Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Ιανουαρίου 16, 2015

Best case scenario

Μεχρι στιγμής,  με την εξαίρεση της εκλογης του ΠτΔ που μου έφαγε την προφητεία ένας Χαϊκάλης και η βλακεια των ΜΜΕ, τα παω καλα απο προφητειες.

Ο Συριζα ανεβαινει, το ΝΔΣΟΚ πεφτει, ο Ποταμης δεν πηρε τίποτα από Συριζα, απλα βουτάει από τα πτώματα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και μαζευει και τα γκρουπουσκουλα των φιλελευθέρων, ούτε όμως και ο ΓΑΠ πήρε τίποτα από ΣΥΡΙΖΑ μεριά καθώς χαβαλεδιάζει με το ΠΑΣΟΚ παρά τις ελπιδες της εγκυρης πολιτικής αναλύτριας Ευας Καϊλη που μπορει μεν να ειναι τούμπανο αλλά ως πλείστα τούμπανα μπερδευει τα θέλω της με την πραγματικότητα, μαλλον διοτι λογω ομορφάδας ειναι συνηθισμένα να τους γίνονται όλα τα χατήρια.

Αν συνεχιστει αυτή η ροή, δηλαδή:
* Σταδιακή ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, αν και η δεξαμενή σώνεται γι αυτο και ο Αλέξης κάνει άνοιγμα στις γριες και στους μαλακες παπαδες  συντηρητικούς κεντρώους
* Αποσυσπείρωση της ΝΔ ή τουλάχιστον όχι και πολύ ενθουσιώδη συσπείρωση. Ακομα και απο εκεί παίρνει ο Συριζα
* Διαλυση του ΠΑΣΟΚ το οποιο μπαινει και δεν μπαίνει στην Βουλή
* Σταδιακή ενδυνάμωση του ΓΑΠ ο οποιος παίρνει αυστηρά και μόνο από ΠΑΣΟΚους του Βενιζελιστάν
* Διατηρηση (στην άρμη) του ΚΚΕ 
* Χαμηλές πτήσεις της ΧΑ που μάλλον δείχνει να ξεχνάει τα διψήφια νούμερα
* Περιορισμος των ΑΝΕΛ γύρω από το εκλογιμο όριο
* 1% για τον ηρωα των εξοπλισμών Καρατζαφέρη

(Να θυμόμαστε πως απο ΠΑΣΟΚ ο Συριζα δεν παιρνει πλεον, ενω παιρνει απο όλους τους αλλους, η ΝΔ εχει πλεον διαρροη προς Ποταμι, όπως και η ΧΑ (προς Ποταμι και προς ....ΣΥΡΙΖΑ), ΠΑΣΟΚ και ΓΑΠ τσακώνονται στα μαρμαρένια αλώνια, οι ΑΝΕΛ εχουν χασει (;) την αριστερή τους πτέρυγα, τα αυγά και τα πασχάλια, η ΧΑ μαζευεται διοτι μαλλον η ΝΔ εγινε ΧΑ στη θέση της, οι γριες αγαπάνε Καρατζαφέρη και το ΚΚΕ βαζει ενισχυμένο μπετό στους ψηφοφορους μην του φυγει κανεις και ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ)

τότε το καλύτερο δυνατό σενάριο για την χώρα θα ήταν το εξής:


* Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ - για να μην υπαρχουν 2ες εκλογες, για να μην υπαρχει περιορισμος της ασκησης πολιτικής και βεβαίως για να μην υπάρχουν δικαιολογίες

* Συρρίκνωση της ΝΔ. Θα έδειχνει πως η νεα δεξια (Ποτάμι) ηρθε και ειναι ετοιμη, πως οι ακροδεξιές πρακτικές δεν αρκούν για να κυβερνήσεις και εντέλει θα έστελνε τους ΣαμαροΦαηλο ΜουρουτηδοΛαζαριδηδες σπίτια τους. Θα είχαμε δηλαδή ένα θετικό άδειασμα στελεχών στην δεξιά. Αν κατόπιν η ΝΔ αποφάσιζε να γίνει σοβαρο και ευρωπαϊκο κομμα θα μπορούσε να ελπισει σε comeback. Ενα ποσοστο γύρω στο 30% χωρίς όμως προοπτική εξουσίας και με εναν Θεοδωράκη πεινασμένο να το παίζει νέος και καθαρός θα οδηγούσε σε σταδιακή διάλυση της ΝΔ, όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ στο πιο απότομο. Ισως ένα ποσοστό γύρω στο 20% να τους έκανε καλό αν αλλαζαν αρχηγο, πολιτική και μυαλά με πιο δύσκολο το τελευταίο.

* Ποτάμι 3ο κομμα. Ο Σταυρος ξερει πως η μοναδική του ελπιδα για να γίνει αυτο ειναι να φάει όλους τους απολιτικ κεντροους, δεξιους κτλ που στην παρούσα φάση ψηφίζουν ΝΔ και ολιγον ΠΑΣΟΚ. Γι αυτο πηρε τους Δρασίτες, γι αυτο και δεν πήρε την αδερφή τον Βαλλιανάτο, μην του τρομάξουν οι πατρις-θρησκεια-οικογένεια. Βεβαιως χανει τους αριστερους. Αλλά ποσοι αριστεροι υπάρχουν που εκτιμούν τον Λυκούδη; Αστειευεστε βεβαια. Γιατι θα ειναι καλο να ειναι 3ο κομμα το Ποτάμι; Γιατί δεν θα ειναι η ΧΑ ρε βλαμμένα, απο την οποία αντλεί ψήφος και το Ποτάμι.

* ΠΑΣΟΚ και ΚιΔηΣΟ εκτος Βουλής. Δύσκολο σενάριο, αλλά ευχαριστο στην αισθηση. Θα παιξει αρκετά αν πάμε σε 2ες εκλογές. Στην παρούσα φάση λογικά θα μείνει έξω ένας απο τους δύο και όλοι οι χιουμορίστες ελπίζουμε να ειναι το ΠΑΣΟΚ διοτι ετσι:
α) Ο Βενιζελος δεν θα ειναι κυβερνητικος εταιρος. Δεν θα ειναι εθνικος εταιρος. Δεν θα ειναι στην κυβέρνηση με τίποτα. Δεν θα ειναι στην Βουλή. Δεν θα εχει βουλευτική ασυλία
β) Θα δινει τετοιες αξεχαστες ομιλιες στην Βουλή ο Γιώργος που θα γελάνε και τα καθίσματα

* ΚΚΕ στα κυβικά του. Εκτος και αν πάμε σε δεύτερες οπου και θα πιεστει. Μπορει να συμφωνεις, μπορει να διαφωνείς, αλλά το κομμα καλο ειναι να ειναι στην Βουλή.

* ΑΝΕΛ εκτος. Μου ειναι αδιαφοροι. Πιο πολύ καλο θα κάνουν στην χωρα αν δεν βγουν (το"βγουν" σημαινει "μπαίνουν στην Βουλή") παρά αν βγουν μιας και λόγω του παναθλιου εκλογικου νομου, ο οποιος δινει στην ουσια μονοκομματική κυβέρνηση ή χάος, το ποσοστο κομμάτων που ειναι εκτος Βουλής κατεβάζει το ποσοστό αυτοδυναμίας (βλ. 1ο *)


Ακομα και έτσι μιλάμε για πεντακομματική Βουλή και η πολυφωνία δεν θα λείψει ούτε και ο αναμενόμενος χαβαλές.

Προφανώς το bestest case scenario βγάζει την ΧΑ εκτός Βουλής, πολιτικής και δημοσίου λόγου, αλλά δυστυχώς εδώ ειναι Ελλάδα και το βλέπω τόσο χλωμό που το καταθέτω μόνο σαν ελπίδα.





5 σχόλια:

  1. ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία, ΧΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΚΗΔΙΣΟ έξω. Για να ξεβρομίσει ο τόπος,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Marvin Pan16/1/15 20:19

    Να τραμπάρουμε ΚΚΕ με Ανταρσυα μέσα στη βουλή δε θα'ταν bestest case scenario?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @mahler76 &Μarvin Pan
    Εγραψα για το βελτιστο σενάριο με πιθανοτητες πραγματοποιησης, οχι το βελτιστο σενάριο γενικώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το best case scenario βγαίνει μόνο στις αίθουσες των κινηματογράφων. Η ΧΑ παίζει δυνατά για τρίτο κόμμα και κάτσε να δεις γέλιο που'χει να πέσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάλει αυτοδυναμία (που δεν το βλέπω να γίνεται) διότι στην αυτήν περίπτωση σε ποιον πάει η τρίτη εντολή; Οέο;
    Ένα σενάριο που γενικά δεν διαβάζω και πρατκικά είνια πιθανό να συμβεί είναι και το να βγει μεν πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά με έδρες τόσες, που να κάνουν κυβέρνηση όλοι οι υπόλοιποι; Παρένθεση: ΑΝΕΛ δεν μπαίνουν έτσι όπως το κόβω, άρα άπαξ και δεν βγάλει αυτοδυναμία δεν μπορεί να κάνει και κυβέρνηση. Κλείνω την παρένθεση.
    Φυσικά θα μου πεις ότι πως θα κυβερνήσουν οι άλλοι μαζίμε το ΚΚΕ; Σωστή η παρατήρηση, μόνο που έτσι όπως το πάει το ΚΚΕ παίζει σε 2-3 εκλογικές αναμετρήσεις να μείνει εκτός. Το παλεύουν εξίσου φιλότιμα με τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να βγάλει πρώτο κόμμα τη νουδού (κάτι που συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι το ξανάκανε στις δεύτερες του 12).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν η ΧΑ θα ειναι τριτη τοτε η ΝΔ θα ειναι δευτερη.

    Περι ΚΚΕ: Οταν καταλαβει το λαθος του θα ειναι αργα, παρόλο που ο Μπογιόπουλος βαραγε κουδούνια
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7365865&publDate=31%2F3%2F2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir