Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Ιανουαρίου 10, 2015

Βρεχει ΠΑΣΟΚους

Κάποτε για να πετύχαινες ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με την γνωστή κινησιολογία, φρασεολογία και σημειολογία απύθμενης ευαρέσκειας, βλαχοδημαρχισμού, πολιτικού αμοραλισμου και κυνικού θράσους, το μόνο που έπρεπε να κάνεις ήταν να βγείς από το σπίτι και να πετάξεις μια πέτρα. Στην τύχη. Ενα - δυο στελεχάρες, συνδικαλιστάρες, γκομενάρες, αγωνιστάρες και κυρίως παπάρες θα πετύχαινες. Ακόμα και οι αριστεροί και καλά του ΠΑΣΟΚ (το ΠΑΣΟΚ για χρόνια και χρόνια έκανε διαρκή αφαίμαξη στελεχών της αριστεράς, τα οποία στελέχη πασοκοποιούνταν σε χρόνο dt. Το μόνο που έφερναν στο νέο κόμμα τους ήταν το και καλά τίμιο παρελθόν τους, και αυτό διοτι δεν είχαν καταφέρει να γίνουν άτιμοι (για να δωροδοκηθείς πρέπει να βρεθεί και κάποιος που θα θέλει να σε δωροδοκήσει). Αυτο βεβαίως θα άλλαζε πολύ σύντομα) πουθενά δεν διέφεραν από τους παλιούς του κινήματος. Ίσα ίσα, μερικές φορές ήταν και βασιλικότεροι του βασιλέως, θες το άγχος του νεοφώτιστου, θες η αγωνια να προλάβουν να φάνε από το μπεζαχτά όσα δεν είχαν προλάβει τα προηγούμενα χρόνια, θες που η γαμημένη η εξουσία αλλοτριώνει και δεν υπάρχει σωτηρία τελικά.


Τέλος πάντων, το ένα ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μας, αυτό με το αριστερο (βαθύ)παρελθόν και την σοσιαλιστική φρασεολογία πνέει τα λοίσθια. Το άλλο ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μας, αυτό με το φιλοβασιλικο, φιλοχουντικό παρελθόν και εσχάτως με το τέρμα ρατσιστικό, μισαλλόδοξο και σκοταδιστικό παρόν (ΝΔ) μένει να υπερασπίζεται τις επάλξεις του παλαιού δικομματικού συστήματος ενω το εναπομείνον ΠΑΣΟΚ παραπαίει.

Το πόσο ίδια ειναι αυτά τα δύο κόμματα φάνηκε και κατά τη διάρκεια συγκυβέρνησής τους, όχι γιατί συγκυβέρνησαν, αλλά γιατί θα έπρεπε να είναι κάποιος πολύ ευφάνταστος για να βρει τις διαφορές ανάμεσα στην πολιτική Σαμαρά - Βενιζέλου. Θα έπρεπε να έχει πλούσια φαντασία για να σκεφτεί τι διαφορετικό θα έκανε μια μονοκομματικη κυβέρνηση Σαμαρά από την δικομματική που μας έπεσε στο κεφάλι. Αυτό ήταν και η κατάρα της ΔΗΜΑΡ. Το ότι μπήκε χωρίς λόγο σε μια κυβέρνηση ως μή απαραίτητο στοιχείο και πουθενά δεν κατάφερε να περάσει την όποια πολιτική της - αν υποθέσουμε ότι είχε.

Τελος πάντων το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ διαλύονται και νέοι σχηματισμοι παίρνουν τη θέση τους, οψόμεθα να γίνει το ίδιο με τη ΝΔ (να δεις που εκεί θα στοχεύσει τελικά το Ποτάμι, στο σχηματισμό μιας πιο ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς).

Το έγραψα και το ξαναγράφω. Η διάλυση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να θεωρηθεί αρχή εθνικής κάθαρσης. Αλλά πως στο διάολο να κάνεις κάθαρση όταν το μιμίδιο ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να υπάρχει και να διαχέεται παντού; Το ιδανικό θα ήταν οι μεγαλοΠΑΣΟΚοι να πάνε σπίτια τους ή στην φυλακή. Αντιθέτως, διάφορες πασοκικές παραλλαγές (δείχνουν να) επιβιώνουν και μετακινούνται σε αλλους χώρους. Και μαζί μετακινειται και ο πολιτικός αμοραλισμός τους  - νυν υπερ πάντων η καρέκλα και έτσι.


Σε γενικό επιπεδο:
* Έχω ακούσει/μιλήσει με παμπολλους ΠΑΣΟΚους, του λεγόμενου βαθέως λαϊκού ΠΑΣΟΚ οι οποίοι, στην απογοήτευση τους διότι τελειωσαν τα βολέματα και οι διορισμοί, έχουν μετακομίσει μαζικά στην ΧΑ (σου λέει ο άλλος θα ψηφίσω τα καθίκια για να δείρουν την κυβέρνηση που δεν μου διόρισε το γιόκα). Και επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, πρεπει να το αναγνωρίσουμε ως γεγονός. Ο Μπούκουρας δεν είναι ο μόνος, όσο και αν ο Μπούκουρας δεν ειναι για να τον εμπιστεύεσαι σε αυτά που λεει. Και τέλος παντων μπορει ο Μπούκουρας να ήταν μικρός ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μην ήταν, Μπουκουριστές όμως υπάρχουν πολλοί.

* Πολλοί έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα μπερδεύονται. Ακουσα το αμίμητο σε μια τοπική: "Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν λειτουργούσαμε έτσι, πα να φύγω" και από γύρω να φωνάζουν "στο καλό και να μας γράφεις". Ή το ακόμα καλύτερο "τι μαλακίες για πολιτική ειναι αυτές, εδώ πρέπει να πάρουμε την κυβέρνηση" από κάποιον ο οποίος επίσης αποχώρησε επειδη..στο ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν έτσι. Τελος πάντων, από αυτούς που γραφτήκανε και μείνανε ως μέλη άλλοι προσπαθούν να ξεχάσουν το ΠΑΣΟΚ, αλλοι να κανουν το ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και άλλοι να βρουν κομματάρχη να προσκολληθούν, κάτι αρκετά δύσκολο μιας και οι διαδικασίες ακόμα τους μπερδεύουν. Που να πάει τώρα ο κομματάρχης σε συνεδρίαση ΝΕ ή τοπικής ενώ μια ζωή ήξερε πως αυτός θα δίνει τη γραμμή σε απευθειας σύνδεση με τα "ανώτερα κλιμάκια"; Ακόμα και τώρα πολλοί πρωην πασόκοι (και όχι μόνο) αυτοπροτάθηκαν στα κεντρικά για βουλευτές και δεν καταλάβαιναν γιατί οι ΝΕ αρνούνταν.

* Παρα πολλοί έχουν πάει στην ΝΔ, ειδικά οι κυβερνητικοί, οι Σημιτόφρονες κτλ. Μα θα μου πεις πως γίνεται αυτό αφού η ΝΔ πέφτει σαν ποσοστό; Απλα δείτε τις συσπειρώσεις της ΝΔ που εχει πολλές απώλειες σε πιο δεξιά σχήματα, άσε που μερικοί της φεύγουν προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά. Τα δεξιά κομμάτια προσπαθεί να μαζέψει ο Αντώνης (αποφεύγοντας στην πράξη τα ανοίγματα προς τα πιο κεντρώα κομμάτια της κοινωνίας) και κοντεύει να γίνει χειρότερος και από τον Γκερινγκ.

* Ως νέο ΠΑΣΟΚ προβάλλεται το Ποτάμι και εκεί επίσης εχουν καταφύγει αρκετοί σοβαροφανείς πασόκοι. Μα θα μου πεις εσύ έλεγες πως το Ποτάμι θα γίνει η νέα ΝΔ. Ε και; Το νέο και άφθαρτο και δεν θέλουμε επαγγελματίες πολιτικούς Ποτάμι έχει γεμίσει με τον κατιμά του συστήματος. Αποτυχημένους πασόκους ή πασοκους wannabe.



* Το μισό εναπομείνον ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και κορωνιδόν και ασκαρδαμυκτί πήγε στο νέο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ (κλιτς, κλατς, κλουτς) ο οποίος δηλώνει έτοιμος να φτιάξει κάτι νέο χρησιμποιώντας παλιά συνταγή, παλιά υλικά και παλιό μάγειρα. Αλλά άμα έχεις τον Καστανίδη για υποστηρικτή, μπορείς να φτιάξεις τα πάντα

* Οι Κατσέλη και σία έφυγαν νωρίς απο το ΠΑΣΟΚ, λόγω Μνημονίων και συνεπαγόμενης πολιτικής και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα έδειξαν μια πολιτική συνέπεια μέχρι πρότινος. Το ότι τα μισά στελέχη της είναι από απαίσια έως χαμερπή είναι ένα πρόβλημα μιας και όλοι της οι υποψήφιοι για βουλευτές γειώθηκαν (αυτή ειναι η ερμηνεία μου για αυτό) από τις τοπικές και όχι χωρίς λόγο. Αυτος ειναι μάλλον και ο λόγος που ο Καστανίδης την κοπάνησε, αποκοινωνικοσυμφωνοποιήθηκε, αποσυριζοποιήθηκε και τώρα ΚιΔηΣοποιήθηκε.


Ταυτα και μένω. Ας δουμε λίγο μερικές τρανταχτές περιπτώσεις, περα από το μισό ΠΑΣΟΚ που έφυγε και πήγε στο ΓΑΠικό ΠΑΣΟΚ ΚιΔηΣο, οπου θα φανούν και τα του αμοραλισμού που λέγαμε παραπάνω, μην θιχτεί και κανας πασόκος και τρέχουμε. Το αστείο ειναι πως οι μεσαίοι πασόκοι, που δεν ειναι γνωστοι τοις πασοι, αλλά πασίγνωστοι στις τοπικές κοινωνίες, είναι ακόμα χειρότεροι και ψάχνουν (μεχρι χτες τουλάχιστον) κόμμα να τρουπώσουν ως υποψήφιοι χτυπώντας όλες τις ενδιάμεσες πόρτες από την ΝΔ μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτήστε, αν δεν ξέρετε σχετικά οι ίδιοι, κανα πασόκο συντοπίτη σας και γελάστε ελευθέρως.

* Γκερέκου. Σήμερα ειμαι ΠΑΣΟΚ διότι έχω αρχές. Αυριο είμαι ΝΔ διότι ....χμμμ ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα.
* Οικονομου. ΠΑΣΟΚ. Αρμα πολιτών. ΔΗΜΑΡ. Περιπου ΠΑΣΟΚ. Κουβέντες με ΓΑΠ. ΝΔ και στο Επικρατείας, μην τύχει και ζητήσει κανα σταυρό γιατί το μαύρο θα πήγαινε σύννεφο. Δεν περιγράφω άλλο
* Λυκούδης. Απο ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ και μετά Ποτάμι. Πιο ΠΑΣΟΚος απο τους εναπομείναντες, ειδικά στην εκφορά του λόγου.
* Μπόλαρης. Σχετικά πιο έντιμος, διωχθηκε απο το ΠΑΣΟΚ στο οποίο αναδείχθηκε πολιτικά, συνεπής έκτοτε. Μελανό σημείο η ανεκτικότητά του στην ρατσιστικη, κομπλεξική και φασιστική πρακτική Λοβέρδου (τότε με τις οροθετικές)
* Τζάκρη. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ειδικά αυτήν. Εχει ψηφίσει τα πάντα (μνημονιακά). Χωρις να έχει αλλάξει η κατάσταση, άλλαξε αυτή, μάλλον επειδή είδε προς τα που γέρνει η βάρκα από νωρίς. Κανονικά έπρεπε να πάει σπίτι της και με τις ευχές μας
* Βουδούρης και Παραστατίδης: Ο Παραστατίδης εχει διαγραφει απο το ΠΑΣΟΚ  δύο φορές (!;), εχει γίνει ρομπα εσχάτως και μπήκε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στην βάση. Ο Βουδούρης ειναι επίσης πρωην ΠΑΣΟΚ, μετά ΔΗΜΑΡ μετά ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θυμάμαι αν έχει ψηφίσει κάποιο μνημόνιο. Έτερη μεγάλη ρόμπα προσφάτως, κατά το θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Απολαύστε:
"Ειδικά ο Βουδούρης είναι ένα σπάνιο πολιτικό είδος. Τον ανακάλυψε ο Γιώργος Παπανδρέου. Υπερασπίστηκε το πρώτο Μνημόνιο με πάθος και κατακεραύνωνε τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν δέχτηκε επιθέσεις από οπαδούς του στην Καλαμάτα. Όταν είδε ότι ο Παπανδρέου καταρρέει, εγκατέλειψε τον ευεργέτη του και την έκανε από το ΠΑΣΟΚ με ελαφρά πηδηματάκια. Βρήκε καταφύγιο στη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Αλλά κι εκεί για λίγο. Στις περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος (του ΣΥΡΙΖΑ) στην Πελοπόννησο, αλλά συνετρίβη από τον «μνημονιακό» Πέτρο Τατούλη. Τώρα θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ."


ΦλωρίδηςΤο ΠΑΣΟΚ ειναι κακό. Το ΠΑΣΟΚ ειναι χάλια. Ωπ, θεσούλα στο Ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ που πάντα αγαπούσα.
 Εχει και η ΝΔ τις περιπτωσάρες της οι οποίες αναφερεται ως πασοκοι διότι είπαμε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ειναι απο το ίδιο βαρέλι. Ενδεικτικά:
* Ιατρίδη: .ΝΔ. ΑΝΕΛ, κουβέντες με ΣΥΡΙΖΑ(το ξέρατε;). Αποχυλωμένη από ΣΥΡΙΖΑ. ΝΔ τελικά αφού πριν είχε πει πως αν ειναι στο χέρι της να πέσει η κυβέρνηση, αυτή θα την ρίξει, μάλλον πουλώντας εκδούλευση στον ΣΥΡΙΖΑ η οποία και δεν ηγοράσθη.
* Γεωργιάδης. Ο Σαμαρας ειναι ο χειρότερος. Ο Σαμαράς ειναι ο καλύτερος. Ολοι οι άλλοι ειστε κομμούνια.
* Νικήτας Κακλαμάνης. Αντι ΝΔ. ΝΔ. Αντι ΝΔ. ΝΔ. Αντι ΝΔ. ΝΔ. Ζαλίστηκα και δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές έχει φύγει και ξανάλθει στην ΝΔ, ανάλογα με τα συμφέροντα της στιγμής.
Καπου εδώ να πω πως βαρέθηκα να γράφω για τους κυβερνητικούς βουλευτές μιας και το κόλπο "καταψηφίζω ενα Ν/Σ για να γίνω αρεστος στο κοινο μου, μετά διαγράφομαι, μετά υπερψηφίζω το επόμενο Ν/Σ, ειδικά αν αποτύχω ενδιάμεσα σε τίποτα δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές, και ξανάρχομαι" εχει καταντήσει αηδία.
* Τατούλης. Ο Θεός μου. Έφυγε νωρίς απο την ΝΔ, της έφαγε μια περιφέρεια, στην επόμενη τον στήριξαν (ας έκαναν και αλλιώς) και τώρα του βάζουν και την κόρη στο ψηφοδέλτιο. Not bad at all.


Καπου εδώ να γράψουμε μια τελεία και να εξετάσουμε τα του ΣΥΡΙΖΑ που μας ενδιαφέρουν περισσότερο μιας και απο την μία η πολιτική θέση του blog δεν ειναι κάτι μυστικό και από την άλλη ετσι ή αλλιώς λογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας.

Στην παρούσα φάση το πράγμα θα μπορούσε να είναι κάργα θετικό για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη χώρα. Η γραμμή Λαφαζάνη (που δεν πέρασε) "Κανένας μνημονιακός στο Κόμμα" θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλη αποπασοκοποιηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της χώρας γενικότερα. Όχι τόσο γιατί το Μνημόνιο ειναι το μοναδικό στοιχείο στην ατζέντα ή το πιο κρίσιμο, αλλά γιατί ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία ξεσκαρταρίσματος του πολιτικού στελεχιακού δυναμικού της χώρας. Οι κομμένοι πασοκοι - wannabe Συριζαίοι θα πήγαιναν σε άλλα κόμματα (γιατι στο ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν για την καρέκλα και όχι για τις πολιτικές θέσεις, ως γνήσιοι κομματάρχες του '60) και μοιραία θα αλληλοεξοντώνονταν, ενώ θα έφερναν μεν τις προσωπικές τους ψήφους, αλλά κατά κανόνα θα έδιωχναν πολλαπλάσιες ή έστω θα πήγαιναν σπίτια τους.

Δεν έχει εμπεδωθεί ακόμα στη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πως οι κομματάρχες πλέον διώχνουν περισσότερους ψήφους απ΄ όσους παίρνουν. Και ναι μεν, μπορει η ηγεσία να έκανε χ συμφωνίες αλλά δεν είχε το δικαιωμα να τις κάνει ερήμην της βάσης - και αυτό λέγεται απόπειρα πασοκοποίησης, η αλλαγή της νοοτροπίας του κόμματος δηλαδή, και όχι η είσοδος νέων οι οποίο, έστω και θεωρητικά, μπορεί απλά να άλλαξαν γνώμη. Από την άλλη δεν έχει εμπεδωθεί στις τοπικές πως πρέπει να αναδειχθούν νέα στελέχη, μεσα από την κοινωνία αμα ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μαζικοποιηθει. Σε πολλες περιπτώσεις λοιπον τα ψηφοδέλτια ήταν αποτέλεσμα συγκερασμων ανάμεσα στο θέλω της ηγεσίας (το οποίο ειναι αρκετά ανεκτικό σε παλαιούς κομματάρχες) και στο θελω των τοπικών που έβαλαν πρώτη την κομματική επετηρίδα, κάτι πιο θεμιτό αλλά που μοιραία μπορεί να οδηγήσει σε αποκοπή του κόμματος από τις κοινωνικές εξελίξεις.

Η δικια μου θεση ειναι πως αμα εναι για να γίνει κυβέρνηση ο κάθε ΣΥΡΙΖΑς να χρειαστεί να γίνει ίδιος με αυτούς που αντικαθιστά, ε ποτέ να μην γίνει. Διευρυνση χρειάζεται, αλλά προς τα ζωντανά κινήματα, όχι προς παλαιούς καρεκλοκένταυρους.

Δεν σημαίνει αυτό πως ολοι οι Μνημονιακοι ειναι σωνει και καλά Δαιμονες ή πως οι αντιμνημονιακοι ειναι Θεοί, σωτήρες και όλα τα σχετικά. Σημαίνει αυτό ακριβώς που έγραψα και επαναλαμβάνω:  ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία ξεσκαρταρίσματος του πολιτικού στελεχιακού δυναμικού της χώρας. Τωρα, αν με τον υπόλοιπο κατιμά καίγονταν και μερικά χλωρά, ε τι να κάνεις, so be it, που θα έλεγε και ο Tyler Durden.  Ασε που στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι και δεν νομίζω πως θα είχαμε πρόβλημα ως χώρα αν η Τζάκρη πήγαινε να κάνει κανα μπότοξ αντί να είναι στην Βουλή ή αν ο Οικονόμου έπλεκε κάλτσες μαζί με τον Βουδούρη. Το κυριότερο πρόβλημα των περιφερόμενων Πασόκων ειναι πως η πολυετής θητεία τους στην εξουσία τους έχει διαφθείρει κατά κανόνα μέχρι το κόκκαλο. Η συνέπεια που θα έχουν ως βουλευτές - υποστηρικτές μιας κυβέρνησης καμικάζι που θα βάλλεται (θεωρητικά) από παντού και συνεχώς, το καλύτερο που μπορούμε να πούμε ειναι πως ελέγχεται για να μην πω πως ειμαι σίγουρος πως θα την κάνουν γυριστή με την πρώτη ευκαιρία. Αυτή ειναι και η αιτία άλλωστε που γειώθηκε απο το ΣΥΡΙΖΑ η ΔΗΜΑΡ, η οποία και μεταξύ μας ζήταγε τον ουρανό με τ΄άστρα. Παρεμπιπτόντως: οτι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΗΜΑΡ το έκανε το Ποτάμι με την Δράση αλλά εκεί δεν άκουσα τα ΜΜΕ να κλαίγονται

Γιατί ο μέσος αριστερός ή και κεντρώος πολιτης να τρεξει στις εκλογές για να βγει η κάθε Τζάκρη και ο κάθε Βουδούρης; Ποσο καλά θα πάει το ΠΑΣΟΚ με σημαία τον Φλωρίδη; Γιατί να λέει το ΚΚΕ - και να έχει δίκιο - πως:


Και μια τελευταία κουβέντα για τη Ραχήλ Μακρή. Η Rachel ειναι πιο γραφική και από ηλιοβασίλεμα στην Οια, με 29 C υπό σκιαν, μέτρια υγρασια και καθόλου συννεφιά. Παραπέρα όμως οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε πολιτική σταθερότητα και τσαγανό. Το ότι έφυγε από τους ΑΝΕΛ, από μόνο του δεν ειναι κακο, κακό ειναι που πήγε. Σαν βουλευτική ψήφο την εμπιστεύομαι πιο πολύ απ΄όσο 17 Βουδούρηδες, 45Τζάκρηδες και 168 Οικονόμου. (το ότι ανέστια πανηγύριζε την διάλυση της Βουλης και την πτώση της κυβέρνησης, χωρίς η ίδια να έχει "κλεισει" στον ΣΥΡΙΖΑ της δίνει μπόνους και πολιτικής συνέπειας και αφέλειας και χαριτωμενιάς. Το ότι λεγόταν πως μετά το ΣΥΡΙΖΑ μίλαγε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την κάνει κατά βάθος συντροφάκι που έμπλεξε με κακές παρέες)

Έτσι και αλλιώς από γραφικότητες αυτή η Βουλή δεν μας έχει στερήσει. Γεωργιάδης, Ντινόπουλος, Μιχελογιαννάκης, Γιακουμάτος, Βούλτεψη, Κεδίκογλου, Παπαμιμίκος, Κωνσταντινόπουλος, Hondor Στρατούλης είναι άνθρωποι που πλεον τους βλέπεις και απορεις με τον ψυχισμό αυτών που τους ψήφισαν. Και προτιμώ χίλιες φορες την γραφικότητα από τον γραβατωμένο και αδίστακτο κυνισμό του κάθε Λοβέρδου. Προφανώς θα προτιμούσα να κάτσει μια τετραετία στον πάγκο και να ψηθεί αντί να την βάλει στα ψηφοδέλτια του ο ΣΥΡΙΖΑς από τώρα (κάτι που θα το πρότεινα για όλους τους παλιους-νέους σωτηρες μας), αλλά είπαμε, κάνει και η ηγεσία τις μαλακίες της.

Τέλος πάντων, από την βροχή πασόκων που έπεσε, τολμώ να πω πως ο ΣΥΡΙΖΑ γλίτωσε τα χειρότερα (πχ Δημητρουλόπουλος βλ. εδώ για αντιδράσεις), τα οποία απορρόφησε το ΚιΔηΣο και το Ποτάμι, ενώ η ΝΔ τσίμπησε από τον αφρό - με την εξαίρεση της Τζάκρη για τον ΣΥΡΙΖΑ και του Οικονόμου για τη ΝΔ. Ε, και τι να γίνει, κάποιοι πήγαν και σπίτι τους.




4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/1/15 14:47

    Υπάρχουν και δύο εμβληματικά πρόσωπα του γιοωργοπαπανδρεϊσμού-αυτού του ιδιότυπου νοσηρού προσωπολατρισμού, ειδικά όταν αφορά έναν πατεντάτο πανίβλακα σαν τον ΓΑΠ-δύο εμβληματικά λοιπόν πρόσωπα που συγχρωτίζονταν με τον ίδιο τον Παπανδρέου σε στενό, προσωπικό επίπεδο, όντας σύμβουλοί του-επί πέντε ολόκληρα χρόνια ο καθένας! πώς την άντεξαν ΤΟΣΗ βλακεία και μάλιστα για τόσο καιρό;-ο Βαρουφάκης και ο Νίκος Κοτζιάς. Πολύ ειδικές περιπτώσεις-ο πρώτος ιδιαίτερα με τις πολύ ύποπτες διαπλοκές του με τον Πάπα του Παρασιτικού Κεφαλαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο ψηφίζονται επαγγελματίες πολιτικοί (επαγγελματίες εννοώντας ότι είναι δουλειά τους να συμφωνούν με αυτόν που θέλουν κάθε φορά) θα βλέπουμε συνέχεια και για πολλά χρόνια μετατόπιση στελεχών και διαρκής αλλαγή απόψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/1/15 09:11

    Έχετε δείξει μεγάλη περιφρόνηση στη κα Ντόρα. Η κα Ντόρα άξιζε, νομίζω, της προσοχής σας. Η θυγατέρα του Μητσοτάκη, χηρέψασα λόγω της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη και ήδη σύζυγος του Κούβελα, διατηρεί το επίθετο του πρώτου συζύγου. Ας μην ασχοληθούμε με τον καημένο τον Κούβελα...(λεβέντης).
    Όταν αποδοκιμάστηκε στις προ τελευταίες εκλογές, σε ένα μήνα μέσα πήγε εκεί που κατηγορούσε για να βγή δίχως σταυρό!!! Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα επέστρεφε οίκαδε!! ...και τα κανάλια την προβάλουν δεόντως. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βαρουφάκης έχει εξηγήσει πειστικότατα τη θέση του, οποτε απλα τρολάρεις. Ο Κοτζιάς δεν ήταν ποτέ στέλεχος 1ης γραμμής γι αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί εδώ (θα έπρεπε να γράψω σεντόνι 472 σελίδων). Αν παρει προαγωγη στον ΣΥΡΙΖΑ, εδω θα ειμαστε να κράξουμε


    @Προεδρας
    Δεν ειναι κακό ούτε η μετατόπιση ούτε η αλλαγή άποψης. Η συναλλαγή ειναι. Και όταν έχουμε ανεύθυνους, καριερίστες πολιτικούς ο κίνδυνος αυξάνεται, οποτε συμφωνώ μαζί σου αλλά υπό αυτό το πρίσμα

    @ανώνυμος 2
    Χαχαχχααχα

    Σωστός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir