Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Απριλίου 25, 2010

Μαξ Κάιζερ: «Οικονομική μαφία το ΔΝΤ»

του Βασίλη Δαλιάνη στο Πρωτο Θέμα
(Το αναδημοσιεύω κυρίως για την πολιτική οπτική του πράγματος, κυρίως στη "μάχη" ευρώ - δολλαριου. Όσοι δεν γνωρίζετε τπτ περι του Μαξ περάστε πρώτα μια βόλτα από εδώ, διότι ο άνθρωπος τα έλεγε κάμποσο καιρό τώρα. Στις απαντήσεις του Μαξ οι τονισμοί δικοί μου.)


Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα διασύρεται και λοιδορείται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Μαξ Κάιζερ, ένας από τους πιο ριζοσπαστικούς και τολμηρούς οικονομικούς αναλυτές, στέκεται στο πλευρό μας και μιλά ανοιχτά για «οικονομική μαφία» και «οικονομικούς τρομοκράτες» που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.



Γνωρίζοντας άριστα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς υπήρξε χρηματιστής στην Γουόλ Στρητ για περίπου 25 χρόνια, ο Μαξ Κάιζερ, που είχε προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια την οικονομική κατάρρευση της Ισλανδίας, ζητά την σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs και προτρέπει τους Έλληνες να διεξάγουν δημοψήφισμα για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παρουσιαστής οικονομικών εκπομπών στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, ανάμεσα στα οποία το BBC, το Αγγλικό Αλ Τζαζίρα και το Russia Today, ο Μαξ Κάιζερ μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», χαρακτηρίζει ανούσια τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως τα πραγματικά μέτρα θα μας τα επιβάλει το Δ.Ν.Τ. Θεωρεί πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που θα θυσιαστεί από τις διεθνείς αγορές και προτρέπει τους Έλληνες να εμποδίσουν αυτήν την προοπτική.

Είναι το Δ.Ν.Τ μονόδρομος για την Ελλάδα, ή υπάρχουν εναλλακτικές οδοί;

Ο μονόδρομος για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs και όλων όσων συμμετείχαν στην χάλκευση της ελληνικής οικονομίας το 2000 (σ. του z. Αντε διοτι μας τα πρήξανε με τον "καλο λογιστή Σημίτη"), που μπήκατε στο ευρώ. Το επόμενο βήμα, η εθνικοποίηση των τραπεζών, όπως έκανε η Σουηδία το 1993. Το Δ.Ν.Τ είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε. Θα χάσετε την κυριαρχία σας. Ασκεί οικονομική τρομοκρατία. Χρησιμοποιεί οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής. Θα σας βιάσει με τέτοιον τρόπο, που δεν θα έχετε νιώσει ποτέ χειρότερο πόνο.

Υπάρχει η άποψη πως το Δ.Ν.Τ δεν είναι ο «κακός λύκος» αλλά η μοναδική λύση για την Ελλάδα;

Αν κάποιος σας κάψει το σπίτι για να σας πουλήσει μετά κάρβουνο θα το θεωρούσατε λογικό; Αυτό ακριβώς έκανε και η Goldman Sachs στην ελληνική οικονομία. Σας έκαψαν σαν εμπρηστές και τώρα έρχονται και σας λένε μην ανησυχείτε θα σας δώσουμε κάρβουνο. Είναι εξωφρενικό. Το Δ.Ν.Τ διεμήνυσε στην Ελλάδα πως αν το χρειαστεί θα έρθει για βοήθεια. Τα επενδυτικά hedge funds της Γουόλ Στρητ επιτίθενται στην αγορά ομολόγων της Ελλάδας για να κατευθύνουν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Και ο λόγος που το κάνουν είναι απλός. Να αναγκάζουν τον ελληνικό λαό να ζητήσει τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ. Και το Δ.Ν.Τ θα πει, αφού μας φωνάξατε για βοήθεια εμείς απλώς ήρθαμε. Οι τραπεζίτες της Γουόλ Στρητ συνεργάζονται απόλυτα με το Δ.Ν.Τ. Είναι μια οικονομική μαφία και τα hedge funds είναι οι εκτελεστές. Οι έρευνες για την Goldman Sachs στις Η.Π.Α αλλά και στην Ευρώπη δείχνουν το μέγεθος της μαφίας. Είναι αναμεμειγμένοι σε παράνομες δραστηριότητες σε όλον τον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται; Πως εξηγείτε την αντιμετώπιση της Γαλλίας και της Γερμανίας;

Η Γερμανία είναι στην πλευρά των τραπεζιτών της Γουόλ Στρητ. Δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα ή το ευρώ. Το ευρώ αντικατέστησε ένα φθηνό μάρκο ώστε να διατηρήσει ανταγωνιστικές τις εξαγωγές της. Όσο η Ελλάδα είναι το πρόβλημα, το ευρώ πέφτει και η Γερμανία ευνοείται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ ανταγωνίζονται το δολάριο. Δυστυχώς η κρίση θα καταστρέψει το ευρώ. Οι τραπεζιτικοί τρομοκράτες της Γουόλ Στρητ, έχουν σκοπό μετά την Ελλάδα, να καταστρέψουν την Πορτογαλία και να συνεχίσουν. Η καταστροφή του ευρώ θα βοηθήσει το δολάριο να παραμείνει το μοναδικό διεθνές νόμισμα, το μοναδικό «αποθεματικό νόμισμα». Αν μια χώρα θέλει να αγοράσει πετρέλαιο, πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια. Αν μια χώρα θέλει να αγοράσει χαλκό, πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια. Γιατί αυτά και αρκετά ακόμα προϊόντα πωλούνται μόνο σε δολάρια. Αυτό σημαίνει πως οι Η.Π.Α κερδίζουν διαρκώς. Όλος ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να αγοράζει συνεχώς δολάρια. Το ευρώ λοιπόν απείλησε την αυτοκρατορία του δολαρίου. Ήταν λογικό αυτό να μην αρέσει στους τραπεζίτες της Γουόλ Στρητ. Χρησιμοποιούν την κρίση για να καταστρέψουν το ευρώ. Οι Έλληνες πρέπει να σταθούν ενάντια στους τραπεζίτες, όπως κάνανε οι Ισλανδοί.

Τι προτείνετε; Πώς θα καταφέρουμε να ζητήσουμε δάνεια από τις αγορές;

Να κάνετε δημοψήφισμα. (σ. του z. Εδώ όχι μονο δεν κάνουμε δημοψήφισμα, αλλά διάβασα πως μπορεί να μην περαστεί καν από την βουλή η διαδικασία. Αντε ρε κουρόφραγκοι που θα μας μάθετε εσείς τι ειναι η δημοκρατία!) .Όπως στην Ισλανδία. Οι Ισλανδοί αποφάσισαν με 93% να μην δώσουν σε μερικούς τραπεζίτες 5 δις ευρώ. Πρέπει εσείς οι Έλληνες να αποφασίσετε αν θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας. Η κυβέρνησή σας δεν έχει αυτήν την εντολή. (σ. του z. Σαφως και δεν την έχει. Για άλλα πράγματα ψηφίστηκε αυτή η κυβέρνηση) Σας θεωρούν ανόητους και δεν ζητάνε τη γνώμη σας; Θεωρούν πως είστε μωρά και δεν έχετε δικαίωμα λόγου; Πως δεν μπορείτε να αποφασίσετε για τις ζωές σας; Ζητείστε δημοψήφισμα. Θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας ή όχι; Εσείς έχετε τη δύναμη. Πρέπει να παλέψετε, να αγωνιστείτε. Αν δεν γίνει δημοψήφισμα τότε να γίνουν εκλογές. Να εθνικοποιήσετε άμεσα όλες τις τράπεζές σας, να δημιουργήσετε δύο ή τρεις κρατικές τράπεζες και να αναδομήσετε την οικονομία σας. Μην πάτε μακριά. Κοιτάξτε το μοντέλο που εφάρμοσε η Σουηδία το 1993.



18 σχόλια:

  1. Σε λίνκαρα. Συμφωνώ...
    Απλά να συμπληρώσω ότι εσχάτως κερδίζουν και οι Γερμανοί: το ευρώ έχει πέσει σε σχέση με το δολλάριο άρα οφελούνται οι εξαγωγές τους τα μέγιστα. και η τεράστια ειρωνία είναι η εξής όμως: αν μας τα σκάσουν (και για το οποίο κακώς τσινάνε μιας και αυτοί το έχουν επιλέξει) θα μπουν μέσα και επειδή θα σταματήσουν οι κλιδωνισμοί στο ευρώ θα ανέβει η ισοτιμία του οπότε θα τον πιουν οι εξαγωγές τους. Άρα δεν μας τα σκάνε και είναι πολλαπλά κερδισμένοι.
    Κατά τα λοιπά, οικονομική κρίση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την εποχή του Όθωνα, με τους γερμανούς έχουμε να κάνουμε, ρε γμτο..
    Πάλι, εγώ θα τρέχω, με τις κουραμάνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά.. Και τώρα τι;
    Δεν νομίζω να διόρισε η Goldman Sucks (sic) κάθε καρυδιάς καρύδι στο δημόσιο, ούτε να έφαγε αυτή όλες τις επιδοτήσεις απο ΕΕ, ούτε να τα πήρε σε μίζες για έργα της πλάκας. Προφανώς τα παιδιά παίξαν καλά το παιχνίδι τους: Σαν εφημερίδα για τον ιππόδρομο που διαλλαλεί για το ψωφάλογο πως είναι "αστραπή" και ποντάρει εναντίον του.

    Σαφώς και είναι ανήθικο. Όμως κάποιοι άλλοι (δικοί μας) έστησαν το παιχνίδι και τους βλέπω να κυκλοφορούν χαλαροί και light κραυγάζοντας πως μας φταίνε οι κερδοσκόποι, η GS, η Μέρκελ, οι κακοί ξένοι, η κρίση και οι Νεφελίμ.

    Εμείς (οι Έλληνες) να ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας; Προφανώς ο τύπος και δεν ξέρει για τι μιλάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω με Slartibartfast. Οι γνώσεις του Μαξ Κάιζερ στα χρηματηστηριακά της Wall Street μπορεί να είναι άψογες, αλλά οι γνώσεις του για το ελληνικό σύστημα, μάλλον είναι ελάχιστες.

    Και πες ότι εθνικοποιούνται οι τράπεζες. Πόσο καιρό ζωής δίνεις στο εξτρά κεφάλαιο που θα προκύψει για το δημόσιο ταμείο πριν γίνει και αυτό βορά στα αφανή λαμόγια-μεγαλοκαρχαριάκια;

    Όσον αφορά τις απόψεις του για τη θέση της Γερμανίας στην Ε.Ε., δεν έχει άδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ότι καταναλώνουμε περισσότερα απ' ότι παράγουμε, επί πολλά χρόνια, δεν φαίνεται να παίζει κανένα ρόλο, όλα είναι "θέμα συνομωσίας"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσθέστε επίσης, το γεγονός ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ύπαρξη μηχανισμού με χρηματοδότηση - έστω και εν μέρει - χωρών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, τα γερμανικά επιτόκια άρχισαν να τσιμπούν, διότι οι αγορές φοβούνται τις επιπτώσεις του δανεισμού στη γερμανική οικονομία.
    Πάντως είναι λυπηρό που έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο σήψης που σχεδόν παρακαλάμε να έρθουν κάποιοι άλλοι να μας κυβερνήσουν γιατί οι αιρετοί μονίμως θα χαϊδεύουν τα συμφέροντα τους ... Σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιοι και με τι μυαλό τους ψηφίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είχα δει και παλιότερα βίντεο που έλεγε τα ίδια.Καλά έκανες πάντως που το πόσταρες.

    Πόσα αργύρια θες για να μου επιτρέψεις να αναδημοσιεύσω στο forum της σχολής μέρη της συνέντευξης και το link βεβαίως-βεβαίως του ποστ σου για να την απολαύσουν ολόκληρη.Ας πούμε 30?:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρακουθώ με ενδιαφέρον τα σχόλια και έχω να προσθέσω το εξής: ας υποθέσουμε ότι ο Κάιζερ είχε γνώση των ελληνικών ιδιοτροπιών. Μήπως αυτό θα ήταν "ελληνοποίηση";
    Θέλω να πω, μήπως τελικώς αυτή η γνώση των ελληνικών ιδιοτροπιών ήταν που έφαγε κι εμάς τους ίδιους;
    Εγώ αυτό που κατάλαβα από το παραπάνω άρθρο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός λέει μιαν άλλη εναλλακτική λύση η οποία βασίζεται στους γενικούς κανόνες, και το μεγάλο θέμα εδώ είναι ότι επειδή τα οικονομικά είναι επί της ουσίας αέρας κοπανιστός, οι κανόνες αυτοί έχουν βάση σε κάθε οικονομία (ακόμη και στην.... κουμουνιστική Κίνα).
    να το θέσω πιο απλά: είναι γνωστό το πρόβλημα του υπερδιογκωμένου δημοσίου, νομίζω συμφωνούμε όλοι. Αν απολυθούν (και προσωπικά είμαι υπέρ των απολύσεων) όλων εκείνων που τα τελευταία χρόνια μπήκαν ρουσφετολογικά ας πούμε θα μποροέσουμε να έρθουμε κοντά σε κάποια πράγματα που αναλύει. Αντιθέτως όμως, εμείς αποδεχόμαστε ότι η ΑΔΕΔΥ θα τα κάνει μπουρδέλο, η κυβέρνηση τελικώς θα οπισθοχωρήσειεκ νέου οπότε μια τρύπα στο νερό για ακόμη μια φορά.
    Θέμα νοοτροπίας είναι. Αυτός καλά τα λέει πιστεύω, αν και η άποψή του μάλλον δεν θα χαρακτηριζόταν τελείως ορθόδοξη από τους ειδήμονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @hades1
    To αξίωμα του Μαξ (το οποιο ειναι εν πολλοις αυταποδεικτο) ειναι πως οι Γερμανοι....κερδιζουν γενικώς.

    @σπιθας
    Κουραμανες, λεμονοκουπες κτλ κτλ


    @σλαρτι, ελληνακι, glam
    Συμφωνω με όλα οσα γράφετε, αλλά αυτά ίσχυαν και πριν 1 χρόνο. Ο λογος "ανοδου των σπρεντς" (ρε που παμε ρε, οικονομολογοι, παντογνωσιολογοι/ξερολες ειδικοί επι των υδραυλικών με μάστερ στην μαλακολογια γιναμε!) ειναι κυριως αλλος. Διοτι αλλο οι "αγορες" και αλλο η πραγματικη οικονομια (οτι και αν σημαινει και αυτο). Το οτι ο όποιος Μαξ δεν ξερει την Ελλαδα δεν σημαινει πως δεν ξέρει το παιχνίδι. Ασε που καποια βασικά τα ξέρει, οσον αφορα το επιπεδο της πολιτικης ηγεσιας μας.

    @eskarina
    Και αυτο δειχνει το κουφο του πραγματος. Η γερμανικη οικονομια ειναι μπετον αρμε και ο κινδυνος που αντιμετωπιζει δεν ειναι ουτε υποθετικος. Αλλά η "ψυχολογια" της αγορας ειναι αλλο καπέλο

    @oblivion
    Πραξε ελευθέρως και ευχαρισθω δια το προμοσιον!

    @hades
    Νμζ πως συμφωνουμε. Η νοοτροπια νοοτροπια, αλλα εμεις φταιμε γι αυτη. Η παγίδα ειναι οταν νομιζουμε πως δεν μπορουμε να την αλλάξουμε. Αυτο μας έχει φάει.


    @all
    Ετοιμαζω σεντονακι-αποψαρα! Αν στρωθει καλα θα κυκλοφορήσει λίαν συντόμως, οποτε αναμεινατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι διαβουλεύσεις και η σύμβαση με το Δ.Ν.Τ, μα πάει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

    Να μην γίνονται κρυφές συζητήσεις και τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    Να αφήσουν
    τζιριτζάτζουλες.


    και του γνωστούς μονολόγους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαι αφού βγάλουνε τους 'δεκάρικους" μονολόγους, κάτι θα τους ζορίσει, κάτι θα μάθουμε..

    Μετά ας πάμε και για δημοψήφισμα.

    Όχι, όμως απ'ευθείας, Αυτό στο χωριό μου λέγεται "πουστιά" .
    Αποποιούνται τις ευθύνες τους και τα ρίχνουν στον κοσμάκη..
    Τι να πεί ο κάθε καημένος -καμένος που έχει έχει τούβλα στο κεφάλι κατακέφαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος27/4/10 01:38

    Μου αρεσει πως θεοποιεις τον καθε καραγκιοζη οικονομολογο που τυγχανει να το παιζει συρριζοαριστερος αλλα ζητας να σκισει τα πτυχια του αναγνωρισμενος οικονομολογος μονο και μονο επειδη ειναι φιλελευθερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καρκίνο στον Παπανδρέου, στον Μητσοτάκη και σε όλα τους τα σόγια...

    Τα έλεγα...τα έλεγα και κάποια ζώα δε με πιστεύανε...τώρα θα με πιστέψουν δυστυχώς και τα ζώα

    (παλιό αλλά αξέχαστο και πάντα επίκαιρο ξέσπασμα τρισμέγιστου Β. Λεβέντη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @σπιθας
    Σαφώς

    @ανώνυμος
    (ναπο;)
    Τι να σου απαντησω.... Διαβασε το ποστ και τα ξαναλεμε. Θα στο εκοβα το trolling αλλα μιας και ηταν αρκουντως μικρο και απιστευτως χαζο ειπα να το κρατήσω.

    @διον
    Ο αρχηγός τα ειχε πει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την προσέγγιση του θέματος την θεωρώ απλοϊκή.
    Εξηγούμαι μόνο για 2 σημεία.
    1." Όσο η Ελλάδα είναι το πρόβλημα, το ευρώ πέφτει και η Γερμανία ευνοείται."
    Δηλ. μέχρι που πρέπει να πέσει το ευρώ για να ευνοείται συνεχώς η Γερμανία?!
    Αγνοεί(?) βασικές οικονομικές αρχές που λένε οτι υπάρχει μια ισορροπία ευρώ/δολ όπου όλοι είναι "ευτυχισμένοι".
    Σίγουρα ενδιαφέρει πολύ τη Γερμανία να βρεί αυτή την ισορροπία. (είναι πχ. το 1.38 ή το 1.32 που είναι σήμερα?)
    Μη ξενάμε οτι στην Αγορά συναλλάγματος παίζονται τα μεγαλύτερα ποσά (300 τρις δολ παγκοσμίως)
    Θα συμφωνήσω οτι το θέμα είναι πρόβλημα/παιχνίδι ισοτιμιών αλλά οχι οτι αυτό δεν ενδιαφέρει τη Γερμανία!!

    2. "Κοιτάξτε το μοντέλο που εφάρμοσε η Σουηδία το 1993."
    Λοιπόν ? Δεν υπάρχει πιο μεγάλη απλοποίηση να λες εφάρμοσε το τάδε μοντέλο (και μάλιστα Σουηδικό!)
    Η κάθε χώρα οφείλει να βρεί το δικό της.

    Τα περί δημοψηφίσματος τα θεωρώ αστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @takis
    1. Το ευρώ ειχε φτάσει τα 1.5 δολλαρια. Οπότε για να πάει σε κάποιο χαμηλότερο "βέλτιστο" επρεπε να γίνει κατιτις

    2. Σωστός στα περί μοντέλων

    Αλλά γιατί ειναι αστεία τα περί δημοψηφίσματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φαντάσου δημοψήφισμα που να λέει οχι στον μηχανισμό στήριξης?

    Αν υπάρχει άμεση εναλλακτική λύση στο πρόβλημα δανεισμού ας την προτείνει κάποιος, θα χαρώ πολύ να την ακούσω.

    Φυσικά να είναι άλλη απο την χρεωκοπία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @takis

    Παρακαλω μεταφερθειτε στο νεοτερο ποστ. Εκει αναφερω (και με λινκς) μερικες αποψεις επι του θεματος. Αν θεωρεις πως υπαρχουν εκκρεμοτητες ριξε εκει ενα σχολιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir