Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2020

Τοπ Κορωνέικης Παπάτζας

Ομολογώ πως δεν προλαβαίνω να παρακολουθησω το.... σύνολο της διεθνους ειδησεογραφίας. Κάποιες χώρες τα πάνε καλά στο θέμα κόβιντ, κάποιες καλύτερα. Ο γενικός κανονας πάντως ειναι ότι οι "πετυχημένες" δυτικές χώρες, οι ναυαρχιδες του καπιταλισμού, τα πάνε απο μετριως μέτρια μέχρι κάκιστα. Οχι ομως όλες οι καπιταλιστικές χώρες, αρα δεν δικαιουμαστε να πουμε οτι ξερω γω ειναι θεμα οικονομικου συστηματος γενικα. Μπορουμε να πουμε ομως πως οι κυριαρχοι εκπροσωποι του φιλοτομαρίστικου νεοφιλελευθερισμού τον πίνουν στον μέγιστο βαθμό, παρόλο που δεν θα ήταν ίσως απαραιτητο.

Η θέση μου ειναι ότι, όπως έγραψα και στο προηγούμενο, στην Ελλάδα ήμασταν την Άνοιξη τρομακτικά κωλόφαρδοι και δεν φάνηκε η γύμνια και η ανικανότητα του συστήματος. Δεν ειναι τυχαιο που το 1ο λοκντάουν εγινε με ελαχιστα συγκριτικά κρούσματα και με το καλοκαιρι (δλδ ευνοικες συνθηκες για μειωση κρουσμάτων) να πλησιάζει. Οι κυβερνώντες απο την μια ορθως επραξαν διοτι δεν ξέρανε (κανεις δεν ήξερε) τι γίνεται και απο την άλλη είχαν μιαν επίγνωση της ανεπάρκειας τους. Δυστυχώς η "επιτυχία" αυτη τους βάρεσε κατακέφαλα και αρχίσανε τις κοελιές. Δεν ξέρω ποιο γιδοτάγαρο τους έπεισε πως το εμβόλιο ειναι προ των πυλών και δεν τρέχει κάτσανο και πουτσα μας όλα και όλα τα σχετικά, αλλά ξέρω πως η ανικανότητα που επιδείχθηκε απο τον Ιούλιο και μετά, και μάλιστα υπο ιδανικές συνθήκες γιατι ήμασταν μια από τις ελάχιστες χώρες που είχαν "καθαρίσει" απ τον κόβιντ, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Σε κάθη περίπτωση το ποστ ομως δεν κάνει τέτοιον απολογισμό, ας τον αφήσουμε για αργότερα. Θέλω να σταθώ σε κάτι που με εκνεύριζε και με εκνευρίζει διαρκώς κατα την διάρκεια της πανδημίας. Το εκνευριστικό ειναι όχι ότι τα παμε έτσι ή γιουβέτσι, κανεις δεν περίμενε να βγουμε αλώβητοι έτσι και αλλιώς, αλλά ότι προκειμένουν να μην παραδεχθούν το βάθος και πλάτος της απύθμενης μαλακίας τους οι κυβερνώντες εχουν βαλθει όχι μονο να ξεσκίσουν κάθε ίχνος επιστημονικής δεοντολογίας και σοβαρότητας, αλλά να μας κάνουν να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Σε άλλες χώρες οι ψεκασμένοι ειναι στην αντιπολίτευση ή στις παρυφές της νομιμότητας. Εδώ (και στις ΗΠΑ) κυβερνούν και αποφασίζουν και αυτό πληρώνουμε, τα ρέστα πακοτίνια.

Παμε λοιπον στο προσωπικό μου τοπ ψεκασμένης-ανεδαφικής-παπάτζας που ειπώθηκε σε σχέση με τον κόβιντ από επίσημα χείλη αρμοδίων.

0. Το έγραψα και προηγουμένως. Υπηρεσίες όπως νοσοκομεια, ΕΟΔΥ και υπουργείο υγείας είχαν γίνει κυριότερα αποθήκη βολέματος ημετέρων παρά δημόσιες υπηρεσίες. Οποτε η εκκίνηση ήταν τυπική: Μια γριπούλα ειναι, πως κάνετε τώρα.



1. Τον κορονοϊο τον φέρνουν οι πρόσφυγες

Με τι στοιχεια; Με τι κριτήρια; Προφανώς με κανένα. Απλα για τον μεσο ψηφοφόρο της ΝΔ οι πρόσφυγες ειναι βρωμιάρηδες υπάνθρωποι, αρα προφανώς θα μας φέρουν και τον κορονοϊο, ο οποιος θα ντραπεί να κολλήσει κανέναν εστέτ. Και επαναλαμβάνω ότι ειχα πει και στο προηγούμενο: ο πρώτος σχεδιασμός ειχε σχέση με τους πρόσφυγες (κοινώς γκετοποιήσεις) και όχι με το σύστημα υγείας.

2. Η χρήση της μάσκας κανει κακό

Ανεύθυνε Τσιόδρα. Πες δεν έχουμε μάσκες. Πες δεν το προτείνω ακόμα. Πες όχι μασκες σε εξωτερικούς χώρους. Μην λες ότι ειναι επικίνδυνες, γιατι το 1ο κύμα των αρνητών της μάσκας εσύ το φούσκωσες. Για τον κύριον ανεύθυνον ιεροψάλτην Τσιόδρα θα τα πούμε πιθανότατα και παρακάτω.

3. Δεν χρειάζονται πολλά τεστ

Ενα απο τα μεγαλύτερα λάθη της κυβέρνησης στο θέμα αντιμετώπισης του κορονοϊου ειναι η πολύ μικρή δειγματοληψία. Λόγω ανεπάρκειας υλικών στην αρχή, λόγω απλής βλακείας αργότερα. Θες να τσιγγουνεύτηκαν τα λεφτα για αντιδραστήρια; Θες για εργαστήρια; Θες για προσωπικο; Θες όλα μαζι; Επαναλαμβάνω, αν τον Μάρτη υπήρχαν δικαιολογίες για την τρομακτική υποδειγματοληψία, αυτό που ζήσαμε από τον Ιούλιο και δώθε ειναι απλά απαράδεκτο και αδικαιολόγητο. Οποιος νογάει ελάχιστα απο στατιστική θα ξέρει πως για να μπορέσεις να περιγράψεις (ποσο μαλλον να προλάβεις ή/και παρεμποδίσεις) ένα φαινόμενο θες ισχυρή δειγματοληψία. Και σε αριθμούς που ειναι (ακόμα) τόσο μικροί όπως πχ 70.000 κρούσματα σε 10 εκ πληθυσμού, ε τι να κάνουμε τα 10 και 20 χιλιάδες τεστ την ημέρα δεν φτάνουν, ειδικά όταν αρχίζεις και έχει σοβαρές ενδείξεις πως πλεον το φαινόμενο έχει ξεφύγει και έχεις διασπορά κοινότητας. Ξεφευγω ομως. Τελος πάντων δεν έχεις τεστ. Πες ρε ανθρωπε πως δεν έχεις τεστ, μην λες πως ειναι κακό να κάνουμε τεστ!



4. Το ένζυμο στην μύτη των παιδιών

Η αγαπημένη μου παπάτζα. Ηθελε ο Τσιόδρας να δικαιολογήσει την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τα σχολεία (γιατι;) και έψαξε, έψαξε, βρηκε ένα πέιπερ της φωτιάς (καθόλου τυχαία ελληνικής προελεύσεως) που να βολεύει. 


Το ότι μας διάψευσε η ίδια η πραγματικότητα ("Οι μισοί υγειονομικοί κόλλησαν κοροναϊό από τα παιδιά τους") δεν έχει σημασια.


Ο Τσιόδρας, ο Μαγιορκίνης και τα άλλα εξαπτέρυγα συνέχισαν και συνεχίζουν να προωθούν/δικαιολογούν την πολιτική της κυβέρνησης και δευτερευοντως να λενε καποια επιστημονική άποψη. Η δουλεια τους, εμφανώς πια, δεν ειναι να συμβουλεύουν πανω στο τι δεον πράττειν αλλά να το δικαιολογούν με επιστημονικοφανή επιχειρήματα σε μας τους αδαείς. Για να βγει η κυβερνησάρα και να λέει οτι πετυχε μην κάνοντας τίποτα.


5. Μαγιορκίνης και σχολικες αιθουσες

Στο ίδιο κόνσεπτ και ο Μαγιορκίνης εδώ

ο οποιος έφτιαξε και νέα δικιά του, ολόδικια του θεωρία για να μας πεισει πως επιδημιολογικώς ειναι καλυτερα να ειναι πολλά παιδια σε μια αιθουσα. Ναι. Ετσι ακριβώς.Και μας το σχεδίασε κιόλας.

Γιατι όλα αυτα; Γιατι απλούστατα η κυβέρνηση δεν θέλησε ποτέ να κλεισει τα σχολεια, ακόμα και όταν όλες οι ενδειξεις φωναζαν πως οι πιτσιρικαδες εν αγνοια τους ειναι μεταδοτικοι. Επισης δεν θέλησε ούτε να αραιώσει τις αίθουσες ούτε να προσλάβει εξτρα προσωπικο, διοτι τελος πάντων ουτε οι αιθουσες ψηφίζουν, ούτε οι εκπ/κοι ειναι αυτό που λέμε μπετό ψηφοφόροι, ενώ υπάρχουν τόσα δικα μας παιδια με πτυχίο δημοτικού που δεν έχουμε ταϊσει ακόμα. 

6. Στα ΜΜΜ δεν κολλάει

Άλλο σκάλωμα αυτο. Τσιγγουνεύτηκαν να παρουν οδηγους και λεωφορεία και αντι, εστω και αργα, να παραδεχθούν την μαλακια τους, βάλθηκαν να μας εξηγήσουν πως απο τα ΜΜΜ δεν κολλάει (ενω πχ απο τις πλατειες και...τα περίπτερα κολλάει). Βαράγανε κόσμο που καθότανε σε παγκάκι και αφήνανε με δικιά τους υπαιτιότητα να εκτυλίσονται καθημερινά τέτοιες εικονες:


Την ίδια ακριβώς περίοδο το να βγεις έξω με τα πόδια για βόλτα, έτσι χωρίς λόγο κοστίζει 300 ευρώ. Να πας για ποτό δεν μπορεις, να πας για φαϊ δεν μπορεις, αλλα στο μετρο δεν κολλάει γιατι ετσι θέλει η κυβέρνηση, πάλι κόντρα στην πραγματικότητα.

Το αστείο ειναι οτι η κυβέρνηση όταν πιέστηκε κατάφερε να βρει μελέτη που δικαιώνει τις θεσεις της. Βεβαιως αφορούσε την Γαλλία, το καλοκαίρι και τα αεροπλάνα, τα τραίνα και τα πλοία, όχι το μετρό και τα αστικά λεωφορεία, αλλά δεν πάει στο καλό, όλα τα ίδια είναι. Και εδώ εννοείται πως η επιτροπή σοφών έκανε την πάπια με χαρακτηριστική άνεση.


7. Τουρισμος

Μια άλλη κυβερνητική πολιτική που υπερασπίζονται, αν και πλεον όχι τοσο φανατικα, οι... 'πιστημονες της επιτροπής και οι ενθουσιώδεις οπαδοί της στα σόσιαλ μίντια ειναι το άκριτο και χωρις τεστ άνοιγμα του τουρισμού. Και επειδη ακομα και ο Τσιόδρας δεν ειναι τοσο κρετινος να μας πει πως αμα ηρθε μολυσμένος τουριστας τον Αύγουστο δεν ευθυνεται για τον Νοέμβριο, κάνει την πάπια αφήνοντας άλλα, πιο χαζά, ζώα να το κάνουν. Kαι μερικά, ακόμα πιο χαζά καιτοι άριστα και του Κολλεγίου να μας λενε πως φταιει μεν ο τουρισμός, αλλά....μόνο ο τουρισμός εσωτερικού, διοτι έψαξαν και βρηκαν το γονιδιο κορονοϊου εσωτερικου και καθάρισαν.


Βεβαιως, επειδη οι αριθμοι ειναι αμείλικτοι, όσο ντουγάνι και να είσαι κάποτε θα χαμπαριάσεις ότι μαθηματικώς λες μαλακίες. Οπότε:

Δηλαδη:
α) Η κυβέρνηση ειχε δικιο
β) αν δεν ειχε δικιο τότε δεν καταλαβατε καλα
γ) αν καταλαβατε καλα δεν γινοταν αλλιως
δ) αν γινόταν αλλιως, ε δεν θα γινουμε και Β. Κορεα.
Το έγραψε άνθρωπος εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας και συναθροίσεων σε υπαίθριους χώρους και δεν ντράπηκε που το έγραφε.

Τελος παντων, για τον τουρισμό, τα λάθη της επιτροπης (βλ αδυναμια ελεγχου εισόδων, αυξημένη πληρότητα κτλ κτλ) τα έχουμε πει και θα τα ξαναπουμε, κάπως πιο χοντρά εν καιρώ και όρεξη (βλ κωδ. ΕΥΑ).

8. Στους 26 βαθμούς Κελσίου ο ιος διαλύεται

Το είπε ο Α. Γεωργιάδης ότι τους το είπε η επιτροπή και κανένας δεν το διάψευσε. Εγώ το αποκλείω να το ειπε αυτό, όχι επιδημιολόγος, απλά πρωτοετής φοιτητής. Αλλά διάψευση δεν εχω δει ακόμα.

"τον Μάιο οι λοιμωξιολόγοι «μας έλεγαν ότι πάνω από τους 26 βαθμούς Κελσίου ο ιός θα διαλυθεί», αλλά αυτό δεν συνέβη." (κλατς)

και 

9. Εγινε μετάλλαξη και βγήκαμε εκτος πλάνων

Τεράστια ανεδαφική πατάτα χωρίς στοιχεια που επιλέχθηκε για να ξεπλύνει ευθυνες. Ποιος την ψέλλισε δειλα δειλα πρωτος; Ο Τσιόδρας. Ποιος το πέταξε φωνάζοντας; Μα ποιος άλλος....

"Σε αυτή μας τη συγκέντρωση, δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε τόσο γρήγορα και ότι τελικά εξαπλώθηκε με μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ότι περιμέναμε. Πιθανώς αν είχαμε σκεφτεί από την αρχή ότι ο ιός δεν θα ‘ρθει τον Οκτώβριο αλλά τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, να είχαμε κινηθεί λίγο διαφορετικά’’ (κλατς)

Μια σταση εδω. Μελέτες του ΑΠΘ υπάρχουν απο τον Ιούλιο. Τα μοντέλα του ΠΟΥ απο πιο πριν. Η βασική βιολογία μας διδάσκει πως λειτουργούν οι ιοι σε πληθυσμό χωρίς αντισώματα. Κανέναςπουθενα και ουδεπόποτε δεν μιλησε για κάτι άλλο εκτός από εκθετική αύξηση το φθινόπωρο. Όλοι το ήξεραν, όλοι το περίμεναν εκτος απο την κυβέρνηση η οποια αντι να σκύψει το κεφάλι γεμάτη ντροπή κατηγορεί τον ιό ότι....άλλαξε συμπεριφορα.

*Update

α. Σαφώς και ο ιος μεταλλάχθηκε και μεταλλάσεται, όπως όλοι οι ιοι. Παντου και όχι μονο σε μας. Συνέχεια και όχι μονο το καλοκαίρι. Ηταν γνωστή μια μετάλλαξη ήδη απο τον Απρίλιο και τέλος πάντων η παρουσία μετάλλαξης δεν είναι ούτε εξήγηση, ούτε δικαιολογία, ούτε τίποτε, διότι όλα αυτά ήταν ήδη γνωστά

β. Αυτα τα περι "φυσικου φαινομένου" τα ακουω βερεσε. Φυσικο φαινομενο ειναι και η βροχη, αλλα μονο ένας ηλίθιος δεν θα έκανε αντιπλημμυρικά έργα. Φυσικο φαινομενο ειναι και ο σεισμός, αλλά βάζουμε μπετον αρμέ στις κατοικίες μας και όχι μόνο αντιπρόεδρους κυβέρνησης τούβλα. 

Τέλος update*

10. Πολυτεχνείο

Δεν πολυασχολούμαι, είναι πρόσφατο και το ξέρετε. Η ανεκδιήγητη διαταγη (!) του Αρχηγού της ΕΛΑΣ (!!) που απαγόρευε τις συναθροίσεις σε (ποια ΜΜΜ; εκει ειπαμε δεν κολλάει) όλους τους εξωτερικούς χώρους σε όλη την επικράτεια είχε μόνο πολιτική στόχευση: "Εμεις" δεν καναμε είδαμε παρέλαση την 28η, "εσείς" δεν θα κάνετε πορεία για το Πολυτεχνείο (μίλησε κανενας για διχαστική ρητορική;). Το ότι οι μετρημένοι διαδηλωτές τήρησαν άψογα τα μέτρα ξεφτυλίζοντας την όλη ιστορία ενώ οι φύλακες μας αστυνομικοι καθόλου δεν φαίνεται να προβλημάτισε τους υπερασπιστές της κυβέρνησης. Αντιθέτως το μήνυμα που περάστηκε ήταν πως αμα σε βαράει μπάτσος δεν κολλάει διότι τα ήθελε ο κώλος σου.



Δηλαδή, πραγματικά τώρα, ποιος δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας και ποιος συμπεριφέρεται επικίνδυνα;


11. Θεια Κοινωνια

Απο την ημέρα νο 1 η επιτροπή κάνει τα επιστημονικά μας νεύρα κρόσια με διάφορες χριστιανοχαζές παπάτζες μόνο και μονο για να πουλησει εκδούλευση στο παπαδαριο. Φαινεται πως στην Ελλαδα ακομα και για να γινεις μελος ΔΕΠ πρέπει να έχεις κονέ. Ποτ πουρί:








Τωρα, καπου αναμεσα στους λοιμωξιολογους πέσανε και κάτι παπάδες, αλλά αντε βρες ποιος ειναι ποιος.

Το αστείο ειναι ότι πλέον οι Μητροπολίτες πέφτουνε πλεον σαν τις μπεκάτσες την εποχή κυνηγιού (καταμέτρηση μέχρι..προχτες: οι μητροπολίτες Ιερισσού Θεόκλητος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, πρώην Καλαβρύτων – Αιγιαλείας Αμβρόσιος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, ο επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Νεκρός από κορονοϊό ο Λαγκαδά Ιωάννης), αλλά δεν πειράζει, θα ειναι που πίνανε όλοι μαζί μπύρες στην Πλατεία μετά το μάζεμα των ελιών, γιατι το ακούσαμε και αυτό.
Α, εδω μια στάση: Αυτό:

"«Δεν υπάρχει μελέτη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό, συμφωνώ απόλυτα, δεν αποδεικνύεται. Όμως επιμένω ότι μελέτη παγκόσμια, γιατί παρακολουθώ όλη την έρευνα καθημερινά, η οποία να δείχνει ότι μεταδίδεται ο ιός διά της καταπόσεως (...) δεν υπάρχει», υποστήριξε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι λαμβάνει τη θεία κοινωνία." (κλατς)  

ΔΕΝ το λέει επιστήμονας. Τελεία και παύλα. Σε αυτο την καλύτερη απάντηση την δίνει ο Αντρέας εδώ.

12. Επιταξεις γινονται στην Β. Κορέα

Απο αυτους τους ανθρώπους μονο χαζομάρες θα ακουσεις. Επιτάξεις κάνει κάθε κράτος, κάθε συστήματος, σε κάθε χώρα, όταν βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν μπορει να διαχειριστεί. Στις πυρκαγιές πχ συνήθως επιτάσσονται ιδιωτικά μηχανήματα που εκτελούν χωματουργικές εργασίες, αν οι δήμοι δεν έχουν πρόχειρα. Οι γιατροί οι ίδιοι μπορει μεχρι και να επιστρατευτουν επίσης σε συνθήκες εκτάκτων αναγκών. Τι σκατα, εδω οι ιδιοι κυβερνητικοί έχουν προσωπική εμπειρία από επιστρατεύσεις απεργών που ειναι πολύ παρόμοιο μέτρο, το οποιο και χρησιμοποιησαν κατά το δοκουν σε παλιοτερες τους θητείες. Αρα προφανώς και νοσοκομεια, κλινικες, αποθηκες κτλ μπορει να μπουν αν χρειαστεί σε άμεσο κρατικό έλεγχο και χωρίς πολλά πολλά. Ακόμα και αυτό το αυτονόητο εδώ κόλλησε για τους εξής (ΙΜΗΟ) απλούς λόγους:
* Με τα δημόσια νοσοκομεια να τρώνε (ευνόητα) την λέζα με τον κόβιντ, ειναι προφανές ότι τα ιδιωτικά κονομάνε.
* Με την σιγουρια της κυβέρνησης ότι "νικησε" τον κορονοϊο, οι κλινικάρχες ωθήθηκαν στο να πιστεύουν πως δεν θα χρειαστει να ετοιμαστουν για τέτοιο ενδεχόμενο, οποτε αφοσιώθηκαν (και το λέω εντελώς εξωπραγματικά/καλώπιστα) να αντιμετωπίσουν όλα τα άλλα περιστατικά που δεν θα χώραγαν στο ΕΣΥ.

"Δεν το περίμενε κανείς ούτε η πολιτική ηγεσία ούτε εμείς ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Είχαμε εφησυχάσει όλοι μας. Δεν περίμενε κανείς και δεν υπήρχε σχεδιασμός»."(κλατς)

* Ηταν χρυσή ευκαιρία λοιπον να κονομήσουν μερικοι "δικοι μας". Οκ να το δεχθούμε ρε παιδια, αλλά μην μας κάνετε και μάθημα νεων ελληνικών, αν δε το κατέχετε το πράγμα.



Βεβαίως, προφανώς και αυτονόητα, όταν χρειάστηκε ο ιδιωτικός τομέας επιτάχθηκε και ας κόψει το λαιμό του. Το τίμημα ΚΑΝΟΝΙΚΑ ειναι μόνο τα έξοδα του, αλλα εχω την βεβαιότητα ότι η επιταξη θα μας γίνει τελικά ενοικίαση πολυτελείας.


Συνοψίζω τις παπάτζες που μας είπαν επίσημα άνθρωποι με γνώση και εξουσία:
1. Τον κορονοϊό τον φέρνουν οι πρόσφυγες
2. Η χρήση της μάσκας βλάπτει
3. Δεν χρειάζονται πολλά τεστ
4. Υπάρχει ένζυμο που κάνει τα παιδια να μην κολλάνε
5. Μια ταξη με 25 μαθητές ειναι ασφαλέστερη απο μια ταξη με 15
6. Στα ΜΜΜ δεν κολλάει
7. Ο τουρισμός δεν φταίει καθόλου για την αυξηση κρουσμάτων τον Νοέμβριο
*7.1 Εχουμε τον μαγικό αλγόριθμο που ανιχνεύει τέλεια τους εισερχόμενους φορείς. Για αποδείξεις έχουμε το πόσο μας αρέσει να το λέμε και το ότι "υπάρχουν και ελληνικά μυαλα" που το φτιάξανε. 
8. Στους 26 βαθμούς ο ιος διαλύεται
9. Ο ιος μεταλλάχθηκε και γ αυτό μας έπιασε απροετοιμαστους
10. Στο Πολυτεχνείο κολλάει αμα διαδηλώνεις, όχι αμα εισαι αστυνομικός.
11. Με την θεια Κοινωνία δεν κολλάει. Στις εκκλησίες δεν κολλάει. Αμα πιστεύεις εσύ η επιστήμη δεν μπορει να αποφανθει (!)
12. Επιτάξεις γίνονται μονο στην Β. Κορέα.

Και ερωτώ: Ποιος ειναι ο ψεκασμένος τελικά; Ποιος ειναι ο υπόνομος; Ποιος ειναι ιδεοληπτικός; Και κυριότερα: Ποιος ειναι εξόφθαλμα επικίνδυνος;










3 σχόλια:

  1. Τις 12 παπάτζες που συνόψισες, με αυτή τη φρασεολογία, ακριβώς (σχεδόν) τις ακούμε στα Ενωμένα Κράτη της Αμέρικα από πολύ πριν βγουν από το Τελωνείο στον Πειραιά και διανεμηθούν στα περίπτερα ανά την Ελλάς. Ακριβώς έτσι.

    Όμως οι Δημοκρατικοί εξ’ ημών στην χώρα της ευκαιρίας γελούσαμε μεν με τους παλιάτσους που τα πλασάρανε αλλά την ευθύνη για την υιοθέτησή τους την αποδίδαμε στους φίλτατους συμπολίτες και γείτονες που τα επαναλαμβάνανε. Κάτι σαν …καλά, αυτοί τα λένε αλλά εσείς ορέ τα χάβετε;

    Και με το πνεύμα αυτό: ποιοι είναι οι ψεκασμένοι, υπόνομοι, ιδεοληπτικοί και εξόφθαλμα επικίνδυνοι; Αυτοί που τα λένε ή αυτοί που τα χάβουνε και πράττουν. Και η ερώτηση είναι ακαδημαϊκή γιατί στο τέλος δεν έχει σημασία ποιοι και ποιανού κόμματος λένε τι, αλλά ποιος τους βγάζει από την κάλπη και ποιος μετά χάβει τις οφθαλμοφανείς μαλακίες για διαμάντια γνώσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να αποφασίσω ποια παπάτζα είναι η καλύτερη.
    Πολύ ωραίο άρθρο, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να απαντήσω στα τόσο εύστοχα ερωτήματά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir