Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2020

Κορωνοσύνοψη

Σύνοψιc

Στο μυαλό μου η όλη ιστορία με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα συνοψίζεται στις εξής λέξεις: ετομόρροπο κράτος, ιδεοληψίες, κωλοφαρδία, ανικανότητα, λαμογιά και κοελιές. 


Ετοιμόρροπο κράτος.

Τα έχουμε ξαναπεί. Ό,τι και να πει κανεις για τον Συριζα και την διακυβέρνησή του, δεν μπορει να αρνηθεί πως παρέδωσε ένα κράτος που λειτουργούσε. Κουτσά, στραβά, λειτουργούσε, καμία σχέση δλδ με αυτό που παραλάβανε. Ακομα και έτσι όμως οι υποδομές του κράτους ηταν κουτσες και ταλαιπωρημένες. Προφανώς κανεις δεν υπολόγιζε το καλοκαίρι του 2019 αυτο που θα έσκαγε μύτη το 2020. Αλλά ακόμα και όταν έσκασε μύτη, όταν δλδ εγινε γνωστή η ύπαρξη του κορωνοϊού οι δικοί μας έχοντες τα κουμάντα ήταν στην κυριολεξία στην κοσμάρα τους. Ο πιθανότερος λόγος ειναι πως υπηρεσίες όπως νοσοκομεια, ΕΟΔΥ και υπουργείο υγείας είχαν γίνει κυριότερα αποθήκη βολέματος ημετέρων παρά ... δημόσιες υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση ο τομέας Υγείας ήταν σε χειρότερα χάλια απ΄ότι ένα χρόνο πριν, όχι ότι πριν έσκιζε κιολας.



Την ίδια περίοδο πάνω κάτω οι Κινέζοι έβαζαν σε καραντίνα μια περιοχή σαν την .... Ισπανία

Ιδεοληψίες.
Δεν είναι μυστικό πως ο αρχικός σχεδιασμός των ....επιτελικών υπερυπουργών είχε ως προαπαιτούμενο την εμφάνιση κορωνοϊου μεταξύ των προσφύγων. Τα σχέδια και η προσοχή είχαν δωθεί εκει. Αν δεν το θυμάστε, δεν πειράζει, αλλα πριν σκάσουν τα πρώτα κρούσματα ειχαν γινει μερικά τροχιοδεικτικά δημοσιεύματα και δηλώσεις για δυνητικές υγειονομικές κοβιντ-ο-βόμβες στα καμπ με παραινέσεις στην κυβέρνηση να τα μετατρέψει σε κλειστές δομες (που ήταν και ο ανομολόγητος πόθος) για υγειονομικους αυτήν την φορά λόγους. Φαντάζομαι πως μετά την 1η εμφάνιση κρουσμάτων σε κάποιο καμπ θα ακολουθούσε και η περαιτέρω δαιμονοποιηση των ξένων απο τα ΜΜΕ και ίσως έτσι καποια πιο ....αποφασιστικά σχέδια αποκρουσης των μεταναστευτικών κυμάτων να έμπαιναν σε εφαρμογή με την ανοχή του πόπολου και την ευλογία των ίδιων ΜΜΕ.



Η ιδεοληψία αυτή βεβαίως αγνόησε την πραγματικότητα η οποια θέλει την μετακίνηση με το αεροπλάνο να ειναι πιο εύκολη και σύντομη απο αυτήν με τα πόδια και τελικά ο κοβιντ μας ήρθε έτσι από τα Ιεροσόλυμα και την Ιταλία. Δεν τον έφεραν οι φτωχοί, τον έφεραν οι πλούσιοι. Δεν ειναι τυχαίο παντως πως όταν ο κοβιντ έφτασε, μοιραία, και στα καμπ, επιλέχθηκε η λύση είτε του γενικώς εγκλεισμου/απομόνωσης φίρδην μίγδην όλων των προσφύγων ή και η βίαιη αντιμετώπισή τους.

Αλλες ιδεοληψίες τις οποιες πληρώσαμε και πληρώνουμε ήταν η αδυναμία διατύπωσης ενός ορθολογικου σχεδιου αντιμετώπισης του πράγματος για λόγους ψηφοθηρικούς ή και απλής χαζομάρας. Ανοησίες τύπου καθιστός κολλάει, όρθιος δεν κολλάει, στην εκκλησία δεν κολλάει, στην πλατεία κολλάει (!) κτλ κτλ δεν βοήθησαν το πόπολο να πάρει σοβαρά την φάση. Δεν ειναι τυχαίο που τώρα, στο μπαμ της πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα και πάρα πολλά θύματα να ανακοινώνονται καθημερινά (σήμερα 11/11 που ξεκίνησα να το γράφω είχαμε 43, αύριο ποιος ξέρει) το ποσοστό των "αρνητών" του κορονοϊού ειναι μεγαλύτερο από ποτέ, πράγμα τουλάχιστον παράδοξο.







Κωλοφαρδία.
Εδώ άρχισε η κωλοφαρδία της κυβέρνησης, αλλά και η δικιά μας. Διοτι τα κρούσματα απο τα Ιεροσόλυμα αυτο-απομονώθηκαν σε μια δυο επαρχιακές πόλεις σχεδόν μόνα τους και τα κρούσματα απο Ιταλία κοντρολαρίστικαν ή έτσι φάνηκε. Γενικά, και με δεδομένο ότι το ελληνικό κράτος επέλεγε συνειδητά να μην κάνει πολλά τεστ (ακόμα μια ιδεοληψία; ισως), αλλα με κυριοτερο σύμμαχο (όπως αποδείχθηκε τελικά) τον καιρό, το πράγμα δεν πήρε τραγικές διαστάσεις και το πρώτο λοκντάουν έγινε κυρίως για λόγους που δεν ήταν άμεσα υγειονομικοί (γιατι αν ήταν έτσι θα έπρεπε να έχουμε κάνει το 2ο λοκντάουν τουλάχιστον 20 μέρες νωρίτερα):
* Κανείς δεν ήξερε πως συμπεριφέρεται αυτό το πράγμα ακόμα, οποτε (ορθώς) επιλέχθηκε μια "βίαιη" λύση μέχρι να δούμε τι γίνεται και να συλλέξουμε δεδομένα. Όταν δεν ξέρεις αρκετά, επιλέγεις το worst case scenario και προχωράς.
* Κανείς δεν ήξερε αν ο καιρός θα είχε όντως επίπτωση στην συμπεριφορά του ιου. Αποδείχθηκε πως είχε επίπτωση στην συμπεριφορά μας και συνεκδοχικά στην μετάδοση.
* Έπρεπε να κερδηθεί χρόνος για να αναπροσαρμοστούν οι υποδομές Υγείας στα νέα δεδομένα.
* Έπρεπε να κερδηθεί χρόνος για να βρουμε τεστ, μασκες, αντισηπτικά και άλλα πραγματα που σήμερα πωλούνται μέχρι και στα χασάπικα.
* Και έπρεπε αρχες και πολίτες να μάθουν 5-6 βασικούς τρόπους συμπεριφοράς και αντιμετώπισης που θα ήταν οπωσδήποτε χρήσιμοι στο μέλλον διότι κανεις δεν είπε ποτέ (κανείς σοβαρός δλδ) πως το πράγμα θα τελείωνε το καλοκαίρι.

Οχι εσυ παιδι μου, για σοβαρό είπαμε

* Στην Ιταλία το πράγμα είχε σκουρήνει πολύ με τους νεκρούς να παίρνουν τιμές εμπόλεμης ζώνης, ενώ χώρες που το πήραν αψήφιστα το πράγμα το είδαν να τους σκάει στα μούτρα (πχ Αγγλία)

Στην κωλοφαρδία μας πρέπει να προστεθεί το γεγονός πως ο ιός ειχε ελάχιστη διασπορά στην κοινοτητα, δλδ ήταν σπάνιο να βρεθεί ένα απομονωμένο κρούσμα σε κανα κατσικοχώρι και λόγω του λοκντάουν η διασπορά γενικώς ήταν μικρή μέχρι που έσκασε το πολυπόθητο καλοκαίρι. Είχαμε αρκετά μικρά κλάστερς τα οποια με το λοκντάουν γενικώς τιθασεύτηκαν σύντομα. Καμία σχέση με την διασπορά κοινότητας που αντιμετωπίζουμε τώρα.


Ανικανότητα

Εγινε λοιπον λοκντάουν και κάναμε αμάν να λήξει. Και να αρχίσουμε να μπαίνουμε στη ομαλότητα και να δούμε τι θα κάνουμε. Είπαμε, κανείς σοβαρός δεν πίστεψε πως το πράγμα ειχε τελειώσει και όλοι ξέραμε πως απλά το καλοκαίρι μας έδινε χρόνο για να προετοιμαστούμε.

Μερικοί βεβαίως ήταν στην κοσμάρα τους. Για τον Θεοχάρη συγκεκριμένα έχω αφιερώσει το προηγούμενο μπινελικο-ποστ, και δεν θα επεκταθώ παραπέρα. Ο άνθρωπος είναι είτε τερματικά ηλίθιος είτε ψυχοπαθής, τελεία και παύλα. Πέρα απο τον Θεοχάρη όμως ήταν περίπου αυτονόητο στους υπόλοιπους τι έπρεπε να γίνει:

1) Να εμποδιστεί η άκρατη διασπορά στην κοινότητα

2) Να οργανωθούν κατάλληλα οι δομές για να αντέξουν όσο περισσότερο γίνεται. Και αυτά τα ανόητα "χα, και τι θα γινόταν δηλαδη, άντε το σύστημα να άντεχε 5-6 ακόμα ημέρες" τα ακούω βερεσε. Γιατί αν ο άνθρωπος σου πεθαίνει γιατι δεν βρίσκεται ΜΕΘ ελάχιστα σε νοιάζει τι θα γινόταν αν έβρισκε σήμερα αλλά όχι μετά απο 5-6 μέρες. Μετά απο 5-6 μέρες μπορει να σκάσει θεραπεία. Μετά απο 5-6 μέρες θα είχαμε 50, 100, 200 νεκρούς λιγότερους. Μετά από αρκετές φορές αυτες τις 5-6 μερούλες θα έσκαγε το .....καλοκαίρι οποτε θα παίρναμε ξανά παράταση. Προφανώς κανένα σύστημα δεν μπορει να αντέξει την εκθετική αύξηση όταν αυτή πάρει τα πάνω της, αλλά αλλιώς ειναι να κρασάρεις όταν νοσεί το 0,0001% του πληθυσμου και αλλιώς όταν νοσεί το 5 ή 10%. Οποιος δεν το καταλαβαίνει, να σταματήσει να διαβάζει το ποστ ή μάλλον να πάει κατευθείαν στο εδάφιον Κοελιές που τον περιγράφει αρκετά καλά ;) ή ακόμα καλυτερα να διαβάσει το σχετικό ποστ-χεστήρι του Δράκου εδώ, το οποιο μου έδωσε και την έμπνευση για το παρον. Με τον Δράκο διαφωνούμε πολιτικά σε 152 πράγματα, αλλά εδώ συμφωνούμε απόλυτα, τουλάχιστον στα κύρια σημεία του. Εδώ που τα λέμε αντε διαβάστε τον έτσι και αλλιώς και επανέρχεστε για την συνέχεια.

Για το 1) τα βήματα που έπρεπε (;) να γίνουν, στα πεταχτά, ήταν

Α. Πολιτική μαζικών τεστ

Β. Προσοχή στον μεταφερόμενο πληθυσμό (λχ τουρίστες) διότι ένας φορέας σε μια παρθένα περιοχή θα μπορούσε να της αλλάξει τον αδόξαστο. Αυτό το τελευταίο υποτιμήθηκε και υποτιμάται σε εξαιρετικό βαθμό διοτι ακόμα και τώρα βλέπεις ηλίθιους να αναρωτιώνται τι στο καλό φταίει ο τουρισμός για τα κρούσματα του Νοέμβρη αγνοώντας και τον μακρύ χρόνο επώασης-μετάδοσης, το τεράστιο ποσοστό μή ιχνηλατεύσιμων κρουσμάτων (~80%) και την διασπορά του ιού ο οποίος πλέον βρίσκεται παντού

Γ. Αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους. Ποιοι ειναι αυτοι; Με βάση τους αριθμούς αναγκαστικά ειναι:

Γ1. Εκκλησίες

Γ2. ΜΜΜ, κυρίως σε Αθήνα, Θεσ/κη, Πάτρα. Στις πιο μικρές πόλεις που οι υπηρεσίες αυτές ειναι αισθητά χειρότερες, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μετακινείται με ΙΧ

Γ3. Σχολεία

Γ4. Κλειστά ξενυχτάδικα 

Γ5. Κλειστά γήπεδα

Γ6. Μεγάλες επιχειρήσεις-βιομηχανίες

Ευτυχώς το Γ3 δεν έπαιξε μιας και τα σχολεία ουσιαστικα δεν ξανανοίξανε, το Γ6 είχε μικρή επίδραση μιας και ειμαστε μια αρκετα απο-βιομηχανοποιημένη χώρα, τα γήπεδα ειναι ακόμα (ευτυχώς) κλειστά για τους οπαδούς, οπότε μας έμειναν οι ναοί (που ανοίξανε πρώτοι), τα ΜΜΜ και τα ξενυχτάδικα. Τα οποια με την επιρροή της πολιτικής των λίγων τεστ και της εγκληματικής ανοησίας στο θέμα εισόδου τουριστών (για το έγκλημα που λέγεται ΕΥΑ, επιφυλάσομαι για άλλο, ξεχωριστό ποστ, όταν μαζέψω αρκετά στοιχεία και όρεξη), μαζί με την ανακατωσούρα και την μεταφορά του ιου σε παρθένες περιοχές απο τους τουρίστες αρκούσαν για να μας φέρουν σήμερα εδώ που μας φέρανε. 

Αλλα πριν αλλάξουμε εδάφιο ας αναρωτηθούμε: Απο τον Μάρτη μέχρι τον Σεπτέμβρη ποια βήματα έγιναν απο το κράτος για να λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε στην 1η καραντίνα; Στοιχεία πλεον υπήρχαν και όλοι πανω κατω ξέραμε τι γίνεται.

* Ποια η στελεχιακή ενδυνάμωση του προσωπικού και των δομών υγείας; Εκει που όλοι θα περιμέναμε ενίσχυση και συστράτευση, αποδείχθηκε πως το φθινόπωρο είχαμε λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές απ' ότι την Άνοιξη, με το υπουργείο Υγείας να τάζει στις 10-11 Νοέμβρη (πλέον) γη και ύδωρ σε όσους ιδιώτες γιατρούς ενδιαφέρονταν να απασχοληθούν μερικώς σε μονάδες covid.

* Ποια η μέριμνα για τα σχολεία; Ειμασταν το μοναδικό κράτος στην ΕΕ και πιθανότατα στο σύμπαν που με νόμο του εν μέσω πανδημίας αύξησε το μέγιστο όριο μαθητών ανα τάξη. Ποια η προετοιμασία για την περίπτωση να χρειαστεί να κλείσουν πάλι τα σχολεία; (οπως ειδαμε καμία)

* Γιατι επιτρέπηκε επαγγελματίες, πληρωμένοι απο το ελληνικό κράτος όπως η Γιαμαρέλλου ή ο Τσιόδρας να λένε τέτοιες επικίνδυνες μαλακίες;

* Ποια ακριβώς ειναι η ιστορία με τους χώρους λατρείας; Γιατι ο αριθμός ατόμων/τμ σε έναν ναό μπορούσε να είναι μεγαλύτερος απ ότι σε ένα εστιατόριο; Οι ιοι ζαλιζόντουσαν από το Holy Power του ιερέα και δεν λειτουργούσαν; Η όλη αντιπαράθεση μπήκε στο εντελώς λάθος πλαίσιο πίστης-απιστίας ενώ τα πράγματα ειναι εξαιρετικά απλα: οι ναοι ειναι κλειστοί, κλιματιζόμενοι χώροι που συχνάζουν κυρίως γηραιότεροι πολίτες, άρα εξαιρετικά επικίνδυνοι και για την μετάδοση του ιου και για τα αποτελέσματα αυτής. Η όλη ιστορία με το κοινό πιπιλιζόμενο κουταλάκι ειναι απλά το κερασάκι στην τούρτα και θα μπορούσε να ξεπεραστεί εντελώς ανώδυνα αν τα ζωντόβολα που έχουμε στην ιεραρχία όριζαν να γίνεται με ατομικό κουταλάκι όπως γίνεται σε άλλες χώρες. Το πρόβλημα των κλειστών χώρων όμως θα παρέμενε (ή και συνωστισμού σε ανοιχτούς στην απίθανη περίπτωση που τους έκοβε να κάνουν υπαίθριες λειτουργίες). Η κοινή λογική που λέει πως ο τρόπος μετάδοσης ενος ιου ειναι άσχετως με την ....ιερότητα του χώρου αγνοήθηκε, ενώ παραδόξως δεν αγνοήθηκε καθόλου σε πιο (;) θρησκόληπτες χώρες όπως η Σαουδική Αραβία.

* Ποια η μέριμνα για τα ΜΜΜ; Γιατί επετράπει η πληρότητα 80% σε καράβια και αεροπλάνα κόντρα στους ειδικούς και στην κοινή λογική; Γιατί οι εικόνες συνωστισμού σε λεωφορεία και μετρό συνεχίζονται ακόμα και σήμερα; Ποιος σοβαρός άνθρωπος τολμα να πει κάτι για να δικαιολογήσει αυτήν την εγκληματική ανοησία;


* Επίσης βασικο: Γιατί οι παραγοντες του κράτους δεν τηρούσαν αυτά που οι ίδιοι ψηφίζανε;




Κάπου εδω, στην ανικανότητα και στην ιδεολοηψία δηλαδή, έρχεται να προστεθεί και η ....


Λαμογιά.

Το πρίσμα με το οποιο είδαν οι κυβερνώντες το θέμα του ιου ήταν αν μη τι άλλο πρωτότυπο. Πάντα, κάθε κυβέρνηση, κάθε συστήματος, κοιτάζει να φτιάξει τους δικους της. Θελει να κάνει έναν δρομο; Φροντίζει να πάρει το έργο ο δικός της εργολάβος. Εδώ όμως είχαμε την παγκόσμια πατέντα, εν μέσω πανδημίας μάλιστα, να εφευρίσκονται ανάγκες και να αγνοούνται άλλες με μοναδικό κριτήριο το αν θα μπορέσουμε να ταϊσουμε εύκολα και άκοπα με χρήμα δικούς μας ανθρώπους. Πρόχειρα πχ και απο μνήμης γιατι βαριέμαι να ψάχνω:

* Η ιστορία με την υποχρεωτική επιμόρφωση επαγγελματιών εν μέσω λοκντάουν (σκοιλ ελικικου)

* Οι παιδικές μάσκες που πιάνανε χώρο ίσα με δύο αλεξίπτωτα η καθε μία. Δουλεια δεν κάνανε, αλλά το ντιλ έκλεισε άμεσα

* Το ανοιγοκλείσιμο του Αλεμάγκου που έδωσε σήμα πως τελος παντων κορονοϊός μεν, αλλά νταξ τώρα

* Για τις εκκλησίες τα παμε και πιο πάνω

* Για την πληρότητα σε πλοια και αεροπλάνα επίσης, tui αφού

* Η πρόσληψη συνοριοφυλάκων, ΕΠΟΠ (!) και ειδικών φρουρών αντί γιατρων, νοσοκόμων και εκπαιδευτικώνςή και οδηγών λεωφορείων εδώ που τα λέμε

* Η λίστα Πέτσα η οποία παρέκαμψε το υπαρχον νομικό πλαισιο μόνο και μόνο για να δώσει μερικά, ενίοτε κραυγαλέα (γκουχΜαυρίδηςγκουχ) ποσά σε φίλα ΜΜΕ

* Ο "Μεγάλος Περίπατος" και εσχάτως ο στολισμός της Αθήνας.

* Σκατά, ακόμα και οι νέες δομές προσφύγων έγιναν με κριτήριο ποιανού το χωράφι θα νοίκιαζε το κράτος (με εξαιρετικά υψηλό αντίτιμο) και βάλανε τους ανθρώπους μέσα σε σκηνές by the kyma χειμωνιάτικα. Στο Αιγαίο. Τι να πει κανεις, το συγκεκριμένο δεν αντέχει καμιάς κριτικής και σε αυτό η ξεφτίλα μας ειναι ολική και καθολική και ο ιστορικός του μελλοντος μας μουτζώνει όλους μαζι και εναν έναν ξεχωριστά.

* Ακόμα και θέματα όπως το ποια ακριβώς θα ειναι τα ωράρια λειτουργίας σε μινι λοκντάουν, ποιοι ΚΑΔ θα τεθουν σε αναστολή ή όχι κρίθηκαν ανάλογα με το τί θέλουν οι κολλητοί μας, οι οποίοι μέσα στην τεράστια αναίδεια, ανευθυνότητα και χαζομάρα τους το διαφήμιζαν και απο πάνω


Κοελιές

Μετά από όλα αυτά, ήμασταν "έτοιμοι" να αντιμετωπίσουμε το κύμα του φθινοπώρου, που όπως είπαμε κανείς σοβαρός δεν πίστευε πως δεν θα έρθει. Ήδη απο τον Αύγουστο ο αριθμός κρουσμάτων αύξαινε εκθετικά (με μικρό ρυθμό. Αλλά εκθετικά.) και όλοι το βλέπανε να έρχεται το πράγμα. Τα μοντέλα του ΑΠΘ (ήδη απο τον Ιούλιο) δίνανε Δεκέμβρη με 2000 κρούσματα την ημέρα. Όλοι το ξέρανε και το όλοι περιμένανε.


Παρατηρούμε πως η έναρξη της εκθετικής φάσης ξεκινάει εύλογα με το άνοιγμα του Τουρισμού

Από τον Ιούλιο και μετά η φάση ειναι σαφώς εκθετική με εκκίνηση το καλοκαίρι, ότι και να λένε οι αγνοούντες βασικά μαθηματικά


Μισό λεπτό εδώ. Τι πα να πει "Όλοι το ξέρανε και το όλοι περιμένανε";

Όχι και όλοι.

Εμείς είχαμε νικήσει τον κορονοϊό, θυμάστε;


Δεν μου βγάζετε απο το μυαλο την σκέψη ότι στο μυαλο των κυβερνώντων το ζήτημα με τον κορονοϊο είχε τελειώσει. ΟΚ, θα είχαμε 10-20-100 κρουσματα ανα ημέρα, ίσως να πέθαιναν και μερικοι γέροι, αλλα το ζήτημα της πανδημίας, οι 200.000 και βάλε νεκροι στις ΗΠΑ, οι εκατόμβες στην Ιταλία κτλ φαινόντουσαν μακρινή ιστορία,περσινά ξινά σταφύλια. Εδώ επικρατούσε η ευφορία του Κυριάκου του νικητή που η μαγική του αύρα ξέσκισε τον ιο, οποτε δεν θα ειχαμε πρόβλημα στο διηνεκές. Κοινώς ο παράγων κωλοφαρδία που αναφέραμε πιο πάνω μετατράπηκε σε παράγοντα μαγικό-mojo-του-Κυριάκου που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, νικητής του Σατανά και άλλα τέτοια ρεαλιστικά και επιστημονικά. Η κυβέρνηση πάτησε την πιο κοινότυπη μπανανόφλουδα: πίστεψε την ίδια την προπαγάνδα της.



Οποτε γενικώς δεν χρειαζόταν να κάνουμε τίποτα. Και γιατι να κάνουμε δηλαδή αφού αρκούσε η σκέψη ότι κάναμε. Παράδειγμα:
That didn't age well. Στο συγκεκριμένο, ο ανεκδιήγητος Μαγιορκίνης πανηγυριζε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων 2-3 μέρες μετά την επιβολή τους, την ώρα που και η κουτσή Μαρία ξέρει πως χρειάζονται τουλάχιστον 15-20 μέρες για να φανεί μιας και ο χρόνος μετάδοσης του ιου ειναι εξαιρετικά αργός.


* Από την ημέρα νο 1 ετσι και αλλιως επιλέχθηκε η κοελική ανάγνωση της πραγματικότητας, ή αλλιώς η επιβολή της θέλσησης σε αυτην. Δεν έχουμε τεστ; Οχι μωρε, ειναι λαθος τα πολλα τεστ, δημιουργουν αίσθηση ασφάλειας (!). Δεν έχουμε μασκες; Ποιος τις γαμεί μωρέ τις μάσκες, ειδατε εσεις προκοπή με μάσκα;


* Γκρινιάζανε κάποιοι για το ΕΣΥ και τις ελλείψεις του; Ελα μωρε τώρα, δεν χρειάζεται, άσε που είπαμε ότι το ενισχύσαμε, άρα ενισχύθηκε, πάει και τελείωσε.
* Λέγανε άλλοι για την αύξηση του ορίου μαθητών στις τάξεις; Μαλακίες τώρα, αφού ο μέσος όρος... μειώνεται. Και για όσα τμήματα δεν συμμορφώνονταν με τον μέσο όρο, επιστρατεύτηκαν διάφοροι πληρωμένοι επι τη εμφανίσει καραγκιόζηδες να μας πουνε πως τα αραιά τμήματα ήταν πιο πυκνά απο τα πυκνά
Αυτό μάλλον δεν πάει για Νόμπελ

* Θέτανε θέμα άλλοι για την μή τήρηση των μέτρων σε ναους; Αφου είπαμε, ότι απο την Θεια Κοινωνία δεν κολλάει, είστε αντίχριστοι και τελος πάντων το αφήνουμε στην βούληση της Εκκλησίας (παραδόξως για το καφενείο δεν το αφήσαμε στην βούληση κανενός καφετζή. Θα ειναι άλλος ο ιος που διαδίδεται στο καφενείο φαίνεται ).
* Παραπονιόντουσαν κάποιοι για τον συνωστισμο στα ΜΜΜ; Μαλακίες τώρα, τι θέλετε δλδ να κυκλοφορούν τα λεωφορεία άδεια; Και τότε γιατι να λέγονται μέσα ΜΑΖΙΚΗΣ μεταφοράς ρε κουμούνια;

* Ήτανε πρόβλημα ο συνωστισμός σε σχολεία, ΜΜΜ, εκκλησίες; Κόβαμε την εξυπηρέτηση στα...περίπτερα και θεωρούσαμε πως αφού εμεις λέγαμε πως έτσι περιορισαμε τον ιο, ε τότε αυτός περιορίστηκε.
* Γενικά το πιο πάνω έγινε η νόρμα. Αντι να γινει προσπάθεια τον φθινώπορο να παρακινηθεί ο κόσμος να ειναι έξω ή σπίτι του όσο γίνεται περισσότερο, τα περισσότερα μέτρα (κλεισιμο καταστηματων, περιπτέρων, περιορισμός ωραρίου) είχαν σαν αποτέλεσμα τον συνωστισμό του κόσμου σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας είτε σε ΜΜΜ είτε σε κλειστούς χώρους, είτε σε ανοικτούς μεν, πακτωμένους δε.

Η πλέον πιθανή εξήγηση για την "εκτός υπολογισμου" αύξηση των κρουσμάτων στην Β. Ελλάδα

* Καθυστερεί το εμβόλιο; Εκδηλώνουμε την αγανάκτησή μας. Πως ειναι δυνατόν να καθυστερεί το εμβόλιο αφού εμείς εχουμε πει πως το θέλουμε και πως θα ειναι διαθέσιμο τον Δεκέμβρη; Ειναι δυνατόν οι ερευνητές να μην το έχουν φτιάξει ήδη;

* Το χειρότερο για το τέλος. Τα καναμε σκατά; Οχι, δεν φταίμε εμείς, ο κορονοϊός μεταλλάχθηκε, εμείς τα είχαμε κάνει όλα σωστά. Εδώ να πουμε μια ντροπή στον Τσιόδρα που ως επιστήμονας δεν ντραπηκε να το βάλει (δειλά και προσεκτικά) στην κουβέντα και μιαμιση ντροπή σε όσα πρόθυμα ζωντόβολα το αναπαρήγαγαν περίπου ως βεβαιότητα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να σέρνει τον χορό των ψεκασμένων:

"Σε αυτό δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε και εξαπλώθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα." (κλατς)

Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και μάθαμε πως αν θες πολύ να λειτουργήσει το ΕΣΥ με λιγότερους γιατρους δεν σημαινει πως θα το κάνει. Πως αν θες να μην κολλάνε οι μαθητές στις αίθουσες δεν σημαίνει πως δεν θα κολλάνε. Πως αν εσύ θεωρείς πως ο ιός διαδίδεται αργά, αυτός δεν υπακούει στας εντολάς. Πως αν πατικώσεις κόσμο σε ένα λεωφορειο "μαζικά" σίγουρα δεν θα ειναι πιο ασφαλής απ΄ότι αν ήτανε σε μια πλατεία. Και άλλα τέτοια. Νταξ, μας πήρε μερικούς νεκρούς παραπάνω, αλλά τι να κάνεις, γινόμαστε σοφότεροι.

Αν και μεταξύ μας, δεν γινόμαστε και όλοι σοφότεροι μιας και αν και όπως και όταν ξεμπερδέψουμε με το 2ο (βασικά 1ο, μιας και πέρυσι ίσα που μας ακούμπησε βλ. σχετ.  Κωλοφαρδία) κύμα του ιού, ο Χάρος Θεοχάρος έχει βαλθεί να μας διαλύσει του χρόνου:


Για νιοστη φορά: Κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα

Κλείσιμο

Δεν ειναι όλα μαύρα και άραχνα. Ας κλείσουμε με 2 ευχάριστα πράγματα:

1.  Μετά από αυτό νομίζω πως η Ιεραρχία θα αρχίσει ίσως να υπακούει τα επιστημονικά πρωτόκολλα καπως πιο πιστά και δεν θα μας ζαλίζει τα πελέδια με το άθεοι, η Θεία Κοινωνια δεν κολλάει και άλλα τέτοια .... 'πιστημονικά


2. Νταξει τα σούραμε στην κυβερνηση, αλλά υποχρεούμαστε και απο αυτό το βήμα να που πως ευτυχώς που ειναι κυβέρνηση η ΝΔ. Όχι για τους λόγους που φαντάζεστε ίσως, αλλά κυρίως επειδή δεν ειναι αντιπολίτευση.

Άτομα που δεν δίστασαν να ρουφήξουν το αίμα νεκρών με το καλαμάκι προκειμένου να γίνουν εξουσία θα έκαναν τρελό πάρτι εδώ.




*Update γιατι σαν πολύ ψηλά τον είδανε τον αμανέ ορισμένοι

* Τέλος Update



Άτομα που υποστήριζαν τις πλέον ψεκασμένες και ανεδαφικές θεωρίες προκειμένου να γίνουν εξουσία θα έκαναν ασύστολο πάρτι εδώ.




Φανταστείτε μόνο να είχαμε μια παρόμοια (με λιγότερα ή περισσότερα θυματα, ανάλογα με την....πολιτική σας προσέγγιση) κατάσταση και η ΝΔ να ήταν αντιπολίτευση. Πόσες διαδηλώσεις με θέμα το κλείσιμο των ναών θα είχαμε; Πόσες για τον επικείμενο "θάνατο της μεσαίας τάξης"; Πόσες "ανεπίσημες" παρελάσεις ή θρησκευτικές εκδηλώσεις; Πόσα (περισσότερα) κρυφά κορονοπάρτι ενάντια στην σταλινική χούντα που μας κλείνει σπίτια μας; Πόσο μακρυά θα ήταν η επίσημη ΝΔ από τον.... μέσο αρνητή του κορονοϊού που ειναι, ας μην κοροϊδευομαστε, σπλάχνο από τα σπλάχνα της; 


Λήξις και υστερόγραφο
Με μια παραίνεση: Στο Εφετείο ήμασταν και μεις κωλόφαρδοι, μιας και η μαζική διαδήλωση δεν συνοδεύτηκε από απότομη αύξηση κρουσμάτων στην Αττική, όπως έγινε πχ στην Βόρεια Ελλάδα. Σημείον μέγιστης κωλοφαρδίας και όχι ικανότητας ή ....ευλογίας Θεού. Γιατι ούτε αποστάσεις τηρήθηκαν, ούτε όλοι αυτοι διακτινίστηκαν εκεί. Κάποιο ΜΜΜ θα πήραν οι περισσότεροι. Αυτό δεν σημαίνει πως η κωλοφαρδία ειναι κάποια συνιστώσα του αντιφασιστικού κινήματος. Καλό θα ήταν λοιπόν η νόρμα που έγινε στην Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου να ακολουθηθεί και στην 17η Νοέμβρη ή και αργότερα. Ελάχιστες εκδηλώσεις, καμιά μαζικότητα, μόνο "θεσμικά πρόσωπα" που αντιπροσωπεύουν τον λαό. Η 28η Οκτωβρίου, η 17η Νοέμβρη, τα Χριστούγεννα, πέρα από την αίσθηση γιορτής και πάρτι κτλ που έχουν (με αποχρώσεις προφανώς), έχουν και ένα, εντελώς προσωπικό στον καθένα, νόημα. Ας μεινουμε σε αυτό φέτος, με ιδία πρωτοβουλία και ας μην δώσουμε στην κυβέρνηση το δικαίωμα να κάνει το μόνο που ξέρει να κάνει καλά: απαγορεύσεις στα κουτουρού, μετά να βαράει τον κόσμο και τελικά να τον κατηγορεί και από πάνω. Οι γιορτές και επέτειοι δεν ειναι μόνο τυπικό, παρελάσεις και λαμπιόνια, εκτός και αν γίνατε ορισμένοι πιο χριστιανοί απο τους εδώ χριστιανούς.






3 σχόλια:

  1. Η ανάρτηση σου μιλά για την Ελλάδα όμως, κάλλιστα μπορεί να μιλά για το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού πλανήτη. Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό που επισημαίνεις αλλά κατά την γνώμη και πρόσφατη εμπειρία μου ισχύει το ίδιο και χειρότερα παντού, με τις οπτικές αλλά επιφανειακές ιδιαιτερότητες του κάθε κράτους και λαού.

    Έχοντας δει πρώτο χέρι την τριτοκοσμική παρανοϊκή κατάσταση στο Χήθροου του Λονδίνου 13 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, στην γεωγραφικά-μέση Φλώριδα και στο γεωγραφικά-άνω κράτος (όχι την πόλη) της Νέας Υόρκης τον Οκτώβριο, όπως και στην γεωγραφικά-μέση Ιταλία όπου ζούμε μονίμως, μπορώ να βεβαιώσω το παραπάνω που έγραψα. Κάτι μου λέει ότι το πρόβλημα ξεκινά από τους λαούς (και ότι οι κυβερνήσεις αναδεικνύονται από τους λαούς) –και ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και βαθύτερο και παλαιότερο από τον κορωναπωστονλένε.

    Πάρε την Ελλάδα για την οποία έγραψες: Η κυβέρνηση τον Μάρτιο ήταν η ίδια με την κυβέρνηση τον Οκτώβριο και Νοέμβριο (Σημ.: το ότι δεν γράφω «Οκτώβρη» ή «Νοέμβρη» είναι συνήθεια και όχι δήλωση πολιτικών πεποιθήσεων), όμως τα αποτελέσματα φαίνονται διαμετρικά αντίθετα με έξι μήνες διαφορά. Methinks ότι αυτό έχει να κάνει περισσότερο με αλλαγές στην νοοτροπία και αντοχές του λαού παρά στην όποια κυβέρνηση. Άλλωστε ο λαός είχε από τον Μάρτιο ως τον Σεπτέμβριο την ευκαιρία να δεχτεί και να υιοθετήσει όλες τις μαλακίες και χαρούμενη αυτοϊκανοποίηση που ήρθαν από την Τραμπική Αμερική (made in Russia, © Putin) περί γρίπης, προσφύγων, ιπτάμενων γουρουνόπουλων, κλπ.

    Όσο για ηλιθιότητα και αντικρουόμενες διατάξεις… βλέπε την ασημένια σφαίρα της εκπαίδευσης που μας έχει τελειώσει από γενεές τώρα…

    Οι κυβερνήσεις και οι κυβερνώντες, στην τελική, είναι η αιτιολογία/δικαιολογία των μη-κυβερνώντων για όλα τα κακά (η δε αιτιολογία/δικαιολογία των κυβερνώντων, για όλα τα κακά, είναι ότι τα άφησαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες), όποιοι και να είναι αυτοί. Έρχονται στιγμές στην ιστορία και στις επείγουσες ανάγκες επιβίωσης όλων, αριστερών μεσαίων και δεξιών, όταν χρειάζεται πιο ψύχραιμη, βαθύτερη και πλατύτερη αυτό-ανάλυση (για να μην τολμήσω να προτείνω και …σύμπνοια). Όμως η ψηφοθηρία δυστυχώς, πάντα, χρησιμοποιεί την οδό της χαζομάρας-μέσω-ιδεοληψίας, για διάφορους λόγους, είτε μας αρέσει είτε όχι… και στην πλειοψηφία δυστυχώς αυτό αρέσει, όπως απέδειξαν όλοι οι δημαγωγοί της τελευταίας δεκαετίας, απ’ τα αριστερά στα δεξιά και απ’ τα δεξιά στα αριστερά, είτε μιλάμε για Ιανουάριο είτε για Γενάρη…

    Και αν δεν ήμουν σαφής, συμφωνούμε –απλά επεκτάθηκα και προσέθεσα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Methinks ότι αυτό έχει να κάνει περισσότερο με αλλαγές στην νοοτροπία και αντοχές του λαού παρά στην όποια κυβέρνηση."
    Nope, η εξίσωση βγαινει μια χαρα με ιδιο λαο, ιδια κυβέρνηση, διαφορετικές καιρικές συνθήκες και διαφορετική αρχική διασπορά κρουσμάτων λόγω τουρισμού

    Επισης να πω πως το σκάλωμα πως "αφου το κανουν οι ΗΠΑ, η Γερμανια, η Αγγλία κτλ ε, θα ειναι σωστό", ε, τι να κανουμε δεν ειναι σωστό όπως και η γραμμη πως αυτες οι χώρες ειναι αναγκαστικός δείκτης αποτελεσματικότητας.

    Γιατι να μην ειναι δεικτες η Νορβηγια, η Ν. Ζηλανδια, η Αυστραλία, η Ν. Κορέα, η Ταιβάν, η Ουρουγουάη δλδ;
    Και πέρα απο δείκτες και στατιστικές, τι στο καλό κάνανε, όντως κάνανε δλδ, από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα για το θέμα; Γιατι ειμαστε απο τις ελάχιστες χώρες που η μεταβολή ήταν τοσο δραματική προς το χειρότερεο στο β' κύμα; Γιατι κρασαρε το ΕΣΥ τόσο εύκολα; Γιατι μετά 8 μήνες απο το μπαμ τα εργαστήρια της χώρας δεν μπορουν να κουμαντάρουν πάνω απο 25.000 τεστ την ημέρα;

    Γιατι αμα πάω για τεστ τα αποτελέσματα έρχονται μετά από 5-6 μέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν πάρει κανείς το λεγόμενό μου εκτός πλαισίου (out of context) έχεις δίκιο στην παρατήρησή σου. Εντός πλαισίου όμως, είπα ότι «…αυτό έχει να κάνει περισσότερο με αλλαγές στην νοοτροπία και αντοχές του λαού…» παρατηρώντας ότι ο λαός είχε από τον Μάρτιο ως τον Σεπτέμβριο την ευκαιρία να δεχτεί και να υιοθετήσει όλες τις μαλακίες και χαρούμενη αυτοϊκανοποίηση που ήρθαν από την Τραμπική Αμερική. Υπόθεση την οποία εσύ ο ίδιος υιοθετείς όταν μιλάς αμέσως μετά για «το σκάλωμα πως αφού το κάνουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Αγγλία κτλ. ε, θα είναι σωστό’"

      Κατά την γνώμη μου, ο λόγος για τον οποίον δεν είναι δείκτες οι σωστότερες χώρες είναι γιατί για τον κυρίαρχο λαό το σωστό είναι πληκτικό ενώ το τραγελαφικό έχει πλάκα και σαματά.

      Πάντα κατά την γνώμη μου, το ΕΣΥ κλατάρει όπως κλατάρουν όλα τα συστήματα υγείας παντού, επειδή δεν υπάρχει υπευθυνότητα ή σπονδυλική στήλη των …διοικούντων και ούτε έχει κανείς την σπονδυλική στήλη να ανακατευθύνει τα απαραίτητα κονδύλια.

      Η απόλυτη μαλακία των λεγομένων από λαό ως κυβέρνηση είναι επιπέδου εκπληκτικού.

      Η μόνη θεωρητική ερώτηση είναι το αν άλλη κυβέρνηση, άλλου κόμματος, θα τα έκανε καλύτερα, και η απάντηση σ’ αυτό εξαρτάται από το κόμμα στο οποίο προσκολλιέται ο εκάστοτε ομιλών. Εγώ ευτυχώς δεν έχω το παραμικρό ενδιαφέρον, ή βαθιές γνώσεις, για Ελληνικά κόμματα, οπότε την σκαπουλάρω μιλώντας γενικά περί της επίπεδης αυτής Γης η οποία, στον ώμο τεσσάρων ελεφάντων που στέκονται πάνω σε μια τεράστια χελώνα πλέει νωχελικά μέσα στο σύμπαν. Και η μόνη ερώτηση παραμένει αν η χελώνα είναι αρσενικού ή θηλυκού γένους...

      Διαγραφή

aeisixtir