Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Μαΐου 22, 2014

Φίλε Χρυσαυγίτη

Κατ' αρχάς κομμένη η πλάκα. Ούτε είσαι φίλος μου, ούτε θέλω να γίνουμε, ούτε να σε ξέρω δεν θέλω.

Ξέρω όμως πως όταν η ΧΑ μαζεύει σε μια μεγάλη περιφέρεια διψήφιο ποσοστό, ή ακόμα χειρότερα στην πρωτεύουσα της χώρας, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Για μερικούς τουλάχιστον.

Ποιοι είναι αυτοί οι χρυσαυγίτες;
Εχει γίνει κατανοητό πως αθώοι πλέον δεν υπάρχουν. Δεν μπορεί μια ζωή ο ψηφοφόρος να είναι "παραπλανημένος", "αθώος", "καθολικώς διαμαρτυρόμενος", "οργισμένος" και άλλα τέτοια. Γιατί δηλ να μην προικοδοτείται από την οργή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει και πιο κατάλληλο όνομα;

Οχι, καλοί μου κύριοι. Οι ψηφοφόροι της ΧΑ ειναι φασίστες, φασίζοντες ή έστω φίλα γενικώς προσκείμενοι στον φασισμό και στην φασιστική νοοτροπία. Οταν έπεσε η χούντα το 1974 οι φίλοι της δεν εξαερώθηκαν. Απορροφήθηκαν στα μεγάλα κόμματα εξουσίας και έκαναν λούφα όσο δεν τους έπαιρνε ή όσο, ακόμα χειρότερα οι μηχανισμοί τους μπορούσαν να αυτοσυντηρηθούν εντός του υπάρχοντος συστήματος (διαβάστε παρεμπιπτόντως αυτό το εξαιρετικό άρθρο από τον heinz  με το οποίο συμφωνώ οριζόντια πλάγια και υπό κλίση 42 μοιρών)

Ας μην κοροϊδεύομαστε. Η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων της ΧΑ προέρχεται από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτά ειναι τα κόμματα που έπεσαν χοντρά σε σχέση με το 2010, άρα από εκεί προέρχονται οι ψήφοι των κομμάτων που ανεβαίνουν. Θυμίζω πως παλαιότερα το ΝΔΣΟΚ είχε αθροιστικά ποσοστά της τάξης του 80%-90% ενώ τώρα και οι δύο μαζί μπορεί να μην ξεπεράσουν το 30%. Όλα τα κόμματα παίρνουν από αυτούς, άρα και η ΧΑ. Ο Μπούκουρας (κλαψ, κλαψ, λυγμ) δεν ειναι η εξαίρεση. Που βρέθηκαν όλοι αυτοί; Επαναλαμβάνω, προϋπήρχαν στα δύο κόμματα εξουσίας, ή προϋπήρχαν σαν λούμπεν περιφερόμενες ψήφοι ανάμεσα στα δύο τότε κόμματα εξουσίας. Σπανίως έβγαιναν μερικοί από το καβούκι τους (Πλεύρης, Μιχαλολιάκος, Βορίδης), και όταν το έκαναν συνήθως δεν μπορούσαν να πάρουν κόσμο μαζί τους, διότι οι τοπικοί μηχανισμοί δοσοληψίας με την εξουσία αρκούσαν για να ειναι ικανοποιημένος ο έχοντας φασιστική νοοτροπία κόσμος ο οποίος, ας μην τρελενόμαστε κιόλας, δεν έχει και καμιά σοβαρή πολιτική ιδεολογία.

Όταν όμως τα γάλατα έσφιξαν και οι μηχανισμοί αρχισαν να παραπαίουν (σαν σύνολο, όχι σαν μικρά αυτοσυντηρούμενα ...συνολάκια) διότι λεφτά πλέον δεν υπήρχαν, ε τότε οι τύποι αυτοί θυμήθηκαν τις χίτικες παραδόσεις τους. Και προστασία θα πουλήσουμε, και κανα ξύλο θα ρίξουμε, και τους μετανάστες, τους αριστερούς, τους κίτρινους, τους έτσι, τους αλλιώς, τους αλλιώτικους θα δείρουμε, και θα βαράμε γενικώς μέχρι να μας σώσει η έξωθεν εξουσία, πχ να μας διορίσει ειδικούς φρουρούς ρε αδερφέ. "Περιπολίες" γενικώς και ειδικώς, όπως και -μη χέσω- "δράσεις" κάνει η ΧΑ απο τη δεκαετία του '90. Όμως τα τελευταία χρόνια απέκτησε μαζικότητα μιας και κατάφερε, ή μάλλον η ηλιθιότητα των κυβερνώντων το κατάφερε, να εμφανιστεί σαν η διέξοδος σε ένα αδιέξοδο. Μέχρι να καταλάβει ο κάθε μπετόστοκος πως η ΧΑ δεν ειναι διέξοδος, αλλά ένας τοίχος στον οποίο ορμάμε με το κεφάλι, να δεις πόσα κεφάλια θα έχουν σπάσει.


Ποιοι τους θέλουν; Ποιοι τους χρειάζονται και ποιοι τους στηρίζουν;
Η απάντηση ειναι στερεοτυπικά η ίδια. Η ΧΑ ειναι κάργα συστημικό κόμμα. Ο φασισμός, ο ναζίσμός, όλα αυτά τα κοτσάνια ειναι η αποκορύφωση, τα μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος. Ειναι ο καπιταλισμός στην έσχατή του μορφή, η επιστροφή στα πρότυπα της φεουδαρχίας (εδω μια πρόχειρη κατηγοριοποίηση των μοντέλων παραγωγής) , καθώς μπροστά στο "πατριωτικό καθήκον" και άλλες πίπες, τα εργατικά - εργασιακά δικαιώματα διαγράφονται, οι μισθοί εξανεμίζονται και ο πολίτης γίνεται υπήκοος, κολίγας, δουλοπάροικος. Τα μεροκάματα που δίνει η ΧΑ, τα δωρεάν τρόφιμα μόνο για τους δικούς μας, οι αγώνες που δίνει ενάντια στον συνδικαλισμό (επί λέξη και απροκάλυπτα), το διαρκές κοινοβουλευτικό "έργο" της το οποίο ειναι πάντα υπέρ εφοπλιστών, όλα αυτά αρκούν για να μας πείσουν.

Ποιος στηρίζει και στηρίζεται από την ΧΑ; Το μεγάλο κεφάλαιο. Τα κόμματα λοιπόν που εκπροσωπούν το μεγάλο κεφάλαιο ειναι φίλα προσκείμενα και όμορα με αυτούς. Ποια ειναι αυτα; De facto αυτά που κυβέρνησαν τοσα χρόνια, ΠΑΣΟΚ, (όχι μόνο) ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο που όλοι μας γνωρίζουμε πρώην ΠΑΣΟΚους που ειναι τώρα φανατίλες ΧΑτες. 



Και οι ψήφοι της ΧΑ; Δεν τους ζητάς; Δεν είναι ξεφτίλα για ένα κόμμα να ζητά την ψήφο των χρυσαυγιτών;
Πάλι μαλακίες μου λέτε. Στις εκλογές κάθε κόμμα (θεωρητικά) ζητά την ψήφο όλων των ψηφοφόρων, επιδιώκει να πείσει όσους περισσότερους μπορεί. Τα ψηφοδέλτια δεν έχουν πάνω ψυχογραφήματα ή υπογεγραμμένη ιδεολογική τοποθέτηση, και είναι όλα ισοδύναμα μεταξύ τους. Υπό αυτήν την έννοια κάθε κόμμα κυνηγά-και δικαίως- την χρυσαυγίτικη όπως και κάθε ψήφο, αυτή είναι δουλειά των κομμάτων. Βρείτε έστω και έναν υποψήφιο που να ξέρετε και πηγαίνετε, έτσι για πλάκα ρε παιδί μου, και πείτε του "στις προηγούμενες ψήφισα ΧΑ αλλά τώρα εσένα". Αν περιμένετε να σας βρίσει πέφτετε πολύ έξω.

Το ζήτημα λοιπόν δεν ειναι αν τα κόμματα ζητάνε την χρυσαυγίτικη ψήφο, μιας και τα κόμματα ζητάνε κάθε ψήφο, γι΄αυτό και κάνουμε εκλογές. Το ζήτημα είναι με ποια ιδεολογία, με ποια πολιτική τα κόμματα πάνε να υφαρπάξουν την κάθε ψήφο. Διότι αν ειναι να το κάνουν όπως ο Φαήλος δηλαδή να χρυσαυγίζουν χρυσαυγιτότερα από τους χρυσαυγίτες, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Η ΝΔ έβαλε την ατζέντα της ΧΑ στην καθημερινότητα, η ΝΔ είχε τα Μπαλτακοειδή κονέ, η ΝΔ μαζί με την ΧΑ ειναι υπέρ των στρατοπεδων συγκέντρωσης και γενικώς μπορώ να βρω πολλά σημεία πολιτικής ταύτισης μεταξύ των δύο. Η προσπάθεια ποινικοποίησης της ΧΑ από την ΝΔ γίνεται και αυτή με ιδιοτελείς σκοπούς. Βγάζοντας την ΧΑ εκτός και εκτρέποντας την ΝΔ ακόμα δεξιότερα ο Σαμαράς και οι σαμαρόφιλοι προσβλέπουν σε μια "εθνική", καραδεξιά του κερατά ΝΔ η οποία γενικώς θα έχει και τις χίτικες ψήφους που έδιωξε ο μεσαιοχωρίτης Καραμανλής.

Ο ένας τρόπος λοιπόν να πάρεις τους ψήφους της ΧΑ ειναι να γίνεις ΧΑ στην θέση της ΧΑ.

Ο άλλος τρόπος ειναι ο πιο .....παραδοσιακός. Να προσπαθήσεις να τους πείσεις. Απλά πράγματα. Δεν γεννιόμαστε με μια σφραγίδα στο κούτελο και -θεωρητικα τουλάχιστον- μπορούμε ανά πάσα στιγμή να αλλάξουμε γνώμη. Ο οδηγός του τανκ που έριξε την πορτα του Πολυτεχνείου αργότερα έγινε φανατίλα ΚΚΕ. Δεν είναι πολυπληθή τα παραδείγματα, αλλά υπάρχουν και μπορούν να υπάρξουν. Το νόημα της δημοκρατίας είναι σαν κόμμα να πας να πείσεις τον άλλο, όχι να γίνεις η πουτάνα της κάθε τρελής ατζέντας μίσους.

Ορθως λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλοι οι άλλοι ζητάνε όλες τις ψήφους, λανθασμένα τις περιμένουν, (link: Η Χρυσή Αυγή στηρίζει επίσημα τους υποψηφίους της Ν.Δ σε περιφέρεια Δυτικη Ελλάδας και δήμο Πάτρας!), διοτι ας μην τρελαινόμαστε, οι χίτες δύσκολα αλλάζουν, και κακώς κάκιστα πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ο μέχρι πρότινος mainstream Αρούλης ξαφνικά, προκειμένου να αρμέξει μερικά ψηφαλάκια, μεταμφιέζεται σε τέτοιο αντιδημοκρατικό καθήκι που προκαλεί απέχθεια μέχρι και στους νεοδημοκράτες, που κάνει ακόμα και τον Κακλαμάνη να φαίνεται συμπαθής.

3 σχόλια:

  1. Δεν είναι του Old boy το λινκ ωρέ σύντροφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oυπς! Διορθώνω πάραυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/5/14 15:58

    Σου βγάζω το καπέλο, υποκλινόμενος, γι' αυτήν την εξαιρετική ανάλυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir