Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2009

Δουλευε μαλάκα

....δουλευε, και άσε τους άλλους να τα κονομάνε για πάρτη σου!

(ακολουθεί ποστ ελαφρώς ασυνάρτητο, αλλά τι να κάνουμε κανείς δεν είναι τέλειος!)

Εξέλιξη λέγαμε, και άλλα τέτοια χαζα. Από την εποχή που κατεβήκαμε από τα δέντρα και δώθε στον άνθρωπο εδραιώθηκε η τάση να δουλεύει σε φυλές, σε ομάδες, με στόχο το κοινό και ομαδικό συμφερον. Η νέα όμως αγελαία συμπεριφορά αναγκαστικά έφερε και ρόλους (που όλα τα ζώα που ζουν σε αγέλες έχουν). Ο άλφα, ο βήτα και σίγουρα ο ωμεγα ο οποίος είναι ο τελευταιος τροχός της αμάξης και ο καρπαζοεισπράκτορας της παρέας.

Στους ανθρώπους οι πρώτοι άλφα ήταν οι μπρατσαράδες, αλλά (λογικά) δεν ήταν και πολύ πετυχημένοι. Η επόμενη "γενιά" είναι οι πρόγονοι των σημερινών ιερέων. Άνθρωποι που είχαν λίγο παραπάνω μυαλό από μούσκουλα και με την πειθώ έκαναν τους άλλους να τους ακολουθούν. Σε συνθήκες κρίσεως όμως έπρεπε να μπορούν να υπερασπίσουν την εξουσία τους είτε από άλλους ξύπνιους είτε από τους παλιού τύπου άλφα, τους μπρατσαράδες. Εκεί εφευρέθηκε η θρησκεία η οποία μας δίνει την άφατη θέληση του Θεού, του ο οποίου ο λόγος είναι ο λόγος του ιερέα άντε μετά εσύ κυνηγέ, τροφοσυλλέκτη, δυνατέ αλλά ανεγκέφαλε μπούφο να του πας κόντρα.





Στην ουσία είναι η λύση του προβλήματος της ηγεσίας για την (κοπιαστική) ανεύρεση τροφής (ή και γκόμενας/ου) συν την εξασφάλιση της διαιώνισης των δικών μας γονιδίων (αργότερα, επειδή αυτή η τάση στην εξουσία έγινε μανία και πλέον έκανε κακό στο σύνολο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη της αγέλης, απαγορεύτηκε στους ιερείς να κάνουν παιδιά, αλλά δεν τους πολυπείραξε. Αν ο τρόπος τους (μεσω υιοθεσίας) συνεχιζόταν, θα ήταν γι αυτούς το ίδιο). Εγώ σας κουμαντάρω, εσείς με ταϊζετε, με ποτίζετε και όλα τα σχετικά. Σαφέστατα τις περισσότερες φορές η όλη φάση καταντάει παρωδία με την εξουσία να σκέφτεται μόνο την ίδια την ύπαρξη και διαιώνισή της, παρά (και πολλές φορές ενάντια) στην υπόλοιπη αγέλη. Ηγέτης δεν γίνεται ο πιο άξιος αλλά ο πιο δυνατός, σε επίπεδο ικανότητας να προξενήσει τρόμο. Το μέτρο της ικανότητας του είναι η επιβίωση και μόνο της υπόλοιπης αγέλης και όχι η βελτίωση των συνθηκών ζωής της. Γι αυτό και οι θρησκείες γενικώς (πλην της χαλαρής Σουβλακικής) μου προξενούν φόβο, γιατί τις έχω πάρει πρέφα. Ο σκοπός και ο στόχος τους είναι η επιβολή της εξουσίας μέσω του τρόμου. Και δεν είναι ο τρόμος που εμπνέει ο άλφα ή βήτα μπρατσαρας τον οποίο αν μαζευτούμε πέντε τον κοπανάμε, ή μπορούμε απλά να αλλάξουμε αγέλη. Οοοοχι! Ο θρησκευτικός τρόμος σε κυνηγά όπου και αν πας, ό,τι και αν κάνεις.
(Σε προσεχές ποστ μπορει να βρω και την όρεξη να κάνω μια μίνι ανάλυση στο πως δουλεύει το όλο σύστημα)

Κατά βάθος, μετά από γενιές και γενιες εξελικτικής τελειοποίησης αυτών των συμπεριφορών δεν μπορώ να πω πως διαφέρουμε πολύ από τον σκύλο σε αυτό το θέμα.
(Παρένθεση. Πριν κανα χρόνο μας ερχόταν συνέχεια στο σπίτι ένας μικρός κοπρίτης. Ρε φύγε, ρε ξου, τίποτε αυτός. Καθόταν στην πόρτα τρέμοντας (καλοκαιριάτικα) με κλαμένα μουτρα και ουρά κατεβασμένη. Δεν κουνιόταν, μόνο σε κοιταζε φοβισμένα. Αυτή η δουλειά πηγε καμια βδομάδα μέχρι που βρήκα να τον χαρίσω. Μέχρι να τον δώσω, για να μην γίνει καμια στραβή και φύγει, τον έδεσα κάπου. Αμέσως είχα μπροστά μου ένα άλλο σκυλί. Τι γαυγίσματα (που δεν τον είχαμε ακούσει καθόλου μία βδομάδα) στους περαστικούς ως φύλακας, τι χαρές, τι κουνήματα της ουράς, έπρεπε να το δείτε για να καταλάβετε την έκπληξή μου. Τον έδεσα και βρήκε το νόημα της ζωής, βρήκε αφεντικό. Τέλος παρένθεσης)
Σαν τον σκύλο ψάχνουμε το αφεντικό, τον άλφα μας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Σε κάτι τέτοιες στιγμες θυμάμαι τον ένδοξο περίπου-προφήτη Brian:






Αυτό που μας έμεινε λοιπόν είναι η τάση να είμαστε σε αγέλες και η τάση μερικών από εμάς να ασκούν εξουσία, ή πιο απλά να σε βάζουν να δουλεύεις, να παράγεις αντί γι αυτούς. Και αυτοί να καρπώνονται την υπεραξία της δικής σου δουλειάς. Βεβαίως το ποστ αυτό δεν έχει σκοπο να υπερασπίσει το αυτονόητο της εξελικτικής θεωρίας. Αυτο θα το κάνει ο Βιολόγος σε...τρια τέρμινα. :)
Το παρόν ποστ γράφεται για να δείξει πως όσο και να αλλάζει ο Μανωλιός......

Εμείς οι αριστεροί λοιπόν, το είδαμε(;) το κόλπο και αρχίσαμε να φωνάζουμε πως αυτά τα μοντέλα διακυβέρνησης (πρεπει να) ανήκουν σε παλαιοτερες περιόδους κτλ κτλ Βεβαίως, όπως είδαμε και επί "υπαρκτού", μερικές φορές ο πειρασμός είναι απλά πολύ μεγάλος.....

Κάπου εδώ κουράστικα να γράφω την εισαγωγή και σας δίνω το λόγο που με ώθησε να γράψω το παρόν.
Διαβάστε το σχόλιο του Σπίθα το οποίο μεταφέρω αυτούσιο από εδώ (το κυρίως ποστ είναι φουλ στην ακαταλαβίστικη αριστερή-sos-ορολογία και προξενεί πονοκέφαλο, αλλά υπομονή!) και βγάλτε συμπέρασμα.
(Αριστερά ίσον πρόοδος ε;)


Είναι η μυστηριώδης ΑΚΕΠ, η "Αυτοδύναμη Κίνηση Εργατικής Πολιτικής". Τη γνωρίσαμε τότε που μας εξηγούσε ότι "οι εργάτες θέλουν ψωμί και τριαντάφυλλα".

Ο "αρχηγός" που αναφέρουν είναι ο Αντώνης Χάλαρης, εμπνευστής, ιδρυτής, πρόεδρος και προέρχεται από το ΚΚΕ.

Ενας από τους 400 που υπέγραψαν το κείμενο "Η πολιτική μας διαφωνία με το ΚΚΕ", ένα μανιφέστο που δημοσιεύθηκε το Μάρτιο του 1980 και συσπείρωνε όλες τις ομάδες των διαγραφέντων και των διαφωνούντων της εποχής.[ ]

[ ]η μικροσκοπική αυτή οργάνωση είχε ειδικευθεί στη συλλογή χρημάτων από τα μέλη της, και στην αξιοποίηση της απλήρωτης εργασίας τους, με αποτέλεσμα να βρεθεί σήμερα ο πρόεδρός της ιδιοκτήτης μιας ανώνυμης εταιρίας με δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ
.
Επιχειρήσεις.

Η σχέση του κ. Χάλαρη με τις επιχειρήσεις χρονολογείται στα 1983, πριν ακόμα ιδρυθεί το κόμμα.

Με εισφορές φίλων του αγόρασε ένα καφέ-μπαρ στην οδό Μασσαλίας, το 'Rue de Marseille',

Με σκοπό να δημιουργηθεί ένα πολιτικό στέκι της παρέας. Η αγορά έγινε φυσικά στο όνομα του αρχηγού.

Ομως τα έσοδα από την επιχείρηση αυτή δεν ήταν αρκετά.

Αγοράστηκε ένα περίπτερο στο Παγκράτι. Ηταν 3 Σεπτεμβρίου 1986. Σε λίγο τα περίπτερα έγιναν πέντε. Δίπλα στο αρχικό προστέθηκαν ένα στη Λ. Συγγρού, ένα στην Πλ. Μαβίλη, ένα στη Λεωφ. Αλεξάνδρας και ένα μπροστά στο ξενοδοχείο Παρκ. Στα περίπτερα δούλευαν μέλη της οργάνωσης, είτε δωρεάν, είτε με πολύ χαμηλά μεροκάματα. "Πολλές φορές κάναμε 'κόκκινα' μεροκάματα", παρατηρούν οι συνομιλητές μας και αναρωτιούνται πώς ήταν τόσο αφελείς εκείνη την εποχή.


Το 1988 ο αρχηγός αποφασίζει να στραφεί στα σούπερ-μάρκετ.

Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ανοίγει το πρώτο στο Περιστέρι. Ως ιδιοκτήτες εμφανίζονται 3 μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου. Οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις του 1989-90 θεωρούνται από τον κ. Χάλαρη ως η μεγάλη ευκαιρία για την ΑΚΕΠ. Απαιτούνται βεβαίως περισσότερα χρήματα.

Ανοίγει και δεύτερο σούπερ-μάρκετ στα Ιλίσια.

Είναι άγνωστο πόσο στοίχισε σε άλλα στελέχη η αφοσίωσή τους στην οργάνωση και στον αρχηγό.

Τα στελέχη που προσέφεραν όλες τους τις οικονομίες γι' αυτό που θεωρούσαν ιερό σκοπό έχουν σήμερα καταθέσει αγωγές και ζητούν πίσω τα δανεικά που τείνουν να γίνουν αγύριστα (βλ. σχετικά στην τελευταία σελίδα του "Ιού").

Η δραστηριότητα της οργάνωσης έχει στο μεταξύ δώσει τη θέση της σε μια απολύτως επιχειρηματική δράση.

Τη διαμάχη των στελεχών της ΑΚΕΠ αναμένεται να λύσει το δικαστήριο.....


ΝΑΤΟΙ ΠΑΛΙ!

αφίσσα
από ψωμί και τριαντάφυλλα 5:06πμ, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2007

" ΟΙ ΜΟΛΟΤΩΦ"
Από τα όνειρα και τις ιδέες είναι κρυφό σχολειό, φλόγα που ετοιμάζει τις νίκες των επερχόμενων μαχών
Για μια κοινωνία αταξική -ακρατική "
ΑΚΕΠ

33 σχόλια:

  1. @ Zaphod
    "Εμείς οι αριστεροί λοιπόν, το είδαμε(;) το κόλπο και αρχίσαμε να φωνάζουμε πως αυτά τα μοντέλα διακυβέρνησης (πρεπει να) ανήκουν σε παλαιοτερες περιόδους κτλ κτλ Βεβαίως, όπως είδαμε και επί "υπαρκτού", μερικές φορές ο πειρασμός είναι απλά πολύ μεγάλος..."
    ............................

    Σπίθας:
    Μεγάλη μούρη ο Μοντεχρίστος:)
    Τι μου θύμσες..Αφου το θυμάται απέξω ο γιός μου που του το είπα.

    Διαβάζαμε (και συνεχίζουμε ακόμη με τον Γεράσιμο και τον Ζαχαρία, τον κόπρο..) ΑΡΚΑ, κάθε πρωί Κυριακή με κρουσάν, αφού παίρναμε την εφημερίδα από τον Λώλο και μετά πήγαινε για μπάσκετ:)
    Πριν την γενιά, Κικίλια, Καράγκουτη, Δρελιώζη.
    Εγώ έφευγα γιατί έπαιζα ποδόσφαιρο...

    Ελπίζω τα παιδιά του τότε ΑΚΕΠ (γνωρίζα μερικά) να πήραν τα λεφτά τους πίσω, αλλά δεν το ξέρω.
    (Αυτούς τους νέους που έβγαλαν την αφίσα δεν ξέρω τι ρόλο βαράνε!)

    Μιλάμε για περιουσίες και για σπίτι πεντάρι στην πλατεία. Όχι αστεία.

    Απατεώνας μεγάλο, ο Χάλαρης και τους το είχα πεί, αλλά που να ακούσουν τον "ρεφόρμα" που δεν έβλεπε την επανάσταση που έρχεται με τον μεγάλο "αρχηγό" που τον θεωρούσαν μέσα στα δέκα μεγάλύτερα κεφάλια της παγκόσμιας πολιτικής ιστορίας και ισάξιο του Μαρξ!!
    Επί λέξη!

    Υ.Γ.
    Να προλάβουμε να φάμε καμιά μπανάνα γιατί μόνο την πατάμε:)
    Μ'αρέσει η ιστορία του Κόμη Μόντεχρίστο.
    Την έχω σε κόμικ.

    Αλλά μάλλον μοιάζω στον "ισοβίτη" του Αρκά!
    Την έχω πάρει πρέφα και προσέχω, έστω κι'αν δεν έχω!!

    Αγελαίος δεν θα γίνω, ποτέ, κουφάλες παθοκράτες. Προτιμώ αρουραίος :)

    Πολύ καλό το δέσιμο. Φαντάζομαι όπου βάζεις τη λέξη "θρησκεία" να εννοείς και τις πολιτικές θρησκείες.

    Την καλημέρα μου, Zaphod.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μην μου λες να δουλεύω, ο μαλάκας.
    Κουράστηκα. Προτιμώ ισοβίτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To περιστατικο με το σκυλο τα λεει ολα. Και προχωρά παραπέρα. Για ολους υπαρχει καπου ενα αφεντικο. The life of Brian η καλυτερη ταινια ever.Την καλησπερα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριολεκτικώς ο μαλάκας αντλεί ευχαρίστηση από την μαλακία του. Αν γουστάρει να δουλεύει για άλλον για τα φρίσκις του και μετά τρελαίνεται σε ντόγκυ τέιλς για τ' αφεντικό του, βρήκε το νόημά του.

    Αν ξαναπάει στην προτέρα αγέλη του ή θα υπακούσει στους πρώτους άλφα ή θα γίνει πρώτος άλφα ή θα τον φάει η μαρμάγκα. Αν δε γίνει πρώτος άλφα ούτε και σκυλίτσες θα έχει.

    Αν μείνει στ' αφεντικό θα ευνουχιστεί συνήθως.

    Απ' όλα έχει ο μπαχτσές.

    Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, αν γεννηθείς σκύλος, την έβαψες.

    Αταξική κοινωνία??? Θα 'θελα να 'ξερα ποιος πρωτοεφηύρε τον όρο, για να γράψω το όνομά του στον τοίχο και μετά να του πετάω βελάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο αυτό που έγραψες το σεντόνι συνοψίζεται στη δήλωση του Ψαριανού στο Βήμα νομίζω, προ 2-3 εβδομάδων :
    "Καλύτερα πλούσιος επαναστάτης παρά φτωχός μαλάκας" ..
    Τελικά εσείς οι αριστεροί είστε περισσότερο θύματα από εμάς τους δεξιοί. Εμείς τουλάχιστον δουλεύουμε για τους πλούσιοι με στόχο κάποτε να τα κονομήσουμε και να τα κάνουμε και μεις βίλλες και κότερα, εσείς δουλεύετε τσάμπα για να τα κονομήσουν αυτοί που σας λένε ότι οι πλούσιοι πρέπει να τα μοιραστούν μαζί σας..
    Εν τω μεταξύ, δίκιο έχει η Αστέρω.. Αυτό το "αταξική" κοινωνία είναι μεγάλη αττάκα.. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλη αττάκα Τσέχου, του οποίου είχαμε νοικιάσει το σπίτι στην Πράγα, λίγο μετά την πτώση του υπαρκτού :
    "Η σοσιαλιστική επανάσταση πέτυχε τουλάχιστον τους μισούς στόχους της εδώ πέρα. Τα λεφτά τα πήραν από τους πλούσιους, όλα. Απλά δεν πρόλαβαν να τα μοιραστούν με εμάς."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @σπίθας
    Όλοι έχουμε, λίγο ή πολύ έναν ισοβίτη ΚΑΙ ενα Μοντεχρίστο μέσα μας. Ανάλογα με το ποιος κερδίζει διαμορφώνεται και η συμπεριφορά. Συνήθως οι "ηγέτες" είναι σκέτοι Μοντεχρίστοι!

    @yiohan
    Καλημέρα από εμένα! Μπορώ να πω πως το περιστατικό με τον σκύλο μου έχει χρησιμεύσει αρκετές φορές ως παράδειγμα του πόσο δυνατό είναι αυτό το συναίσθημα στα αγελαία ζώα.

    @Αστεροέσσα
    Η μόνη αταξική κοινωνία είναι είτε των προτόγονων, πριν καν σχηματίσουν αγέλες είτε των πρώτων χριστιανών, αλλά και αυτή δεν βασιζόταν στην παραγωγή αλλά στο....μοιρασμα της ήδη υπάρχουσας περιουσίας. Μόλις αυτές τελείωσαν το σύστημα άλλαξε...

    Κοινώς βράστα. Εμείς κυνηγάμε μια μετα-ταξική κοινωνία (copyright γι αυτό ε;)

    @prophet

    Όλοι οι ιδεολόγοι είναι θύματα. Οι αρχηγοί ιδεολόγοι είναι εκμεταλευτές. Τουλάχιστον οι αριστεροί είναι κορόιδα με την χριστιανική έννοια :)

    Ο δε "υπαρκτος" ήταν πρακτικά ανύπαρκτος για όλους - πλην Λακ...εεεε πλην ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και αν το πάρουμε ανάποδα, για πολλους από τους πιο φτωχούς Ρώσους τα πράγματα τότες ήταν σαφέτατα πιο καλά απ 'ότι τώρα. Το κακό που έχει ο καπιταλισμός είναι ότι εφαρμόζεται ως κοινωνικός Δαρβινισμός και δεν νοιάζεται γι αυτούς που δεν τα "καταφέρνουν" ενώ το "άλλο" σύστημα δίνει τρομερή έμφαση στο κοινωνικό κράτος, πχ Κούβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τρία τέρμινα?Δεν αρχίζω τα τριάρια του τύπου "ναι,ναι παιδιά" γιατί θα μπλέξω.

    Στο πνεύμα του κειμένου σου.Είμαι σίγουρος ότι μερικοί άνθρωποι είναι γονιδιακά πάντα προγραμματισμένοι να βελάζουν και υπό κατάλληλες συνθήκες το εκφράζουν αυτό και ακολουθούν τυφλά.
    Πολλές φορές όλοι γινόμαστε λίγο πολύ προβατάκια, καθώς είμαστε ασήμαντοι μικροαστοί, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να ξεγελάμε τους εαυτούς μας ότι δεν έχουμε αφεντικά,είμαστε ανεξάρτητοι και αποφασίζουμε μόνοι μας (σατανικό γελιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eν τω μεταξύ το "Δούλευε μαλάκα" αν το κρεμάσεις απέναντί σου σε καμιά αφίσα ξερωγωτί, στο χώρο εργασίας, είναι πολύ motivating.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Που να τρώγαμε και 400 χρόνια ισόβια, όπως ο ισοβίτης!

    Θα ταμπελάρω το:
    "Δεν δουλεύω, ρε μαλάκα"
    :)
    Καλύτερο μου φέρνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ zaphod,
    Αταξικές οι πρώτες χριστιανικές κοινωνίες, ε; Καλά κρασιά! :D

    Για ρώτα κι από εδώ που κάναμε το χριστιανισμό φύλλο και φτερό!
    Υπήρχαν κάτι καρακόντρες μεταξύ Πέτρου και Παύλου και ομαδούλες και κολλητοί... και... και.

    Τράβα και στις Πράξεις Αποστόλων να δεις πώς εκβιάζονταν να αφήσουν την περιουσία τους στην κοινότητα, κι αν ο δωρητής που τολμούσε να κρατήσει λίγα ψιλά για τον εαυτό του δεν δολοφονείτο...

    Θρησκευτικά ξέρω καλά. Γι' αυτό και βαριέμαι να πηγαίνω σε ιστολόγια που επιχειρούν να μου αποδείξουν ό,τι ξέρω. :))

    Άντε, ας πούμε ότι αταξικές ήταν οι κοινωνίες των Μάγιας που περιγράφει ο Ένγκελς στην "Καταγωγή της Οικογένειας, της Ιδιοκτησίας και του Κράτους". Αλλά και πάλι δε στέκει ως παράδειγμα αταξικής κοινωνίας, γιατί μιλάμε για φυλετική κοινωνία γενών, κάστας και φυλής χωρίς γραπτό δίκαιο και όχι για πολιτική κοινωνία.

    Εν κατακλείδι, όσο υπάρχει πολιτισμός θα υπάρχουν και τάξεις. Νομοτελειακό. Και την εργατική ή την αστική τάξη να καταργήσεις, πάλι θα υπάρχει άρχουσα τάξη, οπότε πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μετα-ταξική κοινωνία! Γουάου! Έχει και κάτι από Τσόμσκι! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Biologos
    Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

    Οκ ο γενετικός προγραμματισμός, αλλά υπάρχει και το πολιτιστικό μέρος. Πως αυτές οι συμπεριφορές εντυπώνονται καιενθαρρύνονται στην παιδική ηλικία απο τους παλαιότερους της αγέλης, που τις πήραν από τους παλαιότερους κτλ κτλ

    @σπιθας
    Το καθισιό είναι η καλύτερη δουλειά. Ο μόνος όμως που το κάνει και βγάζει τα προς το ζειν επίσημα είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (και γαμώ τα επαγγέλματα, μακάρι παναζία μου να γινόμασταν ουλοι)

    Γι αυτό και πρέπει να να αλλάξουν αι δομαί του συστήματος.

    Χμμμμ μηπως τελικά το σχεδιο που εγραφαν στο zeitgeist addendum ειναι μια καποια λυσις;;;

    @αστεροέσσα
    Και γω παινεύομαι πως στη ιστορία είμαι καλος :)

    "Οι πρώτες χριστιανικές κοινωνίες" που αναφέρω είναι ...πολυ πρώτες, πιο παλιές από τον Παύλο, με τον όποιο Μεσσία του εν ζωή ακόμα (ήταν αστικές κοινωνίες, αλλά στο στυλ των Εσσαίων ή καπως έτσι τελος πάντων)

    Το επεισόδιο με τις πράξεις που αναφέρεις έχει πολύ πλακα. Δεν είναι αυτό που κάποιος αποκαλύπτεται πως "δεν τα χάρισε όλα", τον επιπλήτει κάποιος και ...αυτόματα πέφτει νεκρος αυτός και η γυναίκα του;;;



    "Εν κατακλείδι, όσο υπάρχει πολιτισμός θα υπάρχουν και τάξεις. Νομοτελειακό. Και την εργατική ή την αστική τάξη να καταργήσεις, πάλι θα υπάρχει άρχουσα τάξη, οπότε πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο. :)"

    Εκτος και αν βρούμε κανένα μετα-ταξικό μοντέλο που να λειτουργεί...

    Το ζήτημα δεν είναι νμζ πάντως η εξάλειψη των τάξεων, αλλά η εξάλειψη της κοινωνικής εξαθλίωσης. Στρώματα (λογικά) πάντα θα υπάρχουν



    @all
    Αφιερωμένο το δίστιχο του ποιητη:
    "αν μ' ακουγες μπουμπουνα
    θα ψήφιζες κουμμούνα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α, γεια σου! :D
    Aυτή είναι η περικοπή! Πέφτουν κι οι δυο ξεροί, επειδή δεν άρεσε στον Κύριο η ιδιοτέλειά τους.

    Το άλλο που λες φέρνει λίγο προς το κοινοβιακό, wannabies και τέτοια. :)

    "Εξάλειψη της κοινωνικής εξαθλίωσης". Εεεε, αμήν! Θα το προλάβουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κοινοβιακο ηταν, αλλα οπως λεει ο Κορδατος (χμμμ πουλαμε και λιγο μουρη): "ηταν κομμουνισμος στην καταναλωση, αλλα οχι στην παραγωγη", παρασιτισμος δηλ θα επεξηγούσα :)

    "
    "Εξάλειψη της κοινωνικής εξαθλίωσης". Εεεε, αμήν! Θα το προλάβουμε;
    "

    Έλα ντε! Και εκει εχει ενα ψηγμα δικιο ο ξυριζας λεγοντας πως ειμαστε κατα του μονεταριστικου συστηματος (σιιιιιγουρα το εχει κλεψει απο το zeitgeist addendum, τα συντρόφια μέχρι "καπιταλισμος" ξερουν να λένε :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και αλλη αφιέρωση, από τον ίδιο ποιητη

    "Φταιμε ολοι, φταιμε ολοι
    που εχει ο παπας περβολι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Xεχε!
    Πάντως αν θες βιβλίο για υπαρκτό σοσιαλισμό, χριστιανισμό κλπ, συστήνω ένα από τα αγαπημένα μου:
    Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, Ο Μαιτρ κι η Μαργαρίτα

    ΤΟ Βιβλίο! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Zaphod
    zeitgeist addendum ειναι μια καποια λυσις;;;
    .......................................
    Είχαμε δεί και τις δύο σειρές με το Θαλλάση (ξέρεις τη διαιώνιση του είδους μου..)
    Το πρώτο είναι απλό είπαμε το δεύτερο όπως λες ένα σχέδιο.
    Αλλά σχέδιο επί χάρτου ή υπόθεση εργασίας όπως λέμε, έτσι;

    Εγώ προτείνω την "Επιθετικότητα" του K. LORENZ (δύσκολο όμως να το βρείς, γιατί έχει εξαντληθεί στα ελληνικά)
    Επίσης την "Δημιουργία" του Atkins.

    Μην τα χάσεις είναι από τα καλύτερα αναμφισβήτητα, που έχουν γραφεί από καταβολής μας( Νομπελίστες και οι δύο)

    Καλή σου μέρα.

    Υ.Γ.
    Ήμουν σε ειδική μυστική αποστολή!
    (Κοιμόμουνα και μόλις ξύπνησα.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. The human ape και The selfish gene.
    Ασχετα αλλα βιβλιαρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προφήτης και να μην τα ξέρεις;
    Δεν γίνεται:)

    Άσχετο...

    Δεν είναι άσχετα, ρε συ.
    Πίθηκοι και εγωισταράδες είμαστε και άπτεται της πολιτικής.
    Δεν μπορείς μα μιλάς πολιτικά παραβλέποντας το τι είναι "άνθρωπος"
    Με όρους επιστημονικούς, μιλάνε.
    Ο δε Λόρενζ αναφέρεται με μιά παράγραφο για τις πολιτικές θωρίες, το Μαρξισμό, την μηχανιστική αντίληψη και άλλες γνωστές θεωρίες και αν μη τι άλλο
    σου αλλάζει τα φώτα:)

    Δες και στο ποστ μου μια καλή σημερινή αναρτησούλα " Το εγκώμιο του ψεύδους (Πλωρίτης).
    Θα σε φτιάξει, έχει πλάκα και είναι όμορφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Σπίθα
    To "Ψεύδους Εγκώμιον" δεν είναι του Πλωρίτη, είναι του Σερέτη.
    Το είχα βγάλει κι εγώ σε ανάρτηση πριν ενάμιση μήνα.

    Ότι λέω παραπέντε θα το λες στις και είκοσι; :Ρ:Ρ:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Eγώ όπως καταλαβαίνεις συγκινήθηκα με το σκυλούκο...
    Τι απέγινε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κουκουλωθείτε. Κάνει καλό! Όχι εσύ Zaphod. Εσύ έπεσες μέσα στο καζάνι όταν ήσουν μικρός :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ουφ! ειχα τρεξιματα!!

    Πάμε!

    @αστεροέσσα
    ΟΚ, πρέπει να σκεφτείς όμως πως δεν θεωρώ ευατόν ούτε χριστιανό, ούτε σοσιαλιστή ούτε καν σοσιαληστή!!

    @σπίθας
    Νομπέλ πήρε και ο Γκορ αν θυμάμαι καλά :)))

    @estarian
    Τα θέλω!!!!!!!!!!!!!!

    @σπιθας 2
    "Δεν μπορείς μα μιλάς πολιτικά παραβλέποντας το τι είναι "άνθρωπος"
    Με όρους επιστημονικούς, μιλάνε."
    Σίγουρα!!!

    @patsiouri
    Όσο είναι δεμένος είναι μια χαρά. Δεν τον πειράζει να αλλάξει αφεντικό!!

    @ellinaki
    Τρρρρεχω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σου έβαλα εγώ βρε ταμπέλες;
    Ελεύθερο διανοητή σε είπα εμμέσως! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @αστεροέσσα
    Αμα είναι έτσι ΟΚ!
    :)

    @εσταριαν
    τι λες ρεεεεε!!!
    αφου τα αγόρασες εσύ και πιστεύουμε στην κοινοκτημοσύνη:ΡΡ

    (τα δικα σας δικα μας. Και τα δικά μας, πάλι δικά μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Zaphod
    Πήρε και ο Γκορ, Νόμπελ;
    !!

    Και εγώ δεν πήρα, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν τ'αξίζω!!

    Εχω καιρό, όμως:

    Και για να το πάρω
    Και για να μην το πάρω.
    Και για να το αρνηθώ.

    Και για τα τρία:)


    @ Αστερόεσσα
    Όποτε κρίνω εγώ τα αναφέρω :)
    Πρώτη το είπες, αλλά ρούφα τ'αυγό σου
    γιατί θα σου κατεβάσω δικό μου εγχειρίδιο χρησιμότητος του ψεύδους που τόχα φτιάξει πρίν γεννηθείς.

    Υ,Γ
    Μοιράζεις ταυτότητες "ελεύθερου διανοητή".:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χμμμ πιστεύω ότι ο σκύλος σου από τη στιγμή που τον έδεσες, θεώρησε ότι αυτος ο χώρος του ανήκει.
    Και γαύγιζε για να μην έρθει άλλος κανείς και του πάρει το φαϊ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος22/3/09 23:12

    Πώς διατηρούνται στην εξουσία:

    1. Με ρουσφέτι (δωροδοκία πάσης φύσεως, ατιμωρησία, χάρες)

    2. Με ψέμματα (απάτη, υποκρισία, θέατρο)

    3. Με απόκρυψη πληροφοριών (μισές αλήθειες)

    4. Με φρουρά (προστασία σωματικής ακεραιότητας)

    5. Με ρητορικούς λόγους (και τρίτων) (δικανικός λόγος, θριαμβευτικός λόγος, συμβουλευτικός λόγος, διαφήμιση, προβολή από ΜΜΕ)

    6. Συνωμοσία ("70 κολλητοί" σε θέσεις κλειδί)

    7. Με στρατιωτική επέμβαση, εγχώρια ή ξένη (ως έσχατο μέτρο)

    8. Προκαθορισμένοι υποψήφιοι (κομματισμός, κομματική πειθαρχία)

    9. Δίωξη ανταγωνιστών (δυσφήμιση, απαγόρευση προβολής από ΜΜΕ, μεροληπτική νομοθεσία)

    10. Άμεση και έμμεση νοθεία (σε περιορισμένο βαθμό)

    11. Παράνομη χρηματοδότηση (καρτέλ, μεγαλοεπιχειρηματίες, γκάνγκστερς)

    12. Κατάχρηση εξουσίας (που ήδη έχουν)

    13. Προσηλυτισμός των νέων στα πολιτικά κόμματα (αποβλάκωση μέσω ανατροφής και παιδείας) (παρόμοια μέθοδος που εφαρμόζουν και οι θρησκείες για να δυναμώσουν αποκτώντας φανατικούς οπαδούς)

    Διατηρούνται στην εξουσία, ώστε να απολαμβάνουν άκοπη χλιδή (δηλαδή χλιδή που την πληρώνουν οι άλλοι αναγκαστικά). Την εξουσία την κληρονομούν στους απογόνους τους (αν δεν τους τύχει κάποιο απρόοπτο).

    spy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Σπίθα
    Ό,τι μου περισσεύει το μοιράζω! Δεν είμαι μοναχοφαγού εγώ! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir