Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Αυγούστου 09, 2020

Ηλίθιος. Εντελώς μαλάκας.

 Νταξ, δεν ειμαι και φυσιογνωμιστής αλλά από άνθρωπο με τέτοια φάτσα δεν μπορείς να έχεις και πολλές απαιτήσεις. 


Το όρθιο ζώο αυτό λοιπόν, ο άνθρωπος που διώξανε απο το κόμμα που ο ίδιος έφτιαξε μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες από την ίδρυσή του, ο άνθρωπος που αλλάζει κόμματα σαν τα πουκάμισα για μια θεσούλα παραπάνω ειναι ο αρμόδιος Υπουργός για τον Τουρισμό στην Ελλάδα στην θέση προσωπικοτήτων όπως η Γκερέκου και η Κουντουρά.
Βεβαίως δεν έχουμε και καμια ψευδαίσθηση πως ο ίδιος ο Θεοχάρης έχει δώσει κάποιον προσωπικό τόνο στην χάραξη της πολιτικής στο έτσι και αλλιως πρωθυπουργοκεντρικό ελληνικό σύστημα, το οποιο το "επιτελικό κράτος" Μητσοτάκη έχει αναγάγει σε προσωποπαγές παλαιοσταλινικό, αλλά και πάλι ρε παιδιά θα μπορούσε ο άνθρωπος αν μή τι άλλο να δείξει λίγη φιλότιμο και να φύγει από το να εκτίθεται έτσι, χωρίς ίχνος ενστίκτου αυτοσυντήρησης και αξιοπρέπειας. Η αν θέλει να ξεφτυλίζεται ο ίδιος, οκ, νο πρόμπλεμ, αλλά τουλάχιστον να μην διαδίδει επικίνδυνες υγειονομικώς μαλακίες.


Πάμε λοιπον σε ένα μικρό ποτ πουρί δηλώσεων Θεοχάρη που δεν θα έκανε κανείς σοβαρός άνθρωπος στον πλανήτη, πόσο μάλλον υπουργός τουρισμού μιας τουριστικής χώρας.


13/2/2020
Ο προφήτης της πολιτικής. Ο γίγαντας της σκέψης. Ο τιτάνας της διανόησης.

19/5/2020
ΧΩΡΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
Την ελεύθερη είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσων ταξιδεύουν από την Ελλάδα όταν και η ελληνική κυβέρνηση επιτρέψει κάποια στιγμή την ελεύθερη είσοδο αφίξεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, πρότεινε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο BBC. (κλατς)
21/5/2020
Δώστε στο παλικάρι το Νόμπελ Ιατρικής διοτι ο φορέας που δεν εκδηλώνει συμπτώματα και απλά κολλάει τους άλλους ως ασυμπτωματικός δεν ειναι πρόβλημα για τον Τιτάνα της σκέψης που έχουμε στο Υπουργείο Τουρισμού. Τσιοδρα φάε το πτυχίο σου στιφάδο.

Θεοχάρης: Ο ξένος τουρίστας που θα μείνει 6-7 μέρες στη χώρα μας  δεν θα προλάβει να αναπτύξει τα υγειονομικά συμπτώματα (κλατς).


14/6/2020

"Αυτές οι ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για τον ελληνικό τουρισμό. Η κρίση του κορονοϊού μπορεί να αποτελέσει όμως ευκαιρία για το rebranding της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός. Επανεκκινούμε την τουριστική οικονομία. Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια των επισκεπτών και των κατοίκων " (κλατς)
Απαριθμώ γιατί τότε δεν τα ξέραμε:
* Ελεγχοταν περίπου το 10 με 15% των εισερχόμενων
* Εγινε ενας χαμούλης με τουρίστες απο Σερβία που μια ερχονταν ως εχουν, μια καθολου, μια με αρνητικο τεστ, μια απο Βουλγαρία, μία δεν ξέρω πως
* Η υποχώρηση έναντι στην TOUI για το -επικίνδυνο- θεμα της πληρότητας στις πτήσεις
* Πτήσεις εκτός προγράμματος και μέτρων 
* Για κάποιο λόγο που δεν μας εξηγήθηκε ποτέ τα απλά και βασικά μέτρα (τηλεεργασία, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, απαγόρευση μεγάλων συναθροίσεωνσε ανοιχτούς, ή τουλάχιστον η διεξαγωγή τους με μέτρα ασφαλείας) είχαν διακοπεί/ατονίσει/δεν βαριέσαι τώρα με τα στελέχη της κυβέρνησης να δίνουν τον τόνο:

-Εμβόλιμο αφιέρωμα κυβερνητικής παραδειγματικής ανευθυνότητας-(εδώ να πούμε πως και στελέχη της αντιπολίτευσης μαλακίστηκαν αρκούντως αν και όχι με τόση ένταση ή διαρκεια, αλλά τι τα θες, όταν αυτός που βαζει τους κανόνες δεν τους τηρεί, για μένα οι υπόλοιποι απλούστατα ΔΕΝ φταίνε)

Αν τα πιο πάνω θεωρούνται από ήπιας επικινδυνότητας μαλακίες μέχρι χοντρές ανεύθυνες μαλακίες, για μένα η θρυαλλίδα της ιστορίας ήταν (με συν-ευθύνη του Θεοχάρη) προφανώς το κλεισιμο-ανοιγμα του Αλεμάγκου, όπως τα λέει ο κολέγας δλδ:
Η φάση με το Αλεμάγκου έπεισε τους πάντες πως τα μέτρα ειναι για τα μάτια του κόσμου, κουβέντα να γίνεται, παει ο ιός και απλά κάποιοι γραφικοί γκρινιάζουνε. Στα καπάκια σκάσανε και οι περισσότερες απο τις πιο πάνω φωτογραφίες, τα αραιωμένα δρομολόγια ΜΜΜ και το ό,τι να 'ναι στα σύνορα. Ε, δεν θέλει και πολύ ο κόσμος, κατάλαβε ότι ο κορονοϊος ειναι κάτι που συμβαίνει κάπου αλλού σε κάποιους άλλους και εμείς έχουμε τον Μωυσή που καθαρίζει ως δια μαγείας. 

Τελος εμβόλιμου αφιερώματος. Συνεχίζουμε.


Ιούλιος-Αύγουστος 2020
Ενώ το άλλο αγλάϊσμα, ο Καραμανλής ο ΙΙΙ κατάφερε να τα κάνει μαντάρα και να αραιώσει τα δρομολόγια των ΜΜΜ εν μέσω πανδημίας και αυξημένης τουριστικής κίνησης, η επιτροπή λοιμωξιολόγων βάρεσε καμπανακι στην κυβέρνηση για την χωρητικότητα στα πλοία και τους κινδύνους που επιφέρει η αυξημένη πληρότητα. Ο Θεοχάρης τους άκουσε βεβαίως. Για δύο ολόκληρες μέρες. Μετά τους έγραψε στα παπάρια του και αύξησε το όριο πληρότητας στο 80%. Και όχι μονο αυτό, αλλά τους έκανε να φάνε και τα πτυχία τους με το αμίμητο:
"Δεν υπάρχει θέμα με την πληρότητα στα πλοία. Δεν είναι επικίνδυνος ο συνωστισμός για 2-3 ώρες στα πλοία" (κλατς)

6/8/2020
Ο αριθμός κρουσμάτων αρχιζει και ανεβαίνει, όλοι καταλαβαίνουν πια πως το σύστημα ελεγχου στα σύνορα μπαζει απο 15 μεριές και ο Χάρης στην κοσμάρα του: Για την αύξηση των κρουσμάτων ΔΕΝ φταιει ο τουρισμός (και προς Θεού όχι η κυβέρνηση, ποτέ η κυβέρνηση), αλλά οι πολίτες:

«Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Φοβηθήκαμε τον τουρισμό, αυστηροποιήσαμε παρά πολύ τα μέτρα του τουρισμού, και βλέπουμε παρά πολύ λίγα κρούσματα συνολικά. Έχουμε 1,3 εκατ. επισκέπτες τον Ιούλιο και είχαμε 400 περιπτώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.   

Αντε να του εξηγήσεις ότι τεστάραμε 1 στους 10 εισερχόμενους, αντε να εξηγήσεις ότι ένας φορέας σε πολυσύχναστο μέρος αρκει για να κολλήσει 100, άντε να του πεις, τι να του πεις που αυτός πιστεύει πως ο κορονοϊος δεν διαδίδεται αλλά γεννιέται αμα μαζευομαστε πολλοί και μαζεύουμε ψείρες.


Ξανά 6/8/2020
Νομιζω η πιο παρανοϊκη δήλωση της τελευταίας 20ετιας. Παγκοσμίως. 


Το μειονέκτημα της κρουαζιέρας,αυτό που λέγαμε πάντα ότι δεν αφήνουν πολλά χρήματα. Γιατί δεν αφήνουν πολλά χρήματα; Γιατί δεν μένουν πολλές ώρες πάνω στα νησιά. Έρχονται, πάνε 3 ώρες, ξαναμπαίνουν στο πλοίο, προχωράνε. Δηλαδή σταματάνε σε 5 λιμάνια από 3 ώρες, 15 ώρες, αυτό είναι οι διακοπές…Αυτό τώρα είναι πλεονέκτημα σε σχέση με την ασφάλεια, δεν είναι άνθρωποι οι οποίοι θα μπορέσουν εύκολα να μεταδώσουν, να δημιουργήσουν κίνδυνο για τη χώρα μας! (κλατς)
Αναρωτιέμαι αν δώσανε στον κο Τσιοδρα να δει το βίντεο με τον Θεοχάρη να λέει αυτά τα αμίμητα, να κάνει το πτυχίο του φλαμπέ και να το φάει.


Τέλος πάντων, αυτα βρηκα εύκολα γιατι βαριόμουν να ψαξω παραπάνω και δεν ήθελα να ανεβάσω και πίεση καλοκαιριάτικα. Το πιάσατε το νόημα. Το ότι αυτός ο τύπος στον τελευταιο ανασχηματισμό δεν ξηλώθηκε, αλλά αντιθέτως θεωρήθηκε επιτυχημένος και διατηρήθηκε σε βγάζει πραγματικά από τα ρούχα σου. Αλλα είπαμε: ο Θεοχάρης ειναι ο χαζός αχυράνθρωπος της ιστορίας στο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. 

Υ.Γ. Χρόνια και ζαμάνια ειχα να ποστάρω κάτι και μεταξύ μας δεν περίμενα να το κάνω αυγουστιάτικα, αλλά ο τύπος πραγματικά σκάει γάιδαρο, πέρα από τις όποιες πολιτικές ή άλλες ευθύνες που έχει.

4 σχόλια:

 1. Αν οι απλοϊκές μαλακίες που είπαν τούτοι είναι το μόνο επιλήψιμο στην χώρα, είστε πολύ μα πολύ τυχεροί.
  Και με τον πιο ενσυνείδητο έλεγχο δεν είναι δυνατόν, παραδείγματος χάριν, σε ξένο να κατανοήσει την τρομακτική έκταση διανοητικού και κοινωνικού ξεχαρβαλώματος και ύψιστου κινδύνου στις ΗΠΑ, ή και στο ΗΒ.

  Στην Ελλάδα με όποιους και να είναι κανείς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την παραδοχή ότι με άλφα ή βήτα τρόπο και για άλφα ή βήτα λόγο η Ελλάδα προς έκπληξη των πάντων (εμού πρώτου) βγήκε σαν «παράδειγμα» του πως να αντιμετωπίσουν πολίτες και κράτος την πανδημία.

  Σήμερα, σε κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού και για χώρες με πάνω από τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους, η Ελλάδα είναι 26η από 28 στην Ευρωπαϊκή ήπειρο (με πρώτη την Σουηδία και δεύτερη την Ισπανία), και στην υφήλιο είναι 83η από 129 (με πρώτες Χιλή, Παναμά, Κουβέιτ, Ομάν και πέμπτη τις ΗΠΑ).

  Φυσικά, λόγω του ανοίγματος συνόρων για τουρισμό και επίσης λόγω «κούρασης» του πληθυσμού με τα «μέτρα» (και την αναπόφευκτη διάδοση θεωριών συνομωσίας) το τωρινό δεύτερο μέρος του πρώτου κύματος (το δεύτερο κύμα ξεκινάει Οκτώβριο) υπάρχει άνοδος. Αλλά, και πάλι, η άνοδος στην Ελλάδα είναι ελάχιστη συγκρινόμενη με άλλες χώρες.

  Οπότε, αγαπητέ Ζάφωντ, αν το μόνο που έχετε είναι γραφικοί ηλίθιοι που λένε μπούρδες, είστε πολύ τυχεροί γιατί αλλού υπάρχουν και κακεντρεχείς ηλίθιοι που υποκινούν κοινωνική αναταραχή και σημαντική άνοδο κρουσμάτων και καταβαράθρωση οικονομιών…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν εχουμε ακομα την πηχτή μαλακία που παίζει στο ΗΒ ή στις ΗΠΑ, αλλα δεν απογοητευομεθα, κανουμε και μεις ότι μπορούμε.Γενικώς είχαμε πάει καλα, αλλά πέρα απο τα μέτρα η κυριοτερη μέθοδος επιτυχίας ήταν το undersampling ;)


  Σε κάθε περίπτωση μπορουσαμε να την βγάλουμε καθαρή ή σχεδον καθαρή το καλοκαίρι αν ειχανε 5 δραμια μυαλο στην κυβέρνηση, αλλα το πιθανοτερο σενάριο ειναι ότι έφαγαν την ίδια τους την προπαγάνδα ότι ο Κυριάκος-τσιτάχ-Μωυσής έκανε μπου στον ιο και αυτός δεν τολμάει να περάσει τα σύνορα.

  Τελος πάντων, εμάς τώρα μας σκαει ουσιαστικά το πρώτο κύμα και είμαστε σε χειρότερη κατάσταση απ΄ ότι τον Μάρτη απο υγειονομικής και οικονομικής απόψεως. Προφανώς η παρτίδα σώνεται ακόμα αν δείξουμε λίγο μυαλό, αλλα επιφυλάσομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σωστά, και σύμφωνος σε όλα. Το undersampling σαφώς παίζει στα ποσοστά, αλλά το μέγεθος όλως των αριθμών και ποσοστών ποσοστών από παντού είναι τέτοιο που φέρεται μάλλον λιγότερο παρά περισσότερο ουσιώδες όσον αφορά το undersampling...

  Φυσικά πρέπει να έπαιξε και το "πόσους νεκρούς αξίζουν τα ευρώπουλα του τουρισμού"... Τουλάχιστον, δεν επιτρέπετε ακόμα Αμερικανικά διαβατήρια.

  Πάντως, στις ΗΠΑ ξεσκίζονται οικογένειες και φιλίες λόγω πολιτικής, όπου το πως αντιμετωπίζει κανείς, προσωπικά, την πανδημία, φέρεται θέλει-δε-θέλει σαν πολιτική ταυτοποίηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir