Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2013

Δημογραφία: οι ψηφοφόροι της ΧΑ (προσωπική αποψη)


Δεν είναι οι (περισσότεροι) ψηφοφόροι της ΧΑ ούτε απεγνωσμένοι, ούτε αντιμνημονιακοί, ούτε τίποτα τέτοιο. Το μεγαλύτερο κομμάτι τους, τουλάχιστον αυτό που έχει "ιδεολογικά" χαρακτηριστικά, είναι απλά αυτό που είναι. Είναι φασίστες. Αλλά, μιας και έχουμε όρεξη, ας κάνουμε μια δικιά μας ανάλυση για το ποιοι ψηφίζουν ΧΑ, από αυτούς που ξέρουμε τουλάχιστον. Ποιοι ειναι οι χρυσαυγίτες της διπλανής πόρτας; Ήξεραν τι ψήφιζαν;

    Ας δούμε μερικές απο τις κατηγορίες στις οποίες τους έχει βάλει ο γράφων.
Οι χίτες
Πρώτη σημαντική και κυρίαρχη ομάδα: Οι χίτες οι λεγόμενοι, ή μάλλον το υποστρωμα τους, αυτοί που τους στήριζαν και αυτοί στους οποίους βασίζονταν οι χίτες οι ίδιοι. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της λεγόμενης ελληνικής δεξιάς, αν και δεν ξέρω αν είναι πλεον το κυρίαρχο πληθυσμιακά. (δες και εδώ). Ειναι οι παραδοσιακοί φασίστες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η χούντα για να διατηρηθεί. Προφανώς, επειδή απο την χούντα έχουνε περάσει 40 χρόνια δεν μπορούμε να μιλάμε για τα ίδια άτομα. Πρεπει να αναφερθούμε σε φυσικούς ή ιδεολογικούς απογόνους, κάτι που δείχνει ότι όχι μονο δεν αποχουντοποιηθήκαμε σαν κοινωνία αλλά επιτράπηκε απο τις συνθήκες η διαιώνιση του είδους.
Για 183944η φορα θα επαναλάβουμε πως υπάρχει, συνεχής στο χρόνο, φασιστική ρίζα στην Ελλαδα. Οχι με την έννοια του αμόρφωτου μισαλλόδοξου μαλάκα που ξέρουμε (βλ λάθος νο 1 εδώ) όλοι μας, ο οποίος ειναι διακομματικος, διαομαδικός, δια γενικώς και μοστράρει την απόλυτη αποψάρα του αλλά και ταυτόχρονα απόλυτα χαζή, ανιστόρητη και μαλακισμένη αποψάρα του στο facebook, στο καφενείο, στην εκπομπή της Τατιάνας και σαν καλεσμένος/σχολιαστής στο ΣΚΑΙ ή ενίοτε και σε κανα υπουργείο αμα λάχει.

Οχι, αναφερουμε ρητά πως υπάρχει φασιστική ρίζα η οποία έχει ρητές αναφορές στον Μουσολίνι, στο Μεταξά, τον Χίτλερ, τους ταγματασφαλίτες, τους παρακρατικούς που έφαγαν τον Λαμπράκη, τους χουντικούς και εσχάτως στον Φαήλολ.

Η πολιτική (ο Σουβλακέας δηλ να την κάνει) θέση τους συνοψίζεται (περίπου γιατί πολύ θολούρα ρε αδερφέ) σε έναν καθυστερημένο κοτζαμπασισμό που δεν ανέχεται πολλές δημοκρατίες και τέτοια και απεχθάνεται οποιαδήποτε πρόοδο ή και εκκοσμίκευση. Αλλά πέρα απο αυτά (που μπορείς να τα πεις για τους συντηρητικούς γενικά) πρέπει να θυμόμαστε πως αυτοί (ή οι οικογένειές τους) ευημέρησαν σε αυτές τις καταστάσεις και τα κηρύγματα του κάθε Πλεύρη μπαμπά ακούγονταν θελτικά στα αυτιά τους εδώ και χρονια. 

Αλλα ο κυριοτερος λόγος πιστεύω πως ειναι ο πρώτος. Θεωρουν πως πως η δημοκρατία, η πρόοδος και η εκκοσμίκευση θα τους σπάσουν την κόκα, και ο φασισμός τους φαντάζει μια καλή γραμμή άμυνας. Οταν έχεις μάθει τόσα χρόνια να αρμέγεις το βυζί που λέγεται Ελλάδα, ε, η οποιαδήποτε αλλαγή του status quo φαντάζει – και είναι - επικίνδυνη, γιατί οδηγεί σε μοίρασμα της πίτας. Διαχρονικά παραδειγματα ο Ευάγγελος Αβέρωφ Τοσ(οδ)ίτσας ή ο μπαμπάς Εβερτ. Ή ο Χριστόδουλος, ο Αμβρόσιος και γενικά οι μεγαλοπαπάδες μας. Ή ο Παπαδόπουλος ο ίδιος. Τελος πάντων παραδείγματα υπάρχουν πολλά, και ο Σαμαράς φαντάζει σαν κατεξοχήν πολιτικός απόγονος αυτής της ομάδας. Ειναι πλεον ιδιοσυγκρασιακά βίαιο κομμάτι της ελληνικής δεξιάς, το οποίο θεωρεί εν γένει πως μας κάνει χάρη που δεν είμαστε στη Γυάρο τώρα που μιλάμε. Αν θελουμε να τους περιγράψουμε με πιο politically correct όρους θα λέγαμε πως ειναι οι ιδεολόγοι του ελληνοχριστιανισμού, όπως διατρανώθηκε απο την χούντα καθώς και όλης της συναφους μπαρουφολογίας. Θεωρώ πως ειναι περισσότεροι μικροαστοί νοικοκυραίοι παρά μεγαλοαστοί ή λούμπεν στοιχεία.

Στο σήμερα τους καταλαβαίνεις αμεσα οταν αρχίζουν τις μπαρούφες περι “μυστικής ΕΛ ιστορίας”, ελληνικότητας του Βυζαντίου, ελληνικότητας του.... Χριστού, ελληνικότητας του..... ΟΚ, ελληνικότητας της πίτσας, μαρμαρωμένου βασιλιά και τηγανητών ψαριών-ακροβατών και όλα τα σχετικά. Η μορφωτική τους διαστρωμάτωση ποικίλει, αν και ομολογουμένως ο τύπος “Παττακός” ειναι πιο διαδεδομένος από τον τύπο “Καργάκος” ή απο τον χίτη βιολόγο που μου έσπασετα νεύρα τότε. Κοινό γνώρισμα ακόμα και των μορφωμένων της ομάδας αυτής ειναι η βαθύτατη...αμορφωσιά τους. Μορφωση δεν ειναι μονο διάβασμα βιβλιων και παράθεση τσιτάτων. Ειναι και η κατανόησή τους, και κυρίως ο τρόπος προσέγγισης της γνώσης. Οι κύριοι αυτοί μορφώθηκαν για τον ίδιο λόγο που πολλά παιδιά της μαφίας σπούδασαν οικονομικά. Οχι για να ξεστραβωθούν, ή έστω για να μάθουν κάτι χρήσιμο, αλλά για να βοηθήσουν την “υπόθεση μας” (cosa nostra). Η γνώση τους ειναι εργαλειοποιημένη, τα βιβλία που διαβάζουν και γράφουν μονόπλευρα και η γνώση τελικά τελεί υπό καθοδήγηση. Πχ οι γνώσεις του Σαμαρά περί Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, περι μη ρατσιστικού ελληνικού DNA (!), του Καργάκου περί του ονόματος Μακεδονία (που καθόλου περίεργα ειναι ταυτόσημες με αυτές του Σαμαρά, κάτι που δείχνει κοινή "πηγή" αυτής της..."γνώσης"), οι εξυπνάδες του Χριστόδουλου με το λάβαρο της Αγίας Λαύρας, τα βιβλία του Πλεύρη μπαμπά, τα βιβλία του Μπαλτάκου κτλ κτλ.

Η πλειοψηφία των αποπάνω θεωρώ πως γενικά ανθεί στην επαρχία μιας και στις πόλεις έχουν μετακομίσει οι δεξιοι – τζάκια, οι νορμαλ χριστιανοδημοκράτες και αναδύονται σιγά σιγά οι φιλελεύθεροι. Ειναι η κοινωνική ομάδα πάνω στην οποια στηρίχθηκε η χούντα και την 22η Απριλίου 1967 όλα κύλησαν "καλώς"

Διαχρονικά αντιστάθηκαν
** Στην καθιέρωση της μαλλιαρής, εεεεε της δημοτικής, συγγνώμη
** Στο δικαίωμα ψήφου των γυναικών
** Στο δικαίωμα ψήφου των αριστερών
** Στο δικαίωμα ψήφου γενικώς και στην Δημοκρατία ειδικότερα
** Στην εκκοσμίκευση του κράτους
** Στην εθνική συμφιλίωση. Στην αναγνώριση της εθνικής αντίστασης. Και γενικά:
** Στην αναθεώρηση της ιστορίας που διδάσκεται σε πιο νορμαλ, απο τα εθνοκεντρικά, ολίγον τι φασιστικά και θρησκόληπτα πλαίσια
** Στην γνώση γενικώς. Αν μπορούσανε δεν θα κλείνανε μονο μερικά ΤΕΙ και Τεχνικά Λύκεια αλλά και όλα τα σχολεία. Τα κολυβογράμματα που ξέρουν (και νομίζουν πως φτάνουν) οι ίδιοι θα τα μάθαιναν στα παιδιά τους μέσω ...ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ο φτωχός κατ΄αυτούς δεν χρειάζεται να ξέρει πολλά γιατί αν ξέρει, κάποτε θα ρωτήσει το αναμενόμενο “γιατι εσύ και ουχί εγώ”.
** Σε οποιαδήποτε περίπτωση καλλιτεχνικής δημιουργίας (απο τα έργα του ....Θεοδωράκη μέχρι το Corpus Cristi) η οποία δεν σύναδε με αυτό που είχαν στο κεφάλι τους.


Και οταν λεμε αντιστάθηκαν εννούμε πως απλούστατα δρούσαν παρακρατικά και τραμπούκικα και κοπάναγαν όποιον διαφωνούσε με την πεφωτισμένη αποψάρα τους. Ο Παναγιώταρος και η εμφάνιση του στην ...παράσταση Corpus Cristi δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτά που έγιναν στις προβολές του Τελευταίου Πειρασμού, ή απο το κόψιμο έργων που δεν ήταν της υψηλής αρεσκείας του υπουργού πολιτισμού Βενιζέλου, ή από αυτούς που έκαιγαν τα βιβλία του Ανδρουλάκη ή από αυτούς που ζήταγαν την κεφαλή της Ρεπούση επί πίνακι.



Αναγκαία παρένθεσις, γιατί όλοι τα ίδια σκατά είμαστε: 

Ο ελληνικός λαός, ακόμα και τα “πεφωτισμένα” τμηματά του είναι βαθιά, βαθύτατα αμόρφωτος, κομπλεξικός και μολαταύτα ξερόλας. Αιτία πρώτη η ίδια η εκπαίδευση η οποία ήταν διαχρονικά στα χέρια της ημετέρας δεξιάς, αλλά και η ίδια η φύση της κοινωνίας η οποία παραήταν συντηρητική και κλειστή για καπιταλιστικό κράτος. Η ελληνική οικονομία εκχρηματίστηκε σε βάθος μετά τη χούντα. Μέχρι τότε υπήρχαν συμπαγείς πληθυσμοί στην επαρχία που ζούσαν σε σχεδόν κλειστό κυκλο παραγωγής – κατανάλωσης με ελάχιστες εξαιρέσεις προϊόντων (οπως πχ τα μονοπώλια) και πρακτικά μηδενική αλληλεπίδραση με τον έξω κόσμο. Και αν υπήρχε κάποια αλληλεπίδραση σε επίπεδο εμπορίου αυτή έμενε εκεί και δεν σχηματιζόταν σε πολιτισμική αλληλεπίδραση και σε συνεπαγόμενο κοινωνικό κεφάλαιο και μόρφωση.

Ολοι μας, ακόμα και ο γράφων, αριστεροί, δεξιοι, μπακ χαφ, ξερω γω τι, έχουμε μια πολύ προσωπική θέαση περί του τί ειναι ο γαμημένος ο κόσμος και εμείς εντός αυτού η οποία γενικώς γενικά όμως δεν συνάδει με.....τον κόσμο.

Τοσα χρόνια στην Ευρώπη είμαστε και εξακολουθούμε να ανήκουμε στην ....κάτω ελιτ των Ευρωπαίων όσον αφορά το μ.ο. βιβλίων που διαβάζουμε κατ΄έτος (και αν βγάλεις απο τον αριθμό αυτο τα μυθιστορήματα της πούτσας τύπου 50 αποχρώσεις της μαλακίας που έχει μια χοντρή στο κεφάλι της, το πράγμα χειροτερεύει). Στο πόσες εφημερίδες διαβάζουμε. Στο αν διαβάζουμε γενικώς. Ακομα και αν διαβάζουμε κάτι παραπέρα, ο Έλλην αναγνώστης δεν διαβάζει για να μάθει.. Οοοοχι φίλτατοι. Διαβάζει είτε για να πει καμια μοσχαροατάκα είτε για να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρει γιατί το ξέρει γιατί το ξέρει γιατί το ξέρει γιατί του το είπε ο παπάς στο κατηχητικό ή ο μπαμπάς του όταν ήταν μικρός.

Ξεφύγαμε. Αυτή λοιπόν η φασίζουσα θεώρηση των πραγμάτων μας διαπερνά όλους, πλην ελαχιστων εξαιρέσεων και έχει να κάνει κυρίως με το πως τοποθετούμε τον εαυτό μας απέναντι στον κόσμο – και σε αυτό θα ξανάρθουμε.

Κλεινει η παρένθεση.


Τελος πάντων αυτή η ρητά φασιστική φέτα της κοινωνίας δεν σταμάτησε να υφίσταται ποτέ. Όσοι φτιάχτηκαν επί χούντας δεν λογοδότησαν/μετάνιωσαν/σωφρωνίστηκαν ποτέ (οι τότε “αστοί”, γιατροί δικηγόροι, βιομήχανοι, εισοδηματίες, στρατιωτικοί κτλ, αλλά ακόμα και οι λούμπεν διορισμένοι στις θέσεις αυτων που ....πήγαιναν εξορία) ρητα αναπολούν την εποχή που ....κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα, που οι κομμουνιστές κρυβόντουσαν, που στα σχολεία κάναμε αρχαία ή καθαρεύουσα, που δεν είχαμε εισαγωγή αλλά εξαγωγή μεταναστών (δηλ που έφευγε όποιος δεν τους άρεσε, γιατι αν τους άρεσε, ε κάτι θα του έβρισκαν να κάνει) που κανείς τελος πάντων δεν αμφισβητούσε την πρωτοκαθεδρία τους, πράγμα οξύμωρο για μια χώρα που θέλει να αυτοαποκαλείται καπιταλιστική μιας και στον καπιταλισμό ναι μεν το κεφάλαιο ευνοείται αλλά το χ,ψ άτομο δεν έχει και συμβόλαιο με την ισόβια, κληρονομικώ δικαιωματι επιτυχία.



Οι ναζί

Η ελληνική κοινωνία δεν αποχουντοποιήθηκε ποτέ, έτσι και αλλιώς η χούντα δεν έπεσε στα κεφάλια μας ως κεραυνός εν αιθρία. Συμπαγείς πληθυσμιακές ομάδες την στήριξαν και δεν είναι καθόλου λίγοι αυτοι που την αναπολούν.

Αυτοι, το έχουμε ξαναπεί, επι μεταπολιτεύσεως είτε πήγαν στο ΠΑΣΟΚ, είτε αφομοιώθηκαν απο την ΝΔ, μιας και το κυρίαρχο σημείο της ιδεολογίας τους ήταν το να είναι στα πράγματα. Μονο κατι ρετάλια, παλιόγριες, ψυχανώμαλοι κτλ πηγαν στην ΕΠΕΝ (προεδροι της οποιας ήταν ο Μιχαλολιάκος και ο Βορίδης). Μικρή μερίδα αυτής της ομάδας ειναι και οι “ιδεολόγοι” ναζί της ΧΑ. Ειναι οι απευθείας ιδεολογικοί απόγονοι του Πλεύρη πατήρ, όσο και αν δεν τους αναγνωρίζει πλεον. Ειναι ελαχιστοι των ελαχίστων, απλα στην ΧΑ ειναι οι παλιοι ιδεολογοι, οι πρωτεργάτες της συμμορίας, οι διαχρονικοί συνοδοιπόροι του Μιχαλολιάκου απο το ...'80 έως προχτές. Σαν καθαρό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ελάχιστοι (καθώς η προηγούμενη κατηγορία τους απορροφούσε) αλλα πλεον μπορεί να ειναι κατά τι περισσότεροι.


Οι Πασοκονεοδημοκράτες

Οσοι λοιπόν πήγαν στο ΠΑΣΟΚ, μεταλλάχθηκαν σε ....σοσιαλιστές, πολλοί το πίστεψαν κιόλας (μεχρι να ζοριστούν λιγάκι), στην ΝΔ έμειναν οι ίδιοι μιας το κόμμα αυτό ακόμα δεν έχει αποκρυσταλλώσει μια νορμάλ “δεξια” ιδεολογία και αμφιταλαντεύεται μεταξύ χριστιανοδημοκρατίας, χριστιανοταλιμπανισμού, απλού φασισμού, πατριδοκαπηλίας, βλαχοδημαρχίας, φιλελευθερισμού, φιλοβασιλείας και δεν ξέρω και γω τι άλλο. Προς τιμην τους οι Μητσοτάκης και Καραμανλής jr έκαναν αρκετες εκκαθαρίσεις αυτού του κατιμά και αμοίφθηκαν γι αυτό όταν το ΠΑΣΟΚ το παράχεσε, παίρνοντας υψηλότατα ποσοστά σε εκλογές.

Τελος πάντων, όταν έτσι ή γιουβέτσι ήρθε το Μνημόνιο (παλαιότερα ο ....ΑΣΕΠ, πιο παλιά τα ΚΕΠ, ακόμα πιο παλια η ...αναγνώριση της εθνικής αντίστασης, ότι τέλος πάντων τους έκοβε με κάποιο τρόπο, είτε σωστό είτε λάθος, το λύειν και δένειν) αυτοί το εξέλαβαν (και σωστά) ως κόψιμο της κουτάλας. Οποτε μιας και τους κόπηκε η κουτάλα δεν είχαν λόγο να μείνουν στην ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ (πέρα απο θέματα πολιτικών χειρισμών που ήταν όντως άθλιοι απο το ΝΔΣΟΚ, εδώ μιλάμε για πολιτικές - ιδεολογικές επιλογές φαντασιακού τύπου), ε τι να κάνουν, έφυγαν και πήγαν, μερικοί που ήταν “πλέον” αριστεροί ή αριστερίζοντες στο Συριζα (μαζί με τους πιο “γνησιους” αριστερους που αρχικά είχε το ΠΑΣΟΚ) και οι ρέστοι στους ΧΑ (πολλά πασόκια στην ΧΑ) – ΑνεξΕλ.

Μην νομίζετε όμως πως μέχρι τότε δεν τους ήξεραν τους ΧΑτες. Πολλοί απο αυτούς άνηκαν στους φίλα προσκείμενους ή και χρηματοδότες της ΧΑ, θες απο συμπάθεια και ιδεολογική συγγένεια, θες γιατί θα ήθελαν να τους έχουν πρόχειρους μην γίνει καμια μανούρα και μας την πέσουν τα κομμούνια.

Το πανελληνιο ποσοστό τους είναι σίγουρα μεγαλύτερο από 10% αλλά μιας και έχουν άκρες δεν ειναι όλοι στην ΧΑ διότι πολλοί από αυτούς ειναι πάντα ωφελημένοι, με κάθε κυβέρνηση (εχω γνωστό που σε κάθε εκλογές τα “χώνει” κάτω απο το τραπέζι και στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ για να έχει το κεφάλι του ήσυχο). Αν η ΧΑ γινόταν μεγαλύτερη, αν σοβαρευόταν κατά μερικούς, να δείτε για πότε θα την βλέπατε να τρώει την ΝΔ με την ψήφο των ανωτέρω. Αν απο την άλλη έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ μα κανένα ποσοστό Αντρέα, πολλοί απο αυτούς θα ήταν την άλλη μέρα συριζαίοι

Όσοι τελος πάντων απο αυτούς πήγαν στην ΧΑ, μένουν ακόμα εκεί στο πιο σιωπηλό μιας και ιδεολογικά δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με το φόνο ενός αριστερού ή ενός μετανάστη, αρκεί ο τελευταίος να είναι φτωχός και όχι αγοραστής κανενός νησιού ας πούμε. Αυτους στην ουσία κυνηγάει να προσεγγίσει με τις ανιστόρητες αηδίες του ο Φαήλολ και ο Χρύσανθος και αυτοί ειναι η πλειοψηφία των χρυσαυγιτών σήμερα. Οι ανενεργοί μεν, αλλά ανεχόμενοι την εγκληματική δράση δε, διότι τα δικά τους κόμματα τους "απογοητευσαν" για να το θέσουμε κομψά.



Ο Υπόκοσμος

Πέρα από αυτούς υπάρχει η παραδοσιακή δύναμη, σε μεσαίο "στελεχιακό" επίπεδο, της ΧΑ, δηλαδή ο υπόκοσμος. Ντρόγκες, λαθρεμπόριο, γυναίκες, προστασία, εκβιασμοί, ξύλο και πάλι ξύλο. Οι ίδιοι οι παλιοί μάγκες ήταν πολιτικά από τα πιο αντιδραστικά στοιχεία ενώ το πεδίο απασχόλησης τους ήταν πάνω κάτω το ίδιο.

Γνωρίζουμε πχ απο πρώτο – δεύτερο χέρι ιστορίες για πορτιέρηδες που βγαίνανε βόλτες και δέρνανε Πακιστανούς για practice στην Πάτρα (και αλλαχού) πριν μάθουνε την ΧΑ, πριν το Μνημόνιο, πριν απ΄ολα αυτα (αρχες του 2000). Η ομαδα που έφαγε τον Τεμπονέρα και έκανε ντου στις καταλήψεις το 1992 δεν ήταν οργανωμένοι ναζί. Ηταν ομως οργανωμένοι οπαδοί της ΝΔ οι οποίοι, ως γνήσια λουμπεν στοιχεία, προστάτεψαν την κόκα των αποπάνω κοτζαμπάσηδων χρησιμοποιώντας τακτικές ταγμάτων εφόδου (είχε και το γέλιο του, γιατί τότε εμφανίστηκαν ακόμα και μεταξύ χωριανών τέτοιες ομάδες, οπότε σε κάποιες φάσεις κοπανιούντουσαν με μαδέρια άτομα που την προηγούμενη τα λέγανε στο ίδιο καφενείο)

Αυτοί ειναι σαφώς συγκριτικά λίγοι, αλλά κάνουνε ντόρο και φαίνονται. Αυτοι θα συνεχίσουν να ειναι ΧΑ, εκτός και αν αρχίσουν οι χοντρές συλλήψεις και ως γνήσιοι χέστες κοιτάξουν να κρυφτούν. Αν περιμένετε τώρα πάντως πως το κρύψιμο σημαίνει και κάποια ιδεολογική αφύπνιση, ε είστε γελασμένοι. Στην παρούσα φάση αυτούς κυνηγάει κατά προταιρεότητα (και σωστά) η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία γιατί αυτοί, και το έχουμε ξαναπεί, δεν είναι μόνο πολιτικά επικίνδυνοι, είναι και ατομικα επικίνδυνοι. Ειναι εν δυνάμει serial killers χωρις λογική. Το μόνο που τους σταματάει είναι ο φόβος μην πιαστούν. Παραπέρα....

Η αφρόκρεμα της ΧΑ ανήκει κυρίως σε αυτήν την κατηγορία της οποίας διαχρονικός ιστορικά εκπρόσωπος ειναι ο Γκοτζαμάνης. Η πλειοψηφία τους ενδημεί στα αστικά κέντρα, αν και έχει και η επαρχία τους αντιπροσώπους της.



Απεγνωσμένοι ψηφοφόροι – λούμπεν στοιχεία

Πιο πέρα υπάρχουν οι γνωστοί και πολυδιαφημισμένοι απεγνωσμένοι ψηφοφόροι. Διαχωρίζονται απο τους αποπάνω "Πασοκονεοδημοκράτες" διοτι εδώ μιλάμε για πραγματική απόγνωση. Ειναι η μειοψηφία της μειοψηφίας της δεξαμενής ψηφοφόρων της ΧΑ. και κινούνται κυρίως στο μυθολογικό κόσμο. Γιαγιάδες που ακούνε ιστορίες για άλλες γιαγιάδες και περιμένουν υπομονετικά στο δρόμο να έρθει κανένας να τις περάσει απέναντι. Μαλάκες που διάβασαν στο face book πως η ΧΑ ταϊζει κόσμο και το έφαγαν οι ίδιοι το κουτόχορτο. (και κυρίως:) Πεινάλες που πουλάνε την αξιοπρέπειά τους για ένα ξεροκόμματο ή για ένα μεροκάματο για 15 ευρώ (και βγάλε) την μέρα. Ειναι η πλέον απολιτικ ομάδα, ο όχλος των Ευαγγελιων που τάιζε ο Ιησους και τον ακολουθούσανε παντού, οι αμ χααρετς. Αρτος και θεάματα και αγιος ο Θεος. Η ΧΑ τους έδινε άρτο και οι απόστολοί της στα ΜΜΕ (Θέμος, Μπάμπης, Άρης κτλ) χρυσαυγίτικα θεάματα.

Το γέλιο ειναι πως στην κατηγορία των λούμπεν ανήκουν και πολλά μέλη της εργατικής τάξης. Και μέχρι να ακούσεις αμόρφωτο οικοδόμο που ειναι 2 ώρες στην οικοδομή και 12 στο ουζάδικο να σου αναλύει πως “εμείς” δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στο σύμπαν, δεν μπορείς να καταλάβεις για τι πράγμα μιλαμε. Εκτός βέβαια και αν έχεις παρακολουθήσει συνέντευξη του Notis τώρα τελευταία.




Τα βλαμμένα.

Ή αλλιώς φραπεδόμαγκες. Καθως ειμαστε μια χώρα αμόρφωτων, θρησκόληπτων και ανιστόρητων τύπων οι οποίοι νομίζουν πως τους ανήκει κληρονομικώ δικαιω η ευγνωμωσύνη του πλανήτη για τον ...Πλάτωνα, το πιο εύκολο ειναι να βρεις μερικούς που πιστεύουν πως η ευγνωμωσύνη δεν ειναι αρκετή. Πρεπει να απαιτείται και η υποταγη. Πρέπει να σκοτώνουμε τους άλλους γιατί ειναι κατώτεροι και δεν ξέρουν τον Πλατωνα (το ονομα βεβαίως, διοτι απο διάβασμα.....). Τα βλαμμένα ειναι συνήθως σχολιαρόπαιδα κάθε ηλικίας, απο 12 έως 101 ετών. Η συναισθηματική (και κοινωνική αν μου επιτρέπεται ο όρος) νοημοσύνη τους είναι ενός βλαμμένου 15χρονου (περί της “κανονικής” νοημοσύνης βράστα).





 Χαριτωμένο πχ: Πριν μερικές μέρες είχα συζήτηση με καθηγητή των ΤΕΙ (περιξ της πληροφορικής η σχολή, δεν λέω ποια) ο οποίος μου έλεγε όλη τη μπαρούφα του Hellenic Quest στα...σοβαρα και μάλιστα με ύφος “μαθε μικρέ την αλήθεια που μας κρύβουν”.. Μετά μου είπε πως το ...κοψιμο των αρχαίων ελληνικών απο την Ρεπούση (δες παρακάτω) είχε στόχο να μας κάνει πιο ....χαζούς ως φυλή. Μετα πως οι Εβραιοι κανουν κουμάντο στην ΕΕ και πως οι Γερμανοι μισουν τους Ελληνες φυλετικα διοτι οταν εμεις καναμε Ακροπολη, αυτοι.....το ξέρετε το έχετε ξανακούσει. Αν λοιπόν ενας αποδεδειγμένα μορφωμένος άνθρωπος λέει τετοιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ, τι περιμένετε απο τους λιγότερο μορφωμένους;

 Ο ίδιος, για να μην ξεφεύγουμε και απο το θέμα φασισμός και όλες τις εκφανσεις του, ήταν αναφανδόν εναντίον της Ρεπούση αναπαράγοντας τις ίδιες ανακρίβειες με τις οποιες γέμισε το facebook ξανά λίαν προσφάτως. Τι οτι θελέι να καταργήσει τα αρχαία απο όλο το Λύκειο (λαθος, προτεινε να φύγουν απο την Θεωρητική και την Τεχνολογική Κατευθυνση) , τι ότι τα αρχαία ειναι λέει ζωντανή γλώσσα (επειδή εχουν γραφτεί πολλα βιβλία σε αυτα, λες και ειπε κανεις το αντιθετο), τι ότι η Ρεπούση δεν ειναι ιστορικός, τί ότι έτσι ήθελαν οι Εβραιοι και η ....Νέα τάξη πραγμάτων, τί ότι “παλιότερα” (επι χουντας μάλλον) η παιδεία ήταν καλύτερη διοτι να η τάδε γριά που πήγε μέχρι την Β Δημοτικού τα ...θυμάται ακόμα (μιλάμε για επιχείρημα με κοχόνες ε;) τι μαλάκίες για τον Κίσσινγκερ, ηταν ζωντανη εγκυκοπλαιδεια ελληναράδικης μπαρουφολογίας. Εν τελει οταν αρχισαν να βουίζουν τα αυτιά μου τον ξέχεσα και έφυγα τρέχοντας. Κλασικά δικτυακά παραδείγματα βλαμμένων είναι ο napo και ο Άδωνις αν και ομολογουμένως η κατηγορία αυτή συνήθως συμπλέει με τους ελληνοχριστιανούς χίτες που είδαμε στην αρχη.

Ενας άλλος πολος έλξης των βλαμμένων, πέρα απο τις συνεχιζόμενες μαλακίες περί περιούσιου λαου, ΕΛ, Νεφελίμ, Αρειων και αλλες πίπες ειναι προφανώς και η (πολυδιαφημισμένη πλεον) “μαγκια”, του “μπορώ να βαράω ατιμώρητα” η οποία ομολογουμένως είναι πολύ θελκτική στις μικρές ηλικίες. Ενθαρρύνοντας την παραβατική “κόντρα στο κατεστημένο” συμπεριφορά, μπορείς μετά να απαιτήσεις υπακοή πιο εύκολα είτε δια της συνεχιζόμενης συνενοχής είτε μέσω της γλύκας που έχει το να είσαι ο “γαμάω”. Τωρα, τι σκατά κατεστημένο ειναι ο πεινάλας που ζητιανεύει στα φανάρια, δεν κατάλαβα.



Ομοφυλόφιλοι

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά έχω δει πολλές κακογαμημένες (με καταπίεση απο το σπίτι, ενοχικά σύνδρομα και άλλα) αδερφές να δηλώνουν πως ψηφίζουν ΧΑ, πως τους αρέσει το ματσο στυλάκι και όλα τα σχετικά. Τα σχόλια δικά σας και αν βγάλετε άκρη ενημερώστε με. Οι περισσότεροι από αυτούς μοιραία μένουν στα χωριά και για τη ΧΑ κυρίως ενημερώνονται απο το Πρώτο Θέμα, τις εκπομπές του ΣΚΑΙ και απο ιστορίες που διαδίδονται εντέχνως και τελικά μπερδεύουν την ΧΑ με το Blue Oyster Bar.




Οι χαζογκόμενες

Μα τω Σουβλακέα, αν ξανακούσω, στα σοβαρά, πως ο Κασιδιάτης ειναι ...γλυκούλης και ωραίος θα πάρω πέτρα!

Αλβανοι.

Μα την Γυρεύα παιδια, δεν λέω μαλακίες. Εχω βαρεθεί να ακούω Αλβανούς (που έχουν κλείσει πλεον τουλάχιστον10ετία στην Ελλάδα και μαζί με όλα τα χαρίσματα μας πήρανε και τον κομπλεξισμό και την λουμπεν νοοτροπία) να λένε να φύγουνε οι ξένοι γιατί μας παίρνουν τις δουλειές. Οπως και έχω δει Αλβανό, παλιό στην δουλειά, να κάνει καψώνια στον νέο επειδή είναι....Αλβανός (!). Αυτοι παλιά ήτανε όλοι με τον Καρατζαφέρη και μάλλον θα ξαναγυρίσουνε εκεί. Εχω να πω και το σχετικό αστειο. Σε μια πρωτεύουσα νομου της επαρχίας είχε κανονίσει η τοπική της ΧΑ να δεχθεί κλιμάκιο απο τα κεντρικά. Μερικές μέρες πριν τους έπιασε απελπισία, μιας και συνειδητοποίησαν πως το μεγαλύτερο μέρος των μελών της τοπικής ήταν Αλβανοί και έψαχναν να βρουν τρόπους να τους κρύψουν “για να μην ξεφτιλιστούν” (επι λέξη)

Ειδική κατηγορία:
Ο Τζήμερος. Διότι είναι απο τους λίγους που πρέπει να ανήκει στις περισσότερες, αν όχι σε όλες, απο τις παραπάνω κατηγορίες.






Αυτές ειναι, κατ εμέ, οι κυριοτερες ομάδες ψηφοφόρων της ΧΑ. Η τουλάχιστον αυτη ειναι η κατάταξή που κάνω εγώ σχετικά η οποία βασίζεται σε προσωπική εμπειρία, κοινώς στο ποσοστό ανθρώπων που ψηφίζουν ΧΑ και τους ξέρω ή τους έχω κουβεντιάσει ή έστω τους έχω ακουσει να μιλάνε παραδώ, παρακεί, παραπέρα. Προφανώς θα υπάρχει ώσμωση μεταξύ των κατηγοριών και ακόμα πιο προφανώς θα υπάρχουν και άλλες που δεν πάει το μυαλό του γράφοντος . Το Μνημόνιο ήταν μια αφορμή και όχι αιτία για να φανούν όλοι αυτοί, η οποία απο την μία απορρυθμισε την κοινωνία, οποτε βρήκε ευκαιρία ο υπόκοσμος, απο την άλλη έκοψε το χρήμα σε μερικούς. οι υπόλοιποι αλλιώς απλά θα ενυπήρχαν σε οποιοδήποτε κόμμα. Από την άλλη η χαζομάρα ή η ενοχική σεξουαλική χαρμάνα ειναι πέραν της πολιτικής θέσης και ενίοτε είναι πολιτικές θέσεις από μόνες τους.

Το πρόβλημα στην παρουσα φάση δεν ειναι το μνημόνιο, διότι και άλλες χώρες μνημονιοποιήθηκαν και φτωχοποιήθηκαν, δεν πήγαν στο ....συνδικάτο του εγκλήματος όμως. Ειναι οι βαθιές ρίζες φασισμού, ρατσισμού κτλ αλλά και βλακείας που έχει η ελληνική κοινωνία, ή έστω μέρος της.

Λογικό λοιπον βρισκω το γεγονός πως η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν ειναι τελικά να αποφασιστικοποιηθεί η κοινωνία, αλλά οποιος προλάβει να τους τσιμπήσει. Ειδικά η ΝΔ και οι ΑνεξΕλ κάνουν κρα και αυτό γιατί ξέρουν πολύ πολύ καλά για ποιους ψηφοφόρους μιλάμε.


Ακόμα και έτσι όμως έχω να δώσω συγχαρητήρια στους Σαμαρά και Δενδια. Μπορεί με τις πράξεις τους να ξεφτίλισαν την “ανεξάρτητη” ελληνική δικαιοσύνη που μέχρι τώρα τους αθώωνε ή έστω δεν τους δίωκε, μπορεί να “έδωσαν” την ελληνική αστυνομία που τους ανεχόταν και ενίοτε συνεργαζόταν μαζί τους, αλλά ακόμα και έτσι μιλάμε για μια από τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις ενάντια στον οργανωμένο φασισμό σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία.



Προσοχή, να μην μπερδευόμαστε. Δεν τελειώσαμε με το φασισμό. Μια συμμορία έκλεισε (;) το μαγαζί της. Εχουμε πορεία, μιας και οι συλλήψεις πολύ λίγους ψηφοφόρους της ΧΑ απο τις παραπάνω ομάδες θα αποθαρρύνουν. Ηξεραν τι ψήφιζαν και ας το παίζουν μερικοί έκπληκτοι.

 Αλλα σε επίπεδο συμβολισμού το πράγμα βοά. Ουτε ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Α το τόλμησε ποτέ, ούτε ο Καραμανλής μεταπολιτευτικά να επιχειρήσει να πείσει τους πάντες πως οι παρακρατικές ομάδες θα τελούν υπό διωγμό. Ναι, ο Σαμαράς και η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη αργησε (γιατί μετά στην επίθεση στον Κουτσουρή το .....1997 δεν διώχθηκε κανένας απο τους μεγάλους για ηθική αυτουργία, πλην του κατηγορούμενου, εξαφανισθέντα για χρόνια και τελικά καταδικασθέντα Περίανδρου;), τους ανέχτηκε, τους τάισε αν θέλετε, αλλά εκεί που πήγε να τους παντρευτεί με κουμπάρους τον Φαήλολ και τον Μπαλτάκλολ, πήρε στροφή και αυτό ειναι σεβαστό. Η διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων έτσι και αλλιώς ειναι δεδομένη. Και αν επιτρέπεται, ειναι πιθανόν να ταϊστίκανε πιο πολύ επί παλιού ΠΑΣΟΚ παρά επί παλιάς ΝΔ (διοτι απλούστατα οι πιο πολλοί απο αυτούς τότες πηγαίνανε στην ΝΔ, οπότε τα φασιστικά μορφώματα έχαναν σε δύναμη)

Ουδείς πιστεύει πως του Σαμαρά του άρεσε η ιδέα καψιματος της ΧΑ, πως το ήθελε απο μόνος του και τέτοια, αλλά εδώ μιλάμε για πολιτική, δεν ηθικολογούμε, οποτε αυτά είναι ουσιαστικά ανευ σημασίας.

(Υπάρχει και σοβαρός αντίλογος σχετικός με τη διαχρονική κρατική αδράνεια: Αν εκανε κανα ντου παλαιότερα θα έπιανε τίποτε μικρούς, και τους μεγάλους θα τους αθώωναν τα δικαστήρια ....ανεξάρτητα και αντικειμενικά (ρε πως θυμίζει συνέχεια καταστάσεις αμερικάνικης μαφίας το πράγμα!), όπως έγινε με τον Κασιδιάρη πχ. )

Λογικά το χτύπημα σε αυτήν την πολιτική ομάδα – συμμορία έπρεπε να είναι γρήγορο και συντριπτικό, όχι να κάτσουν 6 μηνες μέσα και μετά να απολυθούν ή να απαλλαχθούν οι κεφαλές και να το παίζουν ήρωες. Και προς τα εκει πάει τώρα το πράγμα. Στο Μαξίμου ήδη προβλέπουνε 20άρες ταρίφες.

Μπορεί ακόμα στην ΝΔ να ενδημούν οι χίτες, μπορεί να έχουμε ακόμα πολλά θέματα ως κοινωνία, αλλά ακόμα και εγώ μπορώ να διακρίνω διαφορές ανάμεσα στον Σαμαρά και στον Μιχαλολιάκο, μην το ξεσκίσουμε κιολας. Το βασικότερο πάντως ειναι τα δυο παράλληλα μηνύματα που εκπέμφθηκαν. Πρώτον πως ο καιρός της ατιμώρητης, οργανωμένης και με σφραγίδα και ονοματεπώνυμο βίας δείχνει να τελειώνει (γι αυτο και ειναι ηλίθιος ο παραλληλισμός της ΧΑ με την 17Ν ή με τους εμπρηστές της ΜΑΡΦΙΝ. Διότι τους ΧΑτες τους ξέραμε όλοι. Ονομαστικά, φατσικά και ....ρουχικά. Και αυτούς και τη δράση τους. Και ας κάνουν τους έκπληκτους στα κανάλια). Και δεύτερον πως ο Δένδιας (και όμως ναι) δείχνει να έχει διάθεση να κάνει αυτό που δεν τόλμησε ούτε ο Χρυσοχοϊδης, ούτε ο Πάκης και σίγουρα δεν ήθελε να κάνει ο Πολύδωρας. Να καθαρίσει την ΕΛΑΣ. Προφανώς δεν θα τους κάνει ξαφνικα θεοφοβούμενα παπαδοπαίδια, δεν μπορεί άλλωστε να διώξει και την μισή αστυνομία, αλλά η ύπαρξη οργανωμένων καθ έξιν παρανομων ομάδων – παρακρατικών εντός της ΕΛΑΣ δείχνει πλεον να τελεί υπό διωγμό. Αυτή και όχι όποιος το καταγγείλει, βλ guardian. Ασε που με τη γνωστή βεβαιότητα για το ποιον των φασιστών είμαστε σίγουροι πως μόλις ξηλωθούν καμια 50αριά απο δαύτους οι υπόλοιποι θα γίνουν κυριες.


Α, και το τελευταίο, μην το ξεχάσω. Προφανώς η ΧΑ ειναι εγκληματική συμμορία. Προφανώς όμως έχει και ιδεολογία. Η ιδεολογία της είναι το έγκλημα αλλά ταυτόχρονα ειναι εξόχως ναζιστική. Η ίδια η καθαρή ναζιστική ιδεολογία ειναι εγκληματική, πόσο μάλλον ετούτων των αμόρφωτων. Μην τα μπερδεύουμε λοιπον. Συμμορία ναι. Αλλά πολιτική συμμορία. Τρομοκρατική οργάνωση με δεδομένη ατζέντα.



Ειναι γενικό φαινόμενο πως οι παράνομες πολιτικές ομάδες μοιραία ξεπέφτουν στο κοινό έγκλημα για να τα βγάλουν πέρα και, ιδιαίτερα αν “ο καιρος τους” αργεί για να διαιωνίσουν την ύπαρξή τους. Πόσο μάλλον όταν η “ιδεολογία εκκίνησης” εγκολπώνει στις αρχές της τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και τη βία.



10 σχόλια:

  1. Καλά, ξαναφτιάξε το κομμάτι με το Δένδια γιατί μας τον παρουσιάζεις και σαν δημοκράτη (τον πρώην της ΕΝΕΚ).
    Ο Δένδιας είναι εντελώς φασίστας.
    Το μόνο του θέμα, είναι η ανεξαρτητοποίηση του μαγαζιού (ποιοί είστε εσείς ρε και ξεφεύγεται από τη στάνη; Να βαράτε αλλά μόνο υπό τις διαταγές μας). Το ότι πριν τη δολοφονία Φύσσα είχαμε τα γεγονότα σε Γράμμο και Μελιγαλά όπου αμφισβήτησαν τη ΝΔ ήταν ο καθοριστικός παράγοντας να ξυνίσει η κυβέρνηση (πλην των διεθνών πιέσεων - κραξίματος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά τα άλλα συμφωνώ σε γενικές γραμμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Ντάξ', νομίζω ότι τα συγχαρητήρια σε Σαμαρά και Δένδια είναι τουλάχιστον περιττά: ο μεν πρώτος ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό (και αυτό φαίνεται...) για την ενδυνάμωση της Χ.Α., ο δε δεύτερος έπρεπε να υπάρξει οργανωμένη δολοφονία για να επέμβει... Μη χέσω κιόλα... Στα παραπάνω, δε, που λέει ο Σλάρτι προσθέτω τις σαφείς ευρωπιέσεις να μαζέψουν ΤΩΡΑ τα χρυσάβγουλα, αλλιώς προεδρία Ε.Ε. δεν παίζει. Επαναλαμβάνω, δε, την άποψή μου ότι για να διαλύσεις μια οργάνωση όπως η Χ.Α. αρχίζεις την πίεση από κάτω προς τα πάνω, ώστε όταν πιάσεις τους αρχηγούς, να τους έχεις τυλιγμένους σε μια κόλλα χαρτί και όχι να στηρίζεσαι σε ομολογίες "μετανοημένων" χάχανων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεστε να με φατε!!


    @slarti
    Το οτι θεωρω τον Σαμαρά τουλάχιστον χίτη και τον Δενδια τα ιδια και χειροτερα πρεπει να θεωρειται δεδομενο.
    Το οτι επαιξε παραπανω μπαλα απ ότι την επαιρνε η ΧΑ και τους πηρε ο διαολος ειναι και αυτο δεδομενο. Εδω ομως (οπως λεω και στο ποστ) δεν ηθικολογουμε. ΤΟ οτι αποφασισαν εστω και καθυστερημενα να τους πηδήξουν μονο κακό δεν το λες. Σε καμια αλλη χωρα στην ευρώπη δεν εφαγαν τετοιο χ οι φασίστες ακόμα και όταν ευθύνονταν για χοντρα ποινικα αδικηματα (πχ οι βομβες στην Ιταλια παλαιοτερα). Εδω τους αλλαξανε τα φώτα και βαλανε και χερι (ακου να δεις!) στους μπατσοι.

    Συμφωνούμε δηλαδής και υπενθυμίζω αυτο που είχα γραψει σε παλαιοτερο ποστ:
    ( http://aeisixtir.blogspot.com/2013/09/blog-post_28.html )

    "Όσο μαπας, χίτης, αναισθητος, ρατσιστης, ακροδεξιός κτλ και να είναι ο Σαμαράς το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν να την πατήσει όπως ο παλιός Καραμανλής και να βρεθεί ως μάπας να ρωτάει ποιος κυβερνα εδω μέσα ρεεεεε."


    @khlysty
    Εννοειται πως ο Σαμαρας εκανε την βλακεια να τους δωσει ψωμι. Το κανουν αλλωστε γενικώς οι δεξιοι οταν απειλούνται απο την αριστερα. ΑΥτο δεν ειναι καινοφανές. ΤΟ καινούργιο ειναι πως τους έκοψε τα ποδια και αυτο επαναλαμβάνω ειναι ολότελα καινούργιο ίσως και παγκοσμίως.

    Α, γενικα ειναι παρα πολύ δυσκολο (οπως μου λενε τα κονε μου στο δικαστικο σωμα) να στοιχειοθετήσεις και να αποδείξεις κατηγορίες περι συμμορίας κτλ γενικώς. Ειναι μια πιθανοτητα να μαζευε (κλασικος Σαμαρας) φασουλι φασουλι ενοχοποιητικά στοιχεία και μολις του παρακουνήθηκαν να τους την φορεσε. Κολλάει και με τις 10μηνες (!) παρακολουθήσεις εεεε συνακροάσεις της ΕΥΠ.

    Εχω γράψει και εγώ για τις εξωτερικές πιέσεις, αλλά και πάλι δεν ανέμενα απο τον Αντωνάκη να το παίξει. Διοτι ειναι κίνηση υψηλού ρίσκου, διοτι όσο το ταμείον ειναι μείον δεν εχουν λογο αυτοι οι ΧΑτες να πανε στην ΝΔ, όσο και να σκουζει ο Φαήλολ, μπορεί άνετα να προτιμήσουν τις γραφικότητες του Καμμένου, που δεν σφάζει στο γόνατο κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. ΚουΣουρής
    2. παπάρια παρακολουθήσεις εδώ και 10 μήνες
    3. η πορεία του Καρατζαφύρερ δείχνει και εδώ κάτι: τον σπρώχνουμε όσο τον χρειαζόμαστε και μόλις δεν τον χρειαζόμαστε πια του τραβάμε το χαλί και τον εξαφανίζουμε (και τώρα που βλέπουμε ότι μπορεί να ξαναχρειαστεί, τον ξαναβγάζουμε)
    4. την πάτησαν λοιπόν τα χρυσάβγουλα γιατί δεν περίμεναν ότι θα τους πετάξουν έτσι σαν στυμμένες λεμονόκουπες μετά απο τόσες υπηρεσίες που τους παρείχαν...περαστικά τους...πιθανόν να ζούσαν και στην δικιά τους αυταπάτη και νόμιζαν ότι το 2013, μέσα στην ΕΕ και χωρίς κόκκινο μπαμπούλα θα ήταν το ίδιο με το 46~74...άμα έχει σταματήσει το μυαλό σου στο 74 μπορεί να παθαίνεις κ κάτι τέτοια
    5. καμία διάθεση δεν έχει να τους πηδήξει τελείως...γιαυτό και δεν έβαλε όλες τις επιθέσεις (ούτε και όταν έδωσε κατάλογο και στοιχεία η ΚΕΕΡΦΑ)...και όποιος δει το κατάλογο που έδωσε ο ΔΕΝδιας θα δει κάτι περίεργα πραγματάκια προς το τέλος...νομίζω ότι κάποιος φωστήρας έδειξε την μεγάλη ευκαιρία...θα μπουζουριάσουμε μερικούς χρυσάβγουλους που τόλμησαν να πουν κιόλας οτι δεν συνεργάζονται μαζί μας, θα τσουβαλιάσουμε και όσα αναρχοκουμούνια μπορούμε (οποιοσδήποτε δεν αντιλαμβάνεται το μεγαλείο του Παττακού προφανώς και είναι αναρχοκομούνι) και οι νοικοκυραίοι θα μας ψηφίσουν ως εγγυητές της ηρεμίας

    καλό σχέδιο, με ένα μόνο μειονέκτημα: είναι ηλίθιο

    επειδή όμως οι εδώ ιθαγενείς είναι πανηλίθιοι μπορεί και να πετύχει (βλέπε και ΕΡΤ)

    δεν υπολόγισε επίσης 1. ότι υπάρχουν και μη φασίστες στη ΝΔ (έστω και λίγοι) , αλλά το πιο σημαντικό: 2. την απουσία κόκκινου μπαμπούλα το οποίον σημαίνει ότι μπορεί και τα αφεντικά του τόπου να μην ψήνονται να πάνε εμφύλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλός και μην λησμονούμε το εξής:

    Στην Ελλάδα οι συνεργάτες των Γερμανών όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά επιβραβεύτηκαν από πάνω, ώστε... να αντιμετωπισθεί το ΕΑΜ. (Τελικά για τον πέοντα ήτανε τα άτομα και καθάρισε ο Βαν Φλητ με τις ναπάλμ. Και πηδιώ τα πεδία δοκιμών η Ελλάς). Έτσι πήγαμε από το '45 - '49 στους χουνταίους και οι απόγονοι των χουνταίων μας βγήκαν χρυσαβγά.
    Όλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό.
    Ισως το επόμενο θα πρέπει να είναι η ψυχαναλυτική τους προσέγγιση,που τροχάδην κάνεις εδώ αναφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/10/13 18:42

    υπαρχει και απλουστερη εξηγηση

    ιδεολογικη κυριαρχια 40 χρονια => αντιδοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υπάρχει ακόμα απλούστερη: είσαι βόιδι (όπως το γράφω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πω πω κείμενο

    μανιφέστο αγαπητέ θέλει μελέτη γιατί βρίσκω ενδιαφέρουσες πλευρές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir