Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Νοεμβρίου 29, 2010

Και τωρα τι;

Παρακαλούνται οι κ.κ. Μανδραβέλης, Ανδριανοπουλος και σια να μας εξηγησουσι τί στο καλό έγινε και πάει για φούντο το οικονομικό θαύμα της Ιρλανδίας που τόσο αγαπήσασι. Διαβάζω το σχετικά πρόσφατο άρθρο του ενός που αναφέρεται στο άρθρο του άλλου και μου έρχεται κλαυσίγελος. Τωρα τι θα γίνουμε χωρίς Ιρλανδούς;


Ποσο καιρό θα μας πάρει για να καταλάβουμε άραγες πως:
α) Δεν υπάρχει "άγιο" σύστημα και καμία συνταγή δεν μπορεί να αποδίδει συνέχεια μιας και οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες δεν είναι στατικές. Τα θαύματα του χτες μπορεί να γίνουν κατάρες του σήμερα.
β) Οταν οι ραντιερηδες κοιτανε μόνο την πάρτη τους αδιαφορώντας για το τι θα γίνει στην κοινωνία, και μάλιστα γίνονται και άπληστοι και ασύδοτοι παναθεμα τους, το αποτέλεσμα μπορεί να ειναι και η Κατάρρευση (και εδώ όντως μπορεί να έρθει στο μυαλό μας το βιβλίο "Κατάρρευση" του Jared Diamond το νοημα του οποίου παραποίησε εντέχνως παλαιότερα ο Α. Α. και τον είχα ...περιλάβει εδώ. Κάτι μου λέει όμως πως η....ικανοτητα αναγνωσης και κατανόησης κειμένων μερικών μερικών φτάνει στο μέτρο του αμεσότατου συμφέροντος τους.)
γ) Απο την στιγμή που πλέον το καταλάβαμε πως πάντα θα οφείλονται (μέσω δανείων διατραπεζικων ή μη) περισσότερα χρήματα απ ΄όσα ήδη υπάρχουν, ε δεν ειναι μοιραίο κάποτε να σκάει η μπίλια κάπου και μάλιστα χοντρα; Ποσο μαλλον όταν η πλειοψηφία των χρημάτων αυτών δεν αναφέρεται ΚΑΝ σε κάποιο είδος παραγωγης, παροχής υπηρεσιών και λοιπά αλλά σε αέρα - στην κυριολεξία.
δ) Το πρόβλημα λογικό ειναι να είναι ισχυρότερο στην Μέκκα του και όχι στις παρυφες. Αυτό που σώζει μεχρι στιγμής τους Αμερικάνους είναι πως κανείς δεν τολμά να τους πειράξει διότι μια πτώση τους μπορεί να έκανε όλο το σύστημα να καταρρεύσει. Φαίνεται όμως πως η εσωτερική κατάρρευση της χώρας ειναι κοντά, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Να πω την γνώμη μου και ας μην ξέρω οικονομικά;
(κλατς: Μερικά στατιστικά)
* Αν θελουμε να δουμε κοινωνικούς κινδύνους σε μια χώρα δεν πρέπει να κοιτάμε τόσο το μέσο εισόδημα (το μέσο όρο δηλ) αλλά την αναμενόμενη τιμή (δηλ την τιμή που έχουν οι περισσότεροι) και τις διακυμάνσεις γύρω της. Αν υπάρχει σε αυτά τα δύο σημαντική απόκλιση αρχίζουν οι φυτιλιές. Αν δε η κατώτερη τιμή είναι πολύ μικρή σε σχέση με τις άλλες μπορούμε (;) να αρχίσουμε να μιλάμε για κοινωνία που μπαίνει σε διαδικασία κλειστης καστοποίησης.
* Διάφοροι παράμετροι όπως η κοινωνική (δηλ οικονομική) κινητικότητα, το ποσοστό αναλφαβητισμού, η παιδική θνησιμότητα και τα λοιπά επίσης μπορούν να μας δείξουν τί γίνεται και κυρίως προς τα πού πάει το πράγμα. Ακραίο αντιπαράδειγμα της Αμερικής ειναι η κομμουνιστική και πεινασμένη (κυρίως λόγω του εμπάργκου) Κούβα που κινδυνεύει να γίνει κράτος/λαός επαιτών (τα τελευταία τουριστικά νέα έτσι περιγράφουν την εκεί καθημερινότητα. Τράκα στους τουρίστες και άγιος ο θεος). Παρολα αυτά όμως ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης/κατάρρευσης εκεί ειναι μικρότερος διότι οι ανισότητες και οι ακραίες συνθήκες για τα κάτω στρώματα δεν φαίνονται να είναι τόσο μεγάλες. Και μην γελιέστε. Όσο στρατοκαβλο και αν ειναι ενα καθεστώς δεν μπορεί να σωθεί αν γυρίσει το μάτι του κόσμου ανάποδα. Ρωτήστε και τους Γάλλους ή τα πρώην (αν)υπαρκτά κομμούνια που είδαν την παντοδυναμία τους να διαλύεται μέσα σε μια στιγμή, προς μεγάλην στεναχώρια της Θάτσερ και άλλων χαριτωμένων.
* Αν αρχίζει και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης δηλ επισιτισμού, στέγης και εργασίας σε συμπαγείς πληθυσμιακές ομάδες ε τότε μια αναφλεξη είναι επικίνδυνα κοντά. Το φιλελεύθερο παρελθόν των ΗΠΑ επίσης λειτουργεί ως μαξιλαράκι μιας και "ειναι στο DNA" του αμερικανου η αποστροφή προς την κεντρική εξουσία και προς μια πιο συγκεντρωτική διοίκηση. Ακομα όμως και η ρητορική του "did made it/didn't made it" που ήταν το εθνικό μοτίβο για χρόνια δείχνει να πνεει τα λοίσθια όταν το 20% του πληθυσμού αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης. Δεν μπορείς να λες το ένα πέμπτο (τουλάχιστον) των συμπολιτών σου ανίκανους και μαλάκες!

Οπως το βλέπω εγώ προβλέπονται αναμπουμπούλες εκτός και αν ο Ομπάμιας γίνει σούπερμαν! Διοτι ναι μεν οι εταιρείες και τα λοιπά αλλά γελιέστε αν νομίζετε πως αυτες κινούν τον κοσμο. Τα κράτη, και ειδικά τα μεγάλα κράτη, παραμένουν κυρίαρχα εκεί που έχει σημασία (τουλάχιστον) δηλ στην συνείδηση και αφοσίωση του κόσμου. Μπορεί ο κ. Ανδριανόπουλος και μερικοί άλλοι να θέλουν έναν κόσμο που η αφοσίωση και η ανοχή του κόσμου θα φύγει απο τα "υπερχρεωμένα" failed states (κλατς, κλιτς) και θα πάει στις εταιρείες αλλά ακόμα έχουμε πορεία προς τα εκεί. Οι εξουσιες που ακόμα έχουν τα κράτη σε αυτά τα ζητήματα είναι τεράστιες όσο και αν μερικοί ταγοί τους φαίνονται να είναι πουλημένοι ή/και άχρηστοι.

Α, 2 μόνο κουβέντες για τα δικά μας όχι κατ' ανάγκη σχετικές του μνημονίου.
Τώρα το ότι σε μας υπάρχει δεδομένο πρόβλημα με το δημόσιο και τα λοιπά ειναι προφανές. Δεν μπορεί ο κάθε Καραμανλής λχ να διορίζει 100 000 (;) αργόμισθους προεκλογικά και μετά να μην μπορούμε να τους μετακινήσουμε. Ή όταν πάμε να τους μετακινήσουμε αυτοί που κατηγγειλαν διαμαρτυρόμενοι τους "κομματικους και αναξιοκρατικους διορισμους" να ξαναδιαμαρτύρονται! Δεν ειναι μεγάλος ο ελληνικός δημόσιος τομέας. Σε σχετικούς αριθμούς (δηλ ως ποσοστό εργαζόμενων σε σχέση με το σύνολο) είναι μια χαρα. Η επιλεκτική υπερστελέχωση μερικών σε ποστα-κομπόστα και η αυτονόητη υποβάθμιση όλων των άλλων ειναι η αιτία του κακού. Όταν πας σε μια εφορία και ειναι μέσα 20 υπάλληλοι ενώ εργάζονται ουσιαστικά οι 4 ενώ ταυτόχρονα η πυροσβεστική πχ έχει τοσο λίγο προσωπικό που αναγκάζονται να στέλνουν άδεια οχήματα (δηλ με 2 άτομα μέσα αντί για τα προβλεπόμενα 4-7) στις κατα τόπους καταστροφές. Δεν μπορεί να δίνονται κατωτραπέζικα επιδόματα συνέχεια στους ίδιους και στους ίδιους οι οποίοι κατά κανόνα ειναι
* ομαδες που ΔΕΝ διοριζονται μεσω ΑΣΕΠ, κοινως βυσμα η δουλειά
* ομαδες που εχουν κλειστη συντεχνιακη νοοτροπια εκβιασμου της κοινωνιας οπως οι ΔΕΗτζήδες για παράδειγμα.

Και μετά να απαιτείς να πληρώσουμε όλοι την διαφορά. Ε όχι ρεσε ΔΕΝ τα φάγαμε όλοι!

* Σε μας πάντως πρόβλημα (κυρίως) ειναι ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος ποτέ δεν έμαθε να παράγει για τον εαυτό του αλλά να είναι κρατικοδίαιτος. Οταν ζητάει ο χ,ψ πρόεδρος του ΣΕΒ να μειωθεί το Δημόσιο (αλήθεια τί τον νοιάζει αυτον ποσοι θα είναι και πόσα θα παίρνουν πχ οι δασοφύλακες;) στην ουσία ζητάει τα κονδύλια που θα πέφτανε για μισθούς δ.υ. να τα οικοιοποιηθεί ο ίδιος δίνοντας και κάποια ψίχουλα στην αγορά εργασίας, το οποίο και τον βολεύει κιόλας για να μπορεί μετά να ζητάει και άλλα δημόσια χρήματα για να μην "προβεί σε απολύσεις". Ρε αντε παραπερα ρε. Φτιάχτε κάτι μόνοι σας χωρίς συνέχεια να ζητάτε ενισχύσεις και μετά παραπονιέστε. Τσόλια. Εμ έχει δίκιο ο Αρίστος (ξανά). Στην Ελλάδα θα μας σώσουν οι μικροί, αν αρχίσουν και κυνηγάνε εισερχόμενα χρήματα (πχ τουρισμός - πληροφορική - ντοπια προϊοντα), διότι αν περιμέναμε από τους μεγάλους.....καλά κρασά. Ραντιέρηδες και παλαιο-νεο-φεουδάρχες του κερατά.



Υ.Γ. Δόξα και τιμή στο τιμημένο και ατίμητο ΚΚΕ που καταδικάζει τις απολύσεις και τις περικοπές (δεν ξερω αν υπαρχει και τπτ για "μεσαιωνικες συνθηκες εργασιας") για όλους τους άλλους πλην του εαυτου του. Διοτι εμεις έχουμε ιερό σκοπο ενώ οι άλλοι ειναι παλιοκαπιτάλες!!!


UPDATE!
Εξαιρετικό το πρόσφατο ποστ της cynical,το οποιο ειναι αρκετά σχετικό με το παρον και θέτει το εξής απλό ερώτημα. Για τους νεοφιλελεύθερους ΠΟΣΟ ειναι τελοσπάντων το "κανονικο" κράτος; Ποσες υπηρεσίες πρέπει να έχει;


UPDATE II
Στο ίδιο πνεύμα με το δικό μου ποστ, αλλά με πιο πολλή όρεξη για ψάξιμο:

Σου είπαν ψέματα πολλά

67 σχόλια:

  1. Ειδικά στην τελευταία παράγραφο θα συμφωνήσω απόλυτα. Ο ιδιωτικός τομέας έμαθε πολύ απλά να ζει χάρη στις κρατικές επενδύσεις κι επιχορηγήσεις (και σε κάποιο βαθμό αυτό αποτελεί κοινωνική πολιτική, βέβαια). Ωστόσο, ποτέ δεν προχώρησε σε ένα πλήρη αναπτυξιακό σχεδιασμό με ευθύνη όχι κρατική, αλλά των ιδίων που αναζητούν μόνο βραχυπρόθεσμα κέρδη και επειδή δεν έχουν τα κατάλληλα κεφάλαια προς επενδύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βαξεβάνης έκανε μια καλή εκπομπή για το δημόσιο.Και παρόλο που είναι χαμηλά τα ποσοστά των δημόσιων υπαλλήλων, η παραγωγικότητά τους είναι στα αζήτητα.Λογικό άλλωστε, μιας και έχουν δημιουργήσει ολόκληρες υπηρεσίες φαντάσματα μόνο και μόνο για να έχουν διευθυντές και προϊστάμενους.Πελατεία δηλαδής.Την λύση την προτείνει ο Ριτσαρτ Γούλφ που σου είπα να δεις αλλά απ΄ότι φαίνεται με έγραψες στα *ρχίδια σου:P.

    http://omadeon.wordpress.com/2008/11/01/richard_wolff/

    Πραγματικά αξίζει!!!!Τέτοια διάλεξη ούτε εγώ ούτε και εσύ φαντάζομαι έχεις απολαύσει.Βέβαια όταν ήρθε στην ΑΣΟΕΕ πήγα και τον είδα!!Νια νια νιανια νια δηλαδή:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωστοσο η διαφθορα του ιδιωτικου τομεα απο το δημοσιο και οι λαμογιες δεν οφειλονται στον καπιταλισμο αλλα στον κρατικο παρεμβατισμο που επετρεψε την δοσοληψια και τις αναθεσεις εργου απο το κρατος ή την αδειοδοτηση απο το κρατος

    η λυση ειναι η καταργηση της σχεσης κρατους-οικονομιας και οχι περαιτερω ελεγχος

    Φυσικα και δεν υπαρχει "αγιο" συστημα

    η οικονομια ειναι επιστημη και εχει νομους δεν ειναι θρησκεια για να εχει δογμα
    Συνεπως δογματα τυπου μαρξισμος απλα δεν ισχυουν στην πραξη

    Απο την αλλη πλευρα καταργηση των φυσικων νομων της ελευθερης αγορας ως αντιλαικους μπορεις να πετυχεις αλλα απλα θα σπασεις το κεφαλι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Απο την αλλη πλευρα καταργηση των φυσικων νομων της ελευθερης αγορας.."

    Τα βλέπεις Ζάφοδ; Έτσι θα καταλήξεις κι εσύ με τον ακατάσχετο θετικισμό σου, να μιλάς για φυσικούς νόμους στις αγορές και στην ιστορία :Ρ

    Ωραίος κατά τα λοιπά, τις απολαμβάνω αυτές τις αναρτήσεις τις αντιφιλελεύθερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Napo μείνε καλύτερα στα περί εθνικισμού και Red terror γιατί όση σχέση έχετε εσείς της ακροδεξιάς πτέρυγας με τις επιστήμες, άλλη τόση έχετε και με τον μαρξισμό.

    Υ.Γ-Τα αποτελέσματα του άναρχου-καπιταλισμού μπορείς να τα δεις στην εφαρμογή της πολιτικής Ρήγκαν τότε και σήμερα.Αλλά ξέχασα ότι ο νεοφιλελευθερισμός αποτελεί το ιδεολογικό καμουφλάζ του ΛΑ.Ο.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/11/10 15:45

    @δειμος
    Συμφωνω με σενα που συμφωνεις μαζί μου και κυρίως με την προσθηκη σου!!

    Ραντιερικος καιροσκοπισμος!!

    @oblivion
    Ρε παιδια δεν θυμαμαι πλεον τι εχω πρωτοδει και τι οχι!!

    Θα το κοιταξω (ξανα;) παντως το βραδυ!!

    @ναπο
    Καλως το μπετόβλακα!

    Ρε πως καταφερνεις να μπλεκεις τα μπουτια σου ακομα και με τις πιο απλες εννοιες;

    "Απο την αλλη πλευρα καταργηση των φυσικων νομων της ελευθερης αγορας ως αντιλαικους μπορεις να πετυχεις αλλα απλα θα σπασεις το κεφαλι σου"

    Αυτο τώρα
    * δεν ειναι μονο δογμα
    * δεν ειναι μονο διαστρεβλωση εννοιων (τι ειναι φυσικος νομος και τι δεν ειναι)

    * Ειναι αυτα μαζί αλλα και κάτι παραπάνω:
    ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ!!!!



    @latecomer
    Ποιος μιλησε ρε για φυσικους νομους;

    Αν και υπάρχουν φυσικοι νομοι παντου (δεν ειναι η ζωή μας παρα φύσει) ειναι μεγάλη παγίδα να βαφτίζουμε ως τέτοιους την μαλακια που εχουμε στο κεφάλι μας. Στις αγορες και στην ιστορια ο φυσ. νομος που μπορει να γινει δεκτος ειναι της επιβιωσης του ισχυρότερου και της κοντρας μακροπροθεσμης/βραχυπροθεσμης υλοποιησης υλικοτατων στοχων (το λεγομενο προσεχουμε για να εχουμε κόντρα στην μαλακια που φντ να προασπιζει ο ναπακας)


    Αυτα τα περι φυσ. νομου στις αγορες και τέτοια μου κανει ως μεταφυσική αρλουμπολογια!



    @οblivion
    Το ΛΑΟΣ ΔΕΝ εχει ιεδολογια για να την καμουφλάρει. Πατριδοκαπιλιστικη ρητορεια πασπαλισμενη με τσιτατα που αλλαζουν αναλογα με το που φυσαει. Η σχεση του ναπο με την επιστημη ειναι ακριβως η μιση απο αυτή που εχει με την λογική - αλλα είναι και ίσες.

    Γιατί;;;


    zaphod - θα κανω login αργοτεροτερα γιατι τωρα βαριεμαι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσον αφορα την Ιρλανδια.

    Ουδεμια σχεση με την Ελλαδα
    Η ιρλανδια επεσε λογω της ελλειψης ρευστοτητας των τραπεζων λογω της κρισης για την οποια η αμερικη πια ομολογει πως εφταιγαν οι κυβερνησεις των δημοκρατικων και η CRA- λαικες πολιτικες δανειων για τους φτωχους

    η κυβερνηση μπηκε στο ΔΝΤ για να βρει λεφτα να σωσει τις τραπεζες και βγηκε αυτη η λεσβια και ειπε τις γνωστες αριστεριστικες μλκιες με αποτελεσμα να γινει δημοψηφισμο και με 90% να πουν να φυγει το ΔΝΤ.
    Το ΔΝΤ ειπε οχι στην επομενη πληρωμη και φυσικα η κυβερνηση το βουλωσε και ξαναγυρισε στο ΔΝΤ γραφοντας στα @@ της το δημοψηφισμα. Καλα οι αριστεριστικοι λαικισμοι αλλα σε καιρους κρισης ο σοσιαλισμος δεν εχει λυσεις...



    οσον αφορα το δημοσιο

    το προβλημα του δημοσιου ειναι απλουστατα το κοστος του
    ναι ειναι και η παραγωγικοτητα ειναι και η διαφανεια αλλα το μεγαλο προβλημα ειναι οι δαπανες
    εχουμε 1.5 εκατ. δημοσιου υπαλλ και χρειαζομαστε μισο
    αρα 1 εκατ αχρηστοι πληρωνονται χωρις να παραγουν

    1 εκατ Χ 1000 Ε το μηνα = 1δις το μηνα Χ 14μηνες = 14δις ετησιως Χ 20 χρονια = 300δις δαπανες χωρις αποδοση

    να το το χρεος της χωρας

    παρε π.χ. τους εκπαιδευτικους
    μιλαμε για καμια 500 χιλιαδες αχρηστους
    νηπιαγωγια/δημοτικα/γυμνασια/λυκεια/πανεπιστημια/σε υπουργεια/υπηρεσιακοι/συμβασιουχοι

    εχουμε περισσοτερους δασκαλους απο την φιλανδια που εχει το καλυτερο συστημα του κοσμου με εμας να εχουμε το χειροτερο του κοσμου

    δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να πληρωνω δημοσια παιδεια οταν το 90% μορφωνεται απο φροντιστηρια


    εχουμε περισσοτερους γιατρους απο την αγγλια με το πιο καταχρεωμενο συστημα υγειας

    ξεκολληστε επιτελους απο τις σοσιαλιστικες σας ιδεοληψιες και αντιληφθειτε πως το κοινωνικο κρατος απετυχε στην ελλαδα
    40 χρονια σοσιαλισμου στην παιδεια/υγεια/ασφαλιση/σχεσεις εργασιας/επικοινωνιες/αερομεταφορες/συγκοινωνιες απεδειψαν πως το κοινωνικο κρατος δεν λυνει το προβλημα αλλα το δημιουργει



    @ οβλιβιον

    "Τα αποτελέσματα του άναρχου-καπιταλισμού μπορείς να τα δεις στην εφαρμογή της πολιτικής Ρήγκαν τότε και σήμερα"

    η εποχη θατσερ και ρηγκαν αποτελει τις καλυτερες εποχες αναπτυξης των οικονομιων των χωρων τους με αποκορυφωμα την καταρευση του κρατισμου ή αλλιως πρωην (δηθεν) σοσιαλισμου

    το να βλεπει κανεις αρνητικα ηγετες με τεραστια λαικη εγκριση οπως η θατσερ που ειναι και ο μονος πρωθυπουργος χωρας με 3 συνεχομενες τετραετιες εγκρισης απο την πλειοψηφεια
    ή του ρηγκαν που καταφερε να μειωσει τον πληθωρισμο και να σωσει την οικονομια της αμερικης που καταστρεφοταν απο την εποχη του new deal - σοσιαλισμου ειναι απλως δειγμα αντιδημοκρατισμου αυτου που τα λεει

    αλλωστε να που οι πολιτικες αυτες αποδεικνυεται και σημερα πως σε στιγμες κρισης ειναι και οι μονες πολιτικες ικανες να μας βγαλουν απο το αδιεξοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω νομιζω οτι φταιει ο Δουρος και περιμενω να βγει στο τηλεφωνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η αληθεια ειναι ομως οτι πραγματι
    "δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να πληρωνω δημοσια παιδεια" γιατι δεν μπορει, ενα δημοτικο θα το εχεις βγαλει κ εσυ
    (έγκλημα κατα της ελλάδας)

    η ουσια ειναι να ψυλλιαστειτε το εξης: ολα αυτα που μας κοπανανε σαν αναγκαστικα κ αναποφευκτα δεν ειναι παρα πιπες για να στησουμε κωλο...
    καταστροφη το ΔΝΤ->ευλογία το ΔΝΤ...
    παραδεισος η Ιρλανδια-->σκατα η ιρλανδια...
    αδυνατη η επιμηκυνση του δανειου->τσουπ να η επιμηκυνση του δανειου...
    11 δισ το ελλειμα->15δισ το ελλειμα (στον επομενο τονο το ελλειμα θα ειναι...;)...
    μη παραγωγικοι οι πιλοτοι->ηρωες οι πιλοτοι,κατσε να παρω 2 υποβρυχια...
    κλπ κλπ

    Που ειναι ο πανίβλακας ο καρατζαφερης που μας ελεγε να κοψουμε φορολογιες κ ποθεν βουτηξες για τους φραγκατους για να ερθουν να μας σωσουν (πως σωσανε κ την Ιρλανδια ενα πραμα)

    η αληθεια ειναι απλως οτι το κεφαλαιο δεν σου δινει τπτ,μονο του αποσπας

    και βεβαια οτι το τσατσιλικι πολλοι αγαπησαν, τον τσατσο τον εχουν ολοι χεσμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Napo οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι 760000, και ποσοστιαία είμαστε προτελευταίοι στην Ευρώπη με 11.2% δημ.υπ στον πληθυσμό.Επίσης οι εκπαιδευτικοί είναι περίπου 150000-170000.Όποτε πάλι μαλακίες λες.

    "δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να πληρωνω δημοσια παιδεια οταν το 90% μορφωνεται απο φροντιστηρια"

    Εγώ δεν πληρώνω πάντως.Ίσα ίσα που με τα νέα μέτρα που πάνε να περάσουν θα μου κάτσουν και τσουχτερά δίδακτρα.

    "ξεκολληστε επιτελους απο τις σοσιαλιστικες σας ιδεοληψιες και αντιληφθειτε πως το κοινωνικο κρατος απετυχε στην ελλαδα
    40 χρονια σοσιαλισμου στην παιδεια/υγεια/ασφαλιση/σχεσεις εργασιας/επικοινωνιες/αερομεταφορες/συγκοινωνιες απεδειψαν πως το κοινωνικο κρατος δεν λυνει το προβλημα αλλα το δημιουργει"

    Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε κοινωνικό κράτος.Μην βλέπεις πίσω από κάθε κουρτίνα, κάτω από κάθε τασάκι και μέσα σε κάθε ντουλάπα την "κακιά" αριστερά.

    Τα υπόλοιπα που λες για τον νεοφιλελευθερισμό τα αντιπαρέρχομαι.Αυτά παθαίνεις όταν βλέπεις τον κόσμο μακροσκοπικά (αν τον βλέπεις).Κόψε τις επισκέψεις σε buzz,market-talk και e-rooster και πιάσε και ασχολήσου με κάτι πιο εποικοδομητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ζαφο η οικονομια ειναι επιστημη δεν ειναι θρησκεια ουτε φιλοσοφια

    στην οικονομια το μοναδικο κινητρο που υπαρχει ειτε σου αρεσει ειτε οχι ειναι η δυνατοτητα επιτευξης στοχων και ονειρων. Εαν στερησεις απο καποιoν το δικαιωμα της ελευθεριας της ιδιοποιησης του πλουτου που παραγει του δινεις κινητρο να γινει λαμογιο να τον στειλει στο εξωτερικο να μεταναστευσει ή απλως να τεμπελιασει και να μην τον παραγει.

    δεν υπαρχει "μου αρεσει δεν μου αρεσει ας κανουμε μια ψηφοφορια να αποφασισουμε τι θελει η πλειοψηφεια και να κανουμε αναδιανομη του πλουτου για να κερδισουν και κατι οι φτωχοι."

    Μπορεις να το κανεις αν θελεις, ειναι δοκιμο. Δυστηχως ομως οπου και εαν εφαρμοστηκε απετυχε αφου αφενως ο κοσμος προτιμουσε την ελευθερια της ιδιοποιησης του πλουτου και αφετερου εχασε καθε κινητρο παραγωγης με αποτελεσμα αντι να γινεται αναδιανομη του πλουτου να γινει αναδιανομη της φτωχιας




    επισης ειναι υποκριτικο και δειχνει ελλειψη παιδειας να κρινεις μια θεωρεια βασει των αποτελεσματων της και μια αλλη βασει των προθεσεων της.

    με την ιδια ευκολια που ο αριστερος θεωρει πως οπου εφαρμοστηκε η αριστερη θεωρεια του κοινωνικου κρατους δεν απετυχε λογω της αποτυχημενης θεωρειας αλλα γιατι δεν εφαρμοστηκε σωστα

    με την ιδια ευκολια λοιπον και εγω μπορω να σου πω πως δε φταιει ο νεοφιλελευθερισμος για αυτα που εχουν συμβει στις καπιταλιστικες χωρες γιατι απλουστατα δεν εφαρμοστηκε αφου υπηρχε ακομα εστω και ενα υποτυπωδες κοινωνικο κρατος


    @oblivion

    εκπαιδευτικοι
    60κ ειναι μονο οι φιλολογοι
    αντε αλλα 60κ οι υπολοιποι μαθηματικοι φυσικοι θεολογοι κτλ
    συνολο 120κ
    δημοτικα αλλα 150κ-200κ
    νηπια 50κ
    πανεπιστημια 50κ
    συνολο 400κ και πανω
    προσθεσε καμια 50κ διοικιτικους σε υπουργεια/δημους/γραμματειες/παντως τυπου λαμογια τεμπεληδες συμβουλους
    προσθεσε συμβασιουχους

    η ελλαδα πασχει απο 2 καρκινους του κοινωνικου κρατους
    υπερβολικους δασκαλους
    υπερβολικους γιατρους


    εαν δε σου αρεσουν τα νουμερα μου δες απλως τη συγκριση μεταξυ δασκαλων ανα μαθητη σε σχεση με την φιλανδια. γιατι εχουμε περισσοτερους αναλογικα ανα μαθητη με χειροτερη παιδεια?



    "Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε κοινωνικό κράτος"

    Η Ελλαδα εχει κοινωνικο κρατος επιπεδου σοβιετικης ενωσης σε μια σειρα τομεων μεχρι πολυ προσφατα και σε παρα πολλους απο αυτους ακομα και σημερα

    δωρεαν δημοσια παιδεια σε πανω απο το 50% της αγορας στη δευτεροβαθμια και στο 100% στην τριτοβαθμια εκπαιδευση (αφου το συνταγμα απαγορευει τριτοβαθμια ιδιωτικη μονο κρατος)

    δωρεαν δημοσια υγεια στο 100% του πλυθησμου αφου το 100% του πληθυσμου υποχρεουται να πληρωνει ασφαλιστικες εισφορες σε κρατικα ταμεια και δεν εχει δικαιωμα να πληρωνει μονο ιδιωτικα

    επιδοτουμενες(οχι επιπεδου σοβιετικης ενωσης) δημοσιες μεταφορες με δημοσιους δρομους κρατικοδιαιτα τραινα λεωφορεια πλοια αγονες γραμμες και αεροπλανα μεχρι προσφατα

    σοβιετικο καθεστως μεχρι προσφατα στις επικοινωνιες με μονωπωλιο του ΟΤΕ
    σοβιετικο καθεστως μεχρι προσφατα στις τηλεπικοινωνιες με μονοπωλιο της ΕΡΤ

    Συνεπως μεχρι πολυ προσφατα ειχαμε 100% κοινωνικο κρατος (σοβιετικη οικονομια) σε

    υγεια/παιδεια/μεταφορες/τηλεπικοινωνιες/συγκινωνιες/αερομεταφορες/τηλεοραση/ασφαλιση

    το οτι σημερα ο καταναλωτης εχει μεγαλυτερες ελευθεριες στις επιλογες του δε σημαινει πως εχουμε και νεοφιλελευθερισμο. Νταξει αντι για 100% κρατος ειμαστε στο 80% ο στοχος ειναι το 10% ομως οχι το 80%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. re thn ellada ton komoynistiko paradeiso...
    nai re eixame pijei sta soviet edo k 50 xronia
    re toys paliokomoynistes poy ekanan fatsa-fora giristi ton 4o giro k alosan to iero likno tis or8odojias...
    tsampa oi agones toson fotismenon ellinon andron (patako klp)

    bre asto diaolo,zoon

    kakos se leei o bro mpetoblaka, to mpeto mprosta soy einai idiofyia
    (ase poy exei k mia xrisimotita)

    mipos to problima den einai oti i ellada exei 576 ek dimosioys ipalliloys opos fantasionesai tis nixtes sto krebataki soy, alla oti exei iperbolika poloys malakes san k sena?

    oyst zoon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aπό την στιγμή που η Nεοελλάδα ήταν ραντιέρικη από γεννησιμιού της και έμεινε τέτοια μέχρι σήμερα, που να βρει προκοπή;

    Όσο για την Tυποεκδοτική ξαναπέστο. H υποκρισία περισσεύει και ξεχειλίζει από τα μπατζάκια.

    Oι Kέλτες πάντως αποδείχτηκαν πολύ πιο ζόρικοι από εμάς τους και καλά σκληρούς (σαν το γιαούρτι). Aυτοί τα γιαούρτια τα ρίξανε εκεί που πρέπει.

    Ίσως φταίει μπίρα Guiness.

    Amhrán na bhFiann στα Gaelic να γουστάρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ zaphod, το πρόβλημα, πέρα από οικονομικό, είναι και πνευματικό, διότι κάποιοι υποβολιμιαία συνδέουν έννοιες όχι μόνο ασύνδετες αλλά και αντιφατικές, ενώ εμείς (οι πολίτες) δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να σκεφτούμε αυτά που ακούμε. Π.χ. α) μιλούν για ανταγωνιστικότητα και τη συνδέοονυ με τους μισθούς, αλλά κανείς δεν σκέφτεται ότι η ανταγωνιστικότητα προϋποθέτει παραγωγή, β) μιλούν για δημόσιο τομέα και τον συνδέουν με τη διαφθορά, αλλά κανείς δεν σκέφτεται ότι είναι η ύπαρξη του δημόσιου τομέα που επιτρέπει - ακόμη - την πρόσβαση π.χ. σε νοσοκομειακή περίθαλψη, γ) μιλούν για κρατικό παρεμβατισμό και τη συνδέουν με τη διαπλοκή (βλ. το πρώτο σχόλιο του Napo που ανέφερε ότι ο κρατικός παρεμβατισμός ΕΠΕΤΡΕΨΕ τις "διαπλεκόμενες " αναθέσεις έργων)... η λίστα θα μπορούσε κάλλιστα να εξελιχθεί σε σεντόνι που θα ζήλευες ακόμη και εσύ!

    Κατά τη γνώμη μου όμως υπάρχει και κάτι άλλο που επιτρέπει να ευδοκιμούν τέτοιες "συνδέσεις" και έχει να κάνει με το γεγονός ότι συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων τείνουν να πιστεύουν ότι τα συμφέροντα τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα άλλων κοινωνικών ομάδων, με τις οποίες όμως δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ απολύτως κοινό (πολύ λιγότερο συμφέροντα) και συνεπώς υπερασπίζονται ιδέες οι οποίες στην ουσία τους βλάπτουν. Καλύτερο παράδειγμα δεν θα μπορούσα να βρω από τα λεγόμενα του Napo, o οποίος προφανώς πιστεύει ακράδαντα ότι θα σωθεί αν δεν πληρώνει για δημόσια παιδεία, ενώ παράλληλα θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες να μορφώσει τα παιδιά του, με αυτές που έχουν τα παιδιά του Χ που έχει κάνει καβάντζα τα εκατομμύρια και δεν γουστάρει να φορολογείται.

    Αγαπητέ Napo, ίσως θα ήταν καλύτερα να σταματήσεις να μηρυκάζεις και να σκεφτείς για μια στιγμή αν θα είχες την ίδια γνώμη, στην περίπτωση που κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο αρρώσταινε και εσύ ήσουν αναγκασμένος να ζητιανέψεις - κυριολεκτικά και μεταφορικά - για να μπορέσει να εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, διότι δεν θα υπήρχε πια δημόσιο για να το περιθάλψει. Κι αν είσαι από αυτούς που έχουν καβαντζώσει μερικά εκατομμύρια και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τέτοια ζητήματα, ρώτα τον εαυτό σου αν θεωρείς ότι σαν άνθρωπος και σαν πολίτης είσαι υποχρεωμένος να συνεισφέρεις ώστε να μπορεί κάποιος άλλος που δεν έχει την ίδια οικονομική άνεση να απολαμβάνει κάποιων στοιχειωδών υπηρεσιών. (Σε παρακαλώ όμως μην μου απαντήσεις ότι αφού τίποτα δεν λειτουργεί, γιατί να το πληρώνουμε, διότι είναι άλλη συζήτηση το αν πρέπει να πληρώνουμε για δημόσια παιδεία ή υγεία και άλλη το αν τα χρήματα μας πιάνουν τόπο, επιπλέον δε όταν πονάει κεφάλι δεν κόβουμε κεφάλι...). Και κάτι τελευταίο, η οικονομία δεν λειτουργεί με νόμους, λειτουργεί με συμπεριφορές και για το λόγο αυτό είναι απρόβλεπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @napo
    ειναι προφανες πως τελικα δεν εισαι μονο μπετόβλακας !

    :)


    Ποσοι ειναι ρε οι εκπαιδευτικοι; 8 εκατομύρια;

    Α, εχεις δικιο παντως. Για να βγάλουν εσένα ειναι παντελώς άχρηστοι. Εκτος και αν πηγες σε ιδιωτικό, οπότε ειναι άχρηστα τα ιδιωτικά σχολεία. Αν πήγες σε στρουγκα ειναι άχρηστη η στρούγκα κτλ κτλ....

    Ηξερα πως καποιος μαλάκας αν πάρει πτυχίο θα βγεί μαλάκας με πτυχίο. Επειδή εσύ λογικά δεν έχεις ουτε πτυχίο βοϊδοσχολής, θα πω πως εισαι ο πρώτος μαλάκας με πτυχίο χωρίς πτυχίο!!!
    :)

    Τι να κουβεντιασω μαζι σου ρε **** (μπιπ) . Πιο εξυπνα ειναι τα λαχανα!
    Ας δοκιμάσω πάντως να αναλύσω 5 πράγματα από αυτά που λες:

    1) Στην Ελλαδα ειχαμε σοβιετικό καθεστως.
    Αλλο το κρατικο μονοπωλιο σε μερικες υπηρεσιες και αλλο το σοβιετικο καθεστως. Ο λογος υπαρξης των κρατικων μονοπωλιων εν Ελλαδι ειναι ελαφρως διαφορετικος αλλα τετοιος μαπας που εισαι τοσα ξερεις τόσα λες.
    Και ο Παπαδόπουλος έκανε κρατικά μονοπώλια ρε *****, κομμούνι ήτανε και αυτός;
    2) Εχουμε 1,5 εκ. Δ.Υ.
    Τι λες ρε! Βαλε πραμα! 2 εκ., πέντε , τί πέντε, πενηνταπέντε εκ. Δ.Υ. έχουμε! Α, έχουμε και έναν μαλάκα!!!! Οποιος τον βρει κερδίζει !
    3) Ο ιδιος παπαρας νάπο που μας τα έπρηζε για ενα χρονο με το "σκαστε γιατι ειμαστε πολλυτεροι" (ιδιωματισμος δικος μου, σιγα μην τα ξερει τουτα τουτος) και η δημοκρατία και τέτοια

    (κοινώς μην μιλάτε οι άθεοι διοτι οι χριστιανοί ειναι παρισσότεροι άρα δικαιούνται να κάνουν ότι γουστάρουν), κατόπιν αποφάσισε πως μερικά πράγματα ΔΕΝ είναι θεμα ψηφοφορίας γιατί έτσι του γουστάρει!!! Ετσι ειναι. Αμα οι περισσότεροι συμφωνουν με την αποψη μας ζητάμε δημοψήφισμα. Αν διαφωνουνε λεμε πως "αυτα δεν γινονται γιατι οπου δοκιμάστηκαν στο παρελθον απετυχαν" και τέτοιες πίπες! Χαζε μου φίλε ναπάκα, εσύ μας είχες πρήξει με τα δημοψηφισματικά σου. Εγώ δεν το έθεσα ούτε παλαιότερα, ούτε και στο παρον ποστ. Αποφασισε τελικα αν πρεπει να ψηφιζουμε ή οχι για όλα (όπως πχ για το αν εισαι ανθρωπος, μιας και ακομα δεν ξερουμε που να σε καταταξουμε, παιζουν παραλλαγες απο το "μπετοβλακας" έως "γίδι", εσύ αλήθεια τί ψηφίζεις;) και πάλι εδώ είμαστε
    Δώσε δημοκρατία στο λαό δικέ μου!
    4) Παντελής αγνόηση του τι γραφω. Πουθενα στο κείμενο δεν αναφερθηκα για επιστροφή, μεταφορά, οτιδηποτε σε ΚΚ λύσεις. Αλλα αμα κάποιος ειναι και κολλημένος και μαλάκας και κολλημένος μαλάκας θα διαβάσει αυτά που θέλει να διαβάσει ακόμα και σε λευκό χαρτί.
    5) Α, επισης παντελης άγνοια του τι ειναι τελικα ο καπιταλισμος, η ελευθερη αγορά και τέτοια. Φντ ο τρόπος παπαγαλισμου άρθρων και τσιτάτων ακόμα δεν δίνει γνώσεις, απλά παπαγαλίζουμε. Οταν χρειαστει να επιστρατευσουμε τη λογική ανακαλύπτουμε that mr brain has left the building

    @Οblivion
    εσυ φταις για ολα!!!

    Με εκανες και του απαντησα!!!

    Αν μεινω ρε απο εγκεφαλικά κύτταρα τι θα κάνω μετά ε;
    ε;
    ε;
    ε;


    @διον
    Μην γραφεις σε greeklish κουράζομαι!

    Αυτο το συνυπογράφω :
    "mipos to problima den einai oti i ellada exei 576 ek dimosioys ipalliloys opos fantasionesai tis nixtes sto krebataki soy, alla oti exei iperbolika poloys malakes san k sena?"


    χεχεχεχεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @polsemannen
    Εχεις απόλυτο δίκιο εδώ:
    "Aπό την στιγμή που η Nεοελλάδα ήταν ραντιέρικη από γεννησιμιού της και έμεινε τέτοια μέχρι σήμερα, που να βρει προκοπή;"

    Kαι νμζ πως αυτη ειναι μια απο τις χοντρες αιτίες του όλου πράγματος. Ακομα και ο ....περιλάλητος και πολύτιμος ιδιωτικός τομέας στην Ελλαδα ειναι κρατικοδίαιτος. Οι ...μεγάλοι επιχειρηματίες μας αδυνατούν να φτιάξουσι προιοντα ποιοτητας και τιμης που να κοντράρουν τους εισαγώμενους, ακόμα και στο εσωτερικό της χώρας. Το ίδιο το κράτος δε επικροτεί την στάση τους αυτή με ....επιδοτήσεις!

    Αντι να γκρινιάζουν για το πλήθος των Δ.Υ. (αχρηστοι ανθρωποι. Πυροσβεστες, αστυνομικοι, δασκαλοι, γιατροι ουουουυουοουου!) καλα θα έκαναν να γκρινιάζουν για τους εαυτούς τους. Ειναι τυχαιο που οι μοναδικες ελληνικες μεγάλες εταιρειες ειναι οσες συνδεονται με τις κατασκευες δημόσιων έργων;;;



    Για τον Πασχο θλιβομαι γιατι έχει μυαλο, αλλά μερικές φορές καταντάει αηδία και γίνεται φανερό πως δρα σαν φερεφωνο. Τον δε Ανδρ. το έχω στολίσει ουκ ολίγες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Napolenta Bonaparti ton Korsikano apo tin Mani

    "εκπαιδευτικοι
    60κ ειναι μονο οι φιλολογοι
    αντε αλλα 60κ οι υπολοιποι μαθηματικοι φυσικοι θεολογοι κτλ
    συνολο 120κ
    δημοτικα αλλα 150κ-200κ
    νηπια 50κ
    πανεπιστημια 50κ
    συνολο 400κ και πανω
    προσθεσε καμια 50κ διοικιτικους σε υπουργεια/δημους/γραμματειες/παντως τυπου λαμογια τεμπεληδες συμβουλους
    προσθεσε συμβασιουχους

    η ελλαδα πασχει απο 2 καρκινους του κοινωνικου κρατους
    υπερβολικους δασκαλους
    υπερβολικους γιατρους"


    60κ, 400κ, κλπ. Σε σωματικά βάρη αναφέρεσαι; Σε πέφτουν βαριές οι χιλιάδες; Γράψε Xελλένικ ρε, μάθε μπαλίτσα, πάνε στον Aλέφαντο, ξέρει Xελλένικ.

    Aυτό με τους γιατρούς ήταν αχτύπητο. Tράβα σε κανένα επαρχιακό νοσοκομείο να δεις τι παίζεται. Kαι που 'σαι, τράβα και στα Στέητς να δούμε τι θα γίνει αν γίνει καμιά στραβή και πάθεις κάτι σοβαρό, σου ακρωτηριάστουν δυο δάχτυλα π.χ. όπως φαίνεται και στην ταινία SICKO του Mάικλ Mουρ.

    Άιντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), που διογκώθηκαν τηην τελευταία 20ετία τράβηξαν όλο το δημόσιο χρήμα και καταχρέωσαν την χώρα. Γιατί όπως ειπώθηκε στην Ελλλάδα δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα σοβαρή.

    Είχα γράψει πριν καιρό ένα κείμενο για τα ΣΔΙΤ. Για όποιον δεν βαριέται να το διαβάσει είναι εδώ.
    http://elenipapadopoulou.blogspot.com/2010_06_01_archive.html
    Πολλύ καλά τα σχίλια του latecomer για τους αγγλικούς σιδηρόδρομους.

    Ένα επίσης πολύ καλό κείμενο για την Αγγλία και τα εκεί ΣΔΙΤ.
    http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/06/blog-post_4534.html#more

    Η λαμογιά ξεπερνάει τα δικά μας σύνορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εϊναι καιρός ως ανθρωπότητα ν' αφήσουμε λίγο τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε και τις επιχειρήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @napo

    "η οικονομια ειναι επιστημη δεν ειναι θρησκεια ουτε φιλοσοφια"

    Η οικονομία δεν είναι πλέον επιστήμη, γιατί δεν διακατέχεται από ήθος και από κουλτούρα. Εκτός και αν το καζίνο της παγκόσμιας οικονομίας θεωρείς πως προάγει κάποιου είδους επιστημονικότητα.

    Τα υπόλοιπα ασχολίαστα. Παμτελής έλλειψη επαφής με την ποαγματικότητα. Ή ζεις έξω ή ζεις εντός σε γυάλα. Αλλιώς δεν εξηγούνται τα όσα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @εσκαρινα
    Με αρεσαν πολύ τα α,β,γ σου!!!

    Οσο για το ναπο, τι να πω. Μεγαλοαστος και με τοση χαζομαρα στην εκφραση δεν πολυπαίζει....νομιζω. Μαλλον παμε για εμπλουτισμο της λέξης λουμπεν :)))

    @polsemannen
    Μα σας παρακαλω που ζειτε; Δεν γνωριζετε πως στα επαρχιακα νοσοκομεια αντιστοιχουν 500 γιατροι για εναν ασθενη;;


    @darthiir
    Αμ πως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Ελενη

    Θα δω και τα δικα σου, εν καιρω οπως και του oblivion. Δυστυχως η μερα εξακολουθει να εχει μονο 24 ωρες :(

    Μια παρατηρηση. Η επιστημη δεν εχει κατ αναγκη σχεση με ηθος και κουλτουρα. Η επιστημη ειναι μερος της "νεας και αναγκαιας γνωσης". Με αυτην την εννοια το ήθος και η κουλτουρα ειναι ξενα προς την επιστημη και πολλες φορες εναντια της. Διοτι το ηθος και η κουλτουρα καθε εποχης εκφραζει το τοτε zeitgeist και η επιστημη αν χρειαστει δεν πρεπει να κωλωνει να πηγαινει κοντρα σε αυτο. Αν θες η τωρινη οικονομολογια ΔΕΝ ειναι επιστημη αλλα μπακαλική ακριβώς γιατί στηρίζεται στο ηθος και την κουλτούρα μερικών που εκφράζονται με το δόγμα της ελευθερης αγορας, της δημιουργίας και κυκλοφορίας πλασματικου χρηματος κτλ .

    Οσο για το ναπο η θεσις μου ειναι πως μπορει να ...γεννηθηκε προωρος, να το εβαλαν σε θερμοκοιτιδα και να τον ξέχασαν μέχρι ....πέρισι(;) οπου και άρχισε να λυμαινεται το blog μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν θέλω να ηθικολογήσω με την έννοια που έχει αποδώσει η εκκλησία στον όρο. Για μένα η επιστήμη καταρχήν προάγει τον άνθρωπο και την κοινωνία, είτε παράγοντας νέα γνώση υπέρ της ανθρωπότητας, είτε αναλύοντας την ήδη προϋπάρχουσα γνώση και πηγαίνοντας την ένα βήμα παραπέρα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι επιστήμη, είναι μπακαλική όπως λες.

    Το ethos και το culture έτσι όπως το έχουν καταντήσει οι Αγγλοσάξονες έχει πλέον όντως να κάνει με τον τρόπο που λειτουργεί μία επιχείρηση ή ένα σύστημα, αλλά όχι με το κατά πόσο αυτό διέπεται από ηθικούς κανόνες με την ευρύτερη έννοια. Νομίζω καταλαβαινόμαστε ως προς το τί εννοώ. Φυσικά και πρόκειται για παραποιημένη έννοια των όρων και φυσικά η επιστήμη πρέπει να αντιτίθεται σε οποιοδήποτε σύστημα βλαπτει τις κοινωνίες και τον άνθρωπο. Και για να το κάνει αυτό πρέπει να διέπεται η ίδια από ηθικούς κανόνες. Διαφορετικά συνεργάζεται zaphod, δεν αντιπαρατίθεται.

    Αυτοί οι μπακάληδες που λες δεν έχουν ήθος, ούτε κουλτούρα με την κανονική σημασία των όρων. Έχουν έναν τρόπο δράσης, όπου δεν υπάρχουν ηθικοί κανόνες, δεν υπάρχουν καν ανθρώπινοι όροι. Υπάρχουν νούμερα. Όλη η κοινωνία και οι λειτουργίες της έχουν αριθμοποιηθεί, στατικοποιηθεί, μετρηθεί, καλουπωθεί κτλ. Αυτό δεν είναι το ήθος τους, αυτό είναι η ανηθικότητα τους, άσχετα με το πώς το ονομάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Ελενη

    Χμμμμμ

    Δεν ξερω αν συμφωνω. Η λογικη και η επιστημη δουλευουν με κανονες και ορισμους, οπως και η ηθικολογια αλλωστε. Το προβλημα εδώ ειναι πως το "οικονομικο ηθος" (;) δεν συνάδει με το παρον μας..... "ηθικο ηθος".

    πχ
    Κανεις δεν θα πει πως ειναι οκ να μπουκάρεις στο σπίτι κάποιου, να τον κλέψεις κτλ "επειδη μπορείς". Για μερικους οικονομολογους όμως ειναι θεμιτο (με τον καταλληλο μετασχηματισμο σε οικονομικους ορους).


    Στην ουσια δεν ειναι παρα εκλογικευσεις του φεουδαρχικου τροπου διακυβερνησης. Οι παλιοι φεουδαρχες μας εγιναν χρηματιστες και τετοια ειναι η ρητορική τους. Γιατί πχ να ειναι μοναδα μέτρησης της συνολικής ευμάρειας το συνολικό ΑΕΠ και να μην είναι η μεση ή αναμενόμενη τιμή του ;(οπως εγραψα και στο ποστ). Διοτι αυτο το κόλπο βοηθάει να ηθικοποιηθεί ο υπερσυγκεντρωτισμός πλούτου.

    Το πρόβλημα λοιπον δεν ειναι το ήθος της επιστήμης της οικονομολογίας αλλά των ανθρώπων και έχει σχέση με τις παραδοχές με τις οποίες ξεκινούν την όποια ανάλυση. Αν αλλάξουν οι παραδοχές, να δεις και τα νούμερα τι ωραία που θα βγαίνουν.

    (πχ το ιδιο καπέλο έχει να κάνει με την αξιολόγηση σε κάθε βαθμίδα. Όταν αξιολογούμε σχολεία, νοσοκομεία κτλ εννοείται πως δεν τα βάζουμε να τρέξουν όπως πιθανως νομιζει ο πανύβλακας νάπο, αλλά τα συγκρίνουμε σε σχέση με κάποιες μετρικές παραμέτρους. Ανάλογα με τις παραμέτρους και τη βαρύτητα που δίνουμε σε κάθε μια τους αλλάζει προφανώς και η κατάταξη)

    Η αλλη μαλακία ειναι, και όλοι το βλέπουν και κανεις δεν το μολογά, πως η ιδια η διαδικασια δημιουργιας πλουτου απο τον αέρα δεν μπορεί να συνεχιστεί επ άπειρον. Οι οικονομολόγοι της ελευθερης αγορας, ή ακόμα καλύτερα οι αχαλίνωτοι χρηματιστές αποφάσισαν να δημιουργήσουν το αεικίνητο! Έλα όμως που δεν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ESKARINA

    Διαφωνω

    Εαν δεν ειχαμε εθνικο συστημα υγειας και κρατικοδιαιτα ασφαλιστικα ταμεια που εχουν κατακλεψει οι κυβερνησεις η υγεια θα ηταν 10 φορες φτηνοτερη και οι συνταξεις δεκα φορες ψηλοτερες
    Και αυτα δεν τα λεω εγω ο κακος ακροδεξιος τα λενε οι ιδιοι οι γνωστοι βλαμμενοι συνδικαλιστες ζηλευοντας τις ξενες χωρες

    τα λεφτα που εχουν σπαταληθει απο το κρατος τα τελευταια χρονια για την υγεια ειναι απιστευτα
    απευθειας αναθεσεις 5Χ την κανονικη τιμη της αγορας
    Δημοσια νοσοκομεια με διπλασιο κοστος λειτουργειας και τις μισες παροχες και πολυτελειες

    Συνεπως για το "τι Θα γινοταν αν και εφοσον" ειχαμε ιδιωτικα ειναι μια μεγαλη ιστορια


    Ομως ολα αυτα ειναι δευτερευοντα και προπαγανδιστικα και χρησιμευουν μονο για να "ξεφυγω" διπλωματικα απο την ουσια του προβληματος που ειναι ο φτωχος.
    Επειδη λοιπον δε θελω να φανει πως ξεφευγω ας ασχοληθουμε με τον φτωχο

    Δε χρειαζεται να ξαναεφευρουμε το τροχο τον εχουν κανει και αλλοι για εμας
    Αντιγραφουμε απλουστατα το καλυτερο συστημα υγειας στον κοσμος. καλα μαντεψες παλι για την αμερικη θα σου πω

    Τι γινεται οταν ενας αστεγος φτωχος παει στο νοσοκομειο?
    Τον κανουν καλα (αλλιως τρωνε προστιμο) και ΜΕΤΑ (βασικο) τον ρωτανε αν εχει ασφαλεια (που ειναι παμφηνη σε σχεση με το ελληνικο συστημα)
    Αν δεν εχει απλα πληρωνει για την υγεια που ελαβε
    Δεν καταλαβαινω γιατι ειναι κακο να ανταμειψεις αυτον που σου προσφερε απλοχερα τον πλουτο του
    Για ποιο λογο ενας γιατρος πρεπει να φανει 20 χρονια σπουδες τσαμπα χωρις να πληρωνεται?

    Δοξα το θεο υπαρχουν προγραμματα ελειμοσυνης ουκ ολιγα τα οποια προσφερουν σπιτια σε γκετο, ασυλα, και προγραμματα αποπληρωμης

    Δεν καταλαβαινω ομως γιατι ενας ολοκληρος λαος πρεπει να δουλευει απο το πρωι ως το βραδυ για να παρεχει θεραπεια 200.000 δολλαριων σε ενα πακιστανο που εισβαλει στη χωρα μου και μου περνει τα λεφτα χωρις να με ρωτησει?

    (ναι ειναι αληθεια υπαρχουν πακιστανοι που δεν τους εγκρινει το πακισταν θεραπειες ως πολυ ακριβες και ερχονται επισκεψη-εισβολη στην Ελλαδα για τσαμπα)



    "η οικονομία δεν λειτουργεί με νόμους, λειτουργεί με συμπεριφορές και για το λόγο αυτό είναι απρόβλεπτη"

    οι νομοι της αγορας ειναι απαραβιαστοι και ολες οι αγορες υπακουν σε αυτους
    Οσες δεν το κανουν υποκεινται τις συνεπειες των νομων
    Πες μου μια χωρα του πλανητου Γη που πηγε κοντρα στον νομο και νικησε




    @pølsemannen

    "π.χ. όπως φαίνεται και στην ταινία SICKO του Mάικλ Mουρ. "

    λοιπαμαι που θα σου καταστρεψω τον ονειρικο κοσμο που ζεις αλλα περα απο σοσιαλιστικες χωρες τυπου ελλαδα και γαλλια ο μουρ ειδικα στην γενετειρα του θεωρηται καραγκιοζης λαικιστης με κοινο ειτε μαυρων ειτε κατω των 12. Επισης καλο ειναι οταν φερνεις πηγες να μην προτεινεις τα χειροτερα κουμμουνιστικα κομματοσκυλα των δημοκρατικων ως αντικειμενικη πηγη




    @pølsemannen
    @Ελένη

    Οι συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ),
    Tράβα σε κανένα επαρχιακό νοσοκομείο να δεις τι παίζεται


    Ο κομματικος/κρατικος παρεμβατισμος που υπαρχει στην αγορα οφειλεται ακριβως στην υπαρξη κρατους-κομματικου συμφεροντος που υπερβαινει το οικονομικο συμφερον και διαφθειρει την αγορα

    Διαφθορα δεν ειναι η μιζα του ιδιωτη στον δημοσιο
    Διαφθορα ειναι η δημιουργια μηχανισμου που επιτρεπει την υπαρξη μιζας

    @ζαφος

    "τοτε zeitgeist" μη μου πεις πως πιστευεις αυτες τις συνωμοσιολογιες του ντοκυμαντερ?
    Αυτα ειναι απο λιακοπουλο και περα.
    δες εδω http://conspiracyscience.com/articles/zeitgeist-addendum/part-one/page/3/


    α σορρυ και για τα σεντονια αλλα να με συμπαθας λογω ελλειψης δουλειας αυτο τον καιρο γυροβολαω και βοσκω αμπελοφιλοσοφιες
    Ζητω ο Λιακοπουλος και ο φριεντμαν ζητω ο νεοφιλελευθερος σοσιαλισμος
    Ζητω το ΠΑΣΟΚ ενωμενο ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλημέρα

    τι να είπωμεν

    βίβα σοσιαλίστα με λίστα πασοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε 'συ ζαπ, ειληκρινά, έχεις θησαυρό επισκέπτη στο blog σου, από τα σπάνια δείγματα παραφροσύνης που έχει να επιδείξει αυτός ο πλανήτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΛΕΝΗ

    "Η οικονομία δεν είναι πλέον επιστήμη, γιατί δεν διακατέχεται από ήθος και από κουλτούρα"

    Α μπα, ενω η φυσική, χημεία, ας πούμε, διακατέχονται απο "ήθος και κουλτούρα"?

    Δεν θέλεις να ηθικολογήσεις αλλά αυτό δεν κάνεις οταν λες οτι
    "η επιστήμη καταρχήν προάγει τον άνθρωπο και την κοινωνία κλπ"?

    Ολοι αυτό θέλουμε βέβαια και αυτό είναι το "ηθικό" στοιχείο στην επιστήμη. Δεν είναι κακό!
    Στην πραγματικότητα όμως μπορεί και να μην είναι ακριβώς ετσι τα πράγματα.

    Νομίζω οτι η επιστήμη είναι βασικά έρευνα...
    ή, οφείλει να είναι έρευνα για την ερμηνεία των φαινομένων(φυσικών και κοινωνικών) με σκοπό την πρόοδο του ατόμου και των κοινωνιών..
    (όπως και εσύ νομίζω τα υποστηρίζεις παραπάνω)

    Με αυτή την έννοια και η οικονομία είναι επιστήμη.
    Οπως άλλωστε όλες οι κοινωνικές επιστήμες.
    Η έρευνα στην φιλολογία ας πούμε δεν είναι επιστήμη?

    ΥΓ ετσι ..ετσι..ωραία συζήτηση οχι μόνο για δημόσιους υπάλληλους!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ναπο

    Εσυ τελικα εισαι μαζοχας!!!

    Οταν αναφερομουν στο zeitgeist πανυβλακα αναφερομουν κυριολεκτικα: στο πνευμα των καιρων. Δεν εκανα καμια αναφορα στην ταινια ή σε αυτα που λέει, οπως και μπορει να διαπιστώσει όποιος γνωρίζει στοιχειώδη ανάγνωση και κατανόηση ελληνικών.
    Η κουβεντα ήταν σχετικά με το ήθος της οικονομολογιας και το ηθος της κοινωνιας.

    Αλλα τετοιος μαλακας που εισαι τετοια ελληνικα ξέρεις. Πανασχετε.


    Επισης, νωριτερα που αναφερομουν (στο ποστ)περι χρημάτων που οφείλονται και ειναι περισσότερα από αυτά που υπάρχουν αυτό δεν θέλει καμια ιδιαίτερη συνομωσιολογία. Αν πάρεις δάνειο 10 000 με επιτόκιο θα χρωστάς και θα πρέπει να βρεις περισσότερα χρήματα απ όσα πηρες.

    Εφοσον ολοι λειτουργούμε με δάνεια το συνολικό ποσό που οφείλεται ειναι πάντα μεγαλύτερο από αυτο που ήδη υπάρχει.
    Πόσο μυαλό θέλει για να το καταλάβεις αυτο ρε βόιδαρε;

    Και μην πάμε στην δημιουργία/καταστροφή πλούτου από τον αέρα που γίνεται στα χρηματιστήρια. Αν αυτοι που τα πρωτοίδρυσαν έβλεπαν πως χρησιμοποιούνται τώρα θα τράβαγαν πιθανον τα βυζιά τους


    @ακρατ
    Το κακό ειναι πως τελικά οι πασόκοι φαντάζουν οι ...έξυπνοι εκεί μέσα! Φαντάσου τί μαλάκες ειναι οι άλλοι!

    Ανυπαρξια πολιτικής σκέψης αλλά και πράξης φίλτατε.... σε όλο το πολιτικό φάσμα δυστυχώς!

    @darthiir
    Ναι, ειναι περιπτωση και σπάνιο είδος. Αν ήμουν πιο νέος και ορεξάτος θα το προμοταρα το πράγμα! Κάπως έτσι πχ:

    "Επίτιμος σχολιασμός από τον μεγαλύτερο κλάμπανο που παίζει στην μπλογκόσφαιρα! Αν νομίζετε πως η γιαγιά σας χάζεψε που να δείτε τι έχουμε εδώ! Αν αναρωτιέστε τι απέγινε ο συμμαθητής σας που τα έκανε πάνω του μέχρι το γυμνάσιο περάστε να καμαρώσετε τα σχόλια!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Napoleon de Corse

    Aχ, σε καταλαβαίνω, αυτά τα κομμούνια που κυβερνάνε τις HΠA από το 1776 και την Eλλάδα τα τελευταία 180 χρόνια...

    Yπομονή.

    Kάνε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός.

    YΓ.

    Σου έχω πει ότι είμαι πιο μαύρος από τον Σισέα;
    (O Σισεύς του Σισέως τον Σισέα).

    Mη σου πω και από τον Πάπα Mπούπα Nτιόπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @τακης
    Ειχα ήδη τις ενστάσεις μου και τις είπα στην Ελένη. Η επιστήμη δεν έχει ηθος κανενος είδους. Ήθος έχουν οι άνθρωποι που βάζουν στόχους στην επιστήμη.

    Σε μερικά μας βολέυει να είμαστε "αηθεις" (οπως στην φυσική λχ) μιας και απλά περιγράφουμε το πως ειναι ο κοσμος. Σε αυτες τις επιστήμες συνήθως συγκρουόμεθα με τα υπάρχοντα ήθη μιας και αυτα συνήθως ανταποκρίνονται σε μια παλαιότερη θέαση των πραγματων.

    Γι αυτο λεμε πως πχ ο δημιουργισμο ςΔΕΝ ειναι επιστημη μιας και εχει προαποφασισει τι "θελει" να δειξει και στην ανάγκη του αυτή δεν έχει θέμα να παραποιήσει την παρατήρηση.

    Στις κοινωνικές επιστήμες όμως, που παίζει ιδεολογία, ταξικότητα και άλλα τέτοια, οι οποίες και έχουν να κάνουν και με το θέλω κάθε ατόμου ή ομάδας, και κυρίως με το κέρδος μερικών, εκεί το πράγμα είναι ζόρικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @polse

    ξυπνα αραπη μου/ η νυχτα τελειωσε

    (κτλ δεν τα θυμαμαι, τζιμακος το πονημα)


    !!!!

    :ΡΡΡΡ

    Γεια σου ναπάκα αράπακλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @napo

    "το να βλεπει κανεις αρνητικα ηγετες με τεραστια λαικη εγκριση οπως η θατσερ"

    'Ενας υπέροχος τρόπος να μάθεις το μεγαλύτερο μέρος του υβρεολογίου ενός Βρετανού είναι να αναφέρεις την Θάτσερ. Πήρε ένα κράτος με τεράστια βιομηχανική παραγωγή (ατσάλι, ναυπηγεία ) και τεράστιο know-how σε θέματα engineering (forth bridge) και το μετέτρεψε σε κράτος παροχής οικονομικών υπηρεσιών.

    Αποτέλεσμα ήταν χιλίαδες κόσμου να πληρώνεται από το κράτος να μην δουλεύει ( επιδόματα εφ'όρου ζωής με δυνατότητα κληρονομικής μεταβίβασης). Να μην αναφέρω το κοινονικό αντίκτυπο που υπήρξε ( συμμορίες , αλκοολισμός κτλ)

    Μακροπρόθεσμα τώρα, με την συσσώρευση του χρέους τα αποτελέσματα φαίνονται από φέτος που η κυβέρνηση του Cameron αρχίζει τις αβέρτα περικοπές και να το θέσω λαικά... βάζει σε όλους ένα παλούκι ΝΑ!!!

    Τέλος όσον αφορά την "επιστήμη" των οικονομικών, το 1974 οι Gunnar Myrdal και von hayak, μοιραστίκαν το nobel οικονομικών λέγοντας τα αντίθετα πράματα.

    01. PROFESSOR GUNNAR MYDRAL

    Myrdal has advocated reforms of a radical and unconventional kind. He said “As an institutional economist, I am compelled to conceive of development as a movement of a whole political, social and economic system and having tried to deal with the problems in a world setting”. His approach was based on a broad-based world approach (Macro approach).

    02. PROFESSOR VON HAYAK.

    Whereas Hayek has looked for ways of enhancing the viability of a liberal, individual orientated social system. He said “We know, of course, with regard to the market and similar social structures, a great many facts which we cannot measure and on which indeed, we have only some very imprecise and general information”. His approach was based on a narrow function of individual, organization and social system (Micro approach).

    Funky καταστάσεις δλδ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @eidomen

    τςςςς

    τι να πεις για την Θατσερ και εσυ, πολιτικος επιστημονας (;) που μενεις στην Αγγλια!

    Ξερεις πιο πολλα απο τον ναπο που μενει με τη μαμα του και δεν εργάζεται;;;
    (μην πω για σπουδες γιατι θα γελαμε!)

    Ντροπή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εσπούδασα computer science και artificial intelligence (Πριν με ρωτήσεις αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον napo, επιστήμων είμαι.. δεν κάνω θαύματα...) και τώρα δουλεύω σε life sciences και δη bioinformatics.

    Επειδή είχα γνωρίσει μερικούς των οικονομικών και γενικώς τους έσουρνα διάφορα, η Thatcher είναι ένα καλό παράδειγμα πολιτικής που ναι μεν μας συμφέρει αλλά μετά από 30-40 χρόνια ο κώλος μας θα γίνει σα γιαπωνέζικη σημαία...

    Αν θυμάμαι καλά... στα πρώτα posts που σου κουβαλήθηκε ο napo είχε αναφέρει ότι ήταν πληροφορικάριος σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρία. Τώρα άμα τον σουτάραν λόγο κρίσης και δεν έβαλε μυαλό δε ξέρω :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @eidomen

    μαλλον σε μπέρδεψα με άλλον!!!
    χαχαχαχαχαχαχα!!!
    τουλάχιστον εισαι στο....Ηνωμενο Βασίλειο!!!!

    Σιγα μην ηταν πληροφορικαριος τουτος δω

    :ΡΡΡΡΡΡ

    Υ.Γ.
    Α, το γράφε επιστολές στο WORD και το χτύπα νούμερα στο EXCEL δεν θεωρούνται καθήκοντα πληροφορικάριου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Zaphod

    Απολογούμαι που σε ανάγκασα να απαντήσεις στον νεοφιλελεύθερο(και καλά).

    Ρε μαλάκα napo,πολύ βολικό δεν νομίζεις πως είναι να υποστηρίζεις από τον καναπέ του σπιτιού των γονιών σου ένα σύστημα που έχει στόχο την ευημερία των αριθμών?Τι σκατά σας ποτίζουν εκεί στο Λάος?Τι περιμένετε να δείτε κανένα ραβδόγραμμα βελτιωμένο και να καυλώσετε με το πόσο ΕΛλαδάρα είμαστε?Ξυπνήστε ρεεε.Και όπως σου είπε και ο Zaphod, έτσι σου λέω και εγώ, παράτα τα.Αφού είσαι άσχετος με την επιστήμη το πνεύμα της και τις μεθόδους της.Τι παπαριές λες περί φυσικών νόμων της οικονομίας?Ακόμα και ο Φριντμαν θα σε μούτζωνε(το παράκανα ε?:P).Αν είχες ασχοληθεί έστω και λίγο με οποιαδήποτε εφαρμοσμένη επιστήμη θα γνώριζες πως η θεωρία διαφέρει πολύ από την εφαρμογή της.Με άλλα λόγια η περίφημη "Αόρατος Χειρ" στην θεωρία γαμεί και δέρνει, αλλά στην πράξει μάλλον για "Μεσαίο Πόδι" μου φαίνεται...Savvy?

    Υ.Γ-Αν παρακάτω αναφερθώ σε status quo μην ψάξεις για ντοκιμαντέρ.Δεν υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Takis
    Δεν με κατάλαβες.Ας διευκρινίσω λοιπόν. Η χρήση κάθε επιστήμης πρέπει να διέπεται από ήθος.

    Εγώ δεν βρίσκω τίποτα ανήθικο στην Φυσική και την Χημεία γιατί εξαρχής είπα πως δεν μιλάω με την έννοια που έχει δώσει η Εκκλησία στον όρο. Το ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Φυσική, την Χημεία, την Ιατρική για να καταστρέψεις δεν τις κάνει λιγότερο επιστήμες, κάνει ωστόσο τους συγκεκριμένους χρήστες τους λιγότερο επιστήμονες. Γιατί επιστήμονας χωρίς ήθος για μένα δεν υπάρχει ή τέλος πάντων δεν πρέπει να υπάρχει.

    Η οικονομία είναι μία επιστήμη. Η οικονομία στην οποία αναφέρεται ο ναπο δεν έχει να κάνει με επιστήμη (γιατί από εκεί ξεκίνησε το θέμα).

    Τέλος πάντων. Δεν νομίζω πως διαφωνούμε κάπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. mike rigo wolf30/11/10 18:16

    Zaphod κατ αρχήν σόρρυ γιατί θα μπριζώσω τον ομοιδεάτη μας ΝΑΠΟ (Βάζελος σαν κι εμάς, εξού και το ψευδώνυμο). Κάπου το πιάνει το θέμα αλλά λόγω παρωπήδων του φεύγουν ΠΑΡΑ πολλά. Λέει για ΔΥ και ξεχνάει κάποιους ΔΥ
    α)ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ δεν ξέρω νούμερα, αλλά πάντοτε είχαμε εξωφρενικό αριθμό ανώτερων αξιωματικών με εξωφρενικές απολαβές.Και δεν μιλάω για τον μισθό,αλλά για επιδόματα,συντάξεις (από τα 40) και λοιπές παροχές.Να ναι καλά η μπιλντ που μάθαμε ότι η ανύπαντρη κόρη γαλονά δικαιούτε τη σύνταξη του μακαρίτη μέχρι να παντρευτεί. Στην εξίσωση βάλε και τους εξοπλισμούς.Σε λίγο,θα ακούσουμε για τους κακούς γείτονες και τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.Ξέρεται πόσο στοιχίζει μια αναχαίτιση;Αναγκαίο κακό θα πείτε.Αλλά καλύτερα πριν το πήτε,δείτε τι είχε πει πρώην ΑΓΕΕΘΑ(Ημιανάπαυση κωλόψαρα) http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1504
    Β) ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ . Δυο νούμερα. 95 και 15. Αριθμός μητροπόλεων σε Ελλάδα και Ρωσσία. Και η ΔΙΣ ούτε να ακούσει για συγχωνεύσεις. Σε λίγο θα σκάσει ο ΝΑΠΟ να μας λέει για 95% ορθόδοξων. Ας δει πρώτα αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Kirchensteuer . Aς γίνει κάτι τέτοιο και εδώ και να δούμε πόσοι θα απομείνουν από το 95% πρόθυμοι να πληρώνουν όχι μόνο τα λούσα των δεσποτάδων, ακόμα και τους μισθούς των παπάδων.
    Αυτά, άλλες χώρες ΔΕΝ τα έχουν. Αντ αυτού υπάρχει το συνταγματικά κατοχυρωμένο ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, δλδ κάτι σαν επίδομα ανεργίας για όλους όσους δεν έχουν δουλειά (και όχι για όσους άνεργους έχουν ένσημα) μέχρι το κράτος να τους βρει. Αυτά γιατί δεν άντεξα τις πίπες του.Μόνο Λαική Δημοκρατία δεν μας έβγαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @Darthiir the Abban

    "Εϊναι καιρός ως ανθρωπότητα ν' αφήσουμε λίγο τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε και τις επιχειρήσεις!"

    Να σε παραφρασω λιγο?

    Ειναι καιρος οι πολιτικοι να αφησουν τους εγωισμους και να επιτρεψουν στις επιχειρησεις (δλδ σε ολους εμας τους εργαζομενους) στην ησυχια μας

    Ξερεις γιατι ψαχνω τοσο καιρο δουλεια και δεν βρισκω? ΓΙατι κατι ζωα πολιτικοι εχουν αποφασισει πως εαν δεν παρω τουλαχιστον ενα ποσο ελαχιστο μισθο ειναι προτιμοτερο να μεινω ανεργος. Να τους βρασω

    @Ελένη

    "Η οικονομία δεν είναι πλέον επιστήμη, γιατί δεν διακατέχεται από ήθος και από κουλτούρα. Εκτός και αν το καζίνο της παγκόσμιας οικονομίας θεωρείς πως προάγει κάποιου είδους επιστημονικότητα."

    Μια επιστημη δεν εχει ουτε ηθος ουτε κουλτουρα. Μονο οι ανθρωποι μπορουν να εχουν ηθος και κουλτουρα. Ενα καζινο δεν εχει ηθικη και ανθρωπισμο. Μονο οι ανθρωποι που δουλευουν σε αυτο μπορουν να ειναι ανθρωπιστες. Εαν το θελουν η ελευθερη αγορα τους το επιτρεπει.
    Εαν ομως πρεπει για καποιο αφελη λογο "ισοτητας" να μοιραζει το καζινο λεφτα τσαμπα σε ολους τοτε για ποιο λογο ακριβως καποιος θα εχει κινητρο να παει να ρισκαρει τα λεφτα του?
    Ολη η ευχαριστηση καταστρεφεται εαν σου λεει πως το βραδυ θα ξαναμοιραστουν τα κερδη.
    Ακομα και οι χαμενοι δεν το θελουν. Μπορει να το θελουν σημερα αυριο ομως που θα νικησουν δε θα τους αρεσει. Και θα πανε σε αλλο καζινο

    @ζαφος

    Δεν υπαρχει αερας κοπανιστος. Μην πιστευεις τις βλακειες του zeitgeist πως τα χρηματα φτιαχνονται απο το πουθενα. διαβασε τα αρθρα για την βλακωδη αφελεια του Peter Joseph για το M0 M1 M2 κτλ
    Το παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα ειναι η μεγαλυτερη εφευρεση του ανθρωπου και ο λογος για τον οποιο η ανθρωποτητα καταφερε σε 50 χρονια περισσοτερα απο τα προηγουμε 5000.

    @Ελένη ζαφος

    Εχω την εντυπωση πως μπλεκετε την επιστημη με την πολιτικη.
    Αλλο πραμα ειναι η ηθικη ενος πολιτικου και ενος επιστημονα.

    π.χ. Η ατομικη βομβα ηταν επιστημονικη αποφαση
    Η ριψη της ηταν πολιτικη αποφαση
    Το να φτιαχτει δεν ειχε ηθικες και ανθρωπιστικες κατευθυνσεις
    Το να τη ριξεις ομως εχει . (να γιασει ο θεος να μας δωσει και εμας εναν τρουμαν γμτ)

    Συνεπως μπορει πολιτικα να διαφωνεις (εαν εισαι κλασσικος θολοκουλτουριαρης αριστερος)
    Επιστημονικα ομως διαφωνεις με τι ακριβως?

    Οπως ειπε και ο μιλτον
    -Εαν με ρωτησεις πως να φτιαξεις πληθωρισμο μπορω να σου εξηγησω επιστημονικα πως θα το κανεις
    -Απο πολιτικη αποψη αν με ρωτησεις δε στο συστηνω!

    @zafos

    λες ακατασχετες αφελειες
    "Εφοσον ολοι λειτουργούμε με δάνεια το συνολικό ποσό που οφείλεται ειναι πάντα μεγαλύτερο από αυτο που ήδη υπάρχει.
    Πόσο μυαλό θέλει για να το καταλάβεις αυτο ρε βόιδαρε;"

    το κερδος ενυπαρχει στο συστημα οπως και η ζημια
    στην ελευθερη αγορα δεν υπαρχει μονο δημιουργια χρηματος απο το πουθενα αλλα και καταστροφη χρηματος απο τη χασουρα. δεν ειναι ολο κερδη ο καπιταλισμος
    Επισης το οτι διαρκως δημιουργηται χρημα δε σημαινει πως αυξανεται ο γενικος πλουτος. (αν και γενικα υπαρχει αναπτυξη στο βιοτικο επιπεδο)
    το καινουριο χρημα κλεβει αξια απο το ηδη υπαρχον. Το φαινομενο ονομαζεται πληθωρισμος
    Και ο Ομπαμα τυπωσε τοσο δολλαρια οσα ειχαν τυπωθει απο το δευτερο παγκοσμιο πολεμο τι σημαινει αυτο πως τα δολλαρια αυτα ειναι αχρηστα και αντιστοιχουν σε αερα κοπανιστο??

    "από τον αέρα που γίνεται στα χρηματιστήρια"

    το οτι εσυ δεν γνωριζεις πως δουλευει το χρηματιστηριο δε σημαινει πως δεν υπαρχει λογικη. Και η στρουθοκαμηλος κρυβει το κεφαλι στην αμμο οταν νιωθει απειλη

    @polsemannen

    Aχ, σε καταλαβαίνω, αυτά τα κομμούνια που κυβερνάνε τις HΠA από το 1776 και την Eλλάδα τα τελευταία 180 χρόνια.

    εξ οσον γνωριζω το αριστερο κομμα της αμερικης εχει κυβερνησει εξ ισου με το δεξιο εναλλαξ νικωντας στις μισες αναμετρησεις σχεδον

    α ξεχασα δεν ειναι σοβαροι αριστεροι αυτοι ο μονος σοβαρος αριστερος ειναι η παπαρηγα και ο τσιπρας (οι οποιοι παρεπιπτωντος δεν αναγνωριζουν την κινα ως κουμμουνιστικη γιατι δεν ειναι σοβαρο κρατος σαν και τα κομματα τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ξεκινώντας από το τελευταίο, δεν ξέρω αν έχεις ακούσει και όλα τα επεισόδια, πχ ότι πρώτα ξεκίνησαν να απολύονται ανύπαντροι "επειδή είναι ανύπαντροι" και κάτι τέτοια, κι όταν τέλος πάντων τέθηκε θέμα απολύσεων η απάντηση ήταν ότι δεν πρόκειται για εργαζομένους αλλά για μέλη του κόμματος. Σημειωτέον, ομιλούμε για την πρώτη συλλογική σύμβαση που άλλαξε σε χρονικό σημείο που ακόμη γινόταν διαπραγμάτευση για το τι θα γινόταν με τις συλλογικές συμβάσεις!

    Αναφορικά με τα υπόλοιπα τώρα, θέλω να εκφράσω μιαν απορία: τι διάολο ναρκωτικά παίρνεις και ασχολείσαι ακόμα με τον Ανδριανόπουλο ρε;;;
    Εδώ βγήκε ο Ζορζ Παπανδρέου ένας από τους 100 σύγχρονους μεγαλύτερους στοχαστές εν μέσω διεθνούς κρίσης που μας έχει κάνει τον πάτο απόπατο κι εσύ ασχολείσαι με τον τελειωμένο της πολιτικής;

    Πάντως όσον αφορά τα των ΗΠΑ, όταν δεν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τη φούσκα θα πνιγούμε στο σκατό μιλάμε. Έχει να γίνει... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΥΓ. Επί του απντέτοιου.
    Ο νεοφιλελευθερισμός θέλει το κράτος τελείως εκτός απ'όλα, να έχει έναν ρόλο μάνατζερ και να παίρνει τις (νόμιμες) μίζες του ως τέτοιος. Στην χειρότερη, άντε να κρατάει κάτι που να θεωρείται στρατηγικής σημασίας (πχ τηλεπικοινωνίες για (πχ) κατασκοπευτικούς λόγους, την μεγαλύτερη τράπεζα για να μπορεί να κάνει παιχνίδι με το σύστημα αν χρειαστεί κλπ). Εννοείται δε ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πάνω του 50,1%, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @Eidomen

    ρε κοιτα να δεις που 3 φορες συνεχομενες κανανε λαθος οι βρετανοι και την ψηφισανε.
    Ζωα και οι βρετανοι μονο οι ελληνες ηταν εξυπνοι που ψηφισαν τον μεγα ηγετη Αντρεα και ειδαμε προκοπη ενω η βρετανια κατηντησε υπαναπτυκτη χωρα

    @ζαφος /Oblivion

    "Ξερεις πιο πολλα απο τον ναπο"
    "Ρε μαλάκα napo,πολύ βολικό δεν νομίζεις πως είναι να υποστηρίζεις από τον καναπέ του σπιτιού των γονιών σου ένα σύστημα που έχει στόχο την ευημερία των αριθμών?"

    παρακαμπτω τα υβριστικα και προσβλητικα σχολια και σε ρωταω απο περιεργεια δηλαδη
    Εαν παθεις καρκινο θα δεχτεις συμβουλες μονο απο εναν γιατρο που εχει παθει καρκινο?

    @mike rigo wolf

    α)εξοπλισμοι
    η ελλαδα ξοδευει πολυ λιγα σε εξοπλισμους
    Ο καραμανλης τους πηγε απο 400εκατ σε 200 100 και σημερα ειναι 50
    εντωμεταξυ οι τουρκοι τους εχουν στο 1δις το χρονο
    Εαν εσυ θεωρεις πως δεν αξιζει να σταματησεις τον εισβολεα και να μην τον αναχαιτησεις οταν μπαινει στο χωραφι σου γιατι "ελα μωρε και τι εγινε" και τι να τον κανουμε τον στρατο γιατι δεν ειναι "παραγωγικος" που λεει και ο παγκαλος προφανως δεν εχεις ιδεα του τι σημαινει εθνικη ασφαλεια

    επι της ουσιας ουδεποτε ειπα πως ειμαι αναρχοκουμμουνι. ειμαι υπερ του κρατους. Υπερ ενος περιορισμενου κρατους που προσφερει τα βασικα. Η εθνικη ασφαλεια για μια χωρα που δεν εχει συνορα ελβετιας ειναι βασικο ζητημα εδω και 4000 χρονια για την ελλαδα. οταν η αριστερα παρει την ελλαδα και την μετακομισει πανω στη σοβιετια το ξανασυζηταμε

    διαβασε και εδω απο εφημεριδα περι γνωστων θολοκουλτουριαραιων μυθων του συρριζα και λοιπον καθυστερημενων περι στρατου
    http://napouser.blogspot.com/2010/09/blog-post.html

    β)καταρχας η εκκλησια πληρωνει φορους. Προφανως δεν πληρωνει για τα κτηματα πανω σε βουνα και ραχουλες που ειναι αχρηστα αλλα αυτο δε σταματα τους θολοκουλτουριαραιους να επιτιθενται στην ελληνορθοδοξια γιατι τους συμφερει. Δεν τους ειδα ομως να νοιαζονται οταν ο θειος μου ο μιχαλης ο σταθοπουλος πρυτανης μου ελεγε πως μονο το καποδιστριακο πανεπιστημιο εχει 3000 ακινητα αχρηστα. Δεν ειδα ποτε κανενα να νοιαζεται γιατι το κρατος εχει πανω απο 10000 ακινητα που ειναι ετοιμοροπα.
    Π.χ. ολοι νοιαστηκαν για το δηθεν σκανδαλο του βατοπεδιου και τα ολυμπιακα ακινητα αλλα κανεναν δεν τον πηρε ο πονος που τα ολυμπιακα ακινητα τωρα καθονται και καταρρεουν ενω αν τα ειχε η εκκλησια μας θα απεφεραν ωραιοτατους φορους. Της τα πηραμε και αυτα. Στους λαθρομεταναστες ομως δινουμε τσαμπα χωρο να φτιαξουν Ισλαμαμπαντ στην αθηνα. Α εκει το Ισλαμ ειναι ιερο και ταμπου.

    Εν πασει περιπτωσει για να μην αποφυγω το ερωτημα σου η ελληνορθοδοξη εκκλησια ειναι βασικος θεσμος για την χωρα και απαραιτητος για να ενωνει το γενος (και στα λεει ενας αθεος) απο τον ισλαμικο φονταμενταλισμο που απειλει την ευρωπη σημερα οπως και 2500 χρονια πριν.

    Το οτι εσυ δεν αντιλαμβανεσαι τον κινδυνο γιατι εισαι απιστος δικο σου ζητημα οχι ομως και της πλειοψηφειας

    @Hades
    "Ο νεοφιλελευθερισμός... ....άνω του 50,1%, έτσι;"

    Γενικα η αποψη της φιλελευθερης αγορας υπονοει ενα κρατος που δεν διαχειριζεται πλουτο των πολιτων περα απο τα απολυτως απαραιτητα.

    Ο νεοφιλελευθερισμος γενικα απαιτει μονο 4 πραγματα απο το κρατος
    1) δικαιο => νομο => συνταγμα
    2) συστημα αλλαγης του νομου => βουλη/δημοψηφισματα => νομοθετικη εξουσια => υπουργειο εσωτερικων
    3) συστημα διαιτησιας των πολιτων οσων αφορα την ερμηνεια του νομου => δικαστηρια => δικαστικη εξουσια => υπουργειο δικαιοσυνης
    4)συστημα εφαρμογης νομου => μοναδες εφαρμογης δημοσιας ταξης/καταστολης => εκτελεστικη εξουσια => υπουργειο δημοσιας ταξης/καταστολης (εφαρμογη νομου στο εσωτερικo) και υπουργειο εθνικης αμυνας (εφαρμογη νομου στο εξωτερικo)

    α και θελεις και ενα υπουργειο οικονομικων που θα μαζευει φορους για να δουλευουν τα παραπανω

    τα υπολοιπα υπουργεια παιδειας/ υγειας/ ασφαλισης/ εμποριου/ αναπτυξης/ οικονομιας/ γεωργιας/ ναυτιλιας/ συγκοινωνιων/ επικοινωνιων /ενεργειας/ κτλ ειναι αχρηστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Napo, σηκώνω ψηλά τα χέρια... αν δεν μπορείς να δεις έναν άνθρωπο ως άνθρωπο, χωρίς να κοιτάς το χρώμα του, τότε με συγχωρείς αλλά σου αξίζει κάποια ημέρα να σε δει και εσένα κάποιος με τον ίδιο τρόπο... Δεν σου το εύχομαι (αν και θα σου έβαζε μυαλό), συνέχισε πάντως με τα ίδια μυαλά και σίγουρα θα το πετύχεις. A! υπάρχουν και "λευκοί" φτωχοί, για αυτούς δεν άκουσα γιατί δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα στην υγεία και στην παιδεία...
    Παρεμπιπτόντως θα είχε ενδιαφέρον να μας δώσεις μια απάντηση σε αυτό που αναφέρει ο mike, γιατί πληρώνουμε για τους στρατιωτικούς και τους παπάδες.
    (σόρρυ zaph, το ξέρω ότι βασανίζεσαι!)

    Σε σχέση με το ήθος και την κουλτούρα, επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι ήθος είναι αυτό που (καθ)ορίζεται ως τέτοιο, από την ιδεολογία (=το σύνολο των παραστάσεων, ιδεών, αξιών και κανόνων μιας κοινωνίας) που επικρατεί στην κοινωνία σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τόπο. Προσωπικά, δεν θέλω "ήθος" στις θετικές επιστήμες, διότι αναπόφευκτα θα στενεύει τον ορίζοντα τους. Σε ό,τι αφορά τώρα τα οικονομικά, προσωπικά δεν τα θεωρώ επιστήμη, αλλά επιστημονικοφανή τζόγο (τουλάχιστον στην τωρινή μορφή τους) αλλά ακόμη και σε αυτά δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο το ήθος. Είναι όμως παντού απαραίτητοι οι κοινωνικοί κανόνες - οι νόμοι εν ολίγοις - και πολύ περισσότερο η αταλάντευτη τήρηση και εφαρμογή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. (είχε όντως ενδιαφέρον η απάντηση! αλλά μόνο αυτό...)

    Napo, από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα για το , νεοφιλελευθερισμό .. και ναι τώρα ο Φρίντμαν θα σε μούντζωνε (για να μην πω ότι θα σου έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση).

    Άδη, καλά να πάθεις και εσύ, να μάθεις άλλη φορά να γράφεις τις FAQ του νεοφιλελευθερισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. "τα υπολοιπα υπουργεια παιδειας/ υγειας/ ασφαλισης/ εμποριου/ αναπτυξης/ οικονομιας/ γεωργιας/ ναυτιλιας/ συγκοινωνιων/ επικοινωνιων /ενεργειας/ κτλ ειναι αχρηστα "

    Εεεεεεεεεεεεεεεεε;
    Εσένα παιδί μου πρέπει να σε στείλουμε απευθείας στις ΗΠΑ που είναι το άντρο του καπιταλισμού. Πως τους έχεις ξεφύγει έτσι;;;;

    Για περαιτέρω πληροφορίες (είτε να λάβεις, είτε να δώσεις) μπορείς ν'απευθυνθείς απευθείας στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, όπου θα διαπιστώσεις ότι ακόμη και οι Αμερικάνοι έχουν πλήρη κυβέρνηση.
    http://www.whitehouse.gov/administration/cabinet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @ζαφος

    "Ποσοι ειναι ρε οι εκπαιδευτικοι; 8 εκατομύρια;"


    τηλ. κατευθειαν απο προεδρο ΕΛΜΕ αθηνας 288.946 εκπαιδευτικους στη δευτεροβαθμια εκπαιδευση μονο
    θες και τριτοβαθμια / δημοτικα / νηπια / σε υπουργεια / σε δημους / σε πολιτικα γραφεια

    τελικα ισως ειναι λιγοι οι 450κ που ειπα


    @ESKARINA

    " και ναι τώρα ο Φρίεντμαν θα σε μούντζωνε (για να μην πω ότι θα σου έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση)."

    http://www.youtube.com/watch?v=64mr-cjxZfU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. κατεβαζω την εξης προταση...για να μην δινουμε θαρρος, λογο υπαρξης και αξία στον μαλάκα ας μην του απανταμε οτι προκλητικη μαλακια κ αν γραφει

    αλλωστε γιαυτο τα γραφει για να του δινουμε σημασια

    Αντιθετα προτεινω το εξης...ας πουμε οτι εγω θελω να γραψω ενα καλημερα στο αδερφακι μου αλλα μολις ειδα αλλο ενα πανηλιθιο ποστ απο τον αρχιμαγιστρο της μαλακιας

    κραταω την ψυχραιμια μου κ την ομορφαδα μου, δε σπαταλω ουτε ενα γραμμαριο ενεργειας και γραφω απλουστατα

    "προσπερνώντας τον μαλάκα, εχω να πω:

    καλημερα αδέρφι!"

    δοκιμαστε το, ειναι και χαλαρωτικο και τρολοεξοντωτικο...μπορειτε να το αντιμετωπίσετε και σαν άσκηση βαζοντας την προσωπικη σας πινελια
    π.χ. αντιπαρερχομαι τον ηλιθιο και λέω κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Α, δεν αντεξα!!!

    Ο τροπος κατανοησης καθε πραγματος ειναι ο ιδιος. Παπαγαλισμος και κατοπιν διαστραβλωση.

    2 πχ εντος των σχολιων που εχουν να κανουν με μενα προσωπικα.

    * Επιμενει να μνημονευει το zeitgeist που ανεφερα ως ταινία και μου απανταει με βαση αυτην
    * χρησιμοποιεί τα λεγομενα μου περι ηθικής, παντελως διαστραβλωμένα μετά, στον διάλογο με την εσκαρινα.

    Οσο για το μεγαλείο του ανδρος Τρουμαν και τους κακκους κοκκινους, και το μεγαλείο της χώρας χωρίς κράτος και τέτοια, ε τι να πω....καλα κρασα

    @ελενη
    "Η οικονομία στην οποία αναφέρεται ο ναπο δεν έχει να κάνει με επιστήμη"

    Μπαααα. Η οικονομια που αναφερεται ο ναπο ΔΕΝ ειναι ...οικονομία!!!!
    :)

    @hades
    το κομμα (ενα ειναι!) ειναι προφανες πως εχει χασει λιγο τον μπουσουλα, αλλα και απο την αλλη το καταλαβαινω :)
    Εχουν την ταση να θελουν οι ιδιοι να γινονται μάρτυρες.
    Το έχουν αυτο οι ...ιδεολόγοι.
    Εδώ ο ναπο ΘΕΛΕΙ να προσληφθει με χαμηλότερο του βασικού μισθό (αγνοώντας προφανώς πως αυτά ειναι στην ημερίσια διάταξη παντού, ποιος περιμένει τις συλλογικές συμβάσεις;)

    @mike rigo wolf
    :)

    δεν μπορεις παντως να πεις πως δεν εχει μια απαντηση για όλα!!!

    χεχεχεχε!


    @εσκαρινα
    Ειδικα περι ηθους κτλ συμφωνουμε

    @διον
    Ξανακαλημέρα!

    Θα του (ξανα) ριξω ban, που θα πάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. οσο για το κομμα ...χωρις να εχω ψαξει την συγκεκριμενη φαση με τον ριζο, θα πω το εξης γενικο:
    οι συντροφοι ιστορικα και στην παρανομια βγαινουνε, και περιουσιες δωριζουν και δουλειες παρατανε και κανουν άλλες και το κεφαλι τους παιζουν ....αν θεωρουν (ή τους πει το κομμα) οτι αυτο ειναι προς οφελος του αγώνα...

    και ειναι κ λογικο αλλωστε...ιδεολογοι αριστεροι ειναι, δεν ειναι φραγκοφονιαδες γιαπηδες

    και οχι μονο οι του κομματος...

    προχτες διαβαζα τις αναμνησεις του (οξω βρομοπουστα) Στινα και εκει καπου ελεγε οτι αρχειομαρξιστες εργατες εφευγαν απο ενα καλοπληρωμενο ποστο και πηγαιναν σε αλλα εργοστασια με λιγοτερο απο το μισο μεροκαματο,μονο κ μονο για να προπαγανδισουν στους εκει εργατες την οργανωση τους...
    (βαριεμαι να το ξαναδιαβασω για να το αντιγραψω ακριβως)

    δλδ μαλακες ολοι;μαλακας κ ο Αρης που παραιτηθηκε της πατρικης περιουσιας; μαλακας και ο Τσε που αφησε το γιατριλικι;
    (για να πω τα πιο καραμπινατα παραδειγματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. εεεεεεεεε


    ναι....


    Καπου εχω σε παλαιοτερο ποστ πως το ιδιο κολπο χρησιμοποιηθηκε απο μερικους εξυπνους (εν Ελλαδι) για να κονομησουν χοντρα απο την μαυρη εργασια και τα "συντροφικα" δανεικα και αγύριστα.

    Δεν μπορείς να αξιώνεις τήρηση των νόμων και ο ίδιος να τους καταπατας.

    Ο Αρης και ο Τσε αξίωναν αλλα πραγματα απ ότι το σημερινο ΚΚΕ. Δεν νμζ το θεμα να ηταν τότε οι συλλογικές συμβάσεις!

    Αλλιώς να πούμε στον ΔΟΛ πχ να γραφτεί στο κόμμα και μετά να κάνει....αγωνιστικές περικοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ennoeitai ayto gia ari k tse

    το χρησιμοποιησα σαν παραδειγμα γιατι ειναι λογικο για τον οργανωμενο να προσφερει δωρεαν υπηρεσιες ή υποαμοιβομενες στην οργανωση

    τι γινεται τωρα αν η οργανωση πιασει 2 φραγκα κ πει στον συντροφο-Μητσο...ρε, βγαινει το ταμειο,κάτσε να σου κάνουμε προσληψη να παιρνεις κ συ 2 φραγκα για τον κοπο σου

    ολα οκ μεχρι εκει

    τι γινεται τωρα αν αρχισει κ μπαινει μεσα η οργανωση;
    απολυει τον συντροφο-μητσο;

    δινω αυτο το απλοικό παράδειγμα για να δείξω οτι τα πράγματα μπορεί να είναι έτσι αλλά μπορεί και γιουβέτσι

    απο την αλλη αν παιρνανε π.χ. 1500Ε κατώτερο (που προτεινει το κομμα για όλους) οσοι απασχολιοντουσαν στο κομμα/ριζο οι ΙΔΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ τωρα φωνάζουν για τις περικοπές, θα φώναζαν "ΠΑΧΥΛΟΥΣ/ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ"...οποτε;

    οποτε μην πεφτετε στις ευκολες προπαγανδες κ τσιτατα...

    τέλος, αμφιβάλλει κανείς οτι η οποιαδήποτε οργάνωση/κομμα/εφημερίδα μπορεί να γεμίσει ΜΟΝΟ με εθελοντές εργαζόμενους;;;;;

    δεν ειναι λοιπον ετσι απλα τα πραγματα

    ο Ριζος ΔΕΝ ειναι εφημερίδα εμπορική...ειναι ΟΡΓΑΝΟ κομματος...μεγάλη διαφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Για κατσε ρε μπαρμπα. Αν η εθελοντικη εργασια που λες ειναι 8ωρη και πληρωτέα μετά λέγεται μισθωτή εργασία!


    Αν δε ειναι 8ωρη και κακοπληρωμενη τοτε δεν λεγεται εθελοντισμος αλλα κοροϊδιλικι!

    (ο εθελοντισμος γενικα ειναι μεγαλη κονομα, όπως και οι "μη κερδοσκοπικοι οργανισμοι" οπως το εχουμε κουβεντιασει προσφατα αλλωστε. Ολα αυτα μου θυμιζουν το "αφιλοκερδως" του Νταλαρα χεχεχεχε)


    Ο εθελοντής εργαζεται εξτρα απο την κανονική του δουλεια, ή αν εχει φράγκα και την βγάζει στο χαλαρο, οποτε δεν εχει τετοια θεματα.

    Εθελοντης και εργαζόμενος μαζί (στο ίδιο πράγμα) δεν μου πολυπάνε!

    (κουτσομπολιο: ο ξα του Β. παει Ινδια ...εθελοντης σε καταυλισμο προσφυγων με αμοιβη 3κουπες ρυζι και μια σκηνη για να μενει. Δεν θα το κανει δια βιου ομως αλλα για 1-2 μηνες, διοτι μετα τον περιμενει και η δουλεια στην πολυεθνική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ο εθελοντισμος ειναι εθελοντισμος ανεξαρτητα απο τις ωρες...αν ειναι κοροιδία ή όχι είναι στο μυαλό του καθενός...κρίνεται δε ανα περίπτωση κ ανα άτομο

    (π.χ. εθελοντικο στράτευμα, εθελοντής ο τύπους που φτιάχνει τσάμπα το indymedia, εθελοντής εσύ που γράφεις εκεί, εθελοντής ο άλλος που τρέχει ένα τράκερ)

    παραπάνω απο 8ωρο αφιερώνουν πολλοί στις οργανώσεις τους καθαρά εθελοντικά..και τρώνε κ ξύλο κ χάνουν κ δουλειές,κ μπαίνουν κ μέσα κλπ κλπ...τα είπα,μη τα ξαναλέω

    το θέμα είναι απο τον εθελοντισμό σου να μη βγάζει κάποιος φράγκα κ την περνάει άρχοντας...δλδ δεν μπορεί μια επιχείρηση να σου λέει δούλεψε εθελοντικα 5 ώρες γιατι τα κέρδη πρεπει να είναι 80% πάντα και ο ιδιοκτήτης να έχει 17 βίλες κ ένα βιοτικό επίπεδο 4000 φορές πάνω απο το δικό σου...
    (που μπορεί κ το λέει σε αρκετές περιπτώσεις και οι εργαζόμενοι το δέχονται,γιατι σου λέει αμα είναι να κλείσει το εργοστάσιο κ να τον πιούμε ε ας βάλουμε λίγο πλάτη)...

    "Ο εθελοντής εργαζεται εξτρα απο την κανονική του δουλεια, ή αν εχει φράγκα και την βγάζει στο χαλαρο, οποτε δεν εχει τετοια θεματα."
    οχι
    ο εθελοντής μπορεί να εργάζεται τσάμπα και να τρώει τα λεφτά που έχει ήδη καβαντζώσει, ο εθελοντής μπορεί να είναι φοιτηταριό και στο πέος του (τρώει του μπαμπά) και ΤΕΛΟΣ ο εθελοντής μπορεί να παίρνει κ κανα φράγκο απο την οργάνωσή του για υποστήριξη...αλλά η οργάνωση να μην έχει να του πληρώσει φουλ μισθό...όλα αυτά ΓΙΝΟΝΤΑΙ και ΓΙΝΟΝΤΑΝ...
    ειδικά στην αριστερά η οποία αναγκαστικά θέλει απο τα μέλη της χωσιμο...

    δεν μετρούνται ΟΛΑ με τα φράγκα ρε
    (ειδικα μεσα στους αριστερούς)

    και δεν νομίζω οτι π.χ. βάζουν τα παιδιά και δουλεύουν τσάμπα για να κονομάνε τα στελέχη, να έχουν off-shore, βιλάρες, χρυσούς νιπτήρες κλπ κλπ

    ούτε οτι τους βάζουν κ δουλεύουν τσάμπα ώστε μετά να τους βολέψουν σε καμια δημοσιοθεσούλα (όπως κάνουν τα κόμματα εξουσίας)

    αμα γινόταν έτσι,οκ να κράζαμε

    τώρα απλώς κάνουμε οτι δεν καταλαβαίνουμε βάσει του απλού συλλογισμού "οτι είναι κατά του ΚΚΕ, είναι καλο"

    που ξαναλέω, δεν έχω ψάξει την φάση και το τι γίνεται εκει μέσα...κ καποιοι τύποι σε ένα μπλογκ με 3 γραμμές άρθρο ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν ειναι κ οι γαμώ τις πηγές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. οποτε είναι οκ (για μένα) η μείωση για τα κομματικά μέλη...τώρα αν έχει και μη κομματικά μέλη εργαζόμενους κ κόψει φράγκα κ απο αυτούς τότε μαλακία...

    καλύτερα αν δεν μπορεί να τους πληρώνει, να τους διώξει τελείως κ να το πάει σε αυτή τη θέση κάποιο κομματικό μέλος που να υποαμείβεται εν γνώσει του "για το καλό του κόμματος", της επανάστασης και δεν ξέρω τι άλλο...

    αλλά μετά θα σου πει κ ο άλλος (ο μη κομματικός) "μένω και εγώ με λιγότερα, μη με διώξεις γιατί έξω δεν κινείται φύλλο"...και μετά τι κάνεις;

    άσε που αμα τους διώξει, μετά σε έχω ικανό να λες οτι οι συντροφοι τα αρπάζουν απο το λαο κ απο το κράτος κ τα τρωνε μεταξύ τους γιατι μόνο συντρόφους απασχολούν οι "επιχειρήσεις" του κόμματος

    κοινώς, αμα θες να πεις,λες

    εδώ οι γαύροι λένε οτι τους αδικεί η διαιτησία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. χαχαχαχαα!!!
    "
    αλλά μετά θα σου πει κ ο άλλος (ο μη κομματικός) "μένω και εγώ με λιγότερα, μη με διώξεις γιατί έξω δεν κινείται φύλλο"...και μετά τι κάνεις;"

    Αυτη ειναι η δικαιολογια όλων των εργοδοτών!!

    Ειναι προβλημα παντως. Οποιος το λύσει το προβλημα (τι κανω οταν πεφτουν τα εσοδα ετσι ωστε να μην ειμαι ...κοινωνικα αναλγητος και η λογικη μου μακροχρονια να ειναι οκ) τοτε:
    α) θα λυσει το οικονομικοπολιτικο μας προβλημα και
    β) μπορει μετά να εφεύρει και το αεικίνητο του Γκιόλβα!!!



    Η πιο σωστή για μενα κομμουνιστοκαπιταλιστική λύση ειναι η μετοχοποίηση μέρος της επιχειρησης στους εργατες που τα μισθα τους κοβονται έτσι ώστε να εχουν μεριδιο απο τα δυνητικα κέρδη. Μαζι στην χασουρα και στο κερδος


    Α, περι του κομματος κτλ.

    Δεν ξερω πως γντ η δουλεια, αλλα αν υπάρχει ρήτρα να ειναι μελη του κομματος για να προσληφθουν εξαρχης αυτο δεν μας μοιαζει λιγο παγαποντια;

    Επιμενω, σκεψου ξαφνικα ο οποιος ΔΟΛ να γινει κομμα και να απαιτει μετά, κομματική εθελοντικη εργασία.

    1) Τα ξέρουμε τα κοζα
    2) Η λογική μας δεν πρεπει να εχει αντιφασεις. Δεν εχει σημασια αν ειναι για "καλο" ή "κακο" κομμα , οργανωση ή οτιδήποτε. Η εκμετάλευση της εργασίας έχει πάντα ένα όνομα.


    Τωρα λεπτομερειες για το κομμα όντως δεν ξερω, η ολη κουβεντα ειναι (προς το παρον τουλαχιστον) κυρίως φιλοσοφική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δεν είμαι ηθικολόγος αλλά βάζω ενα θέμα ήθους στη συζήτηση.
    (Το ήθος ξεκινάει απο εμάς..και φτάνει στις επιστήμες..)

    Ο ΝΑΠΟ εχει ακούσει πολλά "γαλλικά επίθετα" ..
    παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν έχει βρίσει. (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)Απαντάει απλώς.

    Ξέρω οτι η πλειονότητα εδω διαφωνεί μαζί του (και εγω επίσης)
    Ξέρω επίσης οτι πολλά λέγονται με ελευθεριάζουσα γλώσσα.(πολύ αποδεκτό επίσης)
    Αλλά δεν συμφωνώ με ύβρεις...
    που για μένα εκφράζουν άλλη "αγωνία"..

    Ο ΝΑΠΟ εκφράζει μια τάση σκέψης στη σημερινή κοινωνία και για αυτό το λόγο πολύ καλά(για μένα πάντα) οι σχολιαστές εδω τον "κάνουν παρέα"!

    Οπως και ο Ανδριανόπουλος επίσης. Δεν συμφωνώ με την άποψη (του Hades νομίζω)οτι επειδή είναι καμένο πολιτικό χαρτί σταματάει να γίνεται αντικείμενο κριτικής.
    Ο Ανδριανόπουλος υπήρξε και είναι ενας απο τους κυριότερους εκφραστές μιας νεοφιλελεύθερης τάσης...αυτό απο μόνο του τον εκθέτει σε κριτική.
    Πάντα είμαι της άποψης οτι τα πράγματα ειδικά στην οικονομία δεν είναι απλά, ή όσο φαίνονται τουλάχιστον.
    αυτό απο μόνο του κάνει τη συζήτηση ενδιαφέρουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @takis

    Εννοειται πως δεν μας πειραζει η διαφορετικοτητα και η διαφωνια. Ο ναπο δεν ειναι διαφωνων. Δεν ερχεται για κουβεντα αλλα για κύρηγμα. Ειναι τρολ και γι αυτο του φερομαι ετσι.

    Υπαρχει διαφορα μεταξυ ...διαφορας και τρολαρισματος. Δεν θεωρω πως υπαρχει καποια "σκεψη" ή σχολή της απο πίσω, παρά μονο απύθμενη χαζομάρα, ταση για προσελκυση προσοχης και πιθανοτατα διαφορα ψυχοσωματικα στα οποια δεν με ενδιαφερει να μπω. Το ολο στυλ μου θυμιζει καταστασεις venomfangx οπως εχω ξαναγραψει και δεν εχω καμια ορεξη να τα δω αυτα και στην Ελλαδα. Τελος παντων αυτοι οι τυποι διψανε για προσοχη.

    Αν εχεις δει εσυ καποια σκεψη, πες το μου να ησυχασω. Μονο τσιτατα και αφορισμοι παρατίθενται συν μια ολοκληρωτική παρανόηση ακόμα και των ορων που υπερασπίζεται.

    Δεν νομιζω να με εχεις δει να μιλαω (βλ γραφω) ετσι σε αλλους σχολιαστες ειτε συμφωνουμε είτε διαφωνούμε, παρολο που με μερικους εχουμε φιλικοτατα βριστει (hades, estarian, dion etc)κατά καιρούς.

    Τον εχω ήδση σουταρει απο το παρον μπλογκ 1-2 φορες οταν η χαζομαρα του έφτασε σε επιπεδο καθαρης κακιας, οποτε δεν νιωθω καμια τυψη για τίποτε εκτος απο του οτι του επιτρεπω μεγαλοψυχα να λυμαινεται ακομα το μπλογκ μου..

    Παρε ενα δυο πρόχειρα πχ τρολαρίσματος και μετά μου λες αν κανω καλα ή όχι

    http://aeisixtir.blogspot.com/2009/11/blog-post_10.html

    http://aeisixtir.blogspot.com/2010/04/blog-post_14.html
    (εδω τον εκοψα για λιγο και ηρεμησαμε κατοπιν αλλα του γαϊδαρου τ αυτι δεν ιδρώνει)

    Προς αποφυγη παρεξηγήσεων. Δεν τον κανω (-με;) παρεα. Αυτος ερχεται και θελει να τον παίξουμε με το ζόρι!!! Οποιος θελει να χαρει την επικοινωνια με τον ναπο καλειται να το κανει στο δικο του blog. Μετα να μην παραπονιεστε όμως!


    Στα υπολοιπα συμφωνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΑΑ!

    @τακης
    Αν εσυ τωρα νομίζεις ειναι "σκεψη" πως μας λείπει καποιος τρουμαν για να ριξει ατομικη βομβα στους κοκκινους κορεατες που μας κωνιώνται (ιδιωματισμος δικος μου) και έτσι θα λυθουν ολα μας τα προβλήματα κτλ , ε τι να πω, εχουμε ελαφρως διαφορετικους ορισμους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Είναι λοιπόν η οικονομία επιστήμη, ή όχι;
    Αν η οικονομία αναφέρεται στην επίλυση του οικονομικού ισοζυγίου του πλανήτη, δηλαδή έχει την έννοια την πραγματική και συμπεριλαμβάνει πόρους, ενέργεια, είδη, όχι εκφρασμένα σε χρήμα φυσικά, μιας και τότε μιλάμε για καπιταλισμό και όχι για κάποια μορφή επιστήμης, τότε ναι, η οικονομία είναι επιστήμη. Αν όμως αναφέρεται στην διαχείριση του χρηματοπιστοτικού συστήματος τότε δεν είναι τίποτε άλλο από ένα διαχειριστικό εργαλείο επιπέδου αστρολογίας, διότι μόνο με αστρολογικές προβλέψεις μπορείς να «μοντελοποιήσεις» και εν συνεχεία να ελέγξεις την ψυχολογία του κόσμου. Παραβλέπουμε πως η δεύτερου τύπου σύγχρονη οικονομολογία θεωρεί κανόνες αγορών και συμπεριφορών που στην πράξη ουδέποτε ίσχυσαν, ούτε πρόκειται να ισχύσουν, ενώ ταυτόχρονα στηρίζεται στο δόγμα των ανα πάσα στιγμή επαρκών πόρων για ανάπτυξη, το ποίο φυσικά και δεν ισχύει μιας και τα πάντα είναι πεπερασμένα, από τον φυσικό πλούτο, μέχρι και την ανθρώπινη αντοχή αλλά και πόρους. Ε μέχρι στιγμής, προσπαθώντας να «εφαρμοστεί», απλά συμπιέζει τον πλούτο και τους ανθρώπινους πόρους, εξαντλώντας τους. Σε λίγο θα φτάσει στον πάτο.

    Οπότε Ζαπ μου κάνεις πολύ μεγάλο λάθος να συγκρίνεις την οικονομολογία με την μπακαλική. Οι μπακάληδες τα καταφέρνουν καλύτερα από τους οικονομολόγους και τους υπόλοιπους ΜΒΑ τύπους που έχουν καταστρέψει τα μισά κράτη του πλανήτη, αλλά και τον μισό πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Προσκυνώ!!!

    Μπορει να το κάνω και ποστ αργότερα!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. "Δεν συμφωνώ με την άποψη (του Hades νομίζω)οτι επειδή είναι καμένο πολιτικό χαρτί σταματάει να γίνεται αντικείμενο κριτικής."

    Δεκτό το σχόλιο, παρόλο που δεν θα μπορούσες να ξέρεις τι παρελθόν έχουμε ο zaphod, εγώ κι ο... Ανδριανόπουλος! Ο zaph που φυσικά το ξέρει εκ των έσω, κατάλαβε. :)

    Δεν τον απορρίπτω τον Ανδριανόπουλο. Τουναντίον έχω υπερθεματίσει κατ' επανάληψιν ότι το συγκεκριμένο σύστημα που επικρατεί παγκοσμίως πιθανώς να το ξέρει καλύτερα από τον οποιονδήποτε άλλον στη χώρα. Άλλο αυτό όμως και άλλο το τι είναι εφικτό και τι όχι (έτσι όπως παρουσιάζει τα πράγματα). Και κάπου μέσα σ'όλ'αυτά υπάρχουν κάποιες βασικές διαφωνίες μας με τον zaph επί του συγκεκριμένου πολιτικού (διακινδυνεύω τα μάλα ν'αρχίσει να μου τα χώνει τώρα).

    Απλά το θέμα είναι για ποιον λόγο θες ν'ακούσεις τον Ανδριανόπουλο. Για να κατανοήσεις πως δουλεύει το σύστημα, ή για να μάθεις λύσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. klassiko problima...

    υποθετική κατάσταση:

    πεταγεται o A και λεει με υφος άγγλου δούκα
    "ειλικρινα πιστευω οτι οι μη-λευκοι δεν ανήκουν στο ίδιο ζωικό είδος με τους λευκους και ως εκ τουτου δεν μπορει να εχουν τα ιδια δικαιωματα όπως δεν έχουν κ τα ίδια δικαιώματα οι ουρακοτάγκοι. Επίσης, αν κριθεί απαραίτητο, νομίζω οτι μπορούμε να τους εκτελούμε για οικονομια, να τους εχουμε σκλαβους ή να τους θανατώνουμε για να πάρουμε όργανα για μεταμόσχευση, όπως δλδ χρησιμοποιούμε κ τα άλλα είδη"

    καπου εκεί ο mr A θα επισύρει την μήνη των υπολοίπων που ειχαν την ατυχια να τον ακουσουν και κάποιος Β θα του πει πολύ απλά
    "είσαι τρόμπας, φασίστας και πανίβλακας και αντε και γαμήσου στο φινάλε, σίχαμα, τι ερχεσαι εδω μαζι μας και μας σπας τα @@ αντε στο διαολο δεν θελουμε ουτε να βλεπουμε τη σκατοφατσα σου"

    ε ενίοτε κάπου εκει θα πεταχτεί και ενας Γ που είτε επειδή είναι των ίδιων απόψεων με τον Α, είτε επειδή είναι γκομενός του, είτε επειδή είναι απλά ηλίθιος θα πει
    "πρέπει να παρατηρήσω οτι δεν ειναι τρόπος αυτός. Άλλωστε ο ευγενέστατος κύριος Α απλώς εκθέτει τις απόψεις του χωρίς να βρίζει. Αν έχετε επιχειρήματα μπορείτε να τα εκθέσετε κόσμια. Και εγω διαφωνω μαζί του αλλα πρεπει να παραδεχτείτε οτι ειναι κύριος και δεν εβρισε κανεναν"

    ε αυτες οι pollitically correct αμερικανιες να λειπουν...το προσβλητικοτερο πραγμα μπορει να εκφραστει χωρίς βρισιές...και τι εγινε;σταματα να ειναι προσβλητικο;

    δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος να ακούει αδιαμαρτύρητα την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μαλακια επειδή απλώς αυτος που την λέει δεν χρησιμοποιει "κακιες λεξουλες"...
    ουτε και να έχει την όρεξη και το κουράγιο να σου αποδείξει εσενα που εχεις τον καλο γιατι π.χ. οι μαύροι δεν είναι υπάνθρωποι...άλλωστε ότι κ να σου πει δεν θα το καταλάβεις
    απλώς θα του σπάσεις και αλλο τα @@ και θα πείς κ άλλα μαργαριτάρια μεχρι να του τηγανισεις τελειως τα νευρα

    γνωστο το εργο και χιλιοπαιγμενο με το κωλοδικτυο
    (γιατι real life αυτα δεν γινονται γιατι φευγουν μηλα, αναπτηρες, φαπες, ποτα, εμετοι, κλοτσιδια κ διαφορα αλλα χαριτωμενα)

    in conclusion, μερικές απόψεις (και πρακτικές) δεν αξίζουν τπτ άλλο παρά χλευασμό...τι να κάνουμε τώρα...
    δλδ εκεί μας βγαίνει η ευαισθησία;...μη πούμε φασίστες τους φασίστες και μαλάκες τους (ενοχλητικούς) ηλίθιους;...
    βρε ΟΥΣΤ!

    Και μια και μιλάμε για δεξιούς φωστήρες πριν απο λίγο στον Κούλογλου, ο Μάνος παραδέχτηκε εμμεσως πλην σαφώς οτι προτεινε/ήθελε να κυρηχθεί στρατιωτικός νόμος κατα τις ταραχές του Δεκέμβρη.
    μα παντα του φαινοτανε η νοημοσυνη στο ματι αυτου του παιδιου!!

    α μήπως θα πρέπει να αισθανθώ και άσχημα που γαμοσταυριζα τον Κουγια 8 μερονυχτα και δεν μπηκα στην διαδικασία να συζητησω λογικα μαζι του για το αν ο 15χρονος ηταν ταραξιας και τα ηθελε κ τα επαθε κ πραγματικο θυμα ειναι ο σκατομπατσος;
    ναι να αισθανομαι ασχημα θα επρεπε ισως, γιατι ο κουγιας δεν εβρισε...μια αποψη διατυπωσε...εγω για να του εχω κατεβασει ολα τα καντηλια του συμπαντος;

    ναι ε;

    ε οχι ρε μαγκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. θα παρακαλουσα τον κυριο Κουγια να μην αντιδρασει δικαστικα, καθώς το ονομα του χρησιμοποιηθηκε μονο και μονο για να καταδειξει την βαλτωδη, αντεθνικη και βορβορωδη λογικη των εαμοβουλγαρων αναρχοκομμουνιστων η οποία δεν σεβεται τπτ και στρεφεται εναντιον των γνησιων στυλοβατων της κοινωνιας μας οπως ο αξιοτιμος κ. Κουγιας και ο αδικα βαλλομενος χρηστης αυτου του ιστολογιου και του φορουμ του ΛΑΟΣ με το ονομα Napo

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Τι να σε πρωτοτρολλιασω απο ολα οσα ειπες?

    Κουλογλου, αραπηδες, κουμμουνια, απλυτους ?

    Α το βρηκα

    Που ειναι ο γρηγοροπουλος, ΟΕΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ετσι μπραβο αγορι μου!!

    Δειξε σε όλους τι μαλακας εισαι να μην εχουν και απορια!


    Ελπιζω να χαρηκες το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ σχολιο εδω μεσα


    Υ.Γ. Κοιτα ρε που μαγκέψανε τα τούβλα και σφυρίζουν απ' τις τρύπες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir