Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2016

XA κετς

- Έχουμε ξαναπεί και το ξαναλέμε: Κάθε κόμμα απευθύνεται σε όλο τον ελληνικό λαό, οπότε ακόμα και οι ψηφοφόροι της ΧΑ αποτελούν δυνητικά στόχο κάθε κόμματος.

- Οπότε ειναι θεμιτό η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ρε ακόμα και το ΚΚΕ και τα λοιπά να απευθύνονται και σε αυτούς τους ψηφοφόρους ζητώντας να τους ψηφίσουν. Μπορεί να ακούγεται παράλογο εν πρώτοις (και μεταξύ μας, είναι), αλλά είναι θεμιτό εντός του πλαισίου του πολιτεύματος και όλα τα σχετικά.

- Σε καμία περίπτωση αυτή η ...τεχνική λεπτομέρεια δεν αλλάζει αυτό που ειναι η ΧΑ: μια συμμορία ναζιστών δολοφόνων που μοναδική της πολιτική πρόταση συνιστούσε και συνιστά η βία προς το αλλότριο. Να είμαστε σαφείς. Το κόμμα ΧΑ ειναι ένα φασιστικό, ναζιστικό μόρφωμα-συμμορία, τα στελέχη του δεν ειναι μόνο επικίνδυνα σε πολιτικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο και πέραν τούτου ουδέν. Και προφανώς οι ψηφοφόροι του, αν μη τι άλλο επικροτούν και επιδοκιμάζουν αυτήν την "πολιτική" πρόταση, γιατί αλλιώς δεν θα τους ψήφιζαν. Ειδικά από την δολοφονία Φύσσα και μετά (που τους έμαθε από την καλή και από την ανάποδη και η κουτσή Μαρία) δεν υπάρχουν περιθώρια παρανοήσεων. Η ΧΑ και οι ψηφοφόροι της είναι φασίστες. Και δολοφόνοι. Ή έστω επικροτούν φασίστες και δολοφόνους. Τελεία και παύλα.

- Όταν λέμε λοιπόν πως ένα κόμμα δικαιούται να απευθύνεται και σε αυτό το κοινό προφανώς δεν λέμε να επικροτήσει την ας την πούμε ατζέντα της ΧΑ ή τις "πολιτικές" της "προτάσεις". Ακόμα και ένας φασίστας ψηφοφόρος όμως μπορεί (θεωρητικά) να αλλάξει γνώμη και να απο-φασιστοποιηθεί και εκεί έγκειται η θεωρητική θεμιτότητα της προσπάθειας προσέλκυσής του. Μέχρι εδώ δεκτόν, κυρίως σε θεωρητικό πλαίσιο.

- Η Σαμαρική ΝΔ μέσω Μπαλτάκων, Φαήλων, Αδώνιδων κτλ κτλ προσπάθησε να προσεγγίσει το φασιστικό κοινό της ΧΑ μετατοπιζόμενη η ίδια προς τα δεξιότερα (1). Δεν προσπάθησε δηλαδή να "αλλάξει μυαλά" στους φασίστες, αλλά να τους εγκολπώσει συνειδητά. Είναι βαρετό να παραθέσουμε παραδείγματα και να απαριθμήσουμε τις σχετικές κινήσεις αφενός διότι ειναι σχετικά φρέσκιες και τις θυμόμαστε όλοι και αφετέρου διότι δεν ειναι το θέμα του ποστ.  Σαν πολιτική κίνηση δεν την λες και πρωτότυπη. Διαχρονικά τα αστικά κόμματα όταν απειλούνται από λαϊκές διεκδικήσεις  ή απλά από την αριστερά (όπως πχ η ΝΔ του Σαμαρά) εναγκαλιάζονται με τους φασίστες προ του επικείμενου κόκκινου κινδύνου. Και κάθε μα κάθε φορά την πατάνε και μετά αυτοσιχτιρίζονται, αλλά άμα έρθει η γνώση έχει πετάξει το γρόσι. Έτσι λοιπόν και η Σαμαρική ΝΔ κατάφερε να κάνει την μαλακία της ΧΑ mainstream, να χάσει τους ενδιάμεσους ψηφοφόρους της και να μπετονάρει τους φασίστες στην 3η θέση στην Βουλή. Congrats και όλα τα σχετικά.

- Το θέμα μας όμως δεν ειναι η ΝΔ, της τα έχουμε σούρει σχετικά ουκ ολίγες φορές. Το θέμα μας ειναι οι μαλακίες που εκπέμπονται "τυχαία" (τάχα μου τάχα μου) από τον Συριζα προς ΧΑ μεριά είτε αυτές ειναι του Παρασκεύοπουλου είτε του Μπαλαούρα είτε τρέχα γύρευε ποιου φίτσουλα οι οποίοι πατάνε στη γνωστή τσιχλόφουσκα πως "δεν είναι δυνατόν 600.000(;) Έλληνες να είναι φασίστες" (2) και παρασύρονται από την ερμηνεία που δίνει οποιοσδήποτε πολιτικός αναλυτής (φτώχεια, αδιέξοδα κτλ κτλ) για να κάνουν την εξήγηση δικαιολογία. Στην ουσία έχουμε και πάλι μια προσπάθεια προσέγγισης των φασιστών ψηφοφόρων, όχι στο θεμιτό επίπεδο της πολιτικής προσπάθειας πειθούς αλλά στο εντελώς πρόστυχο επίπεδο "δεν μπορεί να είναι φασίστες, γιατί έτσι", το οποίο απλά τους χαϊδεύει τα αυτιά και προσπαθεί να τους πείσει πως τέλος πάντων είναι απλά "αντισυστημικοί" επειδή ψηφίζουν ΧΑ (3) και μην νομίζετε, και μεις αντισυστημικοί είμαστε.
Όχι αγαπητοί μου κύριοι. Είναι απόλυτα δυνατόν και 600.000 και ένα και δύο εκατομμύρια και όσοι θέλετε Έλληνες να είναι φασίστες. Αν έγιναν φασίστες λόγω φτώχειας, αδιεξόδων ή μαλακίας δεν τους κάνει ούτε λιγότερο φασίστες, ούτε λιγότερο επικίνδυνους. Η προσέγγιση μέσω "αντισυστημικότητας" που προσπαθείτε να κάνετε είναι απλά αυτό που ήταν και η αντίστοιχη της ΝΔ. Ελεεινή ψηφοθηρία που επιδεικνύει τεράστια άγνοια κινδύνου. Το τέρας δεν το πλησιάζεις με χάδια αλλά με καμουτσίκι. Και ένας σώφρων άνθρωπος δεν το πλησιάζει καθόλου.

- Παρένθεση: Πέφτουν πολλοί στην λούμπα να συγκρίνουν την ΝΔ ή τους ΑΝΕΛ με την ΧΑ. Κάνετε λάθος κύριοι. Μπορεί η ΝΔ να ειναι διαχρονικά γεμάτη φασισταριά (οι επιθέσεις παλαιότερα τραμπούκων σε καταλήψεις και η περίπτωση Καλαμπόκα αρκούν για να μας το θυμίσουν), όπως και οι ΑΝΕΛ άλλωστε, αλλά δεν ειναι φασιστικό κόμμα και σίγουρα δεν είναι ναζιστικό. Οι δε ΑΝΕΛ έχουν μόνο διακοσμητικές πολιτικές διαφορές με την κύρια ιδεολογία της ΝΔ, διαφορές που στον εξωτερικό παρατηρητή (εμένα ας πούμε) φαντάζουν ασήμαντες. Έχω ερωτηθεί αρκετές φορές αν ξέρω πόσους φασίστες έχουν μέσα οι ΑΝΕΛ. Ξέρω. Όσους (αναλογικά)  έχει μέσα και η ΝΔ, ίσως και λιγότερους ελέω Άδωνη. Ούτε οι ΑΝΕΛ όμως, ούτε η ΝΔ, ούτε καν το ΛΑΟΣ (οριακά) ήταν ανοιχτά φασιστικά κόμματα, με οργανώσεις - συμμορίες και την βία σαν κυρίαρχο πολιτικό χαρακτηριστικό. Και μπορεί ενίοτε να παρεκτρεπόμεθα αποκαλώντας οι "από εδώ" τους "από κει" και τούμπαλιν φασίστες, γουρούνια, σαπούνια και όλα τα σχετικά, αλλά προφανώς κανείς δεν σκέφτεται  στα σοβαρά (ελπίζω) να παραλληλίσει οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα με την ΧΑ.

- Το επιχείρημα λοιπόν του "δεν ειναι δυνατόν τόσοι να είναι φασίστες" κτλ κτλ ειναι έωλο από μόνο του. Αρχικά είναι και παραείναι δυνατόν, δεν θα μας ρωτήσουν κιόλας. Από την άλλη κανείς δεν νοιάστηκε πόσο τοις εκατό ναζί νιώθανε οι Γερμανοί (όσοι ήταν) που ψήφισαν τον Χίτλερ. Αν δηλαδή ο μέσος ναζιστής ψηφοφόρος ένιωθε 30% ή 100% ναζί αν ήταν πλανημένος ο κακόμοιρος ή απλώς μαλάκας. Στα αρχίδια μας. Αυτό που μετράει είναι ότι στην πλάτη τους ανέβηκε ο Αδολφούλης και έκανε μια ήπειρο (και βάλε) πουτάνα εκμεταλλευόμενος την μαλακία των αστικών κομμάτων που λέγαμε παραπάνω, και η βλακεία του ψηφοφόρου (ή των άλλων κομμάτων) ποτέ δεν ήταν ελαφρυντικό, παρά μόνο ίσως στις ταινίες. Και εκείνοι οι ψηφοφόροι, όπως και οι εδώ ψηφοφόροι της ΧΑ ήξεραν επακριβώς τι ψήφιζαν. Και οι αστοί που "ανέχθηκαν" και ενίσχυσαν τον Χίτλερ ήξεραν ακριβώς τι έκαναν (αν και άργησαν πολύ να καταλάβουν τις συνέπειες). Αν οι ψηφοφόροι της ΧΑ ήθελαν να ψηφίσουν "αντισυστημικά" και όχι φασιστικά ας ψήφιζαν ΚΚΕ, το κόμμα που de facto είναι υπέρ της αναδιανομής του πλούτου προς τους φτωχούς. Ας ψήφιζαν Ανταρσύα για την αλητεία. Ας ψήφιζαν Λεβέντη να χαβαλεδιάσουνε. Ας ψήφιζαν Πειρατές, το κατεξοχήν "αντι"-κόμμα. Όχι. Ψήφισαν φασίστες γιατί ειναι φασίστες. Αν τώρα κάποιο κόμμα μπορέσει να τους αποφασιστοποιήσει ατομικά (και προφανώς όχι συλλογικά. Η ΧΑ ως πολιτικός φορέας δεν εκδημοκρατίζεται όπως και ο.... Ολυμπιακός δεν παναθηναϊκοποιείται) καλώς και να το δούμε αν γίνεται, γιατί έχω τόνους επιφυλάξεων.

- Για να τελειώνουμε: Κατανοητό πως δεν μπορείς εύκολα να κάνεις πολιτικούς λογαριασμούς χωρίς τους ΧΑτες αφού έχουν αιρετούς αντιπρόσωπους στην Βουλή και βάση νόμου πρέπει να μπαίνουν σε επιτροπές κτλ. Μπορείς όμως με άνεση να μην βγαίνεις μαζί τους ούτε σε φωτογραφία. Μπορείς να σνομπάρεις την ψήφο τους. Δεν είναι δύσκολο, το έκανε ο Δήμας που είπε πως αρνείται να βγει ΠτΔ με φασιστικές ψήφους. Αν ήμουν μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν θα δεχόμουν να περάσει κανένας νόμος που χρειάστηκε ψήφους της ΧΑ για να περάσει. Και προφανώς δεν θα πήγαινα σε σχετικές πλειοψηφίες και τέτοιες πίπες. 151 ζητάει το Σύνταγμα; Θα ζητήσω και 'γω 151 ψήφους εκτός της ΧΑ. Σε κάθε περίπτωση. Διότι το χειρότερο με τους φασίστες είναι να πέσεις στην ανάγκη τους. Και προφανώς δεν θα δοκίμαζα με κανένα τρόπο να προσεταιριστώ φασιστικές ψήφους. Είπαμε, ένας ψηφοφόρος μπορεί και επιτρέπεται να αλλάξει γνώμη και μάλιστα πρέπει να προσπαθήσουμε να τον πείσουμε να το κάνει. Αλλά πώς να αλλάξει γνώμη όταν εσύ του λες πως δεν χρειάζεται να το κάνει διότι κατά βάθος δεν ειναι φασίστας; 

Μάκη Μπαλαούρα, τα είχες νιώσει στο πετσί σου στην χούντα, και εσύ πρώτα από όλους θα έπρεπε να ξέρεις καλύτερα. Θα έπρεπε να ξέρεις πως η χούντα είχε αρκετή "λαϊκή" υποστήριξη από το ντόπιο φασιστικό στοιχείο γιατί αλλιώς δεν θα επιβίωνε για 7 χρόνια. Θα έπρεπε να ξέρεις πως αυτοί οι φασίστες δεν....στειρώθηκαν, ούτε εξατμίστηκαν. Θα έπρεπε να ξέρεις πως διαχρονικά όποιος πήγε να πάρει τους φασίστες με το καλό στο τέλος τράβαγε τα βυζιά του μέχρι να ξεχειλώσουν.


(1) Η ...κουλική ΝΔ μοιάζει να έχει πάθει έναν ντουβρουτζά μιξάροντας την φιλελευθερότητα και τον ακροδεξιό λόγο (σημαίες κτλ κτλ) αλλά στην ουσία κλείνει και αυτή το μάτι και σε αυτό το κοινό προσπαθώντας να το προσεγγίσει.
(2) "Ο κύριος λόγος της στάσης μου είναι ότι η βάση των ΑΝ.ΕΛ. όπως και της Χρυσής Αυγής είναι κυρίως δικοί μας άνθρωποι. Τσαντισμένοι κεντρώοι, δεξιοί, που απηύδησαν από την παρακμή και τη φτωχοποίηση, που δεν δέχτηκαν την υποτιθέμενη real politik της Ν.Δ. απέναντι στο Μνημόνιο. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας, που θέλουν δυναμικότερη στάση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, στα εθνικά θέματα. Υπάρχουν στις τάξεις τους ακόμη και προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ή την Αριστερά, πατριώτες, που μπούχτισαν με την πολιτική ορθότητα του ΠΑΣΟΚ και της μηδενιστικής, λαθρολάγνας Αριστεράς. Η συντριπτική πλειονότητά τους δεν είναι εραστές της δραχμής ή του… δολαρίου ούτε ναζιστές." Φαήλολ Κρανιδιότοφ. Πηγή
(3) Να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα: Τα φασιστικά κόμματα δεν ειναι αντισυστημικα, δεν είναι αντικαπιταλιστικά. Οι φασίστες ήταν και θα είναι οι τραμπούκοι του συστήματος οι οποίοι όταν παίρνουν τα πάνω τους αυτονομούνται και γίνονται μάλλον υπερσυστημικοί παρά αντισυστημικοί. Η εμπειρία της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας νομίζω πως αρκεί να μας πείσει. Μην νομίζετε πως η ΧΑ έχει διαφορετικό λόγο από αυτόν του Χίτλερ πέρα από κάποιες διακοσμητικές λεπτομέρειες4 σχόλια:

 1. Δεν μπορεί, λέει να είναι 600.000 ρωμιοί φασίστες; Αν εξετάσουμε τον ορισμό του φασισμού (αναβίωση περασμένων μεγαλείων) και του ναζισμού (υπεράνθρωπος κλπ), υπάρχει η σχολή που λέει ότι υπάρχουν κάπου 7 δισεκατομμύρια πιθανοί φασοναζιστές στην Γη, και αυτό που τους κάνει, πολλούς, να απομακρύνονται από αυτές τις …ορμές, και να γίνονται άνθρωποι, είναι η σκέψη, η νόηση, διανόηση, κατανόηση, παιδεία, μόρφωση, αυτοέλεγχος κλπ., κλπ. Τι λέμε τώρα «σάρκα ανήκει στον διάβολο και πνεύμα ανήκει στον θεό»; Σάρκα ανήκει στον Φασισμό, ναζισμό κλπ, και πνεύμα στα κοινά, στην κοινωνία, ισότητα, ελευθερία, αδελφότητα και βάλε. Εκεί που τα μπερδεύουνε είναι ότι στην σάρκα κολλάει και το σεξ το οποίο μπορείς κάλλιστα να το κάνεις και ως ουρακοτάγκος και ως Σωκράτης αλλά σου λέει το σεξ τσαντίζει τον θεό και καλύτερα εκκλησία κάθε Κυριακή και μαλακία πρωί-βράδυ για να σου χαμογελάει ο θεούλης… Μετά είναι και το άλλο μπέρδεμα όπου «θεός και διάολος» για τους πιο ανβογκ εκφράζεται ως «Αριστερά και Δεξιά» –ξεχνώντας ότι Αριστερά και Δεξιά είναι εκφράσεις από μόλις τέλειωσε η Γαλλική Επανάσταση τέλη 18ου, και η Δεξιά ήταν η κυβέρνηση και η Αριστερά η αντιπολίτευση, πράμα που μπορεί να προωθήσει την υπόθεση ότι, όταν ένας Αριστερός γίνεται επί τέλους κυβέρνηση είναι από ορισμού πλέον Δεξιός. Δεν μπερδευτήκαμε αρκετά; Ας μπερδευτούμε λιγουλάκι ακόμα: Καλός ο Μαρξισμός του Λένιν αλλά κάνουμε τα στραβά μάτια στο ότι ο Βλαδίμηρος από τις Ρωσίες έκανε στις ιδέες του Κάρολου από την Γερμανία μέσω Βρετανίας (και συγκεκριμένα Λονδίνο, Χάηγκέητ) ότι έκανε ο Σαούλ από την Ταρσό στις ιδέες του Γεσουά από τον μικρό οικισμό της Ναζαρέτ. Και εκείνη η δικτατορία του Προλεταριάτου μπορεί να είναι έντεκα η ώρα στο ρολόι, και η δικτατορία της «ακροδεξιάς» να είναι μία η ώρα στο ρολόι, αλλά από τις έντεκα ως τις μία δικτατορία είναι, όποιος και να ‘χει το πάνω χέρι.

  Όταν λόγω πολλών και ποικίλων αιτίων και αφορμών ο κόσμος φτωχύνει, απογοητευτεί, και χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια, θα ζητήσει καταφύγιο στο πνεύμα ή στην σάρκα αναλόγως ιδιο-σύνθεσης (στην διανόηση ή στο ζωώδες ένστικτο) –και εφ’ όσον δεν έχει την παραμικρή δύναμη να κάνει τίποτα για την οικονομία της κοινωνίας του μόνος του, θα ακολουθήσει τον επιτήδειο που πουλάει «διανόηση» ή το επιτήδειο που πουλάει «ζωώδες ένστικτο». Όπου διανόηση κολλάει στην τώρα λεγόμενη «αριστερά» και ζωώδες ένστικτο στην λεγόμενη «δεξιά». Επιβίωση του ισχυρότερου ανάλογα με το ποιος επιτήδειος πωλητής είναι εκάστοτε καλύτερος δημαγωγός από τον άλλο και πιάσει πιο πολλούς πελάτες.

  Ο λόγος για τον οποίον η κεντροδεξιά δεν κατάφερε να πιάσει κι έχασε ακριβώς όπως περιέγραψες, ίσως είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος για τον οποίον στις ΗΠΑ η κεντροαριστερά δεν κατάφερε να πιάσει. Η τωρινή απογοήτευση του κόσμου στην Ελλάδα ήρθε μετά από χρόνια κεντροδεξιάς ενώ στις ΗΠΑ μετά από χρόνια κεντροαριστεράς. «Αλλαγή!» όπως είχε πρώτος πει και ο μέγας ταχυδακτυλουργός που το ‘χε πιάσει πολύ καλά.

  Οι «χρυσαυγίτες» στην Ελλάδα είναι περισσότεροι θα έλεγα από εκείνους που φτάνουν να τους ψηφίζουν. Και όποιος επιτήδειος τους προσελκύσει θα κάνει και τους χρυσαυγίτες ψηφοφόρους ν’ αλλάξουν την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές, και πάει λέγοντας. Δύσκολο, αλλά το παιγνίδι αυτό είναι. Φοβάμαι ότι περιμένουμε πολλά από τους ανθρώπους. Στο τέλος μπορεί αν είναι τόσο απλό όσο μερικοί αυτοδιορισμένοι βοσκοί που προσπαθούν να προσελκύσουν πρόβατα στο μαντρί τους. Ποιος έχει την καλύτερη σφυρίχτρα και τα καλύτερα τσομπανόσκυλα.

  Πάντως όταν λέει κανείς «ΝΔ» δεν ξέρω πια αν εννοεί Νέα Δημοκρατία ή Νέα Δεξιά, το καινούργιο κόμμα του καλοκαιριού. Αυτό ακριβώς χρειαζόταν η Ελλάδα αυτή την στιγμή! Ένα ακόμα κόμμα! Άλλα 9.999.977 κόμματα και θα είμαστε πλήρεις :-) Εν τω μεταξύ ο Ζουράρις επικαλείται τις Θερμοπύλες του Καβάφη για να επεξηγήσει την αρχική του ρήση ότι μπορούμε να αφήσουμε έδαφος της Ελληνικής επικράτειας να το πάρουν άλλοι χωρίς πρόβλημα. Χέστα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μωρέ η ΧΑ πάει για 2ο κόμμα με αυτούς τους ρυθμούς και μη χειρότερα μη σου πω! Αφού ότι και να γίνει βλέπεις ότι δεν πέφτει ή μπορεί να πέσει στην αρχή. Δε σωνόμαστε!

  Τα αυγά πάντως έχουν βρει καινούρια σχόλια και κάνουν. Ε, είδαμε τον έναν είδαμε τον άλλον, είδαμε την αριστερά, ε ας δούμε και τη ΧΑ, που ξέρεις μπορεί να κάνουν κάτι. ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. για όποιον έχει αίσθηση της ιστορίας και της ποιότητας του έμψυχου δυναμικού της χώρας, το ορθό είναι "δεν μπορεί ΜΟΝΟ 600.000 Έλληνες να είναι φασίστες"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. “Like”, dion.
   Αν από τον ορισμό του ο «φασισμός» σημαίνει ταύτιση με αρχαίο πολιτισμό συγκεκριμένης περιοχής και πίστη σε απ’ ευθείας συνέχεια και σημερινή συνεπή ανωτερότητα έναντι άλλων, α) πόσοι Έλληνες σκέπτονται/φέρονται φασιστικά: 1) συνειδητά, 2) υποσυνείδητα και 3) ασυνείδητα; β) Πόσα/ποια κόμματα αντιπροσωπεύουν αμέσως ή εμμέσως το σύνολο αυτό (τουλάχιστον τρία, μάλλον περισσότερα) και πόσοι εκ του συνόλου αυτού τα ψηφίζουν; γ) Τέλος, από εκείνους που ανήκουν μεν σε αυτό το σύνολο αλλά δεν φέρονται έτσι πολιτικά (δεν ψηφίζουν κόμματα που είναι άμεσα ή έμμεσα φασιστικά), πόσοι φέρονται έτσι πολιτιστικά στην καθημερινή ζωή/σκέψη/ομιλία; Πιθανότατα μιλάμε τελικά για μέγιστη πλειοψηφία (άρα και δυνητική/πιθανή μελλοντική ψήφο).

   Διαγραφή

aeisixtir