νοοτροπίας που επιτρέπει να τον πηδάει τον κόσμο το κράτος και οι εργοδότες:
    Άμα ρωτήσεις Έλληνα τι μισθό παίρνει θα σου απαντήσει με ποσό καθαρό τον μήνα και σκέπτεται 12, 13 και 14 μισθούς το δωδεκάμηνο.
    Άμα ρωτήσεις Αμερικάνο σου απαντάει ακαθάριστο ποσό ετήσιο.

    Σκέψου το, και πως λειτουργεί στην νοοτροπία και προσδοκίες (και συνεπώς απαιτήσεις).

    Το «σήμερα ζούμε-αύριο πεθαίνουμε» του «πόσα μας δώσανε χτες στην τσέπη», κάνει τον άνθρωπο ραγιά, και σκέφτεται μισθό 13ου και 14ου μήνα στους 12 σαν πεσκέσι του βεζίρη βασικά, ο οποίος βεζίρης μπορεί να κλαφτεί ότι δεν έχει φέτος για πεσκέσι.
    Ενώ σκεπτόμενος «παίρνω τόσα χονδρικά τον χρόνο και από αυτά πληρώνω φόρους, σύνταξη, περίθαλψη κλπ» σε χειραφετεί, και τα λεφτά είναι δικά σου και η αξία σου δικιά σου.

    Προτείνω ότι η παράλογη λογική του 13ου και 14ου μισθού είναι εργαλείο των εργοδοτών για να πηδάει τον εργαζόμενο/η, μέσω της ίδιας του/της, της νοοτροπίας. Αντί να υπάρχει η λογική: κόστος ζωής, αξία, επιλογές, και συνολικό ετήσιο ακαθάριστο ποσό το οποίο να το κάνει κουμάντο ο χειραφετημένος εργαζόμενος, που πληρώνεται ετήσιο σύνολο δια εβδομάδες του χρόνου κάθε δύο εβδομάδες, Παρασκευή.

    (Για να μην πω και για εργοδότες που χρωστάνε μήνες μισθούς και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται τζάμπα… Ελπίζοντας. Δεν μας πλήρωσες εχτές; Δεν ερχόμαστε αύριο! Κάνε καλά. (πράμα που θα έπρεπε να το απαιτεί η δικαιοσύνη άμεσα και κατ’ ευθείαν, ούτε καν οι εργαζόμενοι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το γατακι ο Κοσκωτας και το άλλο γατάκι ο Ψυχάρης τι έκαναν; πήραν δάνειο "απο την τράπεζα για να αγοράσουν την τράπεζα" που λες και εσύ...ενώ ο μερακλαντάν του πρώτου ψέματος, τρία βήματα μπροστά, τι έκανε; έκανε τρεις εταιρείες και πήραν δάνεια για να αγοράσουν η μία την άλλη...δλδ παίρνω δάνεια ως εταιρεία για να πληρώσω τον εαυτό μου για να αγοράσω τον εαυτό μου...δλδ μηδέν εις το πηλίκιον που έλεγε και ο τάπερμαν αλλά τα γκαφρά στην τσέπη (ή στην σκουπιδοσακούλα) και μη τον είδατε...

    πάτε τώρα ζώα να ψωνίσετε τον εμετό γιατί δίνει δώρο κουπόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir